Theodore41 Δημ. January 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2014 ενα ενυδρείο υπάρχει μέσα όχι δεν καιει τίποτα είναι το πιο κρύο δωμάτιο το μόνο χωρισ κάποιο θερμαντικό σώμα και το μόνο που πιάνει υγρασία Στον απο κατω μου,εχει εμφανιστει απο περυσι υγρασια,οπότε μονωσα τη δικη μου βεραντα του ρετιρε,και πληρωσα την επισκευη της υγρασιας. Φετος,με το που πλακωσαν οι βροχες,ξανα η υγρασια. Ηλθαν και ειδσν την κατασταση τεσσερις υδραυλικοι,και τελικα,ολοι τους,ακομη και ενας Αλβανος που εφερε ο Αλβανος ενοικιαστης,ειπαν οτι η υγρασια δεν ειναι απο μενα,αλλα απο συμπυκνωση υδρατμων απο κατω,λογω του οτι το κατω σπιτι δεν θερμαινεται με καλοριφερ,και κατοικειται απο πολλους,ενω απλωνουν και τα ρουχα του μωρου μεσα. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amagalma Δημ. January 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2014 amalgama χωρίς αμφιβολία το Hitachi είναι από τα γνωστά ονόματα στον κλιματισμό, συν ενεργειακή κλάση συν μικρότερη κατανάλωση. Προσωπικά θα το επέλεγα χωρίς συζήτηση. @amagalma Το Hitachi είναι ανώτερη πρόταση σε όλους τους τομείς. Η αξιοπιστία τους είναι κορυφαία στην κατηγορία Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apa Δημ. January 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2014 Καλημέρα σε όλους, διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με το νέο ψυκτικό υγρό R32 που θα υοθετηθεί ως αντικατάσταση του R410 και μπορώ να πώ οτι έχω εντυπωσιαστεί πάρα πολύ με την απόδοση!!! Ενώ σήμερα οι κορυφαίες αποδόσεις κλιματιστικών σε seer scop παίζουν στο 5 και 9 αντιστοιχα με το R32 εκτινάσσονται μέχρι και σε seer 12.5 scop 8.2 !!!!!!!Πραγματικά εξωφρενικές αποδόσεις...Λογικά αυτό θα επεκταθέι και στις A/Θ...Το μόνο που με προβλιματίζει είναι η τιμή των εν λόγο κλιματιστικών όταν κυκλοφρήσουν (τελευταίο 3 μηνο του 2014 υπολογίζουν) γιατί αν το 9άρι έχει 2000ευρώ οπως το καιNούριο daikin ururu sarara τότε δέν νομίζω να αξίζει...παραθέτω το άρθρο αλλα μάλλον ειναι στα ρωσο-ουκρανικά ή κάτι τέτοιο το δίάβασα με με΄ταφραση του CHROME http://6ya-s-vami7.ru/page/kondicionery-novyh-tehnologij-i-ih-shedevry 12,5 και 8,2 σε ποια κλιματιστικα τα βρισκεις; η μηπως μελοντικα ΘΑ εχουμε τετοιες αποδοσεις; Παράθεση Οτι πάρεις 100... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. January 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2014 Αφού μπορείς να φτάσεις τόσο ψηλά, στα 6 kW το καλύτερο της κατηγορίας είναι το Mitsubishi MSZ/MUZ-GF60VE με το Hitachi RAC 60PPA το μόνο που μπορεί να το δει στα ίσα. Το συγκεκριμένο Hitachi το έχουν αρκετοί στο thread. Ο θόρυβος κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε λανθασμένη εγκατάσταση. Γι'αυτό είναι πολύ σημαντικό να βρεις σωστό επαγγελματία ψυκτικό/εγκαταστάτη. Αμα η εξωτερικη μοναδα μπει σε τοιχο,υπαρχει μεγαλος κινδυνος να βουιζει,γιατι δονειται ολοκληρος ο τοιχος. Την εχω παθει και ξερω,και μετα απ αυτο αναγκαστηκα να το κατεβασω κατω,και να το ακουμπησω στο μπαλκονι. ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- 12,5 και 8,2 σε ποια κλιματιστικα τα βρισκεις; η μηπως μελοντικα ΘΑ εχουμε τετοιες αποδοσεις; Εγω ειχα παρει τα Ουρουρου ενα χιλιαρικο το ενα,με την αποσυρση του Σουφλιά το 2009,απο εναμισυ που κανανε κανονικά.(Λεφτα υπηρχαν τότε). Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkostas88 Δημ. January 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2014 12,5 και 8,2 σε ποια κλιματιστικα τα βρισκεις; η μηπως μελοντικα ΘΑ εχουμε τετοιες αποδοσεις; Στο Mitsubishi Electric MSZ-ZX25VU όπως αναφέρει ένα πινακάκι στο λινκ που έβαλα http://6ya-s-vami7.ru/page/kondicionery-novyh-tehnologij-i-ih-shedevry εγώ πάντος έπαθα πλάκα με τις αποδώσεις και των άλλων εταιρών ειδικά της panasonic κάποια κυκλοφορύν στην ιαπωνία Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
diofter Δημ. January 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2014 Αμα η εξωτερικη μοναδα μπει σε τοιχο,υπαρχει μεγαλος κινδυνος να βουιζει,γιατι δονειται ολοκληρος ο τοιχος. Την εχω παθει και ξερω,και μετα απ αυτο αναγκαστηκα να το κατεβασω κατω,και να το ακουμπησω στο μπαλκονι. Την εξωτερική μονάδα του rak60 την έχω στο δάπεδο λόγω βάρους,χώρου και ευκολίας στην τοποθέτηση. Μηδενικός θόρυβος μέσα ελάχιστος έξω απλά την έβαλα σε βάση χρησιμοποιώντας τα λάστιχα απόσβεσης κραδασμών που παρέχει η hitachi στη συσκευασία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moredread Δημ. January 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2014 Λοιπόν μετα απο 3 μέρες χρήσεις και δοκιμών θα πω τις εντυπώσεις μου για το panasonic cs/cu-e9pkr etherea. Αρχικά πού καλή απόδοση στην θέρμανση για 9άρι, τρομερή ποιότητα αέρα (μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το SRK63zk-s), το πιο αθόρυβο μηχάνημα (μέσα έξω) που έχω ακούσει ως τώρα (στο quiet mode ακούς ένα ελαφρύ φύσημα), οι λειτουργίες eco-navi και autocomfort μου είναι αδιάφορες (ίσως μονο ο αισθητήρας ήλιου να αξίζει, αλλά το δωμάτιο δεν το πιάνει ο ήλιος) μιας και το δωμάτιο είναι μόνο για ύπνο και δεν έχει δραστηριότητα...ίσως αν αξίζει σε δωμάτιο που υπάρχει κινητική δραστηριότητα. Η λειτουργία Mild/dry στην ψύξη δεν την έχω δοκιμάσει αλλά μάλλον είναι χρήσιμη για να μην πέφτει πολύ η υγρασία. Έχει ρύθμιση περσίδων ηλεκτρονικά και οριζόντια και κάθετα. Δυνατός ανεμιστήρας για 9άρι και αθόρυβος σε high speed. Επίσης αρκετά μεγάλη εσωτερική και εξωτερική μονάδα (σε διαστάσεις για 9άρι). Ακομα δεν είχε μέσα τα καλώδια για τα data (εσωτερική εξωτερική)+τροφοδοσία, αλλά μάλλον αυτό είναι τακτική της panasonic. Στα αρνητικά, το χειριστήριο είναι κακό γιατι δεν αναγράφει σε τι λειτουργία είναι το μηχάνημα (π.χ αν είναι σε auto comfort/ Eco-navi/ Quiet mode/ powerfull) πρέπει να κοιτάς τα ledακια στην εσωτερική μονάδα πάνω, που κάποιος που φοράει γυαλιά και κοιμάται δεν μπορεί να δει προφανώς (θα έπρεπε στο χειριστήριο να αναγράφει ποια λειτουργία είναι On), αυτό είναι και το μεγάλο αρνητικό απο μένα. Επίσης έχει πολλά φωτάκια (Led ενδεικτικά) στην εσωτερική μονάδα με μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα το βράδυ να φωτίζουν το δωμάτιο, που ενοχλεί κάποιον θέλει απόλυτο σκότος στη διάρκεια του ύπνου (π.χ εγώ). Επίσης κάποιες φορές ακούγεται κάτι σαν πιτσικάρισμα στη φτερωτή (με επιφύλαξη γιατι δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμα). Επίσης στο Quiet mode δεν πίανει ποτε τη θερμοκρασία που του βάζεις (π.χ βάζω 22 και φτάνει 20, μετρημένο με καλό μετεο σταθμό), αυτό βέβαια το λαμβάνεις υπόψιν σου και ίσως να είναι χρήσιμο όταν κοιμάσαι. Γενικά, για τα λεφτά του είναι εξαιρετικό σε ποιότητα αέρα, αθόρυβο, και 9/10 στην απόδοση (κατανάλωση). Μια ερώτηση σε αυτους που το έχουν, εσωτερικά περα απο τα φίλτρα σκόνης δεν είχε αλλα φιλτρα? γιατί εμένα δεν είχε (περα απο τη μονάδα nano-G) Σε συνέχεια του review μετά απο μια βδομάδα χρήσης, αναθεωρώ το θόρυβο, είναι ιδιαίτερα θορυβώδης η εξωτερική μονάδα, ακούγεται ένας τριγμός που ισως να οφείλεται και σε κακή εγκατάσταση (παρ'ολο που ήταν απο συνεργείο της Panasonic) θα δοκιμάσω να βάλω λίγο spray σιλικόνης στις επαφές με τη βάση στήριξης να δω μήπως βελτιωθεί. Πάντως έχει αδικαιολόγητο θόρυβο για την φήμη του (το SRK 63 ZK-S δεν ακούγεται ούτε στο μισό του θορύβου panasonic).. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. January 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2014 Πιθανότατα κάποιο πρόβλημα υπάρχει (είτε εγκατάστασης, είτε στην ίδια τη μονάδα) για να υπάρχει υψηλή στάθμη θορύβου. Όσα Etherea έχει τύχει να δω και να ακούσω εν λειτουργία, είχαν χαμηλή στάθμη θορύβου και σε καμία περίπτωση κραδασμούς. Αν έχεις ένα αλφάδι, δες αν είναι σωστά αλφαδιασμένη η μονάδα. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. January 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2014 Σε συνέχεια του review μετά απο μια βδομάδα χρήσης, αναθεωρώ το θόρυβο, είναι ιδιαίτερα θορυβώδης η εξωτερική μονάδα, ακούγεται ένας τριγμός που ισως να οφείλεται και σε κακή εγκατάσταση (παρ'ολο που ήταν απο συνεργείο της Panasonic) θα δοκιμάσω να βάλω λίγο spray σιλικόνης στις επαφές με τη βάση στήριξης να δω μήπως βελτιωθεί. Πάντως έχει αδικαιολόγητο θόρυβο για την φήμη του (το SRK 63 ZK-S δεν ακούγεται ούτε στο μισό του θορύβου panasonic).. Ανέβασε 2-3 φώτο από κάτω το πλάι και από εκεί που φαίνεται να κάνει θόρυβο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moredread Δημ. January 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2014 Δυστυχώς δεν έχω αλφάδι... υπάρχει περίπτωση αν δεν είναι σε ευθεία να έχει τόσο έντονους κραδασμούς? Επίσης δεν έχουν αφαιρέσει μερικά αυτοκόλλητα της εξωτερικής μονάδας που συνδέουν τα μεταλλικά στελέχη του περιβλίματος. Το Σ/Κ που θα έχω χρόνο θα τραβήξω φωτογραφίες και θα τις ανεβάσω. @pavlitakis δεν έχω εντοπίσει (μάλλον δεν έχει την εμπειρία το αυτί μου να πιάσει το σημείο που προέρχεται ο κραδασμός). Για να καταλάβεις όταν είμαι μέσα στο δωμάτιο (κλειστά παράθυρα με διπλό τζάμι) ακούγεται με μεγάλη ένταση η εξωτερική μονάδα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. January 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2014 (edited) Υποψιάζομαι ότι κάποιος σωλήνας ακουμπάει κάπου. Αν ανεβάσεις και ήχο, θα κάνουμε τηλεδιαγνωση. Τράβα ένα βίντεο και βάλε ένα ποτήρι νερό στην μονάδα μισό γεμάτο φαρδύ, να δούμε τους κραδασμούς. Edited January 21, 2014 by pavlitakis1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moredread Δημ. January 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2014 Υποψιάζομαι ότι κάποιος σωλήνας ακουμπάει κάπου. Αν ανεβάσεις και ήχο, θα κάνουμε τηλεδιαγνωση. Τράβα ένα βίντεο και βάλε ένα ποτήρι νερό στην μονάδα μισό γεμάτο φαρδύ, να δούμε τους κραδασμούς. :D Θεος! Πλάκα κάνεις ή το λές σοβαρά? Δεν χωράει ποτήρι απο πάνω είναι 5 cm απο το ταβάνι ( άνω μπαλκόνι). Video θα τραβήξω, εντύπωση κάνει ότι έχει περισσότερο θόρυβο μέσα παρά έξω (νομίζω τουλάχιστον), θα έχω πιο εμπεριστατωμένη άποψη το Σ/Κ που θα ασχοληθώ με το θέμα. Η σωλήνες έχουν απέξω ένα αφρώδες περίβλημα, δεν νομίζω να επιτρέπουν να παράγεται θόρυβος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apa Δημ. January 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2014 Στο Mitsubishi Electric MSZ-ZX25VU όπως αναφέρει ένα πινακάκι στο λινκ που έβαλα http://6ya-s-vami7.ru/page/kondicionery-novyh-tehnologij-i-ih-shedevry εγώ πάντος έπαθα πλάκα με τις αποδώσεις και των άλλων εταιρών ειδικά της panasonic κάποια κυκλοφορύν στην ιαπωνία Στην ελλαδα μονο το daikin κυκλοφορει! Παράθεση Οτι πάρεις 100... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. January 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2014 Κάποιος συντονισμός πρέπει να είναι. Θα το βρούμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. January 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2014 Το μειονέκτημα της επιτοίχιας εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας, είναι ότι σε περίπτωση λανθασμένης εγκατάστασης, ο εσωτερικός χώρος λειτουργεί ως αντηχείο, ενισχύοντας το θόρυβο. Το ιδανικό είναι οι εξωτερικές μονάδες να τοποθετούνται επιδαπέδια πάνω σε ελαστομερείς βάσεις. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. January 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2014 Μπορούμε και στον τοίχο να βάλουμε αντικραδασμικα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. January 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2014 Βεβαίως και μπορούμε, αλλά οι περισσότεροι εγκαταστάτες δεν το εφαρμόζουν ως πρακτική. Στην περίπτωσή μου, έγινε σωστή εγκατάσταση και ενώ η εξωτερική μονάδα είναι στο 1,5 m, δεν ακούγεται καθόλου σε όλο το εύρος του φόρτου λειτουργίας. Πάντως οι περισσότερες εταιρείες συνιστούν την επιδαπέδια τοποθέτηση στις μεγάλες μονάδες. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moredread Δημ. January 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2014 Βεβαίως και μπορούμε, αλλά οι περισσότεροι εγκαταστάτες δεν το εφαρμόζουν ως πρακτική. Στην περίπτωσή μου, έγινε σωστή εγκατάσταση και ενώ η εξωτερική μονάδα είναι στο 1,5 m, δεν ακούγεται καθόλου σε όλο το εύρος του φόρτου λειτουργίας. Πάντως οι περισσότερες εταιρείες συνιστούν την επιδαπέδια τοποθέτηση στις μεγάλες μονάδες. Επειδή είχα ήδη τις βάσεις στον τοιχό απο παλιο μηχάνημα μου το βάλαν στην ίδια θέση να μην ξανατρυπανε..είναι 9άρι μικρό το etherea. υπάρχουν ειδικές αντικραδασμικές βάσεις? αν ναι απο που μπορώ να τις προμηθευτώ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonn Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 (edited) Είχα πάντα απωθημένο να αγοράσω mitsubishi κλιματιστικό. Τώρα έχω Carrier Allegro 18000, καλό για ψύξη, μάπα για θέρμανση δεν είναι και inventer και είναι πολύ κακή κατηγορία στην κατανάλωση ρεύματος. Δηλαδή G Το σπίτι είναι κατασκευασμένο προ 7ετίας και έχει έτοιμη ενσωματωμένη στον τοίχο εγκατάσταση για το κλιματιστικό και εκεί έχω βάλει το Carrier Το κλιματιστικό θα είναι στο σαλόνι και ουσιαστικά θα καλύπτει όλα τα δωμάτια. 75 τμ είναι όλο το σπίτι(δύο υπνοδωματια, σαλονοκουζίνα, δυο μπάνια) και στην ψύξη καλύπτονταν με τα 18000 BTU. λέω όμως να βάλω 24000 BTU για να έχω γρήγορη θέρμανση και ψύξη και όταν περάσουν τα χρόνια και πέσει η απόδοση να είμαι και πάλι με εφεδρείες. Άσε που έχω φοβηθεί ότι με λιγότερα δε θα έχω σωστή θέρμανση, οπότε δώρο άδωρο η αλλαγή. Άλλωστε για θέρμανση το βάζω τώρα πια γιατί το πετρέλαιο είναι ασύμφορο, λίγο το ανάβω και δεν ζεσταίνομαι και πληρώνω τα κέρατά μου. Λέω να βάλω αυτό το Mitsubishi inverter 24000 ενεργειακή κλάση ψύξη: A++ , θερμανση: Α+. τιμή: 1.350,00 € από skroutz http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/mszmuz-gf71ve α το βρήκα και εδώ, αφού είναι εξειδικευμένοι μήπως είναι καλύτερα να πάω από αυτούς; είναι και φθηνότεροι 1314 ευρω http://www.aapothiki.gr/index.php?id_product=1963&controller=product&ref=bestprice.gr τι λέτε; Γιατί έχω διαβάσει καταπληκτικές ιδέες από εσάς. Η ασφάλεια που παρέχει ρεύμα για το κλιματιστικό (είναι μόνο για αυτό η παροχή) και ο ηλεκτρολόγος λέει ότι σηκώνει 24000 BTU επίσης διάβασα από εσάς για το Hitachi 24000 BTU και καλύτερα χαρακτηριστικά ψύξη: Α++, θερμανση Α+++, επίσης ότι είναι πιο αποδοτικό στη θέρμανση από το Mitsubishi, ισχύει; Είναι πολύ σημαντικό να αποδίδει καλά στη θέρμανση. Από ανταλλακτικά μετά από 10 χρόνια θα έχει; γιατί μου φαίνεται η MITSUBISHI έχει καλύτερη αντιπροσωπεία http://www.cheaptocheap.gr/p.Hitachi-RAK-70PPA-RAC-70WPA-23898-btu-Inverter-Energ-Klasi-PSyxi-THermansi-A-A.853708.html και Panasonic θα με ενδιέφερε, μέχρι 1500 ή λίγο ακόμα ευρώ θα έδινα Edited January 22, 2014 by antonn Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 @moredread Με το παλιό κλιματιστικό είχες πρόβλημα με θόρυβο/κραδασμούς; @antonn Στην κατηγορία των 7 kW (~24000 BTU/h) το Mitsubishi GF71VE και το Hitachi 70PPA είναι τα καλύτερα στην κατηγορία. Τα δύο μοντέλα είναι πολύ κοντά σε χαρακτηριστικά, το Hitachi είναι ελαφρώς πιο αποδοτικό στη θέρμανση ενώ το Mitsubishi έχει μεγαλύτερη ροή αέρα. Πρακτικά όποιο και να διαλέξεις θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Αφού βρίσκεις το Mitsubishi σε χαμηλότερη τιμή, τη διαφορά των χρημάτων να τη διαθέσεις για να γίνει σωστή εγκατάσταση από επαγγελματία εγκαταστάτη σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giozek Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 Πριν απο ένα μήνα περίπου αγόρασα για ένα παιδικο δωμάτιο , 10τμ, το mitsubishi msz hj25va 9000btu. Οι πρώτες εντυπώσεις , με δεδομένο οτι δεν ήθελα με τίποτα να ξεπεράσω τα 500 €, ειναι πολυ καλές! Η εγκατάσταση έγινε απο τεχνικό εξουσιοδοτημένο της εταιρίας. Το επίπεδο θορύβου ειναι πολυ καλο , την επιθυμητή θερμοκρασία την πιάνει με άνεση και η ποιότητα του αέρα ειναι άψογη. Στα αρνητικά έχω το πιο κακόγουστο χειριστήριο που έχω δει στη ζωή μου καθώς επισεις και οι ελάχιστες λειτουργίες του πχ δεν εχει ρολοι και δεν μπορείς να προγραματισεις auto start & auto stop ταυτόχρονα. Τέλος μου εχει κάνει κάνει εντύπωση , επειδή του έχω βάλει και ένα μετρητή εμπορίου , οτι η κατανάλωση δείχνει 0,48-0,65 kW/h. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonn Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 @moredread Με το παλιό κλιματιστικό είχες πρόβλημα με θόρυβο/κραδασμούς; @antonn Στην κατηγορία των 7 kW (~24000 BTU/h) το Mitsubishi GF71VE και το Hitachi 70PPA είναι τα καλύτερα στην κατηγορία. Τα δύο μοντέλα είναι πολύ κοντά σε χαρακτηριστικά, το Hitachi είναι ελαφρώς πιο αποδοτικό στη θέρμανση ενώ το Mitsubishi έχει μεγαλύτερη ροή αέρα. Πρακτικά όποιο και να διαλέξεις θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Αφού βρίσκεις το Mitsubishi σε χαμηλότερη τιμή, τη διαφορά των χρημάτων να τη διαθέσεις για να γίνει σωστή εγκατάσταση από επαγγελματία εγκαταστάτη σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-GF71VE Inverter Κλιματιστικό Τοίχου COP Θέρμανσης (W/W) 3,63 Ενεργειακή κλάση Θέρμανσης A+ Hitachi RAK-70PPA / RAC-70WPA ,23898 btu ,Inverter,Ενεργ. Κλάση (Ψύξη/Θέρμανση): A++/A+++ SCOP/COP Θέρμανσης 5.6 W/W Ενεργειακή Κλάση Θέρμανσης|A+++ μου είπανε βάσει των παραπάνω χαρακτηριστικών το Hitachi υπερτερεί πολύ στη θέρμανση. Η Hitachi έχει καλή αντιπροσωπεία; Μην χρειαστώ ανταλλακτικό μετά από χρόνια και δεν βρίσκω! Είδα εδώ στο φόρουμ που λένε εξωτερικά τα πλαστικά φαίνονται πτωχά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 Πριν απο ένα μήνα περίπου αγόρασα για ένα παιδικο δωμάτιο , 10τμ, το mitsubishi msz hj25va 9000btu. Οι πρώτες εντυπώσεις , με δεδομένο οτι δεν ήθελα με τίποτα να ξεπεράσω τα 500 €, ειναι πολυ καλές! Η εγκατάσταση έγινε απο τεχνικό εξουσιοδοτημένο της εταιρίας. Το επίπεδο θορύβου ειναι πολυ καλο , την επιθυμητή θερμοκρασία την πιάνει με άνεση και η ποιότητα του αέρα ειναι άψογη. Στα αρνητικά έχω το πιο κακόγουστο χειριστήριο που έχω δει στη ζωή μου καθώς επισεις και οι ελάχιστες λειτουργίες του πχ δεν εχει ρολοι και δεν μπορείς να προγραματισεις auto start & auto stop ταυτόχρονα. Τέλος μου εχει κάνει κάνει εντύπωση , επειδή του έχω βάλει και ένα μετρητή εμπορίου , οτι η κατανάλωση δείχνει 0,48-0,65 kW/h. Σαν πολλά δεν καις? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 @antonn H Μitsubishi μετράει το SCOP σε μέσο κλίμα, ενω η Hitachi και σε θερμό και το τελευταίο δηλώνει σε χώρες όπως η Ελλάδα. Για άμεση σύγκριση διάβασε αυτό και αυτό. Αν συγκρίνεις και τα δύο σε μέσο κλίμα θα διαπιστώσεις ότι βρίσκονται αρκετά κοντά. Στο θερμό κλίμα μπορεί η Mitsubishi να μην δηλώνει τιμές αλλά στην πράξη είναι αρκετά κοντά στο Hitachi, αφού οι τιμές σε μέσο κλίμα είναι παρόμοιες. Tέλος, η Ηitachi είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές κλιματιστικών παγκοσμίως μαζί με Daikin, Mitsubishi, Panasonic και Τoshiba. Tην αντιπροσωπεία εδώ την έχει η ΑΒΒ και είναι από τις αξιόπιστες της αγοράς. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Marios81 Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 (edited) Καλησπερα... Εχω αγορασει ενα Hitchi Rak60PPA και ψαχνω μαστορα για την τοποθετηση... Μετα απο καμποσα τηλεφωνα που πηρα οσοι ηταν γνωστες για 2-3μετρα σωληνες κ χρηση αντλιας κενου μου ζηταγαν 90-100 ευρω Υπηρχαν κ αλλοι ποιο φθηνοι μεχρι κ με 70 ευρω βρηκα αλλα ο τυπος δεν ηξερε καν τι ειναι η αντλια κενου κ καθομουν εγω κ του ελεγα. Ενας αλλος που του ειπα οτι το ενχειριδιο γραφει τουλαχιστον 3 μετρα σωληνα μου ειπε οτι ετσι τα γραφουν κ οτι με 1 μετρο κ πανω ειμαι καλα... Τα 90-100 ειναι νορμαλ τιμη η εδω στο γερακα τα εχουν λιγο τσιμπιμενα. 20 ευρω διαφορα δεν ειναι πολλα για μια σωστη εγκατασταση για κλιματιστικου των 1000 ευρω αλλα δεν μου περισσευουν κιολας. Edited January 22, 2014 by Marios81 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts