Jump to content

Redmi Note 7

taliban
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το 64 άρι πόσο χώρο καθαρής εσωτερικής μνήμης έχει;

43,6GB έχει εμένα ελεύθερα. 10,5GB είναι το σύστημα και 8GB οι εφαρμογές μου (δικές μου και συστήματος).. Φαντάζομαι ότι από hard reset θα έχει λίγο κάτω από 50GB

Μέχρι πριν 2 μέρες δεν είχε στην κάρτα της Wind της επιλογές για VoLTE. Όχι πως λειτουργεί βέβαια 0e2b792243c1b20226ac63b245a4236c.jpg

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Πρέπει να καταλάβουμε ότι μιλάμε για τηλέφωνα και όχι για φωτογραφικές με φακούς, όλα γίνονται ηλεκτρονικά με software και οχι με hardware, οπότε μην περιμένετε τα ίδια αποτελέσματα, τα κινητά ανάλογα με το software που έχουν βγάζουν και ένα αποτέλεσμα, για αυτο και βάζοντας 2-3 διαφορετικά προγράμματα κάμερας στο ίδιο τηλέφωνο παίρνεται διαφορετικά αποτελέσματα, το τηλέφωνο ομως το ίδιο είναι όπως και η κάμερα του.

Έχω δοκιμάσει όλες τις εκδόσεις gcam και έχω παίξει και με τις ρυθμίσεις, μετά από 30 χρόνια που ασχολούμαι με την φωτογραφία ξέρω και 5-10 πράγματα,, κατέληξα σε αυτήν που είχα διαβάσει ότι ήταν η πιο σωστή, αυτή του back rider

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-backrider/

είναι η πιο απλή σε ρυθμίσεις αλλά και η πιο σωστή, όλα δουλεύουν μια χαρά, το White Balance είναι όσο το δυνατόν πιο σωστό,σηκώνεις απλά το κινητο και βγάζεις φωτογραφία.

Όταν ενας άνθρωπος ειναι περιτυλιγμένος γύρω απο τον εαυτό του,δημιουργεί πολυ μικρό δέμα.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι μιλάμε για τηλέφωνα και όχι για φωτογραφικές με φακούς, όλα γίνονται ηλεκτρονικά με software και οχι με hardware, οπότε μην περιμένετε τα ίδια αποτελέσματα, τα κινητά ανάλογα με το software που έχουν βγάζουν και ένα αποτέλεσμα, για αυτο και βάζοντας 2-3 διαφορετικά προγράμματα κάμερας στο ίδιο τηλέφωνο παίρνεται διαφορετικά αποτελέσματα, το τηλέφωνο ομως το ίδιο είναι όπως και η κάμερα του.

Έχω δοκιμάσει όλες τις εκδόσεις gcam και έχω παίξει και με τις ρυθμίσεις, μετά από 30 χρόνια που ασχολούμαι με την φωτογραφία ξέρω και 5-10 πράγματα,, κατέληξα σε αυτήν που είχα διαβάσει ότι ήταν η πιο σωστή, αυτή του back rider

είναι η πιο απλή σε ρυθμίσεις αλλά και η πιο σωστή, όλα δουλεύουν μια χαρά, το White Balance είναι όσο το δυνατόν πιο σωστό,σηκώνεις απλά το κινητο και βγάζεις φωτογραφία.

Μπορούμε να έχουμε δύο διαφορετικές εκδόσεις της gcam και να χρησιμοποιούμε τη μία ή την άλλη;

Υπάρχουν μερικές, λόγω ονόματος, μπορούνε να μπουν παράλληλα, βάζεις την μια που θέλεις και μετά κατεβάζεις άλλες αν όταν πας να τις εγκαταστήσεις σου πει θελεις να γίνει αντικαταστήση αυτή που έχεις τότε δεν την βάζεις, αν σου πει απλά να κάνεις εγκατάσταση τότε συνεχίζεις.
Όταν ενας άνθρωπος ειναι περιτυλιγμένος γύρω απο τον εαυτό του,δημιουργεί πολυ μικρό δέμα.

Με ρυθμίσεις του wb έχεις δοκιμάσει να παίξεις στις άλλες gcam; Πρόσεξε, δεν εννοώ να βάλει καρφωτα tungsten κλπ αλλά τα διαφορετικά profiles. Υπάρχει το profile του pixel 3, pixel 2 και off που σημαίνει ότι είναι πιο κοντά στο wb που ορίζουν τα libraries της συσκευής σου. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και τις διαφορετικες επιλογές libs που έχουν οι διάφορες gcams τα οποία επηρεάζουν αρκετά τα χρωματα,. Εγώ έχω καταλήξει στο off και CSeUs έχοντας γνώμονα κυρίως να είναι πιο κοντά σε αυτό που βλέπω (με pixel 3 είναι πολύ επιθετικό και αλλοίωνε τα χρώματα)

Υ.Γ. Αυτά που διάβασες ήταν για την δική μας συσκευή ή άλλες; Αν ήταν άλλες δεν έχει καμία σχέση ο τρόπος που δουλεύει η ίδια gcam σε διαφορετικές συσκευές.

Edited by Antretng

Χθες έτυχε να τραβήξω τόσο με αυτήν που προτιμώ (με ρυθμισεις που προτείνω) όσο και με του bsg. Πρώτα αυτή που προτείνω και μετά bsg. Μην σας εξαπατά ο φωτισμός. Ήταν αρκετά σκοτεινά. Σκεφτειτε ότι με gcam σε indoor συνηθως δεν ξεπερνάω το 1/20sec iso 500 και εδώ είμαστε πάνω από 1/10 sec iso 2.300

Του bsg γενικά ειναι η πιο efficient που εχω δει σε θέματα ταχύτητας (εστίαση) ενώ δουλεύει και το ψηφιακό ζουμ και night. Δυστυχώς όμως δεν παίρνει καθόλου ρυθμίσεις σε libs, frames, denoise κλπ ενώ το default shutter του ειναι κάπως γρηγορότερο από ότι θα προτιμούσα στις νυχτερινές (θεωρητικά έχει να βάλεις +1 αλλά μετα γινεται πολυ αργό). Κατά συνέπεια του bsg έχει υψηλότερο θόρυβο, πιο "σκοτεινες" σκιές και χάνει γενικότερα σε φυσικότητα. Αν είχε έστω να αλλαξεις Libs ώστε να μειώσω το contrast, gamma κλπ θα την χρησιμοποιούσα μόνιμα. Όμως με τα default δεν με βολευει μιας και τραβάω κυρίως πορτρέτα (δεν εννοώ το mode αλλα γενικά πρόσωπα). Δοκιμάστε να τραβηξετε πρόσωπα και με τις δυο και θα καταλάβετε τι εννοω. Ειδικά στη σελφι που εχω πειραξει τα denoise η διαφορά ειναι ακόμα μεγαλύτερη.

Γενικά με όσες εχω ασχοληθεί βλέπω ότι είτε θα δουλεύουν frames, libs κλπ είτε θα έχεις ψηφιακό ζουμ και night. Ας πουμε του bulkin έχει μεν τετοιες ρυθμισεις αλλά δεν αλλαζει κατι οτι επιλογη και να βάλεις. Δουλεύει όμως ψηφιακό ζουμ και Night. Έκανα ενα bug report. Αναμενουμε μπας και μπορεσουμε να έχουμε all in one :lol:

47977689122_349a27a743_z.jpggcam_custom by Andreas L., on Flickr

47977691743_8c3cc216d4_z.jpggcam_bsg by Andreas L., on Flickr

Edited by Antretng

Στις ρυθμίσεις πειράξεις κάτι ή τις άφησες όπως έρχονται με την εγκατάσταση του apk;

@stevie

Στάλθηκε από το Redmi Note 7

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν το προτιμάς έτσι άνοιξε το awb pixel 3. Εκεί οφείλεται η διαφορά. Συνήθως όμως έχει χειρότερο αποτέλεσμα. Απο ένα σύνολο φωτογραφιών είδα ότι γενικά πάει καλύτερα με κλειστή αυτή τη ρύθμιση.

Ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω και θα δω.

edit: ποια bsg με ρυθμίσεις μου; Αυτή δεν έχει καν ίδια libs :p

Τι εννοείς ποια; Μια δεν είναι αυτή που έχεις προτείνει; Δε γίνεται να έχει άλλες ρυθμίσεις.

MGC_6.1.021_BSG_Arnova_TinNeum

Αυτό αναφέρει στο version.

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Στις ρυθμίσεις πειράξεις κάτι ή τις άφησες όπως έρχονται με την εγκατάσταση του apk;

@stevie

Τι εννοείς ποια; Μια δεν είναι αυτή που έχεις προτείνει; Δε γίνεται να έχει άλλες ρυθμίσεις.

Εγώ τι εννοώ ή εσύ τι εννοείς :lol:

Έγραψες "Η πρώτη φωτό είναι BSG με τις δικές σου ρυθμίσεις, η δεύτερη είναι BSG με default ρυθμίσεις ". Αυτη που προτείνω ειναι fu24 σε συνεργασία με arnova και tolyan (TinNeum). Αλλά και bsg να ηταν, όπως το γράφεις είναι σαν να λες οτι το δοκίμασες στην ίδια gcam. ;)

Σε κάθε περίπτωση, από μια μονο φωτογραφία δεν μπορείς να κρίνεις το wb. Εμένα το pixel 3 awb είναι πολύ επιθετικό (τα ασπρίζει περισσότερο και από ότι ειναι :lol: ). Πολλές φορές το καφέ μου το βγάζει προς το μωβ και το κίτρινο προς το πράσινο. Γενικά αποκλίνει συχνότερα από αυτό που βλέπω. Κατά τα άλλα είναι και θέμα γουστου/ματιών. Αυτη τη ρυθμιση την έχουν όλες οι gcams, οπότε όποιος θέλει παίζει με αυτό.

Ααααα... κατάλαβα. Ίσως να μην το έθεσα εγω σωστά.

Εννοούσα ότι κατέβασα δύο ξεχωριστές gcam, η μια εκ των οποίων ήταν δική σου.

Όχι ότι στην ίδια gcam έκανα διαφορετικές ρυθμίσεις.

Σόρρυ για το μπέρδεμα.

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Σόρρυ για το μπέρδεμα.

Εγώ πάλι έχω αντίθετη άποψη από εσένα, χρησιμοποιώ μόνο αυτή που έδωσε ο Ανδρέας και ας μην δουλεύει το night sight, οποία και αν έχω συγκρίνει μαζί της τρώει πολύ ξύλο σε χρώματα,λεπτομέρειακαι φυσικότητα, μπορώ να πω ότι οι άλλες gcam δεν με ενθουσιάζουν σε σχέση ούτε με την στοκ ειδικά σε χρώματα

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σόρρυ για το μπέρδεμα.

Παρεπιπτόντως η έκδοση έχει όνομα MGC_6.1.021_BSG_Arnova_TlnNeun_4lens

Αν έχει άλλο όνομα αυτή που δοκίμασες τότε δεν ειναι αυτή που προτείνω

Παιδιά για φίλο, έχει μεγάλη αδικαιολογιτη κατανάλωση στην αναμονή τι να κάνω έχει να σταματήσω εφαρμογές στο προσκήνιο; του έχω βάλει κ gcam μηιως τρώει αυτή; το σύστημα Android νομίζω ήταν ανεβασμένο αρκετά ευχαριστώ

S10+ <3

Nokia 6110, Motorola startac, Ericsson t10s,Nokia 3330

Sony Ericsson T68i , sagem my v-75, Sony Ericsson k800i, Nokia n82, Motorola a1200, lg ku990i, sony Ericsson satio, Nokia n8, lg optimus 2x,Samsung galaxy s3, galaxy note 2,note 3, note 4, lg g3, huawei p8lite, s7 edge , s8+, s9+, s10+

Τσεκαρε τις εφαρμογές, συνήθως αυτές φταίνε για battery drain.

Μήπως έβαλε κάποιες τώρα τελευταία?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

@stevie

Έτσι και αλλιώς δεν έχει και πολλές ρυθμίσεις να αλλάξεις,εκεί που λέει pixel awb το έχω αφήσει στο default,έχω disable face warping για να πάρω 100% jpeg,έχω ενεργοποιήσει το night sight shortcut για να το έχω γρήγορα στην οθόνη και έχω κάνει την πίσω κάμερα 16:9 ,αλλά αυτό είναι προσωπικό γιατί δείχνει πιο ψευτοευρυγωνιο από το 4:3,για πορτραίτο όμως και η μπροστινή και η πίσω το 4:3 είναι πιο σωστό και ωραίο.

Παρεπιπτόντως η έκδοση έχει όνομα MGC_6.1.021_BSG_Arnova_TlnNeun_4lens

Αν έχει άλλο όνομα αυτή που δοκίμασες τότε δεν ειναι αυτή που προτείνω

Ναι, αυτήν ακριβώς έχω.

Απλά αν πας στις ρυθμίσεις της gcam, εκεί που λέει version, δεν αναφέρει πουθενά το 4lens.

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Μετά από κάποιες δοκιμές και από μένα, αυτό που παρατήρησα όπως και στου Αντρέα το σετ, είναι ότι στου bsg όσο σταθερό χέρι κι αν έχεις, αφήνει ένα ελάχιστο blur όσο κάνεις zoom. Και δεν εννοώ τον κόσμο που χορεύει

Μετά από κάποιες δοκιμές και από μένα, αυτό που παρατήρησα όπως και στου Αντρέα το σετ, είναι ότι στου bsg όσο σταθερό χέρι κι αν έχεις, αφήνει ένα ελάχιστο blur όσο κάνεις zoom. Και δεν εννοώ τον κόσμο που χορεύει

Δεν έχει σχέση όμως με camera shake (σταθερό χέρι). Ίσα ίσα που έχει και γρηγοροτερο κλείστρο. Απλα έχει λιγοτερη λεπτομέρια και περισσότερο θόρυβο. Αυτή που προτείνω έχει το καλύτερο λόγο λεπτομέριας-θορύβου

Σιγουρεψε βέβαια ότι δεν είναι και θέμα εστιασης. Για να είμαστε δίκαιοι, εμένα παίζει να χει εστιάσει λίγο πιο κοντά η bsg. Θα ανεβάσω και μερικά δείγματα σε τοπία. Γενικά χάνει από άποψη θορύβου ενώ αν είναι πολύ σκοτεινά χάνει και σε λεπτομέρια του bsg. Παραμένει βέβαια πολύ καλή η απόδοση της απλα όχι όσο καλή είναι της άλλης που προτείνω.

Αν τυχόν προτιμάτε το contrast/gamma του bsg, στις ρυθμίσεις αυτής που προτείνω βάλτε libs default. Αν και του cseus έχει φωτεινότερες σκιές, φυσικότερο χρώματα και καταπληκτικά πορτρέτα.

Edited by Antretng

Ορθόν, δεν έχει σχέση με camera shake, απλά έτσι φαίνεται στο μάτι

Για κάποιον που δεν θέλει να παιδευτεί πολύ με ρυθμίσεις κλπ ποια gcam προτείνετε για το RN7;

Για κάποιον που δεν θέλει να παιδευτεί πολύ με ρυθμίσεις κλπ ποια gcam προτείνετε για το RN7;

Την τελευταια του bsg που γράφει για rn7.

Κατα τα άλλα δεν εχει παιδεμα η άλλη που λεω μιας και δινω το xml αρχειο (δες προηγουμενη σελίδα όπου καναν quote μου link με την gcam, το xml και οδηγο πως φορτωνεται το xml). Αυτα που γράφω για remove dots στη bsg αγνόησέ τα. Ειναι αστεία η διαφορά ενώ μπορει να σου χαλάσει τις indoor φωτογραφίες η ρυθμιση.

Εαν πουλαει καποιος το δικο του ας στειλει pm παιδια.

Μονο Ελληνικο,οχι Κινα σκρουτζομαγαζο.

Ειμαι Αττικη.

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Εγώ χρησιμοποιώ του boxer198615 και σας ανεβάζω δύο φωτογραφίες που τράβηξα πριν λίγο. Η πρώτη με στοκ η δεύτερη με την εφαρμογή του boxer198615 χωρίς να κάνω καμία ρύθμιση... Για πείτε γνώμη1fbf0bef324fbdefff7081b4e243263b.jpg6185133a53b4a2b5508e8e0ec978260b.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk