minast Δημ. November 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2025 Κι εγώ το ίδιο, αλλά από την αντίθετη 🙂 Χρησιμοποιώ και τα δύο, αλλά με έχει βολέψει λιγότερο το iPhone στην καθημερινή χρήση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ael1964 Δημ. November 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2025 Εγώ να υπενθυμίσω και πάλι ότι το email το έστειλα από PC με Windows! Ο γιατρός χρησιμοποιεί Mac και iPhone. Πρόβλημά του. Το θέμα ασυμβατότητας είναι δικό του. Ασχολούμαι με την τεχνολογία της πληροφορικής από τα 5 μου το 1988. Πάντα είχα IBM PC συμβατά, ποτέ κονσόλες για gaming, ποτέ οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα PC. Ασχέτως αν με emulators έχω ασχοληθεί και με άλλα συστήματα. Να παίξω π.χ. το Prince of Persia σε Macintosh και το Warcraft που είχε καλύτερη ανάλυση. Άλλωστε από μικρός PC είχα επειδή ο πατέρας μου το χρειάζονταν για την εργασία του. Στα 1980s και early 1990s καμιά άλλη πλατφόρμα δεν είχε εξειδικευμένες εφαρμογές για διοίκηση επιχειρήσεων και μηχανογράφησης λογιστηρίου εκτός από τα IBM συμβατά. Και μιλάω για εφαρμογές από ελληνικές εταιρείες. Ούτε σε Macintosh, ούτε στα άλλα 16bit, Αmiga, Atari STx. Μόνο με DOS και συμβατά IBM PCs μπορούσες να κάνεις τέτοιες δουλειές γι' αυτό και κυριάρχησαν. Ούτε σήμερα υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Το πρώτο μου smartphone (Android) το πήρα το 2014 ως αναγκαίο κακό. Η πρώτη μου επαφή με smartphones ήταν με Symbian το 2008 που πήρα ένα Ν78 που το είχα αποκλειστικά για χρήση χαρτών με Garmin Mobile XT. Δεν κάνω αφορισμούς την αλήθεια λέω. Δεν έχω δώσει ποτέ πάνω από 450 ευρώ για κινητό, ενώ έχω δώσει 1000 ευρώ για κάρτα γραφικών. Θεωρώ ότι το οικοσύστημα της Apple είναι υπερτιμημένο και θεωρώ ότι πολλοί παίρνοντας Apple, νομίζουν ότι παίρνουν κάτι ξεχωριστό. Γίνονται ξεχωριστοί. Το έχω βιώσει πολλές φορές να λένε, "ζηλεύεις επειδή δεν μπορείς να το 'χεις και το κρίνεις" κτλ. Έχω μαλώσει και με πρώην συντρόφους μου με αυτή την προσέγγιση. Να μην ξεχάσω να υπενθυμίσω τις καταστροφές κινητών ειδικά σε iphone 3, 4, 5, 6 που πήγαινες στα επίσημα καταστήματα service με σπασμένη οθόνη, στην άλλαζαν και δεν έπιαναν μετά σήμα με τίποτα τα κινητά και σου λέγανε αλλαγή πλακέτας κτλ. Αυτός ήταν και ο λόγος που ξαπόστειλα το 4S που μου είχαν δώσει με επιδότηση. 1 Παράθεση Hello moto....! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. November 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2025 1 hour ago, minast said: Κι εγώ το ίδιο, αλλά από την αντίθετη 🙂 Χρησιμοποιώ και τα δύο, αλλά με έχει βολέψει λιγότερο το iPhone στην καθημερινή χρήση. Άρα δεν υπάρχει νικητής. Τι βολεύει τον καθένα μόνο παίζει ρόλο 3 Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlos.dr Δημ. November 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2025 Εδώ δεν ξέρουν να στείλουν ένα email κάνουν κριτική για τα λειτουργικά ? Έλεος δηλ 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. November 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2025 Κάτι είπαμε για τους αφορισμούς - εκατέρωθεν 😉 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
koutsis Δημ. November 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2025 (edited) 1 ώρα πριν, ael1964 said: Δεν κάνω αφορισμούς την αλήθεια λέω. Καμμία αλήθεια δεν λές! Λες απλά την δική σου προσωπική άποψη η οποία ειναι και 100% προκατειλημμένη και βασίζεται σε κάποια δικά σου βιώματα τα οποία γενικεύεις εντελώς αυθαίρετα: "θεωρώ ότι πολλοί παίρνοντας Apple, νομίζουν ότι παίρνουν κάτι ξεχωριστό. Γίνονται ξεχωριστοί. Το έχω βιώσει πολλές φορές να λένε, "ζηλεύεις επειδή δεν μπορείς να το 'χεις και το κρίνεις" κτλ. Έχω μαλώσει και με πρώην συντρόφους μου με αυτή την προσέγγιση" . Βασικά η άποψη σου είναι το εντελώς αντίθετο απο αντικειμενική και έγκυρη. Edited November 28, 2025 by koutsis 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ael1964 Δημ. November 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2025 (edited) 1 ώρα πριν, pavlos.dr said: Εδώ δεν ξέρουν να στείλουν ένα email κάνουν κριτική για τα λειτουργικά ? Έλεος δηλ Αν αναφέρεσαι σε εμένα, όταν εγώ έστελνα ghost mails σε φίλους, γνωστούς για πλάκα το 1997 - 1998, εσύ προφανώς δεν είχες καμιά επαφή με τα PC. Ή όταν κάναμε κλήση σε αναλογική γραμμή με κάτι modems της Crypto και δεν πληρώναμε μία στον ΟΤΕ γιατί έστελνε έναν ειδικό τόνο και παρέμενε η γραμμή συνδεδεμένη με τον κόμβο του πάροχου. Σε εμένα στο σπίτι μου η γραμμή έγινε ψηφιακή τον Φεβρουάριο του 1999 σε μεγάλο αστικό κέντρο και μέχρι τότε δεν πλήρωνα δραχμή στον ΟΤΕ για χρήση ΕΠΑΚ. Και για τους λογαριασμούς emails που έχω οι περισσότεροι εκτός από έναν δεν έχουν τα πραγματικά μου στοιχεία, π.χ. yahoo, hotmail. Για επίσημες δουλειές έχω δύο στο gmail με το πραγματικό μου όνομα. Έχω και tutanota για διάφορες δραστηριότητες. Θα μας πείτε ότι είμαστε και άσχετοι επειδή η υπερτιμημένη σαβούρα που αγοράζετε από το σάπιο μήλο έχει ασυμβατότητες με άλλες πλατφόρμες. Και ναι δεν είμαι αντικειμενικός. Δώρο να μου κάνεις οτιδήποτε έχει σχέση με Apple θα το πουλήσω. Όπως είχα κάνει και με το 6 που είχα επιδότηση στο εταιρικό. Όπως το πήρα στο κουτί του, την επόμενη ήταν αγγελία και έφυγε και με προσωπικό κέρδος για εμένα. Δώρο να μου κάνεις Porsche 911 του 2025 θα την πουλήσω για να πάρω Alfa Romeo Giulia QV. Ο γιατρός είδε τελικά τις εξετάσεις σε PC με WINDOWS! Η αγαπημένη σας Apple έχει πρόβλημα με ασυμβατότητες. Περαστικά σας. Edited November 28, 2025 by ael1964 2 Παράθεση Hello moto....! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
motoboots Δημ. November 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2025 (edited) Το θέμα δεν είναι ποιος την έχει μεγαλύτερη, ας διαλέξει ο καθένας ότι τον κάνει να νοιώθει καλύτερα. Εκπλήσομαι όμως που φθάσαμε αισίως στο 2025 και υπάρχουν άσπονδοι εχθροί της Apple, χωρίς την εμπειρία χρήσης, που το παίζουν από πάνω και τεχνολογικοί γνώστες. Edited November 28, 2025 by motoboots 1 1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. November 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2025 Ανίατη ασθένεια. Περαστικά μας 😁 1 Παράθεση iPhone 17 Pro Max - Apple Watch 10 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. November 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2025 28 minutes ago, motoboots said: Το θέμα δεν είναι ποιος την έχει μεγαλύτερη, ας διαλέξει ο καθένας ότι τον κάνει να νοιώθει καλύτερα. Εκπλήσομαι όμως που φθάσαμε αισίως στο 2025 και υπάρχουν άσπονδοι εχθροί της Apple, χωρίς την εμπειρία χρήσης, που το παίζουν από πάνω και τεχνολογικοί γνώστες. Δεν υπάρχει καμία κόντρα. Αυτά είναι γνώμες ανθρώπων που δεν έχουν δοκιμάσει και δεν έδωσαν χρόνο στο κάθε ένα να δούνε αποτελέσματα Αν είσαι 15 χρόνια με iPhone μπορείς να συνηθίσεις από την πρώτη εβδομάδα το Android; Όπως και το αντίστροφο 2 Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
koutsis Δημ. November 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2025 2 ώρες πριν, ael1964 said: Θα μας πείτε ότι είμαστε και άσχετοι επειδή η υπερτιμημένη σαβούρα που αγοράζετε από το σάπιο μήλο έχει ασυμβατότητες με άλλες πλατφόρμες. Και ναι δεν είμαι αντικειμενικός. Δώρο να μου κάνεις οτιδήποτε έχει σχέση με Apple θα το πουλήσω. Όπως είχα κάνει και με το 6 που είχα επιδότηση στο εταιρικό. Όπως το πήρα στο κουτί του, την επόμενη ήταν αγγελία και έφυγε και με προσωπικό κέρδος για εμένα. Δώρο να μου κάνεις Porsche 911 του 2025 θα την πουλήσω για να πάρω Alfa Romeo Giulia QV. I rest my case. Δεν νομίζω να αξίζει καν να σχολιάσω. Τα λες όλα μόνος σου... 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ael1964 Δημ. November 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2025 Υπάρχουν και τα καλά της Apple. Έχω ένα Performa 630CD που έχει και κάρτα με 486Dx2. Για vintage εμπειρίες. Θυμήθηκα και πριν κάτι χρόνια που μπλόκαρε το σάπιο μήλο το Bluetooth για να στείλεις σε άλλο κινητό πέραν της Apple. Εκεί να δείτε γκρίνιες. Α, έχω και κάτι κουτιά από PowerMAC G4, τα έχω κάνει μετατροπή για να βάζω ATX μητρικές. Και αυτά καλά είναι. Και ναι δεν δίνω καθόλου χρόνου στα τεχνολογικά μέχρι να ωριμάσουν. Χρησιμοποιώ Windows (3.1) από το 1992 και Linux από το 1999 παράλληλα. Άλλωστε και ο υιοθετημένος Ινδός στο BSD βασίστηκε για να φτιάξει το macOS μετά το 1998. Δεν τα αλλάζω με τίποτε. Αλλά απάντηση για τα εξειδικευμένα προγράμματα διοίκησης επιχειρήσεων και εμπορικής διαχείρισης με βάση την ελληνική νομοθεσία όπως της Singular, ούτε λόγος από εσάς. Αυτά. Παράθεση Hello moto....! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. December 6, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2025 Εν έτη 2025 και το ρημάδι να μη μας ενημερώνει ότι αυτόν που καλούμε είναι κατειλημμένος 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. December 6, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2025 (edited) Τί σχέση έχει το iPhone με αυτό; Αυτή είναι ρύθμιση είτε του παρόχου είτε του «απέναντι». Εάν ο «απέναντι» έχει ενεργή την αναμονή κλήσης, δεν παίρνεις ποτέ busy tone. Edited December 6, 2025 by pavlidisc 2 Παράθεση iPhone 17 Pro Max - Apple Watch 10 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. December 6, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2025 Σε Samsung s μια χαρά είχα ενημέρωση και δεν είναι θέμα του απέναντι 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. December 6, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2025 (edited) Τι να σου πω. Εγώ όταν παίρνω τηλέφωνο κάποιον και μιλάει, εάν δεν έχει ενεργή την αναμονή κλήσεων, τότε δείχνει ότι μιλάει (δείχνει κατειλημμένος). Εάν έχει ενεργή την αναμονή , τότε καλεί κανονικά και περιμένει τον άλλον να το σηκώσει. Cosmote. Εδώ το iOS 26 υποστηρίζει Hold Assist (που φυσικά στην Ελλάδα δεν δουλεύει λόγο αναπηρίας παρόχων). Λες να μην μπορεί να σου πει ότι ο άλλος μιλάει;;;;;; Edited December 6, 2025 by pavlidisc 1 Παράθεση iPhone 17 Pro Max - Apple Watch 10 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. December 6, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2025 (edited) Αυτό λέω και εγώ , τέτοιο τηλέφωνο που το έχουν πολλοί επαγγελματίες να μη σ ενημερώνει ; Χωρίς πλάκα, στο Samsung ακόμη και εάν ο άλλος είχε αναμονή κλήσης σου το έγγραφε μπροστά στην οθόνη για περίπου 5 δεύτερα ( αναμονή κλήσης), μετά έφευγε Edited December 6, 2025 by dimtz 1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enterhere Δημ. December 13, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2025 (edited) Να κάνω αναβάθμιση σε 26; Συνεχιζουν τα προβλήματα με την μπαταρία; Edited December 13, 2025 by enterhere Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. December 13, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2025 39 minutes ago, enterhere said: Να κάνω αναβάθμιση σε 26; Συνεχιζουν τα προβλήματα με την μπαταρία; Εγώ δεν έχω δει ουσιαστική διαφορά στη μπαταρία μεταξύ 18.x και 26. Γενικά βελτίωση είναι το 26, απλά αισθητικά δεν μου αρέσει το liquid glass. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
koutsis Δημ. December 13, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2025 54 minutes ago, enterhere said: Να κάνω αναβάθμιση σε 26; Συνεχιζουν τα προβλήματα με την μπαταρία; Ποιά προβλήματα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enterhere Δημ. December 13, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2025 3 ώρες πριν, koutsis said: Ποιά προβλήματα? Με το drain στην μπαταρία Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. December 13, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2025 Το έχω εγκαταστήσει από day 1 σε iPhone 13, 16 Pro, 16e , 15 Plus, 15 Pro Max, 17 Pro Max. Κανένας δεν παραπονέθηκε για battery drain. Μόνο το 16 Pro είχε μια ελαφρώς μεγαλύτερη κατανάλωση (η οποία μπορεί να οφειλόταν στο δίκτυο και όχι στο iOS) αλλά μετά την 26.1 έγινε ντούρο και αυτό. Πάντως drain με τον όρο που το ξέρουμε, δεν είδα σε καμία συσκευή. 3 Παράθεση iPhone 17 Pro Max - Apple Watch 10 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panoszavra Δημ. December 14, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2025 Επιβεβαιώνω και 'γώ. Δεν παρατήρησα κάποιο drain στην μπαταρία. Ούτε και βελτίωση βέβαια. 1 Παράθεση Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antwny Δημ. December 15, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2025 Εγώ πάντως διαφορά είδα κατευθείαν. Drain όχι αλλά από την πρώτη μέρα που είχα το κινητό το φορτίζω μέχρι το 85%. ΠΑΝΤΑ γυρνούσα με 30-35 % μπαταρία σπίτι. Από την ημέρα που μπήκε η 26, ΠΑΝΤΑ γυρνάω με 20% μαξ. Υγεία μπαταρίας μετά τις ενημερώσεις πήγε από 100 στα 98. Όχι drain δεν έχει αλλά όπως η πλειοψηφία έχει παρατηρήσει και ισχύει, υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση. Παράθεση Ο Χορτιάτης είναι ΚΙΤΡΙΝΟΣ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. December 15, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2025 Ισχύει, 15 pro max έχει αισθητή διαφορά στην κατανάλωση μπαταρίας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts