Jump to content

Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος IV)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Mικρή εσωτερική μνήμη (16 GB) και αρκετά αδύναμο το Υ6 (Antutu ~31K)... Άποψή μου, να κοιτάξει κάτι άλλο...

Κλασσική πρόταση το redmi note 5, απλά βγαίνει λίγο παραπάνω σε τιμή.

Αλλά ότι χρήση κ να κάνει, θεωρώ ότι πλεον κινητό με 16gb, θα το μετανιώσει αν παρει. Είναι πολύ λίγα για τα σημερινά λειτουργικά κ εφαρμογές.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Edited by leftko

1) Το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε.

250 με 300 ευρώ. Βασικά στα 300 θα πάω μόνο αν κάτι αξίζει.

2) Το μέγεθος οθόνης που προτιμούμε.

Πάνω από 5.5

3) Το θέλουμε απο Ελλάδα ή και απο Κίνα/Ευρώπη; Με 2ετη εγγύηση αντιπροσωπείας ή μας αρκεί και η εγγύηση του καταστήματος;

βασικά από Ελλάδα (σκρουτζ) αλλά και Κίνα δεν έχω πρόβλημα.

4) Χρειαζόμαστε 800αρα μπάντα ώστε να χουμε σε περισσότερα μέρη 4g; (επαρχία χωρις 800αρα έχεις σοβαρό θέμα)

Ναι στην 800αρα γιατί είμαι επαρχεία

5) Το θέλουμε dual? Χρειαζόμαστε ραδιόφωνο, ir ή nfc?

Dual οπωσδήποτε, ράδιο nfc δεν με πειράζει αν δεν εχει

6) Χρειαζόμαστε ελληνικό μενου; Αν ναι, πειράζει αν χρειαστεί φλασαρισμα;

ελληνικό μενου.δεν το έχω με φλασαρισματα

7) Μας ενδιαφέρει ο καλός ήχος ή/και η καλή οθόνη; Αν ναι θέλουμε amoled (και) stereo ή μας αρκεί lcd (και) mono.

Θα ήθελα καλό ήχο όσο για οθόνη δεν έχω καποια προτίμηση σε αυτό.

8) Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τα εξής: ταχύτητα, βαρύ gaming, κάμερα, αυτονομία.

Αυτονομία, κάμερα, ταχύτητα, παιχνίδια δεν παιζω

9) Ποια είναι η τωρινή σας συσκευή.

Xiaomi Redmi Note 5

Καλησπέρα. Επειδή θα δώσω το note 5 σκέφτομαι ποια συσκευή θα είναι η επόμενη.

Βασικά έχω δει λίγο το pocophone και το honor 10 που είναι στα 250 ευρώ.

Είδα και το Samsung Galaxy A50 Dual (4GB/128GB) στα 290ευρω αλλά το φοβάμαι στη μπαταρία.

Κάποια βοήθεια; ή άλλη πρόταση;

Ευχαριστώ

Το pocophone είναι 20 ευρώ πιο ακριβό από το play.

Υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στα 2; ή το pocophone είναι μονόδρομος;

Με βάση τις προτεραιότητές σου εγώ θα προτείνω το Honor 10. Πολύ καλή κάμερα, premium τηλέφωνο και έχεις και εγγύηση επίσημης αντιπροσωπίας. Για την αυτονομία του, δεν είναι από τα δυνατά του σημεία, αλλά με βάση τα όσα λέγονται θεωρώ πως την ημέρα θα τη βγάζεις. Αν τώρα δίνεις πολύ μεγάλη βαρύτητα στην αυτονομία ίσως τότε να κοιτάξεις τα άλλα δύο, καθώς και το Honor 8x.

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Αυτό που με φοβίζει είναι η μπαταρία στο honor 10.

Οταν λες εγγύηση αντιπροσωπείας ισχύει ακόμα και αν το τηλέφωνο έχει αγοραστεί από το σκρουτζ;

Βασικά δε μου έχει τύχει ποτέ θέμα με τηλέφωνο που να χρειαστεί ποτέ σέρβις. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις

Αυτό που με φοβίζει είναι η μπαταρία στο honor 10.

Οταν λες εγγύηση αντιπροσωπείας ισχύει ακόμα και αν το τηλέφωνο έχει αγοραστεί από το σκρουτζ;

Βασικά δε μου έχει τύχει ποτέ θέμα με τηλέφωνο που να χρειαστεί ποτέ σέρβις. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις

Κοίταξε, η αυτονομία δεν είναι από τα δυνατά του σημεία αλλά εξαρτάται τι χρήση κάνεις. Αν δίνεις πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στην αυτονομία σε σχέση με κάμερα και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τότε ίσως να κοιτάξεις κάποιο από τα υπόλοιπα που προτάθηκαν. Εγγύηση στο επίσημο service για όλα τα huawei έχεις ακόμα και αν αγοράσεις από σκρουτζ αρκεί να είναι ευρωπαϊκό μοντέλο. Γενικά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι ζητήσεις από το κατάστημα το ΙΜΕΙ του κινητού και να πάρεις τηλέφωνο το επίσημο service της huawei, με βάση το ΙΜΕΙ θα σου πούνε τα πάντα για το κινητό. Δεν ισχύει το ίδιο για τα xiaomi, έχουν επίσημη εγγύηση μόνο αν αγοράσεις από μεγάλες αλυσίδες. Προσωπικά, ειδικά για τέτοια πόσα, εγώ θεωρώ την εγγύηση από επίσημο service σημαντικό παράγοντα στην απόφαση αγοράς κάποιου κινητού.

Edited by zananiro

Επειδή ως προτεραιότητα βλέπω ότι έχεις την καλή οθόνη θα σου πρότεινα το Samsung Galaxy A7. Super amoled οθόνη και γενικά ένα τηλέφωνο της Samsung "all around"που αξίζεις να ασχοληθείς στα 200 ευρώ που το βρίσκεις. Αν θέλεις καλύτερη αυτονομία, καλύτερο επεξεργαστή και συμβιβάζεσαι και με μια καλή οθόνη ips lcd θα σου πρότεινα με κλειστά μάτια το Pocophone. Είναι όμως 5 ευρώ παραπάνω από το χρηματικό οριό σου :)

Υ. Γ. Και εγώ είχα το moto g 1gen. Απίστευτο vfm την εποχή του. Μάλιστα μετά από εμένα έγινε το πρώτο Smartphone της κόρης μου και μετά από σκληρή μεταχείριση :) άντεξε μέχρι και πριν μερικούς μήνες, οπότε έσβησε και δεν ξανάνοιξε ποτέ.

Edit: Δεν γνωρίζω αν το Pocophone υποστηρίζει ακόμη netflix σε HD

https://gr.gizchina.com/2019/02/26/poco-f1-irthe-telika-ypostirixi-gia-widevine-l1/

Τελικά μάλλον αποφάσισα. Ποκο ποκο ποκο! Ευχαριστω για τον χρονο σας κυριοι.

Siemens C10 - Νokia 3210 - Νokia 3330 WAP - Νokia 3510i - Sharp GX15 VF - SE V800 VF - SE K750i VF - SE X10 Mini pro - Moto G 1gen - Xiaomi Pocopocopocopoco F1 😮 - Huawei Y5 2018 :classic_wacko: - Nothing Phone 1:classic_love:

Αυτό που με φοβίζει είναι η μπαταρία στο honor 10

Την μπαταρια να μην την φοβασαι. Ειναι πολυ ΟΚ. Μονο αν εισαι ολη μερα πανω απ το τηλεφωνο θα εχεις θεμα. Και η ταχεια φορτιση ειναι παρα πολυ γρηγορη.

Αν δεν το λιωνεις και δεν θες οθονη πανω απο 6 ιντσες παρε αυτο γιατι εχει καλυτερη καμερα απ τα αλλα.

https://gr.gizchina.com/2019/02/26/poco-f1-irthe-telika-ypostirixi-gia-widevine-l1/

Τελικά μάλλον αποφάσισα. Ποκο ποκο ποκο! Ευχαριστω για τον χρονο σας κυριοι.

Τελικά βλέπω πήρε το update για το netflix. Νομίζω έκανες την καλυτερη επιλογή.

Τελικά βλέπω πήρε το update για το netflix. Νομίζω έκανες την καλυτερη επιλογή.

Μακάρι, γιατί είμαι άνθρωπος που δεν αγοράζει συσκευές κάθε εξάμηνο ή χρόνο!

Αν δεν πεθάνει στα χέρια μου ή αν με αναγκάζει να το σπάσω από τα νεύρα λόγο κολλημάτων, δεν το αλλάζω.... :worry::rolleyes:

Edited by BurningBeard

Siemens C10 - Νokia 3210 - Νokia 3330 WAP - Νokia 3510i - Sharp GX15 VF - SE V800 VF - SE K750i VF - SE X10 Mini pro - Moto G 1gen - Xiaomi Pocopocopocopoco F1 😮 - Huawei Y5 2018 :classic_wacko: - Nothing Phone 1:classic_love:

Από μπαταρία τι λέει το p20? Αν και ψάχνω κάτι κοντά στις 5".Το σκρουτζομαγαζο έχει το HTC 10 στα 227€...
Δεν βλέπω κανένα λόγο να πάρεις κινητό που κυκλοφόρησε πριν από 3 χρόνια, αν και το HTC είχε πολύ δυνατή κάμερα. Ούτως ή άλλως, αν δεις τις διαστάσεις, είναι σχεδόν όμοιες με του P20 γιατί το HTC έχει μεγάλα bezels. Για αυτονομία μπορείς να ρωτήσεις τους κατόχους στο αντίστοιχο νήμα, αλλά απ όσο έχω διαβάσει είναι αρκετά καλή.

Λόγω έργασιας είμαι εκτός σπιτιού οπότε δεν μπορώ φόρτιση εντός της ημέρας.και δεν θα ήθελα να το βάζω για φόρτιση στο αμάξι.

Με το note 5 που έχω τώρα η χρήση που του κάνω μου βγάζει 1.5 μέρα. Τα δεδομένα είναι πάντα ανοιχτά κάνω κάποιες κλήσεις, λίγο viber και λίγο πλοήγηση στο ίντερνετ.

Γι αυτό με φοβίζουν τα 3400 mAh του honor 10

Τα τελευταία 3 χρόνια εχω συσκευες της xiaomi, είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω και κάποια άλλη μάρκα.

Μου άρεσε το honor play να πω την αλήθεια...

Edited by patrik

Καλησπέρα σε όλους!

Κάνω κάποιες σκέψεις αλλαγής του G6.

Μέχρι στιγμής δεν έχω ακριβώς κάποιο θέμα με το τηλ απλά ενώ δεν το λες κακό ποτέ δεν μου "έκατσε" 100%. Δοκιμάζω συνέχεια launchers και γενικά το σκαλίζω αλλά δεν θέλω να κάνω root γιατί το φοβάμαι. Όλες οι συσκευές μου πριν από αυτό ήταν Nexus και εκεί ήταν σχετικά απλή η διαδικασία αλλά με το g6 δεν το ρισκάρω. Ένα Android one λοιπόν κινητό είναι στις προτεραιότητες μου. Από εκεί κ πέρα δυστυχώς δεν μπορώ να πάω σε πολλά χρήματα. Τα 400 είναι το απόλυτο ταβάνι οπότε ξεχνάω 1+ 6T πχ.

Το poco απ' την άλλη λέω μήπως είναι λίγο "παλιό" πλέον και δεν είναι κ Α. One.

Τελικά μήπως πρέπει να περιμένω μέχρι το φθινόπωρο;

Αυτά...

Ειχα και τα δυο βεβαια το mi8 το ειχα λιγο στην αρχη και δεν μου αρεσε η καμερα. Στο g7 ειμαι ποιο ικανοποιημένος

Δηλαδη φιλε το g7 τραβαει πιο καθαρες φωτο;

Που πας να μπλέξεις ; Έχει θέματα bootloop κ αυτό τo lg https://www.phonearena.com/news/lg-g7-thinq-bootloop-reports-europe-widespread-issues_id111576

Λενε οτι πηρε πολυ βελτίωση το software του mi 8.οποτε δεν ξερω τωρα αν τραβαει καλυτερες η οχι.

το σίγουρο είναι πως παίρνουν και τα δυο gcam οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον καλύψει η κάμερα

aka bill_thes

• The title was changed to 📱 Αγορά κινητού μαξ 750-800€
  • The title was changed to Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος IV)
  • The topic was pinned