Jump to content

Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος IV)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οντως το 8αρι φαινεται το πιο ολοκληρωμενο,πιστευεις οτι θα εχει μεγαλη διαφορα απο το huawei αν τον μεταπεισω για το μεγεθος της οθονης; Σε περιπτωση που εχει εξαντληθει το Νοκια,τι κανω; το Νοκια θα κοστισει 69€ πιστευω προκειται για φοβερη ευκαιρια κ η μεταβαση απο το j θα του φανει χαοτικη με την καλη εννοια! Ομως οφειλω να εξετασω κ το ενδεχομενο εξαντλησης των αποθεματων Edited by athaneaak

το καλυτερο ειναι να πας να τα δεις απο κοντα και τα 2 σε καποια μεγαλη αλυσιδα..

εγω αυτο εκανα και κατεληξα τελικα στο p20 pro.. εκατσε καλυτερα στα δικα μου χερια

ο βασικος λογος ηταν η οθονη του s9+.. ναι μεν φοβερη οκ αλλα με το edge που εχει και μονο που το κρατησα για λιγο πατουσα καταλαθος εφαρμογες...

ασε που δε το καλυπτει και σωστα καμια θηκη σε περιπτωση πεσιματος

Μου αρέσει αρκετά αλλά φοβάμαι μήπως δεν το βολευτώ αλλά σίγουρα έχει μεγάλη μεταπωληση

Βασικα ειμαι στην ιδια φαση με σενα, ειδικα στα 2 LG δε βλεπω διαφορα, παρα μονο στη τιμη :D. Με ενδιαφερει πιο πολυ τα LG γιατι μου αρεσει η χρηση Wide Angle στη καμερα, αλλα δεν εχουν dual sim..

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει πιο είναι το καλύτερο,βασικά θέλω να κρατήσει τουλάχιστον 2 χρόνια.

το π10 ξέρω είναι πιο παλιό αλλά σε τιμή και προδιαγραφές είναι παρόμοια.η χρήση του κινητού θα είναι μέτρια και το π10 είναι πιο μικρό σε μέγεθος

Όπως αναφέρει και ο τίτλος είμαι ανάμεσα στα δύο. Ή τρία; (note5).

Η τιμή είναι παρόμοια αφού η αγορά θα γίνει από κατάστημα ελληνικό και η συσκευή θέλω να έχει εγγύηση.

Με ενδιαφέρει η ομαλή λειτουργία, η κάμερα καθώς και η αντοχή στο χρόνο αφού θα έρθει να αντικαταστήσει το jiayu s4 και η χρήση θα είναι κυρίως σερφαρισμα και χαζολογημα.

Ραδιόφωνο και 3.5mm είναι καλοδεχουμενα.

Ευχαριστώ.

Στάλθηκε από το BLN-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ ως κάτοχος του Mi A2 θα σου προτείνω αυτό... εξάλλου με το Android one πιστεύω ότι θα έχει την μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο... αλλα οποίο και να πάρεις από τα 2 xiaomi θα μείνεις ευχαριστημένος... το mate μην το κοιτάς καθόλου...

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

(Realme X2 pro)Mi 9,Mi Max 3,Mi A2,LG V10 H901,Mi Note 2,Samsung Galaxy S7 Edge, LG V10 , LG G Flex 2 ,Lenovo Vibe Z2 Pro, LG G3,Lenovo Vibe X2, Coolpad F1, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3,

(Samsung Galaxy Tab Pro 8,4)

Και εγώ ήμουν ακριβώς σε αυτά τα δύο αλλά βλέποντας την οθόνη του S9 και η μπαταρία του είναι αξιοπρεπής οπότε κατάλαβα ότι δεν υπάρχει Δίλημμα Γιατί η ποιότητα του συσκευών Φαίνεται πως είναι διαφορετική από την άλλη μου αρέσει κιόλας του η καμπύλη και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Το p20 Pro το σκέφτηκα μόνο για την κάμερα αλλά συνολικά η συσκευή και πιάνοντας την στα χέρια και τα λοιπά έχει μεγάλη διαφορά από το S9 Plus

Πολύ καλή περίπτωση το lg v30, διαχείριση μπαταρίας εξαιρετική, ευρυγωνιος φακός, 835 snapdragon, δυνατή οθόνη και αδιάβροχο. Μια ωραία έξυπνη μετάβαση.

Άλλη καλή επιλογή το Huawei p20 pro, Στο οποίο προσωπικά με μπέρδεψε αρχικά το EMUI, οθόνη υποδεέστερη και του 7edge και του LG που σε ενδιαφέρει, ΌΜΩΣ είναι αρκετά σβέλτο με καλύτερη μπαταρία και την καλύτερη κάμερα της αγοράς για νυχτερινές λήψεις και σε manual mode την ημέρα...στο αυτόματο και με ΑΙ ενεργοποιημένο απλά τραγικό για τα γούστα μου. Επίσης δεν θα αλλάξεις και δαχτυλικο αποτύπωμα μιας και βρίσκεται μπροστά όπως και στο 7edge ,είναι ακαριαίο σφαιρατο και φυσικά η χρήση των gestures το καθιστά πανεύκολο, συνηθίζεται πολύ γρήγορα.

Καλησπερα, το p20 τρωει ακυρο λογω την απουσιας Micro SD, Που το θεωρω απαραιτητο. αλλωστε εχω ηδη 200Gb καρτουλα μνημης.. κριμα να παει στο συρταρι!

Η μπροστινη καμερα στο v30, ειδα καποια video βραδυνα, μου θυμησε εποχες προ 5ετιας! οχι οτι τρελαινομαι για selfies αλλα λεμε, κουβεντα να γινεται

Edited by emperor4her
[sIGPIC][/sIGPIC]

Όπως αναφέρει και ο τίτλος είμαι ανάμεσα στα δύο. Ή τρία; (note5).

Η τιμή είναι παρόμοια αφού η αγορά θα γίνει από κατάστημα ελληνικό και η συσκευή θέλω να έχει εγγύηση.

Με ενδιαφέρει η ομαλή λειτουργία, η κάμερα καθώς και η αντοχή στο χρόνο αφού θα έρθει να αντικαταστήσει το jiayu s4 και η χρήση θα είναι κυρίως σερφαρισμα και χαζολογημα.

Ραδιόφωνο και 3.5mm είναι καλοδεχουμενα.

Ευχαριστώ.

Ένα από τα δύο xiaomi. Το note 5 έχει μεγαλύτερη μπαταρία και το mi a2 καλύτερο επεξεργαστή και κάμερα αλλά δεν έχει jack και ραδιόφωνο.

και εγω s9plus διαλεξα λογω οθονης καμερας για το auto που 9/10 βγαζει σουπερ, και μεταπωλητικης αξιας.

Το a2 έχει καταρχήν πολύ καλύτερο επεξεργαστή. Αυτό και μόνο αρκεί.
Όχι δεν αρκεί μόνο αυτό. Αν ο επεξεργαστής δεν συνδυάζεται με καλό λογισμικό, τότε δεν αποδίδει με βάση τις δυνατότητές του. Επομένως μπορεί να έχεις καλύτερη εμπειρία χρήσης με ένα κατώτερο επεξεργαστή αν το λογισμικό είναι βελτιστοποιημένο και χωρίς bugs σε σχέση με έναν καλύτερο επεξεργαστή όπου το λογισμικό έχει bugs, δεν είναι optimized κλπ.

Στα υπέρ του mate είναι ότι είναι δοκιμασμένο και θα έχει και εγγύηση 2 χρόνια. Αν θέλει το mi a2 με εγγύηση θα πρέπει να σκάσει 330€, ενώ μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε και έχει τα θεματάκι του το software με κάτι χαζά bugs. Βέβαια είναι Android one και θα έχει αναβαθμίσεις για 3 χρόνια. Τα βάζει κάτω και επιλέγει.

Το mate το είχα και εγώ στα υπόψιν, προσωπικά προτίμησα και αναμένω το mi a2 λόγω χωρητικότητας (ήθελα 128GB και δίκαρτο) και Android one, ενώ έχω ψιλοβαρεθει τα Huawei.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Καλησπερα..

Ειμαι κοντα στην αγορα νεου κινητου...θελω να κινηθω σε αυτο το budget δηλαδη περιπου 650 που εχουν και τα 2 αυτα κινητα...

Γενικα βγαζω φωτογραφιες,σερφαρω πολυ ,social media και βλεπω netflix...δεν παιζω παιχνιδια κλπ...

Αυτο που με νοιαζει ειναι να ειναι απροβληματιστο και οσο το δυνατον αν οχι πληρως lagfree για 2-3 χρονια τουλαχιστον...

το ξερω οτι αυτο θα το προσφερει το iphone απλα μου αρεσει και το σ9+ αρκετα αλλα δεν ξερω καποιον να εχει σειρα s τοσα χρονια (βασικα δεν ξερω πολλους με s κινητο)

επισης να πω οτι χρησιμοποιω android απο παντα..αλλα εχω και ipad οποτε ειμαι εξικοιωμενος...

οσον αφορα το iphone xr που μου αρεσε δεν νομιζω να κανει κατω απο 850 οπως και το περσινο Χ

ευχαριστω

Edited by kongeo1994

Τελικα αγορασα το nokia 8,πιστευω για 70€ με ιδιο προγραμμα χωρις αλλαγη στο παγιο ειναι καλη επιλογη,ελπιζω να ειναι σταθερο στη λειτουργια του χωρις προβληματα στο λογισμικο.

Έχω στην οικογένεια και note 5 και mate 10 lite και mi a1 και honor 7x και note 4.

Καλύτερη κάμερα το note 5.

Επίσης είναι πολύ καλοστημένη συσκευή με ελάχιστα bugs. Μου έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση και έχει και πολύ καλή μπαταρία.

Ανώτερη συσκευή από όλες τις προαναφερθείσες ενώ της λείπει μόνο το NFC για να είναι υπερπλήρης.

Σε καθημερινή χρήση δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το mate 10 pro που έχω εγώ.

Ναι οκ. Δεν μιλάω για κάμερα αλλά σε όλα τα υπόλοιπα σε καθημερινή χρήση είναι πολύ κοντά. (Υστερεί σε όλα φυσικά αλλά λογικό με τέτοια τιμή)

Τώρα για το mi a2 δεν ξέρω, το note 5 ομως από τον προκάτοχό του (mi a1) είναι ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ τηλέφωνο σε όλα. Εγώ αν αγόραζα τώρα συσκευή για οποιονδήποτε γνωστό μου θα του έπαιρνα ξανά το note 5.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

αν και ειχα lg v30+ η selfie δεν ηταν και οτι καλυτερο.αν και εψαχνα το v30s thing με τα 6gb ram.το lg g7 το σκεφτομαι να το δοκιμασω αλλα φοβαμαι την μπαταρια του..δεν ξερω αν και ειναι η καταλληλη στιγμη να αφησω αυτο το εκπληκτικο pixel 2 xl
I Want To Believe

Όχι δεν αρκεί μόνο αυτό. Αν ο επεξεργαστής δεν συνδυάζεται με καλό λογισμικό, τότε δεν αποδίδει με βάση τις δυνατότητές του. Επομένως μπορεί να έχεις καλύτερη εμπειρία χρήσης με ένα κατώτερο επεξεργαστή αν το λογισμικό είναι βελτιστοποιημένο και χωρίς bugs σε σχέση με έναν καλύτερο επεξεργαστή όπου το λογισμικό έχει bugs, δεν είναι optimized κλπ.

Στα υπέρ του mate είναι ότι είναι δοκιμασμένο και θα έχει και εγγύηση 2 χρόνια. Αν θέλει το mi a2 με εγγύηση θα πρέπει να σκάσει 330€, ενώ μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε και έχει τα θεματάκι του το software με κάτι χαζά bugs. Βέβαια είναι Android one και θα έχει αναβαθμίσεις για 3 χρόνια. Τα βάζει κάτω και επιλέγει.

Το mate το είχα και εγώ στα υπόψιν, προσωπικά προτίμησα και αναμένω το mi a2 λόγω χωρητικότητας (ήθελα 128GB και δίκαρτο) και Android one, ενώ έχω ψιλοβαρεθει τα Huawei.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Εκρινα συσκευές. Δεν είναι μόνο επεξεργαστής μια συσκευή αλλά αδυνατώ να φανταστώ το 10 lite να είναι καλύτερο στην καθημερινότητα από το a2 λόγω του επεξεργαστή και το λογισμικό του 2ου.

Με τα one/pixel ξέρεις ότι είσαι πειραματόζωο αλλά θεωρητικά γρήγορα έρχεται η επόμενη αλλαγή που το στρώνει. Το 10 lite έχει ήδη ένα χρόνο στην πλάτη του και δεν φημίζεται για την υποστήριξη που παρέχει η huawei γενικά. Πόσο μάλλον στα μικρά.

Παρόλο αυτά θα πρότεινα το redmi note 5. Πιο φτηνό, καλή κάμερα, αναβαθμίσεις σε miui θα τον κρατήσει για καιρό.

Καλησπέρα

κάτι έκανε ο μικρός μου παίζοντας με το κινητό μου και τα εικονίδια που είναι στην κάτω σειρά στην αρχική οθόνη είναι τώρα μικρότερα σε μέγεθος από τα από πάνω.

Ξέρει κανείς πως να τα επαναφέρω?

έχω samsung galaxy a5 2017

Σας ευχαριστώ

Παρόλο αυτά θα πρότεινα το redmi note 5. Πιο φτηνό, καλή κάμερα, αναβαθμίσεις σε miui θα τον κρατήσει για καιρό.

Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό.

Θέλω να αντικαταστήσω το jiayu s4, ένα τηλ με Android 4.3 που λειτουργεί ακόμη

1) Το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε.

Γύρω στα ±300$.

2) Το μέγεθος οθόνης που προτιμούμε.

5,5 και άνω

3) Το θέλουμε απο Ελλάδα ή και απο Κίνα/Ευρώπη; Με 2ετη εγγύηση αντιπροσωπείας ή μας αρκεί και η εγγύηση του καταστήματος;

Ελλάδα και θα προτιμούσα εγγύηση αντιπροσωπείας

4) Χρειαζόμαστε 800αρα μπάντα ώστε να χουμε σε περισσότερα μέρη 4g; (επαρχία χωρις 800αρα έχεις σοβαρό θέμα)

Ναι θέλω 800αρα.

5) Το θέλουμε dual? Χρειαζόμαστε ραδιόφωνο, ir ή nfc?

Ir και nfc θα ήθελα γιατί τα χρησιμοποιώ. Dual ευπρόσδεκτο (αν γίνεται όχι υβριδικό). Ράδιο δεν με ενδιαφέρει.

6) Χρειαζόμαστε ελληνικό μενου; Αν ναι, πειράζει αν χρειαστεί φλασαρισμα;

Όχι φλασαρίσματα. Δεν με βιάζουν τα Ελληνικά αρκεί να δουλεύει out of the box.

7) Μας ενδιαφέρει ο καλός ήχος ή/και η καλή οθόνη; Αν ναι θέλουμε amoled (και) stereo ή μας αρκεί lcd (και) mono.

Θέλω καλή και μεγάλη οθόνη γιατί διαβάζω κόμικς. Ηχος θα μου άρεσε στερεοφωνικός χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

8) Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τα εξής: ταχύτητα, βαρύ gaming, κάμερα, αυτονομία.

Αυτονομία, κάμερα, ταχύτητα. Σπάνια παίζω παιχνίδια και αυτά μάλλον δεν απαιτούν τρελά πραγματα (παιχνίδια στυλ GO, το παιχνίδι στρατηγικής).

9) Ποια είναι η τωρινή σας συσκευή.

Honor 8, HTC U ultra.

Για να δικαιολογήσω την τιμή που έχω θέσει κοιταζω για αγορά και σε αγγελίες για σφραγισμένα ή και για καμιά περσινή ναυαρχιδα πάλι σε κατάσταση σφραγισμένου.

Ευχαριστώ.

ΥΓ. Αν έπαιζε και αδιαβροχοποίηση..... Ειμαι ελαφρώς ατζαμής.... :).

Επίσης να έχει καλή υποστήριξη σε αναβαθμίσεις.

Edited by vastegial_74
ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

• The title was changed to 📱 Αγορά κινητού μαξ 750-800€
  • The title was changed to Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος IV)
  • The topic was pinned