Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

7 minutes ago, elkons said:

Με την ιδια λογική, τη προηγούμενη φορά που έπεσε η Google για λίγο, η Vodafone δεν λειτουργούσε για περισσότερη ώρα ενώ οι άλλες ναι, η Vodafone έφταιγε; Όχι. 

Στα Google services μόνο αυτό μου κάνει εντύπωση 

Όταν δε ξανά λειτουργεί κάποια στιγμή σήμερα άνοιξε το Speedtest και δες όντως λειτουργεί, ή απλά δοκίμασε Bing Search. 

Δουλεύουν όλα τα άλλα κανονικά. Speedtest κάνει κανονικά και στο fast.com και στο speedtest.net. 

Edited by fotisk13
Ιστορικό: Ericsson T28s, Nokia 3330, Sony ericsson T630,K750i, K800i, Motorola V3x, Sony ericsson w950i, Nokia n95 8gb, Sony ericsson vivaz , Nokia Ν8 , iphone 4 , Samsung Galaxy SIII , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S7 και τώρα Samsung Galaxy Νοte10 Plus + Samsung galaxy tab s2 8" 4G 2016

5 minutes ago, elkons said:

Με την ιδια λογική, τη προηγούμενη φορά που έπεσε η Google για λίγο, η Vodafone δεν λειτουργούσε για περισσότερη ώρα ενώ οι άλλες ναι, η Vodafone έφταιγε; Όχι. 

Στα Google services μόνο αυτό μου κάνει εντύπωση 

Όταν δε ξανά λειτουργεί κάποια στιγμή σήμερα άνοιξε το Speedtest και δες όντως λειτουργεί, ή απλά δοκίμασε Bing Search. 

Λειτουργούν τα data της Cosmote σε όλα τα άλλα κανονικά

3 ώρες πριν, fotisk13 said:

Αυτό γίνεται απο το πρωί... φτιάχνει και μετά από λίγο χαλάει.

Με Nova δουλεύουν όλα μια χαρά. Η cosmote φταιει.

👌👌👏👍

Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο!

Άνοιξαν SA στις 102803 ALIVERI-TOP και στην πιο κάτω κεραία 102349 LEPOURA-TOP.  Ν1,Ν28,Ν78 και στις 2. Καιρό έχουν Ν78 αλλά καθόλου δεν έδινε SA. Λογικά τις επόμενες ώρες θα ανέβει στο CellMapper. Και στην 102108 EVIA-DYSTOS-TOP μαζί με Ν78!

Αα βλέπω ωραίο πράγμα! Ν78 σε 1021101 KYMI-TOP  και 1021100 KYMI-TOP-2 N78 100+50MHz. Ασυνήθιστο για επαρχία.

102236 EVIA-KOYROYNI-TOP επίσης άνοιξαν SA N1,N28,N78. Αρκετές Ν78 και όλες με Ericsson AIR 3227. Η μόνη που μου χάλασε σερί είναι η 102102 OKTONIA-TOP έχει άδεια Ν78 αλλά δεν έχει μπει εκτός αν είναι ακόμα κλειστή, πάντως δεν είναι SA Ready.

Νεοχώρι και Αυλωνάρι χαμηλές ταχύτητες με μέτρια κάλυψη από Οκτωνιά και Ν1 (Νεοχώρι ~15/4 και Αυλωνάρι ~8/12) ίσως με την αναβάθμιση βελτιωθούν καθώς περιλαμβάνει παραπάνω Sector ,ολική ανακαίνιση και είναι τεράστια τύπου με το μπαλκόνι από πάνω. Όσο ανεβαίνεις για Οκτωνιά έχει καλό σήμα εκτός χωριού με άνετο 200αρι Ν1 αλλά εντός χωριού χαμηλά πάλι, είχαν μια κεραία σε κοντέινερ τώρα έχει μείνει με την άδεια και μια ζεύξη. 

Edited by elkons

Naftilos coffee house, Καλά Νερά Πηλίου, εσωτερικός χώρος. 

Άνοιξε επιτέλους n78 και n28 στην Κορόπη!! 

spacer.pngspacer.png

spacer.pngspacer.png

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

3 minutes ago, elkons said:

100+30MHz είναι και στα Καλά Νερά σωστά;

Μαγνησία παντού 100+30. 

Ταβέρνα Τσίμπος, Δοκός

Εσωτερικός χώρος 

IMG-20251012-015912-268.jpg

IMG-20251012-015915-161.jpg

Έξω! Επιτέλους και κάτι καλό από τη κεραία αυτή.

IMG-20251012-015929-791.jpg

IMG-20251012-015933-252.jpg

Το απόγευμα με το ζόρι 200Mbps. Γενικά μόνο μεσάνυχτα και ξημερώματα πάει κομπλέ η Ν78 μετά χάλια σαν Ν1 αποδίδει.. γίνεται να έχουν κοφτερ σε κεραία για να μη γίνει πίτα;

Καλά Νερά, εξωτερικός χώρος, με n78 απ'την Κορώπη. 

spacer.pngspacer.png

Και η n78 του κτηρίου ΟΤΕ συνεχίζει δυνατά!

spacer.pngspacer.png

Κοντά στο Bake, στο Πανί, ωραίος καφές εκεί στο μεταξύ 

Screenshot_20251012_114808_NetMonster.jpg

Screenshot_20251012_114821_Speedtest.jpg

1 minute ago, marios239 said:

Καλά Νερά, εξωτερικός χώρος, με n78 απ'την Κορώπη. 

spacer.pngspacer.png

Και η n78 του κτηρίου ΟΤΕ συνεχίζει δυνατά!

spacer.pngspacer.png

Δύναμη 💪🏻

Βρέθηκα στα Ιωάννινα την προηγούμενη εβδομάδα για επίσκεψη σε συγγενής που σπουδάζει εκεί. Γενικά μέσα στην πόλη η εταιρεία έχει καλή κάλυψη,αλλά όχι κάτι wow. Μέσα στο σπίτι του συγγενή στην Ζέρβα έχει στην μπροστά πλευρά δύο μπάρες και ταχύτητα γύρω στα 10-20 Mbps και στην πίσω πλευρά μία μπάρα EDGE. Πήρα την εξυπηρέτηση πελατών για να το αναφέρω και μου λέει πως σύμφωνα με τον χάρτη έχω 5G κανονοικά και ταχύτητες άνω των 100 Mbps και πως δεν υπάρχει κάποια βλάβη στην περιοχή. Ρώτησα τους γείτονες και μου είπαν πως η ιστορία τραβάει χρόνια τώρα. Όταν τους λέω αν δεν με πιστεύετε στείλτε άτομα στο σπίτι και στην περιοχή να μετρήσουν μου είπε εντάξει σας πιστεύουμε και θα ανοίξουμε αίτημα και θα σας καλέσουν σύντομα. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά δεν έχει γίνει τίποτα και δεν με έχουν καλέσει ποτέ. Στο κατάστημα(28ης Οκτωβρίου)που πήγα με τον συγγενή για να διευθετήσει μερικές εκκρεμότητες σχετικά με το σταθερό το ανέφερα και η υπάλληλος μου λέει όντως υπάρχει αυτό το πρόβλημα και όλοι εδώ λειτουργούμε με wifi calling. Στο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται 7-8 χιλιόμετρα έξω από την πόλη ο συγγενής μου λέει πως έχει είτε τις τέσσερεις μπάρες δηλαδή φουλ είτε τρεις και είναι κομπλέ

4 ώρες πριν, aektzhs 1 said:

Βρέθηκα στα Ιωάννινα την προηγούμενη εβδομάδα για επίσκεψη σε συγγενής που σπουδάζει εκεί. Γενικά μέσα στην πόλη η εταιρεία έχει καλή κάλυψη,αλλά όχι κάτι wow. Μέσα στο σπίτι του συγγενή στην Ζέρβα έχει στην μπροστά πλευρά δύο μπάρες και ταχύτητα γύρω στα 10-20 Mbps και στην πίσω πλευρά μία μπάρα EDGE. Πήρα την εξυπηρέτηση πελατών για να το αναφέρω και μου λέει πως σύμφωνα με τον χάρτη έχω 5G κανονοικά και ταχύτητες άνω των 100 Mbps και πως δεν υπάρχει κάποια βλάβη στην περιοχή. Ρώτησα τους γείτονες και μου είπαν πως η ιστορία τραβάει χρόνια τώρα. Όταν τους λέω αν δεν με πιστεύετε στείλτε άτομα στο σπίτι και στην περιοχή να μετρήσουν μου είπε εντάξει σας πιστεύουμε και θα ανοίξουμε αίτημα και θα σας καλέσουν σύντομα. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά δεν έχει γίνει τίποτα και δεν με έχουν καλέσει ποτέ. Στο κατάστημα(28ης Οκτωβρίου)που πήγα με τον συγγενή για να διευθετήσει μερικές εκκρεμότητες σχετικά με το σταθερό το ανέφερα και η υπάλληλος μου λέει όντως υπάρχει αυτό το πρόβλημα και όλοι εδώ λειτουργούμε με wifi calling. Στο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται 7-8 χιλιόμετρα έξω από την πόλη ο συγγενής μου λέει πως έχει είτε τις τέσσερεις μπάρες δηλαδή φουλ είτε τρεις και είναι κομπλέ

Είναι το θέμα που έχω θίξει δεκάδες φορές τόσα χρόνια στο φόρουμ. Για αυτή την περιοχή μιλάω. 
Στο κατάστημα κοσμοτε έχει ένα micro αλλά είναι μια τρύπα στο νερό. Μόνο το πάρκο μπροστά καλύπτει. Καλύτερη δουλειά έχει κάνει η Vodafone που έχει ένα καλό micro σε ταράτσα.

Απέναντι από τον Παπαγεωργίου στη Ν. Ζερβα, στην ταράτσα ενός κτηρίου υπάρχει μια μεγάλη άσπρη καμινάδα, είναι το macro της Nova που μπήκε πριν 2-3 χρόνια.

Η Vodafone επι της Ζερβα πάει τρένο, πίσω στη Σουλιου που είναι κεντρικός δρόμος είναι εξίσου χάλια με τη κοσμοτε. Εκεί μόνο η νόβα πιάνει, λόγω του μεγαλύτερου σταθμού στην Ζερβα. 

Η κοσμοτε θέλει άμεσα σταθμο στην οδό Ζερβα και η βονταφον μια ενίσχυση στο micro ή να το αντικαταστήσει με macro για να καλύπτει και Σουλιου. Και γιατί οχι να κατεβάσει το micro και να πατήσει στο σταθμό της νόβα, λέω εγώ τώρα 

Πανεπιστήμιο είναι ολες εξαιρετικες με Ν78.  Ειδικά η κοσμοτε, σκοτώνει. 

Edited by panos.k2

Γήπεδο Βούρκου 

Με άλλη κεραία ξεκίνησε με άλλη τελείωσε. 

IMG-20251012-174919-029.jpg

IMG-20251012-174929-331.jpg

IMG-20251012-174926-434.jpg

Χρωστάει αναβάθμιση στην Γλύφα από πέρυσι, η οποία καλύπτει ένα τμήμα της Νέας Λαμψάκου και Υψηλή Γέφυρα .

Τον τελευταίο μήνα πάντως βλέπω πεσμένες ταχύτητες πχ το καλοκαίρι πιο εύκολα έπιανα Gbps ενώ τώρα με το ζόρι 600Mbps. Έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο;

8 minutes ago, elkons said:

Τον τελευταίο μήνα πάντως βλέπω πεσμένες ταχύτητες πχ το καλοκαίρι πιο εύκολα έπιανα Gbps ενώ τώρα με το ζόρι 600Mbps. Έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο;

Και στο Βόλο οι μεγάλες n78 έχουν πέσει αισθητά σε ταχύτητα. Ένας μέσος όρος θα έλεγα ότι είναι πλέον 300-400 Mbps. Με τόση κίνηση που έχει βέβαια δεν είναι καθόλου άσχημα. Βλέπω πάντως και 200αρια πλέον με n78 που ήταν σπάνια στην cosmote. 

Φαντάζομαι ή λόγω κίνησης ή μπορεί και να έχουν βάλει σε χαμηλότερο priority τα καρτοκινητά. 

Παρατήρησα στη Νέα Δημητριάδα ότι σε πολλές μετρήσεις που έκανα, παρότι είχα κανονικά n78, η ταχύτητα περιοριζόταν στα 90-110 Mbps. Σε μέτρηση ακριβώς μετά μπορεί να έδινε όμως 500-600 Mbps. Είχε πολύ μεγάλη αστάθεια. 

4 minutes ago, marios239 said:

Και στο Βόλο οι μεγάλες n78 έχουν πέσει αισθητά σε ταχύτητα. Ένας μέσος όρος θα έλεγα ότι είναι πλέον 300-400 Mbps. Με τόση κίνηση που έχει βέβαια δεν είναι καθόλου άσχημα. Βλέπω πάντως και 200αρια πλέον με n78 που ήταν σπάνια στην cosmote. 

Φαντάζομαι ή λόγω κίνησης ή μπορεί και να έχουν βάλει σε χαμηλότερο priority τα καρτοκινητά. 

Παρατήρησα στη Νέα Δημητριάδα ότι σε πολλές μετρήσεις που έκανα, παρότι είχα κανονικά n78, η ταχύτητα περιοριζόταν στα 90-110 Mbps. Σε μέτρηση ακριβώς μετά μπορεί να έδινε όμως 500-600 Mbps. Είχε πολύ μεγάλη αστάθεια. 

Τουλάχιστον ξερω πως δεν φταίει η συσκευή μου. Σε κεραίες που έδινε άνετο 1000αρι πλέον γύρω στα 400-500Mbps ενω εκεί που έδινε 400Mbps τώρα 100-200 σαν N1. Τα ίδια σε συμβόλαιο και καρτοκινητό What's Up. Το καλοκαίρι υποτίθεται με μεγαλύτερη κίνηση έβλεπα σαφώς καλύτερες ταχύτητες. 

Τι μπορεί να έχουν κάνει; υποτονικές οι Ν78, μόνο τα ξημερώματα είναι οκ, όχι πάντα βέβαια.

Αυτό με τα καρτοκινητά σε χαμηλότερο priority αν γινόταν όμως, πως κατάφερες με την ίδια κάρτα να βγάλεις 1000αρι στα Καλά Νερά; Σε συγκεκριμένες κεραίες φαίνεται πως κάτι γίνεται που έχουν αναβαθμιστεί καιρό. Ελπίζω μη μείνει έτσι.

11 minutes ago, elkons said:

Τουλάχιστον ξερω πως δεν φταίει η συσκευή μου. Σε κεραίες που έδινε άνετο 1000αρι πλέον γύρω στα 400-500Mbps ενω εκεί που έδινε 400Mbps τώρα 100-200 σαν N1. Τα ίδια σε συμβόλαιο και καρτοκινητό What's Up. Το καλοκαίρι υποτίθεται με μεγαλύτερη κίνηση έβλεπα σαφώς καλύτερες ταχύτητες. 

Τι μπορεί να έχουν κάνει; υποτονικές οι Ν78, μόνο τα ξημερώματα είναι οκ, όχι πάντα βέβαια.

Ακριβώς! Κάτι παρόμοιο παρατηρώ κι εγώ! Ακόμα και με τη 2η n78 που συνδυάζει το Poco οι ταχύτητες είναι πεσμένες. 

13 minutes ago, elkons said:

Αυτό με τα καρτοκινητά σε χαμηλότερο priority αν γινόταν όμως, πως κατάφερες με την ίδια κάρτα να βγάλεις 1000αρι στα Καλά Νερά; Σε συγκεκριμένες κεραίες φαίνεται πως κάτι γίνεται που έχουν αναβαθμιστεί καιρό. Ελπίζω μη μείνει έτσι.

Αν έκαναν κάποιο deprioritization αυτό κατά πάσα πιθανότητα δε θα ήταν γενικό, και θα εφαρμοζόταν μόνο σε κεραίες με αυξημένη κίνηση.  

Και εγώ νόμιζα πως τον ήπιε η κεραία αλλά δεν έβρισκαν κάποιο πρόβλημα. Ελπίζω να μη το αφήσουν έτσι γιατί θα πέσει κράξιμο, τόσο καιρό μια χαρά ήταν χωρίς διαχωρισμό συνδρομητών. 

Σήμερα παρατηρώ αυξημένο ping στη περιοχή μου. Πλέον από τα ~12-18 Ping έχει κολλήσει από το απόγευμα 29+ ping σταθερά. Η κεραία φαίνεται πως είναι με οπτική καθώς δεν υπάρχει καμία ζεύξη, την ξήλωσαν όταν την αναβάθμισαν.

Υπάρχει περίπτωση να επηρεάζεται λόγω διαθεσιμότητας FFTH? Δεν έχουν δώσει αλλά σύμφωνα με τεχνικό της Cosmote είχαν πει σε γνωστό μου στις 14/10 να πάρει για αίτηση αλλά ακόμα δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Ελπίζω αύριο, μεθαύριο να δωθεί. Ή δεν έχει σχέση; 

9 ώρες πριν, elkons said:

Σήμερα παρατηρώ αυξημένο ping στη περιοχή μου. Πλέον από τα ~12-18 Ping έχει κολλήσει από το απόγευμα 29+ ping σταθερά. Η κεραία φαίνεται πως είναι με οπτική καθώς δεν υπάρχει καμία ζεύξη, την ξήλωσαν όταν την αναβάθμισαν.

Υπάρχει περίπτωση να επηρεάζεται λόγω διαθεσιμότητας FFTH? Δεν έχουν δώσει αλλά σύμφωνα με τεχνικό της Cosmote είχαν πει σε γνωστό μου στις 14/10 να πάρει για αίτηση αλλά ακόμα δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Ελπίζω αύριο, μεθαύριο να δωθεί. Ή δεν έχει σχέση; 

Δύσκολο, το δίκτυο Fiber To The Home έχει πολύ μικρή συσχέτιση με το δίκτυο κινητής.

Cosmote Άδεια Κατασκευής Κεραίας στη Θέση Κορινθίας ΚΕΡΑΜΙΔΑΚΙ KORBEACH (1415069)
https://maps.app.goo.gl/Q12RGvzS3BZgLC5c7 37° 56' 13" 22° 55' 6"
https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΗΗΥ639-6ΘΒ?inline=true

Cosmote Άδεια Κατασκευής Κεραίας στη Θέση Πάτρα ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ (1405010)
https://maps.app.goo.gl/PMLAGgJ61JebvEMz6 38° 13' 55" 21° 43' 45"
https://diavgeia.gov.gr/doc/657Ν639-Θ3Λ?inline=true

Μου ήρθε απότομο!!

Πριν τη στροφή για τη γειτονιά μου σε ένα οικόπεδο είναι σταθμευμένο ένα φορτηγό με μια καρότσα μεγάλη πίσω, έχει ενα σαν μπαλκόνι και 2 κομμάτια άσπρο κόκκινο (δε ξέρω πως να σας περιγράψω)

Ίδιο με την καινούργια κεραία στην Αργαλαστή!!!!

8 minutes ago, elkons said:

Μου ήρθε απότομο!!

Πριν τη στροφή για τη γειτονιά μου σε ένα οικόπεδο είναι σταθμευμένο ένα φορτηγό με μια καρότσα μεγάλη πίσω, έχει ενα σαν μπαλκόνι και 2 κομμάτια άσπρο κόκκινο (δε ξέρω πως να σας περιγράψω)

Ίδιο με την καινούργια κεραία στην Αργαλαστή!!!!

Ώπα!

Αυτά τα κομμάτια ήταν ξάπλα στη καρότσα 

VYZITSA-TOP.jpg

Ενδεικτικά *. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι και γενικά περιμένουμε κεραία σύμφωνα με τη κοσμοτε αλλά δεν έχω βρει άδεια.. απο ξήλωμα εδώ δε παίζει δεν έχουμε καμία τέτοιου τύπου αλλά μόνο η Cosmote βάζει τέτοιου τύπου τελευταία. 

Εκτός αν απλά είναι για αλλού και έτυχε να το αφήσουν στη γειτονιά μου.

Just now, marios239 said:

Ώπα!

Ασε είμαι σε υπερένταση μόλις έφτασα σπίτι 😃