Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι στο καλό έφυγα και χάλασε; ήταν καλό σε κάλυψη και ταχύτητες.

Να τους το αναφέρω τωρα που θα ξεκινήσω να τους τα χωνω για άλλες περιοχές;

Σταθμός δεν νομίζω να έχει θέμα εχτές πέρασα ήταν ανοιχτή η VOLOS GALAXY.

Hlias.

10 minutes ago, mixtri said:

Σου έχω task. Πρέπει να υπάρχει βλάβη σε ένα σταθμό ή micro στο κέντρο του Βόλου. Εντοπίζω το πρόβλημα στο micro στο κατάστημα Κοσμοτε. Όταν συνδέονται εκεί χάνω εντελώς το data session. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις; Συνέβη τη Δευτέρα και συνέβη και σήμερα τρεις φορές αλλά επειδή οδηγούσα δε μπορούσα να κρατήσω screenshots or anything. Κάτι γίνεται και χάνουμε data session και ανακάμπτει με flight mode. Please investigate και μετά απόλαυσε και μια super mocca!

Δυστυχώς τώρα είμαι Καλά Νερά! 

Θα το έχω στο νου μου ώστε όταν περάσω απ' το κέντρο να το δω! 

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

2 ώρες πριν, elkons said:

Τι στο καλό έφυγα και χάλασε; ήταν καλό σε κάλυψη και ταχύτητες.

Να τους το αναφέρω τωρα που θα ξεκινήσω να τους τα χωνω για άλλες περιοχές;

Σταθμός δεν νομίζω να έχει θέμα εχτές πέρασα ήταν ανοιχτή η VOLOS GALAXY.

Μου έβγαλε το πρόβλημα κοντά στο micro (Βενιζέλου και Δημητριάδος) γι'αυτό υποψιάζομαι το micro. Δεν τσεκαρα iphone, μόνο Xiaomi.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

15 minutes ago, mixtri said:

Μου έβγαλε το πρόβλημα κοντά στο micro (Βενιζέλου και Δημητριάδος) γι'αυτό υποψιάζομαι το micro. Δεν τσεκαρα iphone, μόνο Xiaomi.

Τους το ανέφερα. Τώρα οτι είναι,είναι θα το ελέγξουν. 

Hlias.

1 ώρα πριν, elkons said:

Τους το ανέφερα. Τώρα οτι είναι,είναι θα το ελέγξουν. 

Το ανέφερα κι εγώ «εσωτερικά» 😂

[sIGPIC][/sIGPIC]

9 minutes ago, elkons said:

Πόσο μέσα; 😂

Πιο μέσα δε γίνεται... 

[sIGPIC][/sIGPIC]

2 ώρες πριν, johnny_htc said:

Μέσον;;; 😜😂🤣

Όλη η Ελλάδα λειτουργεί με μέσον, αυτό θα έλλειπε 😂🥲

[sIGPIC][/sIGPIC]

On 9/3/2023 at 6:41 ΜΜ, HORGRAP said:

@Notus  Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε περισσότερα .  

Είτε ενας συνδρομητής κανει Speedtest είτε πολλοί συνδρομητές τα μεσημέρια ειναι μεσα στο Cell με " κανονική " χρήση συμβαίνει το ιδιο 

Κατά τα Peaks οσοι ειναι " μεσα " στο Cell  και οι συσκευές επιχειρήσουν να " βγουν" με  Handover σε άλλο PCI ίδιου ή διαφορετικού σταθμού βασης ΠΑΓΩΝΟΥΝ το APN του Internet Access.

( σε τρίτο Handover αν γίνει μεσα σε ενα λεπτό επανέρχεται unfrozen  το internet APN session )

Συμβαίνει εδω και 1+ έτος στο Ηράκλειο σε 3 κυψέλες.

Πάνε χρόνια απο τότε και η Ericsson δεν έδωσε λύση σε αυτές τις περιπτώσεις?

On 9/3/2023 at 9:18 ΜΜ, HORGRAP said:

@Notus σαν Advanced συνδρομητής θα σου δώσω ενα Hint 😉

Αν τη στιγμή που ο σταθμός βασης σου " παγώσει " το apn session του Ιντερνετ  ... αναπόφευκτα μετα απο περίπου 1 λεπτο γίνεις απο RRC CONNECTED σε ... RRC IDLE    ΞΕΠΑΓΩΝΕΙΣ στο επόμενο RRC connection attempt 

Αυτο ομως το 1 λεπτό ειναι αρκετό  για να δώσει παράπονα στο Customer Care ... αν συμβαίνει καθημερινά σε όσα αυτοκίνητα περνανε και σταματάνε ...στα φανάρια. ( ή και σε οσους μενουν στις περιοχές αυτές)

On 9/3/2023 at 1:55 ΜΜ, HORGRAP said:

Το εχω συναντήσει και εγω σε δυο διαφορετικές συνθήκες με δύο διαφορετικά προβλήματα που το προκαλούν.

1) σε πολυ μικρες κυψέλες που βρίσκονται σε .... ισόγεια καταστηματων εγκατεστημένες και ΟΤΑΝ έχουν Peaks ειτε απο πολλούς συνδρομητές ταυτόχρονα ειτε απο έναν δεν δίνουν σωστα Handovers ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ Cell και παγωνει το APN session με το " Low prioritized " apn ....του Ιντερνετ ( το VoLTE παιζει και μετα το " προβληματικό " Handover "  εξόδου σε άλλο Cell. ( Στο Ηρακλειο PCI 78 79 )

2)  Το εχω συναντήσει και σε L Cell ( που καλύπτει χιλιόμετρα) και δυστυχώς εκει μενεις με παγωμένο APN session ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ σε αυτο το PCI . ( στο Ηρακλειο το εχω δει στο  PCI 51 και με 5G και χωρίς)

Το εκανε και η Vodafone πριν χρόνια ομως εκείνοι βρηκαν λύση και ισως εκει ηταν διαφορετικες συνθήκες διοτι εαν εκανες VoLTE κληση ...ξεμπλοκαρες το apn session του Ιντερνετ με  Band combo re establish ( Μετα απο καθε VoLTE κληση παντα κανεις re establishment σε CA οποτε εκει ηταν διαφορετικό θεμα ) 

Στην Cosmote και με re establishment CA δεν " ξεπαγωνεις " παρα μονο αν βγεις σε ΤΡΊΤΟ Cell handover attempt.

Τα πράγματα έχουν γινει αρκετα πολύπλοκα και buggy με το DSS .

Σε συνδιασμό με την Ελληνική Νοοτροπία ....Σιδηροδρομων δεν θα το λύσουν ( παγώματα κατα το handover στο apn της Cosmote λόγω Core ? ( EPS ? EPC συγκεκριμένα?)

και ....2G drops στην Vodafone  γιατι ....δεν ειναι δουλειά τους.  Φταίει το Firmware των Vendors  και δεν αγγίζουμε Counters για να το μπαλωσουμε 😉

7 ώρες πριν, mixtri said:

Σου έχω task. Πρέπει να υπάρχει βλάβη σε ένα σταθμό ή micro στο κέντρο του Βόλου. Εντοπίζω το πρόβλημα στο micro στο κατάστημα Κοσμοτε. Όταν συνδέονται εκεί χάνω εντελώς το data session. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις; Συνέβη τη Δευτέρα και συνέβη και σήμερα τρεις φορές αλλά επειδή οδηγούσα δε μπορούσα να κρατήσω screenshots or anything. Κάτι γίνεται και χάνουμε data session και ανακάμπτει με flight mode. Please investigate και μετά απόλαυσε και μια super mocca!

.... βλάβη που υπήρχε απο το 2022 και θα συνεχίζεται μέχρι να ασχοληθούν με τις περιπτώσεις που έχουν Backhaul με περιορισμένο Bandwidth.....σε Micro κεραίες συνήθως που μόλις κάποιος συνδρομητής κανει Download με μεγιστα Peak παγώνει το Internet session μέχρι το επόμενο Handover σε άλλο PCI

Απαράδεκτη η Ericsson  ( 2022 - 2025 🙂

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

Παραλία Καλών Νερών. Παρατηρώ ότι πλέον προτιμάει την n78 απ'το Τρίκερι σχεδόν πάντα, τόσο σε SA όσο και σε NSA. 

SA

Screenshot_2025-08-23-14-51-57-744_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.1ca57389535cf189a20beec1aca49ca5.jpgScreenshot_2025-08-23-14-51-44-780_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.502d98bf02322780f8a5757d45030a62.jpg

NSA

Screenshot_2025-08-23-14-57-05-997_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.bbf70d6373e037e18b0c03d65b2c8c40.jpgScreenshot_2025-08-23-14-56-52-519_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.c3909380eab5d61b1aba56d8df1cd6c1.jpg

3 minutes ago, marios239 said:

Παραλία Καλών Νερών. Παρατηρώ ότι πλέον προτιμάει την n78 απ'το Τρίκερι σχεδόν πάντα, τόσο σε SA όσο και σε NSA. 

SA

Screenshot_2025-08-23-14-51-57-744_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.1ca57389535cf189a20beec1aca49ca5.jpgScreenshot_2025-08-23-14-51-44-780_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.502d98bf02322780f8a5757d45030a62.jpg

NSA

Screenshot_2025-08-23-14-57-05-997_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.bbf70d6373e037e18b0c03d65b2c8c40.jpgScreenshot_2025-08-23-14-56-52-519_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.c3909380eab5d61b1aba56d8df1cd6c1.jpg

Θα μπορούσε να έχει σήμα καμπάνα από τον ΟΤΕ Καλών Νερών με καλύτερες ταχύτητες όπως πριν. Σίγουρα ειναι ανοιχτή;

Εκτός αμα πειραματίζεται για να ανοίξει τη Ν78 στη Κορώπη. 

Hlias.

Μαλακάσα 

Screenshot_2025-08-23-18-37-36-220_com.gyokovsolutions.gnettrackproplus.jpg

Screenshot_2025-08-23-18-37-32-123_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

[sIGPIC][/sIGPIC]

13 minutes ago, mixtri said:

Μαλακάσα 

Ρε συ, αυτή η εφαρμογή η gnet track, φαίνεται γαμάτη, δεν της είχα δώσει σημασία τόσο καιρό. Παίζει να την αγοράσω έτσι για την καυλα, πανάκριβη βέβαια στα 31 ευρώ σχεδόν.. Για επαγγελματίες πρέπει να είναι must 😎

17 minutes ago, mixtri said:

Μαλακάσα 

Αυτή η κεραία δεν χαμπαριάζει με κίνηση. Σχεδόν σταθερές ταχύτητες 5G χειμώνα καλοκαίρι. Σχεδόν όλο το βράδυ δίνει Gbps να ξέρεις.

Αναχώρηση για αερδρομιο;

5 minutes ago, johnny_htc said:

Ρε συ, αυτή η εφαρμογή η gnet track, φαίνεται γαμάτη, δεν της είχα δώσει σημασία τόσο καιρό. Παίζει να την αγοράσω έτσι για την καυλα, πανάκριβη βέβαια στα 31 ευρώ σχεδόν.. Για επαγγελματίες πρέπει να είναι must 😎

Υπάρχει και η Lite version 🙂

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gyokovsolutions.gnettracklite

Για τους πιο ψαγμένους θα ελεγα.

Για τους απλούς το Netmonster έχει πιο φιλικό μένου.

Άγιος Ιωάννης Καλυβίτης,Βαθύ.

IMG-20250823-200542-859.jpg

IMG-20250823-200545-458.jpg

Hlias.

3 ώρες πριν, johnny_htc said:

Είναι πολύ ωραία θα συμφωνήσω. Πολύ smooth και φιλική όταν οδηγάς.

3 ώρες πριν, elkons said:

Αυτή η κεραία δεν χαμπαριάζει με κίνηση. Σχεδόν σταθερές ταχύτητες 5G χειμώνα καλοκαίρι. Σχεδόν όλο το βράδυ δίνει Gbps να ξέρεις.

Αναχώρηση για αερδρομιο;

Υπάρχει και η Lite version 🙂

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gyokovsolutions.gnettracklite

Για τους πιο ψαγμένους θα ελεγα.

Για τους απλούς το Netmonster έχει πιο φιλικό μένου.

Άγιος Ιωάννης Καλυβίτης,Βαθύ.

IMG-20250823-200542-859.jpg

IMG-20250823-200545-458.jpg

Στην Αθήνα φοβερό το δίκτυο. Αύριο πρωί η αναχώρηση. Θα μου λείψει πολύ η Ελλάδα ...

[sIGPIC][/sIGPIC]

3 minutes ago, mixtri said:

Είναι πολύ ωραία θα συμφωνήσω. Πολύ smooth και φιλική όταν οδηγάς.

Στην Αθήνα φοβερό το δίκτυο. Αύριο πρωί η αναχώρηση. Θα μου λείψει πολύ η Ελλάδα ...

Καλή επιστροφή φίλε μου και με το καλό να ξανάρθεις! Και γω μια από τα ίδια, δε θέλω να φύγω.. 

Edited by johnny_htc

4 minutes ago, mixtri said:

Καλό ταξίδι!

Αύριο φεύγουν και γνωστοί μου για Γερμανία το μεσημέρι, αρα θα ανεβάσω μέτρηση εάν το θυμηθεί. Από Βενιζέλος εννοω. 

Hlias.

Καλά Νερά Πηλίου μέσα στο εξοχικό. Ξεκίνησε να φτάνει κουτσά στραβά εσωτερικά n78! 

Screenshot_2025-08-23-23-41-35-339_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.cda65c9f2f5908046f7223956d704e27.jpgScreenshot_2025-08-23-23-41-22-253_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.9ee93d585298f75a37b8ba6e0d819eae.jpg

Τι ωραία που είναι το βράδυ να μετράς, χωρίς πολυκοσμία και χωρίς Disconnected!

Screenshot-20250824-000140-n-Perf.jpg

Screenshot-20250824-000147-Net-Monster.j

Νομίζω η Ν78 κάνει τη ζημιά στην Ερέτρια. Όπου καλύπτει η Omni καλύτερα είναι να μένει Ν1 που πάει τάπα αλλιώς δεν ανοίγει σελίδα.

Επίσης στην διαδρομή πήγαινε παντού 200+ εκτός από τη τρύπα από τον Κόντο μέχρι Neoset Βασιλικού δεν λειτουργεί τίποτα. Το απόγευμα που πήγαινα είχε διψήφια κάνει ψιλό ζημιά η Ν78 από Βουδόχη Γέροντα. 

Μετά το Refarm πλέον η Ν1 έχει πάρει τα επάνω της, καμία σχέση το 4G+.

4G+ 28Mbps

5G 110Mbps

3 ώρες πριν, marios239 said:

Καλά Νερά Πηλίου μέσα στο εξοχικό. Ξεκίνησε να φτάνει κουτσά στραβά εσωτερικά n78! 

Screenshot_2025-08-23-23-41-35-339_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.cda65c9f2f5908046f7223956d704e27.jpgScreenshot_2025-08-23-23-41-22-253_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.9ee93d585298f75a37b8ba6e0d819eae.jpg

Τι να έχουν στο μυαλό τους άραγε. 

Δε περνάει Ν78 Παραλιακά, παίρνει από το άλλο sector μετά βλέπεις και το κουλό σπίτι. Εν τω μεταξύ μεγάλη διαφορά στο σήμα ενώ οι Ν78 είναι από πάνω. 😦

Hlias.

Αεροδρόμιο lounge Aegean

Screenshot_2025-08-24-06-58-06-827_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

[sIGPIC][/sIGPIC]