Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

3 ώρες πριν, TakeOverNet said:

Διόρθωση: Πλέον έχει G711 και από vodafone, η Cosmote. 

Από Cosmote προς Cosmote:

SIP from address Host Part: ims.cosmote.gr

SIP to address Host Part: ims.cosmote.gr

Contact parameter: +g.3gpp.icsi-ref="urn%3Aurn-7%3A3gpp-service.ims.icsi.mmtel"

Contact parameter: +g.3gpp.srvcc-alerting

P-Cellular-Network-Info: 3GPP-GERAN;cell-time=2025-06-14T21:55:58Z;cgi-3gpp=202010a490e54;reg-time=2025-06-15T07:00:57Z

[Expert Info (Note/Undecoded): Unrecognised SIP header (p-cellular-network-info)]

Media Format: ITU-T G.711 PCMA

Από Vodafone προς Vodafone: 

SIP from address Host Part: ims.mnc005.mcc202.3gppnetwork.org

SIP to address Host Part: ims.vodafone.gr

Contact parameter: +g.3gpp.accesstype="cellular"

Contact parameter: +g.3gpp.icsi-ref="urn%3Aurn-7%3A3gpp-service.ims.icsi.mmtel"

User-Agent: Ericsson MTAS - CXP2010134/1 R29F04

Media Format: ITU-T G.722

Media Format: ITU-T G.711 PCMA

Media Format: ITU-T G.729

Δεν ξέρω αν θες να δεις κάτι άλλο.

Από ότι καταλαβαίνω η Cosmote εχει Alcatel Lucent  ενω η Vodafone Ericsson, by the way.

G.711 ζητάει λοιπόν το Fritz, αυτή την ποιότητα θα έχεις. Δηλαδή ποιότητα που είχαμε πριν 30 χρόνια σε αναλογικές γραμμές…

47 minutes ago, georgemv said:

G.711 ζητάει λοιπόν το Fritz, αυτή την ποιότητα θα έχεις. Δηλαδή ποιότητα που είχαμε πριν 30 χρόνια σε αναλογικές γραμμές…

Ναι αλλά γιατί σε Vodafone ζητά 722?

Γίνεται σιγά σιγά σε πολλές περιοχές το Refarm από 2G 1800 σε LTE 1800 +5MHz.

Εντόπισα Β3 15MHz σήμερα σε Φάρο Αυλίδας, CHALKIDA-TOP.L, Δροσιά (Πρ. Ηλίας),Βασιλικό και Cosmote Χαλκίδα στην Βενιζέλου.

Αν δε κανω λάθος με Βοιωτία έχουν κάνει αρκετό καιρό δεν ξέρω όμως για Θήβα και Λιβαδειά. Αττική μερικές ναι μερικές όχι διάσπαρτα. Μαρούσι σίγουρα εχει γίνει πάντως. 

Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Εύοσμου ‘Βούλα Πατουλίδου’

Επιτέλους σήμα στη περιοχή δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε…

Ξέρει κανείς τι κεραία είναι αυτή;

IMG_1682.png

IMG_1683.jpeg

IPhone 15 Pro 

Έβαλε πρόσφατα κεραία στον Εύοσμο αλλά δεν είναι αυτή. Αυτό δεν ξέρω σαν micro φαίνεται αλλα έχει ακουστεί μια λειτουργεί μια οχι. Πάντως καλό νούμερο για τη περιοχή μετα απο χρόνια!

@Nikolas14 @VasilisSam Εσείς ξέρετε καλύτερα την περιοχή.

Βασικά αυτό που ανέβασες φαίνεται σαν WiFi4EU που βάζουν σε μερικούς δήμους..

Εάν είναι εύκολο δώσε FTM να βρούμε από ποια κεραία παίρνεις σήμα.

7 minutes ago, scorpio3 said:

Ορίστε 

IMG_1685.jpeg

PCI 45. Παίρνεις απο την ολοκαίνουρια κεραία με eNb101247. Έχει Β1,Β3,Β7,Β20 και Ν1. Ίσως δείτε και Ν78 κάποια στιγμή μαζί με SA καθώς έχει δηλώσει Ν78 Ericsson Air 3227 αλλα δεν τα έβαλαν για αρχή. Θα βοηθήσει τη περιοχή έκλεισε μια τρύπα για την ώρα, η νέα κεραία βρίσκεται στην Οδό Ανθοκήπων και είναι καμουφλαρισμένη σαν άσπρη καμινάδα. 

*Στο CellMapper ακομα φαίνεται κόκκινη η περιοχή αλλα φαίνεται απο προηγούμενες καταγραφές σιγα σιγά θα πρασινίζει πχ το σημείο που ανέφερες φαίνεται κόκκινο ενώ έχεις φουλ σημα.

2 minutes ago, elkons said:

PCI 45. Παίρνεις απο την ολοκαίνουρια κεραία με eNb101247. Έχει Β1,Β3,Β7,Β20 και Ν1. Ίσως δείτε και Ν78 κάποια στιγμή μαζί με SA καθώς έχει δηλώσει Ν78 Ericsson Air 3227 αλλα δεν τα έβαλαν για αρχή. Θα βοηθήσει τη περιοχή έκλεισε μια τρύπα για την ώρα, η νέα κεραία βρίσκεται στην Οδό Ανθοκήπων και είναι καμουφλαρισμένη σαν άσπρη καμινάδα. 

*Στο CellMapper ακομα φαίνεται κόκκινη η περιοχή αλλα φαίνεται απο προηγούμενες καταγραφές σιγα σιγά θα πρασινίζει πχ το σημείο που ανέφερες φαίνεται κόκκινο ενώ έχεις φουλ σημα.

Τέλεια!Πολύ καλό νέο αυτό επιτέλους ναι!

IPhone 15 Pro 

Έχει κανείς άλλος προβλημα με τη Β1; Δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο το Refarm που έγινε αλλά έκλεισαν ολες τις Β1 της περιοχής και λειτουργεί μόνο μια τωρα που κλείδωσα για να δω .

Screenshot_20250615_200703_NetMonster.thumb.jpg.25f1f2b88abe53430996ebeeb7ef58f2.jpg

Σε ΌΛΕΣ τις κεραίες είναι κλειστή πηγα σε άλλο σημείο με πεταξε Vodafone και NOVA. Μόνο LTE B3,B7,B20 και 5G N1,N28,N78 πιάνει η Cosmote.

Τέτοια μέρα να πειράξουν Κυριακάτικα ;

Edited by elkons

1 hour ago, olympios1 said:

Πόσα 

χρόνια περιμένατε;

πάνω από 7 απο όσο  θυμάμαι 

eNB 101787 και PCI 419 μπορεί να μου πει κάποιος αν έχει N78?

IPhone 15 Pro 

Ερέτρια παραλία πρώην Eva Camping

Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/10940582932

IMG_20250615_211700_542.thumb.jpg.e8b52d6d14ad3fab7010c129d2186abb.jpg

Εναλλαγή 

IMG_20250615_212059_216.thumb.jpg.38b2fcbbba45f2da727c6d1b5afad53f.jpg

Πέρυσι Συκάμινο έπαιζε τώρα αυτά, οκ μια χαρά είναι παλι.

Καπουτ και εδω η Β1. Μάλλον επηρεάστηκαν όσες έκαναν Refarm στη Β3 1800 έγινε ζημιά στη Β1.. 

Η Vodafone όπως πέρυσι σέρνεται Ν1 οριακή από απέναντι απο δική της κεραία αλλα δεν κοιτάει εδώ άρα λογικό. 1000 φορές να είχε κάνει συνεγκατασταση στη Cosmote. 

Edited by elkons

6 ώρες πριν, TakeOverNet said:

Ναι αλλά γιατί σε Vodafone ζητά 722?

Δεν είμαι στην Ελλάδα αυτόν τον μήνα καθόλου και δεν μπορώ να τσεκάρω και εγώ τι βλέπω. Ίσως έχουν κάνει λάθος filtering στο εσωτερικό SIP Trunk.

Με μια γρήγορη δοκιμή με τον εδώ IMS, από κινητό σε σταθερό γίνονται advertise όλα, με διεθνή κλήση Ελλάδα-Ελβετία γίνεται advertise μόνο PCM, οπότε κάποιο filtering κάνουν στα SIP Trunks.

Δες τα attachment.

Screenshot 2025-06-15 at 20.30.22.png

Screenshot 2025-06-15 at 20.33.06.png

47 minutes ago, georgemv said:

Δεν είμαι στην Ελλάδα αυτόν τον μήνα καθόλου και δεν μπορώ να τσεκάρω και εγώ τι βλέπω. Ίσως έχουν κάνει λάθος filtering στο εσωτερικό SIP Trunk.

Με μια γρήγορη δοκιμή με τον εδώ IMS, από κινητό σε σταθερό γίνονται advertise όλα, με διεθνή κλήση Ελλάδα-Ελβετία γίνεται advertise μόνο PCM, οπότε κάποιο filtering κάνουν στα SIP Trunks.

Δες τα attachment.

Screenshot 2025-06-15 at 20.30.22.png

Screenshot 2025-06-15 at 20.33.06.png

Αυτό φαντάζομαι και εγώ. 
Αλλα επίσης μου κάνει εντύπωση ότι παίζει G.722 σε κλήσεις από κινητά Cosmote που δεν παίζουν με VoLTE/WoWiFi. 

On 14/6/2025 at 5:26 ΜΜ, CaptainNickGR said:

Εντάξει μην φωνάζεις. Θα σας βάλει όταν το ανοίξει και η Vodafone 😌😝

Κάτι έμαθα ότι αναβαθμίζουν την B20 σου 🥹🥹

@georgemv Η Cosmote κλείνει το DSS; (LTE B1) ή όχι;

Σε όσες κεραίες έγινε Refarm από 1800 GSM σε 1800 LTE έχασα τις Β1 μόνο δύο κεραίες άφησαν αλλά μεσα δεν έχω καθόλου Β1 και μου φάνηκε περίεργο..

10 minutes ago, elkons said:

@georgemv Η Cosmote κλείνει το DSS; (LTE B1) ή όχι;

Σε όσες κεραίες έγινε Refarm από 1800 GSM σε 1800 LTE έχασα τις Β1 μόνο δύο κεραίες άφησαν αλλά μεσα δεν έχω καθόλου Β1 και μου φάνηκε περίεργο..

Δεν έχω ιδέα, είμαι εκτός, δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα με το SA live.
Αν και στο δικό μου μυαλό θα έκανα την N1 εντελώς LTE και θα έδινα στο NR μια από τις 30-35άρες μπάντες (Ν3 ή Ν7).
Γλυτώνεις έτσι ένα carrier definition, ένα network layer, κτλ.
Έχουν κάνει όμως τα πλάνα τους και έχουν όλα τα στοιχεία να πάρουν την πιο σωστή απόφαση.

image.gif

1 hour ago, georgemv said:

Δεν έχω ιδέα, είμαι εκτός, δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα με το SA live.
Αν και στο δικό μου μυαλό θα έκανα την N1 εντελώς LTE και θα έδινα στο NR μια από τις 30-35άρες μπάντες (Ν3 ή Ν7).
Γλυτώνεις έτσι ένα carrier definition, ένα network layer, κτλ.
Έχουν κάνει όμως τα πλάνα τους και έχουν όλα τα στοιχεία να πάρουν την πιο σωστή απόφαση.

image.gif

Δεν τους παίρνει να χάσουν 30 35mhz lte είναι αρκετά γεμάτο -θεωρώ-. 

Άρα είναι πιθανή η απόσυρση DSS B1. Εκτός και άμα κάνουν δοκιμή ή λάθος όταν έγινε το Refarm.

1 hour ago, georgebad said:

Δεν τους παίρνει να χάσουν 30 35mhz lte είναι αρκετά γεμάτο -θεωρώ-. 

Είναι κυρίως θέμα SA combos, οι ακριβές συσκευές δεν έχουν θέμα, αλλά οι mid range και οι οικονομικές έχουν πολύ περισσότερους συνδυασμούς με Ν1.

Χμμ μήπως να μένει η Β1 κλειστή; με Ν1 είχα ίδιες ταχύτητες με 4G+ ενώ πλέον πάει τρένο ,συγκριτικά! Πρώτη φορά βλέπω τόσο καλή ταχύτητα Ν1 με τόσο κακό σήμα. Ελπίζω μην είναι λόγω ώρας εάν μείνει έτσι τους βγάζω το καπέλο!

https://ibb.co/d0J85z8t

https://ibb.co/kgrTkd1x

https://ibb.co/hJQdGD43

https://ibb.co/RGP2XtCj

Στο συγκεκριμένο σημείο ούτε 25Mbps δεν έχει ξεπεράσει και ξημερώματα το προηγούμενο διάστημα. 

6 ώρες πριν, elkons said:

Χμμ μήπως να μένει η Β1 κλειστή; με Ν1 είχα ίδιες ταχύτητες με 4G+ ενώ πλέον πάει τρένο ,συγκριτικά! Πρώτη φορά βλέπω τόσο καλή ταχύτητα Ν1 με τόσο κακό σήμα. Ελπίζω μην είναι λόγω ώρας εάν μείνει έτσι τους βγάζω το καπέλο!

https://ibb.co/d0J85z8t

https://ibb.co/kgrTkd1x

https://ibb.co/hJQdGD43

https://ibb.co/RGP2XtCj

Στο συγκεκριμένο σημείο ούτε 25Mbps δεν έχει ξεπεράσει και ξημερώματα το προηγούμενο διάστημα. 

Ε λογικό, αν όντως έκλεισε το DSS έχεις το 1/3 των χρηστών να συναγωνιζονται για πρόσβαση και επιπλέον κέρδισες και τον νεκρό χρόνο που το DSS δεν μετέδιδε  καθόλου, κατά τη διάρκεια της αλλαγής από LTE σε NR και αντίστροφα.

Πάντως βγάζει νόημα η όλη κίνηση του refarming με το N1 clean carrier. Πήραν καμία δεκαριά MHz από το LTE χονδρικά με το κλείσιμο του DSS, του έδωσαν 5 MHz με το refarming για να μην επηρεαστούν πολύ τα KPI.

Edited by georgemv

5g sa με ping 40

Απλά κοροϊδία. Το διαφημιζει απο τα τελη του 2023 και ακομα περιμενουμε τον ανταγωνισμο απο τις αλλες (που ελπιζω να την κανουν ρεζιλι στο sa, αν και ειναι πολυ χλωμο) για να δουμε ασπρη μερα.

Η cosmote έχει πέσει πολύ στα μάτια μου

(την καλη ταχυτητα την εχει και με το nsa, δε χρειαζεται να μας δουλευει με το super-duper 5g+ που ΠΡΩΤΗ εχει φερει)

Screenshot_2025-06-16-09-08-40-289_cz.mroczis.netmonster.jpg

Screenshot_2025-06-16-09-09-26-703_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Edited by empeiros

Με τις τελευταίες 3-4 αναρτήσεις, μόλις κατάλαβα πως υπάρχει κάτι ακόμα, πέρα από τα Κινεζικά, που δεν γνωρίζω....ιδίως η τελευταία παράγραφος του georgemv, μου θύμισε τη διαφήμιση νομίζω Cosmote που στο τέλος ρωτούσε ο μπαμπάς στην κόρη: Στη μάνα σου το πες;;;;  😝

Πάντως βγάζει νόημα η όλη κίνηση του refarming με το N1 clean carrier. Πήραν καμία δεκαριά MHz από το LTE χονδρικά με το κλείσιμο του DSS, του έδωσαν 5 MHz με το refarming για να μην επηρεαστούν πολύ τα KPI.

12 minutes ago, pickup said:

Με τις τελευταίες 3-4 αναρτήσεις, μόλις κατάλαβα πως υπάρχει κάτι ακόμα, πέρα από τα Κινεζικά, που δεν γνωρίζω....ιδίως η τελευταία παράγραφος του georgemv, μου θύμισε τη διαφήμιση νομίζω Cosmote που στο τέλος ρωτούσε ο μπαμπάς στην κόρη: Στη μάνα σου το πες;;;;  😝

https://youtu.be/F5YWtdMzq-U?si=V_BaR_JJN7Y8w1oa

42 minutes ago, georgemv said:

Το παρακολούθησα και σήμερα το πρωί, με 5G οι επιδόσεις έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Ν1 60-80Mbps, 4G+ 19Mbps κλασικά και τωρα κανει πολύ πιο εύκολα Β3+Β7 ή Β20+Β7+Β3(15MHz αυτή). Σαν να τσίμπησε Β3 και Β7 ισχύ γίνεται να πήρε της Β1; Ν1 έχει στρώσει SNR. Δεν είδα κάτι διαφορετικό στο LTE. Άμα μείνει έτσι βοηθάει πολύ σημεία με πολύ κόσμο και λειτουργεί το 5G 👌 Θα δείξει. Α ναι είδα και πολυ καλύτερο ping βέβαια είναι κεραία με οπτική. 

Σε άλλη κεραία μια ανάβει μια σβήνει η μια Ν78 δηλαδή σε συγκεκριμένο PCI .. δε ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους.

Καφέ Λεμπέσης ΜΕΣΑ

Screenshot_20250616_094123_NetMonster.thumb.jpg.10131b18202b975a627c25ac6a8d704b.jpg

Screenshot_20250616_094159_Speedtest.thumb.jpg.a88ecb8c0efdecb02715e634c32d5348.jpg

Screenshot_20250616_094232_Speedtest.thumb.jpg.3f6745f0753dba8767b9b748e88c2441.jpg

Δύναμη 

Edited by elkons