mixtri Δημ. December 30, 2023 Author Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 33 minutes ago, katsiletra said: Και μια μέτρηση κοντά στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Γιάννενα. Κακή ταχύτητα για τα στατιστικά. Τι συσκευή έχεις; 26 minutes ago, d_alex said: Εγω δεν θα εμπαινα ουτε μηχανοδηγος να ειμουνα! Θαφτηκε κι αυτο... Πριν την λυση των repeaters (ενεργη - ακριβη - στα πλοια βεβαια το κανουν ηδη), υπαρχει και το παθητικο "repeater", στην ουσια δυο κεραιες back to back δηλαδη, μια εξωτερικου χωρου στην οροφη καθε βαγονιου, και μια (ή πολλες) μεσα. Χανει κατι βεβαια αλλα καμια σχεση με αυτο το βασανο που υπαρχει τωρα. Ναι, official repeater implementation by vendor. Όχι τα χρεπια που είχαν στα πλοία. 7 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
katsiletra Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 Samsung A54 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 (edited) 2 ώρες πριν, d_alex said: Εγω δεν θα εμπαινα ουτε μηχανοδηγος να ειμουνα! Θαφτηκε κι αυτο... Πριν την λυση των repeaters (ενεργη - ακριβη - στα πλοια βεβαια το κανουν ηδη), υπαρχει και το παθητικο "repeater", στην ουσια δυο κεραιες back to back δηλαδη, μια εξωτερικου χωρου στην οροφη καθε βαγονιου, και μια (ή πολλες) μεσα. Χανει κατι βεβαια αλλα καμια σχεση με αυτο το βασανο που υπαρχει τωρα. Παθητικά μόνο με κυματαγωγούς και μόνο για υψηλές συχνότητες (μικροκυμματικά). Edited December 30, 2023 by memoriesradio 6 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d_alex Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 3 minutes ago, memoriesradio said: Παθητικά μόνο με κυματαγωγούς και μόνο για υψηλές συχνότητες (μικροκυμματικά). Τραβηξαμε 12 μ. aircell κατι ητανε (πολυ χοντρο - 15 mm με δικα του βυσματα N) σε μηχανοστασιο πλοιου και βρηκαν την υγεια τους (Vodafone ειχανε). Εκει που δεν κλειδωναν καν, εφτασαν τα -95. 9 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 (edited) 41 minutes ago, d_alex said: Τραβηξαμε 12 μ. aircell κατι ητανε (πολυ χοντρο - 15 mm με δικα του βυσματα N) σε μηχανοστασιο πλοιου και βρηκαν την υγεια τους (Vodafone ειχανε). Εκει που δεν κλειδωναν καν, εφτασαν τα -95. Πολλά μέτρα για παθητικό (κυματοδηγός). Είσαι σίγουρος ότι κάτι δεν ήταν ενεργό; Πολλά τα μέτρα. Η κάθοδος ήταν πλακέ (ελλειπτική) ή στρογγυλή; Συχνότητες; Έξω λήψη με ότι να'ναι κεραία (omni) και από που; Συχνότητα; Συνήθως παθητικό ponit 2 point, με κοντό καλώδιο (κομμένο και ραμμένο στη συχνότητα) κατευθείαν στα feed, πιάτα, και υψηλές συχνότητες. Edited December 30, 2023 by memoriesradio 6 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 Στα ταμεία factory με τη νέα μου σύνδεση στην cosmote 9 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d_alex Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 28 minutes ago, memoriesradio said: Πολλά μέτρα για παθητικό (κυματοδηγός). Είσαι σίγουρος ότι κάτι δεν ήταν ενεργό; Πολλά τα μέτρα. Η κάθοδος ήταν πλακέ (ελλειπτική) ή στρογγυλή; Συχνότητες; Έξω λήψη με ότι να'ναι κεραία (omni) και από που; Συχνότητα; Συνήθως παθητικό ponit 2 point, με κοντό καλώδιο (κομμένο και ραμμένο στη συχνότητα) κατευθείαν στα feed, πιάτα, και υψηλές συχνότητες. Σωστα αυτα που λες, γιατι αφορουν τη "γεφυρωση" ενος λινκ στη μεση, στην περιπτωση που παρεμβαλεται εμποδιο. Εχουμε ολοι δει υποθετω παρομοιες κατασκευες στη γωνια του δρομου σε νησια κλπ. Εδω ομως, το κινητο ειναι διπλα στην εσωτερικη κεραια, 1-2 μετρα. Οποτε αυτο το path loss ειναι πολυ μικρο σχετικα με τη μεταλλικη υπερκατασκευη του σκαφους, εξ' ου και το κερδος. Προφανως δεν ειναι το ιδιο με το "καρφωσεις" το καλωδιο σε βυσμα (οπως κανουμε με τα 5G modems που διαθετουν τετοιο), αλλα παλι κατορθωνουμε ενα αξιοπρεπες σημα. Μια εξεζητημενη κεραια θα ανεβασει λιγο το σημα, αλλα εμεις επικεντρωνομαστε "στα χοντρα" που ειναι πολλες δεκαδες db... 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aektzhs 1 Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 10 minutes ago, Gv2008 said: Στα ταμεία factory με τη νέα μου σύνδεση στην cosmote Τέλειο. Ο ανταγωνισμός τι λέει;;;; 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 11 minutes ago, aektzhs 1 said: Τέλειο. Ο ανταγωνισμός τι λέει;;;; Την sim της vf την άφησα σπίτι γιατί έπρεπε να βάλω της cosmote που θα έπαιρνα και της nova περιμένω να γίνει eSIM. Ενεργοποιήθηκε η προηγούμενη και μου έκλεψαν το καρτελάκι από το πορτοφόλι οποτε έβγαλα καινούργια και θα ενεργοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα. Επειδή έχω δυο φυσικές sim την Τρίτη που φεύγω για Καστοριά θα πάρω μαζί nova + cote ή nova + vf. Εγώ λέω να πάρω nova +cosmote αλλά να έχω μαζί μου και τη sim της vf σε ένα ασφαλές μέρος μπας και χρειαστεί αν και δεν το νομίζω. Εσείς τι λέτε; 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aektzhs 1 Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 2 minutes ago, Gv2008 said: Την sim της vf την άφησα σπίτι γιατί έπρεπε να βάλω της cosmote που θα έπαιρνα και της nova περιμένω να γίνει eSIM. Ενεργοποιήθηκε η προηγούμενη και μου έκλεψαν το καρτελάκι από το πορτοφόλι οποτε έβγαλα καινούργια και θα ενεργοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα. Επειδή έχω δυο φυσικές sim την Τρίτη που φεύγω για Καστοριά θα πάρω μαζί nova + cote ή nova + vf. Εγώ λέω να πάρω nova +cosmote αλλά να έχω μαζί μου και τη sim της vf σε ένα ασφαλές μέρος μπας και χρειαστεί αν και δεν το νομίζω. Εσείς τι λέτε; Εγώ λέω να πάρεις και τις τρεις και αν μπορείς να μας ενημερώνεις για όλες 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos.k2 Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 (edited) 3 ώρες πριν, mixtri said: 4 ώρες πριν, katsiletra said: Και μια μέτρηση κοντά στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Γιάννενα. Expand Κακή ταχύτητα για τα στατιστικά. Τι συσκευή έχεις; Καθόλου πρωτότυπο. Τόσο πιανει και στο δρόμο που μενω κατω από το νοσοκομείο. Δυστυχώς η κατάσταση αυτή είναι στην περιοχή. Στις πιλοτές σημα μόνο για κλήσεις, και αν. Εγω είμαι σε υψηλό όροφο και βαράω 200αρια, είμαι καλά. Τουλάχιστον η περιοχή έχει εξαιρετικές γραμμές Ίντερνετ για WiFi. Δεν χρησιμοποιεί κανεις δεδομένα σε εσωτερικους χωρους, ούτε πιάνουν ούτε χρειάζονται κιολας είναι σταθεροτατες ακόμα και οι 200αρες vdsl. Βλέπετε άλλωστε RSRQ -7. Κριμα παντως γιατί αυτο που έκανε η κοσμοτε στις κεραιες της περιοχης δεν ειναι Αναβάθμιση. Θα μπορούσε να είναι πολυ καλύτερα. Edited December 30, 2023 by panos.k2 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Chrischal1908 Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 4 minutes ago, Gv2008 said: Την sim της vf την άφησα σπίτι γιατί έπρεπε να βάλω της cosmote που θα έπαιρνα και της nova περιμένω να γίνει eSIM. Ενεργοποιήθηκε η προηγούμενη και μου έκλεψαν το καρτελάκι από το πορτοφόλι οποτε έβγαλα καινούργια και θα ενεργοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα. Επειδή έχω δυο φυσικές sim την Τρίτη που φεύγω για Καστοριά θα πάρω μαζί nova + cote ή nova + vf. Εγώ λέω να πάρω nova +cosmote αλλά να έχω μαζί μου και τη sim της vf σε ένα ασφαλές μέρος μπας και χρειαστεί αν και δεν το νομίζω. Εσείς τι λέτε; Cosmote+ NOVA! 👌 Περιμένουμε πληροφορίες για τα δίκτυα από την αυτοψία σου! Καλά να περάσεις! 2 4 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 Στα ελληνικά τραινα το τελευταίο που σκέπτεσαι είναι εάν θα έχεις σήμα. Εγώ προσωπικά μετά από 28 Φεβρουαρίου 2023 23.30 δε θα έμπαινα ξανά σε ελληνικό τραίνο. Υπάρχουν λύσεις με repeaters.Ναι άστο. Είμαι φουλ φιλος του τρένου και το υποστηρίζω, αλλά πλέον το σκέφτομαι πολύ στην Ελλάδα. Και μη σου πω ότι είναι ακόμα πιο χρεπι πλέον η κατάσταση από το ατύχημα στα Τέμπη. Τίποτα δεν διορθώθηκε, ακόμα και στα πιο απλά. Απλά βλέπεις πόσα χρόνια κάνουν για να πάει το τρένο στην Πάτρα και καταλαβαίνεις τι συμβαίνει στους γύρω γύρω κύκλους που τα αρπάζουν καλά από εργολαβίες κλπ....Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 6 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Chrischal1908 Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 (edited) 14 minutes ago, johnny_htc said: Ναι άστο. Είμαι φουλ φιλος του τρένου και το υποστηρίζω, αλλά πλέον το σκέφτομαι πολύ στην Ελλάδα. Και μη σου πω ότι είναι ακόμα πιο χρεπι πλέον η κατάσταση από το ατύχημα στα Τέμπη. Τίποτα δεν διορθώθηκε, ακόμα και στα πιο απλά. Απλά βλέπεις πόσα χρόνια κάνουν για να πάει το τρένο στην Πάτρα και καταλαβαίνεις τι συμβαίνει στους γύρω γύρω κύκλους που τα αρπάζουν καλά από εργολαβίες κλπ.... Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Στα Τέμπη αλήθεια στο σημείο του δυστυχήματος πριν και μετά από το τούνελ πώς είναι η κάλυψη σε αυτά τα σημεία και οι ταχύτητες στην περιοχή;;; Ξεχάστηκε γρήγορα και αυτό δυστυχώς! Edited December 30, 2023 by Chrischal1908 4 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 1 hour ago, Chrischal1908 said: Cosmote+ NOVA! 👌 Περιμένουμε πληροφορίες για τα δίκτυα από την αυτοψία σου! Καλά να περάσεις! Ευχαριστώ πολύ! 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 (edited) Είμαι μεγάλος φίλος του σιδηροδρόμου και θα ήθελα να καταθέσω και εγώ μερικά πράγματα. Ο κύριος και πρωταρχικός λόγος για τον οποίο έχει απαξιωθεί ο σιδηρόδρομος, είναι διότι αν ήταν ανταγωνιστικός θα έτρωγε μερίδιο αγοράς από τους υπόλοιπους που εκτελούν χερσαίο συγκοινωνιακό έργο και όλοι καταλαβαίνουμε ποιοι είναι αυτοί. Γι' αυτό, παρά το ότι κατά καιρούς οι ιθύνοντες διατυμπάνιζαν ότι ο σιδηρόδρομος θα αναπτυχθεί, είχαν βάλει ακριβό εισιτήριο ,ώστε να μην θίγονται οι άλλοι που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο και πάλι καταλαβαίνουμε ποιοι είναι αυτοί. Υπόψιν ότι η υπέροχη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Φλώρινα είναι χωρίς τρένο εδώ και αρκετό καιρό, ενώ έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και είναι τελευταίας τεχνολογίας, δεν υπάρχουν όμως σταθμάρχες. Έχουμε λοιπόν σταθμούς, έχουμε γραμμές, έχουμε τρένα δεν έχουμε όμως σταθμάρχες άρα δεν έχουμε σιδηρόδρομο ουσιαστικά. Οι φίλοι και συντοπίτες Θεσσαλονικείς έχουν ποτέ αναρωτηθεί για ποιον λόγο δεν έχουν δρομολογηθεί καραβάκια σοβαρά μεταξύ Θεσσαλονίκης και Περαίας - Μπαξέ - Αγίας Τριάδας ,εκτός από την καλοκαιρινή περίοδο με αυτά τα υποτυπώδη που κυκλοφορούν; Και πάλι η απάντηση έχει όνομα και είναι αρκτικόλεξο και στην προηγούμενη περίπτωση και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης... Και ο νοών νοείτω. Edited December 30, 2023 by p_k 9 1 Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 (edited) Ανεβηκαν στο cellmapper 3 κεραιες που ειχαν αναβαθμιστει.... και επιπλεον στο γυρισμο απο θεσασλονικη εκανα μια καταγραφη σε 5G SA. Ελπιζω συντομα να ανεβουν (εγνατια κτλ) EDIT: ειναι 5-6 η κεραιες... επισης η 403274 να υποθεσω ειναι μικρο για το τουνελ;... Ακυρο, βλεπω πως ειναι στο Αγιο Ορος (αλλα εχει 103274 και 203274) τι φαση; Edited December 30, 2023 by doganos 6 Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 Ανεβηκαν στο cellmapper 3 κεραιες που ειχαν αναβαθμιστει.... και επιπλεον στο γυρισμο απο θεσασλονικη εκανα μια καταγραφη σε 5G SA. Ελπιζω συντομα να ανεβουν (εγνατια κτλ) EDIT: ειναι 5-6 η κεραιες... επισης η 403274 να υποθεσω ειναι μικρο για το τουνελ;... Ακυρο, βλεπω πως ειναι στο Αγιο Ορος (αλλα εχει 103274 και 203274) τι φαση;Παίζει σε πολλούς σταθμούς να έχουν τρία διαφορετικά enb. Στην ίδια κεραία είναι λοιπόν. Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Στα Τέμπη αλήθεια στο σημείο του δυστυχήματος πριν και μετά από το τούνελ πώς είναι η κάλυψη σε αυτά τα σημεία και οι ταχύτητες στην περιοχή;;; Ξεχάστηκε γρήγορα και αυτό δυστυχώς!Ανοιχτό μέρος είναι, φαντάζομαι θα είναι εντάξει και από τις τρεις. Γενικά η κοιλάδα των Τεμπών είναι πιο πάνω όπως ανεβαίνεις για Κατερίνη, Θεσσαλονίκη κλπ., απλά το αναφέρουμε ως το πλέον γνωστό σημείο σε όλη τη χώρα. Εκεί μέσα στο φαράγγι δίπλα στον Πηνειό, παίζει να δυσκολευονται. Πιο σωστή τοποθεσία θα έλεγα ότι είναι Ευαγγελισμός Λάρισας η περιοχή. Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 4 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 Πρώτη φορά βλέπω 3! 3 Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgeavl3 Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 Στην Πάρο υπάρχει τέτοια κεραία, επίσης αν δεις τα eNbs στο αεροδρόμιο Μακεδονία, το ίδιο. 7 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cocu Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 (edited) Με oneplus κινητό κάνω την διαδικασία nr only, κλείνω δεδομένα και wifi και επανεκκίνηση το κινητό. Ανοίγω το cellmapper βλέπει την κεραία sa, αλλά με πετάει μετά σε nsa, δεν κρατάει το nr only με την επανεκκίνηση, και είναι και άλλες κεραίες να προστεθούν. Edited December 30, 2023 by cocu 2 Παράθεση Ψηφίστε όλοι τον Όλυμπο μας για τα 7 νέα θαύματα του κόσμου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 Πέτυχα και εγώ SA, οι κάρτες δεν γίνονται authenticate, 99% θέλει αλλαγή SIM.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 3 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ap1986 Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 1 hour ago, cocu said: Με oneplus κινητό κάνω την διαδικασία nr only, κλείνω δεδομένα και wifi και επανεκκίνηση το κινητό. Ανοίγω το cellmapper βλέπει την κεραία sa, αλλά με πετάει μετά σε nsa, δεν κρατάει το nr only με την επανεκκίνηση, και είναι και άλλες κεραίες να προστεθούν. Δεν θέλει επανεκκίνηση 57 minutes ago, georgemv said: Πέτυχα και εγώ SA, οι κάρτες δεν γίνονται authenticate, 99% θέλει αλλαγή SIM. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Όταν δοθεί κανονικά, θα κάνουν authenticate οι κάρτες, δεν θα χρειαστεί αλλαγή sim. Ακόμα είναι σε πειραματικό στάδιο 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 Πρώτη φορά βλέπω 3! Υπάρχουν σε πολλά σημεία. Ενδεικτικά στην Πάτρα είναι 2 άμα παρατηρήσεις στο cellmapper, και στη Σαλαμίνα έχει μια τώρα που μου έρχονται στο μυαλό αυτές Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. December 30, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2023 1 hour ago, georgemv said: Πέτυχα και εγώ SA, οι κάρτες δεν γίνονται authenticate, 99% θέλει αλλαγή SIM. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Ένα από τα πράγματα που "απασχολούσε" την εταιρεία και κοιτούσαν για λύση ώστε να αποφύγουν την αντικατάσταση sim. 4 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts