aggelopas Δημ. May 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος O Tifosi ( 5 Μάι. 2004 , 12:43) Λοιπον...Το πρωτο σου ερωτημα... Αν εννοεις το ροζ χαρτακι,τοτε αυτο ερχεται μεσα σε 2-3 μηνες... lol Pote to pires? An to pires perisi martio toso ekane giati..(akouson)den eihan ta roz hartia gia to diploma. Tora kanei 20-30 meres max. Απο κει και περα,υπάρχει και προσωρινο χαρτι που παιρνεις και ειναι αντι του ροζ διπλώματος...Προσοχη ομως...ΕΙναι απο το συγκοινωνιων και οχι απο τη σχολη οδηγων που δεν πιανει μια... Den dinoun tipota tora. Πχ...Εγω το πηρα σε 15 μερες,το ροζ κιολας...Και αλλοι που εδωσαν την ιδια μερα με εμενα ειχαν ως προοπτικη 2 μηνες στην καλυτερη περιπτωση... Ego to pira se 4!(ergasimes)(horis ladi) Τωρα παμε στην περιπτωση να εχεις παρει το διπλωμα,να περασες δλδ τις εξετασεις και να μην σου ερθει το χαρτι... Λοιπον τα πραγμα ειναι λιγο διφορουμενα σε αυτην την περιπτωση.. Αν παρεις το χαρτι του διπλωματος θα δεις οτι λεει επανω οτι το διπλωμα ισχυσειο απο : και εκει εχει την ημερομηνια που περασες τις εξετασεις και οχι την ημερομηνια που σου ηρθε το χαρτι... Αρα το επομενο λεπτο απο οταν θα σου πουν οι εξεταστες,περασατε,ειναι σαν να εχεις διπλωμα... Αν σε πιασουν χωρις,τοτε εχει προστιμο 15 euro και απο οτι μου εχουν πει ειναι να σαν να εχω βγει εγω εξω και να μην εχω παρει μαζι μου το διπλωμά μου...Αλλωστε αν θελουν μπορουν να παρουν το συγκοινωνιων και να δουν αν οντως εχεις παρει το διπλωμα... Kai ego etsi to eiha skeftei alla nomizo oti ehei kai point system an den eheis ta hartia mazi sou.Kai epeita ean paroun tilefono sto ipourgeio siginoneion nai men eheis perasei theoritika tin mera pou edoses,alla i kartela sou paramenei ston kato orofo stin apothiki kai (para poli)pithanon na min ehei perastei stin database.Opote tros mallon dikastirio kai pithanon athoosi.Den aksizei ton kopo omos. Episis tha deis oti an pas na to pareis monos sou ekeini tin ora to sfragizoun kai to pernane apo tin mihanografisi kai apo tote kai meta ehei katahorithei.Eksallou grafei kai imerominia ekdosis pano to diploma kai etsi to dikastirio den einai kai sigouro gia tin athoosi.. Τωρα αν θες την προσωπικη μου αποψη,μην πληρωσεις για να το παρεις νωριτερα.Μπορεις να κανεις το εξης.Να πεις στη σχολη σου να πουν οτι το χρειαζεσαι επειγοντως για επαγγελματικη χρηση,και τοτε μπορει μεσα και σε 4 μερες να το εχεις... Epeidi omos stis sholes polles fores einai lalakes pigene monos sou sto ipourgeio (ekei pou edoses simata alla sto ktirio 1) kai zita to monos sou.Kane prosefhi na min peseis se kanena stravomeno kai arhisei na se rotaei omos..i vres mia dikaiologia pou na pianei stadar. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. May 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2004 Ποιο υπουργειο?? Εγω Θεσσαλονικη μενω!!! Οπως σωστα καταλαβατε μιλαω για τα ροζ χαρτακια φυσικα! Μεχρι προτεινως επειδη ειχε κλεισει η χαρτοβιομηχανια στην Γερμανια (αν δεν κανω λαθος) το κρατος δεν ειχε αυτα τα ροζ χαρτια και εδιναν αυτες τις βεβαιωσεις... Τις σταματησαν ομως διοτι τωρα πια ερχεται σε περιπου 20-30 μερες (οπως μου ειπαν και φιλαρακια) Στην διευθυνση συγκοινωνιων παντως εχω "γνωστους" οποτε, μπορω μεσω αυτων να επισπευσω την διαδικασια?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
O Tifosi Δημ. May 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος amelidis ( 5 Μάι. 2004 , 13:38) Ποιο υπουργειο?? Εγω Θεσσαλονικη μενω!!! Οπως σωστα καταλαβατε μιλαω για τα ροζ χαρτακια φυσικα! Μεχρι προτεινως επειδη ειχε κλεισει η χαρτοβιομηχανια στην Γερμανια (αν δεν κανω λαθος) το κρατος δεν ειχε αυτα τα ροζ χαρτια και εδιναν αυτες τις βεβαιωσεις... Τις σταματησαν ομως διοτι τωρα πια ερχεται σε περιπου 20-30 μερες (οπως μου ειπαν και φιλαρακια) Στην διευθυνση συγκοινωνιων παντως εχω "γνωστους" οποτε, μπορω μεσω αυτων να επισπευσω την διαδικασια?? Ε ναι,εκει θα πας,ειναι εκει που δινεις τα θεωρητικα,στο Β' ΚΤΕΟ . . . ;) Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/O_Tifosi/22469/369781/0/3.JPG Tifosi : Βοηθός Συντονιστή συζητήσεων στο forum της Nokia @ myphone.gr Θες ένα πολύ καλό RCD-MP3 αυτοκινήτου της Sony,σε άψογη κατάσταση και δώρο ένα αυθεντικό Joystick της Sony για εύκολο χειρισμό...? Εαν ναι,ρίξε μια ματιά εδώ! ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. May 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2004 περι τροχαίων Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. May 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2004 Μια ερωτηση. Εαν εχεις Ελληνικο διπλωμα και σπουδαζεις Αγγλια, δε μπορεις να αλλαξεις το διπλωμα σου σε αγγλικο? Ποσο κοστιζει αραγε? Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guru Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος swiffer ( 5 Μάι. 2004 , 21:11) Μια ερωτηση. Εαν εχεις Ελληνικο διπλωμα και σπουδαζεις Αγγλια, δε μπορεις να αλλαξεις το διπλωμα σου σε αγγλικο? Ποσο κοστιζει αραγε? Η άδεια οδήγησης που εκδίδεται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύει σε ολόκληρο το έδαφος της ΕΕ. Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη > Οδήγηση > Αδεια οδήγησης European Union: Driving your vehicle ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ > Οδική ασφάλεια: Άδεια οδήγησης EUROPA > European Commission > Transport > άδεια οδήγησης Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg ● Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα) ● Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος guru ( 6 Μάι. 2004 , 04:43) Η άδεια οδήγησης που εκδίδεται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύει σε ολόκληρο το έδαφος της ΕΕ. Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη > Οδήγηση > Αδεια οδήγησης European Union: Driving your vehicle ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ > Οδική ασφάλεια: Άδεια οδήγησης EUROPA > European Commission > Transport > άδεια οδήγησης O φιλος θελει να μαθει αν μπορει να το αλλαξει οχι αν ισχυει. Επισης μιας και το αναφερες,η Γαλλια αν εισαι πανω απο 3 μηνες στη χωρα σου ζητα να βγαλεις διπλωμα εκει,βεβαια δεν ξερω πως θα μπορουν να εξακριβωσουν ποσο καιρο μενεις στη Γαλλια,αλλα ειναι λιγο κουφο :worry: Δεν ξερω αν το κανουν και αλλες χωρες.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guru Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Σωστός. Μπορεί όμως να μην το ήξερε! Βρήκα το εξής: Important: You no longer have to exchange your original licence if you go to live in another Member State but you can apply to do so if you wish. πηγή Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg ● Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα) ● Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. September 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2004 Ειδα σημερα τις νεες πινακιδες,ενα εχω να πω: Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ε Σ :up: Παρα πολυ ομορφες,γεμιζουν το αυτοκινητο,δεινουν μια Ευρωπαϊκή νοτα βρε αδερφε :alien: Επισης πολυ ωραιο ειναι οτι αν τις προσεξεις στον ηλιο πισω απο τα γραμματα και τα νουμερα φαινεται το γνωστο σημα με το σταυρο της Ελληνικης Δημοκρατιας. Κορυφαιες σας λεω,ενθουσιαστικα :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. September 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2004 Πράγματι πολύ πιο όμορφες και πιο ευδιάκριτες με την ευρωπαϊκή νότα όπως είπε και ο Nrg. Έχω προσέξει ότι τις πήραν στην Θεσσαλονίκη όσοι έχουν αριθμό κυκλοφορίας από ΝΧ*-**** και μετά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. September 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2004 Εμένα δε μου άρεσαν καθόλου. Ειδικά αυτές που έβγαλαν για την Αθήνα και τις συνδύασαν και με τα ΙΒΑ - ΙΒΒ - ΙΒΕ κλπ είναι για πολλά γέλια! Αnywayz, προσωπική μου άποψη είναι ότι οι πινακίδες στην Ελλάδα έπρεπε να είναι στο Γερμανικό στυλ, δλδ για τις μεγάλες πόλεις (Αθήνα - Θεσ/νίκη - Πάτρα) ένα γράμμα αρχικό, για τις πιο μικρές (Γιάννενα - Κοζάνη - Αγρίνιο) δύο γράμματα και για τις πολύ μικρές (Άρτα - Βέροια) τρία. Αυτά θα ακολουθούνταν από 2 γράμματα - κωδικούς και εν συνεχεία από 3-5 νούμερα. Με αυτόν τον τρόπο θα είχαμε πληθώρα πινακίδων για όλες τις πόλεις και δε θα καταφεύγαμε στις "μπακαλίστικες" λύσεις του στυλ ΥΥΥ, ΖΥΒ, ΙΒΑ, ΖΖΖ κλπ. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. September 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2004 Θα συμφωνησω απολυτα με τον κοτετσι,στο οτι θα επρεπε να ειναι στο γερμανικο στυλ. Ασε που ετσι θα διαλεγε ο καθενας τον κωδικο που ηθελε. . . 3 Αλλα τελοσπαντως,παλι καλα που εγινε η αλλαγη εστω και τωρα Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. September 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kotetsi (24 Σεπ. 2004 , 11:40) Εμένα δε μου άρεσαν καθόλου. Ειδικά αυτές που έβγαλαν για την Αθήνα και τις συνδύασαν και με τα ΙΒΑ - ΙΒΒ - ΙΒΕ κλπ είναι για πολλά γέλια! Αnywayz, προσωπική μου άποψη είναι ότι οι πινακίδες στην Ελλάδα έπρεπε να είναι στο Γερμανικό στυλ, δλδ για τις μεγάλες πόλεις (Αθήνα - Θεσ/νίκη - Πάτρα) ένα γράμμα αρχικό, για τις πιο μικρές (Γιάννενα - Κοζάνη - Αγρίνιο) δύο γράμματα και για τις πολύ μικρές (Άρτα - Βέροια) τρία. Αυτά θα ακολουθούνταν από 2 γράμματα - κωδικούς και εν συνεχεία από 3-5 νούμερα. Με αυτόν τον τρόπο θα είχαμε πληθώρα πινακίδων για όλες τις πόλεις και δε θα καταφεύγαμε στις "μπακαλίστικες" λύσεις του στυλ ΥΥΥ, ΖΥΒ, ΙΒΑ, ΖΖΖ κλπ. έχε υπόψη σου ότι κάπως έτσι είναι και εδώ! Απλά δεν φτάνουν! Δηλαδή 1 γράμμα για τις μεγάλες πόλεις και 2 μετά, ή 2 για τις μικρές πόλεις και 1 μετά και πάντα 4 νούμερα μετά. Απλά το 1 γράμμα για την Αθήνα, το "Υ" δεν έφτασε και περάσαμε στο "Ζ" και πολύ πρόσφατα στο "Ι". Η Θεσσαλονίκη έχει το "Ν". Όλες οι άλλες πόλεις/περιοχές θεωρούνται μικρές και έχουν 2 γράμματα. Για παράδειγμα: Πάτρα: "ΑΧ" Πύργος: "ΗΑ" Κυκλάδες: "ΕΜ" Καλαμάτα: "ΚΜ" Βόλος: "ΒΟ" Χανιά: "ΧΝ" Ηράκλειο: "ΗΡ" Ρέθυμνο: "ΡΕ" Τρίκαλα: "ΤΚ" Τρίπολη: "ΤΡ" Λαμία: "ΜΙ" Λάρισα: "ΡΙ" Χαλκίδα: "ΧΑ" και πολλά άλλα που ανακαλύπτεις με τα ταξίδια στην Ελλάδα :p Υπόψην ότι μπορεί η Αθήνα να έχει πλέον το Ι, αλλά το "ΙΝ" είναι κατειλημένο από τα Ιωάννινα και λογικά θα το προσπεράσουν. (αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα) :p Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dBpanos Δημ. September 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2004 Ρε σεις, εδω υποτείθεται οτι δεν τους εφταναν οι πινακιδες και δωσανε ΕΥΑ-χχχχ..... Που αυτες απ'οτι ξερω ειναι για καποιους.....(δεν θυμαμαι!:).... Το θέμα ειναι οτι δεν χρειαζόταν να προχορησουν καν στο Ζ για την Αθήνα....αφου ειμαι 100% σίγουρος οτι αποκλείεται να εχουν τελειωσει ολες οι Υ.... για παραδειγμα...αν ειχαμε πινακιδα με ΥΥΥ-και τα νουμερα 1,2,3,4 8α μπορούσαμε να βγάζουμε.... :!: 24 πινακιδες διαφορετικες.... ΥΥΥ-1234,1243,1324,1342,1423,1432,2134,2143,2314,2341,2413,2431,3124,3142,3214,3241,3412,3421,4123,4132,4213,4231,4312,4321.....φανταστειτε δλδ να ειχαμε π.χ. και 3 διαφορετικα γραμματα ΥΑΒ π.χ. τοτε... Το θεμα ειναι οτι δεν τις τελειωνουν τις πινακιδες.....Α!και κατι αλλο που ειδα...... λιγο καιρο πριν βγει το ΙΒ* εδωσαν ΥΒΑ.....το ειδα σε 2 forfour και ενα καινουργιο astra....... και τα τρια ΥΒΑ..... ;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. September 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dBpanos (25 Σεπ. 2004 , 13:28) Ρε σεις, εδω υποτείθεται οτι δεν τους εφταναν οι πινακιδες και δωσανε ΕΥΑ-χχχχ..... Που αυτες απ'οτι ξερω ειναι για καποιους.....(δεν θυμαμαι!:).... Το θέμα ειναι οτι δεν χρειαζόταν να προχορησουν καν στο Ζ για την Αθήνα....αφου ειμαι 100% σίγουρος οτι αποκλείεται να εχουν τελειωσει ολες οι Υ.... για παραδειγμα...αν ειχαμε πινακιδα με ΥΥΥ-και τα νουμερα 1,2,3,4 8α μπορούσαμε να βγάζουμε.... :!: 24 πινακιδες διαφορετικες.... ΥΥΥ-1234,1243,1324,1342,1423,1432,2134,2143,2314,2341,2413,2431,3124,3142,3214,3241,3412,3421,4123,4132,4213,4231,4312,4321.....φανταστειτε δλδ να ειχαμε π.χ. και 3 διαφορετικα γραμματα ΥΑΒ π.χ. τοτε... Το θεμα ειναι οτι δεν τις τελειωνουν τις πινακιδες.....Α!και κατι αλλο που ειδα...... λιγο καιρο πριν βγει το ΙΒ* εδωσαν ΥΒΑ.....το ειδα σε 2 forfour και ενα καινουργιο astra....... και τα τρια ΥΒΑ..... ;) ΕΥ ήταν παλιά αυτοκίνητα χωρίς φόρους, τώρα τα αυτοκίνητα χωρίς φόρους νομίζω παίρνουν ΕΥΥ. Το ΕΥΑ μου έχουν πει ότι είναι απο λευκάδα! Έχε υπόψη σου ότι παίζουν μόνο τα λατινικά γράμματα της αλφαβήτου, οπότε μειώνωνται οι συνδιασμοί. Απλώς τα έχουν δώσει με παράξενες σειρές και μας μπλέκουν. Τα Υ που δίνουν σε καινούρια αυτοκίνητα (όπως ΥΡΟ που έχω δει πολλά) προφανώς από κάπου περίσεψαν. Υπόψην ότι στην Αθήνα δεν δίνουν πινακίδες σε ένα μόνο μέρος, και μπορεί το ένα μέρος να είναι στα γράμματα ποιο μπροστά από το άλλο! Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jheremias Δημ. September 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2004 Ρε παιδιά. Συγγνώμη. Το Thread είναι τεράστιο, και άκρη δεν μπόρεσα να βγάλω αν και το διάβασα σχετικά προσεκτικά όλο. Λοιπόν. α) Οι πινακίδες τελικά όντως έχουν κάποια σχέση με το νομό/πόλη στην οποία εκδίδονται. Δεν έχουν να κάνουν με τον τόπο αγοράς του αυτοκινήτου, ή τον τόπο καταγωγής/μόνιμης κατοικίας του οδηγού σωστά; Απλά έχει σημασία που θα ΕΚΔΟΣΕΙΣ πινακίδες. ή κάνω λάθος; Στην Τρίπολη είναι τώρα ΤΡΕ. β) Τι σχέση έχουν τα 3 γράμματα του αυτοκινήτου με το όνομα του Νομού έκδοσης; Πρέπει να είναι όλα διεθνή γράμματα. ΟΚ. Πείτε μου, με την Αθήνα και την Αττική, τι σχέση έχει το Υ και το Ζ; Στην Τρίπολη έχουν περάσει τα ΡΚ (πες από το Αρκαδία) τα ΤΡ* (Α,Β,Ε) (από το Τρίπολη) και το τελείως άσχετο ΧΥ! Πείτε μου, που κολλάει; Η Θεσαλλονίκη εχει ΝΑ* νομίζω. Που κολλάει αυτό; Υπάρχει άραγε κάποιος αλγόριθμος παραγωγής; γ)ο Rigasnic είπε κάτι για 8888 πινακίδες. Το δικό μου αυτοκίνητο έχει ΧΧΧ-9296. Σε ποιο σημείο γίνεται η...αλλαγή; δ)Το Ι τι ακριβώς είναι πλέον; η Αντικατάσταση του Ζ; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :) Παράθεση Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkantemis Δημ. September 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2004 Η Θεσσαλονικη καποτε ειχε Μ* και Μ**... μαλλον απο το Μακεδονια και οταν τους τελειωσαν συνεχισαν στο Ν αφου ηταν και ελευθερο.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. September 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Jheremias (25 Σεπ. 2004 , 16:36) Ρε παιδιά. Συγγνώμη. Το Thread είναι τεράστιο, και άκρη δεν μπόρεσα να βγάλω αν και το διάβασα σχετικά προσεκτικά όλο. Λοιπόν. α) Οι πινακίδες τελικά όντως έχουν κάποια σχέση με το νομό/πόλη στην οποία εκδίδονται. Δεν έχουν να κάνουν με τον τόπο αγοράς του αυτοκινήτου, ή τον τόπο καταγωγής/μόνιμης κατοικίας του οδηγού σωστά; Απλά έχει σημασία που θα ΕΚΔΟΣΕΙΣ πινακίδες. ή κάνω λάθος; Στην Τρίπολη είναι τώρα ΤΡΕ. β) Τι σχέση έχουν τα 3 γράμματα του αυτοκινήτου με το όνομα του Νομού έκδοσης; Πρέπει να είναι όλα διεθνή γράμματα. ΟΚ. Πείτε μου, με την Αθήνα και την Αττική, τι σχέση έχει το Υ και το Ζ; Στην Τρίπολη έχουν περάσει τα ΡΚ (πες από το Αρκαδία) τα ΤΡ* (Α,Β,Ε) (από το Τρίπολη) και το τελείως άσχετο ΧΥ! Πείτε μου, που κολλάει; Η Θεσαλλονίκη εχει ΝΑ* νομίζω. Που κολλάει αυτό; Υπάρχει άραγε κάποιος αλγόριθμος παραγωγής; γ)ο Rigasnic είπε κάτι για 8888 πινακίδες. Το δικό μου αυτοκίνητο έχει ΧΧΧ-9296. Σε ποιο σημείο γίνεται η...αλλαγή; δ)Το Ι τι ακριβώς είναι πλέον; η Αντικατάσταση του Ζ; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :) α) νομίζω έχουν σχέση με το που μένεις! (μόνιμη κατοικία) β) μην πας να βρεις άκρη με τη σχέση έχει το Υ με την αθήνα. Απλά δέξου το! Επίσης ας μην μπερδευόμαστε με τις παλιές πινακίδες με τα 2 γράμματα, αρκετό μπέρδεμα είναι το τωρινό :p H Θεσσαλονίκη όπως έγραψα παραπάνω έχει όλο το Ν. γ) το 8888 το έβγαλα από το 9999-1111 αλλά μπορεί η σωστή πράξη να είναι 9999-1000=8999. Πάντως πινακίδες με αριθμό μικρότερο του 1000 δεν υπάρχουν (σε αντίθεση με άλλες χώρες) δ) ναι το είπα παραπάνω ;) Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. September 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2004 Μια ακόμη διευκρίνιση σχετικά με τις πινακίδες από Ζ: Οι πινακίδες ΖΑ* δε χρησιμοποιήθηκαν στην Αθήνα διότι είναι της Ζακύνθου. Επίσης, το ΕΥΑ (ΕΥΒ κλπ) είναι όντως από τη Λευκάδα. Jheremias, τα αρχικά Υ, Ζ (πλην του ΖΑ) και Ι (πλην του ΙΝ) δόθηκαν στην Αθήνα (όπως και το Ν για τη Θεσ/νίκη) γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να δώσουν άλλα γράμματα για να γίνουν οι απαραίτητοι συνδυασμοί. πχ: Αν στην Αθήνα δινόταν το Α, τότε θα έπρεπε να δίνονταν και όλοι οι συνδυασμοί με τα άλλα γράμματα, συνεπώς: Το Αγρίνιο δε θα μπορούσε να έχει το ΑΙ, οπότε έστω ότι επέλεγαν το ΡΙ. ΡΙ όμως έχει η Λάρισσα. Η Άμφισσα δε θα μπορούσε να έχει το ΑΜ, οπότε έστω ότι επέλεγαν το ΑΙ. ΑΙ όμως έχει το Αγρίνιο. Για να αποφευχθεί λοιπόν η "αναμπουμπούλα" αυτή, οι υπεύθυνοι πρώτα σκέφτηκαν πώς θα κατανείμουν τις πινακίδες στους υπόλοιπους νομούς, πλην της Αθήνας και της Θεσ/νίκης, και κατόπιν τα γράμματα που περίσσεψαν τα έδωσαν στις 2 αυτές πόλεις. Edit: Τα αρχικά των πινακίδων, όπως αυτά εμφανίζονται μέχρι σήμερα στους νομούς της Ελλάδας: Αιτωλοακαρνανία: ΑΙ (Αγρίνιο), ΜΕ (Μεσολόγγι) Αργολίδα: ΑΡ Αρκαδία: ΑΚ Άρτα: ΑΤ Αττική: Υ, Ζ (πλην ΖΑ), Ι (πλην ΙΝ) Αχαΐα: ΑΧ Βοιωτία: ΒΙ Γρεβενά: ΡΝ Δράμα: ΡΜ Δωδεκάνησα: ΡΟ (Ρόδος) Έβρος: ΕΒ, ΟΡ (Ορεστιάδα) Εύβοια: ΧΑ (Χαλκίδα) Ευρυτανία: ~δε θυμάμαι~ Ζάκυνθος: ΖΑ Ηλεία: ΗΑ Ημαθία: ΗΜ Ηράκλειο: ΗΡ, ΗΚ Θεσπρωτία: ΗΝ (Ηγουμενίτσα) Θεσσαλονίκη: Ν Ιωάννινα: ΙΝ Καβάλα: ΚΒ Καρδίτσα: ΚΑ Καστοριά: ΚΤ Κέρκυρα: ΚΥ Κεφαλλονιά: ΚΕ Κιλκίς: ΚΙ Κοζάνη: ΚΖ Κορινθία: ΚΡ Κυκλάδες: ΕΜ (Ερμούπολη) Κως: ΚΧ Λακωνία: AK Λάρισα: ΡΙ Λασίθι: ΑΝ (Άγιος Νικόλαος) Λέσβος: ΜΥ (Μυτιλήνη) Λευκάδα: ΕΥ Μαγνησία: ΒΟ (Βόλος) Μεσσηνία: ΚΜ (Καλαμάτα) Ξάνθη: ΑΗ Πέλλα: ΕΕ (Έδεσσα) Πιερία: ΚΝ (Κατερίνη) Πρέβεζα: ΡΖ Ρέθυμνο: ΡΕ Ροδόπη: ΚΟ (Κομοτηνή) Σάμος: ΜΟ Σέρρες: ΕΡ Τρίκαλα: ΤΚ Φθιώτιδα: ΜΙ (Λαμία) Φλώρινα: ΡΑ Φωκίδα: ΑΜ (Αμφισσα) Χαλκιδική: ΧΚ Χανιά: ΧΝ Χίος: ΧΙ Αν ξέρει κανείς αυτά που δε θυμάμαι-γνωρίζω ας ποστάρει. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rigasnic (25 Σεπ. 2004 , 12:52) Το ΕΥΑ μου έχουν πει ότι είναι απο λευκάδα! Απλώς κάποτε που υπήρξε προσωρινή έλειψη στα Γιάννενα, μας έστειλαν μια σειρά ΕΥΑ κι έτσι υπάρχουν πολλοί Γιαννιώτες με ΕΥΑ :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. September 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2004 an mi ti allo mporw na sas pw ti exoume stin rodo. PO=rodos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkantemis Δημ. September 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2004 Οι πινακιδες με αριθμο μικροτερο του 1000 πανε στις μηχανες και γινονται λιγο πιο τετραγωνες... (οι γνωστες πινακιδες για μηχανες :p ). Βεβαια εχω δει και μηχανη με πινακιδα αυτοκινητου... ΑΙΣΧΟΣ!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jheremias Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 Μάλιστα :) Τώρα κάπως το ξεκαθαρίσαμε. Να πω κάτι για τις πινακίδες/μόνιμη κατοικία. Στην Τρίπολη (είναι χαλαρά γνωστό αυτό) όταν "τελειώνει) η παρτίδα πινακίδες στη νομαρχία με ΤΡΕ, παραγγέλνουν από το Άργος (ΑΡΕ) ή την Πάτρα (ΑΧΙ). Και έτσι, χαλαρά Τριπολιτσιώτικα αυτοκίνητα έχουν πινακίδες ΑΡΕ ή ΑΧΙ. Εγώ, που είμαι μόνιμος κάτοικος Τρίπολης και Αθήνας (έχω ιδιόκτητα σπίτια και λογαριασμούς ΟΤΕ/ΔΕΗ και στις δυο περιοχές) αν αγοράσω αυτοκίνητο, τι πινακίδες θα έχει; Δεν εξαρτάται από που θα κάνω αίτηση έκδοσης πινακίδων; Εξαρτάται από την μόνιμη κατοικία μου; Παράθεση Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Jheremias (26 Σεπ. 2004 , 13:46) Μάλιστα :) Τώρα κάπως το ξεκαθαρίσαμε. Να πω κάτι για τις πινακίδες/μόνιμη κατοικία. Στην Τρίπολη (είναι χαλαρά γνωστό αυτό) όταν "τελειώνει) η παρτίδα πινακίδες στη νομαρχία με ΤΡΕ, παραγγέλνουν από το Άργος (ΑΡΕ) ή την Πάτρα (ΑΧΙ). Και έτσι, χαλαρά Τριπολιτσιώτικα αυτοκίνητα έχουν πινακίδες ΑΡΕ ή ΑΧΙ. Εγώ, που είμαι μόνιμος κάτοικος Τρίπολης και Αθήνας (έχω ιδιόκτητα σπίτια και λογαριασμούς ΟΤΕ/ΔΕΗ και στις δυο περιοχές) αν αγοράσω αυτοκίνητο, τι πινακίδες θα έχει; Δεν εξαρτάται από που θα κάνω αίτηση έκδοσης πινακίδων; Εξαρτάται από την μόνιμη κατοικία μου; Εξαρτάται από πού θα πάρεις τις πινακίδες σου. Παράδειγμα: Ένας φίλος μου από την Κοζάνη αγόρασε πρόσφατα αυτοκίνητο. Στην Κοζάνη, οι πινακίδες που δίνονται αυτήν την περίοδο είναι οι ΚΖΜ. Αυτός όμως το πήρε από αντιπροσωπεία στην Πτολεμαΐδα, όπου εκεί δίνουν τις ΚΖΝ, και η αντιπροσωπεία φρόντισε να του εξασφαλίσει και τις πινακίδες. Έτσι, το αυτοκίνητό του φαίνεται ότι είναι "Πτολεμαϊδιώτικο". ;) Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jheremias Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 Μάλιστα. Ακόμα μια ερώτηση. Οι πινακίδες ανακυκλώνονται; Δηλαδή...Αυτές που περισυλλέγονται από την τροχαία, σε τρακαρισμένα, εγκατελειμένα, παλιά, ή αυτές που αποσύρονται etc, δίνονται σε νέα αυτοκίνητα; ή απλά..."πνίγονται" ; Παράθεση Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts