Jump to content

Xiaomi Mi 8 / Mi 8 SE

CharlessS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Xiaomi mi8 my mini review.

Είχα στα χέρια μου για λίγο το πρόσφατο μοντέλο της κινέζικής εταιρείας.

Xiaomi mi8 128.

Θα γράψω λοιπόν την άποψη μου.

Δε χρειάζεται να συμφωνήσει κάποιος μαζί μου,ούτε και να διαφωνήσει.

Αλλωστε,προσωπική άποψη είναι.

Εμφάνιση.

Το mi 8 πρόκειται για ένα αρκετά ποιοτικό τηλέφωνο.

Δεν παρατήρησα κάποιο ψεγάδι οσον αφορά την κατασκευή του.

Τα γυαλιστερά πλαϊνά βέβαια,λίγη προσοχή.κάνουν γρατζουνιες σχετικά εύκολα.

Το καπάκι της μπαταρίας πίσω,πανέμορφο στο μπλε χρώμα.

Οθόνη.

Amoled λοιπόν...επιτέλους.

Αρκετά καλή και με ωραίο λευκό.

Ζεστά χρώματα πού όμως ρυθμίζονται μέσα από το μενού της συσκευής.

Οσοι έχουν βέβαια συνηθίσει οθόνες samsung μάλλον πως θα προτιμήσουν τις οθόνες κορεατων,οχι όμως οτι είναι άσχημη η οθόνη του mi8.

Επίσης,μηδενικό touch latency κατά την πληκτρολόγηση.μεγάλο μπράβο στη xiaomi.

Λογισμικό,εμπειρία χρήσης.

Εδώ τώρα θα προσπαθήσω να είμαι οσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός.

Το κινητό ηρθε με άγγλοκινεζικη rom μέσα και δυστυχώς το unlock για πέρασμά άλλης rom,καθυστερεί...

Ετσι λοιπόν το δούλεψα με την άγγλοκινεζικη.

Πήγαινέ σφαίρα,αλλά ισως αυτό να οφείλεται στο οτι το κινητό ήταν με την άγγλοκινεζικη κι οχι με global rom.

Ακαριαίο άνοιγμα στα πάντα,τολμώ να πω πιο γρήγορο και από το one plus 6,αλλά οπως είπα είμαι σίγουρος οτι αυτό οφείλεται στη rom.

Η εμπειρία χρήσης λοιπόν είναι σε πολύ high επίπεδο.

Το λογισμικό από την αλλη νομίζω οτι πλέον θέλει μία αναπροσαρμογή καθώς σαν πρώτη εικόνα θα μπερδέψει αρκετούς.

Είναι πάντως πληρέστατο στο θέμα ρυθμίσεων.

Να σημειώσω βέβαια οτι πολλές εφαρμογές δεν έπαιζαν σωστά στην οριζόντια διάταξη,ισως λόγω notch,ισως λόγω λογισμικού.δεν ξέρω.

Θα διορθωθεί πάντως πιστεύω σύντομα.

Κάμερα.

Θα ξεκινήσω έτσι...μην εμπιστεύεστε το dxo...οτι πιο ακυρο σαν site...

Η κάμερα ΔΕΝ είναι κορυφαία.

Στις ημερήσιες φωτογραφίες είναι εντάξει,στις νυχτερινές είναι μέτρια...οσο κι αν έπαιξα με το manual mode δεν πήρα το αποτέλεσμά πού ηθελα.το ai δεν κάνει και την κορυφαία δουλειά επίσης...

Αν λοιπόν το θέλετε για camera phone....νομίζω καλύτερα να δείτε κάτι αλλο.

Η selfie κάτι κάνει.συμπαθητική μπορώ να πω.

Συνδεσιμότητα,ήχος,συμπέρασμά.

Στη συνδεσιμότητα ολα καλά με συσκευές πού το συνδέσα.

Το ηχείο επίσης καλό.αποδίδει καλά μπορώ να πω χωρίς βέβαια να ενθουσιάζει κιόλας.

Δε το συγκρίνω με s9,p20 pro,sony xz2.

Συμπέρασμά.αξίζει τα λεφτά του;

Νομίζω ναι.αλλά με τιμή γύρω στα 400 με 450ευρώ.για παραπάνω δε το συζητάμε.

Δεν απογοητεύει σαφώς.

Η μπαταρία δίνει καλή απόδοσή στη συσκευή,όμως νομίζω οτι θέλει δουλειά ακόμα η xiaomi στη high end κατηγορία.κάτι λείπει.

Αυτά λοιπόν φίλοι μου.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• Απαντήσεις 6,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Νομίζω ότι κανείς δεν θα διαφωνήσει μαζί σου. Εγώ διάβασα μια πολύ καλή ανάλυση από ένα άτομο που γνωρίζει αρκετά.

Τώρα για.την κάμερα σίγουρα είναι θέμα firmware της συγκεκριμένης συσκευής. Δεν γίνεται το Mi Mix 2S ίδιες κάμερες να είναι ανώτερο.

Όσο για την rom η china είναι η βάση ανάπτυξης του Miui στην οποία βασίζεται η ανάπτυξη της global.

Στάλθηκε από το MI 3W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για να πιάνω 4g+ παιδιά δεν αρκεί το εκάστοτε κινητό να έχει την 3 7 20 μπάντα?κάνω λάθος?
V10 for Vendetta

Έχω ένα θέμα με το facebook και θέλω να δω αν το έχουν κι άλλοι.

Όταν πάω να γράψω ένα σχόλιο και πατάω να ανοίξει το άλμπουμ με τις φωτογραφίες να δω τι θα επιλέξω να ανεβάσω πλέον πατώντας παρατεταμένα τη μικρογραφία μιας φώτο δε μου την κάνει σε πλήρη οθόνη να τη δω και έτσι που είναι μικρές ψείρες δε φαίνονται.

Πρέπει να βγω απ το ΦΒ και να πάω στις φωτογραφίες να τις δω από εκεί και ξανά πίσω.

Μέχρι πριν λίγες δούλευε κανονικά.

Το έχω κάνει απεγκατάσταση και ξανά το έβαλα αλλά τίποτα.

Κοίταξα όλες τις ρυθμίσεις πάλι τίποτα.

Επίσης ακόμα και το Samsung J5 με την 5.2 οθόνη του και το κάνει και δείχνει και τις μικρογραφίες πιο μεγάλες.

Καλά για το Max 2 δε το συζητάω.

Μόνο στο Mi8 έχω θέμα

Κανένας άλλος να το δει στο δικό του κινητό και να μου πει αν δουλεύει έτσι και το δικό του? 6c52ae163843f8a53ef42cdd96d911c0.jpg

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Κάποιος που είχε πρίν το redmi note 5 και τώρα το mi 8 υπάρχει να μου πει αν η αυτονομία που έχασε είναι μεγάλη;

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έχω ένα θέμα με το facebook και θέλω να δω αν το έχουν κι άλλοι.

Όταν πάω να γράψω ένα σχόλιο και πατάω να ανοίξει το άλμπουμ με τις φωτογραφίες να δω τι θα επιλέξω να ανεβάσω πλέον πατώντας παρατεταμένα τη μικρογραφία μιας φώτο δε μου την κάνει σε πλήρη οθόνη να τη δω και έτσι που είναι μικρές ψείρες δε φαίνονται.

Πρέπει να βγω απ το ΦΒ και να πάω στις φωτογραφίες να τις δω από εκεί και ξανά πίσω.

Μέχρι πριν λίγες δούλευε κανονικά.

Το έχω κάνει απεγκατάσταση και ξανά το έβαλα αλλά τίποτα.

Κοίταξα όλες τις ρυθμίσεις πάλι τίποτα.

Επίσης ακόμα και το Samsung J5 με την 5.2 οθόνη του και το κάνει και δείχνει και τις μικρογραφίες πιο μεγάλες.

Καλά για το Max 2 δε το συζητάω.

Μόνο στο Mi8 έχω θέμα

Κανένας άλλος να το δει στο δικό του κινητό και να μου πει αν δουλεύει έτσι και το δικό του? 6c52ae163843f8a53ef42cdd96d911c0.jpg

Το δοκίμασα μόλις σε Redmi Note 5 με global beta miui 10. Εχει τη συμπεριφορά που περιγράφεις, ενώ σε ένα tablet Samsung το S3 που δοκίμασα όταν κρατάς πατημένη τη μικρογραφία σου κάνει προεπισκόπηση αυτό δεν συμβαίνει στο Redmi note 5

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για το GPS τι έχετε να πείτε εσείς που το δουλεύετε;

Αυτό ακριβώς με απασχολεί και εμένα και ειναι ο μοναδικός λόγος που δεν το παραγγέλνω.

Περίεργο που δεν σου βρίσκει το update πάτησες πάνω στην ενημέρωση και δεν σου το έβγαλε?

Ναι. Στο about phone, system update μου λέει ότι δεν βρίσκει κάτι. Αν πατήσω 3 τέλειες και download update κάτι κατεβάζει και εγκαθιστά αλλά είμαι πάλι στην ίδια έκδοση στο τέλος.

Αυτό ακριβώς με απασχολεί και εμένα και ειναι ο μοναδικός λόγος που δεν το παραγγέλνω.

Εγώ το παρήγγειλα αλλά σκέφτομαι να το ακυρώσω ! Εύχομαι να απαντήσει κάποιος αφού το δοκιμάσει!

Ο Χορτιάτης είναι ΚΙΤΡΙΝΟΣ

Εγώ το παρήγγειλα αλλά σκέφτομαι να το ακυρώσω ! Εύχομαι να απαντήσει κάποιος αφού το δοκιμάσει!

Σε εμένα μια χαρά τα πάει το δοκίμασα πριν ημέρες στην θεσσ/κη ως rom έχω την global beta.

Ειμαι αναμεσα στο mi8 και στο p20 της Huawei. Αμα ειναι καποιος που τα έχει δουλέψει και τα δύο θα το εκτιμουσα αν μου ελεγε την αποψη του η γενικά μια βοήθεια!!

Μόλις μου ήρθε update σε 9.6.4.0 (600+ ΜΒ) σε ελληνική συσκευή. Αναφέρεται ότι προστέθηκε face unlock σε Γαλλία και Ιταλία και ότι διορθώθηκε το θέμα με το σήμα του GPS. Για να δούμε. Η αλήθεια είναι ότι από το Σάββατο και μετά χωρίς να κάνω τίποτα, δεν έιχα θέμα με το GPS ενώ την Παρασκευή δεν δούλευε καθόλου. Edited by kax

Δεν ξερω τι κανουν στο gps αλλα και εγω πιο παλια σε ενα mi note 2 ειχα θεμα και ξαφνικα πριν λιγες μερες εφτιαξε. Αρα δεν ειναι καποιο αλυτο προβλημα.

αν παρω το κινητο απο καποιο σκρουτζομαγαζο θα εχει την Β20 η πρεπει να ψαξω καποια συγκεκριμενη εκδοση?

Το Mi8 είναι ένα. Και έχει B20.

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Όταν αρχίζει να φαίνεται το tracking και δείχνει Ολλανδία (απο banggood με priority direct) σημαίνει ότι είμαστε κοντά να παραλάβουμε;

Sent from my A0001 using Tapatalk

Shit Happens!!!

Όταν αρχίζει να φαίνεται το tracking και δείχνει Ολλανδία (απο banggood με priority direct) σημαίνει ότι είμαστε κοντά να παραλάβουμε;

Sent from my A0001 using Tapatalk

[Off-topic mode ON]: Σήμερα έλαβα ειδοποιητήριο για συσκευή που παραγγέλθηκε στις 15/8 και "φάνηκε" στην Ολλανδία στις 28/8.

Edited by cirith

Ειμαι αναμεσα στο mi8 και στο p20 της Huawei. Αμα ειναι καποιος που τα έχει δουλέψει και τα δύο θα το εκτιμουσα αν μου ελεγε την αποψη του η γενικά μια βοήθεια!!
Είχα το P20 pro

Το είχα πάρει μετά το S9 plus

Δε το κράτησα μόνο λίγες μέρες.

Τώρα έχω το Mi8

Εν συντομία.

Αν εξαιρέσεις την κάμερα( που και του mi8 δεν είναι άσχημη) και την αυτονομία , γλιτώνεις πολλά ευρώ και παίρνεις μια συσκευή πιο σβέλτη με πολύ καλή οθόνη παρόμοια ακουστική στις κλήσεις(,αμφότερα κάτω απ του S9 plus) και αξιοπρεπεί μπαταρία.

Και βέβαια με miui και όχι το UI της Huawei που είναι μεγάλο προσόν.

Σε επίσημες τιμές γλιτώνεις τρελά λεφτά (550€ Vs 880~)

Ακόμα και σε σκρουτζ τιμές όμως πάλι είσαι κοντά στα 200€ κάτω.

Εγώ προτιμώ το Xiaomi .

Και όσο για την κάμερα, σύντομα με το gcam θα είναι πολύ δυνατή και πιθανών χωρίς ροοτ μιας και ο snap 845 έχει τοapi2 και μόνο το apk θα εγκαθιστάς.

Edited by manan69t

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Τελικά μετά και το σημερινό update που υποτίθεται ότι λύνει το θέμα με το GPS, το πρόβλημα παραμένει ακριβώς ως έχει. Κοινώς στην xiaomi δεν έχουν ιδέα τι γίνεται ή μας δουλεύουν. Το δικό μου αύριο φεύγει για service.

Τελικά μετά και το σημερινό update που υποτίθεται ότι λύνει το θέμα με το GPS, το πρόβλημα παραμένει ακριβώς ως έχει. Κοινώς στην xiaomi δεν έχουν ιδέα τι γίνεται ή μας δουλεύουν. Το δικό μου αύριο φεύγει για service.

ποια έκδοση Mιui έχεις;;

Ρε παιδιά εδώ και δύο ώρες ψάχνω να βρω πως εμφανίζεται η φούσκα στο messenger και δε βγάζω άκρη.

Απο εφαρμογές βρίσκεις το messenger και απο τις αλλες άδειες επιλέγεις προβολη αναδυομενων παραθυρων.

Ανοιξε το μεσεντζερ και πατα πανω δεξια την φωτο σου, και κατεβαινοντας στο μενου που θα σου φερει θα βρεις το τσατ χεντς!