Jump to content

Περί... Vodafone γενικά

President
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μιας και βρήκα αυτό το topic να ρωτήσω κι εγώ 2 πράγματα:

Ξέρω πως στην μια από τις δύο γραμμές δεν θα λειτουργούν τα SMS.

Όταν θα έχω κλειστό το τηλέφωνο, θα μπορώ να λαμβάνω με SMS (στον κύριο αριθμό) τις κλήσεις που έχασα όσο το είχα κλειστό; Να λαμβάνω δηλαδή στον ίδιο αριθμό 2 SMS από την Vodafone που να με ειδοποιούν για κάθε γραμμή;

Έστω ότι θέλω να "ενώσω" 2 καρτοκινητά, 1 a la carte και 1 CU, τότε το κόστος είναι 12 Ευρώ και δεν πληρώνω τίποτε άλλο;

Καλή ερώτηση! Λογικά η ειδοποίηση κλήσεων δεν θα λειτουργεί, αφού στην κατηγορία 62 (όταν είναι κλειστό ή εκτός δικτύου) θα ισχύει η προώθηση προς τον άλλο αριθμό σου.

Ναι, αν βάλεις δύο καρτοκινητά δεν έχεις μηνιαίο πάγιο!

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Εστω οτι εχω μιλησει 100 λεπτα με το βραδινο πακετο , και εχω και ενα voda 240.

Μου τη δινει λοιπον κατα τις 10 το βραδυ να παρω τηλεφωνο ενα cosmote .

Τι γινεται ? Το χρεωνομαι ή μετραει στο χρονο του 240 ???

Αν χρεωνεται ... τοτε λυπαμαι .

Εκεί φυσικά αφαιρείται ο χρόνος από τα 240 κανονικά λεπτά του πακέτου σου :)

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Πηγαίνοντας σε κατάστημα Vodafone μπορείτε να ζητήσετε την ενεργοποιήση του smart code. Μετά απο 5 ημέρες έρχεται ένας 5ψήφιος κωδικός. Πλέον πηγαίνοντας σε οποιοδήποτε κατάστημα, δεν χρειάζονται έγγραφα, ούτε καν η ταυτότητα. Μόνο ο κωδικός αυτός. Σύντομα θα μπουν και ΑΤΜs για αυτόματες συναλλαγές, ενώ καλώντας την εξυπηρέτηση η μόνη επιβεβαίωση θα είναι 2 από τα 5 ψηφία.

Επίσης στα καταστήματα, δεν θα υπογράφεις πλέον σε χαρτιά (άσχετο με το smart code) αλλά πάνω σε tablet pc.

Τέλος να αναμένουμε μια υπηρεσία των άλλων 2 σε πολύ πιο εξελιγμένη μορφή. ;)

Πηγαίνοντας σε κατάστημα Vodafone μπορείτε να ζητήσετε την ενεργοποιήση του smart code. Μετά απο 5 ημέρες έρχεται ένας 5ψήφιος κωδικός. Πλέον πηγαίνοντας σε οποιοδήποτε κατάστημα, δεν χρειάζονται έγγραφα, ούτε καν η ταυτότητα. Μόνο ο κωδικός αυτός. Σύντομα θα μπουν και ΑΤΜs για αυτόματες συναλλαγές, ενώ καλώντας την εξυπηρέτηση η μόνη επιβεβαίωση θα είναι 2 από τα 5 ψηφία.

Επίσης στα καταστήματα, δεν θα υπογράφεις πλέον σε χαρτιά (άσχετο με το smart code) αλλά πάνω σε tablet pc.

Ο κωδικός αυτός θα είναι για επιβεβαίωση ταυτότητας; Ισχύει ήδη;

Αν ναι, είναι και καλό και κακό. Πάντως τα tablet PCs για την ψηφιοποίηση της υπογραφής του πελάτη τα έχω δει εδώ και πολύ καιρό στα καταστήματα voda και καιρός ήταν να τα ενεργοποιήσουν!

Για το calling tunes λοιπόν τι ακριβώς βελτιώσεις θα κάνουν;

Οπως σου ειπε ο Πετρος το χρεωνεσαι. Ομως αν ξεπερασεις τα 500 λεπτα τοτε τα βραδια οτι τηλεφωνα κανεις σε Vodafone & σταθερα τα χρεωνεσαι καθως δεν παει στο εκαστοτε αλλο προγραμμα.(120,240 κλπ)

Εγώ επιμένω στο sagem 76. Μόνο αυτό έχει κάμερα 1.3 από αυτά που έχουν προταθέι παραπάνω, και μόνο αυτό έχει κάρτα μνήμης. Και παίζει και περισότερα φορμάτ ήχου για ήχο κλήσεις ενώ τα ericsson μόνο midi. Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα και δες τα.

edw paw paso SAGEM den exw xrisimopoiisei pote...gia k300 pou exw dokimasei mborw na pw tin apopsi moiu

http://briefcase.pathfinder.gr/download/laios23/38168/578002

Το γούστο μου είναι πολύ απλό. Είμαι πάντα ικανοποιημένος, έχοντας το καλύτερο...''Oscar Wilde

κάτι είπανε πιο πάνω, ότι συμφέρει να μπεις σε αυτό το πρόγραμμα με 7,5 ευρώ(ήτοι 9 ευρώ και κάτι ψιλά). Δηλαδή, να αυξήσεις τον λογαριασμό σου τον μήνα κατά 9 ευρώ, μη υπολογιζόμενα σε αυτό τυχον περαιτέρω αύξησης του τελους κινητής τηλεφωνίας. Δηλαδή αύξηση κατά 10,5 ευρώ τουλάχιστον. Επίσης άκουσα για 38 λεπτά, που πέρα από αυτά είναι συμφέρουσα για τον οποιοδήποτε, πράγμα τουλάχιστον άστοχο. Για παράδειγμα, αν κάνεις από το σταθερό σου τηλέφωνο προς συνδρομητή του ΟΤΕ κλήσεις 38 λεπτών θα πληρώσεις 38*10δρχ=380δρχ=1,11ευρώ(τιμή μαζί με ΦΠΑ). Δηλαδή με 10,5 ευρώ κάνεις περίπου 350 λεπτά. Κάνεις μέχρι τώρα τόσα τηλέφωνα απο τις 9 το βράδυ και μετά? Φυσικά ΟΧΙ στην συντριπτική πλειοψηφία των συνδρομητών. Παλιά αθάνατη Panafon μου θυμίζει και λιγάκι απο τα παλιά προγράμματα night, morning, weekend της καρτοκινητής Telestet.!~

Ο κωδικός αυτός θα είναι για επιβεβαίωση ταυτότητας; Ισχύει ήδη;

Αν ναι, είναι και καλό και κακό. Πάντως τα tablet PCs για την ψηφιοποίηση της υπογραφής του πελάτη τα έχω δει εδώ και πολύ καιρό στα καταστήματα voda και καιρός ήταν να τα ενεργοποιήσουν!

Για το calling tunes λοιπόν τι ακριβώς βελτιώσεις θα κάνουν;

Λοιπόν, πήγα σε κατάστημα vodafone και ρώτησα.

Το smart code ισχύει εδώ και μερικές μέρες. Δίνει τη δυνατότητα να κάνεις κάποιες αιτήσεις τηλεφωνικά ενώ επίσης όταν πηγαίνεις σε κατάστημα vodafone στο μέλλον δεν θα χρειάζεται ταυτότητα καθώς όλα θα γίνονται με τον κωδικό (ακόμα και οι επιδοτήσεις)!

Τώρα για τα calling tunes, ποια υπηρεσία άραγε να εννοεί ο φίλος TakeOverNet που την έχουν οι άλλοι δύο και δεν την έχει (ακόμα) η vodafone (ενώ την έχει σε δίκτυα vodafone του εξωτερικού); Η μόνη υπηρεσία που δεν έχει η vodafone σε σχέση με τα άλλα δύο μεγάλα δίκτυα είναι το calling tunes που προφανώς θα έρθει σύντομα και -όπως λέει ο TakeOverNet- με βελτιώσεις.

Ισχύει και για καρτοκινητά; Μακάρι, είχε πέσει γραφειοκρατία και στα καρτοκινητά τελευταία, με πρόσχημα την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων! Παλιά έμπαινες στους τηλ. καταλόγους και ενεργοποιούσες διάφορες υπηρεσίες με απλή κλήση στο cc και αναφορά του κωδικού χρήστη!

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

takeovernet δεν ισχυει ακομα για ολα τα καταστηματα αλλα για καποια ιδιοκτητα...

τι παραπανω πληροφοριες μπορεις να δωσεις για το ATMs? θα γινετε εξοφληση λογαριασμων ας πουμε?

κάτι είπανε πιο πάνω, ότι συμφέρει να μπεις σε αυτό το πρόγραμμα με 7,5 ευρώ(ήτοι 9 ευρώ και κάτι ψιλά). Δηλαδή, να αυξήσεις τον λογαριασμό σου τον μήνα κατά 9 ευρώ, μη υπολογιζόμενα σε αυτό τυχον περαιτέρω αύξησης του τελους κινητής τηλεφωνίας. Δηλαδή αύξηση κατά 10,5 ευρώ τουλάχιστον. Επίσης άκουσα για 38 λεπτά, που πέρα από αυτά είναι συμφέρουσα για τον οποιοδήποτε, πράγμα τουλάχιστον άστοχο. Για παράδειγμα, αν κάνεις από το σταθερό σου τηλέφωνο προς συνδρομητή του ΟΤΕ κλήσεις 38 λεπτών θα πληρώσεις 38*10δρχ=380δρχ=1,11ευρώ(τιμή μαζί με ΦΠΑ). Δηλαδή με 10,5 ευρώ κάνεις περίπου 350 λεπτά. Κάνεις μέχρι τώρα τόσα τηλέφωνα απο τις 9 το βράδυ και μετά? Φυσικά ΟΧΙ στην συντριπτική πλειοψηφία των συνδρομητών. Παλιά αθάνατη Panafon μου θυμίζει και λιγάκι απο τα παλιά προγράμματα night, morning, weekend της καρτοκινητής Telestet.!~

Η αναφορά στα 38 λεπτά αφορά χρεώσεις κινητού και όντως είναι το ποσό στο οποίο έχεις κάνει απόσβεση (πάντα με δεδομένο ότι καλείς από κινητό).

Είναι ευκολία να έχεις τόσο χρόνο για βόντα και για σταθερά. Απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν σταθερό ή λείπουν εκείνη την ώρα από το σπίτι τους. Είναι κάπως εξειδικευμένο, αλλά συμφέρει αν κάνεις κλήσεις εκείνες τις ώρες...

Το μεγάλο μειονέκτημα είναι η αδυναμία (θέλω να πιστεύω) του billing system να αφαιρέσει, αν λήξουν τα 500λεπτά, το χρόνο που μίλησες από τα δωρεάν λεπτά του πακέτου σου... Ελπίζω να διορθωθεί σύντομα. Πάντως αν έχεις ενημέρωση από το 13830 για το πόσα έχεις καταναλώσει, μπορείς να φροντίσεις να μην ξεπεράσεις τα 500...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Χωρίς να το θεωρώ καλύτερο από το Κ700, σήμερα είδα σε βιτρίνα vodashop το Sharp GX 17 το οποίο είναι προφανώς η συνέχεια του GX15. Αν κρίνω από την κορυφαία φορητότητα του GX15 σε συνδυασμό με κάμερα,IR, Bluetooth, μάλλον είναι μια πολύ καλή πρόταση για τα χρήματά του (155 ευρώ σε πακέτο καρτοκινητού έδινε το GX 17 που είναι προφανώς βελτιωμένη έκδοση)...

Βολταίρος

Άρα αν έχω κλειστό το κινητό θα λαμβάνω ένα και μόνο συγκεντρωτικό SMS, στο βασικό μου νούμερο, που θα με ειδοποιεί για όλες τις κλήσεις που έχασα, είτε αυτές έγιναν άμεσα προς αυτόν τον αριθμό είτε προωθήθηκαν από το δευτερεύον νούμερο.

Σωστά; ή κάνω λάθος;

logo-vwclub-2016.png

Λειτουργούν και τα 2 νούμερα ταυτόχρονα? και μπορώ να το κάνω αυτό με κάρτες διαφορετικών δικτύων??
http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

2in1 με κάρτες διαφορετικών δικτύων έκανε από παλιά ο Γερμανός αλλά με χρήση μιας διαφορετικής μπαταρίας (ειδικά για τον σκοπό αυτό) όπου κούμπωνε επάνω η δεύτερη κάρτα SIM. Δεν ξέρω αν το κάνει ακόμα.
logo-vwclub-2016.png

Ναι, αλλά δεν αναφέρεται μόνο προς χρεώσεις κινητών, αλλά και προς σταθερα.Και δεν είναι τα 38 λεπτά, όπως έβγαλε άλλος φίλος νωρίτερα αλλά πολύ περισσότερα. Απλά έβαλα και μια άλλη διάσταση του θέματος, την αναγκαστική απόδοση 10,5 ευρώ για κάτι(με αυτόν το χρονικό περιορτισμό) που σε πάρα πολλούς δεν συμφέρει. Είναι, ουσιαστικά, παγίδα και σε οδηγεί σε υπερκαταναλωτισμό. Πιο συμφέρον είναι τα 120+60,240+120,480+240 (και με λιγότερα ευρώ στις 2 πρώτες περιπτώσεις) της Cosmote γιατί, εκεί τουλάχιστον με 2 νούμερα Cote ή ΟΤΕ έχεις την ευχέρεια να τις κάνεις χωρίς χρονικούς περιορισμούς...

Λειτουργούν και τα 2 νούμερα ταυτόχρονα? και μπορώ να το κάνω αυτό με κάρτες διαφορετικών δικτύων??

Oχι, πρεπει να ανηκουν στην ιδια εταιρια και οι δυο αριθμοι.

Για περισσοτερες πληροφοριες καθως και πως λειτουργει η υπηρεσια, εδω

http://www.vodafone.gr/live1/page.jsp?pid=0001040617&vars=0000000000

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

2in1 με κάρτες διαφορετικών δικτύων έκανε από παλιά ο Γερμανός αλλά με χρήση μιας διαφορετικής μπαταρίας (ειδικά για τον σκοπό αυτό) όπου κούμπωνε επάνω η δεύτερη κάρτα SIM. Δεν ξέρω αν το κάνει ακόμα.

Δεν ειναι το ιδιο. Εκεινο ειναι ενα διαφορετικο καπακι, που το μονο που προσφερει ειναι να σε απαλλασει απο τον κοπο του "βαλε-βγαλε" την καρτα sim. Δε δουλευαν και τα δυο νουμερα μαζι, επελεγες απλως ποιο απο τα δυο θελεις να ενεργοποιησεις καθε φορα.

Δεν σχετιζεται με την υπηρεσια 2in1.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Είναι ευκολία να έχεις τόσο χρόνο για βόντα και για σταθερά. Απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν σταθερό ή λείπουν εκείνη την ώρα από το σπίτι τους. Είναι κάπως εξειδικευμένο, αλλά συμφέρει αν κάνεις κλήσεις εκείνες τις ώρες...

Το μεγάλο μειονέκτημα είναι η αδυναμία (θέλω να πιστεύω) του billing system να αφαιρέσει, αν λήξουν τα 500λεπτά, το χρόνο που μίλησες από τα δωρεάν λεπτά του πακέτου σου... Ελπίζω να διορθωθεί σύντομα. Πάντως αν έχεις ενημέρωση από το 13830 για το πόσα έχεις καταναλώσει, μπορείς να φροντίσεις να μην ξεπεράσεις τα 500...

Και εγω καπου εκει κατεληξα. Δυστυχως το λεγομενο billing system δεν προβλεπει να χρησιμοποιησεις το κανονικο σου προγραμμα εφοσον εχουν τελειωσει τα 500 λεπτα και κατεληξα καπου με τα δικα σου κρητηρια στα εξης

1) Συμφερει αυτες/ους που λειπουν ή δεν εχουν σταθερο τηλεφωνο εκεινες τις ωρες απο 21.00 και μετα

2) Παντοτε πρεπει να τσεκαρει κανεις τι υπολοιπο εχει απο τα 500 λεπτα συχνα-πυκνά απο το 13830 ετσι ωστε να μην τα ξεπερναει κανεις ευκολα

3) Η αδυναμια του billing system να μην μπορει οταν τελειωσουν τα 500 λεπτα να χρησιμοποιησει κανεις τον κανονικο δωρεαν χρονο ομιλιας του σε Vodafone & σταθερα με αποτελεσμα να χρεωνεται σ αυτες τις κλησεις.

4) Οσο για τα 38 ευρω ναι ισχυει η ΑΠΟΣΒΕΣΗ αλλα αναφερεται σε χρεωσεις κινητων και οχι σταθερων. Και εγω αυτο ρωτουσα στην αρχη για να δω σε ποσο χρονο φτανω στην αποσβεση του παγιου των 7,5 Ευρω. Προς το παρων δεν με βλεπω να το ενεργοποιω αφου καλυπτομαι στο επακρον με το 240.

Βλακείες, Αντί η Voda να μας δώσει κανένα σοβαρό πρόγραμμα, όπως έχει στο Εξωτερικό, προσπαθούν κιόλας να μας τα πάρουν κι από πάνω...

Ας βάλουν ένα stop the clock ,ένα half price , ενα 1000 minutes per weekend και τότε θα πως πως ναι μας κάνουν προσφορές...

Δημοσθένης Θεοχαρίδης

• The title was changed to Περί... Vodafone γενικά
  • The title was changed to wrong
  • The topic was pinned