Jump to content

Asus Zenfone 5 / 5Z

focusinos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπορείς να βρεις στα γνωστά κινεζομάγαζα το Zenfone 5, με 3 διαφορετικούς επεξεργαστές και 2 χωρητικότητες μνημών RAM/ROM:

1- Intel Z2560 1,6GHz, 1GB RAM, 8GB ROM ~130$

& 2GB RAM, 16GB ROM ~165$

(θα το δεις σαν T00J-A501CG)

2- Intel Z2580 2GHz, 2GB RAM, 16GB ROM ~195$

(θα το δεις σαν T00F-A500CG, αν και βρίσκεται σε μικρή διαθεσιμότητα και περιορισμένες επιλογές χρωμάτων)

3- Qualcomm MSM8926 1,2GHz, 4G LTE, 2GB RAM, 8GB ROM ~160$

(θα το δεις σαν T00P-A500KL)

Αν δεν κάνω λάθος, κυκλοφορεί και με Intel Z2520 1,2GHz (μοντέλο A502CG) αλλά όχι στα 3 δημοφιλή κινεζομάγαζα, άρα δεν θα το βρεις αν ψάχνεις γι αγορές από εκεί.

Ελπίζω να βοήθησα...

Εισαι εκπληκτικός!! Με κατατοπισες πλήρως! Σε ευχαριστώ παρα πολύ..

Θεωρείς ότι ο Ζ2560 δεν υπολείπεται σημαντικά του Ζ2580?? Η αδερφή μου (για αυτη πρόκειται) δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις..

Lenovo A630 -----> Cubot S200 -----> Xiaomi Redmi 3 Pro

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

την διαφορα στον επεξεργααστη δεν θα την καταλαβει , στην μνημη ομως σιγουρα θα την καταλαβει

προτεινω αυτο με τα 2Gb ασχετα με τον επεξεργααστη

Εκπληκτικός θα ήμουν αν ήξερα να σου απαντήσω από προσωπική εμπειρία στην τελευταία σου ερώτηση.

Πάντως, αν διαβάσεις μερικές σελίδες πιο πίσω στο παρόν νήμα, θα καταλάβεις ότι κατά γενική ομολογία δεν είναι οφθαλμοφανείς οι διαφορές των 0,4GHz στις επιδόσεις του κινητού.

Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε από πάνω:

την διαφορα στον επεξεργααστη δεν θα την καταλαβει , στην μνημη ομως σιγουρα θα την καταλαβει

προτεινω αυτο με τα 2Gb ασχετα με τον επεξεργααστη

Προσωπικά, περιμένω το 2άρι να έρθει όταν αποφασίσουν τα ελτά να μου κάνουν την τιμή (η παραγγελία μου έφτασε πάνω από βδομάδα στην Ελλάδα), ώστε να γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου.

Καλημέρα

επειδή δεν υπάρχει το κόκκινο στο merimobiles μου πρότειναν να στείλουν το λευκό και ένα κόκκινο καπάκι "δώρο"

Θα είναι το ίδιο σαν αποτέλεσμα αλλάζοντας το καπάκι ;;

Στο 1ο ποστ του νήματος, υπάρχει το αναλυτικό βίντεο που περιγράφει ακριβώς αυτό που ρωτάς (αλλαγή καπακιού):

;)

Edited by GVangos
Sent from my Ericsson 198.

καλημέρα,

ρωτησα και πριν μερικες μερες..

υπαρχει καποιος να δωσει οδηγιες αναβαθμισης του 4G μοντελου στην τελευταια εκδοση της γνησιας από Asus?

επειδή είμαι ένα κλικ πριν την παραγγελια τηλεφωνου και η δυνατοτητα γνησιας ROM κρινει το ποιο θα επιλεξω.

παρακαλω οποιος γνωριζει ας πει κατι.

ευχαριστω

Edited by fear1976

Καλημέρα

επειδή δεν υπάρχει το κόκκινο στο merimobiles μου πρότειναν να στείλουν το λευκό και ένα κόκκινο καπάκι "δώρο"

Θα είναι το ίδιο σαν αποτέλεσμα αλλάζοντας το καπάκι ;;

Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να ψωνίσεις από εκεί; Κάνε μια έρευνα πρώτα... ;)

Εισαι εκπληκτικός!! Με κατατοπισες πλήρως! Σε ευχαριστώ παρα πολύ..

Θεωρείς ότι ο Ζ2560 δεν υπολείπεται σημαντικά του Ζ2580?? Η αδερφή μου (για αυτη πρόκειται) δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις..

Χρήση fb, viber και φωτογραφίες κυρίως :)

Πολύ άνετα με 1GB.

Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂
Φορητότητα προς Frog

Αν και καπως off topic, ποιο θεωρείτε καλύτερο από Asus Zenfone 5 και Lenovo K3 lemon?? είμαι αναμεσα σε αυτά τα 2..

Αποφασισα εν τελει να παραγγειλω το Zenfone 1gb ram, z2560 στα 130$...Το θέμα τωρα είναι από ποιο κατάστημα να παραγγειλω..Ηθελα να δωσω μια ευκαιρια στο Vickmall, όμως δεν είναι διαθεσιμη αυτή η εκδοση..

Ειμαι μεταξυ To2c και Minideal..Το πρωτο έχει και τα Extra δωρακια σε προνομιακη τιμη, ωστόσο με μπερδευει η επιλογή στη version "multilanguage" ή "Add Google playstore and remove chinese apps"...Η multilanguage δεν έχει δηλαδή εγκατεστημενο το Playstore?? Μπερδευομαι τωρα...

Επίσης, το ρουταρουν???? Είναι κανεις που παραγγειλε από To2c να με κατατοπισει??? Τελος, θελω να το παρω σε κοκκινο, αλλα δεν υπαρχει η επιλογή, όπως σε αλλα sites...

Edited by estiakos

Το βράδυ παρήγγειλα 2ο Zenfone 5. Το είδε φίλος του ιδιοκτήτη και του άρεσε.

Δεν ξέρω πως συγκρίνεται η αυτονομία του με άλλων κινητών της κατηγορίας τιμής, αλλά δεν μου φάνηκε κακή στην νεότερη έκδοση του Android 4.4 λογισμικού του (2.21.40.44).

Και τώρα στον πραγματικό λόγο αυτού του ποστ... Το wallpaper με τα παγάκια :lol:

Μου άρεσε! Ευτυχώς, η Asus το διαθέτει προς όλες τις συσκευές στο Playstore

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.asus.livewallpaper.asusmywater

Φορητότητα προς Frog

Παιδιά επειδή σήμερα λέω να το παραγγείλω ποιο να πάρω αυτό με τον Intel η με snapdragon επεξεργαστή?Μιλάω για εκδόσεις με 2giga ram

Εχει βγει μια custom rom η οποια απ οτι μπορω να καταλαβω δεν θελει wipe αρκει να ειμαστε στην .44..εχει πολυ καλα σχολια παντως

http://zenfoneph.blogspot.com/2015/01/pinaslang-bazzrom-version-4-ww-2214044.html

Xiaomi Mi8 Global 6/128 Xiaomi.eu Dev Rom

Παιδια κρισιμη μερα η σημερινη, γιατι πρεπει να το παραγγειλω..Αναφερομαι στο Intel Z2560 με 1gb ram στα 1,6ghz (~ 130$).

Επειδη όμως είμαι ασχετος με ρουταρισματα, ρομς και λοιπές ανασκαφές και επειδή το κινητο προοριζεται για ακομη πιο ασχετο προσωπο (η αδερφη μου), απο που να το παραγγειλω: To2c, Vickmall, ή Minideal??

Ακουω οτι καθε καταστημα πεταει την δικη του ROM (ή κατι τετοιο)..Να τους πω να βαλουν καποια συγκεριμενη custom ή official rom?? Θελω να διασφαλίσω οτι θα εχει ελληνικά, Playstore και θα κανει απροβληματιστα αναβαθμισεις...

Please πειτε μια πρόταση, μην εκτεθουμε στο κοριτσι!

Το κινητο υποστηρίζει OTG?

για την s2580 έκδοση ρωταω . συγνωμη αν έχει ξανα ερωτηθεί

Google Pixel 8 pro

Βοηθεια ρε παιδες! Οι γνωριζοντες ας κανουν τον κοπο...

Λοιπον, εχω το τηλεφωνο μηνες τωρα και παει καλα, εχει κατι θεματακια, αλλα οκ. Ηθελε κι η συζυγος, της λεω παρε. Το εχει τρεις μηνες τωρα. Εγω ειμαι ενας μεσος χρηστης, δεν μπαινω στα βαθια, δεν του πινω το αιμα. Η συζυγος ελαφρια χρηση του κανει. Πηγε τωρα στην Αγγλια και μου λεει εχει sync problem, δεν μπαινει στο μειλ, δεν μπαινει καν στο wifi, δεν εχει ιντερνετ. Δειχνει connected σε wifi με πολυ καλο σημα, 35 Μbps link speed, αλλα λεει authentication problem.

Οταν μπαινει στο μειλ λεει couldnt open connection to server. Εννοειται σε ελευθερο wifi η με γνωστο password.

Καμια ιδεα; εκανα κατι προσπαθειες αλλα ολα μου φαινονται οκ. Πληρωνω τωρα, γιατι της ειπα παρε, αλλη φορα θα λεω δεν ξερω!

Edited by caru

Απο που το παρηγγειλες φιλε?? Για να παω και γω στα σιγουρα..

VickMall. Αγορές στα σίγουρα, λες και δεν είναι Κινέζοι. Ότι κι αν γίνει θα σε εξυπηρετίσουν όσο γίνεται, ούτε να κάνουν τους Κινέζους ούτε τίποτε.

Ακουω οτι καθε καταστημα πεταει την δικη του ROM (ή κατι τετοιο)..Να τους πω να βαλουν καποια συγκεριμενη custom ή official rom?? Θελω να διασφαλίσω οτι θα εχει ελληνικά, Playstore και θα κανει απροβληματιστα αναβαθμισεις...

Δώσε τους το λινκ της επίσημης, είναι λίγες σελίδες πιο πίσω. Αλλά καλύτερα κάνε το εσύ για σίγουρα. Απλώς την αντιγράφεις στο κινητό και ξεκινάει, επίσης έχει γραφεί λίιιγο πιο πίσω. :)

Βοηθεια ρε παιδες! Οι γνωριζοντες ας κανουν τον κοπο...

Λοιπον, εχω το τηλεφωνο μηνες τωρα και παει καλα, εχει κατι θεματακια, αλλα οκ. Ηθελε κι η συζυγος, της λεω παρε. Το εχει τρεις μηνες τωρα. Εγω ειμαι ενας μεσος χρηστης, δεν μπαινω στα βαθια, δεν του πινω το αιμα. Η συζυγος ελαφρια χρηση του κανει. Πηγε τωρα στην Αγγλια και μου λεει εχει sync problem, δεν μπαινει στο μειλ, δεν μπαινει καν στο wifi, δεν εχει ιντερνετ. Δειχνει connected σε wifi με πολυ καλο σημα, 35 Μbps link speed, αλλα λεει authentication problem.

Οταν μπαινει στο μειλ λεει couldnt open connection to server. Εννοειται σε ελευθερο wifi η με γνωστο password.

Καμια ιδεα; εκανα κατι προσπαθειες αλλα ολα μου φαινονται οκ. Πληρωνω τωρα, γιατι της ειπα παρε, αλλη φορα θα λεω δεν ξερω!

Δηλαδή το κινητό δεν συνδέεται στα WiFi, οπότε βγάζει το αντίστοιχο μήνυμα όποια λειτουργία χρειάζεται ίντερνετ.

Από την άλλη, αυτό που λες ότι δείχνει connected αλλά λέει authentication problem, είναι εντελώς αντίθετα. Ή το ένα ή το άλλο μπορεί να είναι μόνο.:confused:

Συνδεόταν σε διάφορα δίκτυα στην Ελλάδα;

Του είχες βάλει αυθεντική ρομ όταν το πήρες;

Edited by talos_2002

Φορητότητα προς Frog

Δηλαδή το κινητό δεν συνδέεται στα WiFi, οπότε βγάζει το αντίστοιχο μήνυμα όποια λειτουργία χρειάζεται ίντερνετ.

Από την άλλη, αυτό που λες ότι δείχνει connected αλλά λέει authentication problem, είναι εντελώς αντίθετα. Ή το ένα ή το άλλο μπορεί να είναι μόνο.:confused:

Συνδεόταν σε διάφορα δίκτυα στην Ελλάδα;

Του είχες βάλει αυθεντική ρομ όταν το πήρες;

Σε ευχαριστω και συγνωμη για τις ασαφειες, ειμαι υπο πιεση!

Συνδεεται σε wifi, αλλα δεν μπαινει στο ιντερνετ. Μου τα ειπε επιτροχαδην στο τηλ και ελπιζω να τα μεταφερω οπως ειναι. Βρισκει δικτυα, συνδεεται αλλα ιντερνετ γιοκ.

Στην Ελλαδα συνδεοταν χωρις προβλημα, σε διαφορα δικτυα. Θυμαμαι που μου ελεγε οτι στη δουλεια της επαιρνε πολυ ωρα να συνδεθει, ενω οι αλλοι συνδεονταν σε μικρο χρονο.

Αυθεντικη ρομ, δεν θυμαμαι ποια εκδοση, το πηρε γυρω στο Δεκεμβρη, απο Vickmall, και δεν εχει κανει καμια αναβαθμιση. Δουλευε απροβληματιστα.

Μολις το χτύπησα από Vickmall μετα από την παρακινηση του φιλου πιο πανω..135$ το λευκό με δωρο extra κοκκινο καλυμμα απο πίσω και καποια μικρα καλουδια..

Σχετικά με την ROM θα αναμένω αφιξη και αναλόγως πραττω..

Μολις το χτύπησα από Vickmall μετα από την παρακινηση του φιλου πιο πανω..135$ το λευκό με δωρο extra κοκκινο καλυμμα απο πίσω και καποια μικρα καλουδια..

Ποιό πήρες φίλε μου αυτό με τον Intel η με τον snapdragon επεξεργαστή?

Ρωτάω γιατί και εγώ είμαι ένα βήμα πριν το παραγγείλω αλλά έχω κολλήσει με ποιον επεξεργαστή να το πάρω...

Τον Intel. Ο Qualcomm είναι αρκετά ακριβότερος, καθώς εκείνη η έκδοση έχει διπλάσια ραμ και ρομ.

Αυθεντικη ρομ, δεν θυμαμαι ποια εκδοση, το πηρε γυρω στο Δεκεμβρη, απο Vickmall, και δεν εχει κανει καμια αναβαθμιση.

Ωπα! :)

Κινητό που πωλείται στην Κίνα δίχως ελληνικό μενού ή Google Play, δύσκολα θα έρθει με αυθεντική ευρωπαϊκή ρομ.

Το Zenfone 5 που παρήγγειλα ήταν επίσης από VickMall και ήρθε με πειραγμένη ρομ. Δεν το βλέπεις εύκολα, αλλά από τα έξτρα προγράμματα που έχει και από το ότι είναι συνήθως ρουταρισμένο.

Μάλλον η πειραγμένη του μπουρδουκλώθηκε (τι επιστημονικούς όρους χρησιμοποιώ!) και δεν βλέπουν νετ οι εφαρμογές, οπότε πας για αναβάθμιση με την καινούρια επίσημη.

Μου έστειλε κι όλας mail το VickMall με τον tracking number, οπότε θα παραλάβουμε περίπου εντός του ίδιου διαστήματος. Άρα θα το έχω στα χέρια μου αν χρειαστείς κάποια βοήθεια. :)

Φορητότητα προς Frog

Σε ευχαριστώ φίλε, πιθανότατα θα χρειαστώ κάποια βοήθεια σε περίπτωση που πρέπει να το αναβαθμίσω..γιατον φίλο που ρώτησε πιο πάνω,πήρα αυτό με intel, 1gb-8gb, z2560..

Ωπα! :)

Κινητό που πωλείται στην Κίνα δίχως ελληνικό μενού ή Google Play, δύσκολα θα έρθει με αυθεντική ευρωπαϊκή ρομ.

Το Zenfone 5 που παρήγγειλα ήταν επίσης από VickMall και ήρθε με πειραγμένη ρομ. Δεν το βλέπεις εύκολα, αλλά από τα έξτρα προγράμματα που έχει και από το ότι είναι συνήθως ρουταρισμένο.

Μάλλον η πειραγμένη του μπουρδουκλώθηκε (τι επιστημονικούς όρους χρησιμοποιώ!) και δεν βλέπουν νετ οι εφαρμογές, οπότε πας για αναβάθμιση με την καινούρια επίσημη.

:)

Ξεκαθαριζω, εχει ελληνικο μενου, και google play, ζητησα να μου πει την εκδοση κι ακομη δεν απαντησε. Ισως δεν μπορει να το βρει;

Το ειχα ζητησει απο το Vickmall, international not rooted. Μου ειπε οκ.

Τελικα, προτεινεις να το αναβαθμισει ουτως η αλλως; κατι εχει παει στραβα μαλλον.

Μηπως εχει πιασει κανεις στα χερια του και τις δυο εκδοσης με 2giga ραμ αλλα με το intel και τον snapdragon να μας πει διαφορες εκτος απο το 4g?

Ξεκαθαριζω, εχει ελληνικο μενου, και google play, ζητησα να μου πει την εκδοση κι ακομη δεν απαντησε. Ισως δεν μπορει να το βρει;

Το ειχα ζητησει απο το Vickmall, international not rooted. Μου ειπε οκ.

Τελικα, προτεινεις να το αναβαθμισει ουτως η αλλως; κατι εχει παει στραβα μαλλον.

Ναι, έχει ελληνικό μενού και Google Play, αλλά το πώς μπήκανε στην κινέζικη έκδοση του κινητού είναι το θέμα.

Κι εγώ από VickMall το πήρα, ζητώντας international και όχι root. Ήρθε με ελληνικά, αλλά είχε κάποιες εφαρμογές που δεν είναι της Asus και μία για SU (Superuser). Έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και παρέμειναν όλα. Οπότε και ρουταρισμένο ήταν και με «περίεργες» εφαρμογές.

Για να μετατρέψουν το κινητό σε ευρωπαϊκό ώστε να έχει ελληνικά και Google, προφανώς πέρασαν μια έτοιμη πειραγμένη ρομ.

Και τα πειραγμένα, πέραν του ότι δεν ξέρεις τι περίεργο μπορεί να έχουν βάλει -και μάλιστα με δικαιώματα root-, δεν ξέρεις τι μπορεί να έχουν χαλάσει.

Για να το κάνω γνήσιο, αντέγραψα στο κινητό την επίσημη ευρωπαϊκή αναβάθμιση από το site της Asus μετά την επαναφορά ρυθμίσεων. Το Asus την αναγνώρισε αμέσως και με ρώτησε αν θέλω να κάνει μόνο του την αναβάθμιση. Σε 2-3 λεπτά είχε αναβαθμισθεί από μόνο του, χωρίς να χρειαστεί να κάνω κάτι. Πλέον ήταν καθαρό και ασφαλές και φυσικά σταθερότατο.

Φορητότητα προς Frog

Παρέλαβα κι εγώ χτες το δικό μου (με τον Intel Z2580 στα 2GHz, 2GByte RAM & 16Gbyte ROM).

Αν δεν καθυστερούσαν τα ελτά, θα έκανε κάτι λιγότερο από μήνα να έρθει.

Παραγγελία από minideal, εκτός απ'το play store έχει εγκατεστημένo multi-language μενού και πληκτρολόγιο, rooted με SuperSU καθώς και το (ενοχλητικό λόγω συνεχών απαιτήσεων updates σε διάφορα apps) MoboMarket.

Είναι με ROM την ASUS_T00F_WW_user_2.99.40.6_20140927_8163 release-keys.

Το κινητό με την πρώτη ματιά και αρκετό παίξιμο/περιεργασία, σε απόκριση, αφή, γραφικά, ταχύτητα ίντερνετ με 3G αλλά και Wi-Fi και γενικά επιδόσεις, είναι εφάμιλλο με συσκευές τριπλάσιου και πλέον κόστους, χωρίς υπερβολή. Το κακό είναι ότι έχει εξίσου εφάμιλλη αγάπη στον ... φορτιστή, ακόμη και με απλή τηλεφωνική χρήση.

Χωρίς δεδομένα, χωρίς Gps, χωρίς wifi, χωρίς ραδιόφωνο ενεργοποιημένο κτλ. με καμιά 15αριά κλήσεις των τριών-τεσσάρων λεπτών , η μπαταρία του από 100% έφτασε 35% μέσα σε μόλις 10 ώρες.

Ευελπιστώ ότι μετά από 3-4 κύκλους φόρτισης και αναβάθμιση στην τελευταία WW ROM, θα μπορεί να καλύψει ένα "κλασσικό" 16ωρο (πρωί μέχρι βράδυ δλδ) χωρίς να με εκθέσει τις τελευταίες ώρες της ημέρας.

Για καλό και για κακό βέβαια,

απάνω μου έχω πάντοτε στη ζώνη μου σφιγμένο, ένα εξαχίλιαρο power bank στο τέρμα φορτισμένο... :D

Σοβαρά τώρα...

Προσωπικά, δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο παράγονται πλέον smartphones με μπαταρίες κάτω των 3000mAh, αφού οι απαιτήσεις διασύνδεσης κι επικοινωνίας έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ακόμα και οι πιο "ενεργειακά αποδοτικές" υλοποιήσεις, δύσκολα θα πέσουν σε ζήτηση κάτω από 1500mAh/24ωρο (κι αυτό με αρκετή οικονομία).

Α, ναι. Για να μην ξεχνιόμαστε, αφού μιλάμε για συσκευή που είναι κινητό τηλέφωνο, η ποιότητα ήχου ακρόασης κι ομιλίας των συνομιλιών είναι πάρα πολύ καλή, ακόμη και σε "δύσκολα" σημεία με μια-δύο μπάρες στο επίπεδο σήματος.

Ελπίζω μέσα στο Σ-Κ να βρω λίγο χρόνο ώστε να φλασάρω την τελευταία ROM, να δω μήπως βελτιωθεί κι η αυτονομία (αν και δεν περιμένω θεαματική αύξηση...).

Η γενική εικόνα που μου έδωσε το Zenfone αυτές τι δύο πρώτες μέρες χρήσης, είναι πως πρόκειται για μια πολύ ποιοτική υλοποίηση, τόσο σε κατασκευή όσο και επιδόσεις. Η πολύ γνωστή και καταξιωμένη στο χώρο των υπολογιστών ASUS, έχω την εντύπωση ότι σκοπεύει να μείνει στο χώρο των έξυπνων κινητών.

Όσο ανακαλύπτω κι άλλες λεπτομέρειες θα προσπαθώ να ενημερώνω.

Sent from my Ericsson 198.

@GVagos Σε όλους όσους το έχουμε έτσι ήταν με την μπαταρία...

Κάτι όμως με τα Updates .. κάτι με τα boot manager , greenify κ.λπ., βγάζω 2 μέρες άνετα με τη χρήση που κάνω (περίπου 1 ώρα internet+wifi, μισή ώρα κλήσεις και κανα μισάωρο χαζολόγημα με εφαρμογές.... - την ημέρα)

• The title was changed to Asus Zenfone 5 / 5Z