Jump to content

GVangos

Members
  • Δημοσιεύσεις

    191
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About GVangos

  • Ημ. Γέννησης Ιούνιος 7

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote

GVangos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Εγώ φίλε μου πάντως πήρα μία από electroholic κάτω από 8€ και είναι ίδια με αυτή που φοράει απ'το εργοστάσιο το κινητό. Απόδοση και διάρκεια ίδια (όπως όταν ήταν καινούργια εννοώ).
  2. Ό,τι πρέπει! Καλό καλοκαίρι σε όλους!
  3. Λες; Έχω την εντύπωση πως δε θα έμπαιναν στον κόπο να γράψουν στις "εργασίες αποκατάστασης βλάβης: πραγματοποιήθηκε αλλαγή ηλεκτρονικού κυκλώματος". Το λέω γιατί παλιότερα, όταν είχα πρόβλημα με άλλη συσκευή samsung, έγραψαν ότι έγινε επανεγκατάσταση λειτουργικού χ.ψ.ζ.κτλ. και τίποτε άλλο. Η συσκευή είναι στην εγγύηση, δεν ήθελα να ρισκάρω βάζοντας χέρι ούτε με οντιν (γι αυτό ρώτησα αν ξέρει κανείς αν χάνεται η εγγύηση κάνοντας downgrade), αλλιώς θα είχα προβεί μόνος μου στις απαραίτητες... ενέργειες. Πάντως αναφέροντας το πρόβλημα που είχα σε άλλο τεχνικό που έχει αρκετή εμπειρία από samsung, μου είπε κι αυτός ότι πιθανότατα δεν ήταν θέμα ROM, αλλά όντως κάτι στο hardware που ,απλά, έτυχε και χειροτέρεψε. Το θετικό είναι ότι δείχνει να είναι σε όλα εντάξει.
  4. Μετά από 5 μέρες χρήσης έχω να πω πως, όντως το τηλέφωνο μετά από την επισκευή και πέρασμα της Nugat απ΄το σέρβις, είναι αρκετά καλό στην χρήση. Δεν δείχνει να έχει τα προηγούμενα προβλήματα, η κατανάλωση σε μπαταρία είναι σε νορμάλ επίπεδα (είναι νωρίς ακόμη για ολοκληρωμένο συμπέρασμα) και -γενικά- είναι πάλι ένα καλό κινητό. Μου κάνει εντύπωση που το ΙΜΕΙ είναι το ίδιο με πριν, άρα μάλλον δεν αλλάχτηκε ολόκληρη πλακέτα, το πιθανότερο να άλλαξαν κάποιο μικρότερο ηλεκτρονικό εξάρτημα. Υ.Γ. μετά την τελευταία ενημέρωση (μάλλον ασφαλείας, όπως έχει αναφερθεί εδώ) είναι πάλι οκ, δεν εμφανίζει κάποιο πρόβλημα. Στη δεύτερη συσκευή που έχουμε στην οικογένεια (τη δίκαρτη) το προεγκατεστημένο πληκτρολόγιο πλέον δεν έχει το πρόβλημα με το "π", πράγμα που σημαίνει ότι διορθώσανε κάποια προβληματάκια που τυχόν εμφανίζονταν σε κάποιες συσκευές. Επίσης δείχνει καλύτερη συμπεριφορά σχετικά με κάποια λαγκ που υπήρχαν. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι, γιατί ήταν πραγματικά καλές συσκευές (και φυσικά, δεν περισσεύουν για σύντομη αντικατάστασή τους...).
  5. Ναι φίλε μου, αυτό λέω κι εγώ, ίσως προϋπήρχε και επιδεινώθηκε. Πάντως κάποια λαγκ/ψιλοκολλήματα (που πριν δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου) αλλά και προβληματάκια με το μαμά πληκτρολόγιο (το "π" πατιέται δύσκολα) στις 4 συσκευές που έχω άμεση πρόσβαση, οι 2 έχουν θεματάκια (εκτός από αυτή που βγήκε οφ εντελώς). Επίσης, όταν μιλάς με κάποιον απ'το επίσημο σέρβις, καταλαβαίνεις απ'τον τρόπο που απαντάει (ευθέως δεν μπορεί και το αντιλαμβάνομαι γιατί) αν η βλάβη σου, είναι κάτι που συνηθίζεται σ'αυτές τις συσκευές κτλ. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος... Στο φόρουμ μπορεί να γράφουμε ένας μεγάλος αριθμός χρηστών, τυχόν προβλήματα όμως δεν τα αναφέρουν όλοι. Αυτό που εννοώ είναι ότι δεν προσπαθώ να βγάλω τρελούς όσους δεν έχουν αντιμετωπίσει κάποιο θέμα μετά την αναβάθμιση, απλά θεωρώ σωστό να σας πληροφορήσω για την πραγματικότητα που αντιμετωπίζω εγώ, καθώς και τι πέφτει στην αντίληψή μου σχετικά με το ζήτημα αυτό. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για τους συν-φορουμίτες και τις πληροφορίες που έχω βρει εδώ. Εντυπώσεις μετά την επισκευή θ'αναρτήσω μόλις βάλω κάρτες και επεξεργαστώ τη συσκευή κτλ.
  6. Με ειδοποίησαν σήμερα ότι αλλάχτηκε η πλακέτα (!!!) και περιμένω να μου επιστραφεί (πιθανότατα με άλλο ΙΜΕΙ πλέον). Είμαι περίεργος με τι λογισμικό θα μου το στείλουν (ζήτησα να μην βάλουν την nougat αν ήταν εφικτό). Απ'ότι κατάλαβα δε από τα συμφραζόμενα, είναι μάλλον συνηθισμένο φαινόμενο το πρόβλημα που αντιμετώπισα (λες και δεν το ήξερα...)! Έρχομαι τώρα και ρωτάω εγώ: τι διάολο λογισμικό είναι αυτό που μπορεί να αχρηστεύσει το hardware? :what: (ή έστω επιδεινώνει τόσο πολύ ένα δυνητικά προϋπάρχον πρόβλημα) Μυστήριο...
  7. Λοιπόοοον, ενώ αρχικά έδειχνε ότι τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, σταδιακά ώρα με την ώρα το κινητό χειροτέρευε και από χτες δεν κάνει τίποτε άλλο, παρά μόνο bootloop... Όλ'αυτά μετά από μια αναβάθμιση σε μια συσκευή που λειτουργούσε άψογα πριν!!! (ξέρω, δεν είναι πρώτη μου φορά. Απλά δεν το περίμενα από τη samsung...) Φεύγει για εγγύηση (ευτυχώς) να δούμε τώρα τι θα κάνουμε μέχρι να γυρίσει που θα μείνω με παλιά συσκευή (δυστυχώς). (Ακόμα δεν έχει απαντήσει κανείς αν γίνεται downgrade χωρίς να χαθεί η εγγύηση... )
  8. Σαν να έστρωσε η κατάσταση, τουλάχιστον δεν κάνει τα τραγικά που έκανε πριν. Φανταστείτε σ'εμάς πόσο περίεργο φαίνεται, που είχαμε ένα άψογο στη λειτουργία του κινητό και με μια υποτιθέμενη βελτίωση-αναβάθμιση έχουμε σε λειτουργία σχεδόν άλλο κινητό πλέον στα χέρια μας. Εν τω μεταξύ, ακριβώς τα ίδια προβλήματα έχει και μια φίλη της κόρης μου μετά την αναβάθμιση (δεν είναι στο φόρουμ). Για να είμαι ειλικρινής, από αυτήν το είδε και το αγοράσαμε εξ'αρχής. Και το δεύτερο λόγω ικανοποιητικής απόδοσης του πρώτου αγοράστηκε. Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε ότι με το factory reset δε θα ξαναέχω πρόβλημα. Προς το παρόν δείχνει οκ...
  9. Να διευκρινίσω ότι το πρόβλημα είναι έντονο στο μονόκαρτο, ενώ στο δίκαρτο η κατάσταση βελτιώθηκε με αλλαγή πληκτρολογίου (swift) και κάποιες παραμετροποιήσεις-"νοικοκύρεμα" στο default launcher (πάντως "καλύτερο" σε σχέση με πριν, δεν είναι -τους λόγους τους αναφέρω σε προηγούμενο ποστ). Και στα δύο η αναβάθμιση έγινε OTA μόλις τις διέθεσε η μαμά samsung στη χώρα μας και εμφανίστηκε η ειδοποίηση στις συσκευές, χωρίς manual εγκαταστάσεις ή άλλα "γαργαλήματα". Μόλις γίνει το βασικό σετάρισμα και εγκατάσταση κάποιων βασικών εφαρμογών, θα επανέλθω με εντυπώσεις. Θα δείξει...
  10. Τελικά, μετά την αναβάθμιση μόνο χειρότερο όσο πάει και γίνεται το κινητό, ενώ πριν ήταν μια χαρά... :mad: Εκτός από τα θέματα με τα ψιλοκολλήματα, το "π" στο πληκτρολόγιο και τη χειρότερη διαχείριση μπαταρίας, προστέθηκαν και αρκετά ακούσια reboot... :down: Factory reset και βλέπουμε. Τελικά κανείς δεν απαντάει αν γίνεται επίσημο downgrade...:what: Αν βέβαια δεν γίνεται, τότε θα πάει για εγγύηση κι ας βγάλουν συμπέρασμα στην Samsung. Αν καταλήξω σ'αυτήν τη λύση, θα τους ζητήσω να μου επιστραφεί η συσκευή μόνο αν εγκαταστήσουν marshmallow, να δω τι θα απαντήσουν.
  11. Καλή χρονιά! Έχω αγοράσει εδώ και ένα χρόνο ένα δίκαρτο από σκρουτζομάγαζο και άλλο ένα μονόκαρτο από Cosmote (J5 μοντ. '16). Πήραν και τα δύο τον προηγούμενο μήνα την OTA επίσημη αναβάθμιση. Και τα δύο έχουν χειρότερη "εμπειρία χρήσης" απ'ότι πριν. Εκτός από κάποια ψιλολαγκ στη χρήση του UI και την κύλιση/επιλογές εντολών σε διάφορα aps, το πληκτρολόγιο όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε έχει αλλαγές που δυσκολεύουν τη χρήση του, αλλά το σοβαρότερο είναι ότι το "π" πατιέται πλέον πολύ δύσκολα. Γενικά σε τσατοεφαρμογές (messenger, viber κτλ) είναι σκέτη ταλαιπωρία... Εννοείται ότι πριν την αναβάθμιση δεν υπήρχαν τέτοια θέματα, τουλάχιστον όχι σε τέτοιο απογοητευτικό βαθμό. Μάλλον η χρήση κάποιων άλλων επιλογών, τύπου nova launcher και άλλου πληκτρολογίου είναι μονόδρομος. Ελπίζω μόνο να μη γίνει χειρότερο το λαγκ. Επίσης η διάρκεια της μπαταρίας είναι εμφανώς μικρότερη. :( Ξέρουμε αν γίνεται downgrade "επίσημο", χωρίς να χαθεί η εγγύηση δλδ;
×
×
  • Create New...