Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μου έχει έρθει αντίστοιχο στο viber

Tapa

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

• 1 month later...

Τελικά με έπεισαν.😄πρεπει να έχω παραγγείλει κατι και να μην το θυμαμαι.

Screenshot_2024-01-20-17-46-46-340.jpg

Tcl 20 5g

Μετά από αιώνες είμαι στο περίμενε να λάβω γράμμα μέσω ΕΛΤΑ. Ξέρει κανείς πόσο παίρνει το απλό από νησί για Αθήνα?

Μου είπαν ότι το έστειλαν ως απλό - ζήτησαν να σταλεί ως "εξπρές" για να το λάβω πιο σύντομα έστω και με μεγαλύτερη χρέωση, αλλά τους είπαν ότι έχει καταργηθεί και πλέον πάνε μόνο ως απλά και όοοποτε φτάσουν. Ισχύει κάτι τετοιο??

4 ώρες πριν, ParafronGR said:

Μετά από αιώνες είμαι στο περίμενε να λάβω γράμμα μέσω ΕΛΤΑ. Ξέρει κανείς πόσο παίρνει το απλό από νησί για Αθήνα?

Μου είπαν ότι το έστειλαν ως απλό - ζήτησαν να σταλεί ως "εξπρές" για να το λάβω πιο σύντομα έστω και με μεγαλύτερη χρέωση, αλλά τους είπαν ότι έχει καταργηθεί και πλέον πάνε μόνο ως απλά και όοοποτε φτάσουν. Ισχύει κάτι τετοιο??

Εάν είναι κάτι σημαντικό, καλό είναι να στέλνεται συστημένο ή με κούριερ, για να έχει tracking.
Μεταξύ μίας και δύο εβδομάδων είναι το σύνηθες, αλλά εξαρτάται και ποιο νησί 😉

Καλησπέρα μια ερώτηση να κάνω με έστειλε ο πατέρας μου έναν φάκελο με elta courier από ηπειρωτική χωρα να πάει σε κατάστημα elta courier στην Ρόδο.Ειχε το πολύ να πω την αλήθεια κανένα 4μηνο από την τελευταία φορά που με έστειλε κάτι.Τοτε πλήρωνε γύρω στο 4 με 5 ευρω για αποστη σε κατάστημα έτσι γνώριζα και εγώ.Τωρα πλήρωσε 10ευρω και τον είπαν τότε ήταν προσφορά και επειδή είναι νησί για αυτό το 10ευρο.Ξερει κάνεις άλλαξε κάτι  η χρεωνουν ότι να ναι?

LG Optimus 2X,THL W8,Xiaomi mi2s,Xiaomi mi4, Xiaomi mi4c, Letv le1, Lg g2, Lg g3, Lg g4,Xiaomi mi5,Samsung Galaxy S6 Edge,Lg g5,Galaxy s7,Xiaomi mi5s,Xiaomi mi6,Galaxy s8,Lg g6,Oneplus 5,Oneplus 5t,Xiaomi mi note 3,Huawei mate 10 pro,Xiaomi mi mix 2s,Galaxy s9+,Huawei P20 Pro,Xiaomi mi 9,Huawei mate 20 pro,Xiaomi mi note 10,Huawei p30 pro,Samung s10 plus,Samsung s20 plus,Xiaomi mi 10,Pixel 4xl,Samsung s20 fe

• 2 months later...

Εχει θεμα σημερα η αναζητηση αποστολης των ΕΛΤΑ courier; Εδω και αρκετη ωρα βαζω καποιους κωδικους αποστολης και ολο γυριζει το κυκλακι χωρις να μπορει να φερει αποτελεσμα.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

• 1 year later...
20 minutes ago, tasos_v said:

Βημα βημα, οδηγουν, την υπαιθρο σε ερημοποιηση...

Για την Αττικη, ή κλεισει ή δεν κλεισει, μεγαλη διαφορα δεν θα κανει.

Σε μικρες επαρχιες ομως, θα ειναι πληγμα. 

https://www.news247.gr/ellada/kleinoun-204-katastimata-elta-se-oli-ti-xora-se-apognosi-oi-dimoi/

Edited by karib

29 minutes ago, tasos_v said:

Δυστυχώς η υποβάθμιση των καταστημάτων έχει κύριο υπεύθυνο την κυβέρνηση. Στην περιοχή που μένω το κατάστημα των ΕΛΤΑ έχει ήδη «ιδιωτικοποιηθεί» εδώ και καιρό. Δώθηκε η αλληλογραφία σε ιδιώτη που έχει τα ΕΛΤΑ Courier και από τότε τίποτα δεν παραδίδουν τα πετάνε χύμα στον δρόμο ανοιγμένα. Αντε μετά τράβα βρες την χρεωστική σου κάρτα, συστυημένη αλληλογραφία δεν μοιράζουν στις υπηρεσίες και δυστυχώς έχασα προθεσμία ένστασης στον ΕΦΚΑ καθώς το έχουν τον φακελο σε στοιβα με σακια στο Courier του και το κατάστημα ήδη μοιράζεται για να μπει ο ιδιώτης μέσα στο ταχυδρομείο. Επίσης ας μην σχολιάσω ότι για να πληρώσω την δόση ενός δανείου στην Eurobank καθώς ATM δεν υποστηρίζει καταθεσεις, καταστημα δεν υπάρχει και αναγκάζομαι να περιμένω 1,5ώρα στην πυρα που είναι μόλις 2 άτομα να εξυπηρετούν άτομα

(Δεν έχω σκοπό να τοποθετηθώ κομματικά, αλλά στις επόμενες εθνικές εκλογές φροντίστε να ψηφίσετε το σωστό κόμμα)

Κατα τα άλλα μας τα κάνουν ΖΕΠΕΛΙΝ με την αποκέντρωση. Ποιά αποκέντρωση, ποια κίνητρα και ποιά ψηφιοποίηση και ψηφιακό κράτος.

Ελλάδα 2.0

22 minutes ago, karib said:

Βημα βημα, οδηγουν, την υπαιθρο σε ερημοποιηση...

Για την Αττικη, ή κλεισει ή δεν κλεισει, μεγαλη διαφορα δεν θα κανει.

Σε μικρες επαρχιες ομως, θα ειναι πληγμα. 

https://www.news247.gr/ellada/kleinoun-204-katastimata-elta-se-oli-ti-xora-se-apognosi-oi-dimoi/

Δεν μιλάμε απλά ότι γίνονται καταστροφολόγοι ή αυτοί που «γκρινιάζουν» δεν έχουν τι να κάνουν, αλλά αποκλειόμαστε από το τραπεζικό σύστημα όταν σε ένα δήμο δεν υπάρχει ούτε ένα ATM και πάνε και κλείνουν τα ταχυδρομεία. Για ποιο λόγο; Για να τρίψουν τα χέρια τους οι ιδιώτες των Courier, θα την πληρώσουμε εμείς. Αλήθεια τα ATM της Eurobank που είναι στην πρόσοψη των καταστημάτων ΕΛΤΑ στα οποία μπαίνουν λουκέτο τι θα απογίνουν; Θα ξεχάσουμε πως είναι και το τάλιρο πλέον γιατί όπου κλείνει κατάστημα τράπεζας τα ATM απλά υπάρχουν δεν είναι για κανέναν χρήσιμο λόγο. Εν κατακλείδι τίθεται θέμα κοινωνικό και όχι εάν μόνο ο ηλικιωμένος συνταξιούχος του ΟΓΑ πως θα λάβει την αγροτική σύνταξη

Η κατάσταση είναι σάπια απ' όπου και να την πιάσεις. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την εικόνα. Πχ έχουμε 2 ταχυδρομεία και θα κλείσει το ένα. Φυσικά ΧΑΜΟΣ. Μαζί με αυτούς που φωνασκούν και κάτι συνταξιούχοι ταχυδρόμοι με παχυλά εφάπαξ.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έκανε κάτι ώστε να βάλει πλάτη να βελτιωθεί η κατάσταση. Βλέπω τους διανομείς που βαριούνται να περπατήσουν. Επειδή τους γνωρίζω σχεδόν όλους είναι σε μια κατάσταση ραστώνης. Λες και είναι 3 το μεσημέρι κατακαλόκαιρο. Την άλλη φορά μου έκανε παράπονα ένας διότι είχε χτιστεί σπίτι, πήρε αριθμό το οικόπεδο και ο διπλανός που έμενε εκεί 100 χρόνια δεν είχε αλλάξει τη διεύθυνση. Φυσικά ΔΕΝ πήγε το γράμμα στο σωστό σπίτι που ήταν ΔΙΠΛΑ αλλά το άφησε στον αναγραφόμενο αριθμό.

Τους ρωτάς για τα δέματα και σου απαντούν με απαξίωση "ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΡΙΕΡ". Τώρα που θα πάρετε πόδι θα γίνεται και θα σας τρέχει ο ιδιώτης με το μαστίγιο.

Δεν θελω να γραψω πολιτικά αλλα καλά είναι να θυμόμαστε την νεότερη ιστορία μας...

Ειναι γνωστό ότι πρίν 30 χρόνια το μεγάλο κόμμα διόρισε με χαρτάκια των κλαδικών παρακαλώ, πενταπλάσιους μόνιμους υπαλλήλους απο όσους χρειάζονταν, σε ΕΛΤΑ Ολυμπιακή ΕΡΤ κλπ,

Πολλοί απο αυτούς ήταν τσαπιά, φτυάρια αλλα πολύ καλοί αφισσοκολλητές.......

στα ΕΛΤΑ ίσως να τους έβαλαν για να κολλάνε γρήγορα τα γραμματόσημα λόγω εμπειρίας!!!

Ξερω περίπτωση στα ΕΛΤΑ που όταν πήγαν να αναλάβουν εργασία δεν είχαν που να τους βάλουν.

Ετσι ο διευθυντής είπε στους συντρόφους και νέους συναδέλφους, να πάνε σπίτι τους ή για καφεδάκι και θα τους ειδοποιήσει πότε να έλθουν στο μαγαζί.

Ο μισθός βέβαια έπεφτε κανονικά !!!

Το ίδιο μεγάλο κόμμα πριν 15 χρόνια έβαλε τη χώρα στα μνημόνια αφού την καταχρέωσε με τα Ολυμπιακά έργα εξοπλισμούς υποβρύχια που έγερναν μίζες κά ....

Δημόσια περιουσία και αρκετοί οργανισμοί όπως και τα ΕΛΤΑ πήγαν στο υπερταμείο στους "δανειστές¨ μαςςςςςςς αργότερα λεγόμενους απαλότερα ¨"θεσμούς" ....

Ήταν νομοτελειακά βέβαιο που η κατάσταση θα έφτανε στην σημερινή δυστυχώς αλλα και πάλι καλά που κράτησαν τόσα χρόνια.

Στερνή μας γνώση.... να σε είχαμε πρίν.....

Βασανισμένε μου λαέ

καλέ και αγαπημένε.

Πάντοτε ευκολόπιστε

και πάντα γελασμένε!!

Διονύσιος Σολωμός.

Edited by tasos_v

Ευτυχώς που δεν έγραψες πολιτικά ή μάλλον κομματικά. Να θυμίσω λοιπόν κι εγώ την περίφημη "επανίδρυση του κράτους" που θα λάβαινε χώρα το 2004. Αντί για επανίδρυση, το διάστημα 2004-2009 είχαμε τη διάλυση του κράτους ή έστω ό,τι υγιούς υπήρχε σε αυτό. Ειδικώς κάποιον κύριο, που διετέλεσε και Π.τ.Δ., δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ για τις "ομορφιές" που έκανε την εν λόγω εξαετία. 

"Πλήρες" έλεγχος: όταν κι ο Μπαμπινιώτης κοκκινίζει! 😅

Τακό.

8 ώρες πριν, Serafeim1981 said:

Ευτυχώς που δεν έγραψες πολιτικά ή μάλλον κομματικά. Να θυμίσω λοιπόν κι εγώ την περίφημη "επανίδρυση του κράτους" που θα λάβαινε χώρα το 2004. Αντί για επανίδρυση, το διάστημα 2004-2009 είχαμε τη διάλυση του κράτους ή έστω ό,τι υγιούς υπήρχε σε αυτό. Ειδικώς κάποιον κύριο, που διετέλεσε και Π.τ.Δ., δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ για τις "ομορφιές" που έκανε την εν λόγω εξαετία. 

Για τον πάκη λές? 🤣

Στο μεταξύ διαβάζω τα σχόλια στα social και γελάω με τους περισσότερους. Έρημα χωριά μιας που μένω σε επαρχία και τα βλέπω από πρώτο χέρι. Αλλά κάνουν λες και είναι καμία μεγαλούπολη και θα γυρίσουν στην Λίθινη Εποχή.

Το χωριό της μάνας μου έχει λιγότερους από 200 μόνιμους κατοίκους. Εγγεγραμμένοι κοντά στους 500. Εδώ και χρόνια δεν έχει καν μπακάλικο. 2 καφενεία τα οποία έχουν μόνο ελληνικό και τέλος. Το καλοκαίρι ανοίγουν 2 ταβέρνες το ΣΚ. Μανάβης, φούρναρης και ψαράς έρχονται από την πόλη. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ οι νέοι είναι στις κοντινές πόλεις. Φυσικά για δουλειά και όσοι έχουν οικογένεια για τα παιδιά τους. Υπάρχουν κάτι λίγα αλλά μόλις αρχίσουν το γυμνάσιο φεύγουν λόγω φροντιστηρίων. 

Και μιλάμε για χωριό που είναι 15' από την πόλη μου που είναι ταυτόχρονα και πρωτεύουσα. Τι γίνεται σε μέρη όπως η Πίνδος ή τα Άγραφα δεν μπορούν να το κατανοήσει ΚΑΝΕΝΑΣ τους. Ακόμη και σήμερα αν πάθεις κάτι ΠΕΘΑΝΕΣ. Και δεν το λέω για μικροπολιτικούς λόγους αλλά διότι δεν γίνεται αλλιώς λόγω μορφολογίας εδάφους. Αλλά η καταστροφή είναι τα ΕΛΤΑ. Που πάει ούτως ή άλλως εκεί για να μοιράσει λογαριασμούς.

Το δεύτερο που με κάνει να γελάω είναι η αδυναμία κατανόησης του κόστους. Θεωρούν λογικό το να πληρώνουν 2€ την ώρα που ΌΛΟΣ ο ανταγωνισμός χρεώνει 10€. Και το υπερασπίζονται σθεναρά. Πάει κανένας από αυτούς να δουλέψει με 200€ το μήνα; Να το βαφτίσουμε "κοινωνικό έργο" για να το δικαιολογήσουμε. Έχουν ιδέα πόσα χέρια, αυτοκίνητα και κτήρια περνάει ένας φάκελος για να πάει Αθήνα - Θεσσαλονίκη; Πως θα πληρωθούν; Τι ρεύμα καίνε τα κτήρια; Τα αυτοκίνητα κινούνται με αέρα; Όλα αυτά λογίζονται σαν υπάλληλοι και τα χιλιάρικα μαζεύονται κάθε μήνα για πλάκα.

• 2 months later...

😠 - πανω που ειχαμε ''ησυχασει'' λιγο με την παραλαβη των δεματων απο Ali-Ebay που μας τα εφερνε η ACS (αρχικα σπιτι και μετα τα παρεδιδε σε διαφορα point αλλα τελον παντων) μπηκε στο παιχνιδι ξαφνικα η Elta-courier με αποτελεσμα απο 11-12 του μηνος να τα εχουν διωξει απο την θεσσαλονικη να μην τα βγαζουν για διανομη εως σημερα 22 που γραφω (!)

Αναθεμα την ωρα και την στιγμη,ειχαμε εστω μια μικρη ταλαιπωρια με τα Σημεια Παραλαβης που ηταν σε 3-4 μερη αλλα οτι ωρα μπορουσες πηγαινες και τα επαιρνες,τωρα περιμενεις και φυσικα τηλεφωνα-mail στα ΕΛΤΑ πανε στον βροντο, μαυρη και καταραμενη η στιγμη που ανακατευθηκαν και μακαρι να ειναι και η τελευταια τους.

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Ελτα courier, ειναι οι πλεον αθλιοι, κυριολεκτικα, οτι χειροτερο. Απάλευτοι απο καθε αποψη.

8 ώρες πριν, karib said:

Ελτα courier, ειναι οι πλεον αθλιοι, κυριολεκτικα, οτι χειροτερο. Απάλευτοι απο καθε αποψη.

Αυτο αλλάζει βέβαια από πόλη σε πόλη. 

Σε εμάς και με τεράστια διαφορά είναι η Γενική. 

Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς

rsmith.smart.jpg

13 ώρες πριν, karib said:

Οχι μονο εχουν κλεισει υποκαταστηματα (δεν ανοιξαν νεα) αλλα και δεν εχουν καποιο Σημειο (point) να πηγαινουμε να τα παρινουμε εμεις αφου βαριουνται αυτοι, απο τις 11 του μηνος και σημερα 23 δειχνει το ιδιο:

Αποστολή βρίσκεται σε στάδιο μεταφοράς

fighting0060.gif

2 ώρες πριν, TSAKHS_EVIA said:

Οχι μονο εχουν κλεισει υποκαταστηματα (δεν ανοιξαν νεα) αλλα και δεν εχουν καποιο Σημειο (point) να πηγαινουμε να τα παρινουμε εμεις αφου βαριουνται αυτοι, απο τις 11 του μηνος και σημερα 23 δειχνει το ιδιο:

Αποστολή βρίσκεται σε στάδιο μεταφοράς

Μπορω να γραφω σεντονια για την αθλιοτητα τους....

εννοειται δεν παραδιδουν κατ'οικον, αλλα αυτο το θεωρω πλεον το θεωρω δεδομενο, οχι πλεον αρνητικο!

Απο εκει και επειτα.

Μες τη μπιχλα, ενα μαγαζι, ενας λοφος δεματων, καμια φορα παιζουν και παιδακια τους με τα κουτια των πελατων!!!

Ενας τυπος, βαριεστημενος, να βαριεται τη ζωη του, σε στυλ 'σου κανω χαρη που σου μιλαω'.

Την αλλη φορα, υποψιαζομουν οτι δεμα μου απο αμαζον ηταν εκει, γιατι το προηγουμενο σταδιο, ξερω πια πως ερχονται, ειχε περασει εδω και καιρο. Λεω εκει θα ειναι, αλλα καποια μλκια κανουν παλι οι τυποι. Παω εκει, καταφερα ως αλλος σερλοκ χολμς μεσα σε πεταμενα δεματα στο πατωμα, με λιγα νερα, να εντοπισω το δεμα μου. Λεω 'ρε παιδια, γιατι δεν το σκαναρετε οτι ηρθε'; Και μου απαντουν, οτι ειχε πλημμυρισει η περιοχη (αυτο οντως αληθευει) και οτι μπερδευτηκαν, δεν μπορεσαν, κοιτουσαν να σωσουν τα δεματα, και δεν τα σκαναραν γιατι δεν μπορουσαν μετα να τα διαχειριστουν....

Την αλλη φορα μου εστειλαν sms οτι ηρθε το δεμα μου, στις 4 το απογευμα του Σαββατου, ωρα που κλεινουν κι ετσι κι αλλιως δεν μπορουσα να παω να παραλαβω!

Γενικως ειναι οτι χειροτερο, τους αποφευγω οσο μπορω, αλλα δεν μπορω παντα, γιατι καποιοι που δεν μπορω να αγορασω ευκολα απο αλλου, στελνουν μονο με αυτους.

Απορω πως η amazon, εχει επιλεξει αυτους ως συνεργατες, τυχαρπαστοι.

😦 - οτι γινεται στην Αμερικη μας ηρθε και εδω (!)

απο την αλλη Elta Courier: 19 φευγει απο το Χαλανδρι και μεχρι σημερα 24 ειναι Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως

Αποστολή βρίσκεται σε στάδιο μεταφοράς Κ.Δ.Τ. ΑΘΗΝΑΣ-ΔΙΑΛΟΓΗ

Απορω γιατι τα καταστηματα συνεχιζουν να εχουν σαν μονη επιλογη αυτη την μεταφορικη;

fighting0060.gif

4 ώρες πριν, TSAKHS_EVIA said:

😦 - οτι γινεται στην Αμερικη μας ηρθε και εδω (!)

απο την αλλη Elta Courier: 19 φευγει απο το Χαλανδρι και μεχρι σημερα 24 ειναι Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως

Αποστολή βρίσκεται σε στάδιο μεταφοράς Κ.Δ.Τ. ΑΘΗΝΑΣ-ΔΙΑΛΟΓΗ

Απορω γιατι τα καταστηματα συνεχιζουν να εχουν σαν μονη επιλογη αυτη την μεταφορικη;

Τα elta courier θυμιζουν κάκιστο δημόσιο της δεκαετίας του 80.

Ακομη και τα ελτα, τα σκετα ελτα, στεκονται εστω στοιχειωδως αξιοπρεπως.