Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια αγορα απο everbuying και μου εστειλαν πριν 3 μερες αυτο το tracking Q1103367658XX λεγοντας οτι ειναι με Σουηδικα ποστ !!!

ακομα βεβαια δε βλεπω πουθενα καποια πληροφορια , μπορει να εινει νωρις , αλλα Σουηδικα με ΧΧ στο τελος??

Ρίξε μια ματιά και εδώ.

Καλημέρα, Χρόνια Πολλά!

Phone History: Nokia 3330, SE T310, SE K700i, SE w800i, SE w850i, SE G900, SE C510, ZTE Blade, SE Xperia Neo V, LG 4X HD, Huawei Honor 6, Samsung Galaxy S6, Xiaomi Redmi Note 4X, Samsung Galaxy A8 Dual (2018), Xiaomi Mi 9T Pro, Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Καλησπερα!! Εχω κανει μια παραγγελια απο κινα! Μου το εστειλαν 14-11-2015 και απο 24-11-2015 το track17 μου λεει οτι εχει φυγει για ελλαδα! Ειναι δυνατον να το εχουν παρατησει τοσε μερες στο αεροδρομιο???

καλησπέρα και χρονιά πολλά καλά Χριστούγεννα

έχω ένα δέμα στο ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ εδώ και μια βδομάδα έχει έρθει από

Αμερική με Service Type: Priority Mail Express® πόσες μέρες συνήθως κάνει να βγει έξω είναι μεγάλη ανάγκη να το παραλάβω όσο πιο σύντομα γίνεται να πάρω ένα τηλέφωνο στο τελωνείο η να περιμένω...;;;μπορώ να πάω να το παραλάβω ο ίδιος από εκεί...;;

:cool: - τωρα λογω εορτων μην περιμενεις και πολλα, δεν ξερω ποια εταιρια στο στελνει, τι λεει το tracking number ή ποσο μεγαλο ειναι ή αν εμπιπτει σε καποια κατηγορια ελεγχου αλλα εαν ειναι τοσο επειγον καλυτερα να συννενοηθεις τηλεφωνικα να πας να το παρεις απο εκει.

Με τυχον αδειες κλπ των ταχυδρομων συν τον φορτο εργασιας αυτες τις ημερες συνεπεια δεν υπαρχει.

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

καλησπέρα και χρονιά πολλά καλά Χριστούγεννα

έχω ένα δέμα στο ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ εδώ και μια βδομάδα έχει έρθει από

Αμερική με Service Type: Priority Mail Express® πόσες μέρες συνήθως κάνει να βγει έξω είναι μεγάλη ανάγκη να το παραλάβω όσο πιο σύντομα γίνεται να πάρω ένα τηλέφωνο στο τελωνείο η να περιμένω...;;;μπορώ να πάω να το παραλάβω ο ίδιος από εκεί...;;

Δεν μπορείς αλλά και ΔΕΝ θα το συνιστούσα.

Η διαδικασία εκτελωνισμού δέματος στα ΕΛΤΑ είναι διαφορετική από εκείνη με courier.

Ο τελωνειακός, εάν αποφασίσει να επιβάλλει έξοδα, το προωθεί στο γραφείο της περιοχής του παραλήπτη με το κοστούμι, και αυτός το παραλαμβάνει πληρώνοντας.

Edit

Ξέφυγε το "δεν" και αλλοιώθηκε το νόημα

Edited by makap

(Δεν μπορείς αλλά και θα το συνιστούσα.

Η διαδικασία εκτελωνισμού δέματος στα ΕΛΤΑ είναι διαφορετική από εκείνη με courier.

Ο τελωνειακός, εάν αποφασίσει να επιβάλλει έξοδα, το προωθεί στο γραφείο της περιοχής του παραλήπτη με το κοστούμι, και αυτός το παραλαμβάνει πληρώνοντας.).....Σας ευχαριστώ δεν κατάλαβα όμως μπορώ μόνος μου να πάω να το πάρω;; είναι μεγάλο δέμα....

Edited by hxos70

Δεμα εσωτερικου μετραει το μεγεθος του δεματος για το κοστος αποστολης;Γιατι στο site των ΕΛΤΑ ζιταει μονο βαρος και οχι το μεγεθος του δεματος για το κοστος αποστολης.Ευχαριστω!

Μόνο το βάρος μετράει , 0,50 ευρώ το κιλό ελάχιστο 1,50 ευρώ για κάτω από 3 κιλά.

Υπάρχουν όμως όρια στις διαστάσεις

Διαστάσεις – Περιεχόμενο:Διαστάσεις – Περιεχόμενο

Οι μέγιστες διαστάσεις ενός δέματος εσωτερικού φτάνουν έως και τα 150 cm στο μήκος , ενώ το μέγιστο άθροισμα του μήκους και της μεγαλύτερης περιμέτρου, που υπολογίζεται σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή του μήκους είναι τα 300 cm.

Επίσης δέματα με κυλινδρικό σχήμα δεν πρέπει να έχουν μήκος μεγαλύτερο από 150 cm και η διάμετρος τους να είναι μεγαλύτερη από 30 cm.

Ο αποστολέας είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο των δεμάτων και την καλή και ασφαλή συσκευασία του δέματος ανάλογα με την φύση του περιεχομένο

Πηγή : http://www.elta.gr/el-gr/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B4%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D.aspx

Edited by Vasileios

(Δεν μπορείς αλλά και θα το συνιστούσα.

Ο τελωνειακός, εάν αποφασίσει να επιβάλλει έξοδα, το προωθεί στο γραφείο της περιοχής του παραλήπτη με το κοστούμι, και αυτός το παραλαμβάνει πληρώνοντας.).....Σας ευχαριστώ δεν κατάλαβα όμως μπορώ μόνος μου να πάω να το πάρω;; είναι μεγάλο δέμα....

Ανεξάρτητα από το ότι μου ξέφυγε το 2ο ΔΕΝ στην 1η πρόταση, απάντησα ότι δεν μπορείς να παραλάβεις το δέμα σου από την ΥΕΔ γιατί δεν είναι ταχυδρομικό γραφείο αυτή η υπηρεσία.

Όταν θα δεις "κλεισιμο από ΥΕΔ" θα έχει φύγει από την ΥΕΔ με κατεύθυνση προς το γραφείο της περιοχής και αφού είναι μεγάλο θα σου αφήσει ειδοποιητήριο ο ταχυδρόμος για να το παραλάβεις από το γραφείο.

καλημέρα ευχαριστώ να τους πάρω τηλέφωνο η να περιμένω;;συνήθως πόσο καιρό τα κρατάνε μέσα είναι μεγάλο δέμα... Edited by hxos70

Καλησπερα και καλες γιορτες σε ολους.Ειμαι καινουριος εδω και θελω να ρωτησω καποια πραγματα.

Εκανα αγορα απο Ολλανδια και μου ερχεται με δεμα απο την PostNL.Στο site της PostNL βάζοντας το track number ανημερα τα χριστουγεννα εμφανισε το εξης:

"Your shipment has arrived in the country of destination and is now awaiting customs clearance"

Στα ΕΛ.ΤΑ γραφει το εξης:

Κατάσταση Ημερομηνία Ώρα Περιοχή

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 22-12-2015 23:41 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 23-12-2015 14:20 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Οποτε ρωταω 1) γιατι μου γραφει για εκτελωνισμο στην PostNL ενω ειναι αγορα απο Ε.Ε;

2) τα ΕΛΤΑ θα το εμφανισουν απο αυριο στο site τους λογω του οτι απο τις 25 μεχρι και σημερα ηταν κλειστα ως δημοσια υπηρεσια;

Και 3) Η εταιρια που παρηγγειλα το προιον στο δεμα καταλαθος εγραψε τη διευθυνση μου με ενα γραμμα λαθος (αντι για "α" εβαλε "ε" ) και το νουμερο της κατοικιας το εγραψε 2 φορες ( π.χ 15 15 ) βεβαια ο Ταχυδρομικος Κωδικας ειναι σωστος. Υπαρχει περιπτωση να μην με βρουν; ξερω ειναι χαζη ερωτηση αλλα ειναι πρωτη φορα που παραγγελνω απ'εξω και εχω και εγω τις αγωνιες μου.

Ευχαριστω προκαταβολικα και ευχομαι καλη χρονια να εχουμε με υγεια και λιγοτερες ταλαιπωριες για ολους :)

Καλησπερα και καλες γιορτες σε ολους.Ειμαι καινουριος εδω και θελω να ρωτησω καποια πραγματα.

Εκανα αγορα απο Ολλανδια και μου ερχεται με δεμα απο την PostNL.Στο site της PostNL βάζοντας το track number ανημερα τα χριστουγεννα εμφανισε το εξης:

"Your shipment has arrived in the country of destination and is now awaiting customs clearance"

Στα ΕΛ.ΤΑ γραφει το εξης:

Κατάσταση Ημερομηνία Ώρα Περιοχή

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 22-12-2015 23:41 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 23-12-2015 14:20 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Οποτε ρωταω 1) γιατι μου γραφει για εκτελωνισμο στην PostNL ενω ειναι αγορα απο Ε.Ε;

2) τα ΕΛΤΑ θα το εμφανισουν απο αυριο στο site τους λογω του οτι απο τις 25 μεχρι και σημερα ηταν κλειστα ως δημοσια υπηρεσια;

Και 3) Η εταιρια που παρηγγειλα το προιον στο δεμα καταλαθος εγραψε τη διευθυνση μου με ενα γραμμα λαθος (αντι για "α" εβαλε "ε" ) και το νουμερο της κατοικιας το εγραψε 2 φορες ( π.χ 15 15 ) βεβαια ο Ταχυδρομικος Κωδικας ειναι σωστος. Υπαρχει περιπτωση να μην με βρουν; ξερω ειναι χαζη ερωτηση αλλα ειναι πρωτη φορα που παραγγελνω απ'εξω και εχω και εγω τις αγωνιες μου.

Ευχαριστω προκαταβολικα και ευχομαι καλη χρονια να εχουμε με υγεια και λιγοτερες ταλαιπωριες για ολους :)

1) awaiting customs clearance εννοεί οτι ειν στην αποθήκη και περιμένει άνοιγμα του σάκου. Ειν αυτοματοποιημένο μήνυμα, τελωνείο περνάει αν και χωρίς έλεγχο συνήθως. Το οτι ειν από ΕΕ δε σημαινει οτι δε θα περάσει τελωνειο απλά δεν πληρώνεις φόρους.

2) Τα ελτά θα το εμφανισουν στο αεροδρόμιο όταν κάποτε ανοιχθεί ο σάκος που το περιέχει.

3) μια χαρά θα το παραλάβεις, εκτός αν ο ταχυδρόμος σου είναι τούβλο.

Μόλις δεις οτι είναι στο ταχυδρομείο, κάλεσε τους και πες τι έγινε. Αλλωστε έχουν και το τηλέφωνο σου, σε περιπτωση που δε σε βρουν.

Εμένα έτυχε να με πάρουν τηλέφωνο, παρόλο που όλα τα στοιχεία ηταν ευανάγνωστα ;)

Μόνο το βάρος μετράει , 0,50 ευρώ το κιλό ελάχιστο 1,50 ευρώ για κάτω από 3 κιλά.

Υππάρχουν όμως όρια στις διαστάσεις

.....

:rolleyes: - επεσα τις προαλλες πανω σε "εκπαιδευση" νεαρης απο αλλη υπαλληλο στο γκισε, εκτος απο το φαρος του φακελου τον εβαλε πανω σε ενα πινακα με χαραγμενες διαστασεις και κατι της εξηγησε περι μεγεθους-αναλογης χρεωσης κλπ.

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Τι θα κανατε παιδες στη θεση μου? Θα περιμενατε?

Το πακετο παραμενει 10 ημερες σε ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 14-12-2015 20:16 ΓΑΛΛΙΑ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 16-12-2015 06:51 ΓΑΛΛΙΑ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 17-12-2015 16:32 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ) 17-12-2015 19:01 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ)

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 18-12-2015 07:02 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

πήγαινε πάρτο. τι περιμένεις τόσο καιρό? να περάσει ταχυδρόμος?

Δεν ειναι ο Πειραιας το ταχυδρομειο μου για να το παρω. Πρωτα στον Πειραια καταληγουν τα δεματα και μετα ταχυδρομειο Καμινιων. Αυτο για καποιο περιεργο λογο εχει κολλησει Πειραια.

:rolleyes: - επεσα τις προαλλες πανω σε "εκπαιδευση" νεαρης απο αλλη υπαλληλο στο γκισε, εκτος απο το φαρος του φακελου τον εβαλε πανω σε ενα πινακα με χαραγμενες διαστασεις και κατι της εξηγησε περι μεγεθους-αναλογης χρεωσης κλπ.

Οι διαστάσεις δεν παίζουν κανένα ρόλο όταν πρόκειται για δέματα ( για αυτό ήταν η ερώτηση στην οποία απάντησα πράγμα το οποίο φαίνεται και από την τιμή 0,50 ευρώ το κιλό , τέτοια τιμή δεν ισχύει για αληλογραφία)

Εσύ μιλάς για φακέλους δηλαδή για επιστολικό ταχυδρομείο , Εκεί παίζει ρόλο και το μέγεθος εκτός από το βάρος .

Edited by Vasileios

Παιδιά δεν ξέρω που αλλού να το γράψω. Θέλω να παραγγείλω κάτι αλλά έχει δωρεάν China post και με Singapore post 8$ παραπάνω. Ξέρω ότι το sg post είναι πιο γρήγορο αλλά κάπου διάβασα ότι και με cn post έρχονται γρήγορα τώρα τελευταία. Τι λέτε αξίζει να τι πάρω με sg post? Επίσης με cn post το tracking ποιας μορφής είναι (rsxxxxcn?) εντοπίζεται κανονικά με το tracking των ΕΛΤΑ? Ευχαριστώ!

Δεν ειναι ο Πειραιας το ταχυδρομειο μου για να το παρω. Πρωτα στον Πειραια καταληγουν τα δεματα και μετα ταχυδρομειο Καμινιων. Αυτο για καποιο περιεργο λογο εχει κολλησει Πειραια.

Κάλεσε τους για να μάθεις τι γινεται

Παιδιά δεν ξέρω που αλλού να το γράψω.

Πανω κάτω τα ίδια είναι. Αν και προσωπικά εμπιστευομαι Σινγκ ποστ, δε θα πλήρωμα παραπανω

Κανονικά απ τα ελτα το παρακολουθεις

Παιδιά δεν ξέρω που αλλού να το γράψω. Θέλω να παραγγείλω κάτι αλλά έχει δωρεάν China post και με Singapore post 8$ παραπάνω. Ξέρω ότι το sg post είναι πιο γρήγορο αλλά κάπου διάβασα ότι και με cn post έρχονται γρήγορα τώρα τελευταία. Τι λέτε αξίζει να τι πάρω με sg post? Επίσης με cn post το tracking ποιας μορφής είναι (rsxxxxcn?) εντοπίζεται κανονικά με το tracking των ΕΛΤΑ? Ευχαριστώ!

Αν είναι να δώσεις 8$ παραπάνω, εννοείται και με CN.

Τελευταία όλα τα ίδια είναι.

εχουμε κ λεμε.

Πρωτη κληση στο customer care των ελτα. Μου αναφερουν πως το βλεπουν σε ταχυμεταφορες με απαντηση του στυλ "μα θα επρεπε να παραδοθει τοσες μερες!" Μου δινουν το τηλ των ταχυμεταφορων.

Δευτερη κληση στις ταχυμεταφορες (11120). Μου λεμε περιπου τα ιδια, οτι θα επρεπε να εχει παραδοθει. Μου δινουν το τηλ του καταστηματος στον Πειραια (210 4111146-47, Ρετσινας)

Καλω και εκει, μου λενε πως υπαρχει προβλημα με τη διευθυνση. Κανονισα να το παραλαβω απο εκει.

Καποιος μας δουλευει, ετσι?

Σίγουρα! Και γω περιμένω κάτι και είναι στο ταχυδρομείο. Αναγκαστικά θα πάω απο κει αύριο να το παραπάνω.... Δεν ήρθε ειδοποίηση σημερα