Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το ανοιγμένο πακέτο είναι όχι απλά :X ... . Κυνήγησε το όσο πάει, μη το αφήσεις ακόμη κι αν τα βρεις με τον πωλητή.
Τι άλλο να κανω, έκανα αναφορα στο paypal, και email στο κατάστημα, αναφορά στον συνήγορο του πωλήτη. Γνωστός μου που έχει εξίσου πολλές παραλαβές από το εξωτερικό όπως εγώ, μου πε ότι αυτό του χε συμβεί μονο μια φορά πριν 2 χρόνια, και το μονο που κατάφερε ήταν να πάρει ο αποστολέας μια μικρή αποζημίωση, σχεδόν όσο τα μεταφορικά δηλαδή :X

Αν και σκέψου σε τι χάλι έχουμε συνηθίσει (μας έχουν συνηθίσει) να συναλλασσόμαστε που λέμε "καλά αυτά". Θεωρούμε δηλαδή "φυσιολογικό" το να πετιούνται επιστολές, πακέτα, κ.λ.π..

Σ αυτή τη χώρα αυτό ειναι το φυσιολογικό δυστυχώς. Ειδικά όταν ο διευθυντής στην αποθήκη σου λέει ότι ειναι συνηθισμένο να χάνονται ή να κλέβονται πακέτα απ τα ΕΛΤΑ:blink:

Τα κοντινά σε εμένα τα αναφέρει ως "Εξυπηρέτηση από θυρίδα" με το ωράριο που έγραψα, γι΄αυτό το ανέφερα.

Τι να πω, η θυρίδα εδώ λειτουργεί ως τις 8. Πάρε ένα τηλέφωνο καλύτερα, γιατί στο site γράφουν ό,τι να ναι

Στα περισσότερα υποκαταστήματα το ίδιο χάλι κυριαρχεί. Πριν χρόνια είχαν χαθεί οι πιστωτικές που μου έστειλε η τράπεζα για αλλαγή γιατί ο υπάλληλος (ήταν έκτακτος, αν αυτό έχει κάποια σημασία) και αντί να μοιράζει την αλληλογραφία προτιμούσε να την πετάει για να ξεμπερδεύει γρήγορα και να φεύγει.

:angry: - εαν το συνδρομητικο σου περιοδικο παει πχ σε λαθος νουμερο δηλαδη απο το 131 στο 113 και το δωσουν για επιστροφη στον εκτακτο διανομεα ξερεις που το παει ? στον καδο διαλυμμενο και στο λεω στα ισια απο δηλωση 2 απο αυτων σε μενα για αναλογο περιστατικο: "τι? επιστροφη? πετα το μωρε αφου κι εμεις αυτο κανουμε" (!)

Απ΄ότι διαβάζω όμως ανταγωνίζονται πολλά καταστήματα για το τίτλο του χειρότερου, σε σημείο να αρχίσω να πιστεύω ότι το κάνουν επίτηδες

:down: - ακομη και για αυτο οι κηδειες εχουν απαντηση, λενε οτι ταχα μου αυτα τα κανουν οσοι υπαλληλοι θελουν να πωληθουν τα ΕλΤα γιατι ειναι λεει του κομματος και ακολουθουν την γραμμη του (!)

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Σαν συνέχεια των 2 περιπτώσεών μου με τα παραβιασμένα και άδεια πακέτα, στα ΕΛΤΑ μου παν κάτι για αίτηση αναζήτησης, στην οποία θα έχω απάντηση μέσα σε 2 μήνες. Στο paypal όμως μέχρι να πάρουν απόφαση τα ΕΛΤΑ θα έχει λήξει το claim. Ο αποστολέας στο 2ο πακέτο μου ζητάει γραπτή απόδειξη απ τα ΕΛΤΑ ότι δίνουν αποζημίωση για παραβιασμένο δέμα. Πώς διαολο θα την παρω αυτή τη γραπτή απόδειξη απ το μπακάλικο των ελτα;;;

Αν εξηγήσεις στον πωλητή την κατάσταση?

Βέβαια 'η θα νομίσει ότι τον δουλεύεις, 'η ότι η Ελλάδα είναι χώρα της Αφρικής...

Αλλά κυνήγησε το με το ταχυδρομείο, μην το αφήσεις έτσι...

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Σε αυτό το σάιτ πάντως σου λέει αν έφτασε το δέμα σου στη χώρα προορισμού. Το λέω γιατί κάποιος παραπάνω έγραψε πως αφού φύγει από την Ελλάδα δεν μπορείς να το κάνεις track καθόλου.

http://www.track-trace.com/post

Περιμένω δέμα με EMS, και στο tracking η τελευταία καταχώριση είναι η αναχώριση απ το πεκίνο στις 19/1. Από τότε κανένα νέο, αλλά με τηλεφωνήματα στα ΕΛΤΑ μου πανε τελικά ότι βρίσκεται εδώ και 10 μέρες σε ενδοιάμεσο σταθμό στη Φρανκφούρτη. Κάποια εξήγηση γι αυτό; Και γιατί καθυστερεί τόσο; Υπάρχει περίπτωση να πετάξανε το δέμα λόγω μπαταρίας καιι να παριμένω τσάμπα;

Περιμένω δέμα με EMS, και στο tracking η τελευταία καταχώριση είναι η αναχώριση απ το πεκίνο στις 19/1. Από τότε κανένα νέο, αλλά με τηλεφωνήματα στα ΕΛΤΑ μου πανε τελικά ότι βρίσκεται εδώ και 10 μέρες σε ενδοιάμεσο σταθμό στη Φρανκφούρτη. Κάποια εξήγηση γι αυτό; Και γιατί καθυστερεί τόσο; Υπάρχει περίπτωση να πετάξανε το δέμα λόγω μπαταρίας καιι να παριμένω τσάμπα;

Πιστεύω άκρη είναι πιο εύκολο να βγάλεις με την EMS παρά με τα ΕΛΤΑ.

Όταν λες μπαταρία, εννοείς συσκευή σαν ταμπλετ; Γιατί πριν 1,5 μήνα παρέλαβε φίλος μια χαρά από Κίνα μέσω EMS.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

ΣΥΜΒΟΥΛΗ.

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΔΕΜΑ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΝΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΔΕΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΧΟΜΕΝΟ, ΧΑΝΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΤΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ...

Πιστεύω άκρη είναι πιο εύκολο να βγάλεις με την EMS παρά με τα ΕΛΤΑ.

Όταν λες μπαταρία, εννοείς συσκευή σαν ταμπλετ; Γιατί πριν 1,5 μήνα παρέλαβε φίλος μια χαρά από Κίνα μέσω EMS.

Και πώς να επικοινωνούσα με την EMS?

Τέλος πάντων, τελικά εμφανίστηκε σήμερα στο αεροδρόμιο. Απ ότι κατάλαβα, η καθυστέρηση ήταν εξαιτίας ελέγχου που περνάνε όλα τα δέματα στο σταθμό στη Γερμανία, για μπαταρίες. Είναι γενικό το θέμα, πριν εναμιση μήνα τα δέματα με μπαταρίες τα απορρίπτανε. Τώρα τι σόι έλεγχο κάνουν και το άφησαν το δέμα τελικά δεν γνωρίζω

Edited by gerstavros2

θελω να στειλω ενα δεμα απο επαρχια-> Αθηνα. Ειναι περιπου 7 κιλα (ευθραυστο). Μπορω να το στειλω με εξοδα παραληπτη; Χωρις να πληρωσω εγω τιποτα; Επισης ποσο θα κοστισει;
Samsung S21 Ultra

θελω να στειλω ενα δεμα απο επαρχια-> Αθηνα. Ειναι περιπου 7 κιλα (ευθραυστο). Μπορω να το στειλω με εξοδα παραληπτη; Χωρις να πληρωσω εγω τιποτα; Επισης ποσο θα κοστισει;

ναι, μπορεις να το στείλεις με έξοδα παραλήπτη με τα ΕΛΤΑ Courier, για την χρέωση καλύτερα να τους πάρεις ένα τηλέφωνο στο 8011183000. Για παραλαβή από πρακτορείο ελτα courier νομίζω θα ναι γύρω στα 8€

ΕΛΤΑ courier? εγω μιλαω για το ταχυδρομειο. Οχι για το courier.

20 euro βγαινει εαν το υπολογισω απο το site τους...

Samsung S21 Ultra

ΕΛΤΑ courier? εγω μιλαω για το ταχυδρομειο. Οχι για το courier.

20 euro βγαινει εαν το υπολογισω απο το site τους...

Τι διαστάσεις έχει το δέμα; Μέχρι 60 ποντους διαστάσεις μπορείς να στείλεις με ταχυδρομειο, και επίσης μέχρι 5 κιλά νομίζω.

Αλλά και να το δεχτουν, για ασφάλεια και για να μην χαθεί κι όλας, με ταχυμεταφορές θα το στείλεις. Για παραλαβή από πρακτορείο είναι περίπου 8€, για παραλαβη στη πόρτα 20€

Καλησπέρα και από μένα!Μια ερώτηση ρε παιδιά για όποιον ξέρει!Περιμένω ένα δέμα από Αμερική με απλό ταχυδρομείο(usps) αξίας 42$ με τα μεταφορικά…Το είχα παραγγείλει και μου το έστειλε η εταιρία(είναι σοβαρή εταιρία και δεν λέει ψέματα) στις 10 Ιανουαρίου!

Σήμερα είναι 6 Φεβρουαρίου και ακόμα δεν μου έχει έρθει τίποτα…Υπάρχει περίπτωση να μου το έχουν σταματήσει στο τελωνείο και δεν έχω λάβει τίποτα ένα μήνα τώρα!?Δεν ξέρω τι να κάνω...Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μου έχει χαθεί τίποτα αν και αγοράζω πολλά πράγματα από το εξωτερικό...Μου κάνει εντύπωση βέβαια το ότι ο ταχυδρόμος έχει να περάσει 8 μέρες...(την τελευταία που πέρασε μου είχε αφήσει άλλο δέμα..)

Τυχαία είδα το θέμα και είπα να απαντήσω. Νομίζω ότι από 10 Γενάρη δεν υπερβολικά πολύς ο καιρός. Εξαρτάται από ποια σημείο της Αμερικής έφυγε από πόση δουλειά έχουν τα ΕΛΤΑ από το τελωνείο. Πάντως με 40 δολ θεωρώ αδύνατο να πληρώσεις τελωνείο. Έχω κάνει πάνω από 100 παραγγελίες και στις 5-6 που έχω πληρώσει τελωνείο ήταν πολυ μεγαλύτερα τα πόσα. Στη θέση σου δε θα ανησυχούσα..

Παει ενας μηνας και ποτε μα ποτε δεν εχει καθυστερησει δεμα τόσο...Το αργοτερο σε ενα μηνα(και αυτο σπάνια) έφταναν!τωρα κλεινω ενα μηνα και προχωραμε...!

για Εms ,επικοινωνεις με ελτα courier.Το απλο ταχυδρομειο μπορει να στειλει οσα κιλα θες.Δειτε τιμοκαταλαγο για τιμες,αν και στο υποκαταστημα ειναι πιο φτηνες.Για το λινκ που ανβεασε καποιος πριν ,αφορα απλως ενα generator με παραπομπες σε σελιδες tracking number κρατικων ταχυδρομειων διαφορων χωρων.Εμεις μιλουσαμε για αλλαγη tracking number και μη σκαναρισμα του ελληνικου.Σε αυτη την περιπτωση τι γινεται?!

Ε μηπως πρεπει να στειλω αιτηση αναζητησης πχ στη royal mail πχ, η οποια δεν απανταει εκτος απο skype?Ε μηπως θα εχουν περασει 45 μερες απο την αγορα του προιοντος?

Oλα καλα τα οσα λετε αλλα ειναι με απλο ταχυδρομειο usps!Δεν μπορω να το ψάξω με tracking number γιατι δεν υπάρχει!!Δεν ξερω τι να κάνω ρε ****το και το χρειάζομαι!!

Καλησπερα παιδια

Εκανα μια παραγγελια απο Ταυλανδη.

Στη περιγραφη του προϊόντος έλεγε οτι θα το στειλει με standard int'l shipping .Απο οτι γνωριζω αυτο σημαινει οτι θα το στειλει με τα κρατικα ταχυδρομια. Σωστα ;

Επισης οταν με ειδοποίησε να μου πει οτι Your item is marked as shipped δε μου ανεφερε με ποια εταιρια το εστειλε.

Όταν μπαινω όμως στο ebay και συγκεκριμενα στο order details , και πατώντας μετα στο Shipment details μου λεει οτι εχει σταλει με DHL.

Ειναι λογικο να μου το στειλει με DHL ;

Θα προτιμουσα να μου το στειλει με κρατικα ταχυδρομια ωστε να μην υπαρχει περιπτωση να σταματησει στο τελωνειο. Αν τελικα σταματησει εκει θα εχω δικιο να διαμαρτυρηθω ;

Tracking number δεν εχω.

Oλα καλα τα οσα λετε αλλα ειναι με απλο ταχυδρομειο usps!Δεν μπορω να το ψάξω με tracking number γιατι δεν υπάρχει!!Δεν ξερω τι να κάνω ρε ****το και το χρειάζομαι!!

ε χωρίς τρακινγκ νάμπερ το στειλαν; αν ειναι δυνατόν. 2$ παραπάνω να πλήρωναν θα χε τρακινγκ ναμπερ.

Καλησπερα παιδια

Στη περιγραφη του προϊόντος έλεγε οτι θα το στειλει με standard int'l shipping .Απο οτι γνωριζω αυτο σημαινει οτι θα το στειλει με τα κρατικα ταχυδρομια. Σωστα ;

Επισης οταν με ειδοποίησε να μου πει οτι Your item is marked as shipped δε μου ανεφερε με ποια εταιρια το εστειλε.

Όταν μπαινω όμως στο ebay και συγκεκριμενα στο order details , και πατώντας μετα στο Shipment details μου λεει οτι εχει σταλει με DHL.

Θα προτιμουσα να μου το στειλει με κρατικα ταχυδρομια ωστε να μην υπαρχει περιπτωση να σταματησει στο τελωνειο. Αν τελικα σταματησει εκει θα εχω δικιο να διαμαρτυρηθω ;

Tracking number δεν εχω.

με απλή (ούτε καν συστημένη) επιστολή στο χουν στείλει

με απλή (ούτε καν συστημένη) επιστολή στο χουν στείλει

Μαλιστα...Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Επειδη μονο τα βασικα ξερω σε αυτα, οταν λεμε με απλη επιστολη , εννοουμε με κρατικα ταχυδρομια ταυτοχρονα, σωστα; Δε με ενδιαφερει ο χρονος που θα κανει να ερθει, με ενδιαφερει απλα να μην υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να περασει τελωνειο. Το ποσο εξαλλου μικρο ειναι, 67 δολλάρια.

Μαλιστα...Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Επειδη μονο τα βασικα ξερω σε αυτα, οταν λεμε με απλη επιστολη , εννοουμε με κρατικα ταχυδρομια ταυτοχρονα, σωστα; Δε με ενδιαφερει ο χρονος που θα κανει να ερθει, με ενδιαφερει απλα να μην υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να περασει τελωνειο. Το ποσο εξαλλου μικρο ειναι, 67 δολλάρια.

Επιστολές στελνουν τα κρατικά ταχυδρομεια προφανως, και δεν περνάνε φυσικά τελωνείο.

Καλησπερα παιδια

Tracking number δεν εχω.

Πάντως δε νομίζω ότι το αν θα περάσει τελωνείο έχει να κάνει τόσο με το dhl ή το κρατικό ταχυδρομείο, αλλά με το ποσό της παραγγελίας.. Αυτό έχω καταλάβει εγω..

Πάντως δε νομίζω ότι το αν θα περάσει τελωνείο έχει να κάνει τόσο με το dhl ή το κρατικό ταχυδρομείο, αλλά με το ποσό της παραγγελίας.. Αυτό έχω καταλάβει εγω..

Τελείως λάθος