Jump to content

Ταξίδια

DrMaslow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ευχαριστω πολυ παιδια, θα κανω κι αλλη μια χαζη ερωτησουλα... :confused::confused: αν βγαλω απο εξω λεφτα με την καρτα της εθνικης θα μου τα δωσει απευθειας σε τοπικο νομισμα εε..;;:O ή ειπα βλακεια; λογικα αυτο θα ειναι χρησιμο με την καρτα αν δεν θελω να κανω συναλλαγμα αλλου, απλως θα πατησω το ποσο που θελω και θα μου βγαλει το τοπικο νομισμα; και η γλωσσα του ατμ ειναι αγγλικα πιστευω...;

πολλα μου φαινονται τα 100 ευρω την ημερα και δεν εχω και τοσα για να τα δωσω να σου πω την αληθεια, αφου θα εχει ημιδιατροφη, υπολογιζω 50 ευρω τη μερα, δηλαδη 400 ευρω, 100 για δωρακια, κι αλλα 100 ισως αν χρειαστει κανενα εξτρα που δεν θα ειναι ουτε στα πενηντα ευρω ημερησιως... δεν ξερω, δεν εχω και πολλες επιλογςε...;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://freespiritnowtobe.blogspot.com/

Ανήκω σε μένα και στα όνειρα μου!

πληροφοριακα, γευμα στη βουδαπεστη με πρωτο κυριως και μπυρα βγαινει στα 15 ευρω στα περισσοτερα εστιατορια..

πολυ πιο φθηνη σε ολα απο ελλαδα...

οσο για τα ατμ, εχουν αγγλικα και βγαζουν χρηματα στο τοπικο νομισμα..

βεβαιωσου πριν βαλεις την καρτα σου οτι το ατμ εχει καποιο απο τα σηματακια cirrus/maestro.. (υπαρχουν κ στην καρτα σου)

Off to paris για πρωτη φορα!

Εκλεισα Νοβοτελ αιφελ και φαγητο Les Ombres για 31 βραδυ.

Οσοι εχετε να μου προτεινεται κατι με χαρα θα δεχτω τις οποιες συμβουλες σας!

Χρονια πολλα σε ολους!

να πας οποσδηποτε να φας macarons απο το laduree , ειναι εκει που ειναι η Οπερα , θα το ξεχωρισεις το μαγαζι απο την σειρα απο ανθρωπους που περιμενουν μεχρι εξω για να παρουν.

πληροφοριακα, γευμα στη βουδαπεστη με πρωτο κυριως και μπυρα βγαινει στα 15 ευρω στα περισσοτερα εστιατορια..

πολυ πιο φθηνη σε ολα απο ελλαδα...

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω καθώς οι φθηνές τιμές είναι κυρίως σε αμφίβολα και περιορισμένα πιάτα μενού και κυρίως για μεσημεριανό και όχι βραδινό γεύμα.

Θα πρέπει κανείς να κάνει την σύγκριση με το μενου των ξενοδοχείων διότι στα περισσότερα πακέτα προορισμών στην Ανατολική Ευρώπη σχεδόν πάντα περιλαμβάνεται και ενα γεύμα ή δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου .

οσο για τα ατμ, εχουν αγγλικα και βγαζουν χρηματα στο τοπικο νομισμα..

βεβαιωσου πριν βαλεις την καρτα σου οτι το ατμ εχει καποιο απο τα σηματακια cirrus/maestro.. (υπαρχουν κ στην καρτα σου)

Θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος τις προμήθειες καθώς η χώρα δεν έχει euro και το τραπεζικό τους σύστημα δεν είναι καλύτερο από της Ελλάδας.

Καλύτερα σε ανταλλακτήριο που αναφέρει προμήθειες αν και μπορείς παντού πλέον στην Ανατ.Ευρώπη σε χώρες της ΕΕ, να πληρώσεις με euro και τα ρέστα τα παίρνεις σε τοπικό νόμισμα με ισοτιμία τραπέζης που αναφέρεται στην απόδειξη.

να πας οποσδηποτε να φας macarons απο το laduree , ειναι εκει που ειναι η Οπερα , θα το ξεχωρισεις το μαγαζι απο την σειρα απο ανθρωπους που περιμενουν μεχρι εξω για να παρουν.

No offence, αλλά τα macaroons του Pierre Herme είναι σκανδαλωδώς καλύτερα. :)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Σχετικά με το θέμα συνάλλαγμα από ανταλλακτήριο ή από ΑΤΜ έχω και εγώ προβληματισμό, καθώς σε 10 μέρες έχω σκοπό να επισκεφτώ 3 χώρες.

Σκέφτομαι τι πραγματικά με γλυτώνει από κόπο και αυτό σίγουρα είναι τα ΑΤΜ που σε όλες τις χώρες υπάρχουν παντού και όλα σχεδόν έχουν MAESTRO.

Όσο για την ισοτιμία?Αμφιβάλλω κατά πολύ ότι η οποιαδήποτε τράπεζα ξένης χώρας θα έχει χειρότερη ισοτιμία, από οποιοδήποτε ανταλλακτήριο που παρουσιάζουν τρελές αποκλίσεις (ακόμα και ανταλλακτήρια της ίδιας εταιρείας σε διαφορετικά σημεία στην ίδια πόλη!!).

Εσείς τι λέτε?

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

επειδη κι εγω το σκεφτομαι απο εδω και απο κει με τα λεφτα, σκεφτηκα τη λυση της χρεωστικης καρτας ή της prepaid. απο οτι διαβαζω ειναι αρκετα ασφαλης (δεν εχω πιστωτικη, κι ουτε θελω να βγαλω) και το σκεφτομαι σοβαρα... αυτο που δεν ξερω ειναι αν οντως μπορεις να πας σε ενα μαγαζι και παρεις δυο μπλουζες, αν τους δωσεις την prepaid θα την δεχτουν κανονικα; δεν ξερω... οι τραπεζες γραφουν ναι στα σαιτ τους, αλλα το εχει κανει κανεις να μας πει οντως;;

(πηρα κατι γαλοτσομποτουλες τελικα, μουρλιαααααααα! πολυ ζεστες κι αδιαβροχες, και δεν παιρνω καθολου αθλητικα, αυτες και ενα ζευγαρι φλατ!!!:O:O:O )

[sIGPIC][/sIGPIC]

τις prepaid τις χρησιμοποιεις κανονικα για αναληψεις απο ατμ και αγορες (διχως δοσεις) σε ολα τα καταστηματα με το σημα της visa...

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω καθώς οι φθηνές τιμές είναι κυρίως σε αμφίβολα και περιορισμένα πιάτα μενού και κυρίως για μεσημεριανό και όχι βραδινό γεύμα.

Θα πρέπει κανείς να κάνει την σύγκριση με το μενου των ξενοδοχείων διότι στα περισσότερα πακέτα προορισμών στην Ανατολική Ευρώπη σχεδόν πάντα περιλαμβάνεται και ενα γεύμα ή δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου .

Θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος τις προμήθειες καθώς η χώρα δεν έχει euro και το τραπεζικό τους σύστημα δεν είναι καλύτερο από της Ελλάδας.

Καλύτερα σε ανταλλακτήριο που αναφέρει προμήθειες αν και μπορείς παντού πλέον στην Ανατ.Ευρώπη σε χώρες της ΕΕ, να πληρώσεις με euro και τα ρέστα τα παίρνεις σε τοπικό νόμισμα με ισοτιμία τραπέζης που αναφέρεται στην απόδειξη.

κατ αρχην 7 μερες που εμεινα εκει με βοηθησαν να βγαλω αυτα τα συμπερασματα..

μην συγκρινεις τις τιμες των τοπικων εστιατοριων της ουγγαριας με τα αντιστοιχα των ξενοδοχειων...

αλλου απευθυνονται τα μεν αλλου τα δε..

και σε πληροφορω πως τα 15 ευρω που ανεφερα, περιλαμβανουν ολα τα πιατα του μενου..

σαφως και δεν μιλαω για τα πρωτοκλασατα εστιατορια..

αλλωστε για να γευτεις αυθεντικη ουγγρικη κουζινα θα πας στο κανονικο εστιατοριο, οπως κανουν και οι ξενοι τουριστες εδω με τις δικες μας ταβερνες..

στα της ισοτιμιας τωρα, η εθνικη χρεωνει στανταρ προμηθειες.. αναλογα αν βρισκεσαι στην ευρωζωνη ή οχι κτλ... επομενως δεν εχει καμια σχεση η κατασταση στην οποια βρισκονται οι ουγγρικες τραπεζες...

ασε που δυστυχως γινονται πολλες κομπινες στα ανταλλακτηρια και αν δεν εισαι 110% προσεκτικος μπορεις να την πατησεις ασχημα...

Edited by VeCo
Χρησιμοποιείτε την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

No offence, αλλά τα macaroons του Pierre Herme είναι σκανδαλωδώς καλύτερα. :)

αληθεια ?? δεν το ηξερα , δεν εχω δοκιμασει κιολας ποτε γιατι παντα ολοι μου ελεγαν οτι ειναι καλυτερα αυτα που ανεφερα , για δωσε καμια πληροφορια που τα βρισκω και τα λοιπα:D

αληθεια ?? δεν το ηξερα , δεν εχω δοκιμασει κιολας ποτε γιατι παντα ολοι μου ελεγαν οτι ειναι καλυτερα αυτα που ανεφερα , για δωσε καμια πληροφορια που τα βρισκω και τα λοιπα:D

Όταν πήγα τον Οκτώβριο έκανα μία καλή έρευνα αγοράς, με Laduree, Fauchon και Pierre Herme. Τα τελευταία είναι απλά τα καλύτερα, εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

http://www.pierreherme.com/index.cgi?&cwsid=5931ph0A000108ph7905791

για prepaid λεω μηπως παω στηνα αγροτικη που εχω ηδη λογαριασμο για να μην κανω χαρτια και στην κυπρου. ελπιζω οτι θα εχουν σε αρκετα μαγαζια visa και θα μπορω να εξυπηρετηθω, θα εχω και καποια μετρητα βεβαια, αλλα σε ευρω... κατι που ειπε καποιος παραπανω και δεν το καταλαβα, αν θελω πχ να κανω αναληψη απο ατμ μπορω να το κανω με την prepaid και να μου τα δωσει σε τοπικο νομισμα; λειτουργει και σαν καρτα αναληψης δλδ;; :O

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ακριβώς, λειτουργεί και ως κάρτα ανάληψης, με τις ανάλογες προμήθειες φυσικά.

αρα μαλλον ελυσα το προβλημα μου, γιατι το ειχα μεγαλο αγχος... δεν ειναι και συστημα αυτο να κουβαλας οπου πας 500-600 ευρω... αυτο θα κανω τοτε, θα παρω μαζι μου 200 να εχω, θα παρω και μια τετοια καρτα(αφου παω αυριο να ρωτησω τι παιζει βεβαια...) και οπου θελω να ψωνισω κατι, αντι να κανω συναλλαγμα θα δινω την καρτουλα, κι αν χρειαστω εξτρα λεφτα παω σε ατμ και τα παιρνω στο χερι σε τοπικο νομισμα... καλο!!! ποια καρτα μου προτεινετε; της αγροτικης ή της κυπρου;; στην ατε εχω λογαριασμο οποτε θα μου τη βγαλουν επιτοπου, αλλα αν δεν την εχει χρησιμοποιησει κανεις...

[sIGPIC][/sIGPIC]

thanks m8 :)

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

αρα μαλλον ελυσα το προβλημα μου, γιατι το ειχα μεγαλο αγχος... δεν ειναι και συστημα αυτο να κουβαλας οπου πας 500-600 ευρω... αυτο θα κανω τοτε, θα παρω μαζι μου 200 να εχω, θα παρω και μια τετοια καρτα(αφου παω αυριο να ρωτησω τι παιζει βεβαια...) και οπου θελω να ψωνισω κατι, αντι να κανω συναλλαγμα θα δινω την καρτουλα, κι αν χρειαστω εξτρα λεφτα παω σε ατμ και τα παιρνω στο χερι σε τοπικο νομισμα... καλο!!! ποια καρτα μου προτεινετε; της αγροτικης ή της κυπρου;; στην ατε εχω λογαριασμο οποτε θα μου τη βγαλουν επιτοπου, αλλα αν δεν την εχει χρησιμοποιησει κανεις...

εγω εχω απο κυπρου εδω και 3 χρονια και ειμαι πολυ ικανοποιημενος..

μπες στο prepaidcards.gr να ριξεις μια ματια..

μαλιστα δεν κραταει καμια προμηθεια για αγορες στο εξωτερικο, ενω θα σε χρεωσει 3.5 ευρω ανα αναληψη για χωρες εκτος ευρωζωνης..

Edited by jpsih

Όταν πήγα τον Οκτώβριο έκανα μία καλή έρευνα αγοράς, με Laduree, Fauchon και Pierre Herme. Τα τελευταία είναι απλά τα καλύτερα, εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

http://www.pierreherme.com/index.cgi?&cwsid=5931ph0A000108ph7905791

ε μιλαμε για μακαρονια ετσι????:lol::lol::p

Δεν τα ηξερα!Πρωτη φορα ακουω για αυτα!Για πειτε καμια λεπτομερια!

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

εγω εχω απο κυπρου εδω και 3 χρονια και ειμαι πολυ ικανοποιημενος..

μπες στο prepaidcards.gr να ριξεις μια ματια..

μαλιστα δεν κραταει καμια προμηθεια για αγορες στο εξωτερικο, ενω θα σε χρεωσει 3.5 ευρω ανα αναληψη για χωρες εκτος ευρωζωνης..

ναι ευχαριστω πολυ, το εχω δει το σαιτ, πολυ χρησιμο οντως.. και τα λεει ολα αναλυτικα, απλως επειδη δεν εχω λογαριασμο εκει, θελω διαφορα χαρτια απο ο,τι διαβασα, γι αυτο ρωτησα αν καποιος εχει της αγροτικης που εχω στοιχεια εκει... αλλα εδω που εφτασα τωρα, δεν βαριεσαι, μπορει να παω και στην κυπρου, αφου εχω ακουσει απο τοσους οτι ειναι καλη. να σε ρωτησω visa δεχονται τα περισσοτερα μαγαζια;;

[sIGPIC][/sIGPIC]

να σε ρωτησω visa δεχονται τα περισσοτερα μαγαζια;;

Ναι . :)

@ trela7: Προσωπικά, στα ταξίδια παίρνω μαζί μου μετρητά όσα υπολογίζω για τα "τρέχοντα" καθημερινά έξοδα, και για τα ψώνια, τα ακριβά (που λέει ο λόγος... :p) εστιατόρια και γενικά τα μεγαλύτερα ποσά τα πληρώνω με πιστωτική (άρα για σένα με prepaid). Όσο για τα μετρητά εκτός ζώνης ευρώ, τα $ πχ τα άλλαζω στην Ελλάδα, τα πιο μικρά νομίσματα τα ανταλλάσω επιτόπου ή σηκώνω εκεί από την cash card μου. Αν αλλάξεις 100€ σε κορώνες πόσο να σε κλέψουν στην ισοτιμία από το ένα ανταλλακτήριο στο άλλο; 5 ευρώ; Σιγά το πράγμα! Όσο περίπου θα σε χρεώσει το ΑΤΜ ή η prepaid νομίζω. Αρκεί να μην σηκώνεις 20-20 ευρώ 2 φορές την ημέρα.

Off to paris για πρωτη φορα!

Εκλεισα Νοβοτελ αιφελ και φαγητο Les Ombres για 31 βραδυ.

Οσοι εχετε να μου προτεινεται κατι με χαρα θα δεχτω τις οποιες συμβουλες σας!

Χρονια πολλα σε ολους!

Μερικές σελίδες πίσω έχουν γραφτεί αρκετά για το Παρίσι! Γύρνα και διάβασε!

@ trela7: Προσωπικά, στα ταξίδια παίρνω μαζί μου μετρητά όσα υπολογίζω για τα "τρέχοντα" καθημερινά έξοδα, και για τα ψώνια, τα ακριβά (που λέει ο λόγος... :p) εστιατόρια και γενικά τα μεγαλύτερα ποσά τα πληρώνω με πιστωτική (άρα για σένα με prepaid). Όσο για τα μετρητά εκτός ζώνης ευρώ, τα $ πχ τα άλλαζω στην Ελλάδα, τα πιο μικρά νομίσματα τα ανταλλάσω επιτόπου ή σηκώνω εκεί από την cash card μου. Αν αλλάξεις 100€ σε κορώνες πόσο να σε κλέψουν στην ισοτιμία από το ένα ανταλλακτήριο στο άλλο; 5 ευρώ; Σιγά το πράγμα! Όσο περίπου θα σε χρεώσει το ΑΤΜ ή η prepaid νομίζω. Αρκεί να μην σηκώνεις 20-20 ευρώ 2 φορές την ημέρα.

Ακριβώς. Αν τραβήξεις λ.χ. κορώνες από την ΑΤΜ μπορεί να χάσεις 2-3 ευρώ, αν τις αλλάξεις στο ανταλλακτήριο, μπορεί να χάσεις 3-4. Οι διαφορές είναι μικρές όταν δεν μιλάμε για μεγάλα ποσά. Οπότε το να καθόμαστε να υπολογίζουμε και το 22ο δεκαδικό ψηφίο της ισοτιμίας δεν μας προσφέρει κάτι.

Θα σας πω προσωπική μου εμπειρία για να ζηλέψετε. Η τράπεζα μου στην Κύπρο δεν χρεώνει απολύτως τίποτα για αναλήψεις με την χρεωστική κάρτα στο εξωτερικό. Οπότε έφυγα για Πράγα τον Μάιο με 20 ευρώ στην τσέπη και μόλις έφτασα στο αεροδρόμιο σήκωσα κορώνες χωρίς προμήθειες, χωρίς χρεώσεις, μόνο την ισοτιμία. :bow:

Φεύγω αύριο για Βελιγράδι, 2η φορά που επισκέπτομαι αυτή την πανέμορφη πόλη, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα:)

Τι σου αρέσει εκεί ;

κατ αρχην 7 μερες που εμεινα εκει με βοηθησαν να βγαλω αυτα τα συμπερασματα..

μην συγκρινεις τις τιμες των τοπικων εστιατοριων της ουγγαριας με τα αντιστοιχα των ξενοδοχειων...αλλου απευθυνονται τα μεν αλλου τα δε..

και σε πληροφορω πως τα 15 ευρω που ανεφερα, περιλαμβανουν ολα τα πιατα του μενου..σαφως και δεν μιλαω για τα πρωτοκλασατα εστιατορια..

αλλωστε για να γευτεις αυθεντικη ουγγρικη κουζινα θα πας στο κανονικο εστιατοριο, οπως κανουν και οι ξενοι τουριστες εδω με τις δικες μας ταβερνες..

Λόγω εργασίας έχω πάει πάρα πολλές φορές εξωτερικό, και στην Βουδαπέστη ....

Το επίπεδο τουριστικών υπηρεσιών της Ουγγαρίας δεν έχει σχέση με αυτό της Ελλάδος (που είναι πολύ πλουσιότερο σε επιλογές και καλύτερο ποιοτικά για τους ξένους) ,αλλά εκεί είναι φθηνότερες οι υπηρεσίες λόγω γενικότερου κόστους.Τα ξενοδοχεία πάντα παρέχουν και τοπική κουζίνα ,έχουν και γεύματα με χαμηλές τιμές,και είναι συνήθως πολύ πιό ασφαλή σε προδιαγραφές από θέμα υγιεινής.Επίσης δεν χρειάζεται να ψάχνεις την πόλη,ειδικά το βράδυ, εκτός αν κάτι αφορά αυστηρά οικονομικούς λόγους.

Ετσι είναι άλλο θέμα το να θες να γνωρίσεις μια πόλη ,τους κατοίκους και τις συνήθειες τους ...αλλο μια σύγκριση που πρέπει να γίνεται και σε "παρόμοια" πράγματα.

Στο "προβλημα" αυτό λύσεις δίνουν οι γνωστοί τουριστικοί οδηγοί που κυκλοφορούν,που παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες ,αλλά και βαθμολογίες υπηρεσιών με κάποια διεθνή στανταρντ γιατί αυτά δεν είναι δυστυχώς ίδια χώρα με χώρα.

Παράδειγμα : 4 αστέρων ξενοδοχείο στην Ελλάδα με άλλη χώρα έχει μεγάλες διαφορές ,το ίδιο και εστιατόρια φθηνά-ακριβά .Oι τουρίστες όμως στην Ελλάδα διαβάζουν για την Ελληνική κουζίνα ότι μπορούν να φάνε φθηνά στην Αθήνα πχ ένα σουβλάκι και στο Μοναστηράκι αλλά και στην Ομόνοια.

Οι οδηγοί όμως προτείνουν το Μοναστηράκι σε 3-4 μαγαζιά και ο λόγος είναι θέμα υγιεινής από μεγαλύτερη κατανάλωση,κάποια άλλα για τιμές μόνο...ενώ για ασφάλεια και οι δυο περιοχές είναι πρόταση πρός αποφυγή το βράδυ.....Ομως σουβλάκι πάντα μπορούν να φάνε και στο ξενοδοχείο τους,συνήθως πιό πλούσιο σε μερίδα, πιό άνετα, και δεν χρειάζεται να ψάχνουν το κάθε μέρος...-Οπότε είναι τι θέλει κανείς...:)

στα της ισοτιμιας τωρα, η εθνικη χρεωνει στανταρ προμηθειες.. αναλογα αν βρισκεσαι στην ευρωζωνη ή οχι κτλ... επομενως δεν εχει καμια σχεση η κατασταση στην οποια βρισκονται οι ουγγρικες τραπεζες...

ασε που δυστυχως γινονται πολλες κομπινες στα ανταλλακτηρια και αν δεν εισαι 110% προσεκτικος μπορεις να την πατησεις ασχημα...

Ολες οι τράπεζες ακολουθούν την πολιτική τους.Δεν μπορείς να ψάχνεις κάθε φορά για ορισμένη τράπεζα για συνάλλαγμα.Λόγω της κατάστασης της οικονομίας τους οι ισοτιμίες αλλάζουν πολύ συχνά.

Θα σας πω προσωπική μου εμπειρία για να ζηλέψετε. Η τράπεζα μου στην Κύπρο δεν χρεώνει απολύτως τίποτα για αναλήψεις με την χρεωστική κάρτα στο εξωτερικό. :

Νομίζω αυτό ήταν προνόμιο και στην Ελλάδα για τους παλιούς κατόχους τέτοιων καρτών.Οι νεώτεροι πελάτες πλέον δεν το έχουν.

Edited by Starenios