Jump to content

Τα Πάντα για την τεχνολογία,και τους παρόχους Voip

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υποκειμενικά είναι αυτά περί εμφάνισης. Εμένα μου αρέσει περισσότερο γιατί είναι πιο πλήρης και έχει και διαγνωστικό εργαλείο. Λόγω αρχιτεκτονικής του σέρβερ όλοι έχουν την ίδια ποιότητα αλλά η εφαρμογή έχει δυνατότητα της ταυτόχρονης ομιλίας.

Το κακό είναι ότι η εφαρμογή δεν επιτρέπει την ηχογράφηση σε όποιον την χρειάζεται.

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Υποκειμενικά είναι αυτά περί εμφάνισης. Εμένα μου αρέσει περισσότερο γιατί είναι πιο πλήρης και έχει και διαγνωστικό εργαλείο. Λόγω αρχιτεκτονικής του σέρβερ όλοι έχουν την ίδια ποιότητα αλλά η εφαρμογή έχει δυνατότητα της ταυτόχρονης ομιλίας.

Το κακό είναι ότι η εφαρμογή δεν επιτρέπει την ηχογράφηση σε όποιον την χρειάζεται.

Η ηχογράφηση ήταν ο κύριος λόγος που είχα βάλει το zoiper αλλά στο μεγάφωνο ο συνομιλητής μου είχε πάντα επιστροφή. Επίσης σε κάποιους αριθμούς (wind) που καλούσα έκανε αρκετό θόρυβο. Έπαιξα αρκετά με τα codecs αλλά άκρη δεν έβγαλα οπότε γύρισα στην κλασική MobileVoip εφαρμογή.

Η ηχογράφηση ήταν ο κύριος λόγος που είχα βάλει το zoiper αλλά στο μεγάφωνο ο συνομιλητής μου είχε πάντα επιστροφή. Επίσης σε κάποιους αριθμούς (wind) που καλούσα έκανε αρκετό θόρυβο. Έπαιξα αρκετά με τα codecs αλλά άκρη δεν έβγαλα οπότε γύρισα στην κλασική MobileVoip εφαρμογή.
Το grandstream wave έχει άψογη ηχογράφηση. Το χρησιμοποιώ συχνά αν θέλω ηχογράφηση κατά κύριο λόγο.

Αν δεν θέλω χρησιμοποιώ την δική τους εφαρμογή.

Αν ακούγεται θόρυβος δεν φταίνε οι εφαρμογές αλλά το λογισμικό του τηλεφώνου.

Εγώ έχω σταθεί τυχερός τα τελευταία χρόνια, γιατί στα σάμσουνγκ μου δουλεύουν άψογα.

Το grandstream wave έχει άψογη ηχογράφηση. Το χρησιμοποιώ συχνά αν θέλω ηχογράφηση κατά κύριο λόγο.

Αν δεν θέλω χρησιμοποιώ την δική τους εφαρμογή.

Αν ακούγεται θόρυβος δεν φταίνε οι εφαρμογές αλλά το λογισμικό του τηλεφώνου.

Εγώ έχω σταθεί τυχερός τα τελευταία χρόνια, γιατί στα σάμσουνγκ μου δουλεύουν άψογα.

Samsung έχω και εγώ και μου κάνει εντύπωση.

Τα προβλήματα του voip είναι πολύπλοκα, μπορεί να φταίει συνδυαστικά οτιδήποτε από το τοπικό internet ως το ίντερνετ στους σέρβερ, τους ενδιάμεσους δρομολογητές, τα μηχανήματα που κάνουν την διασύνδεση στο τηλεφωνικό δίκτυο, το πόσοι το χρησιμοποιούν εκείνη την ώρα, τον τρόπο τερματισμού για να γλιτώσουν οι εταιρίες όσο περισσότερο κόστος μπορούν, τις εκδόσεις λογισμικού στους codec και εφαρμογές.

Το φταίει το τηλέφωνο είναι μηδενιστικό, πολύ περισσότερο γιατί ξέρουμε ότι προβλήματα κατά καιρούς υπάρχουν και με αποκλειστικές συσκευές voip αλλά και με callback.

Τα προβλήματα του voip είναι πολύπλοκα, μπορεί να φταίει συνδυαστικά οτιδήποτε από το τοπικό internet ως το ίντερνετ στους σέρβερ, τους ενδιάμεσους δρομολογητές, τα μηχανήματα που κάνουν την διασύνδεση στο τηλεφωνικό δίκτυο, το πόσοι το χρησιμοποιούν εκείνη την ώρα, τον τρόπο τερματισμού για να γλιτώσουν οι εταιρίες όσο περισσότερο κόστος μπορούν, τις εκδόσεις λογισμικού στους codec και εφαρμογές.

Το φταίει το τηλέφωνο είναι μηδενιστικό, πολύ περισσότερο γιατί ξέρουμε ότι προβλήματα κατά καιρούς υπάρχουν και με αποκλειστικές συσκευές voip αλλά και με callback.

Χρησιμοποιώ Voip από το 2009. 4-5 φορές έχει πέσει το δίκτυο για λίγες ώρες συνολικά.

Όλες οι τηλεφωνικές συνδέσεις χρησιμοποιούν εξ ίσου ενδιάμεσους σέρβερς, δρομολογήσεις κλπ.

Όλες οι κινητές αγοράζουν χονδρικά από έναν κεντρικό πάροχο σε όλον τον κόσμο.

Ακόμα και το volte/vowifi σε πολλές συσκευές δεν δουλεύει σε άλλες δουλεύει άψογα στις ίδιες εταιρείες.

Τι φταίει λοιπόν αν όχι το τηλέφωνο?

Που είναι ο μηδενισμός?

Τουλάχιστον στο call back και στο local access που χρησιμοποιώ από το σταθερό είναι κανονική κλήση.

Από τα ίδια καλώδια περνάνε όλα.

(...)

What is a mobile network operator?

A mobile network operator (also called a wireless service provider or cellular company), operates a phone network where the last part of the signal is transmitted wirelessly. The term “cell phone” comes from the modular nature of cellular networks, which are divided up into cells that cover specific areas. Each of these cells is served by a transceiver, also known as a radio transmitter. When joined together, the cells make up the cellular network.(...)

Έχει και άλλες πληροφορίες για το όλα πλέον και σταθερή και κινητή είναι Voip μόλις μπουν στα καλώδια.

Οι εταιρείες που δίνουν φτηνότερη τιμή είναι γιατί δεν έχουν διαφήμιση, προσωπικό στα καταστήματα και απευθύνονται σε επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες.

Οι εταιρείες κινητής έχουν να κάνουν επενδύσεις στο ασύρματο δίκτυο και δεν γίνεται να να βγάλουν τα έξοδά πουλώντας με 1 € 200 λεπτά χρόνο ομιλίας σε ιδιώτες.

Οι επαγγελματίες έχουν άλλες προσφορές γιατί εκεί έχουν και μεγάλες ανάγκες.

https://www.nfon.com/en/service/knowledge-base/knowledge-base-detail/telephone-provider

Επειδή δεν έχω καμία διάθεση να ξεκινήσω αντιπαράθεση, καταλαβαίνω ότι η προσωπική σου εμπειρία, όπως τουλάχιστον την περιγράφεις, οδηγεί την προσωπική σου εξήγηση: φταίνε οι συσκευές.

Επειδή δεν έχω καμία διάθεση να ξεκινήσω αντιπαράθεση, καταλαβαίνω ότι η προσωπική σου εμπειρία, όπως τουλάχιστον την περιγράφεις, οδηγεί την προσωπική σου εξήγηση: φταίνε οι συσκευές.
Δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης.

Όταν ένα τηλέφωνο έχει καλύτερη συμπεριφορά από ένα άλλο, καλύτερη ακουστικοτητα κλπ είναι καλύτερο.

Δεν είναι όλα τα τηλέφωνα ίδια.

Αλλα κολλάνε, αλλά κάνουν επανεκκινήσεις αλλά σέρνονται, άλλα δουλεύουν σωστά.

Σε ένα παλιό Huawei που έχω το mobile Voip έχει αντίλαλο και δουλεύει άψογα το grandstream, σε ένα σάμσουνγκ ακόμα πιο παλιό παίζει καλά.

Ναι κάποιο πρόβλημα έχει η εφαρμογή και δε δουλεύει σωστά σε αυτό το τηλέφωνο.

Οπως και το volte πολύ συχνά δε δουλεύει σωστά σε όλα τα τηλέφωνα.

Τι κάνουμε εκεί? Δεν είναι καλύτερα να αγοράσουμε ένα τηλέφωνο που αποδεδειγμένα υποστηρίζεται και παίζει σωστά?

Εννοείται οτι τα αντικείμενα ποτέ δε φταίνε, γιατί στην ουσία φταίνε αυτοί που τα φτιάχνουν. Εμείς τι κάνουμε όμως?

Κρατάμε το τηλέφωνο που δεν παίζει σωστά και περιμένουμε να γίνει κάτι?

Η αγοράζουμε ένα άλλο τηλέφωνο που μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη ή βρίσκουμε έναν τρόπο να ξεπεράσουμε το πρόβλημα.

Με calling credit σε ΑΤΑ που δεν έχει ενημερωθεί από τότε που το αγόρασα το 2008 (εποχές vivodi να ζήσουμε να τη θυμόμαστε) κάποιες περιόδους έχει αντίλαλο ή καθυστέρηση ή δεν με ακούνε ενώ εγώ ακούω κανονικά. Το ίδιο πρόβλημα έχω και αν δοκιμάσω από το κινητό την ίδια ώρα αλλά αν γυρίσω σε ας πούμε omnivoice ή Skype δουλεύει. Κάποιες φορές δοκίμασα από περιέργεια callback με το ίδιο αποτέλεσμα (δεν με άκουγαν αλλά τους άκουγα ή είχε τεράστια καθυστέρηση). Εγώ λέω ότι φταίει η calling credit ή η omnivoice ή οποίος άλλος, όλοι έχουν προβλήματα κατά καιρούς. Αυτό είναι κάτι που όσοι δουλεύουμε voip το έχουμε αποδεχθεί. Πιστεύεις ότι αν είχα samsung δεν θα είχα αυτά τα προβλήματα;

Αυτό συνέβη σε σένα περιστασιακά. Και σε μένα έχουν συμβεί περιστασιακά προβλήματα και μερικές φορές όλοι οι κλώνοι που χρησιμοποιώ ήταν νεκροί.

Απάντησα στον φίλο ότι ίσως έχει πρόβλημα το τηλέφωνο, επειδή ακούγεται θόρυβος μόνο σε συγκεκριμένες χρήσεις ενώ με χρήση της εφαρμογής δεν ακούγεται, έτσι υποθέτω ότι είναι bug του τηλεφώνου σε συγκεκριμένη λειτουργία.

Όπως είπες εσύ, είχες πρόβλημα παντού για κάποια συγκεκριμένη στιγμή.

Αν αυτό το πρόβλημα που είχες εξαφανιζόταν με την χρήση κάποιας άλλης εφαρμογής, τότε θα υπέθετα ότι το λογισμικό της συσκευής έχει κάποιο θέμα.

Γι αυτό έφερα ως παράδειγμα το volte.

Αν δεν δουλεύει σε κανένα τηλέφωνο έχει πρόβλημα η εταιρεία.

Αν όμως κάποια τηλέφωνα δουλεύουν σωστά και κάποια όχι, υποθέτω ότι δεν ταιριάζουν τα τηλέφωνα με την εταιρεία, γι αυτό δεν δουλεύει το volte.

Εκεί σκέφτηκα ότι με κάποιο άλλο τηλέφωνο ίσως δεν υπάρχει θέμα.

Αν είμαστε σε μία περιοχή που κανένα τηλέφωνο δεν έχει σήμα και μία συσκευή δουλεύει κανονικά, είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος ότι αυτό το κινητό έχει καλύτερο πομποδέκτη.

Ο φίλος έχει πρόβλημα σταθερό.

Εσύ και εγώ την ίδια στιγμή δεν έχουμε πρόβλημα. Αν το ίντερνετ είναι κοινό σε όλους μας, τι μπορεί να συμβαίνει?

Εντάξει νομίζω έκανε ένα κύκλο όλο το πράγμα και επιστρέψαμε στην αρχή αλλά όχι και πολύ σοφότεροι.

Ο φίλος είπε ότι με μια συγκεκριμένη εφαρμογή είχε πρόβλημα αλλά δεν είχε με την mobilevoip και το απέδωσες ρητά και απόλυτα στην συσκευή.

"Αν ακούγεται θόρυβος δεν φταίνε οι εφαρμογές αλλά το λογισμικό του τηλεφώνου."

Το πιο λογικό είναι να φταίει απλά η εφαρμογή. Μπορεί να μη ξέρει να ρυθμίσει το gain του μικροφώνου, το echo για την συγκεκριμένη σύνδεση ή ο σέρβερ που καταλήγει η φωνή έχει κάποια ασύμβατη υλοποίηση του codec που η εφαρμογή χρησιμοποιεί σωστά αλλά μόνο το mobilevoip που είναι της ίδιας εταιρίας ξέρει να στέλνει με το τρόπο που θέλει ο σέρβερ. Μπορεί ο συνδιασμός καθυστέρησης και δρομολόγησης πακέτων με όλα τα προηγούμενα να βγάζει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τέλος μπορεί να φταίει και η συσκευή, ίσως να έχει εντελώς σπασμένη υλοποίηση του δικτύου, κάτι που είναι σχετικά σπάνιο και δε θα δούλευε ούτε το mobilevoip.

Κατά την άποψη μου, δε μπορείς να αγνοείς όλες αυτές τις παραμέτρους με ένα απλό "φταίει η συσκευή". Αν έλεγες φταίει η εφαρμογή δε θα είχα πει τίποτα. Αν ο φίλος έλεγε ότι είχε θόρυβο και με mobile voip ίσως να έφταιγε η εφαρμογή (ή το ρούτερ του).

Edited by spiliot

Σίγουρα κάποιοι έγιναν λίγο σοφότεροι από αυτήν την συζήτηση.

Αν όχι εμείς σίγουρα κάποιοι που διάβασαν.

Νομίζω ότι συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε στο συγκεκριμένο θέμα.

Σήμερα παρατηρώ ότι καλώντας με voipalot και callingcredit σε cosmote, βγάζει απόκρυψη αριθμού αντί του caller id. Συμβαίνει και σε κάποιον άλλο αυτό?

Σήμερα παρατηρώ ότι καλώντας με voipalot και callingcredit σε cosmote, βγάζει απόκρυψη αριθμού αντί του caller id. Συμβαίνει και σε κάποιον άλλο αυτό?
Συμβαίνει μερικές φορές. Άλλαξε id και ξανά άλλαξε να ξεκολλήσει και προσπάθησε να βάλεις και από browser τον ίδιο αριθμό στο σάιτ.

Έτσι ξεκολλάει συνηθως. Αν όχι υπομονή.

Υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε όλη την Ευρώπη και Αμερική.

Εδώ πάντως Πειραιά έκανα πολλά τηλέφωνα χωρίς πρόβλημα.

Edited by pavlitakis1

Oντως έτσι δουλεύει. Εκει που φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα είναι αν έχεις τον αριθμό επιλεγμένο στο mobilevoip app και κάνεις αλλαγή και πάλι αλλαγή εκεί κάπου το χάνει. Και στρώνει αν το αλλάξεις απο το site μέχρι την επόμενη φορά.... που θα το ξαναπαρουσιάσει

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή η εφαρμογή MobileVoIP πολλές φορές κρασάρει ή απλά καλεί μια φορά και σταματάει, γνωρίζει κάποιος αν μπορεί κάποια από αυτές τις υπηρεσίες VoIP (π.χ. VoipSmash, CallingCredit κλπ) να ρυθμιστεί στο ZoiPer με κάποιον τρόπο; Ως πάροχοι δεν υπάρχουν στο ZoIPer αλλά υπάρχει η δυνατότητα χειροκίνητης εγκατάστασης λογαριασμού, ζητάει όμως domain κλπ και δεν γνωρίζω πως να το κάνω και αν γίνεται...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή η εφαρμογή MobileVoIP πολλές φορές κρασάρει ή απλά καλεί μια φορά και σταματάει, γνωρίζει κάποιος αν μπορεί κάποια από αυτές τις υπηρεσίες VoIP (π.χ. VoipSmash, CallingCredit κλπ) να ρυθμιστεί στο ZoiPer με κάποιον τρόπο; Ως πάροχοι δεν υπάρχουν στο ZoIPer αλλά υπάρχει η δυνατότητα χειροκίνητης εγκατάστασης λογαριασμού, ζητάει όμως domain κλπ και δεν γνωρίζω πως να το κάνω και αν γίνεται...

Γιατί δεν χρησιμοποιείς το grandstream που έχει καλύτερη συμπεριφορά?

Όλοι οι πάροχοι έχουν κοινή διεύθυνση host, της μορφής sip.xxxxxxx.com port 5060

π.χ.

sip.callingcredit.com:5060

User name- password και τίποτε άλλο

Διαλέγεις κατάλληλους κωδικοποιητές και είσαι οκ.

Αυτά είναι κοινά σε όλα τα προγράμματα.

Αν σου κρασάρει το mobileVoip πάντως μάλλον δεν θα δουλέψει τίποτα.

Δοκίμασε πάντως.

Έκανες διάγνωση από την εφαρμογή? Να δεις που είναι το πρόβλημα.

Καλησπέρα παιδιά οποίος έχει την ευγενή καλοσύνη να μου στείλει pm για το πώς να το βάλω και εγώ ευχαριστω.

Στάλθηκε από το Mi A3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιατί δεν χρησιμοποιείς το grandstream που έχει καλύτερη συμπεριφορά?

Όλοι οι πάροχοι έχουν κοινή διεύθυνση host, της μορφής sip.xxxxxxx.com port 5060

π.χ.

sip.callingcredit.com:5060

User name- password και τίποτε άλλο

Διαλέγεις κατάλληλους κωδικοποιητές και είσαι οκ.

Αυτά είναι κοινά σε όλα τα προγράμματα.

Αν σου κρασάρει το mobileVoip πάντως μάλλον δεν θα δουλέψει τίποτα.

Δοκίμασε πάντως.

Έκανες διάγνωση από την εφαρμογή? Να δεις που είναι το πρόβλημα.

Σε Windows10Mobile μόνο Zoiper και ΜobileVoip βρήκα... Δοκίμασα σε Zoiper sip.voipsmash.com:5060, όνομα χρήστη και κωδικό και δεν συνδέεται... Error 500 Internal server error. Υποθέτω μόνο με MobileVoIP μένω. Έψαξα για διαγνωστικά, αλλά δεν έχει κάποια ρύθμιση... Και σε Symbian το MobileVoIP και το NokiaSIPServices είναι οι μόνες λύσεις...

Σε Android το grandstream είναι το καλύτερο;

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε Windows10Mobile μόνο Zoiper και ΜobileVoip βρήκα... Δοκίμασα σε Zoiper sip.voipsmash.com:5060, όνομα χρήστη και κωδικό και δεν συνδέεται... Error 500 Internal server error. Υποθέτω μόνο με MobileVoIP μένω. Έψαξα για διαγνωστικά, αλλά δεν έχει κάποια ρύθμιση... Και σε Symbian το MobileVoIP και το NokiaSIPServices είναι οι μόνες λύσεις...

Σε Android το grandstream είναι το καλύτερο;

Μπήκες στο σάιτ να ενεργοποιήσεις το sip?

sip - enable.

Αν βέβαια δίνει sip γιατί κάποιες (λίγες) από αυτές δεν δίνουν, το voipsmash δίνει, τώρα το είδα.

Το grandstream τρέχει καλύτερα και έχει και 2-3 codecs παραπάνω.

Δεν είχα ποτέ Windows και δεν έχω εμπειρία στο θέμα.

a6562298e37d7032da120975f2fc4c17.jpg

Edited by pavlitakis1

Να ευχαριστησω κι εγω με τη σειρα μου τον pavlitakis για την αμεση βοηθεια του καξ οανω απ ολα που μ ανοιξε τα ματια μεσα στο νημα της Q. Περιμενω να μου ερθει η sim της Q μεσα στη βδομαδα την οποια αιτηθηκα με φορητοτητα του αριθμου μου. Καλως εχοντων των πραγματων,με voipalot για ομιλια και την Q για data μονο,συν τα δωρα που προσφερει στις μηνιαιες ανανεωσεις κλπ, πιστευω θα εξοικονομησω πολλα χρηματα που χαραμιζα τοσα χρονια στα ελληνικα καρτελ. Μια τεχνικη απορια... Δουλευω μια planetsim-eurosim για gps tracker η οποια και αυτη,δεν ληγει πριν το 12μηνο αρκει να κανεις μια χρωσιμη κληση-κινηση. Δεν υποχρεωνεσαι να βαζεις credits και δεν χανεται η συνδεση. Θα μπορουσε μια αντιστοιχη καρτα να χρησιμοποιηθει στο κινητο μου,καθα μονο για ιντερνετ επι ελληνικου εδαφους; Πρακτικα γινεται; Οικονομικα λογικα δεν συμφερει για χρηση πλην voip. Εχετε εικονα;

Άντε βρε παιδιά γράψτε κάποιος και ποιους vocoder να ενεργοποιήσουμε και με.ποια σειρά σε 3g και WiFi στο grandstream.. και αν αξίζουν τα χρήματα για να αγοράσουμε το pro έτσι ώστε να ξεκλειδώσουμε και άλλους codecs

Να ευχαριστησω κι εγω με τη σειρα μου τον pavlitakis για την αμεση βοηθεια του καξ οανω απ ολα που μ ανοιξε τα ματια μεσα στο νημα της Q. Περιμενω να μου ερθει η sim της Q μεσα στη βδομαδα την οποια αιτηθηκα με φορητοτητα του αριθμου μου. Καλως εχοντων των πραγματων,με voipalot για ομιλια και την Q για data μονο,συν τα δωρα που προσφερει στις μηνιαιες ανανεωσεις κλπ, πιστευω θα εξοικονομησω πολλα χρηματα που χαραμιζα τοσα χρονια στα ελληνικα καρτελ. Μια τεχνικη απορια... Δουλευω μια planetsim-eurosim για gps tracker η οποια και αυτη,δεν ληγει πριν το 12μηνο αρκει να κανεις μια χρωσιμη κληση-κινηση. Δεν υποχρεωνεσαι να βαζεις credits και δεν χανεται η συνδεση. Θα μπορουσε μια αντιστοιχη καρτα να χρησιμοποιηθει στο κινητο μου,καθα μονο για ιντερνετ επι ελληνικου εδαφους; Πρακτικα γινεται; Οικονομικα λογικα δεν συμφερει για χρηση πλην voip. Εχετε εικονα;

Νομίζω ότι αυτή η κάρτα χρεώνει εισερχόμενες κλήσεις.

Επίσης έχει ελάχιστο 20€/έτος.

Δεν αξίζει.

(...)Απλές χρεώσεις.

Για κάθε χώρα που επισκέπτεστε χρειάζεται να θυμάστε μόνον δυο χρεώσεις! Μία για τις εισερχόμενες κλήσεις και μία για τις εξερχόμενες κλήσεις (Εκτός πολύ ειδικών προορισμών)(...)

Τα ίδια και λιγότερα είναι στην Q με ελληνικό αριθμό και sms για τράπεζες κλπ. και δωρεάν στο 13033:lol:

Εξαρτάται από την κίνηση βέβαια.

Η Q εκτός από τα δώρα δίνει επέκταση υπολοίπου με αγορά πακέτου.

Οπότε για να μην μηδενιστεί το υπόλοιπο και χάσεις τα δώρα πρέπει να βάζεις 6€ στο τρίμηνο/τετράμηνο ίσα ίσα για να μένει ενεργή ώστε να δουλεύει το Voip.

7da7ae93325b9330ef5c3d7e32d96fca.jpg

Edited by pavlitakis1

Επειδη θα χρησιμοποιω την q και για τα data σερφαρισματος, πιστευω θα μου βγαινει 5-6€ το μηνα ολη η φαση. Μιλαω λιγο κατα μεσο ορο αλλα καποιες φορες δεν φτανουν τα λεπτα των κλασσικων παροχων. Οποτε voip και παλι voip. Χιλια ευχαριστω και παλι

Μπήκες στο σάιτ να ενεργοποιήσεις το sip?

sip - enable.

Αν βέβαια δίνει sip γιατί κάποιες (λίγες) από αυτές δεν δίνουν, το voipsmash δίνει, τώρα το είδα.

Το grandstream τρέχει καλύτερα και έχει και 2-3 codecs παραπάνω.

Δεν είχα ποτέ Windows και δεν έχω εμπειρία στο θέμα.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ έχω να πω! Ενώ τα είχα ενεργοποιήσει τα SIP services μέσω Waterfox (είναι privacy oriented firefox fork), λόγω αποκλεισμού cookies δεν είχαν περαστεί τελικά. Δοκίμασα με Firefox και μετά την ενεργοποίηση, συνδέεται και λειτουργεί κανονικά μέσω Zoiper! Χωρίς τα προβλήματα του MobileVoip. Ευχαριστώ θερμά!

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επειδη θα χρησιμοποιω την q και για τα data σερφαρισματος, πιστευω θα μου βγαινει 5-6€ το μηνα ολη η φαση. Μιλαω λιγο κατα μεσο ορο αλλα καποιες φορες δεν φτανουν τα λεπτα των κλασσικων παροχων. Οποτε voip και παλι voip. Χιλια ευχαριστω και παλι

Ίσως μπορείς να παραγγείλεις κάπως SIM π.χ. από Ολλανδία και να την συντηρείς online κυρίως για να έχεις Ευρωπαικό αριθμό και δεδομένα χωρίς Roaming εντός ΕΕ και μέσω αυτής να έχεις VoIP, Viber κλπ... Από Γερμανία π.χ. η aldiTalk έχει ετήσιο πακέτο για απεριόριστα λεπτά και μηνύματα σε κινητά/σταθερά Γερμανίας και 1GB το μήνα με κάτω από 60 ευρώ. Τα GB μπορείς να τα έχεις και Ελλάδα λόγω ΕΕ και είσαι καλυμμένος. Από Ελλάδα, αν και όλα ακρίβαιναν, από τις πιο οικονομικές παραμένει η Q με τα ειδικά πακέτα δυο φορές την εβδομάδα και ανανέωση με 6 ευρώ.