Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γειά σας.

Δεν είδα κάτι σχετικό στην αναζήτηση ούτε ήξερα που να το εντάξω, σε ποιά ενότητα θεμάτων εννοώ, και το έγραψα εδώ..

Πουλάω λοιπόν ένα ΝΟΚΙΑ 8800 και μου ζητάνε να δώσω imei. Το κινητό δεν γράφει πουθενά imei, ουτε κάτω απο την μπαταρία που μού είπαν να κοιτάξω.

Αυτό που ρωτάω είναι αν πρέπει να δώσω τέτοια πληροφορία στο διαδίκτυο και αν την δώσω τι συνέπειες μπορεί να υπάρχουν;

Ευχαριστώ και αν χρειαστει να μετακινηθεί σε άλλη ενότητα το μήνυμα απο εμένα κανένα πρόβλημα.

 

λογικα θελει να παρει τηλ να επιβεβαιωσει αν υπαρχει εγγυηση ακομα ή αμα εχει τα μεσα να μαθει αν εχει επισκευαστει ποτε..

δεν εχεις να φοβασαι κατι να το δωσει...

θα το βρεις αμα πατησεις *#06# σαν να παιρνεις τηλεφωνο

phones' list: alcatel 311, SE t310, SE z600, SE k700i, Samsung zv30, nokia 6290, samsung g600, SE k770i, LG arena, Nokia 5800, nokia N82, nokia E72, htc hero, nokia N8, SE Xperia Neo V, Nokia N9, SE Xperia Mini, LG 4x HD, Blackberry Z10, Nokia Lumia 920, Nokia 101, Samsung Galaxy S4 mini LTE, LG G2, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S9+, Xiaomi Mi 10 5G
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Και 4.01 inches καλα ειναι. Παιζει μεγαλο ρολο για η αναγογια της οθονης. Αν ειναι 3:2 φαινεται τεραστια, αν ειναι 16:9 οχι και τοσο, και βολευει στο χερι.

http://cdn2.gsmarena.com/vv/bigpic/lg-bl40.jpg

Link to comment
Share on other sites

there's not a single manufacturer to come up with a handset to match the raw power and display brilliance of the Samsung Galaxy S4, HTC One or Sony Xperia Z in a shell that's as easy to pocket as, say, the Apple iPhone 5

Και αυτο εδω τι ειναι;

http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_2s-5397.php

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
παιδια παρελαβα στις 1/5 ενα galaxy xcover 2 (S7710) ειχε ομως προβλημα οταν το εβγαλα απο το φορτιστη εδειχνε οτι συνεχιζε να φορτιζει και εκανε συνεχεια τον ηχο που κανει οταν το βαζεις /βγαζεις απο το φορτιστη αμα βγαλεις την μπαταρια φτιαχνει αν το ξανασυνδεσεις στον φορτιστη κανει παλι τα ιδια. το εστειλα στο καταστημα που το πηρα στις 3/5 τωρα δικαιουμαι DOA? απο το καταστημα μου ειπαν οτι η Arvato και η samsung δεν δινουν συσκευη καινουρια μονο την επισκευαζουν στην προκειμενη περιπτωση μου αλλαξαν πλακετα μπορω να παρω καινουρια συσκευη?
υπογραφή εκτός ορίων
Link to comment
Share on other sites

Εαν ήταν καινούριο είναι doa. Κανονικά πρέπει να σου δώσουν καινούρια. Αν και δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς αν είναι παραεισαγωγής.
Back In Black
Link to comment
Share on other sites

Εαν ήταν καινούριο είναι doa. Κανονικά πρέπει να σου δώσουν καινούρια. Αν και δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς αν είναι παραεισαγωγής.
το κινητο ειναι καινουριο απλα δεν δινουν συσκευη
υπογραφή εκτός ορίων
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον φταίει οτι δεν ήταν επίσημη εισαγωγή, αν και αυτό δεν θα έπρεπε να ισχύει. Μπορείς να πεις από ποιο μαγαζί το πήρες;

 

EDIT: μόλις τώρα είδα πως είχες γράψει και στο θέμα του xcover2. Νομίζω πως η απάντηση που πήρες εκεί σε καλύπτει..

Edited by Takis_dm
Back In Black
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ειδικά γύρω από τον τομέα των smartphones εξελίχθηκαν και οι οθόνες άρα και το μέγεθός τους.

Αρκετό καιρό τώρα καλά κρατεί η διαμάχη ανάμεσα στους χρήστες διαφορετικών λογισμικών. Οι χρήστες του android "κατηγορούν" το ios και το αντίστροφο.

Εδώ όμως και κάμποσο καιρό έχει δημιουργηθεί και μία άλλη "αντιπαλότητα" η οποία αφορά το μέγεθος της οθόνης σε ένα smartphone.

Η Samsung τόλμησε να βγάλει το Samsung Galaxy Note τον Οκτώβριο του 2011, 19 μήνες πριν, με διαγώνιο οθόνης 5,3 ίντσες και μία καινούργια κατηγορία δημιουργήθηκε με το όνομα όπως όλοι πλέον ξέρουμε "phablet". Οι πρώτες κριτικές από τον "απλό" κόσμο κυμαίνονταν στα σχόλια του είδους "παντόφλα", "ταψί" και "πως θα το χρησιμοποιήσω αφού είναι τεράστιο" κοκ. Παρόλα αυτά βρήκε το δικό του μερίδιο αγοράς, έκανε πολύ μεγάλες πωλήσεις, ακόμα περισσότερες εταιρίες ακολούθησαν τα βήματα της Samsung, ώστε να πάρουν κομμάτι από την πίτα, και έτσι η κατηγορία phablet βρήκε το κοινό της. Ένα κοινό που πλέον δύσκολα θα συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο στο θέμα της οθόνης.

Στον αντίποδα τώρα, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό χρηστών smartphone το κατακρίνουν αυτό, καθώς υπάρχει μία "μεγαλομανία" στα μάτια τους από τις εταιρίες που όσο περνάει ο καιρός όλες τους αυξάνουν το μέγεθος της οθόνης στις συσκευές τους. Για παράδειγμα όλες οι ναυαρχίδες του 2013 είναι πάνω από 4,7 ίντσες. Το HTC ONE με διαγώνιο στις 4.7 αλλά το σώμα του είναι τόσο μεγάλο όσο ενός με 5 ίντσες, το Xperia Z φοράει οθόνη 5 ιντσών όπως και το πολυαναμενόμενο Samsung Galaxy S4. Αυτή η τάση όμως αφήνει ξεκρέμαστους τους χρήστες που θέλουν ένα smartphone με δυνατά χαρακτηριστικά αλλά δεν θέλουν μία τέτοια οθόνη. Θέλουν κάτι πιο compact, κάτι πιο εύχρηστο.

Το μόνο το οποίο θεωρείται ότι είναι στα κορυφαία smartphones με μικρότερο μέγεθος είναι το iphone 5 από την εταιρία από το Cupertino, το οποίο ανήκει και σε μία άλλη κατηγορία, αυτή του iOS. Παρόλο που δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, στα χαρτιά, όπως τα άλλα κορυφαία smartphones του "αντίπαλου" στρατοπέδου, τρέχει αξιοπρεπέστατα και καλύπτει όλους τους χρήστες του. Μεγάλο όμως παράπονο είναι η διάρκεια της μπαταρίας, όπου δημιουργείται το εύλογο ερώτημα "αφού δεν έχεις μεγάλη οθόνη άρα μεγαλύτερο σώμα, πως θα χωρέσει και η μεγαλύτερη μπαταρία;". Τελευταία πολλές φήμες βγαίνουν στην επιφάνεια ότι και η μηλοεταιρία, που έκανε επανάσταση το 2007 στον χώρο της τηλεφωνίας, θα ακολουθήσει τις άλλες εταιρίες αυξάνοντας το μέγεθος της οθόνης του γνωστού iphone. Έτσι νέο κύμα αντιδράσεων έχει δημιουργηθεί όσον αφορά τις οθόνες αφού αυτοί που δεν θέλουν μεγάλες βλέπουν τον τελευταίο "πιστό" στο λειτουργικό μέγεθος να αλλάζει πορεία.

Και μετά από όλα αυτά αναρωτιέμαι φίλοι μου. Μήπως πρέπει σιγά σιγά να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι όλες οι συσκευές σε λίγο καιρό από τώρα θα είναι "μεγάλες"(ή νορμάλ για αρκετούς);

Δηλαδή πρέπει να συμβιβαστεί ο χρήστης που θέλει για παράδειγμα οθόνη έως 4.3 με κορυφαία χαρακτηριστικά;

Άρα καλύτερα να πάρω ένα κινητό με μεγάλο μέγεθος τώρα, ώστε να το συνηθίσω μετά και να μην μου κάνει εντύπωση;

Θα έρθει ο καιρός που στα μαγαζιά με τεχνολογικά είδη θα είναι smartphones μόνο με "μεγάλο" μέγεθος;

Ακόμα και όσοι βολεύονται με μεγάλες οθόνες μήπως έρθει η στιγμή όμως που θα κουραστούν; Μήπως για παράδειγμα κάποιος που θέλει έως 5.3 και όχι παραπάνω κάποια στιγμή αναγκαστεί να πάει σε κάτι παραπάνω γιατί δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή;

Πότε θα σταματήσει αυτό το θέμα; Μήπως σταματήσει μόνο όταν η τεχνολογία εύκαμπτων οθονών είναι σε στάδιο για μαζική παραγωγή;

 

Συγχωρείστε με για το μεγάλο κείμενο, αλλά είναι σκέψεις που τριγυρνούν στο μυαλό μου τον τελευταίο καιρό. Έτσι, βλέποντας ότι αυτή η συζήτηση για το μέγεθος, για την οθόνη και ούτω καθεξής και τί όλα αυτά μπορούν να επιφέρουν μεγαλώνει, σκέφτηκα να το συζητήσουμε σε ένα θέμα.

Ευχαριστώ.

:D

Άρης

Follow me

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
όπως αναφέρω ψάχνω σύνδεση 3g . θέλω να πάω στο ποροραφτι για 10 ημερες και θα ήθελα να έχω για αυτές τις μέρες σύνδεση 3g . δεν με νοιάζει τι δυκτιο θα είναι . αν ξέρετε καποιου ειδους συνδεσης για 10 μέρες θα ηταν το ιδανικό . έχω ένα νεξους 7 με υποδοχή για 3g sim . αν υπάρχει κάποιος που έχει εμπειρία σε σύνδεση με 3g με αυτή τη συσκευή ή σε αυτή τη περιοχή θα με βοηθούσε πολύ !!! :)
Link to comment
Share on other sites

όπως αναφέρω ψάχνω σύνδεση 3g . θέλω να πάω στο ποροραφτι για 10 ημερες και θα ήθελα να έχω για αυτές τις μέρες σύνδεση 3g . δεν με νοιάζει τι δυκτιο θα είναι . αν ξέρετε καποιου ειδους συνδεσης για 10 μέρες θα ηταν το ιδανικό . έχω ένα νεξους 7 με υποδοχή για 3g sim . αν υπάρχει κάποιος που έχει εμπειρία σε σύνδεση με 3g με αυτή τη συσκευή ή σε αυτή τη περιοχή θα με βοηθούσε πολύ !!! :)

 

Δυστυχως δεν εχω εμπειρια ουτε με την συγκεκριμενη συσκευη αλλα και ουτε στην συγκεκριμενη περιοχη.Αν ομως εχει καλο σημα η Wind εκει και το επιβεβαιωσουν τα παιδια ριξε μια ματια στο F2G οπου με 5 ευρω εχεις 1GB mobile internet(με online ενεργοποιηση).Ας απαντησουν ομως καλυτερα φιλοι που γνωριζουν σχετικα με την περιοχη. :)

Link to comment
Share on other sites

Χαιρετω τους συμφιριστες!εχω ενα προβλημα με τα ακουστικα του note 2 τα official μετα απο 2 μηνες λειτουργιας με καλη και προσεγμενη χρηση το ενα ηχειο ακουγεται πολυ πιο χαμηλα απο το αλλο!αλλαξα αυτα τα πλαστικα αλλα δεν γινεται τιποτα!οταν πιεζω το προβληματικο ακουστικο με το χερι ο ηχος ακουγεται κανονικα!μηπως γνωριζει κανεις τι συμβαινει?
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια. Θα ηθελα τα φωτα σας γαι το ποια οθονη καταναλωνει περισσοτερη ενεργεια σε λευκό και ποια σε μαυρο χρωμα. Για παραδειγμα η SLCD 2 καταναλανωνει περισσοτερη ενεργεια στο μαυρο χρωμα αποτι στο λευκο και η amoled το αντιστροφο?
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!! Εργάζομαι σε λενα ιατρειο και έχουμε τρομερο προβλημα με τα τηλέφωνο. Υπαρχουν 3 τηλεφωνα. τα 2 ασυρματα. εγω εχω ενα σταθερο και ενα ασυρματο κοντα μ! το σταθερο λειτουργουσε κανονικα τωρα εχει παρει την κατω βολτα. δεν χτυπαει μονο μπορεις να καλεσεις. τα ασυρματα χτυπουν κανονικα και εχουν ενδοεπεικοινωνια αλλα αν χτυπησει το τηλεφωνο και το σηκωσω απο το ενα ασυρματο ο γιατρος δε μπορει να μιλησει απο το αλλο ασυρματο. Γενικα επικρατει ενα μπαχαλο και δουλεια δε γινεται. εγω συνεχως ειμαι με ενα τηλεφωνο στο χερι ορθια για να του το δινω να μιλαει. Θα ηθελα μια λυση λοιπον!

 

Θελω να του προτεινω να παρουμε 2 καινουργια τηλεφωνα να λειτουργουν κανονικα να εχουν ενδοεπικοινωνια αλλα και να μπορω να του περναω το τηλεφωνημα του με ενα κουμπακι για να μη σηκωνομαι ολη την ωρα να του χτυπαω την πορτα να το σηκωσει!

 

Υπαρχει καποιος που να μου προτεινει λύση; Τι να αγοράσουμε και πόσο κοστιζουν τέτοιες υπηρεσίες!! Γτ αν του πω κτ πανακριβο σιγουρα θα προτιμισει τη λυση του να σηκώνομαι!!! :p

 

ευχαριστω!!! :-)

 

 

-Ομάδα Διαχείρισης- Απαγορεύεται η γραφή τύπου sms (τπτ, κ, γτ, κλπ)

Edited by navi55
Link to comment
Share on other sites

απο οσο εψαξα δεν βρηκα αντιστοιχο θεμα...και επειδη εχω αποροιες...ποια ειναι η καταλληλη θερμοκρασια για ενα σμαρτφον??

 

38 βαθμοι ειναι πολλοι//??

nokia 3310 ,w710i,w750i,w995,zylo, zopo c2 platinum , lenovo a806

 

 

You can't sink a Rainbow

Link to comment
Share on other sites

απο οσο εψαξα δεν βρηκα αντιστοιχο θεμα...και επειδη εχω αποροιες...ποια ειναι η καταλληλη θερμοκρασια για ενα σμαρτφον??

 

38 βαθμοι ειναι πολλοι//??

 

Οχι....εννοεις περιβαλλοντος;

Link to comment
Share on other sites

εννοω κινητου...θερμοκρασια που εχει το κινητο

nokia 3310 ,w710i,w750i,w995,zylo, zopo c2 platinum , lenovo a806

 

 

You can't sink a Rainbow

Link to comment
Share on other sites

εννοω κινητου...θερμοκρασια που εχει το κινητο

 

Εννοειται πως δεν ειναι πολλοι οι 38°C. Το αντιθετο μαλιστα.... Στον επεξεργαστη κυριως.

Αν η μπαταρια ομως, πιανει τετοιες θερμοκρασιες, δεν ειναι οτι καλυτερο. Οχι επικινδυνο παντως.

 

Αλλωστε αν ηταν πολλοι μολις επιανε καυσωνας θα καταστρεφοντουσαν ολα.

Link to comment
Share on other sites

38 βαθμοί για ένα σύγχρονο 4πυρηνο smartphone ειναι εξαιρετικά καλά.Μην ανησυχείς και 50 να φτάσει που δε θα φτάσει το mtk6589 σου στους 50 εκτός και αν το αφήσεις έξω για ... ηλιοθεραπεία :p πάλι τίποτε δε θα πάθει απλά θα το νιώθεις εσύ ζεστό στο χέρι.Και η κατάλληλη θερμοκρασία για ένα smartphone ειναι σχετική και ανάλογα το hw που φοράει.π.χ. Ο snapdragon επεξεργαστής αναπτύσει πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες απο τον mtk.Δες π.χ. το αντιστοιχο θέμα για υπερθέρμανση στο galaxy s4 να πάρεις μια ιδέα Edited by bbbb
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...