Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα

Πλέον έχει περάσει σχεδόν μία εβδομάδα από την παρουσίαση του iPhone 5 και έχω παρατηρήσει ότι το βασικό "παράπονο" για το νέο τηλέφωνο είναι ο σχεδιασμός του. Για κάποιο μυστήριο λόγο όλοι περιμένανε κάποιο νέο πρωτοποριακό σχέδιο.

Γιατί λέω μυστήριο λόγο ? Γιατί πολύ απλά εγώ δεν περίμενα να αλλάξει ο σχεδιασμός του Iphone 5 σε σχέση με τα 2 πρώτα. Τώρα θα μου πείτε - όπα ρε φιλαράκο το παίζεις έξυπνος και μετά χριστό προφήτης - αλλά θα σας αναλύσω συντόμως το σκεπτικό που είχα πριν την παρουσίαση.

Αν δείτε τα 3 πρώτα iPhone μοιαζαν πάρα πολύ μεταξύ τους. Iphone 2G, 3G και 3GS δεν είναι τίποτα άλλο παρά εξελίξεις του ίδιου σουλουπιού. Ξαφνικά τσουπ iPhone 4 και το σουλούπι αλλάζει. Όλοι πέρσι περιμένανε το Iphone 4s να είναι διαφορετικό αλλά εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα είναι ίδιο ή πανομοιότυπο με το 4 γιατί πολύ απλά το 3G ήταν πανομοιότυπο με το πρώτο iPhone. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο περίμενα και το 5 να είναι πανομοιότυπο με το 4 και το 4s.

Προφανώς η στρατηγική της Apple είναι να ρίχνει κάθε 3 μοντέλα στην αγορά ένα νέο Πρωτότυπο μοντέλο. Πράγμα λογικό γιατί δεν γίνεται κάθε χρόνο να υπάρχει έμπνευση στους βιομηχανικούς σχεδιαστές ενώ παράλληλα έχουν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να δουλέψουν τις ιδέες τους και να τελειοποιήσουν το Design σε συνδυασμό με την εργονομία. Παράλληλα δεν είναι ότι σου αφήνει τα 3 μοντέλα εντελώς ίδια. Προσπαθεί με διάφορους τρόπους να κάνει βελτιώσεις (διαστάσεις, υλικά) έτσι ώστε να υπάρχει μια διαφοροποίηση. Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που δίνει διαχρονική αξία στα προϊόντα της.

Βλέπουμε τι γίνεται και στα Android ... οι εταιρείες βγάζουν 7-10 πανομοιότυπα μοντέλα κάθε χρόνο, από τα οποία ελάχιστα ή ακόμα και κανένα από αυτά δεν κάνει "γκελ" στο μάτι του καταναλωτή ως design.

Βιάζονται όλοι να ρίξουν την Apple Στον καιάδα και να βγάλουν "ανίκανους" και "άχρηστους" τους συνεχιστές της Δυναστείας του Steve Jobs αλλά προσωπικά είμαι σίγουρος ότι αυτοί συνεχίζουν στη γραμμή που χάραξε αυτός - για να μην πω ότι πριν πεθάνει είχε αφήσει product plan για την επόμενη δεκαετία πάνω στο οποίο τρέχει η Apple.

Εν αναμονή του iPhone 5 λοιπόν και να είστε σίγουροι ότι το επόμενο iphone ... το 6 θα έχει εντελώς νέο σχεδιασμό, όχι επειδή η Apple "άκουσε" τα παράπονα των Fan boys ή τις επικρίσεις των "Apple haters" αλλά επειδή αυτός είναι ο στρατηγικός της σχεδιασμός.

Iphone 7 - Huawei P9 Lite - Ipad Mini 2 - MacBook Pro 13 - Asus ZenAioS

Previous : Iphone 6 - Ipad Mini Retina- MacBook Air - Toshiba Click Mini - Dell Inspiro 23 - Ipad Air - Ipad MIni - Toshiba Encore 8 - Iphone 5C - Ipad 2 - Samsung Galaxy S4 mini - Samsung Tab 7 - Motorola Razr I - Sony Xperia P - Sony Ericsson Xperia Arc - Motorola Defy - Samsung Omnia 2 - Samsung Omnia

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πριν ένα χρόνο περίπου έκανα την πρώτη απόπειρα να κάνω την μετάβαση από iphone.Δυστυχώς ήταν αποτυχημένη.Το galaxy sii πουλήθηκε μέσα σε δύο εβδομάδες κυρίως λόγω του γνωστού hardware προβλήματος με την ροζ κηλίδα στις φωτογραφίες και δευτερευόντως γιατί δεν μου άρεσε καθόλου το touchwiz της Samsung.Επέστρεψα στα σίγουρα παίρνοντας το 4s,από το οποίο είμαι υπερευχαριστημένος.'Ομως δεν μπορώ πλέον τις 3,5 ίντσες και έχω βαρεθεί να βλέπω καθημερινά εδώ και 4 χρόνια(εποχή 3G) τα ίδια εικονίδια να κάνουν περίπου τα ίδια πράγματα απλά με μεγαλύτερη ταχύτητα.(Ποιοτικά και αξιόπιστα αλλά τα ίδια).

Με προτάσεις λοιπόν όπως το Nexus και το HTC one x σκέφτομαι να κάνω ακόμη μια προσπάθεια.

Ο μόνος πλέον ενδοιασμός μου είναι το λεγόμενο ''οικοσύστημα''.Δηλαδή,είμαι κάτοχος imac στη δουλειά,mac book στο σπίτι συν το iphone συν το ipad.Όλα αυτά μαζί συνεργάζονται άψογα ενώ με το mountain lion και το αναβαθμισμένο icloud

τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα.

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω σε όσους έχουν αντίστοιχη εμπειρία αν δυσκολεύτηκαν να εντάξουν μια android συσκευή στο οικοσύστημα της apple.

Υ.Γ Δεν βρήκα αντίστοιχο θέμα,αν υπάρχει ας μεταφερθεί.

Edited by thakost

Αν επιλέξεις κάποιο δοκιμασμένο τηλέφωνο όπως το Nexus, το βέβαιο είναι ότι δεν θα αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που περιγράφεις για το S2.

Το θέμα δεν είναι τοσο η ενσωμάτωση του android σου στο Apple οικοσύστημα, είτε έχεις MacOS είτε Windows, είτε *nix, με τον ίδιο τρόπο θα χρησιμοποιείς το android.

Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να μάθεις νέους τρόπους να κάνεις τα ίδια πράγματα, και η διαφορά με την Apple είναι ότι το ρομποτάκι δεν έχει one-stop-shop -υπάρχουν πολλές εφαρμογές ασφαλείας, πολλά πληκτρολόγια, πολλες εφαρμογές backup και cloud storage - και ακόμα χειρότερα/καλύτερα πολλές ROMS, πολλοί kernels κλπ.

Παρεμπιπτόντως έχεις κοιτάξει καθόλου και προς τη μεριά των WP8?

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα.Ότι υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογές που πρέπει να ψάξεις,να δοκιμάσεις,να ταιριάξεις.Και όταν έχεις κακομάθει σ' ένα περιβάλλον mac που αυτά τα κάνουν οι άλλοι για σένα -τις περισσότερες φορές με άρτιο τρόπο-δεν ξεβολεύσαι εύκολα.:O

Όσο για τα WP8 ας δοκιμαστούν λίγο και βλέπουμε...

thakost, δεν εισαι ο μονος με τετοιες απαιτησεις. Πολλοι αν οχι ολοι πηγαμε απο ios σε android. Δαγκωτο για μενα nexus galaxy... ειναι η τεταρτη συσκευη android που πηρα και ηρθα απο iphone. Ειναι το μονο που εμεινα ευχαριστημενος απο αποψη αποκρισης/ταχυτητας/σταθεροτητας. Αυτο δε ξερω αν σου λεει κατι, για μενα λεει πολλα. Προφανως μιλαω για outofthebox εμπειρια χρησης και οχι ψαξιματα με ρομ ή βελτιώσεις. Προσωπικα αυτο εψαχνα. Παραχωρήσεις θα κανεις μονο σε καμερα. Το λογισμικο ειναι απιστευτα optimized και smooth. Πρεπει τωρα στο 4.1.1 να ειναι η πρωτη φορα που δεν εχω "θεματα", καθυστερήσεις, επανεκκινήσεις κλπ

για μακ που λες, σιγουρα σαν το iphone μην περιμενεις να δεσει κατι καλυτερα. Ειδικά η σαμσουνγκ δεν παρεχει εφαρμογες περαν του kies για τετοιο λειτουργικο (για τις αλλες σειρες galaxy, οχι τα nexus). Παντως διαβαζω σε ξενα φορα/blogs για αρκετα ατομα που εχουν galaxy nexus και εχουν μακβοοκ, συνεπως καπως την παλευουν. Πλεον εχω μονο ιος/pc και δεν εχω μακ για να σου πω ακριβως. Αλλα τα λειτουργικα πως περιμενεις να ταιριαξουν? το ενα θελει αναγκαστικα itunes ή icloud για το παρε δωσε και το αλλο κατευθειαν το συνδέεις και βαζεις οτι θες χυμα.

το hox ενω ειναι πολυ δυνατη συσκευη και εχει καλυτερο φινίρισμα αλλα μη περιμενεις να τρεξει τοσο smooth οσο το galaxy nexus. στο λεω εκ πειρας, με βαση προβληματα φιλων που ηταν και ειναι στο οικοσυστημα της htc. γενικα ειναι σε σενα, αν αντεχεις να κανεις παραχωρησεις και σε ποια σημεια. Για μενα ενας απαιτητικος χρηστης ιος εχει μονοδρομο το galaxy nexus ή τα google branded κινητα... αν ψαχνεσαι να περνας ρομς το hox το φτιαχνεις και αυτο στα μετρα σου. Για μενα δεν υπαρχει καν μετρο συγκρισης...

Edited by pappasi

για μακ που λες, σιγουρα σαν το iphone μην περιμενεις να δεσει κατι καλυτερα. Ειδικά η σαμσουνγκ δεν παρεχει εφαρμογες περαν του kies για τετοιο λειτουργικο (για τις αλλες σειρες galaxy, οχι τα nexus). Παντως διαβαζω σε ξενα φορα/blogs για αρκετα ατομα που εχουν galaxy nexus και εχουν μακβοοκ, συνεπως καπως την παλευουν. Πλεον εχω μονο ιος/pc και δεν εχω μακ για να σου πω ακριβως. Αλλα τα λειτουργικα πως περιμενεις να ταιριαξουν? το ενα θελει αναγκαστικα itunes ή icloud για το παρε δωσε και το αλλο κατευθειαν το συνδέεις και βαζεις οτι θες χυμα.

Κυρίως με απασχολεί η μεταφορά δεδομένων από ημερολόγιο,υπενθυμίσεις,επαφές,σημειώσεις άμεσα από υπολογιστη σε κινητό και ανάποδα.Ναι το ξέρω ότι γίνεται με google account και evernote αλλά είναι άλλο πράγμα αυτά να περνάν αυτόματα μεσω cloud χωρίς κανένα επιπλέον βήμα.Τέλος πάντων δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.Ίσως κι ευτυχώς,γιατί αν όλα γινόταν από μια εταιρεία,ένα κινητό,έναν υπολογιστή πιθανόν να μην είχαμε και τίποτα απ΄όλα αυτά που συζητάμε.

Για μενα ενας απαιτητικος χρηστης ιος εχει μονοδρομο το galaxy nexus ή τα google branded κινητα...

Κάπως έτσι το φαντάζομαι κι εγώ.

Edited by thakost

Κυρίως με απασχολεί η μεταφορά δεδομένων από ημερολόγιο,υπενθυμίσεις,επαφές, σημειώσεις άμεσα από υπολογιστη σε κινητό και ανάποδα.Ναι το ξέρω ότι γίνεται με google account και evernote αλλά είναι άλλο πράγμα αυτά να περνάν αυτόματα μεσω cloud χωρίς κανένα επιπλέον βήμα.Τέλος πάντων δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Ίσως κι ευτυχώς,γιατί αν όλα γινόταν από μια εταιρεία,ένα κινητό,έναν υπολογιστή πιθανόν να μην είχαμε και τίποτα απ΄όλα αυτά που συζητάμε.

Κάπως έτσι το φαντάζομαι κι εγώ.

Βλέπω 2 διαφορετικές εκδοχές του τελευταίου σου μηνύματος (Διαβάζοντας το φόρουμ κόβεται, ενώ τώρα που σου γράφω την απάντηση το βλέπω ολόκληρο).

Πάντως να ξέρεις ότι για το συγχρονισμό τηλεφώνου δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον βήμα. Μπορείς να έχεις συγχρονισμένα συνέχεια με στοκ λειτουργικό:

• Browser
  • Calendar
  • Contacts
  • Currents
  • Drive
  • Gmail
  • Google Photos
  • Google Play Books
  • Google Play Magazines
  • Google Play Movies & TV
  • Instant Upload

Ενώ προφανώς κρατάει αυτόματα backup στη google τις ρυθμίσεις του συστήματος, ασύρματα δίκτυα κλπ

Και οι περισσότερες εφαρμογές για σημειώσεις μπορούν να είναι συνέχεια συγχρονισμένες, χωρίς να χρειάζεσαι κάποια πατέντα με Dropbox, Drive, κλπ

Edited by navi55

Προφανώς κατά τη μεταφορά του θέματος σ' αυτό το topic κάτι χάθηκε στο δρόμο γι αυτό και οι δύο εκδοχές.Το διόρθωσα.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.Ήδη έχω στα χέρια μου ένα xperia φίλου μου που του έκανα την αναβάθμιση σε ICS και τις επόμενες μέρες θα κάνω διάφορους πειραματισμούς για να λύσω τις απορίες μου σε σχέση με την συμβατότητα.

Edited by thakost

Με καλυψε απολυτα (απολυτα ομως) ο pappasi! Ειναι ακριβως οπως τα λεει. Και μιλαω σαν βασικος χρηστης προϊοντων apple, με iMac/Macbook/iPad/iPod και τελος iPhone, απο το 2G μεχρι και το 4S, το οποιο εδωσα τον Ιουνιο, και κατεληξα τελος Ιουλιου (μετα ακυρες αγορες οπως HTC Sensation/One X, Motorola Razr, Lg...) στο Galaxy Nexus. Κλασικα οτι καλυτερο μπορεις να παρεις σε android. Μην τα ξαναγραφω, ειναι οπως τα ειπε ο pappasi. Επειδη ειχα και το Nexus S, απλα θα πω οτι θα περιμενω να βγει το νεο Nexus, να το δω απο κοντα, και αν με χαλασει σε κατι, θα σκεφτω το iPhone 5.

(δεν εχω σκεφτει καθολου το S3, διοτι για μενα οτι χειροτερο εχει κανει η Samsung σαν εταιρεια, ειναι το TouchWiz)

Edited by tfd1978

Για το χαβαλέ και μόνο:

http://theamazingios6maps.tumblr.com/

http://www.jest.com/article/199344/new-blog-the-amazing-ios-6-maps

Τα "έσπασε" η Apple με την Google και οι χάρτες βγήκαν λίγο...χμ...

Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν η Apple "αποσύρει" το Google Search!!!

:lol::lol::lol:

μα η Apple ποτε δεν εκανε κατι καινοτομο, απλα εκλεβε (Xerox, IBM κλπ)

απλα διαφημιζεται πααααρα πολυ σε κατασταση Brainwash στον κοσμο και τσιμπαει με το να αγοραζει τα προιοντα της σε τραγικα υψηλες τιμες! ολα τα Iphone μοιαζουν.

ποιος νοιαζεται για το Design τοσο πολυ? οχι ο σωστος αγοραστης καποιου Smartphones, οχι αυτος που ψαχνεται, οχι αυτος που ξερει τι του γινεται.

αλλα αυτος που θελει να το παιζει μουρη, ή η τυπισσα που δεν ξερει την τυφλα της απο τεχνολογια.

ακομα κι ετσι,τα Androids ειναι σχεδιασμενα ωστε να στοχευουν σε πλιαδα χαρακτηριστικων κι οχι μονο σε Design

μεγαλυτερο ευρος τιμων, απαιτησεων, καταστασεων, customization κι αλλα πολλα,σε σχεση με την "φυλακη" της Apple που πεταει ενα κινητο καθε χρονο βαφτιζοντας το ως το καλυτερο (λολ)

ΛΟΛ

αποδειξη του οταν παει να κανει κατι το μηλαρακι απο μονο του, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ , ΠΑΤΩΝΕΙ ΤΡΑΓΙΚΑ.

its stealing time ! (γονατιστοι στην Google να τους δωσουν τα Maps :P)

3G-> 3GS

4 -> 4S

5-> 5s μετα το 5 παει το s και οχι το 6.

μην περιμενεις του χρονου βαση της ιστοριας ερχεται η αναβαθμιση του οποτε αν δουμε καινουργιο τηλεφωνο θα το δουμε σε 2 χρονια που θα βγει το 6.

μετα το 2G πηγε το 3G και αυτο γιατι εγινε 3G (τεχνολογια) το τηλεφωνο.

iphone xs max ipad 6th gen

3G-> 3GS

4 -> 4S

5-> 5s μετα το 5 παει το s και οχι το 6.

μην περιμενεις του χρονου βαση της ιστοριας ερχεται η αναβαθμιση του οποτε αν δουμε καινουργιο τηλεφωνο θα το δουμε σε 2 χρονια που θα βγει το 6.

μετα το 2G πηγε το 3G και αυτο γιατι εγινε 3G (τεχνολογια) το τηλεφωνο.

+1,έτσι είναι τα πράγματα δυστυχώς. Και η Apple αν ήθελε μπορούσε αλλά πιο πολύ μάλλον την νοιάζει το περιθώριο κέρδους της παρά να κάνει πάλι το μπαμ.. Έφυγε κι ο Jobs εξάλλου κι ο Ive πολεμά μόνος του με τους μηχανικούς :)

Και η Apple αν ήθελε μπορούσε αλλά πιο πολύ μάλλον την νοιάζει το περιθώριο κέρδους της

Ακριβως αυτο την ενδιαφερει, πρωτίστος και υπερβολικα. Σε τετοιο μεγαλο βαθμο, που δημιουργει εύλογα πολλα ερωτηματικα...

Καλησπέρα ,θα ήθελα να μου πει εάν κάποιος γνωρίζει κάποιο τύπο συκσκευής κινητου που μπορεί να απαντήσει αυτόματα σε βιντεοκλήση. (μόνο εαν γνωρίζει.όχι υποθέσεις)

Σκέφτομαι να ρίξω "σκούπα" στην παρόυσα φάση και να κάνω μία νέα αρχή εννοώντας πως θα ακυρώσω εντελώς την SIM που έχω τώρα.

σε γενικές γραμμές και φυσικά από θέμα αξιοπιστίας, για τώρα πιο θεωρείτε αξιόπιστο δίκτυο?

και τι εννοώ με αυτό...

άμεση βοήθεια και σωστή εξυπηρέτηση πελατών (με λίγα λόγια να μην είναι άσχετοι)

προγράμματα με βάση καλές παροχές internet

αξιόπιστο σήμα, όχι συγκεκριμένα σε μία περιοχή, αλλά στην ευρήτητα του νομού

με το 3g ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη τι γίνεται, όλο βλέπω διαφημίσεις ότι ακόμα "αναβαθμίζεται"

δελεαστικές προσφορές , που εμπεριέχουν κλήσει σε όλα τα δίκτυα κινητής.

αυτά μου έρχονται προς το παρών στο μυαλό.

δεν με ενδιαφέρει η περιαγωγή και γενικά να έχω δίκτυο που να χρησιμεύει για το εξωτερικό.

Σκέφτομαι να ρίξω "σκούπα" στην παρόυσα φάση και να κάνω μία νέα αρχή εννοώντας πως θα ακυρώσω εντελώς την SIM που έχω τώρα.

σε γενικές γραμμές και φυσικά από θέμα αξιοπιστίας, για τώρα πιο θεωρείτε αξιόπιστο δίκτυο?

και τι εννοώ με αυτό...

άμεση βοήθεια και σωστή εξυπηρέτηση πελατών (με λίγα λόγια να μην είναι άσχετοι)

προγράμματα με βάση καλές παροχές internet

αξιόπιστο σήμα, όχι συγκεκριμένα σε μία περιοχή, αλλά στην ευρήτητα του νομού

με το 3g ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη τι γίνεται, όλο βλέπω διαφημίσεις ότι ακόμα "αναβαθμίζεται"

δελεαστικές προσφορές , που εμπεριέχουν κλήσει σε όλα τα δίκτυα κινητής.

αυτά μου έρχονται προς το παρών στο μυαλό.

δεν με ενδιαφέρει η περιαγωγή και γενικά να έχω δίκτυο που να χρησιμεύει για το εξωτερικό.

vodafone φιλε. 1ο βραβείο εξυπηρέτησης πελατών, προγράμματα ομιλιας σ όλους και internet με συνεχή ενημέρωση στο 80 και 100 % χρήσης, ειδική ομάδα internet, τρελές επενδύσεις σε 3g και σύντομα σε 4g. Ψαξτο και μονος σου αν θες

Vodafone και απο μενα. Σε περιοχες που το cosmote μου εχει μια μπαρα, η συσκευη με voda πεταει
:cool:

Και εγω vodafone στα νοτια προαστια που ειμαι και πολυ καλο σημα και 3G ικανοποιητικο.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Vodafone και απο μενα :>'

Τους λογους τους ειπε ο rigobyzance.

Αν δεν θελεις παγια, ελαχιστες χρεωσεις, προβληματα σε λογαριασμους το μοναδικο δικτυο ειναι εδω, με καθε νεα αιτηση δωρα μια 2πλη κουβερτα σε διαφορα χρωματα και μια σακουλα καρβουνα. Απεριοριστη ομιλια απο την ταρατσα του σπιτιου σου με ολoυς

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned