Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

μια χαζή ερώτηση:

στο htc desire s , πως αλλάζω την εικόνα του backround με μια δικιά μου.

Έχω κατεβάσει μια φωτογραφία που είναι ακριβώς όσο η ανάλυση της οθόνης μου, αλλά όταν πάω από το μενού να το επιλέξω σαν backround μου βγάζει την φωτογραφία και ένα τετραγωνάκι για να την κάνω crop. Εγώ τη θέλω όλη όμως.

Για να σου πάρει ολόκληρο το background και να μην το κάνει crop, θα πρέπει η εικόνα να είναι 960x800 (όχι 480x800 που είναι η ανάλυση της οθόνης σου), για να προσαρμόζεται και στα 7 παράθυρα της homescreen...
HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

Κάνοντας κλικ πάνω σε ένα συγκεκριμένο τύπο αρχείου (πχ video) στο default file manager του κινητού,

μου βγάζει μήνυμα: "Καμία εφαρμογή δεν μπορεί να εκτελέσει αυτή την ενέργεια"

ΟΜΩΣ: Οταν πάω να το κάνω open μέσα από την εφαρμογή (πχ MoboPlayer) ανοίγει και παίζει κανονικά.

Πως μπορώ να συνδέσω ένα extension με μία συγκεκριμένη εφαρμογή?

(Android 2.2.1)

Ευχαριστώ.

Edited by Yoda
May The Force Be With You...

Δοκίμασε να κρατήσεις πατημένο το αρχείο και από τη λίστα να επιλέξεις "Άνοιγμα ως", μετά θα σου βγάλει δεύτερη λίστα (Κείμενο, Ήχος, Βίντεο, Εικόνα), επιλέγεις το κατάλληλο και θα σου ανοίξει τρίτη λίστα με όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα που έχουν σχέση με την προηγούμενη επιλογή σου. Μετά τικάρεις το "Άνοιγμα πάντα [...]" και είσαι ΟΚ.

Άν δε σου έχει αυτές τις επιλογές ο file manager, βάλε τον ES και θα τις έχεις...

Για να σου πάρει ολόκληρο το background και να μην το κάνει crop, θα πρέπει η εικόνα να είναι 960x800 (όχι 480x800 που είναι η ανάλυση της οθόνης σου), για να προσαρμόζεται και στα 7 παράθυρα της homescreen...

Σε ευχαριστώ πολύ αν και δεν κατάλαβα γιατί παίζουν ρόλο τα 7 παράθυρα, αφού η ανάλυση μία είναι και δεν αλλάζει(πόσο μάλλον μεγαλύτερη)

Σε ευχαριστώ πολύ αν και δεν κατάλαβα γιατί παίζουν ρόλο τα 7 παράθυρα, αφού η ανάλυση μία είναι και δεν αλλάζει(πόσο μάλλον μεγαλύτερη)

Όταν λέω 7 παράθυρα, εννοώ χοντρικά όλες τις οθόνες που "σέρνονται" δεξιά/αριστερά της αρχικής. Θα πρέπει το wallpaper να φτάνει μέχρι και 3 οθόνες δεξιά και 3 οθόνες αριστερά της αρχικής, οπότε για να κάνει το εφφέ της μετακίνησης του wallpaper το Sense, το θέλει στα 960x800. Ιδιοτροπίες... :rolleyes:

Edited by Candlemass

Οι επιλογές που μου δίνει αν το κρατήσω πατημένο είναι:

Κοινόχρηστο

Διαγραφή

Μετακίνηση

Αντιγραφή

Μετονομασία

Λεπτομέρειες

Δοκίμασα μέσω ενός άλλου προγράμματος το οποίο διαθέτει κι αυτό file manager.

Eκει κλικάροντας το "άγνωστο" πρόγραμμα με ρωτάει με τι θέλω να το ανοίξει, του λέω,

και από κει και πέρα το ανοίγει μ αυτό.

ΟΜΩΣ αυτό ισχύει ΜΟΝΟ όσο είμαι μέσα στο συγκεκριμένο file manager.

Το σύστημα (και ο default file manager) εξακολουθούν να μη γνωρίζουν το αρχείο.

Υπάρχει καμία πιο ... μόνιμη λύση?

Edited by Yoda

Οι επιλογές που μου δίνει αν το κρατήσω πατημένο είναι:

Κοινόχρηστο

Διαγραφή

Μετακίνηση

Αντιγραφή

Μετονομασία

Λεπτομέρειες

Δοκίμασα μέσω ενός άλλου προγράμματος το οποίο διαθέτει κι αυτό file manager.

Eκει κλικάροντας το "άγνωστο" πρόγραμμα με ρωτάει με τι θέλω να το ανοίξει, του λέω,

και από κει και πέρα το ανοίγει μ αυτό.

ΟΜΩΣ αυτό ισχύει ΜΟΝΟ όσο είμαι μέσα στο συγκεκριμένο file manager.

Το σύστημα (και ο default file manager) εξακολουθούν να μη γνωρίζουν το αρχείο.

Υπάρχει καμία πιο ... μόνιμη λύση?

Δε μπορεις να κανεις τιποτα για το default file manager, ετσι ειναι φτιαγμενο να μην αναγνωριζει οτι ειναι αρχειο βιντεο κι οποτε να μη σε ρωταει το λειτουργικο πως να το ανοιξει.

Επισης, αν το κινητο απο μονο του δε μπορει να παιξει αυτα τα βιντεο, ειναι λογικο να μη σου δινει επιλογη ανοιγματος με τριτη εφαρμογη γιατι δε θα ειχες πως να τα ανοιξεις αν δεν ειχες video player.

Αλλα γιατι σε πειραζει; για αυτο εχουμε λειτουργικο και market για να βαζουμε οτι εφαρμογη μας καλυπτει.

Sent from my HTC Desire

Αλλα γιατι σε πειραζει; για αυτο εχουμε λειτουργικο και market για να βαζουμε οτι εφαρμογη μας καλυπτει
Σωστό κι αυτό!

Ετσι θα κάνω...

Πάντως παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές...

:)

παντως εγω παιδια οταν ηχογραφω το μυνημα ειναι αρκετα μικρος ο χρονος που εχω να μιλησω σε αντιθεση με την απαντηση που περνω οπου ο συνομιλητης μου ξεχναει να σταματησει να μιλαει!!!

ξερεις καποιος αν γινεται να εχουμε περισσοτερο χρονο οταν το ηχογραφουμε????μηπως με καποια ρυθμιση???

Υπάρχει κάποια εφαρμογή που να κατηγοριοποιεί το μενού και να μην είναι όλα χύμα;

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Υπάρχει κάποια εφαρμογή που να κατηγοριοποιεί το μενού και να μην είναι όλα χύμα;

Μπορείς να δοκιμάσεις καποιον άλλον launcher, όπως ο go launcher!

Τhe end of an era...

Γεια σας και απο εμενα, σαν νεος στο χωρο των android νομιζω οτι ηρθε και η σειρα μου για να κανω root. Το ερωτημα μου η ισως ο φοβος μου ειναι οχι ο τροπος που πλεον τον βρηκα πολυ αναλυτικα εδω https://docs.google.com/document/d/1yUevsY-cDQuWkF10K_d8N4Qyp0Wa1gCrDm6D6iTbE3A/edit?authkey=CLrsw6oK&hl=en&pli=1 , αλλα αν χρειαζεται να κανω και κατι αλλο πριν απο αυτο?

Το κινητο θα παθει κατι? Θα χασω μηπως τα αρχεια μου, φωτογραφιες και επαφες μου? το ημερολογιο μου?

ΑΝ μπορουσε καποιος να μου λυσει και αυτες τις...χαζες ισως αποριες... :D

Γεια σας και απο εμενα, σαν νεος στο χωρο των android νομιζω οτι ηρθε και η σειρα μου για να κανω root. Το ερωτημα μου η ισως ο φοβος μου ειναι οχι ο τροπος που πλεον τον βρηκα πολυ αναλυτικα εδω https://docs.google.com/document/d/1yUevsY-cDQuWkF10K_d8N4Qyp0Wa1gCrDm6D6iTbE3A/edit?authkey=CLrsw6oK&hl=en&pli=1 , αλλα αν χρειαζεται να κανω και κατι αλλο πριν απο αυτο?

Το κινητο θα παθει κατι? Θα χασω μηπως τα αρχεια μου, φωτογραφιες και επαφες μου? το ημερολογιο μου?

ΑΝ μπορουσε καποιος να μου λυσει και αυτες τις...χαζες ισως αποριες... :D

οχι δεν θα παθει κατι...αλλα κανε ενα backup πριν κανεις την διαδικασια...το μονο που χανεις ειναι η εγγυηση

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

οχι δεν θα παθει κατι...αλλα κανε ενα backup πριν κανεις την διαδικασια...το μονο που χανεις ειναι η εγγυηση

και...πως κανουμε Back up? Με τις επαφες τι θα γινει?

Να τις κρατησω και καπου αλλου?

Υπαρχει τροπος να παιζει το youtube (ειτε μεσα απ την εφαρμογη, ειτε μεσα απ τον browser) απο πισω, και ταυτοχρονα να μπορεις να κανεις κατι αλλο? σορρυ αν εχει ξαναερωτηθει... Edited by BMW_E36

Η απόλαυση ξεκινάει στις 6 ίντσες και εκτοξεύεται στις 6.99...

🥰 Poco F3 🥰 + Redmi Note 10 pro
 Greek Xiaomi Lovers

Μπορείς να δοκιμάσεις καποιον άλλον launcher, όπως ο go launcher!

Έχω τον launcher pro. Γίνεται κάτι τέτοιο με αυτόν;

Με το root δεν χάνεις τίποτα από το κινητό σου μόνο εγγύηση δεν θα έχεις.

Sent from my GT-I5800 using Tapatalk

My phones: LG GOOGLE NEXUS 5 16GB (BLACK) LG G5 32GB, SAMSUNG GALAXY NOTE 8 64GB

My tablet: LG G PAD V400 7.0 8GB (BLACK)

δεν εχω ανδροιδες συσκευη να σου πω

αλλα οπως σου ειπε και ο γιαννης δεν χανεις κατι

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Υπαρχει τροπος να παιζει το youtube (ειτε μεσα απ την εφαρμογη, ειτε μεσα απ τον browser) απο πισω, και ταυτοχρονα να μπορεις να κανεις κατι αλλο? σορρυ αν εχει ξαναερωτηθει...

αυτό γίνεται μόνο με τον dolphin mini browser ή με την εφαρμογή video streamer https://market.android.com/details?id=com.youtuberadio.gui.start_activity&feature=search_result

όχι.δε γίνεται να κάνεις φακέλους μέσα στο μενού με τον launcher pro

Γίνεται να κάνεις φακέλους μόνο στις αρχικές οθόνες και όχι στον app drawer ;)

Τhe end of an era...

Μόνο ο go launcher έχει αυτήν την δυνατότητα.

My phones: LG GOOGLE NEXUS 5 16GB (BLACK) LG G5 32GB, SAMSUNG GALAXY NOTE 8 64GB

My tablet: LG G PAD V400 7.0 8GB (BLACK)

Μόνο ο go launcher έχει αυτήν την δυνατότητα.

Ναι αλλά με αυτόν δεν προβάλλονται οι αρχικές οθόνες σε landscape mode. Προφανώς δεν μπορείς να τα έχεις όλα...

Γεια σας!

Είμαι καινούρια στο foroum καινουρια και στα adroit...

Δε μπορούσα να δημοσιεύσω πουθενα αλλού γι'αυτό βαζω την ερωτηση εδω..

Λοιπόν... έχω το sony ericsson x8. Οι εικόνες φόντου εμφανίζονται σε πολύ μεγάλο μέγεθος... ξέρει κάποιος πώς μπορώ να το ρυθμίσω αυτό;; (αναλύτικα αν γίνεται :O )

Επίσης, υπάρχουν θέματα; Αν ναι πώς μπορω να το αλλάξω;

Ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων!:)

• Administrators
Να σε ενημερώσω ότι υπάρχει ξεχωριστό θέμα ειδικά για τη συσκευή σου όπου μπορείς να απευθυνθείς... http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=276211

Modpic.gif

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned