Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ισως το γράφει στα χαρακτηριστικά σε κάποια σελίδα αλλά αν πρόκειται για κάποιο γνωστό μοντέλο όλο και κάπου θα μπορείς να ρωτήσεις για να σου απαντήσουν

Πολύ σωστά σου είπε ο φίλος για τη μνήμη. Ψάξε γενικώς για να έχεις μια πλήρη εικόνα. Πάντως με root αν θυμάμαι καλά δεν είναι τίποτα να κάνεις τις εφαρμογές να εγκαθίστανται στην "εξωτερική μνήμη". Αλλά φυσικά καλό είναι να μην το χρειάζεσαι.

Δυστυχως δεν λεει κατι σχετικο. Το 2516 αναφερεται στο πως να μεταφερεις την εφαρμογη (δηλ 10ΜΒ το πολυ) στην καρτα SD. Τα δεδομενα της εφαρμογης (δηλαδη αυτα στο φακελο gameloft/games ή στο φακελο Android/data και στην ουσια ειναι οι πιστες του παιχνιδιου κλπ) που ειναι τα πολλα ΜΒ (ή και GB) μενουν αγέρωχα στην internal SD. Υπάρχει τροπος να μεταφερω αυτα στην External SD;

Για να μεταφερεις τα data των εφαρμογων στην sd, δεν υπαρχει επιλογη για μαμα κατασταση παντα. Μονο αν εχεις custom rom που να υποστηριζει a2sd, και μεσω symlinking να ορισεις προορισμο για οποια εφαρμογη θελεις, δινοντας τις εντολες (μεσω terminal emulator πχ), σε καποιο ext partition στην καρτα μνημης που θα εχεις φτιαξει απο πριν. Ειναι μια διαδικασια ολο αυτο, αλλα αν φτασεις στο σημειο να σου βγαζει το μηνυμα περιορισμενου χωρου ακομα και με custom rom ,ειναι η μονη λυση.

Πιθανως να πειτε οτι αυτο που θα πω ειναι και θεμα κινητου, αλλα δεν ειμαι και σιγουρος, ισως ειναι και θεμα android τελικα, πως χειριζεται τους πόρους του συστηματος, και εν τελει πως καταναλωνει την μπαταρια.

Γενικα το θεμα μπαταρια, ειναι 'πονεμενη' ιστορια, σχεδον για ολους.

Αυτο ομως που μου προξενει εντυπωση, ειναι ότι δεν υπαρχει μια 'γραμμικοτητα', και μια 'αναλογικοτητα' στη συμπεριφορα της αυτονομίας.

Τι θελω να πω?

Διαφορετικες μερες, με περιπου παρομοια χρηση του κινητου εκ μερους μου, και βλεπω εντελως αλλη εικόνα της μπαταριας.

Δηλαδη, με περιπου ίδια χρήση (συνολικα λεπτα χρησης, πχ. λιγα λεπτα ομιλια, αντε και κανενα sms), την μια μερα μπορει η μπαταρια να εχει πεσει κατα 15%, ενώ μια άλλη μερα με περιπου ίδια χρηση(χρονικά, αλλά και σαν δραστηριότητες του κινητου), μπορεί να έχει πέσει στο τέλος της μέρας κατά 30%!

Δεν ξερω αν το εχετε παρατηρησει κι αλλοι αυτο, ή αν έχετε καμια λογική εξηγηση.

Πιθανως να πειτε οτι αυτο που θα πω ειναι και θεμα κινητου, αλλα δεν ειμαι και σιγουρος, ισως ειναι και θεμα android τελικα, πως χειριζεται τους πόρους του συστηματος, και εν τελει πως καταναλωνει την μπαταρια.

Αυτο ομως που μου προξενει εντυπωση, ειναι ότι δεν υπαρχει μια 'γραμμικοτητα', και μια 'αναλογικοτητα' στη συμπεριφορα της αυτονομίας.

Τι θελω να πω?

Διαφορετικες μερες, με περιπου παρομοια χρηση του κινητου εκ μερους μου, και βλεπω εντελως αλλη εικόνα της μπαταριας.

Δηλαδη, με περιπου ίδια χρήση (συνολικα λεπτα χρησης, πχ. λιγα λεπτα ομιλια, αντε και κανενα sms), την μια μερα μπορει η μπαταρια να εχει πεσει κατα 15%, ενώ μια άλλη μερα με περιπου ίδια χρηση(χρονικά, αλλά και σαν δραστηριότητες του κινητου), μπορεί να έχει πέσει στο τέλος της μέρας κατά 30%!

Δεν ξερω αν το εχετε παρατηρησει κι αλλοι αυτο, ή αν έχετε καμια λογική εξηγηση.

Εγω το παρατηρω συχνα..σκεφτομαι οτι ισως φταινε εφαρμογες στο background της συσκευης..εγω σκεφτομαι μηπως μια μπαταρια με παραπανω αμπερ με βοηθησει..αν γινεται κιολας δεν εψαξα

Τι θελω να πω?

Δεν είναι θέμα Android, είναι θέμα και συσκευής.

Android 2.3.7 στο tablet και 2.3.5 στο κινητό, αλλά το tablet κρατάει για μέρες ενώ το κινητό το φορτίζω 2 φορές την μέρα σχεδόν.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Καθε update εφαρμογης απο το android market, την 'φορτωνει' ακομη περισσοτερο σε μεγεθος;

Θα μου πειτε βεβαια αναλογα το update, αλλα παρατηρω οτι μετα τα updates οτι ο χωρος της internal memory μικραινει.

Οσες εφαρμογες μπορω, μεσω link2sd τις εχω μεταφερει στην sd, αλλα και παλι ειναι μερικες στην internal που δεν λενε να ξεκολησουν απο εκει, και βλεπω τον χωρο της sd να μικραινει πολυ.

Η μπαταρία είναι πρόβλημα σε κάθε συσκευή με μεγάλη οθόνη. Ανάλογα με την τεχνολογία της οθόνης και τη χρήση μπορεί η κατανάλωση μόνο από την οθόνη να φτάσει ή να ξεπεράσει το 70%. Αν δεν έχεις κάποια εφαρμογή που να σου καίει την μπαταρία λόγω κακής λειτουργίας της, τότε κατά πάσα πιθανότητα η οθόνη είναι το πρόβλημα σου. Τα ποσοστά που ξοδεύουν οι εφαρμογές ή το σύστημα είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτό της οθόνης.
You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Καθε update εφαρμογης απο το android market, την 'φορτωνει' ακομη περισσοτερο σε μεγεθος;

Θα μου πειτε βεβαια αναλογα το update, αλλα παρατηρω οτι μετα τα updates οτι ο χωρος της internal memory μικραινει.

Οσες εφαρμογες μπορω, μεσω link2sd τις εχω μεταφερει στην sd, αλλα και παλι ειναι μερικες στην internal που δεν λενε να ξεκολησουν απο εκει, και βλεπω τον χωρο της sd να μικραινει πολυ.

Aν καθαρίσεις την cache με κάποιον cache cleaner και κάνεις κι ένα restart, λογικά θα έχεις πάνω-κάτω το χώρο που είχες και πρίν...

Τhe end of an era...

Aν καθαρίσεις την cache με κάποιον cache cleaner και κάνεις κι ένα restart, λογικά θα έχεις πάνω-κάτω το χώρο που είχες και πρίν...

Αυτό... O εφαρμογές σαν εφαρμογές δεν αφήνουν υπόλοιπα. Είναι τα προσωρινά αρχεία που απορροφούν έξτρα χώρο και δεν αφαιρούνται με τη διαγραφή της εφαρμογής. Εκεί έρχεται o cache cleaner που βρίσκει "ορφανά" αρχεία και τα απομακρύνει.

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Εχεις κάνει ext partition για το link2sd; Με ext partition μπορείς να μεταφέρεις εκεί όλες τις εφαρμογές που εγκαθιστά ο χρήστης μαζί με την dalvik cache και τυχόν lib (βιβλιοθήκες κάτι σαν τα dll των windows) των αρχείων. Από εκεί και πέρα η εσωτερική μνήμη θα συνεχίσει να μειώνεται αλλά με μικρότερο ρυθμό γιατί σε αυτή θα αποθηκεύονται τα δεδομένα-ρυθμίσεις των εφαρμογών.

Edited by bbbb

Εχεις κάνει ext partition για το link2sd; Με ext partition μπορείς να μεταφέρεις εκεί όλες τις εφαρμογές που εγκαθιστά ο χρήστης μαζί με την dalvik cache και τυχόν lib (βιβλιοθήκες κάτι σαν τα dll των windows) των αρχείων. Από εκεί και πέρα η εσωτερική μνήμη θα συνεχίσει να μειώνεται αλλά με μικρότερο ρυθμό γιατί σε αυτή θα αποθηκεύονται τα δεδομένα-ρυθμίσεις των εφαρμογών.

Δεν εχω κανει καποιο partition. Δεν ειμαι και σιγουρος πως ακριβως δουλευει. Μεταφερεται μεν η εφαρμογη στην sd, ωστοσο παλι κατι παρεμενει πισω στην εσωτερικη;

Αυτό... O εφαρμογές σαν εφαρμογές δεν αφήνουν υπόλοιπα. Είναι τα προσωρινά αρχεία που απορροφούν έξτρα χώρο και δεν αφαιρούνται με τη διαγραφή της εφαρμογής. Εκεί έρχεται o cache cleaner που βρίσκει "ορφανά" αρχεία και τα απομακρύνει.

Για πειτε κανεναν καλο cache cleaner. Το sd maid την κανει αυτη τη δουλεια? Αλλιως πειτε να βαλω εναν να δω τι θα κανει.

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

@karib τι συσκευή έχεις?

Είναι νεκρό το νήμα της συσκευής σου?

Ρωτάω γιατί μου φαίνεται περίεργο που κάνεις όλες της ερωτήσεις σου εδώ.

zte skate εχω.

Δεν θεωρω οτι ειναι θεμα συσκευης αυτα που ρωτω εδω, ειναι θεμα λειτουργικου, τουλαχιστον τα πιο πολλα, τωρα ειναι και καποια θεματα που το ψαχνουμε τι ειναι, αν ειναι θεμα τηλεφωνου ή λειτουργικου.

Για πειτε κανεναν καλο cache cleaner. Το sd maid την κανει αυτη τη δουλεια? Αλλιως πειτε να βαλω εναν να δω τι θα κανει.

εκτος απο το sd maid που κανει και αυτη την δουλεια μπορεις να δοκιμασεις

1-click cleaner

Cache Cleaner +

Samsung galaxy s21+

σε μια συσκευη μπορω να εχω 2 roms και να μη χανω τα δεδομενα οταν τις αλλαζω?

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Στις ρυθμίσεις η ενεργοποιημένη εύρεση θέσης μέσω ασυρμάτων δικτύων καταναλώνει σημαντικά την μπαταρία η όχι?

προσωπικά΄δεν έχω δει διαφορά. έτσι το έχω παντα ενεργοποιημενο, όπως και το wifi και το gps

dual boot θέλεις; δε γνωρίζω αν είναι εφικτό.

πάντως μπορείς με το titanium backup να επαναφέρεις τα δεδομένα σου, ασχέτως ρομ

προσωπικά΄δεν έχω δει διαφορά. έτσι το έχω παντα ενεργοποιημενο, όπως και το wifi και το gps

το gps μαμαει την μπαταρία .αποκλείεται να μην το πάρεις χαμπάρι !το wifi πολύ λίγο.για την εύρεση θέσης δεν ξέρω.

@ilka71

και όμως ΔΕΝ είδα διαφορα. (οκ για μια-δυο ωρες ίσως αλλα μπροστά στις 2 μερες μαξ που βγαζει η μπαταρια πλεον, δεν ειναι προβλημα)

Στις ρυθμίσεις η ενεργοποιημένη εύρεση θέσης μέσω ασυρμάτων δικτύων καταναλώνει σημαντικά την μπαταρία η όχι?

νομιζω ναι πως τρωει...αλλα οχι μεγαλο ποσοστο απο αυτην

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

το gps μαμαει την μπαταρία .αποκλείεται να μην το πάρεις χαμπάρι !το wifi πολύ λίγο.για την εύρεση θέσης δεν ξέρω.

To gps ΔΕΝ τρώει μπαταρία αν δε χρησιμοποιείται από κάποια εφαρμογή που ζητάει τη θέση σου! Το έχω ανοιχτό μόνιμα και έχω αυτονομία 1,5-2 μέρες! Για το άλλο νομίζω πάλι πως αν έχεις τα δεδομένα κλειστά (και αντίστοιχα αν δεν ζητάει κάποια εφαρμογή τη θέση σου) δε θα έχεις πάλι διαφορά :)

Τhe end of an era...

Στο hd2 θέλεις να το κάνεις αυτό; Και αν το έχεις κάνει ήδη,ποια δεδομένα χάνεις κατά την αλλαγή;

έχω ανοιχτό μόνιμα wifi

και εδώ και 4 μέρες έχω ξεχάσει ανοιχτό και το gps δεν είδα διαφορά στην μπαταρία

Xiaomi Redmi Note 4X (snapdragon) 4/64

Samsung Galaxy J5

NEXUS 5

Samsung Galaxy SIII (GT-I9300)

HTC hd2

Ακριβως.Αν κάποια εφαρμογή δε χρησιμοποιεί το gps,δεν επιβαρύνει την μπαταρία το ανοιχτό gps.

Δεν εχω κανει καποιο partition. Δεν ειμαι και σιγουρος πως ακριβως δουλευει. Μεταφερεται μεν η εφαρμογη στην sd, ωστοσο παλι κατι παρεμενει πισω στην εσωτερικη;

Ναι κάτι θα μείνει στην εσωτερική μνήμη αλλά έχει διαφορά η απλή μεταφορά των εφαρμογών στην sd με τον τρόπο που το κάνεις τώρα, σε σχέση με τον τρόπο με ext partition.Υπάρχει και τρόπος να έχεις το ext partition της sd ως εσωτερική μνήμη (δηλαδή να έχεις 1gb+ εσωτερική μνήμη) αλλά γιαυτά θα πρέπει να ρωτήσεις στο θέμα της συσκευής σου.

Edited by bbbb

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned