Jump to content

mandiom

Members
  • Δημοσιεύσεις

    318
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by mandiom

  1. Επειδή υπήρξα κι εγώ κάτοχος για λίγες μέρες μέχρι να το επιστρέψω για προβλήματα με την αφή (που έχω επιβεβαιώσει σε XDA και MI Forums), και παρότι αν ήταν προσχεδιασμένο είναι απαράδεκτη κίνηση, σκεφτείτε λίγο το ενδεχόμενο να μην της βγήκε καλά η φάση με τον Mediatek. Πολύς κόσμος είχε/έχει θέματα είτε με την αφή στις κάτω άκρες της οθόνης, είτε με άκυρες οριζόντιες γραμμές στο πάνω μέρος, είτε με είδωλα στην οθόνη, είτε με το Spotify. Θα μου πείτε που κολλάει ο επεξεργαστής - αλλά ίσως λόγω των όποιων κάποιων προβλημάτων και του κραξίματος, να προχώρησε σε Snapdragon.
  2. Από τους κατόχους, βλέπετε το θέμα που περιγράφεται εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7921594#post7921594 και εδώ: https://forum.xda-developers.com/redmi-note-8-pro/help/touchscreen-problem-t3980669 ?? Αν μπορείτε δοκιμάστε αυτό: και δώστε feedback μαζί με έκδοση λογισμικού που έχετε. Ευχαριστώ!
  3. Είναι αλήθεια κρίμα να καταντάνε τόσο τοξικές οι συζητήσεις, με φανμποιστικές απόψεις χωρίς ουσία και ατάκες που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Είχα κι εγώ τους ενδοιασμούς μου για τον Mediatek, όντας καμμένος με ROMming κλπ από το 2011, και έχοντας αλλάξει τα φώτα στο Redmi Note 4 που έχω (ναι, με Snapdragon προφανώς). Έχει αλλάξει πολύ το σκηνικό του Android όμως από τότε, οι ROMs δεν ειναι πλέον τόσο supported μιας και όλο και λιγότεροι έχουν την όρεξη και το κάψιμο να ασχοληθούν, εμού συμπεριλαβανομένου. Πήρα λοιπόν το RN8pro και ήταν πραγματικά πολύ καλό. Ήταν όμως, γιατί το γύρισα πίσω, πήρα νέο, το ξαναγύρισα, πήρα επιστροφή χρημάτων και περιμένω να δω τι θα κάνω. Ο λόγος είναι ένα πρόβλημα στην ευαισθησία της οθόνης που περιγράφεται και εδώ: https://forum.xda-developers.com/redmi-note-8-pro/help/touchscreen-problem-t3980669 Ευτυχώς το πήρα από Mi Store (εξωτερικό) και δέχτηκαν εύκολα και την πρώτη αλλαγή και τη δεύτερη επιστροφή ως DOA (dead on arrival). Ο υπάλληλος μάλιστα το δοκίμασε και το είδε και ο ίδιος, και το επαληθεύσαμε και στα εκθεσιακά. Αν κάποιος το έχει δοκιμάστε το εξής: γράψτε τυχαία γράμματα γρήγορα και πατάτε που και που enter - κάποιες φορές, αρκετές δλδ, το χάνει. Είναι επίσης εμφανές σε stories στο Ινστα όπου αν κρατήσεις πατημένο για να μην αλλάξει το story κοντά στην άκρη της οθόνης, δεν το πιάνει και συνεχίζει... Επειδή κατά τα άλλα το κινητό νομίζω είναι πολύ καλό στην κατηγορία του, ψάχνω να βρω τι θα κάνω και πώς γίνεται να γνωστοποιηθεί στην εταιρεία αφενός, και πώς να γνωρίζουμε αν είναι νέα παρτίδα αφετέρου... Κάτοχοι του κινητού, ενωθείτε λίγο να βγάλουμε άκρη! :D
  4. Να ξέρεις, το είχα κι εγώ το θέμα και άλλαξα 4 ROM, τελικά παρατήρησα ότι και στην 8.1 AOSP Extended το είχα. Μόνο με MIUI δεν, αλλά με 7.0 δεν πάμε πουθενά. Τώρα έχω ξαναβάλει AOSP Extended 9.0 και βλέπουμε. Επίσης btw, δεν είναι σε όλα τα wifi.
  5. Μετά από διάφορες, έχω αυτήν και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος: http://www.aliexpress.com/item/for-Xiaomi-Redmi-Note-4X-Case-for-Redmi-Note-4-Pro-Cover-Msvii-Luxury-Utral-Thin/32831246547.html?spm=2114.search0604.3.3.61ca616dPixRbv&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10065_10068_319_317_10696_10084_453_10924_454_10083_10618_10920_10921_10304_10307_10922_10820_10301_10821_537_536_10843_10059_10884_10887_100031_321_322_10103,searchweb201603_51,ppcSwitch_0&algo_expid=a6d8dedd-31f5-4d66-bab3-36126c8a1dec-0&algo_pvid=a6d8dedd-31f5-4d66-bab3-36126c8a1dec
  6. Μετά από δοκιμές, έχω παρατηρήσει το εξής πρόβλημα: Όταν το bluetooth είναι συνδεδεμένο (πχ με fitness tracker), η ταχύτητα του wifi είναι πολύ αργή. Αν το κλείσω, επανέρχεται... Σε MIUI 10 δεν το είχα το θέμα. Σε Android 9 - based το έχω. Θα ήθελα να μείνω όμως σε Pixel Experience ή AOSP-Extended, οπότε αν έχει κάποιος λύση ακούω :lol: Αλλιώς, ποια θεωρείτε μια καλή, σταθερή Oreo ROM? thnx!
  7. Σε ευχαριστώ πολύ! Τελικά έβαλα την τελευταία weekly από xiaomi.eu :) Αντιμετωπίζω προβλήματα με Google Camera που διάβασα είναι κοινό σε MIUI 10. Παρόλα αυτά, θεωρητικά στην 8.11.8 ενεργοποίησαν το Camera2 API οπότε δε θα έπρεπε να είμαι οκ μιας και έχω 8.11.15 ? Έχει βρει κάποιος λύση με MIUI 10 και Google Camera?
  8. Προτείνεις κάποια συγκεκριμένη; Λινκ; Φλασάρω απλά μέσω TWRP? Ευχαριστώ!
  9. Παιδιά καλησπέρα, Έχω custom ROM, Pixel Experience βασισμένη σε Android 9.0 Pie. Σκέφτομαι να δοκιμάσω να πάω σε MIUI 10. 1. Αξίζει; Είναι σταθερή; Λέω να πάω σε Dev Beta. 2 και βασικότερο. Ξέρω από flashing μέσω TWRP για ROMS κλπ, αλλά αν θέλω να γυρίσω σε MIUI τι κάνω; Τι αρχείο περνάω και πώς; Με TWRP ή με MIFlash; Πρέπει να φλασαρω lazy flasher για να μην έχω bootloops; Από τότε που έβγαλα τη MIUI (κανένας χρόνος) δεν έχω ασχοληθεί με MIUI και δε θυμάμαι, οπότε θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια. Ευχριτστώ πολύ!
  10. Ρε ****το έχω αρχίσει να πιστεύω ότι κάτι δεν κάθεται καλά στο τηλ μου. Έβαλα και αυτό το update με clean flash. Το κινητό κολλάει συχνά, που και που τρώει σκαλώματα με τον ήχο στο πληκτρολόγιο και γενικά δεν είναι σίγουρα σφαίρα. Σαν να το ζορίζει κάτι συνεχώς. Έκανα restore τις εφαρμογές μου βέβαια, αλλά δεν έχω τίποτα περίεργο ή τπτ ιδιαίτερο να πω ότι φταίει.. Με τι kernel είσαι;
  11. Καλησπέρα, Τι ROM προτείνεται? Δοκίμασα AOSPExtended, πέρασα σε Pixel Experience. Μου φαίνεται η τελευταία έχει ένα θέμα και στα άκυρα κόβεται ο ήχος απο ειδοποιήσεις, πληκτρολόγιο κλπ. Θα ήθελα να μείνω σε Oreo 8.1. Για πείτε γνώμες. Θνξ!
  12. Όσοι βάλατε την 9 είναι με την καινούργια notification shade;
  13. Έχει κανείς AOSP Extended ή κάποια άλλη AOSPbased και να έχει θέμα στον ήχο στα βίντεο; Φαίνεται σαν να γίνεται κάποιο software noise cancelling το οποίο όμως δεν γίνεται καλά και πχ αν τραβήξω μουσική, σβήνει σχεδόν τελείως τη μουσική και ακούγονται μόνο οι στίχοι...
  14. Διαβάζω για αλλαγές στο σύστημα Notification. Είμαι τους τελευταίους μήνες σε AOSP Extended, Alpha Oreo. Λέτε να δοκιμάσω να γυρίσω σε MIUI? Πραγματικά έφτιαξαν τις ειδοποιήσεις; Φαίνονται κανονικά τα quick action buttons (archive, reply etc)?
  15. Καλησπέρες, Μετά από αρκετή σκέψη, έκανα το βήμα και άφησα τη MIUI που με είχε κουράσει σε αρκετά (και ιδιαίτερα στα απαράδεκτα notifications). Πέρασα LOS15 Oreo και έχω να πω ότι οι εντυπώσεις είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ (ειδικά αν σκεφτείς ότι είναι Alpha). Η ROM --> https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/rom-lineageos-15-0-t3668291 Μόνο βασικό θέμα είναι ότι το fingerprint sensor δουλεύει μόνο όταν είναι FPC και όχι Goodix. Δείτε εδώ για να βρείτε τι έχετε --> Έχω πετύχει κάποια λίγα force closes αλλά τίποτα το σοβαρό. Μέχρι στιγμής δεν μου λείπει κάτι από MIUI και επιτέλους έχω notifications της προκοπής. Χρησιμοποιώ Google Camera και δουλεύει το HDR+ (δείτε στο XDA) και MIUI cam port για video (again, XDA - έχω ένα θέμα με την 1.7, η 1.6 είναι οκ όμως). Minor bugs: - το σύμβολο του LTE/H+ etc εξαφανίζεται που και που αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζει την σύνδεση - Bluetooth force close κάποιες φορές κατά την κλήση (χρησιμοποιώ Mi Band 2 και είμαι οκ, παίζει όμως να υπάρχει θέμα αν δουλεύετε με ακουστικό) - δεν είμαι σίγουρος ότι είναι bug αλλά κάνει rotate το lockscreen όταν γυρίζει το κινητό και εκνευρίζει Αυτά.
  16. Ενδεχομένως να είναι αυτό, όπως το λες :) ;) Θνξ για τα σχόλια.
  17. Χθες όντως έκανα αρκετά έντονη χρήση 4G, αλλά το drain το έχω παρατηρήσει και άλλες μέρες. Γι αυτό και είπα να δω τι γίνεται. Πάντως έχεις δίκιο, αν θεωρήσουμε ότι το 4hrs σε 50%, δεν φαίνεται τόσο κακό. Ίσως είναι ψυχολογικό αλλά έχω την εντύπωση ότι όταν το πήρα είχε καλύτερη απόδοση, αλλά μάλλον θα είναι ότι συνήθισα να απαιτώ περισσότερα από την μπαταρία :lol: Με RedWolf Recovery προσπάθησα να εγκαταστήσω official beta OTA (γιατί θεωρητικά τα υποστηρίζει) και απέτυχε. Μου έβγαλε να πατήσω retry, ξανακατέβασε τη ROM και τελικά πέτυχε η αναβάθμιση.
  18. Καλησπέρα, Ευχαριστώ για τις απαντήσεις στον προβληματισμό μου. Μία απάντηση προς Antretng για το σχόλιο που έκανα, απλά γιατί σε προηγούμενη φάση υπήρξαν τέτοιου είδους ανούσιες απαντήσεις που ουσιαστικά διαλύουν την προσπάθεια για παραγωγική συζήτηση. Χαίρομαι που αυτό δεν έγινε τώρα. Γενικά σωστά όσα λες/λέτε για μπαταρία, απλά σε τελευταίες dev μου φάνηκε μείωση και παρατήρησα το Android System να κρατάει CPU 2μιση ώρες και μου έκανε εντύπωση. Ίσως προσπαθήσω να παρατηρήσω με BetterBatteryStats να δω.
  19. Battery Drain Έχω παρατηρήσει τελευταία πολύ αυξημένη κατανάλωση από "Android System" (~30% και κατέληξα με SOT 3.5 ώρες στο 19% μπαταρία...). Τρέχω MIUI 9 global beta (dev) 7.9.7. Κανείς να έχει παρόμοιο θέμα; (να λείπουν τα σχόλια τύπου "ώχου εσείς που βάζετε beta τι ρωτάτε άμα έχετε προβλήματα, καλά να πάθετε" που είχαν παίξει πριν από μερικές εβδομάδες...) Ευχαριστώ.
  20. Γενικά κι εγώ έχω αγανακτήσει με τα notifications... Και περισσότερο με το πρόβλημα που εμφανίζει μόνο ένα action button (πχ στο Google Inbox αντί για Done και Snooze εμφανίζεται μόνο το Snooze). Γι αυτό άρχισα να σκέφτομαι AOSP και LOS. Το καλύτερο θα ήταν μια MIUI με διορθωμένα notifications.... (επίσης κι εγώ πιστεύω ότι το τοπικ για ROMS είναι καλή ιδέα
  21. Από AOSP προτείνετε LOS δλδ? Έχουμε κάπου λίστα με features? Πχ θέλω double tap to wake, έχει? Σκέφτομαι να δοκιμάσω να φύγω από MIUI γιατί με κούρασαν τα χαζά, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να πάω AOSP Extended, LOS, Resurection Remix ή Mokee που είχα δοκιμάσει στο Nexus 4 κάτι φεγγάρια. ..
×
×
  • Create New...