gmmour Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Για δες τι λέει εδώ Συγγνώμη, δεν το είχα δει... Αλλά καλό θα ήταν να διευκρινίζει ο εν λόγω χρήστης τον σκοπό για τον οποίο κάνει αυτά τα ποστ και επίσης νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να παρακολουθείς ένα θέμα χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να ποστάρεις σε αυτό... Με συγχωρείται για το off topic... Για να συμπληρώσω κάτι σχετικό με το θέμα: Πώς γίνεται να έχει κανείς καλύτερο ήχο με Cosmote όταν τεχνικά η vodafone και η ΤΙΜ χρησιμοποιούν καλύτερη τεχνική κωδικοποίησης. Αυτό είναι άτοπο! (Μιλάμε πάντα για ποιότητα ήχου και όχι για το σήμα!) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 o ήχος δεν είναι απλό φίλε μου και δεν καθορίζεται μόνο από την κωδικοποίση.Η διαφορά έγκειται στο πως η κάθε εταιρία στήνει της κεραίες της ώστε να μην δημιουργούνται παρεμβολές :) όταν κάνεις handoff ανάμεσα σε 2 κανάλια ας πούμε με ΤΙΜ δεν το καταλαβαίνεις καθόλου(εκτός και αν βρίσκεσαι σε extended cell) αν γίνει handoff με vodafone κάνει διακοπή...η αλήθεια του θεού ούτε με cosmote δεν καταλαβαίνεις τίποτα.Η κωδικοποίηση βελτιώνει την ποιότητα αλλά αν οι αντανακλάσεις είναι πολλές τότε έχεις πρόβλημα με τον ήχο(ρομποτικός)...Για αυτό η cosmote έχει καλύτερη ποιότητα από vodafone.εγώ απορώ,αν η cosmote είχε efr τι ήχο θα είχε;;;Κρύσταλλο; Πιστεύω πάντως καλύτερο και από ΤΙΜ...εδώ με το fr και μιλάμε για καλή ποιότητα ήχου :) ;) ένα είναι το σίγουρο:οι τεχνικοί της είναι τζιμάνια! :cool: Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DJ_TEO Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 o ήχος δεν είναι απλό φίλε μου και δεν καθορίζεται μόνο από την κωδικοποίση.Η διαφορά έγκειται στο πως η κάθε εταιρία στήνει της κεραίες της ώστε να μην δημιουργούνται παρεμβολές :) όταν κάνεις handoff ανάμεσα σε 2 κανάλια ας πούμε με ΤΙΜ δεν το καταλαβαίνεις καθόλου(εκτός και αν βρίσκεσαι σε extended cell) αν γίνει handoff με vodafone κάνει διακοπή...η αλήθεια του θεού ούτε με cosmote δεν καταλαβαίνεις τίποτα.Η κωδικοποίηση βελτιώνει την ποιότητα αλλά αν οι αντανακλάσεις είναι πολλές τότε έχεις πρόβλημα με τον ήχο(ρομποτικός)...Για αυτό η cosmote έχει καλύτερη ποιότητα από vodafone.εγώ απορώ,αν η cosmote είχε efr τι ήχο θα είχε;;;Κρύσταλλο; Πιστεύω πάντως καλύτερο και από ΤΙΜ...εδώ με το fr και μιλάμε για καλή ποιότητα ήχου :) ;) ένα είναι το σίγουρο:οι τεχνικοί της είναι τζιμάνια! :cool: Η vodafone εχει EFR συστημα γι αυτο και μιλας και με -106 db. Να σε ρωτησω εχω μια απορροια το handoff ειναι οταν μιλας και το δικτυο σε πεταει απο ενα καναλι σ ενα αλλο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cocu Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Η vodafone εχει EFR συστημα γι αυτο και μιλας και με -106 db. Να σε ρωτησω εχω μια απορροια το handoff ειναι οταν μιλας και το δικτυο σε πεταει απο ενα καναλι σ ενα αλλο? Είναι +106 αλλά δεν γίνεται με τίποτα να μιλάς με τόσο και να μην διακόπτεται η συνομιλία αποκλείεται!Ελάχιστες πιθανότητες έχεις να βγάλεις κλήση χωρίς να σε απορρίψει!Όσο για το handoff είναι ακριβώς αυτό που λές! Παράθεση Ψηφίστε όλοι τον Όλυμπο μας για τα 7 νέα θαύματα του κόσμου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 έχω καταφέρει με cote να μιλήσω με -106,απλά είχα χαμηλή ποιότητα(απόλυτα φυσιολογικό) με ΤΙΜ ξεκινά η κλήση αλλά τερματίζει μετά από κανένα λεπτό... Το efr είναι καθαρά ένας αλγόριθμος κωδικοποίησης,το handoff είναι θέμα καλού στησίματος και λίγων παρεμβολών :) Η cosmote ας πούμε με FR είναι πολύ καλή.Αυτό δείχνει άψογη τεχνογνωσία και πολύ καλές μελέτες από τους τεχνικούς της :cool: Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DJ_TEO Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Είναι +106 αλλά δεν γίνεται με τίποτα να μιλάς με τόσο και να μην διακόπτεται η συνομιλία αποκλείεται!Ελάχιστες πιθανότητες έχεις να βγάλεις κλήση χωρίς να σε απορρίψει!Όσο για το handoff είναι ακριβώς αυτό που λές! Τι +106 Θα με τρελλανεις.... Ειπαμε αλλα μην καψουμε και τα κεφαλια μας!!! :alien: :alien: :alien: :: :!: :!: :!: Η κλιμακα στην κινητη ειναι με - μπροστα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
poseidon2004 Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Mixtri Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που μας δίνεις !θα έχεις περάσει αρκετές ώρες με το net monitor στο χέρι ε ?και φαντάζομαι ότι θα σε ενδιαφέρει μια θέση ως τεχνικός σε εταιρία τηλ/ων η το έχεις μόνο ως χόμπι ? Παράθεση Κυνήγα το λευκό της ζωής σου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DJ_TEO Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που μας δίνεις !θα έχεις περάσει αρκετές ώρες με το net monitor στο χέρι ε ?και φαντάζομαι ότι θα σε ενδιαφέρει μια θέση ως τεχνικός σε εταιρία τηλ/ων η το έχεις μόνο ως χόμπι ? Σε ποιον απευθυνεσαι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Το (-) στα dB ειναι λογω της λογαριθμησης και απολογαριθμησης αν δεν κανω λαθος... Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DJ_TEO Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Το (-) στα dB ειναι λογω της λογαριθμησης και απολογαριθμησης αν δεν κανω λαθος... δεν ξερω αν εχει σχεση με λογαριθμηση. Το tx δεν εχει - μπροστα απο τα db δηλαδη οταν το κινητο εκπεμπει 2 watt λεμε οτι βγαζει 33 dbm αντιθετα στο rx λεμε οτι η ενταση ληψης σηματος ειναι -29 db πχ λεμε τωρα ετσι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cocu Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Τι +106 Θα με τρελλανεις.... Ειπαμε αλλα μην καψουμε και τα κεφαλια μας!!! :alien: :alien: :alien: :: :!: :!: :!: Η κλιμακα στην κινητη ειναι με - μπροσταrx level in dBm, minus sign not shown if <=-100 Παράθεση Ψηφίστε όλοι τον Όλυμπο μας για τα 7 νέα θαύματα του κόσμου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SeCtoR Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 η κοσμοτε δεν εχει καλη ποιοτητα στην επαρχια με RXAM -106 το τερματικο καταλαβαινει κανεις οτι ειναι πολυ χαλια και με -106 κληση με κοσμοτε καπουτ,δεν γινετε ακομη και με -100 δυσκολο το βλεπω,πανω απο το -95 αρχιζουν οι διακοπες,η βοντα και η ΤΙΜ το εχουν -111 και εχω τυχει να κανω κληση(με ΤΙΜ) μεχρι και με -105 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cicilianos Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 η κοσμοτε δεν εχει καλη ποιοτητα στην επαρχια με RXAM -106 το τερματικο καταλαβαινει κανεις οτι ειναι πολυ χαλια και με -106 κληση με κοσμοτε καπουτ,δεν γινετε ακομη και με -100 δυσκολο το βλεπω,πανω απο το -95 αρχιζουν οι διακοπες,η βοντα και η ΤΙΜ το εχουν -111 και εχω τυχει να κανω κληση(με ΤΙΜ) μεχρι και με -105 Me ti ta metras? Παράθεση ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DJ_TEO Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 η κοσμοτε δεν εχει καλη ποιοτητα στην επαρχια με RXAM -106 το τερματικο καταλαβαινει κανεις οτι ειναι πολυ χαλια και με -106 κληση με κοσμοτε καπουτ,δεν γινετε ακομη και με -100 δυσκολο το βλεπω,πανω απο το -95 αρχιζουν οι διακοπες,η βοντα και η ΤΙΜ το εχουν -111 και εχω τυχει να κανω κληση(με ΤΙΜ) μεχρι και με -105 Λογικο το βρισκω γιατι η τιμ εχει FR και η voda EFR κοδικοποιηση :!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cicilianos Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Λογικο το βρισκω γιατι η τιμ εχει FR και η voda EFR κοδικοποιηση :!: Pou tha mporousa na diabasw gia auta ta fr efr pou lete wste na katalabw ti AKRIBWS einai,giati sto peripou to epiasa to thema. :) Παράθεση ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DJ_TEO Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 Αυτα ειναι προγραμματα κοδικοποιησης σηματος και τα χρησιμοποιουν οι εταιριες για τον περιορισμο καταναλωσης του bandwidth του δικτυου τους και σε συνδυασμο με την βελτιστη ποιοτητα που μπορουν να εχουν στον ηχο! Επισης αυτο το συστημα ας το πουμε ετσι σε κραταει στο δικτυο μεχρι και -106 db χωρις να σε πεταει εκτος και ετσι δεν χανεις την κληση. Βεβαια δεν ειναι σιγουρο οτι θα μιλας στα -106 :!: :!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostasof Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 Λογικο το βρισκω γιατι η τιμ εχει FR και η voda EFR κοδικοποιηση :!: TIM & vodafone EFR,cote FR. πάντως η cosmote ίσως στην περιοχή σου sector να έχει παλιό εξοπλισμό.Εγώ βγάζω με -106db σήμα με cosmote χαλαρά! Με ΤΙΜ με τίποτα!(αντίστροφα δηλαδή) Πάντως αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση με cosmote ήταν ο ήχος στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις...κρύσταλλο ο ήχος και η ΤΙΜ ήταν εκεί πολύ χειρότερη! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 ναι,στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις πράγματι η cosmote είναι κορυφή.δεν το έχω κοιτάξει αλλά λογικά kostasof λειτουργεί με efr.αφού απώλειες μου έβγαζε 0% στο netmonitor.δεν εξηγείται αλλιώς.Πάντως η cosmote έβαλε egm 900 στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και έχει εξάλλου πολύ δυνατό σήμα(-35db) poseidon,ναι παιρνάω πολλές ώρες με το nemonitor στο χέρι και προς το παρών για χόμπυ,προς το μέλλον για δουλειά(μηχανικός Η/Υ τηλεπικοινωνιών και δικτύων) έτσι έχει η δουλειά Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
poseidon2004 Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 Πιστεύω ότι έγινε πολύ καλή δουλεία στις εγκαταστάσεις και γενικότερα αναβαθμίσθηκε όλο το δίκτυο λόγω ολυμπιακών !πραγματικά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στις κλήσεις από κινητό CosmOte ! αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι στο λιμάνι του Πειραιά ο κολλητός μου με την εταιρική Vodafone δεν μπορούσε να κάνει κλήσεις ενώ όταν βγήκαμε όλα ήτα ν μια χαρά ! Παράθεση Κυνήγα το λευκό της ζωής σου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kritikosss Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 οταν βγηκατε απο που?απο πλοιο? γιατι η βοντα στα πλοια μπορει να μην ποιανει ουτε στο λιμανι αν εισαι σε κλειστο χωρο στο πλοιο. Παράθεση ο καιρος γαρ εγγυς..... :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
poseidon2004 Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 οταν βγηκατε απο που?απο πλοιο? γιατι η βοντα στα πλοια μπορει να μην ποιανει ουτε στο λιμανι αν εισαι σε κλειστο χωρο στο πλοιο. Είχαμε βγει από το πλοίο !( δεν ήμασταν σε high Speed που έχουν repeaters ) ενώ έδειχνε ότι έχει σήμα δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει κλήσεις ούτε εκείνος ούτε ο πατέρας του (είχαν και οι δυο εταιρικές Vodafone από γνωστή ναυτιλιακή εταιρία ) !μόλις βγήκαμε έξω από το λιμάνι και αρχίσαμε να κυκλοφορούμε στο Πειραιά δεν είχαν πρόβλημα ! Παράθεση Κυνήγα το λευκό της ζωής σου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 Σημερα με Κοσμοτε στις περιοχες παγκρατι-ζωγραφου (αττικη) ολο drop μου εκανε την γραμμη και κατα την διαρκεια συνομιλιας ολο διακοπες και αλλους ηχους.. Παρατηρηση κανενας κατι σχετικο; Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ibiza1_0 Δημ. June 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 14, 2005 Μήπως ξέρει κανείς τι γίνεται στον άνω κορυδαλλό και δεν υπάρχει καλό σήμα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. June 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2005 Μηπως ξερει κανενας για ποιο λογο κατεβασαν πριν λιγο καιρο μια κεραια στην περιοχη Ζωγραφου, Αττική; Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2005 Μηπως ξερει κανενας για ποιο λογο κατεβασαν πριν λιγο καιρο μια κεραια στην περιοχη Ζωγραφου, Αττική; προφανώς επειδή πλησιάζουν οι εκλογές για να εκδηλώσει την ευαισθησία του :p Πάρτε το χαμπάρι,ένας δήμαρχος για να βγεί μιλάει με πράξεις:κατεβάζει κεραίες κινητής :lol: Δε βγαίνει όμως κανένας να πει για τη ζημιά που κάνει στους χρήστες κινητών.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ ΛΟΓΟΥ :X Πήρα μια φορά στο ΕΤ3 για να βγω να μιλήσω σε ένα βούρλο(πρόεδρος μορφωτικού συλλόγου ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) αλλά μου λεν δεν είναι δυνατόν και την άφηναν να λέει ένα σωρό μ@λ@κίες όπως ότι πρέπει οι κεραίες να βγούν έξω από τη Θεσσαλονίκη...Αϊντε μωρέ κουμούτσα θα της έλεγα...και γιατί δε το έχουν κάνει,εσένα περίμεναν να τους δώσεις τη λαμπρή ιδέα; :mad: :worry: Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts