Jump to content

Πως να μπλοκάρετε τις διαφημίσεις χωρίς Root.

saxon_747
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 941
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τελευταία, καμμία μέθοδος adblocking δεν κόβει τις διαφημίσεις από το tapatalk.

Έχω δοκιμάσει τη μέθοδο του DNS, έχω δοκιμάσει το blockthis και το netguard και άλλα παρόμοια τα οποία κάνουν δουλειά αλλά εκτός από το tapatalk. Το Ad Clear κόβει τα πάντα αλλά δε θέλω να χρησιμοποιώ λόγω privacy policy.

Καμμιά ιδέα;

Έχω δοκιμάσει τη μέθοδο του DNS, έχω δοκιμάσει το blockthis και το netguard και άλλα παρόμοια τα οποία κάνουν δουλειά αλλά εκτός από το tapatalk. Το Ad Clear κόβει τα πάντα αλλά δε θέλω να χρησιμοποιώ λόγω privacy policy.

Καμμιά ιδέα;

Με το Netguard μπορείς να κόψεις διαφημίσεις στο tapatalk. Υπάρχουν 2 εναλλακτικοί τρόποι:

1. αγοράζεις ένα από τα pro features, το φιλτράρισμα κίνησης δικτύου. Με αυτό το feature βλέπεις τις διευθύνσεις που μπαίνει η κάθε εφαρμογή και μπορείς να μπλοκάρεις ουσιαστικά όποια διεύθυνση θες από κάθε εφαρμογή. Για να κοπούν οι διαφημίσεις στο tapatalk μπλοκάρεις τη διεύθυνση graph.facebook.com. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να κόβεις διαφημίσεις και από άλλες εφαρμογές, μπλοκάροντας την ανάλογη διεύθυνση.

Νομίζω ότι αν κάνεις ένα οποιοδήποτε ποσό donation στον developer σου δίνει ολα τα pro features, αλλά ρώτησε τον για σιγουριά. Αν θες να αγοράσεις την εφαρμογή ή κάποια από τα pro features από το play store, θα πρέπει να βάλεις αυτή του play store, να αγοράσεις ότι θες και μετά εγκαθιστάς την εφαρμογή από το github που έχει και το adblock function και έχεις κανονικά Όλα τα pro features που αγόρασες σε όλες τις συσκευές σου.

2. Αν δεν θες να ξοδέψεις χρήματα, για να κόψεις διαφημίσεις στο tapatalk μπορείς στο host file του Netguard να προσθέσεις τη διεύθυνση graph.facebook.com και μετά να κάνεις import το host file. Όμως έτσι θα μπλοκάρει τη διεύθυνση αυτή από όλες τις εφαρμογές και μερικές όπως Facebook, messenger, Instagram δεν θα δουλεύουν σωστά.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Καμμιά ιδέα;

Με το adguard δεν περναει τιποτα. Αγορασμενη αδεια lifetime.

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Έχω δοκιμάσει τους dns servers του ad guard , χωρίς αποτέλεσμα. Δε θέλω να εγκαταστήσω την εφαρμογή...

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Με το Netguard μπορείς να κόψεις διαφημίσεις στο tapatalk.

Ψάχνω free... Εκτός αυτού, το netguard αν δεν κάνω λάθος αφήνει διαφημίσεις στο youtube.

Ψάχνω free... Εκτός αυτού, το netguard αν δεν κάνω λάθος αφήνει διαφημίσεις στο youtube.

Δοκίμασε τοτε την 2η εναλλακτική που γράφω επάνω και δες αν έχεις θέμα με άλλες εφαρμογές. Αν και εδώ που τα λέμε αν με 1-2€ donation μπορείς να πάρεις ολα τα pro features αξίζει μόνο και μόνο για υποστήριξη στον developer και το γεγονός ότι είναι open source.

Αν και εδώ που τα λέμε αν με 1-2€ donation μπορείς να πάρεις ολα τα pro features αξίζει μόνο και μόνο για υποστήριξη στον developer και το γεγονός ότι είναι open source.

Με τρόπο γίνεται αυτό γιατί μέσα από την εφαρμογή βλέπω άλλες τιμές.

Είμαι αυτός που όταν ήμουν μικρός ήθελα να του μοιάσω!

Με τρόπο γίνεται αυτό γιατί μέσα από την εφαρμογή βλέπω άλλες τιμές.

Στο site έχει ξεχωριστή επιλογή για donation https://www.netguard.me

Εγώ την πήρα από play store αλλά από όσο είχα διαβάσει αν κάνεις donation στο site ακόμα και ένα πολύ μικρό ποσό σου δίνει ολα τα pro features. Στείλε όμως πρώτα ένα email στον developer να ρωτήσεις μήπως απαιτείται κάποιο ελάχιστο ποσό, καθώς και πως θα παραλαβεις την άδεια για τα pro features.

Edited by zananiro

Σε ευχαριστώ..

Έχει έκδοση επί πληρωμή στο play store;

Είμαι αυτός που όταν ήμουν μικρός ήθελα να του μοιάσω!

Σε ευχαριστώ..

Έχει έκδοση επί πληρωμή στο play store;

Αν θες να αγοράσεις κάποια από τα pro features από το play store, θα πρέπει να απεγκαταστήσεις την εφαρμογή που έβαλες από github (κάνε ένα back up πριν την απεγκαταστήσεις) και να βάλεις αυτή του play store. Μέσα από την εφαρμογή θα αγοράσεις ότι θες κανονικά μέσω playstore. Μετά εγκαθιστάς την εφαρμογή από το github που έχει και το adblock function και έχεις κανονικά ολα τα pro features που αγόρασες μέσω play store με lifetime licence σε όλες τις συσκευές σου. Απλά την εφαρμογή θα την κάνεις update μέσω github αν θες το adblocking.

Προσωπικά από τα pro features εμένα το μόνο χρήσιμο μου είναι το φιλτράρισμα κίνησης γιατί κόβω διαφημίσεις από tapatalk και κάνα 2 άλλες εφαρμογές. Τα υπόλοιπα δεν τα χρησιμοποιώ, οπότε εκτός και αν θες να στηρίξεις τον developer ψάξε αυτό με το donation που σου είπα ώστε αν μπορείς με ένα μικρό ποσό να πάρεις κανονικά την εφαρμογή.

Είναι σίγουρο ότι κόβει τις διαφημίσεις από tapatalk δλδ, αφού το χρησιμοποιεις. Από youtube? (Αν το αγοράσω, τουλάχιστον να κάνει δουλειά).

Προς το παρόν πέρασα τα hosts από εδώ https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1916098

...που είναι 4mb , άλλα βλέπω ακόμα διαφημίσεις στο tapatalk.

Είναι σίγουρο ότι κόβει τις διαφημίσεις από tapatalk δλδ, αφού το χρησιμοποιεις. Από youtube? (Αν το αγοράσω, τουλάχιστον να κάνει δουλειά).

Προς το παρόν πέρασα τα hosts από εδώ https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1916098

...που είναι 4mb , άλλα βλέπω ακόμα διαφημίσεις στο tapatalk.

Ναι, από tapatalk σίγουρα κόβει. Ήταν ο βασικός λόγος που την αγόρασα. Πρέπει να αποκλείσεις την διεύθυνση graph.facebook.com. Αν την προσθέσεις στο host file θα τις κόβει. Αλλά τα περισσότερα έτοιμα host files δεν την έχουν γιατί μπλοκάροντας αυτή τη διεύθυνση δημιουργείται πρόβλημα σε άλλες εφαρμογές όπως το Facebook, Instagram, messenger κλπ, οπότε πρέπει να την προσθέσεις Εσύ και μετά κάνεις import το host file.

Ενώ μέσω του pro feature φιλτράρισμα κίνησης που έχω αναφέρει πιο πάνω έχεις τη δυνατότητα να αποκλείσεις τη διεύθυνση αυτή μόνο από tapatalk χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στις άλλες εφαρμογές γιατί δεν χρειάζεται να την βάλεις σε host file. Από YouTube δεν κόβει σίγουρα μέσω host files, δεν το έχω ψάξει αν μπλοκάροντας κάποια διεύθυνση στο YouTube μπορεί να κάνει δουλειά, αλλά δεν νομίζω να γίνεται.

Όπως είπα, στείλε ένα email στον developer και ρώτα αν με donation ενός Μικρού ποσού μπορείς να την πάρεις αντί να πληρώνεις μέσω play store

Edited by zananiro

Λήγει ο χρόνος που είχα στο adguard και είπα να δοκιμάσω το block this μα καλά είναι τοσο ευκολότερο ούτε μια ρύθμιση τόσο απλό και από την πρώτη ματιά κόβει καλά και αυτό τις διαφημίσεις. Ψάχνω να βρω σε τι δεν είναι καλύτερο από το adguard μπας και δεν ανανεώσω που δεν με βλέπω δλδ.

Υπάρχει και καλύτερο;

Είδα καλά η έτυχε:καβει διαφημίσεις και από εφαρμογές καλά είδα;

Σαν να έχει καιρό να κάνει αναβάθμιση η κάνω λάθος;

Edited by araditsas

Λήγει ο χρόνος που είχα στο adguard και είπα να δοκιμάσω το block this μα καλά είναι τοσο ευκολότερο ούτε μια ρύθμιση τόσο απλό και από την πρώτη ματιά κόβει καλά και αυτό τις διαφημίσεις. Ψάχνω να βρω σε τι δεν είναι καλύτερο από το adguard μπας και δεν ανανεώσω που δεν με βλέπω δλδ.

Υπάρχει και καλύτερο;

Είδα καλά η έτυχε:καβει διαφημίσεις και από εφαρμογές καλά είδα;

Σαν να έχει καιρό να κάνει αναβάθμιση η κάνω λάθος;

Μεταξύ adguard & block this, προτιμώ το 2ο. Είναι open source, δωρεάν και πιο ελαφρύ. Φυσικά, κόβει και διαφημίσεις από εφαρμογές κατά 80-90%. (Πχ δεν κόβει τις διαφημίσεις στο tapatalk & youtube)

Το πιο αποτελεσματικό adblocker που κόβει τα πάντα (ακόμα και youtube) είναι το adclear. Άλλα, καταγράφει και στέλνει στους servers του αρκετά δεδομένα. (Διάβασε το privacy policy)

Ένα ακόμα adblocker που δεν έχει αναφερθεί εδώ, είναι το DNS66. Χρησιμοποιεί hosts file (μεταξύ άλλων και αυτά του adaway) , είναι open source, δωρεάν και πολύ ελαφρύ.

https://github.com/julian-klode/dns66/releases

Μεταξύ Adguard Premium και AdClear πιο θα προτιμούσατε σαν πιο αποτελεσματικό σε θέμα κατανάλωσης μνήμης (ενεργοβόρο), μείωση ταχύτητας στο internet και αποτελεσματικότητας σε κόψιμο διαφημίσεων σε browsers, εφαρμογές, YouTube;

Καλημέρα, αυτές οι εφαρμογές (block-this, dns κτλ.) μπορούν να τρέξουν παράλληλα με άλλο πρόγραμμα vpn ( Nordvpn , Windscribe κ.α) ;
send from my A51 :ninja:

Μεταξύ Adguard Premium και AdClear πιο θα προτιμούσατε σαν πιο αποτελεσματικό σε θέμα κατανάλωσης μνήμης (ενεργοβόρο), μείωση ταχύτητας στο internet και αποτελεσματικότητας σε κόψιμο διαφημίσεων σε browsers, εφαρμογές, YouTube;

Το adclear κόβει τα ΠΑΝΤΑ, και είναι αρκετά ελαφρύ.

----- προσθήκη μηνύματος 33 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλημέρα, αυτές οι εφαρμογές (block-this, dns κτλ.) μπορούν να τρέξουν παράλληλα με άλλο πρόγραμμα vpn ( Nordvpn , Windscribe κ.α) ;

Νομίζω όχι, λόγω περιορισμό στο android

Όταν λέτε ότι στέλνουν δεδομένα σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο να κάνεις για παράδειγμα ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω winbank ή είναι κάτι άλλο;

Το adclear θέλει τίποτα ρυθμίσεις.

Όταν λέτε ότι στέλνουν δεδομένα σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο να κάνεις για παράδειγμα ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω winbank ή είναι κάτι άλλο;

Το adclear θέλει τίποτα ρυθμίσεις.

Όχι, δε μιλάμε για τέτοια δεδομένα , άλλωστε οι πύλες πληρωμών έχουν τέτοια κρυπτογράφηση που είναι σχεδον αδύνατον να σπάσει.

Τα δεδομένα που στέλνονται είναι η διεύθυνση ip, το μοντέλο της συσκευής σου, τα δεδομένα gps κτλ

Διάβασε λεπτομέρειες εδώ https://www.seven.com/privacy/

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου θα κάνω δοκιμές αυτά τα δύο και θα διαλέξω. Δυστυχώς αγγλικά δεν ξέρω καλά οπότε μένω στα λεγόμενα σου.....

Εδώ θα μπορούσατε να μου πείτε τι πρέπει να διαλεξω στην πρώτη φώτο και τι είναι η δεύτερη. 3b697eace53b8cca51b09b710495f204.jpg430fdb7e4f023b71859239570f2e8c66.jpg

Edited by araditsas

Παιδιά το adguard τρώει μπαταρία ή μου φαίνεται;048139e23864c8b923c0829385b885c5.jpg

Στάλθηκε από το LG-H960 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όχι. Τι λέει και ο δημιουργός ότι είναι ψεύτικη η ένδειξη αυτή. Ενα χρόνο την δουλεύω δεν είχα κανένα πρόβλημα ποτέ.

Όχι. Τι λέει και ο δημιουργός ότι είναι ψεύτικη η ένδειξη αυτή. Ενα χρόνο την δουλεύω δεν είχα κανένα πρόβλημα ποτέ.

ok γιατι πραγματικα κανει εξαιρετικη δουλεια σαν προγραμμα :)

Έτσι νόμιζα και εγώ αλλά δεν αξίζει να την αγοράσεις. Την είχα εγώ όπως σου είπα για ένα χρόνο τώρα από εχθές είμαι με το adclear και είναι το ίδιο πράμα και free.

Έτσι νόμιζα και εγώ αλλά δεν αξίζει να την αγοράσεις. Την είχα εγώ όπως σου είπα για ένα χρόνο τώρα από εχθές είμαι με το adclear και είναι το ίδιο πράμα και free.

και εγω adclear εχω ..μου φαινεται πιο ελαφρυ επισης ..