Jump to content

[ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ] PC vs Consoles

MsK
 Κοινοποίηση

PC ή Παιχνιδομηχανή;  

718 members have voted

1. 1. PC ή Παιχνιδομηχανή;

• Παιχνιδομηχανή (PS2, Xbox, GameCube κ.ο.κ.)
    • Υπολογιστής (PC, MAC, Linux...)
    • Και τα δύο...

Recommended Posts

Αυτό που έγινε,είναι ότι δεν καταλαβαίνετε ότι το ps3 δεν προορίζεται μονο σαν gaming system αλλα σαν ολοκληρωμένο computer..Όταν το καταλάβετε αυτό θα δείτε τι έγινε :) Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι πως βγάζετε "ετυμηγορία" όταν δεν έχετε 1a κάνει research επί του θέματος.Έτσι δεν είναι το σωστό για να μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη και σωστή άποψη?

Δεν ξερω τι θα κανει η IBM με τον cell και αν θα μπει σε υπερυπολογιστες, τo ps3 δεν προκειτε να ξεφυγει απο αυτο που ξερουμε ομως. Επισεις με μονιτορ υπολογιστη, μονο αν εχει εξοδο dvi το ps3 θα συνδεετε με TFT (οχι CRT) οθονες και πρεπει να βρεις και 16:9 monitor αλλιως θα τα βλεπεις τραβηγμενα, τωρα αν σκοπευεις να το συνδεσεις με το video in της καρτας γραφικων ή τηλεορασης αστο καλυτερα, παιξε στην τηλεοραση.

• Απαντήσεις 506
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το Ps3 σου δίνει τα options αν θες να το κανεις.Εσύ μπορεί να μην θες.Για ρωτα όμως και τον επαγγελματία του χώρου που με 400E θα έχει ένα μηχάνημα που θα κάνει παπάδες!+ την υποστήριξη τις IBM,και linux επίσημα από αρχής,και όχι σαν hack.Όταν θα μπορεί να δουλέψει προγράμματα σχεδιαστικά και εκεί που έκανε rendering μια μέρα θα θέλει 30min (βασισμένο σε μετρήσεις τις MERCURY systems CELL -5"/ high end CPU 5min).θα το πάρει λες η όχι...Αν δεις το τi γίνετε στο net με τον CELL,και πως περιμένουν όλοι το ps3 την κυκλοφορία του ps3 με linux support.Tότε θα καταλάβεις.Κανε ένα γύρο στα ξένα forums και θα δεις τι χαμός γίνετε.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Εγώ πάντως αυτή τη στιγμή θα πω ότι δεν υπάρχει καμία κονσόλα που να μπορεί να συγκριθεί με έναν hi-end υπολογιστή. Και εξηγούμαι ευθύς αμέσως:

Πριν κανα 2 εβδομάδες την μέρα που βγήκε το 360 στην ελλάδα, πήγα στο mall για να δω και εγώ από κοντά την σούπερ ουάουα next gen κονσόλα που θα μας μεταφέρει στην νέα εποχή του gaming.

Πάω στο πλαίσιο και βλέπω το cod2. Συμπαθητικό αλλά δεν έβγαζε και μάτι. Κοιτάω καλύτερα και ήταν και σε hd τηλεόραση. Αποκλείεται λέω, δεν μπορεί, κάτι δεν σέταραν σωστά! Πάω και σε άλλα μαγαζιά, πάλι τα ίδια (δεν θα πω χάλια, να μην προκαλέσω αντιδράσεις).

Χθες λοιπόν, πήρα και εγώ στο pc μου το εν λόγω παιχνίδι και τα βάζω όλα τέρμα. Η μέρα με την νύχτα...Ήταν τουλάχιστον 2 φορές καλύτερο, σε σημείο που νόμιζα ότι ήταν άλλο παιχνίδι. Ομολογουμένως καταπληκτικά γραφικά.

Συμπέρασμα: μέχρι να μάθουν οι προγραμματιστές το μηχάνημα και να εκμεταλευτούν το hd και τα άλλα φρου φρου που διαφημίζουν, ένα δυνατό pc δεν παίζεται. Μπορεί ούτε καν και τότε, με το καινούριο hardware που θα βγει.

Βέβαια τότε θα βγει και το ps3 (δείτε ένα λινκ που δίνει ο φίλος arfi-gorgona με το dev-kit του metal gear solid) οπότε δεν θα έχουν ελπίδα ούτε και τα pcs...

εξαρτάται καθαρά από τα παιχνίδια που θες να παίζεις

πάντως για να στήσεις gamer-pc θες ένα σωρό λεφτά.

ενώ αν αγοράσεις μια κονσόλα την κατάλληλη χρονική στιγμή...

εγώ πάντως που δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο και παίζω ελάχιστα παιχνίδια έχω ένα gamecube και τώρα ασχολούμε με Resident Evil 4. Παιχνιδάρα...

Παλιά είχα και ps2, xbox, gba αλλά τα πούλησα.

• 2 weeks later...
Το Ps3 σου δίνει τα options αν θες να το κανεις.Εσύ μπορεί να μην θες.Για ρωτα όμως και τον επαγγελματία του χώρου που με 400E θα έχει ένα μηχάνημα που θα κάνει παπάδες!+ την υποστήριξη τις IBM,και linux επίσημα από αρχής,και όχι σαν hack.Όταν θα μπορεί να δουλέψει προγράμματα σχεδιαστικά και εκεί που έκανε rendering μια μέρα θα θέλει 30min (βασισμένο σε μετρήσεις τις MERCURY systems CELL -5"/ high end CPU 5min).θα το πάρει λες η όχι...Αν δεις το τi γίνετε στο net με τον CELL,και πως περιμένουν όλοι το ps3 την κυκλοφορία του ps3 με linux support.Tότε θα καταλάβεις.Κανε ένα γύρο στα ξένα forums και θα δεις τι χαμός γίνετε.

opoy akoys polla kerasia krata kai mikro kalathi !!!!!!

arkei to kalathi na einai sony!!!!

anypomono na do re gamoto tis yposxeiseis tis sony poy panta tis krata!!!

alla stin telikh makari na einai etsi. kerdismenos tha vgei o katanalotis!!

Πάω στο πλαίσιο και βλέπω το cod2. Συμπαθητικό αλλά δεν έβγαζε και μάτι. Κοιτάω καλύτερα και ήταν και σε hd τηλεόραση. Αποκλείεται λέω, δεν μπορεί, κάτι δεν σέταραν σωστά! Πάω και σε άλλα μαγαζιά, πάλι τα ίδια (δεν θα πω χάλια, να μην προκαλέσω αντιδράσεις).

Χθες λοιπόν, πήρα και εγώ στο pc μου το εν λόγω παιχνίδι και τα βάζω όλα τέρμα. Η μέρα με την νύχτα...Ήταν τουλάχιστον 2 φορές καλύτερο, σε σημείο που νόμιζα ότι ήταν άλλο παιχνίδι. Ομολογουμένως καταπληκτικά γραφικά.

Συμπέρασμα: μέχρι να μάθουν οι προγραμματιστές το μηχάνημα και να εκμεταλευτούν το hd και τα άλλα φρου φρου που διαφημίζουν, ένα δυνατό pc δεν παίζεται. Μπορεί ούτε καν και τότε, με το καινούριο hardware που θα βγει.

Αυτο το θεμα με το xbox360 και την ποιοτητα απεικονησης στα demo κιοσκια εχει συζητηθει και αναλυθει εδω και 1,5 μηνα ...Το προβλημα ηταν στο οτι ειχαν ξεχασει να ενεργοποιησουν στο component καλωδιο , το ΗD σημα..

Περα απο αυτο εχω το COD2 και για το PC και σε πληροφορω,οτι τα πραγματα ΔΕΝ ειναι καθολου οπως τα λες..

Ψαξε στο forum να δεις ...

Επισης κατσε να δουμε πρωτα το PS3 και μετα εχουμε ολο το χρονο δικο μας να κανουμε συγκρισεις και να βγαλουμε συμπερασματα ...

Current mobile devices : iPhone 6s Plus,iPad Air 2,Nexus 6

einai gegonos oti ta grafika enos dinatou pc den boroun na sigrithoun me auta mia paixnidomixanis(xbox.ps2...)...egw prosopika exw kai ta dio kai sigoura provlimatizomai stin epilogi mou...oi paixnidomixanes exoun omws exoun mia alli aisthisi...paizeis amesws to paixnidi pou thes(xwris egatastiseis,etc),apisteuata dipla,megalos xavales,megali othoni(an vevaia exeis megali tv),pio aneto k pio xalaro gaming...sigoura omes isteroun sta paixnidia stratigikis(diskolos xeirismos) kai vevaia sta grafika apenadi se ena dinato pc...to kalitero vevaia einai na exeis kai ta dio...
Free Your Mind...;)

Και λεγοντας δυνατο pc...

...:devil: 4x sli :devil:

http://images.anandtech.com/reviews/tradeshows/2006/ces/day2/quadsli_sm.jpg

Beautiful

Ναι το ξερω οτι ειναι πανακριβο, αλλα το να εχεις 24x4 pipelines(!!!), πανω απο 40.000Mpixel/sec filerate(!!!), 2GB video ram και συνολικα πανω απο 1.2 δις τρανσιστορ να δουλεβουν μονο για τα ματια σου, ειναι αλλο πραγμα! Φυσικα απο κονσολα τετοια ισχυ ...καλο 2011.

Για οποιον ενδιαφερετε η DELL πουλαει λιγα κομματια με 4x sli mobo (δυστηχως εχουν βαλει ΜΟΝΟ 2 7800gtx 512Mb :grin: ) και εναν o/c pentium4EE 955(dualcore,4Mb Cache,65nm) στα 4.26Ghz<-(με αυτα τα GHz ξεπερνα οποιαδηποτε cpu, dual και single).

re paidia ksefevgetai teliws apo to thema..

i paixnodomixani einai kathara gaming machine

to pc einai gia polla gousta

an me to camecube ps3 xbox 360 klp tha mporoun na kanoun rip tainies rip movies na kaneis metatropes images mp3 videos klp tote tha exoun ftasi..

gia na paixeis games sto pc den pas na dosis 10000e se 2 xronia tha thes ksana na ta dosis tespa ego theoro pc best oli mera online downloads riping gaming klp ;p

paixnidomixanes apla ksenera pezeis pezeis pezeis..

http://spitfire.coconia.net/myphone/sig/index.php

Και λεγοντας δυνατο pc...

...:devil: 4x sli :devil:

Ναι το ξερω οτι ειναι πανακριβο, αλλα το να εχεις 24x4 pipelines(!!!), πανω απο 40.000Mpixel/sec filerate(!!!), 2GB video ram και συνολικα πανω απο 1.2 δις τρανσιστορ να δουλεβουν μονο για τα ματια σου, ειναι αλλο πραγμα! Φυσικα απο κονσολα τετοια ισχυ ...καλο 2011.

Για οποιον ενδιαφερετε η DELL πουλαει λιγα κομματια με 4x sli mobo (δυστηχως εχουν βαλει ΜΟΝΟ 2 7800gtx 512Mb :grin: ) και εναν o/c pentium4EE 955(dualcore,4Mb Cache,65nm) στα 4.26Ghz<-(με αυτα τα GHz ξεπερνα οποιαδηποτε cpu, dual και single).

Θες να αφήσουμε ανοικτό το κόστος μιας και το θέτετε έτσι και στις κονσόλες να δεις τι θα βγάλουν; :shifty:

paixnidomixanes apla ksenera pezeis pezeis pezeis..

Ε αφού παιχνιδομηχανές είναι τι θες να κάνει, να σου φτιάχνει καφέ; :blink: :lol:

Οποιος έχει κονσόλα έχει και pc. Δεν γίνεται να τα κάνεις όλα με ένα χωρίς να το πληρώσεις ακριβά. :rolleyes:

Ι need a six month vacation, twice a year.

Θες να αφήσουμε ανοικτό το κόστος μιας και το θέτετε έτσι και στις κονσόλες να δεις τι θα βγάλουν; :shifty:

Οι εταιριες εχουν ολοκληρο line up και οπως ειναι φυσικο και flagships, τα οποια ειναι μεν πανακριβα, αλλα απο αυτα βγαζεις το συμπερασμα πια ειναι καλυτερη εταιρια σε καθε τομεα, οχι απο τα budget προιοντα, αρα μην περιμενεις να βαλω vs με το ps3 μια gf4mx και εναν celeron στο 1Ghz. Ελπιζω να σου απαντησα για το κοστος. Επισεις ωραια αντε και πηρες 10 ps3 με την τιμη του dell renegade και τι θα καταλαβεις θα παιζεις και με τα 10 ταυτοχρονα ή θα τα ενωσεις? Με το renagade εχεις την ισχυ του ps3 στα παιχνιδια και ακομα παραπανω απο τωρα (και την δυνατοτητα να την διπλασιασεις οποτε πιστευεις οτι χρειαζετε) και φυσικα οτι μπορει να κανει ενα desktop pc με την μεγιστη ταχυτητα. Και αν σκεφτεις οτι με το pc κανεις x15 τουλαχιστον φορες, περισσοτερα πραγματα απο μια κονσολα βγαινει και το κοστος, για να μην μιλησω και για το κοστος χρησης μιας κονσολας, βλεπε 60-70ε για ενα νεο παιχνιδι στο xbox360.

1. Δεν αντιπαράθεσα 10 PS3 έναντι του κατασκευάσματός σου.

2. Δεν μπορείς να γνωρίζεις το R&D της Sony. Μην γινόμαστε απόλυτοι.

3. Το κόστος των games είναι όντως υπαρκτό. Αλλά και από την άλλη και τα pc games στα 50Ε παίζουν.

1. Δεν αντιπαράθεσα 10 PS3 έναντι του κατασκευάσματός σου.

2. Δεν μπορείς να γνωρίζεις το R&D της Sony. Μην γινόμαστε απόλυτοι.

3. Το κόστος των games είναι όντως υπαρκτό. Αλλά και από την άλλη και τα pc games στα 50Ε παίζουν.

1)Δεν ειναι κατασκευασμα μου, υπαρχει, εκτος και αν ειμαι η Dell και δεν το ξερω. :lol:

2)Θα δουμε.

3)Οσο ενα αδειο dvd για την ακριβεια.

Ψηφίζω pc! εκτός αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου πει πως μπορείς να παίξεις παιχνίδια όπως flight simulators με τα ελάχιστα πλήκτρα που προσφέρουν οι παιχνιδομηχανές.
μην το ψάχνεις, εσύ το 'χεις

Agorazontas pliktrologio isws,kai kanontas assign ta koubia ekei? :)

άρα, σε λίγο θα χρειαστείς κι ένα ποντίκι για ακρίβεια κινήσεων και στην ουσία εξομοιώνεις (προσπαθείς τουλαχιστον) ένα pc (και σε υλικό και σε κόστος) :D

Δεσμεύεσαι με ένα μηχανάκι που δεν μπορείς να βάλεις χέρι, απασχολείς την τηλεόραση απο τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας (με όλες τις συνέπειες). Το μόνο καλό που βρίσκω στις παιχνιδομηχανές είναι το να παίζεις με άλλους - είναι πιο ...κοινωνικό :)

1)Δεν ειναι κατασκευασμα μου, υπαρχει, εκτος και αν ειμαι η Dell και δεν το ξερω. :lol:

2)Θα δουμε.

3)Οσο ενα αδειο dvd για την ακριβεια.

Αυτό ισχύει για τις περισσότερες κονσόλες και θα ισχύσει και για μελλοντικές όπως το 360.

Το κατασκεύασμα ξέρεις πώς το εννοούσα...μην «στρουθοκαμηλίζεις»...:rolleyes:

άρα, σε λίγο θα χρειαστείς κι ένα ποντίκι για ακρίβεια κινήσεων και στην ουσία εξομοιώνεις (προσπαθείς τουλαχιστον) ένα pc (και σε υλικό και σε κόστος) :D

Δεσμεύεσαι με ένα μηχανάκι που δεν μπορείς να βάλεις χέρι, απασχολείς την τηλεόραση απο τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας (με όλες τις συνέπειες). Το μόνο καλό που βρίσκω στις παιχνιδομηχανές είναι το να παίζεις με άλλους - είναι πιο ...κοινωνικό :)

ααααα ειπες να σου βρει καποιος τροπο να παιζεις και στον βρηκε...μην τα αλλαζεις :happy:

E oxi bre si...ena pontiki kai ena pliktrologio 8a pareis ti kostos exoun :) Koita gia emena to PC pia den lei...Den enoo na mhn exeis ka8olou,apla den lei gia gaming pia,den einai dynatwn na prepei na skas synexws 500ares kai 600ares gia na mporeis na pezeis teleia ta games sou.Giati an 8es na pezeis teleia prepei na skas xalara 600E gia mia top karta ka8e xrono (ta exw kanei kai kserw!!).Apla einai asymforo.

Palia ta ekana auta kai exw xalasei sto "bromopiso" ekatomiria (kiriolektika).Kai ti kerdisa?To apolito 0.Ospou ebala myalo kai stamatisa.Prwtimo loipwn na syndesw to Ps3 me ton skliroudaki kai to linux Keyaboard/mouse mou sto PC monitor kai na pezw.Kai na mporw na kanw kai rendering ena 3d modelo (etsi gia thn "vlavla" mou) kai na mhn 8elw mia mera...CELL gar.Auto pou perimenw einai na dw posa 3D programata (kai oxi mono) 8a ipostiriksoun linux kai CELL.

Exoun alaksei i konsoles twra...kai pane ontws na moiasoun sto PC,alla me "diaforetiko" tropo(an bgazei nohma lol).Ase pou i epeksergastes tous den exoun apolitos kamia sxesh me tou pc.Ops stamataw edw,giati arxisa na grafw katebato :lol:

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

ξέρεις και ξέρω οτι βασική προυπόθεση για αναβαθμίσεις είναι τα παιχνίδια. Αν θες λοιπόν να είσαι up-to-date θα πρέπει να αγοράσεις νέα κονσόλα όποτε αυτή βγαίνει (σχεδόν κάθε χρόνο = αναγκαστικά ψάχνεις να πουλήσεις την παλιά για να γλυτώσεις κάτι).

Και δεν συμφωνώ οτι θές κάρτα γραφικών για το pc 600 Ευρώ κάθε χρόνο. Προσωπικά αναβαθμίζω κάθε 3 χρόνια και όχι με τόσο ακριβά εξαρτήματα.

Παραλίγο και θα μ' επειθες αλλά μετά σκέφτηκα οτι με το pc εκτός των άλλων εφαρμογών έχεις και τη δυνατότητα (ειδικά τώρα με DSL) για τρελό ON-LINE gaming βλ. counter-strike ή το eve

Παραλίγο και θα μ' επειθες αλλά μετά σκέφτηκα οτι με το pc εκτός των άλλων εφαρμογών έχεις και τη δυνατότητα (ειδικά τώρα με DSL) για τρελό ON-LINE gaming βλ. counter-strike ή το eve

Xbox 360 :shifty:

ξέρεις και ξέρω οτι βασική προυπόθεση για αναβαθμίσεις είναι τα παιχνίδια. Αν θες λοιπόν να είσαι up-to-date θα πρέπει να αγοράσεις νέα κονσόλα όποτε αυτή βγαίνει (σχεδόν κάθε χρόνο = αναγκαστικά ψάχνεις να πουλήσεις την παλιά για να γλυτώσεις κάτι).

Και δεν συμφωνώ οτι θές κάρτα γραφικών για το pc 600 Ευρώ κάθε χρόνο. Προσωπικά αναβαθμίζω κάθε 3 χρόνια και όχι με τόσο ακριβά εξαρτήματα.

Το PS2 ζει και βασιλεύει 6 χρόνια τώρα... :) Παίζω παιχνίδια του 2005 σε μηχάνημα του 2000 και δεν πιστεύω στα μάτια μου με τα γραφικά και την ποιότητά τους.

Τώρα για το πόσο καλά θα παίζει τα καινούρια παιχνίδια ένα pc 3ετίας έχω αρκετές αμφιβολίες. Για να ακολουθήσεις την ποιότητα της παιχνιδομηχανής για μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. πάνω από 2 χρόνια) πρέπει να ξεπαραδιαστείς κανονικά. Αν το κάνεις θα έχεις σταθερά cutting edge τεχνολογία αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει...

Εγώ ψηφίζω παιχνιδομηχανή για λόγους κόστους -είμαι απολύτως νόμιμος λόγω άποψης και ασχετοσύνης :p και προτιμώ να πληρώνω για νέα παιχνίδια παρά για κάρτες γραφικών & επεξεργαστές κάθε τρεις και λίγο - και επειδή δεν θέλω να επιβαρύνω το pc μου με εγκαταστάσεις βαριών παιχνιδιών, και δεν έχω υπομονή με τα bugs & crashes. Είναι και το μέγεθος της τηλεόρασης που έχει άλλη χάρη σε σχέση με τις 17", άντε 19" της οθόνης που ισοφαρίζει τη χαμηλότερη (όχι για πολύ ακόμα) αναλυση.

Ο καθένας όπως βολεύεται βέβαια.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Το PS2 ζει και βασιλεύει 6 χρόνια τώρα... :) Παίζω παιχνίδια του 2005 σε μηχάνημα του 2000 και δεν πιστεύω στα μάτια μου με τα γραφικά και την ποιότητά τους.

Τώρα για το πόσο καλά θα παίζει τα καινούρια παιχνίδια ένα pc 3ετίας έχω αρκετές αμφιβολίες.

Μονο που τα παιχνιδια που βγαινουν στο pc σημερα εχουν γραφικα ps3 και οχι ps2,αρα μην περιμενεις απο ενα pc 3τιας να κανει και πολλα, παντως εγω εχω μια καρτα γραφικων που ηταν κορυφαια πριν 3χρονια και ακομα βλεπω πολυ καλα γραφικα και σιγουρα καλυτερα απο το ps2, να φανταστεις οτι το ps2 δεν εχει καν υποστηριξη shaders, μιλαμε για dx7 γραφικα για το pc και εχουμε φτασει στο dx9c.