Jump to content

I'm flying (away from the) Jack, I'm flying!


charlie_pace4
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λετε καποιες αποψεις λες και δεν ειστε στον πλανητη γη . Στη μια μου δουλεια ειμαι γυμναστης ολοι σχεδον οι πελατες εχουν ακουστικα στην προπονηση μεσα στην αιθουσα.Ο κοσμος εξω που περπαταει στο δρομο κυριως νεολαια εχει παντου ακουστικα ,λεωφορεια ,μετρο κτλ.Τα ακουστικα ειναι βασικο εργαλειο καθημερινοτητας για πολλους.Υπαρχουν οπως ξερουμε τα φθηνα με αρκετη ομως καλη ποιοτητα ηχου αλλα και τα υψηλης ποιηοτητας . Ενταξει ειναι πατατα της Apple αυτο που εκανε για να βγαλει φραγκα .Ευτυχως ο ηχος ειναι αρκετα καλος.Αμα θελουν να εξελιξουν την τεχνολογια δεν θα ξεφτυλιζονται να κανουν τετοιες αθλιες κινησεις ολες οι εταιριες δεν λεω μονο και την Apple.Ακου εκει καναμε πολυτελεια τον ηχο μουσικης . . . Edited by impreza_sti
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 192
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Πραγματικά, ο τρόπος που η Apple καταφέρνει να πείθει τους φανς της ακομα και για το πιο παράλογο πράγμα με ξεπερνά. Η εταιρεία που ειπε δεν χρειάζεται pen, widgets, μεγαλες οθονες, c/p. H εταιρεία που μας ειπε δεν χρειαζομαστε lock screen cards. H εταιρεία που έκραζε την Samsung για αντιγραφή και εντελώς αναίσχυντα πήρε το split screen, το "spotlight" και το Picture-in-Picture. H εταιρεία που καταργεί τα πάντα προκειμένου να αγοράζεις ολα σου τα περιφερειακά απο την αρχή. Και υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθουν να μας πείσουν οτι ειναι καλύτερη. Και δεν ειναι οτι κανει κατι κακο. Εταιρεία ειναι και κοιταει το κερδος. Πόσες φορές εδω μέσα είδαμε ανθρώπους να κράζουν ως παντόφλες τις "μεγαλες" οθονες για να παρουν το 5.5 ιντσων κινητο και να μας πουνεπως ειναι το ιδανικο μεγεθος. Καποιοι θα πουνε για την Samsung και την MicroSD/μπαταρία. Εγω πάλι θα πω πως οταν η Samsung τα εκανα ***** με το S5 οι πωλήσεις της έπεσαν σε σημειο που ειχε μειωση κερδων σχεδον 1μιση χρονο σερι. Οταν η Apple συστηματικά κάθε χρόνο αλλάζει εντελώς αυτά που έλεγε 12 μηνες πριν, ο κοσμος την αποθεώνει ελεος. Και φτάνουμε στο σήμερα όπου σε ενα τεχνολογικό site προσπαθουν να μας πείσουν ακόμα και οι συντάκτες οτι η απομάκρυνση ενος universal προτύπου, με το οποίο ολος ο κοσμος εχει επενδυσει σε δεκάδες περιφερειακά, ειναι κατι που ωθει την τεχνολογία. Ε οχι ρε παιδιά. Edited by impreza_sti
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά, ο τρόπος που η Apple καταφέρνει να πείθει τους φανς της ακομα και για το πιο παράλογο πράγμα με ξεπερνά. Η εταιρεία που ειπε δεν χρειάζεται pen, widgets, μεγαλες οθονες, c/p. H εταιρεία που μας ειπε δεν χρειαζομαστε lock screen cards. H εταιρεία που έκραζε την Samsung για αντιγραφή και εντελώς αναίσχυντα πήρε το split screen, το "spotlight" και το Picture-in-Picture. H εταιρεία που καταργεί τα πάντα προκειμένου να αγοράζεις ολα σου τα περιφερειακά απο την αρχή. Και υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθουν να μας πείσουν οτι ειναι καλύτερη. Και δεν ειναι οτι κανει κατι κακο. Εταιρεία ειναι και κοιταει το κερδος. Πόσες φορές εδω μέσα είδαμε ανθρώπους να κράζουν ως παντόφλες τις "μεγαλες" οθονες για να παρουν το 5.5 ιντσων κινητο και να μας πουνεπως ειναι το ιδανικο μεγεθος. Καποιοι θα πουνε για την Samsung και την MicroSD/μπαταρία. Εγω πάλι θα πω πως οταν η Samsung τα εκανα ***** με το S5 οι πωλήσεις της έπεσαν σε σημειο που ειχε μειωση κερδων σχεδον 1μιση χρονο σερι. Οταν η Apple συστηματικά κάθε χρόνο αλλάζει εντελώς αυτά που έλεγε 12 μηνες πριν, ο κοσμος την αποθεώνει ελεος. Και φτάνουμε στο σήμερα όπου σε ενα τεχνολογικό site προσπαθουν να μας πείσουν ακόμα και οι συντάκτες οτι η απομάκρυνση ενος universal προτύπου, με το οποίο ολος ο κοσμος εχει επενδυσει σε δεκάδες περιφερειακά, ειναι κατι που ωθει την τεχνολογία.

 

ολοι το παρακανουν.. και οι haters και οι fans :whistle:

Edited by impreza_sti

Get your head out of your ash!

Confirmation Bias is our era's intellectual cancer

Link to comment
Share on other sites

Οι sammy-funs ειναι τυχεροι εχουν ποικιλια επιλογων γιατι βγαζει πολλες συσκευες.Εγω ειχα ριξει Χ στο Note-5 γιατι δεν ειχε πχ.επεκταση μνημης.Εμεινα με το Note-4 και πηγα στο S7-Edge . Οι Apple-funs δεν εχουν αυτη την πολυτελεια ειναι μονοδρομος η μενουν με το ιδιο η πανε στο καινουργιο με οτι υπερ η κατα θα εχει οπως το θεμα των ακουστικων . . . Edited by akiss_
Link to comment
Share on other sites

Γενικά τα ενσύρματα ακουστικά δε χρειάζονται. Bluetooth και κατά προτίμηση σε ηχείο να μας ακούνε όλοι.

Διαφάνεια κύριοι.

Αν γίνουνε τα κινητά εμφυτεύματα πως θα τα αλλάζουμε κάθε χρόνο;
Link to comment
Share on other sites

μετατροπή από greeklish σε ελληνικά

 

γεια χαρά και από μένα :D

κάθισα και διάβασα όλα τα σχόλια και θέλω να πω και εγώ την άποψη μου πάνω σε μερικά πράγματα.

1on το αρνητικό κατά την άποψη μου είναι ότι δεν έβαλε κάτι universal όπως το usb-c και όχι το ότι αφαίρεσε το mini jack (άλλωστε έχει κάνει κατι παρόμοιο νωρίτερα με την αφαίρεση του cd player στα mac...)

 

και 2on θέλω να θίξω λίγο το θέμα ποιότητας του ήχου.

το ανθρώπινο ον αντιλαμβάνεται ηχητικά κύματα συχνότητας από 20Hz - 20KHz (όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, χάνει σταδιακά την ακοή του ξεκινώντας από τα ψιλά προς τα χαμηλά, δηλαδή εγώ είμαι 30 χρόνον ζήτημα αν ακούω τα 18KHz)

 

η στάνταρ ποιότητα στη μουσική βιομηχανία είναι η ποιότητα του cd, το γνωστό σε όλους μας WAV 44.100Hz 16bit. για να ψηφιοποιήσουμε μια συχνότητα σύμφωνα με το θεώρημα Nyquist θα πρέπει να πάρουμε δείγμα τουλάχιστον από 2 σημεία μιας περιοδικής κίνηση της συχνότητας , απο αυτο προκύπτει ο τύπος FN=2FMax. όπου FN είναι η συχνότητα δειγματοληψίας και όπου Fmax η υψηλότερη συχνότητα που θέλουμε να αποδώσουμε. δηλαδή με δειγματοληψια 44.100 μπορούν να ψηφιοποιηθουν και εν συνεχεία να αναπαραχθούν συχνότητες μέχρι 22KHz, λίγο παραπάνω από αυτό που ακούμε! για τα bit δε θα το αναλύσω τόσο, το μονο που θα αναφέρω είναι ότι έχει να κάνει με την ένταση του ήχου που τα 16 bit μεταφράζονται σε δυναμικό έυρος 96db. (μη πεις κανεις ότι έχει ηχοσυστημα που παίζει 100 db γιατί αυτό είναι άλλη μονάδα μέτρησης :D )

 

ο μέσος ακροατής στις μέρες μας ακούει mp3, δηλαδή μια μορφή συμπίεσης του ασυμπίεστου αρχείου WAV. όπως ο άνθρωπος όταν μεγαλώνει χάνει τις ψιλές "συχνότητες", έτσι κάνει και το mp3 για να εξοικονομήσει λίγο χωρο από τα αποθηκευτικά μέσα, με αποτέλεσμα να κόβει συχνότητες που δεν τις "χρειαζόμαστε" (να σημειωθεί ότι αν και τα αφτιά μας δεν έχουν τόσο καλή ευαισθησία στις υψηλές "συχνότητες", είναι αυτές όμως που δίνουν τη λαμπρότητα, ευκρίνεια, ποιότητα η όπως θέλει να το πει κανεις).

Τα mp3 μετρούνται σε Kbps, δηλαδή σε ρυθμό μετάδοσης ανά δευτερόλεπτο με το μέγιστο να είναι στα 320Kbps. τα αντίστοιχα Kbps για ένα στερεοφωνικό αρχείο WAV 44.100 16 είναι 1.411Kbps. υποτίθεται ότι σε ένα mp3 στα 320Kbps με ένα wav 44100 16 δεν υπάρχει διαφορα ως προς τις συχνότητες που μπορεί να ακούσει κάποιος. υπάρχουν μαρτυρίες που υποστηρίζουν ότι ακούνε διαφορες.

 

από τα παραπάνω προκύπτει ότι για να ακούει καποιος καλής ποιότητας μουσική θα πρέπει να την ακούει σε ασυμπίεστη μορφή, δηλαδή wav 44100 16 και αν δεν έχει αυτή τη δυνατότητα να πέσει κατηγορία και να ακούει mp3 320Kbps. ενδεικτικά θα αναφέρω τη διαφορα σε MB στα 2 αρχεία. για stereo wav 44100 16 = 10.584 MB το λεπτό, ενώ για mp3 320Kbps = 2.40 MB το λεπτό. απ ότι βλέπετε η διαφορα είναι μεγάλη και με τη πολυτιμότητα του χώρου στα κινητά είναι δύσκολο να έχει κάποιος wav αρχεία.

 

συμπέρασμα αν θέλουμε να ακούμε ποιοτικά, πρώτα θα πρέπει να έχουμε ένα ποιοτικό αρχείο ήχου και μετά καλά ακουστικά. ότι είναι παραπάνω από τη ποιότητα του cd στην ουσία είναι αχρείαστο για τον μέσο ακροατή (ξέρουν οι ηχολήπτες τι να κάνουν με τα παραπάνω Hz)

 

Υ.Γ. για να μην το παίζω και ξερόλας να σας πω ότι δε ξέρω τι παίζει με το DAC στα ακουστικά.

 

ήθελα να πω και άλλα, αλλά πήγε 5:30 το πρωί και ήρθε η ώρα να παω για ύπνο, άντε καλημέρες

Link to comment
Share on other sites

Γιατι θες αξιοσέβαστο ποσό για να κανεις μια δουλειά αφου σου δίνει ακουστικά μεσα στο κουτί;

 

Γιατι αυτα που δινει στη συσκευασια ειναι σαπια (=δεν συναδουν με το 1000αρικο που ζηταει η apple) ισως;

Ακουγα χτες μουσικη απο το iPhone 7. Ετη φωτος χαμηλοτερη ποιοτητα απο το HTC 10.

Θα μου πεις, δε φταιει η lightning θυρα, ουτε ειναι θεμα ακουστικων μονο, καθως μετράει το boomsound της HTC.

Στο τελος ομως, τι μενει στο χρηστη (σε εμενα δηλαδη); Οτι το iPhone εχει χαμηλοτερη ποιοτητα απο το HTC. Ο,τι και να λεει η apple.

 

Το να επικροτειτε καποιοι die hard fans την αφαιρεση της 3,5αρας θυρας μονο καλο δεν κανει.

ΜySmartphone: iPhone 15 Pro Max 512GB

MySmartwatch:  Apple Watch Ultra 2 

 

Link to comment
Share on other sites

Γιατι αυτα που δινει στη συσκευασια ειναι σαπια (=δεν συναδουν με το 1000αρικο που ζηταει η apple) ισως;

Ακουγα χτες μουσικη απο το iPhone 7. Ετη φωτος χαμηλοτερη ποιοτητα απο το HTC 10.

Θα μου πεις, δε φταιει η lightning θυρα, ουτε ειναι θεμα ακουστικων μονο, καθως μετράει το boomsound της HTC.

Στο τελος ομως, τι μενει στο χρηστη (σε εμενα δηλαδη); Οτι το iPhone εχει χαμηλοτερη ποιοτητα απο το HTC. Ο,τι και να λεει η apple.

 

Το να επικροτειτε καποιοι die hard fans την αφαιρεση της 3,5αρας θυρας μονο καλο δεν κανει.

 

που να ακουσεις και το ποταπο ZTE AXON 7 premium που εχω με τα στερεοφωνικα ξυλινα ηχεια, με dolby atmos ο ηχος ειναι απιστευτος (για κινητο παντα) με ενα τυπικο ζευγαρι ακουστικων του 40ευρου ακομα και στα πιο συμπιεσμενα mp3 ακους την διαφορα. καλα δεν θα μιλησω αν δοκιμασεις ασυμπιεστο αρχειο, εκει η διαφορα ειναι χαώδης . και για μενα μεγαλο φαουλ η καταργηση του jack. εμενα βρε παιδια με βολευε πολυ να εχω στο αμαξι ενα καλωδιο καρφι σε καρφι η καρφι σε rca και σε οποιο σπιτι και να πηγαινες, οτι συσκευη στερεοφωνικου κ να ειχε ο αλλος, ακομα και σε τηλεοραση, το καρφωνεις και εχεις ολη την μουσικη βιβλιοθηκη μαζι σου...τι πιο πρακτικο

Edited by bill_zaf
Link to comment
Share on other sites

Για να δουμε.Το μηλο7 οπως ολα τα προηγουμενα,δεν εχει καρτα μνημης,ραδιο,μπλε δοντι για αποστολή αρχειων,κλησεις βιντεο μεσω παροχου και αλλα πολλα...κσι τωρα τερμα τα ακουστικα και ασυρματη λαλακια με ακτινοβολια στο θεο,οπως και το μηλο.Με λιγα λογια ενα κινητο τοστιερα για να παιρνεις τηλεφωνο και να σερφαρεις στα 1000 ευρω.Το ποιο αχρηστο εργαλειο ever.Με οποιαδηποτε κινητο 100+ ευρω κανεις τα παντα αξιοπρεπεστατα

Η ίδια καραμέλα από το 2007. Είναι ώρα να το ξεπεράσουμε όπως λέει κι ο Πλούταρχος σε ένα τραγούδι αν και δεν είμαι λάτρης τόσο του Ελληνικού ρεπερτορίου. Από την άλλη όμως, ευτυχώς που υπάρχουν λύσεις των 100+ Ευρώ για να σου λύνουν τα χέρια και φαντάζομαι ότι είναι ικανοποιητική λύση.

 

Η γυναίκα μου (πολύ μεγάλος fun του iphone) είχε το 6αρι μέχρι που έπεσε και έγινε 1000 κομμάτια. Ετοιμαζόταν να πάρει το 7αρι μέχρι που είδε οτι δεν έχει υποδοχή ακουστικών. Εκεί άρχισε να σκέφτεται να πάρει το 6s. Μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει, της έδωσα να κάνει την δουλειά της το S6 edge +, όπου μετά απο 2 εβδομάδες χρήσης μου δήλωσε οτι θα το κρατήσει και δεν θέλει να πάρει iphone πάλι, ειδικά το 7 που δεν έχει καν υποδοχή ακουστικών.

Λέγοντας το παραπάνω παράδειγμα θέλω να δείξω οτι η Apple πήρε απο τις πιο ηλίθιες αποφάσεις που έχει πάρει ποτέ. Μεγάλο αυτογκολ γιατί έτσι θα στείλει πολλούς πελάτες στο android. Κατέχει που κατέχει το 90% της αγοράς η google, τώρα τους στέλνει κι άλλους. Αρα ακόμη λιγότερος ανταγωνισμός. Οτι χειρότερο δηλαδή για εμάς τους πελάτες που κοιτάμε το συμφέρον μας και οχι το άχρηστο οπαδιλίκι.

Με μια περίπτωση δεν νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά κι εγώ και όλη η οικογένεια είναι fun του iPhone και δεν πήγαμε σε άλλες λύσεις διότι έχουμε μάθει αλλιώς κι ας είμαστε open minded. Anyway, είναι θέμα γούστου και σεβαστές οι επιλογές όλων μας ως καταναλωτές.

 

Αν και τα έχουν πει και άλλοι, δεν πειράζει, θα τα πω και γω :)

Λοιπόν, πρώτα από όλα wireless στον τομέα του ήχου προυπήρχε μέσω του bluetooth, in fact σε non iphone devices τα airpods μαντέψτε με τι κάνουν connect ... ;)

Οποιος έχει δυο δράμια μυαλό καταλαβαίνει ότι ο μόνος λόγος που η Apple έβγαλε το jack είναι όχι πχ επειδή ειναι παλιό ούτε γιατί έκανε κατι courageous (sic.) αλλά γιατί απλά μέσω proprietary υλοποιήσεων θέλει να ανεβάσει τα revenues (δες beats και airpods) με specific features που δεν θα δούν άλλοι εκτός (που μπα) αν πάρουν license στο τσιπάκι που φορά το airpods.

Όποτε καλύτερα που έκανε έτσι, να βγάλει περισσότερο χρήμα για να έχουμε καλύτερες συσκευές τελικά.

 

Εγω λοιπόν που δεν χρησιμοποιούσα ποτε τα ακουστικά και είχα παντα ασύρματα δε με ενδιαφέρει καθόλου η κατάργηση της θύρας και πολυ καλα εκανε και τη έβγαλε.

 

Ουτε ανταπτορες κουβαλούσα ποτε μου ουτε κλαίω που λείπει μια θύρα που δε χρησιμοποίησα ποτε μου! Τωρα γιατι κάποιοι κλαίνε δε μπορώ να καταλάβω!

 

Όσοι είχαν σκοπό να "επενδυσουν" σε καλα ακουστικά θα επενδυσουν και στα καινούργια γιατι θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και αργότερα! Επίσης δε θα βγάζει μόνο η αππλε τετοια ακουστικά οποτε τζάμπα η μουρμούρα!

 

Όσο για την τεχνολογία των υαλοκαθαριστήρων που λες, επειδη ειναι πολυ κοντά η κατάργησή τους, όπως και των παραδοσιακών καθρεφτών, παλι θα κλαίμε επειδη τους συνηθίσαμε ή επειδη μας αρεσανε ή επειδη μας βόλευαν, δε θα αφήσουμε τη τεχνολογια να προχωρήσει;

Ούτε εμένα με ενοχλεί η κατάργηση τους, και στη τελική μέχρι και adaptor έχει η συσκευασία.

 

Ξεχασες όσους έχουν επενδύσει σε ακουστικά που δεν είναι της ποιότητας (sic.) των ακουστικών που δίνει η Apple. Ελπίζω να μην νομίζεις ότι το ανταπτοράκι από θέμα απόδοσης δίνει λύση στο πρόβλημα; Επίσης, το να μπαινοβγάζεις ανταπτορες δίνει strain στο lightning port όπως καταλαβαίνεις, πόσο θα αντέξει ;

Τέλος , προφανώς δεν περιμένεις από όλους αυτούς απλά να πάνε να αγοράσουν από την αρχή νέα high quality ακουστικά ?

Όσοι έχουν επενδύσει σε τέτοια ακουστικά θα χρησιμοποιήσει το adaptor ως λύση.

 

Δηλώνει ο Τιμ ο Κούκ:

 

"το μέλλον είναι οι ασύρματες τεχνολογίες"

 

Και δεν έχει ακόμα ασύρματη φόρτιση που έχουν όλοι αλλά προτιμάει να φορτίζει με το καλώδιο χωρίς γρήγορη φόρτιση να κάνει 3 ώρες #****_logic

 

αλλά είναι η εύκολη λύση να πουλήσεις ακουστικά άσχημα που κρατάει η μπαταρία τους 5 ώρες για 160 ευρώ...

 

υποσημείωση έχω εδώ και πολυυυ καιρό bluetooth ακουστικά ακριβά over the ear. Οπότε δεν σχολιάζω την bluetooth τεχνολογία των ακουστικών αλλά την κοροϊδία του απλά να μαζεύεις τα γκαφρά

Για την ασύρματη φόρτιση ίσως αυτός είναι ένας λόγος.

 

Apple Wireless Charging Solution

 

Προφανως για την κονομα καταργηθηκε η θυρα των ακουστικων (η παραθεση που ποσταρα πριν ηταν για να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα) , αλλα οπως εβγαλε και το tray απο τα MacBook και δεν ανοιξε ρουθουνι (αντιθετα μαλιστα, παρα πολλοι ακολουθησαν απο τοτε) ετσι βλεπω οτι θα συμβει και τωρα.

Έτσι θα γίνει από όλες τις κατασκευάστριες, όπως και με αλλά στο παρελθόν.

 

Δεν το έβγαλε πρώτη η apple το tray ώστε να είναι οι άλλοι που ακολούθησαν με το βγάλσιμο. Ακόμα και πρώτη να ήταν, δεν είναι αντίστοιχες περιπτώσεις. Οι οπτικοί δίσκοι έπεφταν σε διάδοση και χρήση, τα ακουστικά με το κλασικό βύσμα δεν πέφτουν σε χρήση, το αντίθετο.

Κι όμως θα γίνει κι αυτό, είναι θέμα χρόνου πλέον. Δυστυχώς εδώ φταινε οι κατασκευάστριες εταιρείες που θα ακολουθήσουν τη τάση της Apple, αντί να κάνουν κάτι διαφορετικό.

 

Ο μόνος λόγος που έγινε αυτή η αλλαγή είναι για να βγάλει περισσότερα λεφτά η Apple. Όλα τα άλλα είναι marketing.

Όπως προανέφερα, περισσότερα λεφτά φέρνει περισσότερο θα φέρουν καλύτερες συσκευές. Θετικό τότε.

 

Λετε καποιες αποψεις λες και δεν ειστε στον πλανητη γη . Στη μια μου δουλεια ειμαι γυμναστης ολοι σχεδον οι πελατες εχουν ακουστικα στην προπονηση μεσα στην αιθουσα.Ο κοσμος εξω που περπαταει στο δρομο κυριως νεολαια εχει παντου ακουστικα ,λεωφορεια ,μετρο κτλ.Τα ακουστικα ειναι βασικο εργαλειο καθημερινοτητας για πολλους.Υπαρχουν οπως ξερουμε τα φθηνα με αρκετη ομως καλη ποιοτητα ηχου αλλα και τα υψηλης ποιηοτητας . Ενταξει ειναι πατατα της Apple αυτο που εκανε για να βγαλει φραγκα .Ευτυχως ο ηχος ειναι αρκετα καλος.Αμα θελουν να εξελιξουν την τεχνολογια δεν θα ξεφτυλιζονται να κανουν τετοιες αθλιες κινησεις ολες οι εταιριες δεν λεω μονο και την Apple.Ακου εκει καναμε πολυτελεια τον ηχο μουσικης . . .

Όταν θα πάρουν το iPhone 7 πάλι με τα ίδια ακουστικά θα μπορούν να ακούν μουσική, υπάρχει adaptor.

[sIGPIC][/sIGPIC]

On Line...

 

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM.

Link to comment
Share on other sites

Όποτε καλύτερα που έκανε έτσι, να βγάλει περισσότερο χρήμα για να έχουμε καλύτερες συσκευές τελικά.

 

Καλυτερο προϊον σαν καταναλωτης δεν εχεις οταν τρως αμασητο ο,τι σου πασαρει η καθε εταιρια, αλλα οταν οι εταιριες τρωνε τα μουτρα τους απο τις λαθος επιλογες τους, ζοριζονται και βελτιωνονται (βλ. περιπτωσεις Galaxy S5 -> S6 -> S7).

 

Αν ο πακτωλός χρηματων οδηγουσε σε καλυτερες συσκευες, τοτε η apple θα πρεπε μακραν τωρα να εχει την καλυτερη/πληρεστερη "super duper ουαου" συσκευη, πραγμα που δε συμβαινει σε καμια περιπρωση.

ΜySmartphone: iPhone 15 Pro Max 512GB

MySmartwatch:  Apple Watch Ultra 2 

 

Link to comment
Share on other sites

που ακουστηκε οτι βγαζει καλυτερο ηχο; ΒΕΒΑΙΩΣ να αφαιρεσουν το audio jack. αλλα να εχουν πρωτα βρει την ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ του. η μια και μοναδικη θυρα lightning που τα κανει ολα εχει παρα πολλα μειονεκτηματα. και για κανεναν λογο δεν ειναι καλυτερη απο το audio jack που εχουν ολα τα κινητα.

και η μπαταρια που εχουν ολα τα κινητα ειναι αρχαια. να την αφαιρεσουμε και αυτη; "κουτσες" καινουργιες εναλλακτικες της μπαταριας λυθιου σιγουρα θα υπαρχουν.. οσο κουτση ειναι και η χρηση μιας lightning θυρας για ηχο.

προσωπικα δεν με απασχολει ιδιαιτερα το συγκεκριμενο θεμα.. αλλα το να λεμε και "παλι καλα" που αφαιρεθηκε το audio jack ειναι χαζο.

Εναλλακτικές λύσεις πάντως έδωσε.

 

Στο επομενο iphone θα μπορεις να μιλας μόνο με κατόχους άλλων iphone

Ίσως γίνει κι αυτό, έτσι ξεκινήσαμε με iMessage και στέλνουμε δωρεάν. Ακολούθησε το FaceTime στη συνέχεια. Όποτε ίσως από iPhone σε iPhone θα είναι δωρεάν στο μέλλον και με τους υπόλοιπους με χρέωση.

 

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα και εγώ σαν apple fan την κατάργηση του jack ως προοδευτική κίνηση εάν μου έδινε δώρο τα ασύρματα ακουστικά της και ένα adaptor σε jack με έξτρα lightning θύρα για ταυτόχρονη φόρτιση δωρεάν στην συσκευασία του τηλεφώνου.

Αλλιώς είναι ένα άρμεγμα πελατών.

Άρμεγμα από τη στιγμή που δίνει adaptor δεν βλέπω να γίνεται.

 

Η apple ας κάνει ό,τι θέλει...αρκεί να μην ακολουθήσουν και όλες οι άλλες εταιρίες! Ναι, κάποια πράγματα δεν έχουν προοπτική εξέλιξης, αλλά δουλεύουν καλά και σωστά. Αν μια εταιρία θέλει να εξελιχθεί τεχνολογικά ας προσφέρει την πρότασή της, αλλά παράλληλα να σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις και την ήδη καθιερωμένη τεχνολογία. Αλλιώς είναι αρπαχτή, αφού σε αναγκάζει να ξοδέψεις ένα αξιοσέβαστο ποσό για κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο στις συσκευές της.

Μα πως είναι αρπαχτη εφόσον σου δίνει adaptor?

 

Το πραγματικό φάουλ της ήταν ότι αφαίρεσε την θύρα μινιτζακ χωρίς αντικατάσταση. Και εκεί που η συσκευή είχε δυο θύρες, τώρα έχει μία. Ο ορισμός του downgrade.

Αυτό είναι υποκειμενικό, εδώ άλλοι χρήστες γράφουν ότι θέλουν άλλη θύρα κι ας είναι μια αρκεί να είναι διαφορετική.

[sIGPIC][/sIGPIC]

On Line...

 

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM.

Link to comment
Share on other sites

Ή κατάργηση του για βελτίωση του ήχου μέσω νέου τσιπ θα ήταν θεμιτή. Όμως σε τεστ που έγιναν στο iPhone 7, διαπιστώθηκε πως απλά κατάργησαν το 3.5τζακ και δεν υπήρξε καμία αναβάθμιση στον ήχο.

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

 

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

 

Oneplus 5 - 128GB

Link to comment
Share on other sites

Αυτο καταλαβες εσυ; Το οτι απλα με αφηνει παγερα αδιαφορο η καταργηση της θυρας σου λεω και εσυ καταλαβαινεις οτι θελεις δε σου φταιω εγω :X

 

Αλλο το "με αφηνει παγερα αδιαφορο και τελος" οποτε δε με νοιαζει αν την καταργησει και αλλο το "καλα εκανε και την κατηργησε" οπως ειπες εδω:

 

Εγω λοιπόν που δεν χρησιμοποιούσα ποτε τα ακουστικά και είχα παντα ασύρματα δε με ενδιαφέρει καθόλου η κατάργηση της θύρας και πολυ καλα εκανε και τη έβγαλε.

 

Αφου λοιπον δε χρησιμοποιεις ακουστικα με καλωδιο, γιατι λες οτι καλα εκανε και την κατηργησε; Δοση χαιρεκακιας;

Το λογικο ειναι να πεις οτι ειτε την καταργουσε ειτε οχι καρφι δε μου καιγεται και τελος. Οχι καλα εκανε.

ΜySmartphone: iPhone 15 Pro Max 512GB

MySmartwatch:  Apple Watch Ultra 2 

 

Link to comment
Share on other sites

οποιος λέει πως το βύσμα των ακουστικών είναι ξεπερασμένο... δεν έχει ΙΔΕΑ το πως δουλεύουν τα ακουστικά!

 

και το ρεύμα το χρησιμοποιούμε κοντά στους 2 αιώνες... καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

οποιος λέει πως το βύσμα των ακουστικών είναι ξεπερασμένο... δεν έχει ΙΔΕΑ το πως δουλεύουν τα ακουστικά!

 

και το ρεύμα το χρησιμοποιούμε κοντά στους 2 αιώνες... καλή τύχη

Ευκαιρία για όσους δεν έχουν ιδέα να διαβάσουν ένα σχετικο link με πληροφοριες.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Phone_connector_(audio)

 

Πραγματικά εντυπωσιακό, άλλαξαν τόσα πολλά από τότε και πράγματι μόνο αυτό έμεινε στάσιμο. Εδώ ταιριάζει η έκφραση "σταθερή αξία".

[sIGPIC][/sIGPIC]

On Line...

 

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

 

Αν και απεχθάνομαι την ενσύρματη τεχνολογία όσο δεν πάει, τα ενσύρματα ακουστικά είναι από τις λίγες εξαιρέσεις που η εμπειρία χρήσης τους δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα. Όταν εδώ ξεχνάμε να φορτίσουμε το κινητό, σιγά μην φορτίζουμε και τα ακουστικά.. Δεν χρειάζεται να κάνουμε την ζωή μας πιο δύσκολη.

 

Όσον αφορά τα ακουστικά της Apple που είναι στο κουτί και ο ήχος που βγάζουν, προσωπικά δεν με καλύπτει και έχουμε δει το έργο με τους αντάπτορες. Thanks, but no thanks.

 

Η άποψη μου είναι πως βιάστηκε η apple να αφαιρέσει το βύσμα και είναι μεγάλο μείον των συσκευών. my 2 cents.

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

Εγω λοιπόν που δεν χρησιμοποιούσα ποτε τα ακουστικά και είχα παντα ασύρματα δε με ενδιαφέρει καθόλου η κατάργηση της θύρας και πολυ καλα εκανε και τη έβγαλε.

 

Ουτε ανταπτορες κουβαλούσα ποτε μου ουτε κλαίω που λείπει μια θύρα που δε χρησιμοποίησα ποτε μου! Τωρα γιατι κάποιοι κλαίνε δε μπορώ να καταλάβω!

 

Όσοι είχαν σκοπό να "επενδυσουν" σε καλα ακουστικά θα επενδυσουν και στα καινούργια γιατι θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και αργότερα! Επίσης δε θα βγάζει μόνο η αππλε τετοια ακουστικά οποτε τζάμπα η μουρμούρα!

 

Όσο για την τεχνολογία των υαλοκαθαριστήρων που λες, επειδη ειναι πολυ κοντά η κατάργησή τους, όπως και των παραδοσιακών καθρεφτών, παλι θα κλαίμε επειδη τους συνηθίσαμε ή επειδη μας αρεσανε ή επειδη μας βόλευαν, δε θα αφήσουμε τη τεχνολογια να προχωρήσει;

Ειναι μια καποια μειοψηφια που χρησιμοποιουσε ηδη ασυρματα ακουστικα οποτε μικρο το κακο

Για τους υπολοιπους ομως....

Στο θεμα των αλλων κατασκευαστων αυτο ακριβως λεω.Θα βγαλουν και αλλοι αλλα απο την στιγμη που περιοριζεις σε lightining θυρα θα μπορεις να τα χρησιμοποιει μονο σε apple ή θα πρεπει να κουβαλας ανταπτορες

 

Στους υαλοκαθαριστηρες και τους καθρεφτες:Δεν ειπα να μην καταργηθουν.Και το audio jack αρχαιο ειναι και καποια στιγμη θα ερχοταν η καταργηση του.Το θεμα ειναι να το αντικαατστησεις με κατι.Εκτος αν μου πεις οτι οι υαλοκαθαριστηρες δεν θα αντικατασταθουν και οταν βρεχει θα βγαζεις το κεφαλι απο το παραθυρο για να δεις μπροστα ή θα καταργηθουν οι καθρεφτες και οταν θες να αλλαξεις λωριδα η να κανεις προσπεραση θα κανεις προσευχες.Προοδος ειναι η αντικατασταση μιας τεχνολογιας με μια καλυτερη.Οχι η σκετη καταργηση

Link to comment
Share on other sites

Όσοι έχουν επενδύσει σε τέτοια ακουστικά θα χρησιμοποιήσει το adaptor ως λύση.

Οπως είπα , ο adaptor απλά δεν είναι λύση, πρώτα γιατι απλά σου τρώει το port και δεν φορτίζεις όταν ακούς, δευτερον γιατί τρώς από το MTBF του port κάθε φορά που το χρησιμοποιείς.

Edited by impreza_sti
Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Καλες οι αποψεις σας αλλα εγω στο 7αρι της ξαδερφης μου μια χαρα ηχο εχει που το δουλεψα πολυ γκρινια ρε boys χαλαρωστε λιγο.

Δεν γκρινιαζει κανείς για τον ήχο που έχει το iphone 7 που πιστεύω να είναι αρκετά καλός αλλά γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακουστικά με το κλασικο jack 3.5mm που αρκετοί ήδη έχουν.

:D

Oneplus one, really my first smartphone.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι μια καποια μειοψηφια που χρησιμοποιουσε ηδη ασυρματα ακουστικα οποτε μικρο το κακο

Για τους υπολοιπους ομως....

Στο θεμα των αλλων κατασκευαστων αυτο ακριβως λεω.Θα βγαλουν και αλλοι αλλα απο την στιγμη που περιοριζεις σε lightining θυρα θα μπορεις να τα χρησιμοποιει μονο σε apple ή θα πρεπει να κουβαλας ανταπτορες

 

Στους υαλοκαθαριστηρες και τους καθρεφτες:Δεν ειπα να μην καταργηθουν.Και το audio jack αρχαιο ειναι και καποια στιγμη θα ερχοταν η καταργηση του.Το θεμα ειναι να το αντικαατστησεις με κατι.Εκτος αν μου πεις οτι οι υαλοκαθαριστηρες δεν θα αντικατασταθουν και οταν βρεχει θα βγαζεις το κεφαλι απο το παραθυρο για να δεις μπροστα ή θα καταργηθουν οι καθρεφτες και οταν θες να αλλαξεις λωριδα η να κανεις προσπεραση θα κανεις προσευχες.Προοδος ειναι η αντικατασταση μιας τεχνολογιας με μια καλυτερη.Οχι η σκετη καταργηση

Θα βάζεις τον adaptor, στο δίνει μέσα στη συσκευασια κιόλας.

 

 

Οπως είπα , ο adaptor απλά δεν είναι λύση, πρώτα γιατι απλά σου τρώει το port και δεν φορτίζεις όταν ακούς, δευτερον γιατί τρώς από το MTBF του port κάθε φορά που το χρησιμοποιείς.

 

 

Αν θες να είσαι κολλημένος σε ένα τοίχο με τα ακουστικά όταν φορτίζεις το κινητό σου είναι δίκη σου επιλογή. Εξήγησε μου όμως τι εννοείς με το MTBF, ίσως δεν κατάλαβα τι εννοείς.

 

Δεν γκρινιαζει κανείς για τον ήχο που έχει το iphone 7 που πιστεύω να είναι αρκετά καλός αλλά γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακουστικά με το κλασικο jack 3.5mm που αρκετοί ήδη έχουν.

Μα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν άνετα με όποια ακουστικά έχουν 3.5 mm connector.

Edited by impreza_sti

[sIGPIC][/sIGPIC]

On Line...

 

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM.

Link to comment
Share on other sites

για να μην λέμε ότι θέλουμε αυτός είναι και ο κύριος λόγος που τα σούταρε (αν ήθελε μελλοντική τεχνολογία κλπ θα έβαζε type c διευκολύνοντας όλους) αλλά πραγματικός λόγος είναι αυτός που περιγράφετε στο video (κατά την γνώμη μου καλά κάνει, εταιρεια ειναι και ο σκοπός ύπαρξης της είναι μόνο το κέρδος .. αν ήμουν εγώ θα είχα κάνει και χειροτερα.. απο εκει και μετα ολα ειναι στα χερια καταναλωτων)

 

 

Το παλιο 30 pin ξερεις για ποιο λογο καταργηθηκε; Δεν καταργηθηκε για να μας αναγκασει να παρουμε νεα καλωδια. Δεν μπορουσε να κρατησει το ιδιο παλιο καλωδιο και να συνεχισει να πουλαει; Ουτε ο λογος ηταν για να μας διευκολυνει να το βαζουμε απο τις 2 μεριες. Ο πραγματικος λογος εαν για καποιον που ξερει απο iphone και δεν γραφει μονο για να βγαλει τη χολη του και δεν αναφερομαι σε σενα, ειναι πως το καλωδιο το 30pin δο χακαραν τα ατομα της jb σκηνης. http://www.zdnet.com/article/researchers-to-demo-iphone-hack-via-30-pin-dock-cable/ για να μιλαμε και με πηγες. Το γιατι δεν πηγε σε type c ειναι φυσιολογικο να θελει να βγαλει η ιδια κατι που θα χακαρεται δυσκολα.

 

Απο κει και περα για τα ακουστικα. Οποιος λειτουργησε το ρολογακι θα καταλαβει τι διαφορα εχει απο ενα απλο bluetooth ρολοι και ακουστικο. Οποιος λοιπον το δουλεψε θα καταλαβει οτι δεν υπαρχει τυχαια αποσυνδεση τυχαια να χασεις ειδοποιησεις ή κλησεις. Βολικο το aux και εγω το χρησιμοποιω στο αμαξακι μου αλλα για να μαστε ακριβοδικαιοι η νεα τεχνολογια ειναι ακριβη αλλα με εξαιρετικη ποιοτητα ηχου. Μαλλον μερικοι ξεχνανε τα σσσσσς που ακουν απο τα aux.

Link to comment
Share on other sites

Το topic έχει γίνει ήδη bookmark και θα ξεθαφτεί του χρόνου σε κάποια φάση. Προβλέπω ότι τότε το jack θα θεωρηθεί ως παλαιολιθικό και το ανταπτοράκι μία πολύ λογική και απλή λύση για όσους έχουν δώσει μία περιουσία για ακουστικά. Deja-Vu με την κατάργηση της εξωτερικής μνήμης...
Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!
Link to comment
Share on other sites

Το topic έχει γίνει ήδη bookmark και θα ξεθαφτεί του χρόνου σε κάποια φάση. Προβλέπω ότι τότε το jack θα θεωρηθεί ως παλαιολιθικό και το ανταπτοράκι μία πολύ λογική και απλή λύση για όσους έχουν δώσει μία περιουσία για ακουστικά. Deja-Vu με την κατάργηση της εξωτερικής μνήμης...

 

Αυτό είναι που λετε και κανετε λαθος. Ακριβώς όπως και στην περίπτωση της Samsung με την MicroSD. Κανείς δεν κάνει κωλοτούμπες (καλα εκός εξαιρέσεων). iPhone δεν θα αγόραζα ξανα γιατι απεχθάνομαι το iOS. Αλλά και να μου αρεσε δεν θα το επαιρνα χωρις jack. Αν τωρα του χρόνου ολοι το κανουν χωρις jack θα συνεχίσει να μη μου αρέσει αλλά δεν θα μπορώ να κάνω κατι. Αλλο η κωλοτουμπα και αλλο ο "εξαναγκασμος"

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι που λετε και κανετε λαθος. Ακριβώς όπως και στην περίπτωση της Samsung με την MicroSD. Κανείς δεν κάνει κωλοτούμπες (καλα εκός εξαιρέσεων). iPhone δεν θα αγόραζα ξανα γιατι απεχθάνομαι το iOS. Αλλά και να μου αρεσε δεν θα το επαιρνα χωρις jack. Αν τωρα του χρόνου ολοι το κανουν χωρις jack θα συνεχίσει να μη μου αρέσει αλλά δεν θα μπορώ να κάνω κατι. Αλλο η κωλοτουμπα και αλλο ο "εξαναγκασμος"

Ποιος εξαναγκασμός? Αν δεν σου αρέσει μια συσκευή για τους χ-ψ λόγους, τότε απλά δεν την παίρνεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

On Line...

 

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM.

Link to comment
Share on other sites

Όταν κάποιοι λένε για "ποιότητα" της συσκευής (κινητό τηλέφωνο στην συγκεκριμένη περίπτωση) πως το μετράνε; Για να φτάσει στο αισθητήριο όργανο μας (που λέγεται αυτί) πρέπει να περάσει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ από ένα DAC.

 

Δεν είδα κανένα να λέει τι DAC έχει, δεν είδα κανένα να λέει τι amp έχει, τι αντίσταση προσθέτει το ανταπτοράκι, τίποτα, απλά λόγια και φράσεις "είναι πολύ καλύτερο" που δεν λένε τίποτα.

 

Όποιος θέλει να ακούσει "ποιότητα" από το κινητό του (επειδή νομίζει πως το αυτί του μπορεί να την αντιληφθεί) μπορεί να βάλει ένα εξωτερικό DAC με τα χαρακτηριστικά που τον καλύπτει. Δεν ξέρω αν το κλειστό οικοσύστημα της Apple υποστηρίζει κάτι τέτοιο πάντως στις συσκευές Android με OTG μπορείς μέσω USB να συνδέσεις το δικό σου DAC και μετά τα ακουστικά σου. Ναι δεν είναι ότι πιο κομψό και βολικό να έχει πάνω στα ακουστικά σου καλώδια αντάπτορες και spliters, αλλά εφόσον δεν σε καλύπτει η συσκευή σου με τα εσωτερικά της χαρακτηριστικά, ή θα πρέπει να πας σε κάποια άλλη συσκευή ή θα πρέπει να πας σε χρήση κάποιας εξωτερικής συσκευής.

 

Εδώ ένα

με το Galaxy S3 σε μία τέτοια σύνδεση.

 

Αυτό που με βάζει σε σκέψη, είναι το πόσοι είναι αυτοί που ζητάνε "ποιότητα" στον ήχο που μπορεί να βγάλει το κινητό τους όταν δεν βρίσκονται (σχεδόν πάντα) σε συνθήκες να την ακούσουν, δηλαδή βρίσκονται στο δρόμο, στο μετρό κ.α. Αν βρίσκεσαι σπίτι σου, με ένα χαμηλό επίπεδο εξωτερικού θορύβου, να το συζητήσουμε αν θα θες και εσύ να ακούσεις από το κινητό σου με τα ακουστικά την μουσική σου ή θα προτιμήσεις από κάποιο υπολογιστή με την κάρτα ήχου σου (DAC, Amps και software είναι, δεν κάνουν μαγικά) με τα καλά ακουστικά ή το στερεοφωνικό σου.

 

Γνώμη μου, αυτοί που επιλέξανε να μπλέξουν με Apple θα πούνε ότι είναι το μέλλον και θα κλειστούν όλο και πιο σφικτά, για μένα είναι απλά ένας λόγος να λέω γιατί δεν θα πάρω. Αυτό είναι το χαρτί τους, όχι το καλύτερο, αλλά αν το σκεφτείς να αλλάξεις, να ξανασκέφτεσαι πόσο θα σου κοστίσει να αλλάξεις όλα τα αξεσουάρ που έχει για την νέα σου συσκευή και να πεις πως τελικά δεν αξίζει. (παράδειγμα από iPhone σε Android, lighting to HDMI σε USB to HDMI, lighting Docs, lighting φορτιστές αυτοκινήτου κλπ)

android: 2.3.6 GingerBread ---> 4.4.4 KitKat

firmware: XXLD8 ---> XXNB1

kernel: stock ---> A2N Kernel

launcher: TouchWiz v4.0 U ---> NovaLauncher

recovery: stock ---> CWM

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...