Prime Δημ. July 10, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2019 (edited) Πιστεύω δεν σου έχει τύχει να σε χρεώσουν γιατί αν είχε γίνει θα έβλεπες ότι θέλει επιμονή και χρόνο για να βρεις το δίκιο σου. Εγώ προτιμώ πάντως να έχω φραγή προς τα 5ψηφια και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο Συμφωνώ και επαυξάνω! Θέλεις τεράστια υπομονή, επιμονή και πάρα πολύ χρόνο! Το παλεύω τώρα με EETT και Συνήγορο καταναλωτή. Μία δικλίδα ασφαλείας έπρεπε να έχουν οι πάροχοι για να προστατεύουν τους καταναλωτές. Αν ήθελαν βέβαια να τους προστατέψουν και όχι να τους αρμέξουν! Για όσους τσακώνονται πιο πάνω, μπορείτε να κάνετε και διακοπή της συνδρομητικής υπηρεσίας με SMS/κλήση στην εταιρεία με τα πενταψήφια, αλλά και φραγή πενταψήφιων με SMS/κλήση στον πάροχο. Προσωπικά έκανα και τα 2. Edited July 11, 2019 by Prime Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHN_ONLY Δημ. July 10, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2019 Απο αυτους που εχουν χρεωθει μηπως εχουν παρει μερος στο διαγωνισμο του my market με τον κωδικο της αποδειξης και καταχωρωντας το νουμερο τους ; Σκεφτομαι μηπως και εχει καμια σχεση, η πιθανοτητα πιστευω βεβαια ειναι σχεδον μηδαμινη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mclound Δημ. July 10, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2019 Απο αυτους που εχουν χρεωθει μηπως εχουν παρει μερος στο διαγωνισμο του my market με τον κωδικο της αποδειξης και καταχωρωντας το νουμερο τους ; Σκεφτομαι μηπως και εχει καμια σχεση, η πιθανοτητα πιστευω βεβαια ειναι σχεδον μηδαμινη. η ιστορία αυτή κρατάει χρόνια, δεν είναι νέα και δεν φταίει καμία επίσημη αλυσίδα σουπερ μαρκετ. Μόνο οι απατεώνες εταιρίες που -προφανώς- ευνοούν και τους παρόχους μας και δεν έχουν ξεκουμπιστεί από το προσκήνιο. Παράθεση Αυτά... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
keysmith Δημ. July 12, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2019 Όποτε κι αν θέλουν δουλεύουν; Καλό..... 1 φορά την πάτησα, από link είδησης στο facebook (κάτι που συνέχεια το προσπερνάτε....), 1 φορά χρεώθηκα, 1 φορά έστειλα το stop και από εκείνη τη μέρα και μέχρι σήμερα, καμία επιπλέον χρέωση. Υπόψιν, τον αριθμό, στον οποίο χρεώθηκα, τον έχω ακόμα. Συνεχίστε να γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν.. Βοηθάτε πολύ τον κόσμο έτσι... . Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα το ύφος σου. Κατ αρχάς δεν είπα ότι το ΣΤΟΠ για ΕΝΑΝ αριθμό δεν δουλεύει για αυτόν τον αριθμό. Είπα δεν δουλεύει πάντα (αν θέλουν αυτοί του πενταψήφιου που παράνομα σε έγραψαν τότε δουλεύει). Υπάρχει σε εμένα μαρτηρία φίλου μου που έστελνε ΣΤΟΠ στον αριθμό αυτό και η χρέωση συνέχιζε κανονικά. Άρα η δικιά σου επιτυχής μαρτυρία δεν εγγυάται τίποτα για τον άλλον γιατί σου λέω έχει καταγραφεί το ανάποδο. Στην τελική αμα φράξεις ένα αριθμό δυνητικά την πατάς με κάποιον άλλο (άντε πάλι στοπ). Με άλλα λόγια δεν βλέπω τον λόγο να μην φράξεις ΟΛΑ τα 5ψήφια και ειδικότερα αυτά που αρχίζουν από 5. Εκτός αν δεν θέλεις τα όλα από 5ΧΧΧΧ γιατί θέλεις να δείνεις 6€ να ακούς κρύα ανέκδοτα (ανέκδοτα έστελναν στο φίλο μου χρεώνοντας τον). Η φραγή σε ΟΛΑ τα 5ΧΧΧΧ είναι πιο άνετη ξεκούραστη και σίγουρη. Θα έπρεπε να είναι bydeafult φραγμένα αν ρωτάς εμένα. Παράθεση από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. July 12, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2019 Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα το ύφος σου. Κατ αρχάς δεν είπα ότι το ΣΤΟΠ για ΕΝΑΝ αριθμό δεν δουλεύει για αυτόν τον αριθμό. Είπα δεν δουλεύει πάντα (αν θέλουν αυτοί του πενταψήφιου που παράνομα σε έγραψαν τότε δουλεύει). Υπάρχει σε εμένα μαρτηρία φίλου μου που έστελνε ΣΤΟΠ στον αριθμό αυτό και η χρέωση συνέχιζε κανονικά. Άρα η δικιά σου επιτυχής μαρτυρία δεν εγγυάται τίποτα για τον άλλον γιατί σου λέω έχει καταγραφεί το ανάποδο. Στην τελική αμα φράξεις ένα αριθμό δυνητικά την πατάς με κάποιον άλλο (άντε πάλι στοπ). Με άλλα λόγια δεν βλέπω τον λόγο να μην φράξεις ΟΛΑ τα 5ψήφια και ειδικότερα αυτά που αρχίζουν από 5. Εκτός αν δεν θέλεις τα όλα από 5ΧΧΧΧ γιατί θέλεις να δείνεις 6€ να ακούς κρύα ανέκδοτα (ανέκδοτα έστελναν στο φίλο μου χρεώνοντας τον). Η φραγή σε ΟΛΑ τα 5ΧΧΧΧ είναι πιο άνετη ξεκούραστη και σίγουρη. Θα έπρεπε να είναι bydeafult φραγμένα αν ρωτάς εμένα. Ο φίλος σου πρέπει να σταματήσει να πατάει "περίεργα" links... 1 φορά πριν 3 χρόνια την πάτησα... Καμία άλλη πριν.. Καμία άλλη μετά... Πολλές φορές και οι εταιρείες κινητής στέλνουν προσφορές, μέσω 5ψήφιων. Ο για τα κρύα ανέκδοτα, κάτι τέτοιες #%%#& αναφέρουν στις "υπηρεσίες" τους.. Καλά, το τι θα έπρεπε να ισχύει άστο... Θα έπρεπε να γράφουμε για χρόνια.. Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kandilak Δημ. July 12, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2019 Έχετε καταλάβει ότι το μείζων ζήτημα που συζητιέται εδώ είναι η, χωρίς καμία ενέργεια από τον χρήστη , αυτόματη εγγραφή του αριθμού του σε υπηρεσίες που χρεώνουν τον λογαριασμό ή την κάρτα του μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS)? Προσωπική εμπειρία με χρέωση στο καρτοκινητο της 75χρονης μητέρας μου το οποίο δεν έχει την δυνατότητα σύνδεσης στο internet. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Prime Δημ. July 13, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2019 Έχετε καταλάβει ότι το μείζων ζήτημα που συζητιέται εδώ είναι η, χωρίς καμία ενέργεια από τον χρήστη , αυτόματη εγγραφή του αριθμού του σε υπηρεσίες που χρεώνουν τον λογαριασμό ή την κάρτα του μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS)? Προσωπική εμπειρία με χρέωση στο καρτοκινητο της 75χρονης μητέρας μου το οποίο δεν έχει την δυνατότητα σύνδεσης στο internet. Αυτό είναι το πρόβλημα! Δεν απαιτείται πληκτρολόγηση του αριθμού του κινητού σου, δεν απαιτείται να πατήσεις "ΣΥΝΕΧΕΙΑ", δεν απαιτείται πληκτρολόγηση PIN, δεν απαιτείται να αποδεχτείς όρους χρήσης με επιλογή σε ειδικό κουτάκι και δεν απαιτείται να πατήσεις "OK". Όλα γίνονται αυτόματα και ο χρήστης το μαθαίνει όταν χρεωθεί. Όταν τους ρωτήσεις γιατί δεν είναι φραγμένα by default τα πενταψήψια, σου λένε όλοι: "γιατί κάποιοι τα χρειάζονται". Αυτοί που τα χρειάζονται να ψάξουν σε ποιο αριθμό να στείλουν SMS για να τα ενεργοποιήσουν. Όχι να ψάχνει η πλειοψηφία που δεν τα χρειάζεται, πώς να τα κάνει φραγή και πώς να πάρει τα λεφτά της πίσω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. July 13, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2019 Διαβάζοντας σας έκανα κι εγώ φραγή στα 5ψηφια σμσ. Η κοπέλα στην εξυπηρέτηση φαίνεται να ήξερε το θέμα και με απολογητικό ύφος μου είπε για ποιον λόγο έχει δημιουργηθεί θέμα. Επέμεινα στην φραγή και ενεργοποιήθηκε. Δεν έχω όρεξη να πληρώνω λαμόγια. Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
keysmith Δημ. July 13, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2019 Ο φίλος σου πρέπει να σταματήσει να πατάει "περίεργα" links... 1 φορά πριν 3 χρόνια την πάτησα... Καμία άλλη πριν.. Καμία άλλη μετά... Πολλές φορές και οι εταιρείες κινητής στέλνουν προσφορές, μέσω 5ψήφιων. Ο για τα κρύα ανέκδοτα, κάτι τέτοιες #%%#& αναφέρουν στις "υπηρεσίες" τους.. Καλά, το τι θα έπρεπε να ισχύει άστο... Θα έπρεπε να γράφουμε για χρόνια.. Δεν παρακολουθείς το νήμα καλά και με βάζεις και τα ξαναγράφω. Ο φίλος μου τα λεφτά του τα πήρε πίσω γιατί η εταιρία (wind) δεν απέδειξε ποτέ ότι γράφτηκε καθώς δεν βρέθηκε εισερχόμενο sms επιβεβαίωσης εγγραφής (υποτίθεται σου στέλνει κωδικό το 5ψήφιο στον αριθμό σου που κάπου πρέπει να εισάγεις για να αποδείξεις την κατοχή του αριθμού). Φίλε μου νομίζω δεν έχεις ιδέα πως γράφεσαι σε αυτές τις υπηρεσίες χωρίς καμιά σου ενέργεια. Υπάρχει εγγραφή σε μανάδες με feature phones συσκευές. Τι link και άλλα γράφεις. Νομίζεις ότι τυχαίνει σε εσένα τυχαίνει σε όλους. Δεν έχεις διαβάσει νήματα που μιλάνε για αυτά να δεις ιστορίες. Βρίσκεσαι γραμμένος χωρίς καμιά ενέργειά σου γιατί οι περισσότεροι με 5ψήφια απλά είναι απατεώνες και μέχρι να εκδικαστεί απόφαση να τους φράξουν οικονομούν ασύστολα. Για αυτό κατηγορούμε τις εταιρίες ότι είναι περίπου συνεργάτες τους. Πως εσύ συμπέρανες ότι ακολουθείται το πρωτόκολλο εγγραφής που ορίζει ο νόμος και ότι "μόνος του γράφεται" ο πελάτης (θύμα)? Να το ξαναγράψω.. Ολική φραγή 5ψήφιων.- Παράθεση από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bebes Δημ. July 15, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2019 Καλησπέρα. Για να κάνεις φραγή, μπορείς να στείλεις STOP στο 1213 για όλα ή STOP XXXXX στο 1213 για συγκεκριμένο αριθμό. Σχετικά με τις υπηρεσίες των τρίτων παρόχων ισχύει πως οι υπηρεσίες αυτές δεν παρέχονται από τη WIND, αλλά από τρίτους που φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη συμμόρφωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σου ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την τιμολόγηση αυτών, παρακαλούμε να επισκεφθείς την ιστοσελίδα του παρόχου της υπηρεσίας. Ειδικότερα για τις Υπηρεσίες SMS παρέχονται δύο είδη υπηρεσιών, χρεώσιμων κατά την αποστολή ή τη λήψη μηνύματος. Σε συμβουλεύουμε λοιπον να μην καταχωρείς τον αριθμό του κινητού σου τηλεφώνου σε ιστοσελίδα, αν δεν έχεις πρώτα διαβάσει προσεκτικά στην ιστοσελίδα, όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους οποίους παρέχεται η υπηρεσία που σου ενδιαφέρει. Διαφημίσεις για δωρεάν προσφορές ή συμμετοχή σε κληρώσεις, ενδέχεται να συνοδεύουν υπηρεσίες με συνδρομή. Σε περίπτωση που επιθυμείς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Υπηρεσίες Τρίτων, μπορείς να επισκεφθείς το παρακάτω link: http://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/kiniti/upiresies/upiresies-triton/» αυτό μου έστειλαν απο τη Wind. Επίσης, όταν ρώτησα αν θα μπορώ να παίρνω κάποιες προσφορές της wind που πρέπει να στείλεις Sms σε 5 ψήφιο, μου απάντησαν ότι: " Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Η φραγή αφορά μόνο χρεώσιμα 5ψήφια." Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. July 15, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2019 Τις μισές καταγγελίες που λένε ότι γίνονται να έλεγχε η ΕΕΕΤ θα έπρεπε να έχουν κλείσει απο 100 φορές αυτές οι εταιρίες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kandilak Δημ. July 15, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2019 παιδιά επειδή τώρα το παρακολουθώ το θέμα,σήμερα ήρθε και σε μένα μύνημα.έχω whatsup(cosmote) δηλαδή κάρτα.πώς μπλοκάρω το νουμερο;η που να εποικοινωνησω για φραγη απο πενταψηφια.; :):):):):):) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=229850 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosR Δημ. July 15, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2019 (edited) Oμοιοπαθής και εγώ παιδιά και μάλιστα εν αγνοία μου, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, με βάση όσα διαβάζω... Προ ημερών βάζω κάρτα 10 ευρώ και κάνα δυο μέρες μετά αφού έληξε το πακέτο μου, παω να το ανανεώσω και βλέπω δεν επαρκεί το υπόλοιπο το οποίο από 9 ευρώ είχε πάει ~5... Λέω θα την πάτησα, θα πήρα κάνα τηλέφωνο αφού έληξε το πακέτο μου και θα έφαγε από εκεί... Προχθές μου έρχεται ένα μήνυμα από 54444 δε δίνω καμιά σημασία, το σβήνω επιτόπου... Μετά από 3-4 ώρες έρχεται μήνυμα από CU ότι το υπόλοιπο είναι κάτω από 1 ευρώ (από 4.5 που ήταν)... Κοινώς απ' ότι φαίνεται μου έφαγαν 7-8 ευρώ έτσι, χωρίς επιμένω να ξέρω από που και πως προέκυψε η εγγραφή μου σε οποιαδήποτε τέτοια απατεωνιά... Έστειλα και εγώ STOP και ήρθε αμέσως μήνυμα ότι έγινε διαγραφή... Αν ξαναδώ τίποτα περίεργο τον άλλον μήνα που θα βάλω πάλι κάρτα, θα κάνω και εγώ φραγή... Είναι πάντως εντυπωσιακό, πως μένουν ατιμώρητοι τόσα χρόνια τέτοιοι απατεώνες που έχουν φάει τσάμπα λεφτά από κόσμο και κοσμάκι... Πραγματικά απίστευτο... EDIT: Τελικά έκανα γενική φραγή σε όσα ξεκινούν από 19 και σε όσα ξεκινούν από 5... Ευτυχώς γίνεται πολύ εύκολα μέσα από το app της Vodafone. Edited July 15, 2019 by SpyrosR Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. July 18, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2019 το έχουμε γράψει 10άδες φορές. Αφήστε τα ΣΤΟΠ και τα ξε-ΣΤΟΠ. Όποτε (και αν) θέλουν δουλεύουν. Κατ αρχήν με το στοπ (αν δουλέψει) φράσεις μόνο έναν αριθμό και μετά την (ξανα)πατάς με επόμενο. Μονο ΟΛΙΚΗ φραγή στα 5ψήφια θα τους σταματήσει στα σίγουρα. Πως γίνεται ολική φραγή; Πολύ απλά με ένα τηλέφωνο στον πάροχό σας στο αριθμό υποστήριξης (πχ 1222 για q) και αν έχει wind/q γίνεται και με αποστολή sms Η φραγή ενεργοποιείται στέλνοντας SMS στον αριθμό 1213 με την λέξη ΣΤΟΠ ή STOP, από κινητό WIND. Για τους άλλους παρόχους θέλει κλήση στην εξυπηρέτηση (χρέωση 0.20-25 άπαξ) οι γονείς μου έχουν Q. στέλνω STOP στο 1213 και ενεργοποιείται η φραγή 5ψηφιων σμσ? edit: το βρήκα https://www.wind.gr/gr/wind/upiresies/kiniti/upiresies/upiresies-triton/ Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. July 18, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2019 Πριν από λίγο ήρθαν και σε μενα δύο μηνύματα τέτοια και πάνε 6,26€. Δεν έστειλα Στοπ αλλά Προσθεσα τους αριθμους στη μαύρη λίστα του προγράμματος μου για να μην λάβω αλλά. Έχει και τηλέφωνο σταθερό. Την Δευτέρα θα γίνει μάχη. Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Κυριάκο!!! Ένα τέταρτο μετά, έλαβα SMS από την Wind ALERT: TA SMS ΣYNΔPOMHTIKΩN YΠHPEΣIΩN TPITΩN ΠOY ΛAMBANETE, EΠIΦEPOYN ΠPOΣΘETEΣ XPEΩΣEIΣ ΣTON ΛOΓAPIAΣMO ΣAΣ (bit.ly/WIND_UpiresiesTriton). AN EΠIΘYMEITE NA ΔIAKOΨETE TH ΛHΨH SMS AYΞHMENHΣ XPEΩΣHΣ, ΣTEIΛTE STOP ΣTO 1213 ΓIA ΦPAΓH OΛΩN TΩN ΠENTAΨHΦIΩN APIΘMΩN H' STOP KAI TON ΠENTAΨHΦIO APIΘMO ΓIA ΦPAΓH TOY APIΘMOY AΠO TON OΠOIO ΛAMBANETE SMS. Άρα ο παροχος ενημερώνεται. Εγω τον θεωρώ συνεργό κατά κάποιο τρόπο. Στο 1ς13 που λέει έστειλα stop, όχι στον αριθμό της εταιρείας που με χρεωσε ----- προσθήκη μηνύματος 65 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Άσε την ειρωνεία.... Εδώ και μια ώρα τους έχω στείλει κι εγώ Mail. Απαντούν; να περιμένω απάντηση; Καλημερα σας Την Παρασκευη το απογευμα δεχθηκα sms απο εσας και αμεσως χρεωθηκα 6,24€ Στα μηνυματα αναφερθηκε οτι θα χρεωνομαι το ποσό αυτο καθε εβδομαδα Εγω ποτε δεν ζητησα καμια εγγραφη στις υπηρεσίες σας, ουτε εγραψα καπου τον αριθμο τηλεφωνου μου. Μετα απο αυτο θεωρω την χρεωαη του ποσου αυθαιρετη και σας ζητω την διακοπή της χρεωσης και την αμεση επιστροφη του χρεωμενου ποσού Περιμενω αμεση επικοινωνια μαζι μου, σε αυτο το mail και επιφυλασσομαι να ασκησω καθε δικαιωμα που μου δινει ο νομος για διεκδίκηση των χρηματων μου Ευχαριστω Εκεινο που με ενδιαφερει ειναι να μην απαναληφθει η χρεωση Η συνεχεια ...... Η απάντηση τους Αγαπητέ Κύριε/ Αγαπητή Κυρία Καλησπέρα σας, Έχουμε λάβει το αίτημα σας και βρίσκεται υπό επεξεργασία. Η αρμόδια υπάλληλος βρίσκεται σε άδεια, όλα τα αιτήματα θα διαχειριστούν κατά προτεραιότητα άμα τη επιστροφή της στις 18 Ιουλίου. Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Με εκτίμηση, Β******η Ρ********α Εκπρόσωπος Εξυπηρέτησης Πελατών Η δική μου ανταπαντηση Καλημέρα σας Δεν εχω καμια αντίρρηση να περιμένω αρκεί μέχρι τότε να μην έχουμε καμία επιπλέον χρέωση. Επιμένω όμως στην απαίτηση για επιστροφή των χρημάτων που με χρεωσατε Δυο μερες μετα αυτοι ... Αγαπητέ Κύριε/ Αγαπητή Κυρία Καλησπέρα σας, Εμείς, το κέντρο εξυπηρέτησης πληρωμών MPSC, ειδικευόμαστε στον επαγγελματικό χειρισμό των αιτημάτων πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου, για καταναλωτές. Βοηθάμε - φυσικά δωρεάν - να διευκρινιστούν τα γεγονότα με τον υπεύθυνο πάροχο υπηρεσιών. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε για να λύσετε το αίτημά σας. Επικοινωνήσαμε με το πάροχο των υπηρεσιών, σχετικά με το αίτημα σας, παρακαλώ βρείτε παρακάτω: Ο λόγος που έχετε χρεώσεις είναι επειδή ενεργοποιήσατε συνδρομητική υπηρεσία μέσω διαδικτύου. Συγκεκριμένα κατά την πλοήγηση σας στο διαδίκτυο, είτε από κινητό, είτε υπολογιστή είτε κάποιου είδους φορητής συσκευής με δυνατότητα σύνδεση στο Internet, συναντήσατε διαφημιστικό αναδυόμενο παράθυρο (pop up) το οποίο και επιλέξατε να ακολουθήσετε. Στην σελίδα που ακολουθήσατε σας ζητούσε να κάνετε εισαγωγή του αριθμού του κινητού σας προκειμένου να λάβετε τον κωδικό PIN για να συνεχίσετε. Εισαγάγατε τον αριθμό του κινητού σας και αμέσως μετά λάβατε δωρεάν μήνυμα από το 54578 το οποίο σας ανέφερε τον αιτούμενο κωδικό pin καθώς και τις επικείμενες χρεώσεις. Στην συνέχεια εισαγάγατε με τον ίδιο τρόπο τον κωδικό pin επιβεβαιώνοντας έτσι την εγγραφή σας. Η εισαγωγή του κωδικού pin είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την ολοκλήρωση της εγγραφής. Ο λόγος που στέλνεται με δωρεάν μήνυμα SMS στην συσκευή σας, είναι η αποφυγή αυθαίρετης ενεργοποίησης από τρίτα πρόσωπα. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η βούληση του χρήστη που έχει πρόσβαση στο κινητό τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή . Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, λάβατε το επόμενο δωρεάν μήνυμα πάλι από το 54578 το οποίο σας καλωσόριζε στην υπηρεσία. Μεταξύ άλλων σας ανέφερε, το όνομα της υπηρεσίας, τον πάροχο, το τηλέφωνο επικοινωνίας, τις χρεώσεις (2,08€/3sms= 6,24€) καθώς και τον τρόπο διαγραφής σας από αυτή. Ωστόσο καταλαβαίνουμε απο τα λεγόμενα σας πως η εγγραφή σας, προφανώς είτε έγινε ερήμην σας είτε εκ παραδρομής και καθώς προτεραιότητα μας είναι οι ευχαριστημένοι καταναλωτές και όχι η απλή χρέωση τους για κέρδος, εγκρίναμε την επιστροφή των χρεώσεων, 06.24€, με πίστωση στον πάροχο κινητής. Το αίτημα για πίστωση στον λογαριασμό κινητής θα σταλεί εντός της εβδομάδος στον πάροχο σας και θα ολοκληρωθεί απο εκείνον.Η πίστωση θα φανεί στον επόμενο λογαριασμό σας, ωστόσο να σας ενημερώσω πως αν ο επόμενος λογαριασμό θα σας σταλεί εντός των επόμενων ημερών, τότε η πίστωση θα φανεί στον αμέσως επόμενο, καθώς χρονικά δεν θα έχει προλάβει να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Επιπλέον θα λάβετε και δωρεάν μήνυμα απο τον πάροχο σας που θα σας ενημερώνει σχετικά. Αν πρόκειται για καρτοκινητό η επιστροφή ολοκληρώνεται εντός 7 ημερών. Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Με εκτίμηση, Τ*********υ Ά****α Εκπρόσωπος Εξυπηρέτησης Πελατών Επανερχομαι εγω σας ευχαριστω για την απαντηση σας Να παρουμε τα πραγματα με τη σειρα ΝΑΙ, συναντησα διαφημιστικό αναδυόμενο παράθυρο ΝΑΙ, επέλεξα να το ακολουθησω ΟΧΙ δεν μου ζητηθηκε να καταχωρησω τον αριθμο τηλεφωνου μου ΟΧΙ, δεν καταχωρησα τον αριθμό τηλεφωνου μου ΟΧΙ, δεν ελαβα PIN για καταχωρηση ΟΧΙ, δεν εισηγαγα πουθενα το PIN ΝΑΙ, ελαβα μηνυμα με αναφερόμενο αριθμό PIN και πληροφορίες χρεωσης ΝΑΙ έλβα μηνυμα με τη χρεωση και καλοσώρισμα στην υπηρεσια Αυτα τα δυο SMS ηρθαν ταυτοχρονα και χωρις ενδιαμεσο χρονο που θα μου εδινε τη δυνατοτητα να αντιδρασω Μετα τα παραπανω θεωρω την χρεωση αυθαιρετη και χωρις συναίνεση απο εμενα Εκτιμώ θετικά την προθεση σας να μου επιστραφει το ποσό της χρεωσης και περιμενω. Το τελεφωνό μου ειναι καρτοκινητό Ευχαριστω Σημερα αυτοι .... Αγαπητέ Κύριε Καλησπέρα σας, Σχετικά με τα όσοα αναφέρατε, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως το 2ο μήνυμα το λάβατε μετά απο 30+ δευτερόλεπτα, χρόνος ικανός για να πληκτρολογηθεί ενας 4 ψηφιος κωδικός. Επιπλέον κανένα σύστημα δεν μπορεί να στείλει μήνυμα σε αριθμό, χωρίς να του γνωστοποιηθεί. Εφόσον ειδικά ακολουθησατε τον σύνδεσμο αν δεν βάζατε τον αριθμό σας δεν θα λαμβάνατε μήνυμα γιατι όπως σας είπαμε το σύστημα δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τον αριθμό σας. Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Με εκτίμηση, Και τελευταιο εγω Αγαπητή κυρία Τ*********υ Εγω σας δηλώνω κατηγορηματικα ότι δεν καταχωρησα πουθενά το τηλέφωνο μου και πολύ περισσότερο δεν καταχωρησα οποιονδήποτε κωδικό. Δηλαδή νου λέτε ότι είμαι ή τρελος ή ψεύτης. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσω άλλο να σας πεισω Αν σε μια βδομάδα μου έχουν επισταφει τα χρήματα, το θεμα θα ληξει καμία επιπλεον χρεωση μετα την αρχικη δεν εγινε και κανενα νεο sms δεν ληφθηκε Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. July 18, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2019 Απάτη μέσω sms σε κινητά!. https://www.newsit.gr/ellada/prosoxi-nea-apati-meso-sms-se-kinita-7/2834663/ Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Prime Δημ. July 19, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2019 καμία επιπλεον χρεωση μετα την αρχικη δεν εγινε και κανενα νεο sms δεν ληφθηκε Μια από τα ίδια και σε εμένα. 8 μέρες μετά τις καταγγελίες σε ΕΕΤΤ και συνήγορο του καταναλωτή, μου έστειλαν e-mail που μου λέει ότι εντός 7 ημερών θα πάρω τα λεφτά μου πίσω μέσω παρόχου. Πριν τις καταγγελίες, δεν συζητούσαν καν την επιστροφή χρημάτων. Επίσης ακόμα και τώρα επιμένουν ότι γράφτηκα στην υπηρεσία τους με πληκτρολόγηση αριθμού κινητού και PIN, πράγμα που δεν ισχύει. Γι'αυτό, όσοι έχουν πέσει θύματα της απάτης αυτής, προχωρήστε σε καταγγελίες. Όταν τους ανεχόμαστε, είναι σαν να τους λέμε συνεχίστε ακάθεκτοι να κλέβετε! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. July 19, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2019 Δεν μπορεί η ΕΕΤΤ και οι πάροχοι να μην έχουν ενημερωθεί για την έκταση του προβλήματος. Είναι σίγουρα ενήμεροι. Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Prime Δημ. July 19, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2019 Δεν μπορεί η ΕΕΤΤ και οι πάροχοι να μην έχουν ενημερωθεί για την έκταση του προβλήματος. Είναι σίγουρα ενήμεροι. Είναι ενήμεροι. Συμφωνούμε. Αλλά είναι άλλο να γίνουν 100 καταγγελίες και άλλο να γίνουν 10.000 καταγγελίες. Στις 100 δεν θα κάνουν τίποτα. Στις 10.000 μπορεί κάτι να γίνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. July 19, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2019 Τωρα έχουμε νέα κυβέρνηση ποτέ δεν ξέρεις ... πρέπει να κάνουμε μια ακόμα προσπάθεια να σταματήσει αυτή η τρέλα, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει για πάντα Υπάρχει μια ανοχή προς τις εταιρίες γιατί έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από την ευρωπαική νομοθεσία τελευταία, ήταν ο πιο υπερφορολογημένος κλάδος και έφαγαν μέχρι και φόρο ιντερνέτ , οπότε με λίγα λόγια τους έχουν αφήσει να κάνουν μικροαπάτες ή να φέρονται σαν καρτέλ κάποιες φορές για να μπορούν να πληρώνουν. :blink: Εχει κάποια λογική όλο αυτό που γράφεις; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astratis Δημ. July 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2019 Παιδιά καλησπέρα, έχει στείλει κανείς stop στο 1213;σου έρχεται καποιο απαντητικό sms, επιβεβαίωσης ότι ενεργοποιηθηκε η φραγή; ή γίνεται ούτως ή άλλως; δεν μου ήρθε κάτι σαν απάντηση εμένα, ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. July 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2019 Παιδιά καλησπέρα, έχει στείλει κανείς stop στο 1213;σου έρχεται καποιο απαντητικό sms, επιβεβαίωσης ότι ενεργοποιηθηκε η φραγή; ή γίνεται ούτως ή άλλως; δεν μου ήρθε κάτι σαν απάντηση εμένα, ευχαριστώ. Εγώ για τους γονείς μου και ναι σου έρχεται μήνυμα ότι ενεργοποίησες την φραγή. Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astratis Δημ. July 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2019 Ίσως επειδή μου τελείωσαν οι μονάδες, θα βάλω κάρτα και θα ξαναστείλω, ευχαριστώ πολύ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akalos Δημ. July 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2019 Παιδιά καλησπέρα, έχει στείλει κανείς stop στο 1213;σου έρχεται καποιο απαντητικό sms, επιβεβαίωσης ότι ενεργοποιηθηκε η φραγή; ή γίνεται ούτως ή άλλως; δεν μου ήρθε κάτι σαν απάντηση εμένα, ευχαριστώ. ναι έρχεται κανονικά ----- προσθήκη μηνύματος 62 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Ίσως επειδή μου τελείωσαν οι μονάδες, θα βάλω κάρτα και θα ξαναστείλω, ευχαριστώ πολύ. δωρεάν ειναι,δεν ξέρω αν με μηδέν υπόλοιπο μπορείς να στείλεις Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vfragos Δημ. July 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2019 Καλησπέρα σε καρτοκινητό Cosmote για τη φραγή των πενταψήφιων μπορώ να στείλω κάποιο sms ή πρέπει να επικοινωνήσω με την εξυπηρέτηση πελατών; Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts