Jump to content

Blogging @ myphone.gr: Καινούργιο ή μεταχειρισμένο smartphone;

Homer_GR
 Κοινοποίηση

Τι προτιμάτε;  

313 members have voted

1. 1. Τι προτιμάτε;

• Πάντα καινούριο smartphone (να έχω το κεφάλι μου ήσυχο)
      173
    • Πάντα μεταχειρισμένο smartphone, είναι πιο οικονομικό αν και ρίσκο
      20
    • Επιλέγω ανάλογα με την περίπτωση
      117
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ
      3

Recommended Posts

Εάν είναι για επώνυμα και από σίγουρο/ αξιόπιστο άτομο προτιμώ τα μεταχειρισμενα "σαν καινούργια "

Στα κινέζικα δεν αξίζει καν να τα πάρεις μεταχειρισμενα εδώ γιατί ακόμα και με σπασμένη οθόνη θα έχουν την ίδια και παραπάνω αξία απ'ότι καινούργια έξω.

• Απαντήσεις 67
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν και συνήθως περνώ καινούργιο από κίνα δεν απορρίπτω την περίπτωση να δω και κάποια πολύ καλή

ευκαιρία μεταχειρισμένου.

"Η επανάσταση δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει όταν είναι ώριμο. Πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο για να το κάνουμε να πέσει."

Ernesto "Che" Guevara

Πάντα καινούργιο κινητό δεν εχουν και τόση διαφορά από τα μεταχειρισμενα.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μα φυσικα ελαφρα (υπολοιπο εγγυησης) μεταχειρισμενο και παντα χερι χερι.αφου ειστε πολλοί ρε παιδια αυτοί που πληρώνουν για τα καλα μια συσκευη την προσεχετε περισσότερο απο την γυναικα σας και σε λιγο την πουλάτε οταν αυτο εχει φαει σφαλιαρα στην τιμη οποτε το δινετε πραγματικα vfm.

Έχοντας αλλάξει πολλά μεταχειρισμένα ΑΠΌ μαγαζάκια της Ομόνοιας,παρόλο που δεν μου έκατσε ποτέ στραβή,Έχω καταλήξει στα καινούργια 4 με 6 μήνες μετά την κυκλοφορία τους.και έχεις καινούργιο κινητό και ΣΕ λογική τιμη

μεχρι στιγμης παντα αγοραζα καινουργιο και οχι αμεσως μετα την κυκλοφορια του.Τουλαχιστον μετα απο ενα εξαμηνο το λιγοτερο ωστε να αποφυγω οτι παιδικη ασθενεια μπορει να εβγαζε.Τωρα μετα την αγορα του xiaomi mi4 σκεφτομαι πολυ σοβαρα την επομενη αγορα καινουργιου και ειδικα στις τιμες που τα ζητανε καποιες εταιρειες,ονοματα δεν λεμε....

εγω εδωσα το xperia z και το nexus tablet πρωτης γεννιας και τα δυο ηταν σε αριστη κατασταση η γνωση με το sony το εβλεπε οτι το εχω ακομα και με πανακι οπως και ολα τα προσεχω υπερβολικα εγω ανοισηχω οταν περνω καινουργο τι φρουτο θα μου βγει

Παντα καινουριο αλλα οταν εχει βγει η επομενη γενια και ειναι αισθητα πιο φτηνο.

Μεταχειρισμενο θα αγοραζα μονο εαν ηταν για αρκετο καιρο ακομη μεσα στην εγγυηση και ο πωλητης ειχε πολλες θετικες αξιολογησεις , ποτε αλλωτε(ή απο καποιο πολυ γνωστο μου).

Έχω πάρει και καινούριες και Μεταχειρισμένες συσκευές.

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Τα τελευταία χρόνια όμως οι αγγελίες μου φαίνονται λιγότερο ελκυστικές, διοτι

Τα εγχώρια γνωστά κινητά τα βρίσκεις 100 ευρώ μόλις κάτω και όχι σε τέλεια κατάσταση.

Τα κινέζικα πολλές φορές ακόμα και μήνες χρησιμοποιημενα τα πουλάνε ίδια τιμή με καινούρια. Η δικαιολογία είναι ότι μπορεί να περάσει τελωνείο, η να έρθει χαλασμένο και λοιπά κουραφεξαλα.

Οι τελευταίες μου αγορές λοιπόν ήταν όλα καινουρια

Συμφωνω μαζί σου. Αν είναι να κάνεις τον ελεύθερο σκοπευτή και να κοιτάς συνέχεια τις αγγελίες μπας και σου τύχει κάποια καλή περίπτωση (και αυτή πάλι συζητήσιμη) - no thanks.

Επίσης, πραγματικά ακατανόητο οι αγγελίες κινητών μεταχείρω απο Κίνα να είναι πιο ακριβές από τα κινέζικα e-shop ;) Αμα σου τύχει τελωνίο (σπάνια πλέον περίπτωση) δεν παραλαμβάνεις, ενώ το vickmal δεν εχει πρόβλημα με το paypal και τα capital controls από όοο θυμαμαι. Θα κορεστεί και εδώ η αγορά και θα πέσουν και σε αυτά οι τιμές - αλλά αφού βρίσκουν, καλά κάνουν

Κανένα μεταχειρισμένο δεν μπορεί να αγγίξει τη χαρά του καινούριου!

Στάλθηκε από RN3 Pro

Είμαι αυτός που όταν ήμουν μικρός ήθελα να του μοιάσω!

Καινούριο και πάλι καινούριο!Όσον αφορά την τιμή ok μπορεί να πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά έχεις και 2 χρόνια εγγύηση και είσαι καλυμμένος ενώ μπορείς να βρίσκεις συσκευές πλέον και 100€-200€ ποιο φθηνά σε σχέση με τα μεγάλα καταστήματα που πλησιάζουν αρκετές φορές και την τιμή ενός μεταχειρισμένου...

Philips Savvy // Sony Ericsson T28s // Nokia 6510 // Nokia N93 // Nokia N95 8GB // Blackberry Storm 2 9520 // Samsung Galaxy S PLUS // Samsung Galaxy SΙΙ {NeatROM_v6.4 & Apolo-4.15b_ExtrV0} // Samsung Galaxy A5 {2016// Samsung Galaxy Note 4 {Exynos// Xiaomi Mi Max 3 {Global Version} // POCO X4 {GT} // Samsung Galaxy S24 Ultra {1TB}

Φιλικά, Ανδρέας

Mobile History.jpg

Κανένα μεταχειρισμένο δεν μπορεί να αγγίξει τη χαρά του καινούριου!

Στάλθηκε από RN3 Pro

Αδελφε επηδη γραφεις αυτο το πραγμα και φαινεσαι μερακλης και θα την προσεξεις την συσκευή το κινητο που θα πουλησεις λοιπον σιγουρα θα ειναι σαν καινουργιο.μονο που δε θα τραβηξω την ζελατινα.

Π.χ εγω πηρα το z5c που λαχταρουσα πριν αρκετό καιρό απο παλικάρι νοικοκυρη στα 250 ευρω την ωρα που αυτος το ειχε πάρει 400 συμφωνα με την απόδειξη και εχω εγγύηση μέχρι τον Γενάρη του 18.ε αυτη η συσκευη ηταν καινουργια με φορτιστή και ακουστικα αχρησιμοποιητα συν θηκες επονυμες.

Τωρα σε εμενα και λογο δουλειας αλλα και λογο προσωπικοτητας ως προς πως αντιμετωπίζω τα αψυχα εχει αποκτησει μερικες υπογραφές μου.ε απο μενα δε θα ειναι σαν καινουργιο και φυσικα θα πουλησω σε πολυ χαμηλωτερη τιμη απο εσας την ιδια στιγμη το ιδιο τηλ.

τα περισσοτερα κινητα που εχω αγορασει ηταν καινουργια και παντα με μεγαλη ερευνα αγορας , λογω περιορισμου στο budget , για να βρω συσκευη που θα καλυπτει σε οσο μεγαλυτερο ποσοστο γινεται τις αναγκες μου

οσα μεταχειρισμενα εχω αγορασει ηταν μονο με τις εξης προυποθεσεις , να ειναι το πολυ 6 μηνων , συναλλαγη χερι με χερι και να υπαρχει και η αποδειξη αγορας της συσκευης

επειδη παντα αγοραζω καινουργια μοντελα 6-7 μηνες περιπου μετα την πρωτη κυκλοφορια τους, η τιμη τους εχει πεσει αρκετα και η διαφορα τιμης μεταχειρισμενου ειναι αρκετα μικρη ωστε να ρισκαρω τυχον προβληματα!!

αν ηθελα μια συσκευη πιο παλια τοτε σιγουρα μεταχειρισμενο!!

με τις τιμές που παίζουν πλέον στην κίνα δεν υπάρχει λόγος να αγοράσει κάποιος μεταχειρισμένο

εγώ μόνο καινούρια αγοράζω ότι κριτικές καλές και να έχει ο άλλος ή όσο γνωστός καθώς ακόμα

και να είναι σε άριστη κατάσταση υπάρχουν εξαρτήματα που φθείρονται με τον χρόνο(πχ μπαταρία)

ευτυχώς φυσικά που υπάρχουν άτομα που προτιμούν μεταχειρισμένα για να πουλάμε και εμείς τα κινητά

μας όταν θέλουμε να πάρουμε καινούριο :D:D

Εγω καθε φορά που σκεφτομαι μεταχειρισμενο, σκέφτομαι την περιπτωση να εχει πεσει σε τουαλετα...

χαχαχαχα Όντως δεν ξέρεις τι το εχει κανει ο αλλος

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Όταν είναι μεταχειρισμενο, δυστυχώς δεν μπορούμε να το πάμε σε κάποιον να το τσεκάρει αν όντως ειναι real και όχι κάποια αντιγραφή που φαίνεται σαν το πρωτότυπο όπως θα κάναμε σε ένα μηχανάκι π.χ. Οπότε μόνο καινούριο.

One ring to rule them all, one ring to find them,

One ring to bring them all, and in the darkness bind them!

εννοειται καινουργιο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο

επισης δεν ειμαι τυπος που διαθετει ενα "παλιο" μισθο για ενα κινητο η κατι αλλο

για μενα σε αυτες τις συσκευες υπαρχει ενα "ταβανι" στην τιμη

αν ηταν ποτε να δωσω εναν ολοκληρο "παλιο" μισθο για μια συσκευη αυτη θα ειχε λογοτυπο το google

δεν ξερω αν θα προτιμουσα ποτε apple η microsoft.

Xiaomi Poco F3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Poco X3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Redmi Note 10 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 9 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6GB/64GB , Huawei P Smart (2019) 3GB/64GB , Lenovo/Motorola Moto G4 Plus (Εκλάπει) , Lenovo Motorola Moto G5S Plus (Εκλάπει) , Xiaomi Redmi Note 4X (Παροπλίστηκε) , Lenovo/Motorola Moto G2 (Χαρίστηκε) , Asus Google Nexus 7 FHD WiFi

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

Παντα και μονο μεταχειρισμενα,γιατι πολλες φορες δεν τα κραταω πολυ κι ετσι δεν χανω πολλα απο τα χρηματα που εδωσα.

Ομως παντα με ελεγχο και παντα σαν καινουρια.

Π.χ. πηρα πριν 1,5 μηνα το S7 edge πενα 500 ευρω οταν καινουριο ειχε 570-580.Τωρα αν το πουλησω θα το δωσω 480-500.Οποτε δεν θα εχω χασει σχεδον τιποτα.

Αν ημουν τυπος που τα κραταγα ισως να αγοραζα καινουριο...

Μια φορα αγορασα καινουριο ενα Galaxy S3 τοτε που ειχε βγει και βαραγα το κεφαλι μου...

καινούργιο ή μεταχειρισμένο όλα έχουν υπέρ και κατά ,Αυτοί που αγοράζουν μόνο καινούργια ή μόνο μεταχειρισμένα είναι ελάχιστοι,θα έχεις μία συσκευή που ενώ καινούργια θα έκανε ένα ποσό Α αν την πάρεις μετά 6μήνες η τιμή θα είναι Α παρά κάτι αν την πάρεις μεταχειρισμένη σαφώς και η τιμή πρέπει να είναι γ έχει δεν έχει εγγύηση ακόμα και αν την έχεις 1 μέρα ,βέβαια στην Ελλάδα τώρα δύσκολα παίρνεις καινούργια συσκευή και έτσι πας σε κινέζικη αμφισβιτούμενης εγγύησης ή μεταχειρισμένη με υποτιθέμενο υπόλοιπο εγγύησης γιατί μπορεί να την είχε ροοτάρει ή οτιδήποτε άλλο και ακόμα και τότε θα την πουλάνε λες και την αγόρασαν χθες

βέβαια για να την χαρίσουν ή να την δώσουν σε πραγματική τιμή ούτε λόγος .πάντως προσωπικά το ψάχνω όσο δεν πάει και συνήθως καταλήγω σε "φτηνή" και επώνημη

συσκευή

http://th828.photobucket.com/albums/zz209/junnie23/th_superman-logo-pic.jpg

Ψηφίζω "ανάλογα με την περίπτωση" αν και όπως είπαν κάποιοι φίλοι παραπάνω οι τιμές των μεταχειρισμενων είναι σαφώς λιγότερο ελκυστικές από παλιότερα για να δικαιολογούν το ρίσκο.

Από την άλλη, υπάρχει μια τρίτη κατηγορία που είναι "άγνωστη" στην Ελλάδα, πράγμα εξοργιστικο εν καιρώ κρίσης: τα καινούργια - επισκευασμενα ή αγγλιστί τα refurbished, και στο εξωτερικό βλέπεις κατακορυφες πτώσεις τιμών για κάτι ναυαρχίδες που αρχικά αγγίζουν 4ψηφια νούμερα τιμής. Χώρια που πολλοί από μας αγοράζουμε refurbished από ίντερνετ χωρίς να το αντιλαμβανομαστε και θεωρούμε ότι επειδή ο Κινέζος έχει κολλημένο αυτοκολλητακι και ζελατίνα, πήραμε του κουτιού και "τον κλέψαμε"!

Edited by me00016
Philips Savvy->Panasonic GD93->Ericsson T20e->Motorola T2288 Talkabout->Mitsubishi M342i->Nokia N70->LG KS20->HTC P3470 Pharos->Samsung B7610 OMNIA PRO->Samsung i9000 Galaxy S->Samsung i9100 Galaxy SII->NOKIA LUMIA 930>LG G6+HUAWEI WATCH 2 LTE>Xiaomi Mi 9

προτιμώ νέο

μεταχειρισμένο θα επαιρνα καποιο που η τιμη του ειναι αρκετα υψηλη στα καταστήματα. πχ iphone που θελω να πάρω

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Μονο μεταχειρισμένα απο ατομα με πολλες αξιολογήσεις αλλα και λιγες. Αρκει να έχουν. Εχω αλλαξει πάνω απο 15 κινητά και ολα μεταχειρισμένα. Βεβαια χρησιμοποιημενα λιγους μηνες και σε πολυ καλες τιμές (παραδειγμα ζ5 κομπακτ στα 200, v10 στα 240 , g4 στα 250 προ μπουτλουπ) και η λιστα μου ειναι τεράστια. Πιστεύω δεν αξιζει καθολου η αγορά καινούργιου εφοσον υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες απο άτομα του Φόρουμ η και του γειτονικού. Παντα ομως χερι με χερι. Και εννοείται παντα να υπαρχει αποδειξη με αναγραφομενο ιμει Edited by leongr18
Στου κωφού την πόρτα , πάρε την πόρτα και φύγε...