Homer_GR Δημοσιεύτηκε July 30, 2016 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 30, 2016 (edited) Θεσσαλονίκη ώρα 07:00 και το iPhone X δίπλα στο κομοδίνο μου αρχίζει να μεταδίδει τον αγαπημένο μου σταθμό προκειμένου να ξυπνήσω και να ετοιμαστώ για τη δουλειά. Ανοίγω τα μάτια μου και ατενίζω ένα υπέροχο πρωινό με το ημερολόγιο να γράφει 30 Ιουλίου 2030. Μπαίνω αμέσως για ντους δίνοντας παράλληλα στα ελληνικά εντολή στην Siri να ενεργοποιήσει την καφετέρια και να βρει βάση της υπάρχουσας κυκλοφορίας την συντομότερη διαδρομή για το γραφείο μου. Τελειώνω το ντους και όσο απολαμβάνω τον καφέ μου η Siri μου αναλύει την εργασία που κατέθεσε ο γιος μου για το μεταπτυχιακό του, προτείνοντας ταυτόχρονα σημεία που μπορεί να βελτιωθεί. Βλέπετε η Siri πλέον έχει αλλάξει και αγγίζει τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης. Ετοιμάζομαι βιαστικά και κατεβαίνω στο δρόμο για να πάω με τα πόδια στη δουλειά μου. Προσπερνάω έναν σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης που βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή και πέφτω επάνω σε μια μικρή ομάδα ατόμων που διαμαρτύρονται για τον σταθμό ασύρματης φόρτισης που υπάρχει στην περιοχή. Οι σταθμοί αυτοί εξαπλώθηκαν ραγδαία τα τελευταία χρόνια παράλληλα με την εξέλιξη της ασύρματης φόρτισης, η οποία πλέον μπορεί να φορτίσει συσκευές που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων. Με τον τρόπο αυτό τα power banks και ενδείξεις χαμηλής μπαταρίας της συσκευής έχουν πλέον εκλείψει και οι συσκευές μας είναι μονίμως φορτισμένες χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια εκ μέρους μας. Όσο περπατάω για τη δουλειά, αποφασίζω να ρίξω μια ματιά στις ειδήσεις και τα αθλητικά για να τεστάρω και το νέο 8G δίκτυο που τόσο διαφημίζεται. Βγάζω το κινητό τηλέφωνο από την τσέπη και ανοίγω ταυτόχρονα 4-5 σελίδες στο διαδίκτυο. Ανοίγουν πραγματικά ακαριαία και σκέφτομαι πως την παλεύαμε πριν μερικά χρόνια με εκείνο «σάπιο» και αργό 4G. Ας είναι καλά η εξέλιξη που έχει επιτρέψει τους σταθμούς βάσης (κεραίες) να αιωρούνται με μικρά αερόστατα σε ύψος μερικών εκατοντάδων μέτρων από πάνω μας τροφοδοτώντας μας bandwidth απευθείας μέσω των δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά στον πλανήτη μας. Θυμάμαι επίσης τις εποχές που σε ορισμένα σημεία δεν είχαμε καλό σήμα και ένα χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη μου που αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί! Φτάνω επιτέλους στο γραφείο μου και αρχίζω να διαβάζω τα emails και τους πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία των συνεργατών μου. Φυσικά δεν μπορώ να τα διαβάσω σε μια τόσο μικρή οθόνη όπως αυτή του κινητού μου και αναγκαστικά «ξετυλίγω» την επιπλέον οθόνη που βρίσκεται στα σωθικά του. Πλέον δουλεύω με ένα κανονικό tablet κάνοντας πιο άνετα τη δουλειά μου. Κάνω ένα διάλειμμα και μπαίνω στο myphone.gr, πέφτοντας επάνω σε ένα επετειακό άρθρο του Mythozz που αναλύει πως το μακρινό 2017 είχε παρουσιαστεί η πρώτη συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη που έμελε να αποτελέσει τον πρόγονο της συσκευής που κρατάω στα χέρια μου. Ξαφνικά το τηλέφωνο μου χτυπάει, ειδοποιώντας με ότι έχω εισερχόμενο s-message (senses message). Το ανοίγω και βλέπω την εικόνα του μεσημεριανού φαγητού που ετοίμασε η γυναίκα μου. Και όταν λέω βλέπω εννοώ βλέπω σε 3 διαστάσεις, μιας και η οθόνη είναι ικανή για 3D απεικόνιση χωρίς ειδικά γυαλιά. Ταυτόχρονα το τηλέφωνο απελευθερώνει ένα μείγμα χημικών ενώσεων που προσομοιάζουν την οσμή του συγκεκριμένου φαγητού. Έχει μοσχοβολήσει όλο το γραφείο και εγώ δεν βλέπω την ώρα να γυρίσω σπίτι και να πέσω με τα μούτρα στο ρολό κοτόπουλο που βλέπω και μυρίζω. Η μέρα έχει σχεδόν τελειώσει και μαζί με τη γυναίκα μου χαλαρώνουμε στον καναπέ του σπιτιού μας αποφασίζοντας να δούμε ταινία. Ακουμπάω το τηλέφωνο μου στο τραπέζι του σαλονιού επιλέγοντας το «cinema mode». Η συσκευή χωρίζει μηχανικά στη μέση και δύο προτζέκτορες κάνουν την εμφάνιση τους παρέχοντας 3D εικόνα στον απέναντι τοίχο, ενώ ταυτόχρονα μεταδίδεται μέσω Bluetooth ver.10 dolby surround ήχος στα ηχεία του δωματίου. Παρόλο που η ταινία δείχνει ενδιαφέρουσα, εγώ αποκοιμιέμαι στον καναπέ πριν αυτή τελειώσει. Ξαφνικά ένας οξύς ήχος ακούγεται και πάλι, αναγκάζοντας με να ξυπνήσω και να διαπιστώσω ότι βρίσκομαι στο κρεβάτι μου, το έτος είναι 2016 και όλα αυτά ήταν απλά ένα όνειρο που ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Υ.Γ. Ξέρω, ξέρω, ξέρω… Οι περισσότεροι από εσάς ίσως σκέφτεστε ότι κάποια ή όλα από τα παραπάνω αποτελούν περισσότερο σενάριο επιστημονικής φαντασίας παρά κάτι που μπορεί να συμβεί στο κοντινό μέλλον μας. Αναλογιστείτε όμως το εξής: Αν παίρνατε μια ναυαρχίδα του σήμερα και τη δείχνατε σε κάποιον στο 1990 ή το 2000, το ίδιο δεν θα σκεφτόταν; Edited July 31, 2016 by Mythozz Παράθεση Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. July 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2016 Ετοιμάζομαι βιαστικά και κατεβαίνω στο δρόμο για να πάω με τα πόδια στη δουλειά μου. Προσπερνάω έναν σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης που βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: ποσο δικιο εχεις;;;; :D επισης συμφωνα με την παρακατω εικονα, μαλλον θα κοιμασαι ΠΑΝΩ στο X :X http://i1101.photobucket.com/albums/g440/cblok/Pics/iPhone-10.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
impreza_sti Δημ. July 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2016 Προσπερνάω έναν σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης που βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή Έλα κακίες! :p @Homer_GR, απολαυστικός για μία ακόμα φορά! :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] The only time I'm easy's when I'm Killed by death. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. July 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2016 Η wind ακόμα δεν θα έχει καταφέρει να βάλει 4g στην Β. Ελλάδα μέχρι τότε :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ianton75 Δημ. July 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2016 Η ιστορία έγινε τόσο ρεαλιστική χάρη σε ένα σημείο... Το μετρό της Θεσσαλονίκης που ακόμη κατασκευάζεται... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tresor_jim Δημ. July 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2016 Ένας απ τους λόγους που θα ήθελα να περάσω τα 100 είναι η τεχνολογία που λατρεύω.. έχεις 15 συσκευές στο χέρι σου μεσα σε μια σσσσ smartphone.. που τα κάνει όλα μάλιστα σχεδόν τέλεια η με ικανοποιητικοτατη τρόπο <3 Παράθεση S10+ <3 Nokia 6110, Motorola startac, Ericsson t10s,Nokia 3330 Sony Ericsson T68i , sagem my v-75, Sony Ericsson k800i, Nokia n82, Motorola a1200, lg ku990i, sony Ericsson satio, Nokia n8, lg optimus 2x,Samsung galaxy s3, galaxy note 2,note 3, note 4, lg g3, huawei p8lite, s7 edge , s8+, s9+, s10+ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelosrg Δημ. July 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2016 Ψηφιακή φυλακή! iPhone X και Galaxy Ultron. Ασύρματη φόρτιση παντού και μπαλόνια ίντερνετ. Πρόοδος ελάχιστη, εξέλιξη τεχνολογική πολύ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Makaros06 Δημ. July 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2016 Μία πολύ εμπνευσμένη ματιά στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον όπου πολλά από εκείνα τα τεχνολογικά επιτεύγματα που περιγράφεις και που ίσως στους περισσότερους από εμάς φαντάζουν σαν να έχουν βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας θ' αποτελούν ίσως κομμάτι της καθημερινότητας μας στο μέλλον σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, όπου πιθανόν θα μας είναι αδύνατον να φανταστούμε πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς αυτά (έτσι όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα σε πολλούς από εμάς)! Εξαιρετική αφήγηση φίλε Homer_GR! :) Παράθεση Seize The Day Now! Tomorrow Would Be Too Late! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jimi_Gr Δημ. July 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2016 Εξαιρετικό αφήγημα και καθόλου επιστημονική φαντασία θα έλεγα. Είμαστε πολύ κοντά σε ένα τέτοιο σενάριο. Όλα όσα αναφέρονται είναι ήδη σε εξέλιξη και μέχρι τότε θα έχουν υλοποιηθεί. Εκτός φυσικά από το Μετρό όπως πολύ σωστά επισημαίνεται. Και για να ανέβουμε λίγο έχω άλλη μια επισήμανση να κάνω. Το άρθρο είναι γραμμένο σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πραγματικότητα. Και αυτό ενισχύεται από την επιλογή της συσκευής (iphone) και του έτους (2030). Αν έγραφε για κάποια Android συσκευή θα το συνδύαζε με το έτος 2021 το πολύ. :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Homer_GR Δημ. July 30, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2016 (edited) Έλα κακίες! :p @Homer_GR, απολαυστικός για μία ακόμα φορά! :) :thanks: @Jimi_Gr :ρ Edited July 30, 2016 by Homer_GR Παράθεση Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tonysplace Δημ. July 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2016 ε και........ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. July 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2016 Προσπερνάω έναν σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης που βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosxeng3 Δημ. July 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2016 Ας γινει αυτο με την φορτιση κι ολα τα αλλα ας αργησουν. Παράθεση Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alex_gate_7 Δημ. July 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2016 Καταπληκτικος για μια ακόμα φορά :) Παράθεση Powerd by OnePlus 7 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. July 30, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2016 (edited) Μερικά πράγματα θεωρώ πως δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα... Αυτό με την ασύρματη φόρτιση είναι και δική μου ιδέα, από χρόνια τώρα. :p Όπως το κινητό λαμβάνει σήμα για ομιλία και ίντερνετ, έτσι θα μπορούσε να λαμβάνει και ασύρματη ενέργεια, ώστε να φορτίζει η μπαταρία. Θα μπορούσαν να φτιάξουν αρκετά τέτοια hotspots για ασύρματη φόρτιση στο δρόμο και το σπίτι. Με αυτό τον τρόπο, θα μειωθεί το μέγεθος και το βάρος της μπαταρίας, όπως και του κινητού. Όσο για το σήμα της κινητής, η δική μου ιδέα ήταν να βάζαμε κεραίες τηλεφωνίας πάνω σε robot drones, που φορτίζονται με ηλιακή ενέργεια και θα ελέγχονται από υπολογιστές! Έτσι θα υπάρχει καλύτερη κάλυψη και δε θα σκούζουμε κάθε φορά που κατεβάζουν κεραία από κτίριο σε κάποια περιοχή και δεν έχει σήμα... Το κακό είναι, ότι μπορεί κάνας παππούς να νομίσει ότι είναι τίποτα εξωγήινο αυτό και να του ρίξει με την καραμπίνα. :p Τότε θα σκούζουμε πάλι, που έπεσε το drone και η WIND (?) δε θα έχει φουλ σήμα 8G και αναγκαστικά θα σερφάρουμε με το αρχαίο 4G+ (με τις κεραίες σε κτίρια) και τις σάπιες ταχύτητες των 100 Mbps, μέχρι να φτιάξει η βλάβη... :lol: Υ.Γ. Πριν λίγο καιρό διάβασα, πως η Google όντως δοκιμάζει να φτιάξει δίκτυο τηλεφωνίας με drones! Υ.Γ.2. Αυτά τα 2 δεν αποκλείεται να τα δούμε και αρκετά πριν το 2030. :rolleyes: Edited July 31, 2016 by MitsosDaBest13 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosxeng3 Δημ. July 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2016 Μακαρι το σημα κι η αυτονομια απο τα πιο βασικα σε ενα κινητο. Παράθεση Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsiv Δημ. July 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2016 Όσα σκέφτηκε ο αρθρογράφος και άλλα τόσα κάποιοι τα έχουν σκεφτεί (και υλοποιήσει) πολλά χρόνια πριν... Απλώς η τεχνολογία δίνεται με δόσεις στον λαουτζίκο με άριστο marketing για πιό πολύ κονόμα. Αρκεί να δείτε James Bond (από την αρχή) και θα καταλάβετε...;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_pace4 Δημ. July 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2016 Δηλαδή το 2030 θα πρέπει να αναλύουμε στα reviews πόσο καλή είναι η προσομοίωση της μυρωδιάς;;;; Φοβάμαι τα κινέζικα από τώρα :-P:-P:-P:-P:-P Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Inevar Δημ. July 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2016 Όσα σκέφτηκε ο αρθρογράφος και άλλα τόσα κάποιοι τα έχουν σκεφτεί (και υλοποιήσει) πολλά χρόνια πριν... Απλώς η τεχνολογία δίνεται με δόσεις στον λαουτζίκο με άριστο marketing για πιό πολύ κονόμα. Αρκεί να δείτε James Bond (από την αρχή) και θα καταλάβετε...;) Έτσι ρε φίλε πες τα!! Παράθεση Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
APOLLWNIA Δημ. July 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2016 Δεν τα βλέπω καθόλου σενάρια επιστημονικής φαντασίας... Θα γίνουν πιστεύω και αυτά και περισότερα ακόμα... Αυτό μας δείχνει η αλματώδης τεχνολογική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια! Όσο για το μετρό της Θεσσαλονίκης... νομίζω ότι θα γίνει κι αυτό... κάποια στιγμή... :D ;) :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. July 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2016 Η wind ακόμα δεν θα έχει καταφέρει να βάλει 4g στην Β. Ελλάδα μέχρι τότε :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ειμαι βορεια Ελλαδα, εχω wind και εχω και 4g τουλαχιστον 90% :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. July 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2016 Ειμαι βορεια Ελλαδα, εχω wind και εχω και 4g τουλαχιστον 90% :) -90% :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dark Scizor Δημ. July 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2016 Αυτό το τελευταίο με τη ταινία μοιάζει σαν να βγήκε από το μούφα βιντεάκι για iphone concept που κυκλοφορεί από την εποχή του 4s :lol: Παράθεση Xiaomi Redmi Note 9 NFC 4/128 Android 10 | MiUI 12.0.9 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
diecast Δημ. July 31, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2016 Αψογο story :eek: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts