Jump to content

Πάροχοι Ηλεκτρικής ενέργειας!

odim
 Κοινοποίηση

Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;  

302 members have voted

1. 1. Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;

• ΔΕΗ
      144
    • PROTERGIA
      27
    • ELPEDISON
      30
    • ΗΡΩΝ
      19
    • WATT+VOLT
      29
    • NRG
      8
    • ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
      2
    • GREEN
      3
    • VOLTERRA
      20
    • VOLTON
      4
    • ΖΕΝΙΘ
      6
    • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
      9
    • ΚΕΝ
      1

Recommended Posts

Κατ' αρχάς, είναι εύκολο να ζητήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ να σου βάλουν ρολόι με νυκτερινό.

Όχι, δεν είναι απαραίτητο να έχεις τριφασικό, γιατί το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί με Γ1Ν.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, δλδ, απλά θα πρέπει να αλλάξω ρολόι, τι χρέωση θα έχω για αυτό?

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Και να προσθέσω και κάτι για τον παράγοντα 12μηνη ή 24μηνη δέσμευση.

Εφόσον έχουμε βρει τιμή kWh και λοιπούς όρους συμφέροντες, δε νομίζω πως ο παράγοντας δέσμευσης θα πρέπει να μας φοβίζει.

Εκτός κι αν ο πάροχος αθετεί τα συμφωνηθέντα ή αν στη διάρκεια των 12-24 μηνών οι άλλοι πάροχοι και τιμές γίνουν τόσο ανταγωνιστικοί...

Εισαι ωραιος ευχαριστω.

Κατι τελευταιο. Ειδα το παρακατω. Εφοσον δεν εχει ebill πως θα πληρωνω τον λογαριασμο μονο με μεταφορα μεσω ebanking? Επισης γραφει οτι εχει 60 ευρω εγγυηση/προκαταβολη. Εγω που δεν πληρωνω με παγια εντολη θα κρατησουν τα 60 ευρω μεχρι να αποχωρησω οπως κανει πχ ο ΟΤΕ?

Screenshot-1.png

τα site με τις συγκρίσεις εχουν λάθη. Στις χρεωσεις, στα όρια ΟΤΣ κλπ.

Ενημερωση θα εχετε παντα απο την.. πηγη.

18. ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Ο λογαριασμός θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλωθεί από τον Πελάτη. Υπάρχει και δυνατότητα αποστολής έντυπου λογαριασμού με χρέωση 1€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ανά λογαριασμό.

https://energy.elin.gr/eksipiretisi-pelaton/sychnes-erotiseis-gia-tin-ilektriki-energeia/

τα site με τις συγκρίσεις εχουν λάθη. Στις χρεωσεις, στα όρια ΟΤΣ κλπ.

Ενημερωση θα εχετε παντα απο την.. πηγη.

18. ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Ο λογαριασμός θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλωθεί από τον Πελάτη. Υπάρχει και δυνατότητα αποστολής έντυπου λογαριασμού με χρέωση 1€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ανά λογαριασμό.

https://energy.elin.gr/eksipiretisi-pelaton/sychnes-erotiseis-gia-tin-ilektriki-energeia/

Ευχαριστω για το link. Θα μιλησω και αυριο μαζι τους να κανουμε την αιτηση. Να μην κανω την αιτηση μεσα απο το αλλαζωρευμα?

Εισαι ωραιος ευχαριστω.

Κατι τελευταιο. Ειδα το παρακατω. Εφοσον δεν εχει ebill πως θα πληρωνω τον λογαριασμο μονο με μεταφορα μεσω ebanking? Επισης γραφει οτι εχει 60 ευρω εγγυηση/προκαταβολη. Εγω που δεν πληρωνω με παγια εντολη θα κρατησουν τα 60 ευρω μεχρι να αποχωρησω οπως κανει πχ ο ΟΤΕ?

Έρχεται ψηφιακός λογαριασμός και πληρώνεις είτε με μεταφορά από την τράπεζα είτε με πάγια εντολή, οπότε έχεις και την επιστροφή της εγγύησης των 60€. Εάν δεν πληρώνεις με πάγια δεν θα σου επιστραφεί η εγγύηση και θα συμψηφιστεί στον τελικό λογαριασμό όποτε αποφασίσεις να αλλάξεις πάροχο..

Επέλεξα τη 2η λύση, μου επέστρεψαν την εγγύηση στο 2ο λογαριασμό και όταν ήρθε προ εβδομάδος ένας λογαριασμός 12.500€ (!!!), λόγω μιας απρόβλεπτης ένδειξης στο μετρητή του νυκτερινού που προέκυψε από τον ΔΕΔΔΗΕ, με ένα τηλεφώνημα ο υπάλληλος της ΕΛΙΝ κατάλαβε το θέμα και σε 1' έστειλε πιστωτικό λογαριασμό για το συγκεκριμένο ποσό μέχρι να εκδοθεί ο επόμενος (σωστός). Τέτοια άμεση εξυπηρέτηση δεν την είχα δει στη ΔΕΗ όλα τα χρόνια.

Και ένα τελευταίο. Εάν έχει λήξει το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, θα χρειαστείς νέο όταν αλλάξεις πάροχο.

Πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου απαιτείται μόνο αν έχει λήξει το προηγούμενο και μόνο αν αλλάξεις όνομα και όχι πάροχο.

Επίσης, τον λογαριασμό της ελιν μπορείς να τον πληρώνεις ηλεκτρονικά μέσα απο την ιστοσελίδα τους με χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας χωρίς την επιπλεόν χρέωση/προμήθεια των τραπεζών!

Έρχεται ψηφιακός λογαριασμός και πληρώνεις είτε με μεταφορά από την τράπεζα είτε με πάγια εντολή, οπότε έχεις και την επιστροφή της εγγύησης των 60€. Εάν δεν πληρώνεις με πάγια δεν θα σου επιστραφεί η εγγύηση και θα συμψηφιστεί στον τελικό λογαριασμό όποτε αποφασίσεις να αλλάξεις πάροχο..

Επέλεξα τη 2η λύση, μου επέστρεψαν την εγγύηση στο 2ο λογαριασμό και όταν ήρθε προ εβδομάδος ένας λογαριασμός 12.500€ (!!!), λόγω μιας απρόβλεπτης ένδειξης στο μετρητή του νυκτερινού που προέκυψε από τον ΔΕΔΔΗΕ, με ένα τηλεφώνημα ο υπάλληλος της ΕΛΙΝ κατάλαβε το θέμα και σε 1' έστειλε πιστωτικό λογαριασμό για το συγκεκριμένο ποσό μέχρι να εκδοθεί ο επόμενος (σωστός). Τέτοια άμεση εξυπηρέτηση δεν την είχα δει στη ΔΕΗ όλα τα χρόνια.

Και ένα τελευταίο. Εάν έχει λήξει το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, θα χρειαστείς νέο όταν αλλάξεις πάροχο.

Για την εξυπηρέτηση διαβάζω τα καλύτερα και είναι ένας λόγος που την προτίμησα. Εφόσον γίνεται να πληρώνουμε μέσω του site τους χωρίς προμήθεια στην τράπεζα ας μείνει η εγγύηση στην άκρη εξάλλου σε όλα έτσι γίνεται οπότε δεν με πειράζει. Για το πιστοποιητικό δεν γνωρίζω τίποτα το σπίτι έχει 30 χρόνια ΔΕΗ αλλά εφόσον χρειάζεται μόνο στις περιπτώσεις που έγραψε ο Βασίλης νομίζω δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα να τρέχω να βγάλω νέο δεν γνωρίζω αν έχει λήξει η όχι σε διαμέρισμα παλιότερα πρέπει να είχαμε δώσει 150 ευρώ για το πιστοποιητικό αν θέλει τοσα και τώρα δεν βλέπω να συμφέρει. Θα κάνω την αίτηση σήμερα να είστε καλά η βοήθειά σας ήταν πολύτιμη και βλέπουμε τι θα χρειαστεί.

Edited by king2009

Εδώ μπορεί να γίνει έλεγχος για το αν χρειάζεται πιστοποιητικό πάντως είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζεται για αλλαγή παρόχου, αλλά μόνο για αλλαγή Ονόματος

https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/

Edited by Vasileios

Όσο είσαι στη ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ασχολείται με το θέμα του πιστοποιητικού. Όταν αλλάξεις πάροχο ή /και όνομα πελάτη τότε το ψάχνει.

Τα 150€ θεωρώ ότι είναι παράλογη αμοιβή, και θα βρεις στο διαδίκτυο διαφημίζόμενους με 30-40€.

Όσο είσαι στη ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ασχολείται με το θέμα του πιστοποιητικού. Όταν αλλάξεις πάροχο ή /και όνομα πελάτη τότε το ψάχνει.

Τα 150€ θεωρώ ότι είναι παράλογη αμοιβή, και θα βρεις στο διαδίκτυο διαφημίζόμενους με 30-40€.

Εδώ μπορεί να γίνει έλεγχος για το αν χρειάζεται πιστοποιητικό πάντως είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζεται για αλλαγή παρόχου, αλλά μόνο για αλλαγή Ονόματος

https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/

Θα κανω εναν ελεγχο στο παραπανω site για να δω αν χρειαζεται και θα δω μετα αν ειναι για 30-40 ευρω ενταξει μαζι με την εγγυηση θα παει 100 ευρω συνολο για να παω στην Ελιν. 150 ειχαμε δωσει πριν 10 χρονια για ενα διαμερισμα 70τ.μ. σε ηλεκτρολογο οσο θελουν ζητανε.

Το 1998 εχει ληξει οποτε δεν το γλιτωνουμε και το πιστοποιητικο. Θα δω καποιον με το πολυ ενα 50αρικο. Αυτο δεν μπορω καθε φορα να ζητανε διαφορα χαρτια να πληρωνουμε ενα σωρο τσαμπα χρηματα στους γνωστους για να κανουμε μια δουλεια 10 λεπτων.

Το 1998 εχει ληξει οποτε δεν το γλιτωνουμε και το πιστοποιητικο. Θα δω καποιον με το πολυ ενα 50αρικο. Αυτο δεν μπορω καθε φορα να ζητανε διαφορα χαρτια να πληρωνουμε ενα σωρο τσαμπα χρηματα στους γνωστους για να κανουμε μια δουλεια 10 λεπτων.

Το πιστοποιητικό είναι για την ασφάλειά σου και ο καταναλωτής πρέπει να θεωρεί ότι τον προστατεύει και όχι ότι είναι πεταμένα λεφτά και τσάμπα χρήματα. Δεν παιζουμε με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το πιστοποιητικό είναι για την ασφάλειά σου και ο καταναλωτής πρέπει να θεωρεί ότι τον προστατεύει και όχι ότι είναι πεταμένα λεφτά και τσάμπα χρήματα. Δεν παιζουμε με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το καταλαβαινω και το 50αρικο θα το δωσω αλλα αν ζητανε 150-200 ευρω λογω μονοπωλιου που εχουν στην περιοχη δυσκολα να το κανω. Θα μιλησω πρωτα με ηλεκτρολογους και βλεπουμε γιατι σιγουρα η διαφορα των 150 ευρω το χρονο με την Ελιν δεν ειναι μικρη.

Αν γνωριζετε καποιον αξιολογο ηλεκτρολογο στη Χαλκιδικη ωστε να απευθυνθω.

Edited by king2009

Δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάς για αμοιβή 150€, που ΔΕΝ υπάρχει, και για μονοπώλιο.

Δεν ξέρω που βρίσκεται το ακίνητο, αλλά πληκτρολόγησα "πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου" και έβγαλε διαφημίσεις με 24€ !!!!

Δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάς για αμοιβή 150€, που ΔΕΝ υπάρχει, και για μονοπώλιο.

Δεν ξέρω που βρίσκεται το ακίνητο, αλλά πληκτρολόγησα "πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου" και έβγαλε διαφημίσεις με 24€ !!!!

Απο οτι ειδα καποιους στη Χαλκιδικη για σπιτι 100τμ+ παει καπου στα 43 ευρω + ΦΠΑ. Αν ειναι εκει η τιμη θα το κανω. Τα 150 με εχουν μεινει απο παλιοτερα για διαμερισμα 70τμ εκει μαλλον την πατησαμε με αυτον που ηρθε.

Με εναν απατεωνα ηλεκτρολογο που μιλησα μολις με ειπε για 150 ευρω για το πιστοποιητικο για 110τμ σπιτι. Οσο θελουν λενε οι απατεωνες. Θα μιλησω με καποιον απο αυτους που βρισκω στο google που λενε 43 ευρω+φπα για 100τμ σπιτι για Χαλκιδικη και προχωραμε αλλιως να δωσω 150 στον καθε απατεωνα δεν παιζει.

Edited by king2009

Εγώ δεν ψαχτηκα με ίντερνετ και μου πήρε 60€ για 75τ.μ.

Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

65€ αμοιβη ηλεκτρολόγου και 90€ για θεωρηση απο τον συλλογο τους εδωσα εγω .

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Όσοι δίνετε, 25€ ή 50€ για πιστοποιητικό μην περιμένετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ούτε να κοιμάστε ήσυχοι. Άλλωστε έχετε διαπιστώσει και ο ίδιοι ότι δεν μετράνε τίποτα. Απλά εξυπηρετείτε το σύστημα να βγάλουμε άλλο ένα κωλοχαρτο.

Όσοι δίνετε, 25€ ή 50€ για πιστοποιητικό μην περιμένετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ούτε να κοιμάστε ήσυχοι. Άλλωστε έχετε διαπιστώσει και ο ίδιοι ότι δεν μετράνε τίποτα. Απλά εξυπηρετείτε το σύστημα να βγάλουμε άλλο ένα κωλοχαρτο.

Τα 65€ τα εδωσα. Δουλεψε να το φτιαξει, πληρωσε φορολογια, πληρωσε ΦΠΑ

Τα 90€ στον Συλλογο ηλεκτρολογων γιατι να τα δωσω για να κολησει επανω ενα αυτοκολητακι ;

Τα 65€ τα εδωσα. Δουλεψε να το φτιαξει, πληρωσε φορολογια, πληρωσε ΦΠΑ

Τα 90€ στον Συλλογο ηλεκτρολογων γιατι να τα δωσω για να κολησει επανω ενα αυτοκολητακι ;

Ρώτησε τον εαυτό σου γιατί έδωσες τα 90€.

Σκέτη απάτη.

Ρώτησε τον εαυτό σου γιατί έδωσες τα 90€.

Σκέτη απάτη.

πρωτα πρωτα το ειρωνικο σου υφος δεν χρεαζεται οταν συζητάς σε φορουμ

Δευτερον δεν το δεχεται η ΔΕΔΗΕ χωρις θεωρηση

\Απατη μεν, νομιμη δε, Εχουν καταφερει και το εχουν περασει οι συνδικαλιστες τους. Νομιζω οτι δεν ισχυει σε ολους τους νομους παντως

Άποψή σου, αλλά αυτός που εκδίδει το πιστοποιητικό και υπογράφει την υπεύθυνη δήλωση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού σου.

Αρα καλα με ειπε αυτος σημερα 150 ευρω. 60+τα 90 των τεμπεληδων απατεωνων της ΔΕΔΔΗΕ. Μια χαρα. 150+60 η εγγυηση παμε στα 210. 1.5 χρονος δηλαδη στην ελιν για να κανουμε αποσβεση τη διαφορα με τη ΔΕΗ. Καλα ειμαστε στη ΔΕΗ απο οτι βλεπω δεν παιζει να μπω σε τετοια διαδικασια και αυριο μεθαυριο να ανεβουν οι τιμες στην ελιν και να γυρναμε παλι στη ΔΕΗ η σε αλλο παροχο. Κριμα γιατι ημουν ετοιμος για αιτηση αλλα σε χωρα απατεωνων που να βγει ακρη.

Αρα καλα με ειπε αυτος σημερα 150 ευρω. 60+τα 90 των τεμπεληδων απατεωνων της ΔΕΔΔΗΕ. Μια χαρα. 150+60 η εγγυηση παμε στα 210. 1.5 χρονος δηλαδη στην ελιν για να κανουμε αποσβεση τη διαφορα με τη ΔΕΗ. Καλα ειμαστε στη ΔΕΗ απο οτι βλεπω δεν παιζει να μπω σε τετοια διαδικασια και αυριο μεθαυριο να ανεβουν οι τιμες στην ελιν και να γυρναμε παλι στη ΔΕΗ η σε αλλο παροχο. Κριμα γιατι ημουν ετοιμος για αιτηση αλλα σε χωρα απατεωνων που να βγει ακρη.

Δεν φταιει η Ελιν γι αυτο

Τυπικα χρεαζεται να πηγαινεις νεο σχεδιο καθε 14 χρονια

Ουσιαστικα κανενας δεν το κοιταζει εκτος και αλλαξει κατι\

Αν κανεις αλλαγη ονοματος θα στο ζητησουν σιγουρα (αν εχουν περασει 14 χρονια απο την αρχικη εγκατασταση)

Αν κανεις απλα αλλαγη παροχου , το πιο πιθανον ειναι να μην στο ζητησουν

Δεν φταιει η Ελιν γι αυτο

Τυπικα χρεαζεται να πηγαινεις νεο σχεδιο καθε 14 χρονια

Ουσιαστικα κανενας δεν το κοιταζει εκτος και αλλαξει κατι\

Αν κανεις αλλαγη ονοματος θα στο ζητησουν σιγουρα (αν εχουν περασει 14 χρονια απο την αρχικη εγκατασταση)

Αν κανεις απλα αλλαγη παροχου , το πιο πιθανον ειναι να μην στο ζητησουν

Οχι δεν φταιει η Ελιν οι παροχοι ειναι οι μονοι που δεν φταινε. Σιγουρα δεν μπορω να κανω αιτηση για αλλαγη χωρις να βγαλω νεο πιστοποιητικο το οποιο δεν παιζει να δωσω αμεσα 150 στους κλεφτες για 5 λεπτα δουλεια. Τοσα χρονια εχουμε δωσει δεκαδες χιλιαδες ευρω σε χρεωσεις εκτος ρευματος και για μια απλη σφραγιδα 2 λεπτων ζητανε αμεσα 150. Ας φανε πετρες αυτοι και εγω θα συνεχισω να πληρωνω τα 150 παραπανω το χρονο στη ΔΕΗ.

Edited by king2009