Jump to content

Πάροχοι Ηλεκτρικής ενέργειας!

odim
 Κοινοποίηση

Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;  

302 members have voted

1. 1. Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;

• ΔΕΗ
      144
    • PROTERGIA
      27
    • ELPEDISON
      30
    • ΗΡΩΝ
      19
    • WATT+VOLT
      29
    • NRG
      8
    • ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
      2
    • GREEN
      3
    • VOLTERRA
      20
    • VOLTON
      4
    • ΖΕΝΙΘ
      6
    • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
      9
    • ΚΕΝ
      1

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.

Μετά το χθεσινό σοκ του λογαριασμού της Δ.Ε.Η. μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε σοβαρά την αλλαγή παρόχου. Μου φαίνεται ελκυστική η προσφορά της εταιρείας "Ήρων" με νυχτερινή χρέωση όλο το 24ωρο και με πρόχειρους υπολογισμούς σα ρεύμα είναι 80€ κάτω απ΄της Δ.Ε.Η. Ο λογαριασμός μου ήταν 210 συν κερατιάτικα 290, με περίπου 2000kwh κατανάλωση :!: Θεωρώ εξωφρενικές και τις kwh και τις χρεώσεις, γιατί στην τελική σε σπίτι είμαστε όχι σε κατάστημα φωτισμού :mad: Μ' αυτά που βλέπω, σκέφτομαι το καλοκαίρι με το κλιματιστικό τί έχει να γίνει...

Αξίζει να μεταφερθώ εις στον Ήρωνα? Είναι πράγματι τόσο παραδεισένιες οι τιμές?

Υ.Γ. αν φύγω, δεν πληρώνω πχ πάγια στη ΔΕΗ και χρήση στον Ήρωνα ή τα κερατιάτικα μεταφέρονται μια και καλή στον πάροχο?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Πάρε το λογαριασμό , και βάλε ΑΚΡΙΒΩΣ την ημερομηνία και την κατανάλωση στο αλλαζω ρευμα εδώ:https://allazorevma.gr/compare/current

Θα σου πει ακριβώς.Προσωπικά πιστεύω ότι δεν συμφέρει ο ηρων και το έχω αναλύσει πιο πίσω.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλημέρα σε όλους. Έχω νυχτερινό ρεύμα μονοφασικό. Νομίζω ότι η προσφορά που αξίζει να δει κάποιος είναι αυτή της volterra.

Με ένα τηλεφώνημα μου δώσανε 0.080 για μέρα, χωρίς νυχτερινά πάγια, με επιστροφή εγγύησης με πάγια εντολή, χωρίς δέσμευση συμβολαίου και μηνιαίο λογαριασμό με δική μου καταμέτρηση στo application τους στο κινητο, αφού μου στείλουν ενημερωτικό sms.

----- προσθήκη μηνύματος 84 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και επιπλέον έκπτωση 10% αν ο λογαριασμός πληρώνεται στην ώρα του! ;-)

Έχω 0.077 στην watt and volt. Και κλασικά 0.066 το νυχτερινό

Εννοείται συν όλα τα άλλα. Δική μου καταμέτρηση μηνιαία κλπ κλπ.

Έχω 0.077 στην watt and volt. Και κλασικά 0.066 το νυχτερινό

Εννοείται συν όλα τα άλλα. Δική μου καταμέτρηση μηνιαία κλπ κλπ.

Ακριβώς!!

-------------

Στάλθηκε με Tapatalk, χρησιμοποιώντας το δεξί μου δάχτυλο.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Είμαι στην Protergia εδώ και ένα χρόνο και είμαι ευχαριστημένος.

Διάβασα ότι από 1 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο. Εάν κάνω αίτηση στην ΔΕΔΔΗΕ και εγκριθεί θα έχω ακόμη χαμηλότερες χρεώσεις στην Protergia;

Είναι κάποιο μέλος ενταγμένο στο ΚΟΤ & σε αλλο πάροχο εκτός ΔΕΗ για να μας πει εντυπώσεις;

http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg

Είμαι στην Protergia εδώ και ένα χρόνο και είμαι ευχαριστημένος.

Διάβασα ότι από 1 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο. Εάν κάνω αίτηση στην ΔΕΔΔΗΕ και εγκριθεί θα έχω ακόμη χαμηλότερες χρεώσεις στην Protergia;

Είναι κάποιο μέλος ενταγμένο στο ΚΟΤ & σε αλλο πάροχο εκτός ΔΕΗ για να μας πει εντυπώσεις;

Εαν εισαι συνεπείς στα όρια κιλοβατωρων που δινει το ΚΟΚ, δεν σε δέχεται καμια εταιρεία.

Ειναι ιδιωτες κ "μπαίνουν μέσα" οικονομικά περιμένοντας να πληρωθούν "καποια στιγμη" τη διαφορά, ενω τα έξοδά τους τρεχουν.

Σκεψου πως η τιμη της κιλοβατωρας στο κοινωνικο, ειναι 0.0349

-------------

Στάλθηκε με Tapatalk, χρησιμοποιώντας το δεξί μου δάχτυλο.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Είχα Protergia με κανονικό τιμολόγιο από τον Ιούλιου του 2016 και μέσα σε έναν χρόνο μπήκα και στο ΚΟΤ. Έχω τώρα ΚΟΤ περίπου 6 μήνες και θα πω τις εντυπώσεις μου. Καταρχήν ακόμα και στο ΚΟΤ έχω δει ότι παίζουν διαφορετικές τιμές στις κιλοβατώρες από εταιρία σε εταιρία. Η δε Protergia δεν ξέρει πραγματικά τι της γίνεται στο θέμα της τιμολόγησης. Και εξηγούμαι: Εγω πάντα δίνω κάθε μήνα την μέτρηση ηλεκτρονικά για να μου έρχεται εκκαθαριστικός λογμος.

Στην πρώτη μέτρηση για το τετράμηνο (70 ημέρες κατανάλωσης) είχα καταναλώσει 410 κιλοβατώρες και μου τις χρέωσαν με 0,02693 χωρις ΦΠΑ επειδή βρίσκομαι στο ΚΟΤ ΙΙ. Τον επόμενο μήνα (34 ημέρες κατανάλωσης) κατανάλωσα 270 κιλοβατώρες και με χρέωσαν με 0,03967 χωρίς ΦΠΑ. Τον επόμενο μήνα (17 ημέρες κατανάλωσης) κατανάλωσα 157 κιλοβατώρες και με χρέωσαν 0,03967 χωρίς ΦΠΑ. Σύνολο 120 ημέρες και 837 κιλοβατώρες. Σύμφωνα με αυτό εδω στην σελίδα 7: https://www.protergia.gr/sites/default/files/kot-yphresiwn-allhlegyhs.pdf αν είχα κατανάλωση μέχρι 800kwh/4μηνο θα έπρεπε να πληρώσω 0,02693, εγω που τελικώς είχα 837 κιλοβατώρες θα έπρεπε όλες και τις 837 να μου τις χρεώσουν με την επόμενη κλίμακα που είναι 0,03967. Αυτό βέβαια δεν έγινε ποτε γιατί τις πρώτες 410 κιλοβατώρες μου τις χρέωσαν με 0,02693. Με λίγα λόγια ξέχασαν να τιμολογήσουν την διαφορά. Με λίγα λόγια έπρεπε για τις 837 kwh να πληρώσω 33,20 ευρώ και τελικώς πλήρωσα 27.97 ευρώ !!! Για να μην μιλήσω για το πάγιο που θα έπρεπε να πληρώσω 11,13 ευρώ και τελικώς πλήρωσα 6,35 ευρώ. Συνολικό κέρδος, αν μπορείς να το πεις κέρδος και αν τα υπολογίζω σωστά 10 ευρώ χωρίς ΦΠΑ !!!

Πάμε τώρα στο νέο τετράμηνο και στην καινούργια μέτρηση που έδωσα για την ώρα. 42 πρώτες ημέρες κατανάλωσης και 600kwh μου τις χρέωσαν με 0,045 χωρις ΦΠΑ, μια κλίμακα που δεν υπάρχει πουθενά στην σελίδα που σας έδωσα. Γιατί η πρώτη κλίμακα είναι μέχρι 800kwh/4μηνο και κοστολογείται στα 0,02693 και η επόμενη είναι μέχρι 1500kwh και κοστολογείται στα 0,03967 και η μεθεπόμενη είναι με 0,0908 αλλά μόνο για τις kwh που θα ξεπεράσουν τις 1500 και όχι για όλες τις κιλοβατωρες με 0,0908. Εδω βέβαια να σημειώσω ότι για να συνεχίσω να είμαι για αυτό το 4μηνο στο ΚΟΤ, μιας και όλα δείχνουν ότι θα πλησιασω τις 2.000 Kwh αυτό το 4μηνο θα πρέπει τελικώς ο μ.ο του τελευταίου 12 μήνου μου να είναι κάτω των 1.500 ή των 1.700 kwh/4μηνο.

Για την ιστορία να σας πω ότι ήρθα σε επαφή μαζί τους και το μόνο που είχαν να πουν είναι ότι έβαλαν κατα προσέγγιση μια τιμή/kwh επειδή λέει η συνολική χρέωση γίνεται στο 4μηνο των 120 ημερών και όχι στους εκκαθαριστικούς του μήνα. Αν κρίνω βέβαια από το προηγούμενο τετράμηνο, δεν βλέπω πάλι να πληρώνω τα σωστά χρήματα...ειλικρινά όποιος μπορεί να καταλάβει πως τιμολογεί η Protergia το ΚΟΤ ας μου απαντήσει :)

Μια λύση βέβαια, θα ήταν να αφήσω να μου έρχονται έναντι λογ/μοι και να περιμένω τελικώς να μου έρθει κάποτε ένας εκκαθαριστικός 4μηνου για να δω αν θα μου τιμολογήσουν όλες τις kwh με την τελευταία εκάστοτε κλίμακα ή αν θα μου τις χρεώσουν κλιμακωτά, δηλαδή για τις πρώτες 800 με Χ ποσό για τις 801-1500 με Ψ ποσό και για τις επιπλέον από τις 1500 με Ω ποσό. Δεν ξέρω αν έχουν κάποιο πρόβλημα στα συστήματα τους και δεν υπολογίζουν σωστά τα τιμολόγια όσων δίνουν την ένδειξη του ρολογιού τους και δεν περιμένουν να έρθει ο εκκαθαριστικός των 120 ημερών αλλά δεν προτίθεμαι να σταματήσω να δίνω τις μετρήσεις ανα μήνα για να το τεστάρω...

Edited by aggelosn

Άρα εάν ενταχθώ θα μου πουν να φύγω απο πελάτης τους στην Protergia; Θα υπολογίσω πόσες κιλοβατώρες έχω 4μηνο (γιατί δίνω κάθε μήνα ενδείξεις) κ αν είμαι έως 2000 που νομίζω είναι το όριο τότε θα επιστρέψω ΔΕΗ.

Δεν μπορούν να σου πουν να φύγεις, δεν έχουν καμία τέτοια δυνατότητα. Θα κάνεις την αίτηση σου στην ΔΕΔΔΗΕ ηλεκτρονικά από εδω: https://www.deddie.gr/kot/intro.aspx και από εκεί και πέρα αυτόματα θα μπεις στο ΚΟΤ αν είσαι οκ με τις προυποθέσεις,εν ολίγοις αν πήρες το κοινωνικό μέρισμα για φέτος και έχεις το ρεύμα στο όνομα σου. Αν θέλεις πάλι μπορείς να περιμένεις λίγες μέρες να δούμε αν θα ανοίξει κάποια διαφορετική εφαρμογή για φέτος που άλλαξε ο τρόπος επιλογής των δικαιούχων. Το όριο πλέον θα είναι 1.400 kwh/4μηνο για μονομελές νοικοκυριό και θα προσαυξάνεται ανάλογα τα μέλη του νοικοκυριού.

http://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/856637/koinoniko-timologio-deh-pos-tha-kerdisete-ekptosi-eos-70

Edited by aggelosn

Ευχαριστώ πολύ, έκανα τους υπολογισμούς μου τώρα γιατί κ εγώ κάθε μήνα δίνω ενδείξεις στην Protergia και είδα ότι έχω μάξιμουμ 1600 κιλοβατώρες στο 4μηνο (περιλαμβάνεται η θέρμανση με αντλία θερμότητας).

Ερώτηση: έχω έκπτωση -20% στις χρεώσεις ρεύματος ημέρας κ νυχτερινού και επιπλέον δεν πληρώνω πάγιο για το 3φασικο γιατί έχω σταθερό COSMOTE σπίτι.

Αυτά θα ισχύουν και πάλι; Η έκπτωση -20% & το μηδενικό πάγιο;

Θα κοπούν όλα αυτά...το ζήτημα είναι να δούμε πόσο θα κοστίζουν οι κιλοβατώρες, γιατί κάπου διάβασα ότι για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, η έκπτωση θα ανέρχεται στο 35% αλλά θα υπολογίζεται επι του ανταγωνιστικού τιμολογίου αναφοράς, που σήμερα είναι στα 0,13 και θα πέσει με την έκπτωση στα 0,085. Αν είναι έτσι δεν υπάρχει ουσιαστικό κέρδος μιας και τέτοιες χρεώσεις ήδη απολαμβάνουν σχεδόν οι περισσότεροι στους εναλλακτικούς παρόχους ή τέλοσπαντων το κέρδος θα είναι της τάξης του 3-4% και σε καμία περίπτωση 35% όπως το διαφημίζει η κυβέρνηση. Οι μεγάλοι κερδισμένοι φαίνεται να είναι όσοι είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, δηλαδή άτομα με εισόδημα το πολύ από 1.200 ευρώ - 3.000 ευρω τον χρόνο. Που αυτοί τι κερδισμένοι, δεν έχουν να ζήσουν το ρεύμα θα πληρώνουν ;;; Μένουν λίγες μέρες για να μάθουμε...

EDIT: Οι αιτήσεις θα γίνουν στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, επομένως αναμένουμε να ανοίξει και να δούμε τι θα δούμε. Εγω πάντως θα την κάνω τελευταία στιγμή...περίπου μετα τις 20 Απριλίου γιατί σίγουρα δεν πρόκειται να ξαναδω να πληρώνω την kwh με 0,02693 χωρις ΦΠΑ :)

Edited by aggelosn

Θα κοπούν όλα αυτά...το ζήτημα είναι να δούμε πόσο θα κοστίζουν οι κιλοβατώρες, γιατί κάπου διάβασα ότι για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, η έκπτωση θα ανέρχεται στο 35% αλλά θα υπολογίζεται επι του ανταγωνιστικού τιμολογίου αναφοράς, που σήμερα είναι στα 0,13 και θα πέσει με την έκπτωση στα 0,085. Αν είναι έτσι δεν υπάρχει ουσιαστικό κέρδος μιας και τέτοιες χρεώσεις ήδη απολαμβάνουν σχεδόν οι περισσότεροι στους εναλλακτικούς παρόχους ή τέλοσπαντων το κέρδος θα είναι της τάξης του 3-4% και σε καμία περίπτωση 35% όπως το διαφημίζει η κυβέρνηση. Οι μεγάλοι κερδισμένοι φαίνεται να είναι όσοι είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, δηλαδή άτομα με εισόδημα το πολύ από 1.200 ευρώ - 3.000 ευρω τον χρόνο. Που αυτοί τι κερδισμένοι, δεν έχουν να ζήσουν το ρεύμα θα πληρώνουν ;;; Μένουν λίγες μέρες για να μάθουμε...

EDIT: Οι αιτήσεις θα γίνουν στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, επομένως αναμένουμε να ανοίξει και να δούμε τι θα δούμε. Εγω πάντως θα την κάνω τελευταία στιγμή...περίπου μετα τις 20 Απριλίου γιατί σίγουρα δεν πρόκειται να ξαναδω να πληρώνω την kwh με 0,02693 χωρις ΦΠΑ :)

http://www.arcadiaportal.gr/news/dei-koinoniko-timologio-entos-tis-evdomadas-oi-aitiseis

η αίτηση ίσως δεν γίνεται ,πλέον από το δεδδηε.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Ρεύμα και από την ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.Νέα πακέτα double play με αέριο και ρεύμα!

https://www.aerioattikis.gr/el/ilektriko-revma-double-play

'' από την έκπτωση 15% προς τους καλοπληρωτές που έχει υιοθετήσει ο δεσπόζων παίκτης. «Το πρώτο φρένο μπήκε στα τέλη Ιουνίου του ΄16 όταν η ΔΕΗ πρόσφερε 15% έκπτωση, κίνηση που καθήλωσε το άνοιγμα της αγοράς και έπρεπε να ξεκινήσουμε από την αρχή» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Τάσος Παπαναγιώτου.''

Αυτό εγώ ως καταναλωτής, το βρίσκω εξοργιστικό!Το δήλωσε ο πρόεδρος της watt+volt στο energypress.gr....ΑΙΣΧΟΣ!Αν θέλουν φτηνό ρεύμα να βρουν άλλο τρόπο...Βλάκες!

Πλέον οι αιτήσεις για το Κοινωνικο τιμολόγιο δε θα γίνονται στο δεδδηε αλλά στο ΗΔΙΚΑ.Νέα κριτίρια.Με νέα απόφαση του υπουργού αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια σε σχέση με την παλιά απόφαση.

''Σε ΦΕΚ η απόφαση για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο - Από 15/2 οι αιτήσεις''

https://energypress.gr/news/se-fek-i-apofasi-gia-koinoniko-oikiako-timologio-apo-152-oi-aitiseis

''Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο Ρεύματος: Το νέο σύστημα τέθηκε σε λειτουργία''

http://www.cnn.gr/news/ellada/story/115977/koinoniko-oikiako-timologio-reymatos-to-neo-systima-tethike-se-leitoyrgia

:blink: - απο διαλογο που ειχα με εναν παλιο γνωστο μου μαθαινω πως στην Protergia πληρωνει καθε μηνα 55 ευρω (αρα 220 στο 4μηνο) ενω στην ΔΕΗ λεει πληρωνε 165 εκκαθαριστικο και 120 εναντι (αρα 285 ευρω) που σημαινει κερδος 195 ευρω τον χρονο περιπου

κιλοβατωρες δεν θυμαται ακριβως, μαλιστα απορησε πως τοσο καιρο ειμαι στην ΔΕΗ, το ποσο που λεει πως δινει τωρα πανω-κατω σας φαινεται σωστο ´η μου το "φουσκωνει" ?

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

:blink: - απο διαλογο που ειχα με εναν παλιο γνωστο μου μαθαινω πως στην Protergia πληρωνει καθε μηνα 55 ευρω (αρα 220 στο 4μηνο) ενω στην ΔΕΗ λεει πληρωνε 165 εκκαθαριστικο και 120 εναντι (αρα 285 ευρω) που σημαινει κερδος 195 ευρω τον χρονο περιπου

κιλοβατωρες δεν θυμαται ακριβως, μαλιστα απορησε πως τοσο καιρο ειμαι στην ΔΕΗ, το ποσο που λεει πως δινει τωρα πανω-κατω σας φαινεται σωστο ´η μου το "φουσκωνει" ?

αν μάθεις κιλοβατώρες θα είναι εύκολο να το υπολογίσουμε

Μήπως έχει σημασία πότε έκανε τη σύνδεση και αν είχε εγγύηση τιμής;

Edited by thodoris85

Εγώ με 250 κιλοβατώρες το μήνα πληρώνω περίπου από 50-55€ με 0.077 την κιλοβατώρα στην watt and volt

Δεν πάει έτσι, γιατί μπορεί την μια περίοδο να έκαψε περισσότερο...πρέπει να δεις τις KWH.

Καλημέρα. Παιδιά πιο είναι το πιο καλό πρόγραμμα αυτή τη στιγμή? Η κατανάλωση μου είναι περίπου στις 1500 kWh/4μηνο. Νομίζω το 30% της protergias. Πάγια εντολή με νυχτερινό φυσικά.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα. Παιδιά πιο είναι το πιο καλό πρόγραμμα αυτή τη στιγμή? Η κατανάλωση μου είναι περίπου στις 1500 kWh/4μηνο. Νομίζω το 30% της protergias. Πάγια εντολή με νυχτερινό φυσικά.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια σημείωση για την protergia, έχει μηνιαίο πάγιο στα 4.5 ευρώ (+ ΦΠΑ)!

Αν δεν κάνω λάθος η nrg και η volterra έχουν καλή τιμή τώρα. (από το allazorevma.gr τα είδα πριν 1-2 μέρες)

Edited by thodoris85

Γνωρίζει κάποιος να μας ενημερώσει πως γίνεται ο υπολογισμός της ρήτρας οριακής τιμής συστήματος;

Παίρνουμε π.χ τις τιμές από τους 4 μήνες (που βγαίνει ο λογαριασμός), βγάζουμε μέσο όρο και βάσει αυτού του μέσου όρου υπολογίζουμε τυχόν έξτρα χρέωση (ανάλογα με τις ζώνες του παρόχου αλλά και τη χρήση μας σε MWh);

Γνωρίζει κάποιος να μας ενημερώσει πως γίνεται ο υπολογισμός της ρήτρας οριακής τιμής συστήματος;

Παίρνουμε π.χ τις τιμές από τους 4 μήνες (που βγαίνει ο λογαριασμός), βγάζουμε μέσο όρο και βάσει αυτού του μέσου όρου υπολογίζουμε τυχόν έξτρα χρέωση (ανάλογα με τις ζώνες του παρόχου αλλά και τη χρήση μας σε MWh);

Η χρέωση αυτή ανεβαίνει ἠ πέφτει, ανάλογα με το πόσο ρεύμα ζητάει η αγορά, δηλαδή όταν η κατανάλωση είναι μεγάλη(πχ καλοκαίρι , ή όταν έχει κρύο), η ΟΤΣ ανεβαίνει , γιατί παράγεται ρεύμα και από τα αρχαία εργοστάσια της δεη που παράγουν με περισσότερο κόστος, αλλά μπορεί να γίνεται και εισαγωγή από το εξωτερικό(ΑΛΒΑΝΙΑ , ΠΓΔΜ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ)και έτσι η χρέωση στο λογαριασμό σου ανεβαίνει...Η επιπλέον χρέωση γίνεται ανά 1000KWH.

Η χρέωση αυτή ανεβαίνει ἠ πέφτει, ανάλογα με το πόσο ρεύμα ζητάει η αγορά, δηλαδή όταν η κατανάλωση είναι μεγάλη(πχ καλοκαίρι , ή όταν έχει κρύο), η ΟΤΣ ανεβαίνει , γιατί παράγεται ρεύμα και από τα αρχαία εργοστάσια της δεη που παράγουν με περισσότερο κόστος, αλλά μπορεί να γίνεται και εισαγωγή από το εξωτερικό(ΑΛΒΑΝΙΑ , ΠΓΔΜ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ)και έτσι η χρέωση στο λογαριασμό σου ανεβαίνει...Η επιπλέον χρέωση γίνεται ανά 1000KWH.

Ίσως να μην το έθεσα σωστά. Ξέρω τι είναι η OTΣ.

Βασικά θέλω να δω πως υπολογίζεται το έξτρα κόστος στο λογαριασμό, δεδομένου ότι εκκαθαριστικός δεν είναι κάθε μήνα. Ή μήπως στους εναλλακτικούς παρόχους μπορούμε να δίνουμε κατανάλωση κάθε μήνα και ο εκκαθαριστικός μπορεί να είναι κάθε μήνα;

Kίνητρο για όσους έχουν συνεργασία με alpha bank http://www.alphabonus.gr/default.asp?pid=99

bonus πόντοι επί 4 (ή επί 8 με την amex) για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο. Στο ρεύμα όπως είδα είναι σαν τη ΔΕΗ στο νυχτερινό και στην έκπτωση συνέπειας 15%. Και στο ημερήσιο ελάχιστα φθηνότερα στο 0-2000kwh χωρίς να αυξάνει η χρέωση στο 2000+.

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw