Jump to content

Πάροχοι Ηλεκτρικής ενέργειας!

odim
 Κοινοποίηση

Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;  

302 members have voted

1. 1. Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;

• ΔΕΗ
      144
    • PROTERGIA
      27
    • ELPEDISON
      30
    • ΗΡΩΝ
      19
    • WATT+VOLT
      29
    • NRG
      8
    • ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
      2
    • GREEN
      3
    • VOLTERRA
      20
    • VOLTON
      4
    • ΖΕΝΙΘ
      6
    • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
      9
    • ΚΕΝ
      1

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα σας!

Είμαι στην ΔΕΗ με μεγάλες καταναλώσεις και λέω να την κάνω επειδή πληρώνω πολλά.

Ο τελευταίος εκκαθαριστικός που είχε τον χειμώνα μέσα ήρθε πολύ αυξημένος. Τον περιμένα ούτως η άλλως γιατί κάθε χειμώνα έρχεται αρκετά.

Είχα ημερήσιες 2.194 και νυχτερινές 3.039 κιλαβατόρες. Άρα στο σύνολο 5.233 κιλαβατόρες!

Αρχικά βρήκα την volton με δωρεάν δυο μήνες ηλεκτρική ενέργεια. Όμως μετά βρήκα τι σημαίνει περί ΟΤΣ και από ότι κατάλαβα δεν με συμφέρει και πολύ.

https://volton.gr/lp/volton-one-2-mines-dorean-reuma/

Είδα την ελιν χωρίς να έχει κάτι σχετικό περί ΟΤΣ. Με συμφέρει να πάω εκεί?

https://energy.elin.gr/ilektriki-energeia/gia-to-spiti-ilektriko-revma/electricon-nichterino-365/

Γενικά έχω μπερδευτεί πολύ και ενώ έχω κοιτάξει τις τιμές στις ιστοσελίδες σύγκρισης πάλι άκρη δεν βγάζω.

Μπορείτε να μου πείτε μια γνώμη?

Ευχαριστώ!

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Με τους χειμωνιάτικους μήνες μόνο δεν μπορείς να βγάλεις σίγουρο συμπέρασμα. Πρέπει να συγκεντρώσεις τα 3 τετράμηνα κατανάλωσης σε Κ και Μ και με αυτά τα στοιχεία να συγκρίνεις τους παρόχους με ότι πραγματικά προσφέρουν, εξετάζοντας και τα ψιλά γράμματα.

Σε ότι αφορά στην ΕΛΙΝ, που μεταφέρθηκα και εγώ από την ΔΕΗ, το σίγουρο είναι ότι: 1) δεν χρεώνει πάγια και ΟΤΣ, 2) έχει έκπτωση συνέπειας 10%, 3) δεν έχει δέσμευση και 4) επιστρέφει την εγγύηση αν πληρώνεις με πάγια. Πέρα απ' αυτά, έχει και πολύ καλή εξυπηρέτηση πελατών, για την οποία έχω γράψει μερικές φορές.

Με τους χειμωνιάτικους μήνες μόνο δεν μπορείς να βγάλεις σίγουρο συμπέρασμα. Πρέπει να συγκεντρώσεις τα 3 τετράμηνα κατανάλωσης σε Κ και Μ και με αυτά τα στοιχεία να συγκρίνεις τους παρόχους με ότι πραγματικά προσφέρουν, εξετάζοντας και τα ψιλά γράμματα.

Σε ότι αφορά στην ΕΛΙΝ, που μεταφέρθηκα και εγώ από την ΔΕΗ, το σίγουρο είναι ότι: 1) δεν χρεώνει πάγια και ΟΤΣ, 2) έχει έκπτωση συνέπειας 10%, 3) δεν έχει δέσμευση και 4) επιστρέφει την εγγύηση αν πληρώνεις με πάγια. Πέρα απ' αυτά, έχει και πολύ καλή εξυπηρέτηση πελατών, για την οποία έχω γράψει μερικές φορές.

Ωραία!

Κοίταξα λίγο τους προηγούμενους εκκαθαριστικούς. Ο μεγαλύτερος που έρχεται είναι ο χειμώνας. Ο αμέσως επόμενος είναι στο καλοκαίρι με περίπου 3.500-4.000 κιλαβατόρες ανάλογα το καλοκαίρι. και ο επόμενος που είναι ενδιάμεσα στις εποχές είναι 3000 κιλαβατόρες στο σύνολο.

Η έκπτωση συνέπειας 10% είναι επιπλέον έκπτωση στην τιμή του ρεύματος?

Σε ευχαριστώ!

Με βάση τις συνολικές ετήσιες καταναλώσεις σε Κ (Κανονικό) και Μ (Μειωμένο) θα υπολογίσεις τις αντίστοιχες ετήσιες δαπάνες σε ρεύμα (οι υπόλοιπες χρεώσεις είναι σταθερές) και θα τις συγκρίνεις με τις εκείνες που προσφέρουν οι πάροχοι που σε ενδιαφέρουν.

Η έκπτωση συνέπειας υπολογίζεται στους 3 εκκαθαριστικούς και είναι επιπλέον έκπτωση.

Η ΟΤΣ είναι μια παγίδα που δεν μπορείς να προβλέψεις τις διακυμάνσεις και τις επιπτώσεις της σε ετήσια βάση.

Κατά την άποψή μου, πρέπει να αποφύγεις πάροχο με ΟΤΣ.

Με βάση τις συνολικές ετήσιες καταναλώσεις σε Κ (Κανονικό) και Μ (Μειωμένο) θα υπολογίσεις τις αντίστοιχες ετήσιες δαπάνες σε ρεύμα (οι υπόλοιπες χρεώσεις είναι σταθερές) και θα τις συγκρίνεις με τις εκείνες που προσφέρουν οι πάροχοι που σε ενδιαφέρουν.

Η έκπτωση συνέπειας υπολογίζεται στους 3 εκκαθαριστικούς και είναι επιπλέον έκπτωση.

Η ΟΤΣ είναι μια παγίδα που δεν μπορείς να προβλέψεις τις διακυμάνσεις και τις επιπτώσεις της σε ετήσια βάση.

Κατά την άποψή μου, πρέπει να αποφύγεις πάροχο με ΟΤΣ.

Πήρα τρεις εκκαθαριστικούς και τα έβαλα κάτω.

Σε ετήσια βάση έχω 6.100 ημερήσιες και 6.729 νυχτερινές κιλαβατόρες.

Είδα ότι η ελιν έχει δυο προγράμματα. το 365 με τιμή 0,06590 και το άλλο το σκέτο νυχτερινό. Εσύ ποιο έχεις?

Αυτό?

https://energy.elin.gr/ilektriki-energeia/gia-to-spiti-ilektriko-revma/electricon-oikiako-nichterino/

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις και σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά!

Αυτό έχω επιλέξει όπως και αρκετοί άλλοι. Δεν έχω όμως τις δικές σου καταναλώσεις, αλλά μικρότερες.

Να δεις και να συγκρίνεις και τα δύο προγράμματα που έχει.

Αυτό έχω επιλέξει όπως και αρκετοί άλλοι. Δεν έχω όμως τις δικές σου καταναλώσεις, αλλά μικρότερες.

Να δεις και να συγκρίνεις και τα δύο προγράμματα που έχει.

Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!

Έχω την εντύπωση πως αφορά την περίοδο κατανάλωσης η ΟΤΣ που ανάλογα πληρώνουμε. Αλλά ψάχνομαι γενικά...

Κι εγώ έτσι νόμιζα. Δεν ισχύει από ότι μου είπαν στο τηλέφωνο, μετά από ερώτηση μου

Κι εγώ έτσι νόμιζα. Δεν ισχύει από ότι μου είπαν στο τηλέφωνο, μετά από ερώτηση μου

Δε μπορεί, κάποιος κανόνας θα υπάρχει.

Διαφορετικά, κάθε πάροχος θα μπορεί να αναφέρεται σε όποια χρονική περίοδο το συμφέρει και να χρεώνει ΟΤΣ κατά το δοκούν...

Edited by tagar

Είδα ότι η ελιν έχει δυο προγράμματα. το 365 με τιμή 0,06590 και το άλλο το σκέτο νυχτερινό. Εσύ ποιο έχεις?

Αυτό?

https://energy.elin.gr/ilektriki-energeia/gia-to-spiti-ilektriko-revma/electricon-oikiako-nichterino/

Σε κάθε περίπτωση με τέτοιες καταναλώσεις πρέπει να φύγεις από ΔΕΗ.

Η ΟΤΣ είναι ένα θέμα, προσπαθώ να ξεκαθαρίσω όταν την πληρώνει κάποιος αν πρόκειται για την αντίστοιχη ΟΤΣ του χρονικού διαστήματος της κατανάλωσης...

Και ΟΤΣ να πλήρωνες πάντως, με τέτοια κατανάλωση θα έδινε λιγότερα από τη (χωρίς ΟΤΣ) ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση με τέτοιες καταναλώσεις πρέπει να φύγεις από ΔΕΗ.

Η ΟΤΣ είναι ένα θέμα, προσπαθώ να ξεκαθαρίσω όταν την πληρώνει κάποιος αν πρόκειται για την αντίστοιχη ΟΤΣ του χρονικού διαστήματος της κατανάλωσης...

Και ΟΤΣ να πλήρωνες πάντως, με τέτοια κατανάλωση θα έδινε λιγότερα από τη (χωρίς ΟΤΣ) ΔΕΗ.

Μην είσαι τόσο σίγουρος γι' αυτό.

Ακόμη και με τη χαμηλή ΟΤΣ, που βγαίνει τελευταία, είσαι πάλι εκτός των ορίων που βάζουν πολλοί προμηθευτές-πάροχοι.

Μην είσαι τόσο σίγουρος γι' αυτό.

Ακόμη και με τη χαμηλή ΟΤΣ, που βγαίνει τελευταία, είσαι πάλι εκτός των ορίων που βάζουν πολλοί προμηθευτές-πάροχοι.

Προφανώς αν φύγει από ΔΕΗ και πάει σε πάροχο με ΟΤΣ, θα επιλέξει αυτή να είναι με ανώτερο όριο τουλάχιστον 55-60.

Σε τέτοιες περιπτώσεις αναφέρομαι.

Αυτό?

Να κάνω και εγώ μια χαζή ερώτηση, για να πάρει κάποιος το πρόγραμμα αυτό πρέπει να έχει τριφασικό δλδ να έχει νυχτερινό και από την ΔΕΗ? γιατί με ενδιαφέρει μεν, αλλά τώρα στην ΔΕΗ δεν έχω νυχτερινό.

Για βοηθηστε πως να κινηθω γιατι εχω χαθει λιγο με τα ΟΤΣ και ολες αυτες τις εταιριες που εχουν βγει με τα παγια κτλ.

Εχω 1250KW ημερας το τετραμηνο και 350 νυχτας το τετραμηνο. Εχω κανονικα νυχτερινο ψηφιακο μετρητη τον εβαλα προπερσι. Πληρωνω παντα μολις βγει ο λογαριασμος οποτε περνω κανονικα την εκπτωση συνεπειας 5% στη ΔΕΗ. Πληρωνω περιπου 310 ευρω το τετραμηνο στη ΔΕΗ με τις παραπανω KW. Αξιζει να παω σε αλλο παροχο και αν ναι σε ποιον? Δεν θελω να μπλεξω με ΟΤΣ ουτε με δεσμευση 24 μηνων που εχει η protergeia. Ευχαριστω.

Για βοηθηστε πως να κινηθω γιατι εχω χαθει λιγο με τα ΟΤΣ και ολες αυτες τις εταιριες που εχουν βγει με τα παγια κτλ.

Εχω 1250KW ημερας το τετραμηνο και 350 νυχτας το τετραμηνο. Εχω κανονικα νυχτερινο ψηφιακο μετρητη τον εβαλα προπερσι. Πληρωνω παντα μολις βγει ο λογαριασμος οποτε περνω κανονικα την εκπτωση συνεπειας 5% στη ΔΕΗ. Πληρωνω περιπου 310 ευρω το τετραμηνο στη ΔΕΗ με τις παραπανω KW. Αξιζει να παω σε αλλο παροχο και αν ναι σε ποιον? Δεν θελω να μπλεξω με ΟΤΣ ουτε με δεσμευση 24 μηνων που εχει η protergeia. Ευχαριστω.

Πρέπει να μαζέψεις την κατανάλωση ενός έτους για να είσαι πιο δεδομένος, όπως και πιο πάνω συμβουλεύεται άλλος συμφορουμίτης.

Γενικά πάντως αν είχες μεγαλύτερη κατανάλωση με μια καλή τιμή ανά kWh θα άξιζε πιο πολύ να ρισκάρεις όρους και δεσμεύσεις. Ενδεχομένως και μια ΟΤΣ, αν δε γινόταν διαφορετικά. Το ψάχνω.

Να κάνω και εγώ μια χαζή ερώτηση, για να πάρει κάποιος το πρόγραμμα αυτό πρέπει να έχει τριφασικό δλδ να έχει νυχτερινό και από την ΔΕΗ? γιατί με ενδιαφέρει μεν, αλλά τώρα στην ΔΕΗ δεν έχω νυχτερινό.

Κατ' αρχάς, είναι εύκολο να ζητήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ να σου βάλουν ρολόι με νυκτερινό.

Όχι, δεν είναι απαραίτητο να έχεις τριφασικό, γιατί το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί με Γ1Ν.

Πρέπει να μαζέψεις την κατανάλωση ενός έτους για να είσαι πιο δεδομένος, όπως και πιο πάνω συμβουλεύεται άλλος συμφορουμίτης.

Γενικά πάντως αν είχες μεγαλύτερη κατανάλωση με μια καλή τιμή ανά kWh θα άξιζε πιο πολύ να ρισκάρεις όρους και δεσμεύσεις. Ενδεχομένως και μια ΟΤΣ, αν δε γινόταν διαφορετικά. Το ψάχνω.

Μεσες ακρες στα 950 ευρω το χρονο ειμαι.

310 ειχα το τελευταιο τετραμηνο χειμωνα μπορει να παει 340 πχ λογω θερμοσιφωνα 1250KW μερας και 350 νυχτας το τετραμηνο συνολο 1600KW και 4800 το χρονο. Εχει τοσες εταιρειες ειναι μεσα και ο ΟΤΣ και δεν ξερω που να προσανατολιστω. Στο αλλαζω ρευμα με βγαζει προτεργεια 200 ευρω μειωση το χρονο σε συγκριση με ΔΕΗ αλλα εχει δεσμευση 24 μηνες. Την Ελιν δεν την βρισκω στο αλλαζω ρευμα μιας και αρκετοι την προτεινετε.

Μεσες ακρες στα 950 ευρω το χρονο ειμαι.

310 ειχα το τελευταιο τετραμηνο χειμωνα μπορει να παει 340 πχ λογω θερμοσιφωνα 1250KW μερας και 350 νυχτας το τετραμηνο συνολο 1600KW και 4800 το χρονο. Εχει τοσες εταιρειες ειναι μεσα και ο ΟΤΣ και δεν ξερω που να προσανατολιστω. Στο αλλαζω ρευμα με βγαζει προτεργεια 200 ευρω μειωση το χρονο σε συγκριση με ΔΕΗ αλλα εχει δεσμευση 24 μηνες. Την Ελιν δεν την βρισκω στο αλλαζω ρευμα μιας και αρκετοι την προτεινετε.

Η σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με τις δαπάνες σε € που αναφέρεις, αλλά με τις ετήσιες καταναλώσεις σε kwh, μόνο στο ρεύμα, αφού οι υπόλοιπες χρεώσεις είναι ίδιες σε όλους τους παρόχους. Και, φυσικά, δεν θα την κάνεις με κάποια εφαρμογή που δεν ξέρεις πως λειτουργεί, αλλά εσύ με τις τιμές που σου προσφέρει κάθε πάροχος.

Η ΟΤΣ (Οριακή Τιμή Συστήματος) είναι σημαντικός και αστάθμητος παράγοντας και οι περισσότεροι θέλουν να τον αποφεύγουν, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο στο λογαριασμό που θα πληρώνουν.

Η ΕΛΙΝ γράφει ξεκάθαρα τις τις τιμές του ρεύματος (Κ και Μ), που μπορεί να μην είναι οι χαμηλότερες της αγοράς, αλλά η μη χρέωση παγίων και ΟΤΣ, η μη δέσμευση και η έκπτωση συνέπειας 10%, την κάνουν αρκετά συμφέρουσα, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Η σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με τις δαπάνες σε € που αναφέρεις, αλλά με τις ετήσιες καταναλώσεις σε kwh, μόνο στο ρεύμα, αφού οι υπόλοιπες χρεώσεις είναι ίδιες σε όλους τους παρόχους. Και, φυσικά, δεν θα την κάνεις με κάποια εφαρμογή που δεν ξέρεις πως λειτουργεί, αλλά εσύ με τις τιμές που σου προσφέρει κάθε πάροχος.

Η ΟΤΣ (Οριακή Τιμή Συστήματος) είναι σημαντικός και αστάθμητος παράγοντας και οι περισσότεροι θέλουν να τον αποφεύγουν, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο στο λογαριασμό που θα πληρώνουν.

Η ΕΛΙΝ γράφει ξεκάθαρα τις τις τιμές του ρεύματος (Κ και Μ), που μπορεί να μην είναι οι χαμηλότερες της αγοράς, αλλά η μη χρέωση παγίων και ΟΤΣ, η μη δέσμευση και η έκπτωση συνέπειας 10%, την κάνουν αρκετά συμφέρουσα, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Ευχαριστω για την απαντηση αρκετα αναλυτικα οσα εγραψες.

Σκεφτομαι για την Ελιν που γραφει οτι εχει σταθερη τιμη KW χωρις ΟΤΣ παγια και δεσμευση. Εχω 1600KW το τετραμηνο 4800 το χρονο. 1000KW νυχτερινες και 3800 ημερας οπως βγαινει απο τον τελευταιο εκκαθαριστικο. Μπορεις καπως να μου γραψεις ποσα ακριβως θα ειναι τα χρηματα που θα γλιτωνω το χρονο με τα παραπανω στοιχεια? Ειμαι στο Γ1Ν στη ΔΕΗ και περνω παντα την εκπτωση συνεπειας που εχει πεσει στο 5% εδω και λιγους μηνες. Ευχαριστω πολυ.

Την βρηκα τελικα και μου βγαζει αυτο. Πιστευω αυτο να ειναι το προγραμμα που λετε χωρις ΟΤΣ.

Screenshot-1.png

Edited by king2009

Προσωπικά αποφάσισα να πάω στο πρόγραμμα της ελιν στο σταθερη χρέωση 365

https://energy.elin.gr/ilektriki-energeia/gia-to-spiti-ilektriko-revma/electricon-nichterino-365/

Ξέρω ότι έχει 4,5 ευρώ πάγιο το μήνα και δυο χρόνια δέσμευση αλλά έχει μια χρέωση σταθερή και δεν έχω να σκεφτώ πρωί και νύχτα.

Κοίταξα και τους υπόλοιπους παρόχους και δεν με συμφέρει σχεδόν τίποτα γιατί ξεπερνάνε το μέσο όρο οτσ που δίνει και μετά έρχομαι στα ίδια με την ελιν.

Edited by eddy96

Ναι, αυτό είναι. Θα συγκρίνεις με αυτά που πληρώνεις για ρεύμα και τα αποφασίσεις.

Ναι, αυτό είναι. Θα συγκρίνεις με αυτά που πληρώνεις για ρεύμα και τα αποφασίσεις.

Οποτε με βγαινει 150 ευρω το χρονο διαφορα σε συγκριση με ΔΕΗ που εχω τωρα με 350KW νυχτα και 1250KW μερα. Δεν ειναι ασχημα και επειδη δεν θελω δεσμευσεις και ΟΤΣ ειναι οτι πρεπει. Αυριο θα κανω την αιτηση μεσω του αλλαζω ρευμα να με στειλουν τα χαρτια στο mail να τα υπογραψω και να τους τα ξανα στειλω. Γνωριζεις τι γινεται με ΔΕΗ? Πχ αν εχω προκαταβολη θα αφαιρει απο τον εκκαθαριστικο που θα βγαλουν μολις παω σε αλλο παροχο?

Επισης το πιο πανω προγραμμα γραφει προκαταβολη-εγγυηση 60 ευρω απο κατω ομως γραφει μηδενικη εγγυηση. Τελικα τι ισχυει?

Οταν υποβάλεις την αίτηση, θα ενημερωθεί ο ΔΕΔΔΗΕ, θα στείλει υπάλληλο για καταμέτρηση των ενδείξεων που θα στείλει στη ΔΕΗ για τον τελικό λογαριασμό και στο νέο πάροχο. Η ΔΕΗ θα εκδώσει τον τελικό συμψηφίζοντας και την εγγύηση και αν είναι χρεωστικός θα πληρώσεις και αν είναι πιστικός θα έχεις επιλογές πως θα τον εισπράξεις, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία.

Οταν υποβάλεις την αίτηση, θα ενημερωθεί ο ΔΕΔΔΗΕ, θα στείλει υπάλληλο για καταμέτρηση των ενδείξεων που θα στείλει στη ΔΕΗ για τον τελικό λογαριασμό και στο νέο πάροχο. Η ΔΕΗ θα εκδώσει τον τελικό συμψηφίζοντας και την εγγύηση και αν είναι χρεωστικός θα πληρώσεις και αν είναι πιστικός θα έχεις επιλογές πως θα τον εισπράξεις, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία.

Εισαι ωραιος ευχαριστω.

Κατι τελευταιο. Ειδα το παρακατω. Εφοσον δεν εχει ebill πως θα πληρωνω τον λογαριασμο μονο με μεταφορα μεσω ebanking? Επισης γραφει οτι εχει 60 ευρω εγγυηση/προκαταβολη. Εγω που δεν πληρωνω με παγια εντολη θα κρατησουν τα 60 ευρω μεχρι να αποχωρησω οπως κανει πχ ο ΟΤΕ?

Screenshot-1.png