Jump to content

Τουλάχιστον 3 χρόνια κρατά το κινητό του, το 42% των κατόχων smartphone! [poll]

Mythozz
 Κοινοποίηση

Πόσο καιρό κρατάτε το κινητό σας μέχρι να το αλλάξετε για το επόμενο;  

704 members have voted

1. 1. Πόσο καιρό κρατάτε το κινητό σας μέχρι να το αλλάξετε για το επόμενο;

• 0-3 μήνες: τα αλλάζω σαν πουκάμισα
      19
    • 3-6 μήνες: τα κρατάω μέχρι να τα βαρεθώ
      48
    • 6-12 μήνες: σταθερός στην αρχική επιλογή για αρκετό καιρό
      98
    • 1-2 χρόνια: όταν δένομαι με κινητό... δένομαι!
      229
    • Πάνω από 2 χρόνια: Ένα κινητό και ΚΑΛΟ για χρόνια!
      302
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ
      8

Recommended Posts

Εγώ κάθε εξάμηνο αναγκαστικά αλλάζω κινητό γιατί κυκλοφορώ πολύ στο Κολωνάκι και πρέπει να έχω την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
Βεζούβιος

• Απαντήσεις 169
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Nokia 7210 (2003) -> Nokia 7610 (2004) -> HTC P3300 Artemis (2006) -> HTC TouchHD (2008) ->iPhone 4 (2010) -> iphone 5 (2012) -> iPhone 6 (2014)

Οπότε μπορώ να πω σταθερά ανα δύο χρόνια! Κατά καιρούς για κάποια διαστήματα (συνήθως λόγω σπασμένης οθόνης, ή προβλήματος των κινητών είχα χρησιμοποιήσει ένα Sony Ericsson K750i, ενα μυστήριο Samsung με QWERTY, iphone 4s και 5s.

Η αλήθεια είναι πως το iPhone 5 δεν είχα πραγματικό λόγο να το δώσω, απλώς βρήκα σε προσφορά το 6 και ήταν αρκετά μεγάλη και δελεαστική η αλλαγή. Τώρα θεωρώ πως το 6SE θα με υπερκάλυπτε, καθώς έχει "συμπυκνωμένη" τεχνολογική δύναμη!

Αγγελίες στο buy & sell μόνο!

Μια χαρά εξελίσσεται η τεχνολογία. Οι αλλαγές είναι μεγάλες και σοβαρές, απλά είναι σε ένα επίπεδο πάνω και μακρυά από τις ανάγκες μας. Όταν 2gb RAM (έστω 3) υπερκαλύπτουν οποιαδήποτε απαίτηση εφαρμογών ή λειτουργικού κάθε μεγαλύτερη ποσότητα καθίσταται ανούσια...

Εγώ προσωπικά αλλάζω κάθε 2+ χρόνια, γιατί κάνω ποιοτικές επιλογές που καλύπτουν καλά τις επιθυμίες μου. Επίσης η νέα συσκευή πρέπει να έχει σοβαρές, "χειροπιαστές" βελτιώσεις για να δικαιολογεί το κόστος.

Έτσι το Blackberry Z10, παροπλίστηκε στους 28 μήνες, με το Motorola X play να έχει 2πλάσια μπαταρία (1800 -> 3600), ~3πλάσια ανάλυση κάμερας (8 -> 21 mpx), αντοχή σε πτώσεις-νερό και λειτουργικό στο κέντρο των εξελίξεων.

Με τα παιδιά που αλλάζουν συσκευές συχνά, διαφωνώ κάθετα, αλλά τους είμαι ευγνώμων γιατί είναι ο λόγος που οι υπόλοιποι βρίσκουμε πρακτικά καινούριες συσκευές σε χαμηλές τιμές. :)

Edited by Stratosnen
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

απο τα 25000 antutu και πάνω με 2gb ram, 32gb εσωτερικό χώρο και αξιοπρεπή κάμερα δύσκολα αλλάζεις αν δεν ειναι γκατζετακιας. Νομίζω απο το S4 και μετα δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να αλλάξει κάποιος κινητο μιας και ρολάρει πολύ καλά ακομα και σήμερα.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν δεν πολυψαχνεσαι ενα καλο κινητο μπορεί να καλυψει καποιον τουλαχιστον 2 χρονια.Αν.ψαχνεσαι καθε χρονουπαρχουν βελτιωσεις.Απο το Α7 του 2015 σε συγκριση με το Α5 2016 εχω δει αισθητες αλλαγες σε μπαταρια,οθονη και καμερα υπερ του Α5.Αλλος μπορει να μην δινει κκαθόλου σημασια

Εγώ αλλάζω κάθε 1,5 με 2 χρόνια

Ειδικά το τελευταίο το M4 με 2GB Ram και 8 core CPU βλέπω να το κατάω παραπάνω εκτός αν τα φτύσει

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.9.0, Android 14)

Για κάποιο λόγο μόνο τα iphone που είχα τα άντεξα και με αντέξανε πάνω από δύο χρόνια. Βέβαια, είμαι και λίγο μυστήριος αφού όταν ένα κινητό δεν αποδίδει όπως τον πρώτο μήνα που το είχα το θεωρώ υποψήφιο για αντικατάσταση. Και ναι, τα iphone απέδιδαν μέχρι να παραδώσουν το πνεύμα όπως τη μέρα που τα αγόρασα.

Πριν τα smartphone τα κρατούσα πάνω απο 2 χρόνια. Δεν άλλαζε και τίποτα σημαντικό και οι μπαταρίες ήταν αφαιρούμενες.

Τα smartphone μέχρι τώρα τα αλλάζω στα 2 χρόνια. Μέχρι τώρα αυτό είχε νόημα γιατί δεν είχαν ακόμα ωριμάσει και με την αναβάθμιση έβλεπες πραγματική διαφορά σε επιδόσεις και features.

Πλέον πιστεύω οτι θα ξαναγυρίσω στον παλιό 2+ κύκλο γιατί οι αναβαθμίσεις προσφέρουν ολοένα και λιγότερα στην ουσία.

Εγω αλλάζω κινητό στον εναμιση χρόνο βαριά δύο. Βέβαια αγοράζω φθηνότερα γύρω στα 200 ευρω. Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω 500 και 800 για κινητά.

Ειμαι με το meizu m1 note από το Μάρτιο του 15 και πάω σε Xiaomi max μετά από ένα χρόνο και 5 μήνες. Θα το κρατούσα λίγο παραπάνω το meizu αλλά μου έσπασε το digitizer ( θα το φτιάξω) και έτσι βρήκα και τη δικαιολογία:p

Συνήθως στο εξάμηνο με 1 χρόνο προβαίνω σε ανανέωση.

Πανω απο 1 χρόνο δεν θυμάμαι να εχω κρατήσει κινητό.

Η αλήθεια ειναι οτι όσο περνάει ο καιρός δυσκολεύομαι να βρω συσκευη και να μου αρέσει εμφανισιακά,να ξεχωρίζει και δίνει μια διαφορετική πινελιά.

Μόνο η edge σειρά της Samsung και ο μόνος ανταγωνιστής το Axon 7 της ZTE!

Όλα τα υπόλοιπα πάρε τον έναν και χτυπα τον άλλον!!

Είτε ξαναζεσταμένο φαγητό/χιλιοφορεμενο σχέδιο που βγάζει και ο τελευταίος κινέζος,είτε quality control issues είτε αλλα θέματα πχ ανεπάρκεια σε ποιότητα οθόνης η αυτονομίας είτε οικόπεδα bezel και δεν συμμαζεύεται.

Sent from my iPad Air 2

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Απο το 2001 μεχρι σημερα εχω αλλαξει 5 συσκευες. Η μεση τιμη ειτε καινουριο ειτε μετα απο πτωση τιμης τα 300€.

Nokia 6210-> Nokia 3230 -> Nokia E52 -> Nokia N900 -> Blackberry Z10.

Το μακροβιοτερο κινητο μου πρεπει να ηταν το 3230. Δεν βρισκω λογο για συνεχη ανανεωση. Αλλαζω κινητο οταν αλλαζουν οι αναγκες μου και αυτες δεν αλλαζουν ευκολα.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συνήθως στο εξάμηνο με 1 χρόνο προβαίνω σε ανανέωση.

Πανω απο 1 χρόνο δεν θυμάμαι να εχω κρατήσει κινητό.

Η αλήθεια ειναι οτι όσο περνάει ο καιρός δυσκολεύομαι να βρω συσκευη και να μου αρέσει εμφανισιακά,να ξεχωρίζει και δίνει μια διαφορετική πινελιά.

Μόνο η edge σειρά της Samsung και ο μόνος ανταγωνιστής το Axon 7 της ZTE!

Όλα τα υπόλοιπα πάρε τον έναν και χτυπα τον άλλον!!

Είτε ξαναζεσταμένο φαγητό/χιλιοφορεμενο σχέδιο που βγάζει και ο τελευταίος κινέζος,είτε quality control issues είτε αλλα θέματα πχ ανεπάρκεια σε ποιότητα οθόνης η αυτονομίας είτε οικόπεδα bezel και δεν συμμαζεύεται.

Sent from my iPad Air 2

Παρε το blackberry passport :p

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Έχω αλλάξει πολλά κινητά, αλλά έχω πάνω από 5ετία να δώσω σε κινητό περισσότερα από 150 ευρώ.

Κάποτε χαλασά μέσα σε 1,5-2 χρόνια πάνω από 1000 ευρώ.

Εδώ και καιρό αποφάσισα να μη ξανά πάρω ακριβό κινητό επειδή οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και μετά από λίγο το ακριβό κινητό ήταν σκουπιδι. Στην πορεία επαψα να έχω και τα απαραίτητα χρήματα. Πλέον, αν και ο πρωτος λόγος (ραγδαία αλλαγή) δεν υφίσταται, προέκυψε νέος λόγος: σημερινά κινητά των 150-200 ευρώ ξεπερνούν σε κάποιους τομείς ναυαρχίδες διετίας που κοστίζανε 600 και ευρώ.

Το Microsoft 535 των 100€ το αντεξα κάνα 10μηνο και υστερα το σκότωσα κατά λάθος. Το redmi 3 (2/16) των 140€ ελπίζω να με αντέξει 1 χρόνο χωρίς να παραδώσει πνεύμα και ύστερα, την άνοιξη του 2017, αν υπάρχουν λεφτά θα πάω για κάτι σαν redmi 4 / note 4. Αν στο τέλος του 2016 μου περισσεύουν θα παρω κάνα redmi 3 με 3/32 για stand by / συλλογή.

Γενικά μ αρέσει να είμαι πιστός σε μία συγκεκριμένη σειρά προϊόντων, εκτός κι αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος να την εγκαταλείψω.

My Hall of Fame: Motorola V360, Samsung E590 & F700.

6.3.28 Xiaomi R3 'IDO' - 2/16 - Gold-Black (custom) - Global Dev

7.6.08 Xiaomi RN4 'MIDO' - 3/32 - All Black - Global Stable

εγώ βλεπω γύρω μου τις εξής κυρίαρχες τάσεις (γιατί υπάρχουν και outliers):

κάτοχοι ναυαρχίδων Android : αλλαγή κάθε 12-18 μήνες

κάτοχοι Iphone : Κάθε 2+ χρόνια

κάτοχοι κινέζικων : ~χρόνο

αυτό όμως ειναι σχετικό με το περιβάλλον που έχεις

στον κύκλο τον δικό μου οι κάτοχοι μηλόφωνων τα αλλάζουν κάθε χρόνο με πώληση της προηγούμενης και τσοντάρισμα για την νέα.

αντιθέτως οι κάτοχοι ναυαρχίδων android τα κρατούν 2 γεμάτα χρόνια όσο περίπου και η εγγύηση.

Γενικά άλλαζα στον 1 χρόνο. Πλέον με κάθε νέα συσκευή να προσφέρει τίποτα στην ουσία με την "παλιά" θα το πάω στα 2 χρόνια.

Κάποια στιγμή θέλω να χτυπήσω και ένα μηλόφωνο. Τσιγγουνεύομαι όμως.

Αν μου λες οτι το G2 σου ειναι 'απροβληματιστο' στη χρηση, οτι δεν σε ενδιαφερει η καμερα και οτι συγκρινεται το leather back του g4 με την glossy πλαστικουρα του G2, παω πασο.

Να σε ρωτησω γιατι δεν εχεις κανα Neo V απο το 2011 και εχεις G2; Λιγο πιο αργο θα ειναι.

Είχες ποτέ το g2 ή τα λες για να τα λες...?:confused:

Το g2 ήταν η καλύτερη συσκευή που έβγαλε η LG τα τελευταία χρόνια. Το έχω ως 2ο και πραγματικά άνετα στέκεται και ως κύρια συσκευή.

Ειδικά όταν αναφέρεις ως σούπερ ουάου feature την γύφτικη δερμάτινη πίσω όψη τι να πω. Προτιμώ 1000 φορές την unibody του g2 σε κάθε περίπτωση.

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα
Ι need a six month vacation, twice a year.

εγω το samsung Note 2 το έχω απο το 2013 και αντεχει ακομα! η μπαταρια του χαλασε πέρσι και εβαλα την γνησια περιπου 25 ευρω και γενικα εχω ελαχιστα lags και γενικα η εμπειρια χρησης με την Kitkat που εχει μείνει ακόμα ειναι πολύ καλή!

Ακόμα δεν αξίζει να το πετάξω και να δώσω 500 περίπου ευρω ωστε να πάρω νεα ναυαρχίδα και ειμαι άτομο που λογω δουλειας ειμαι όλη μερα με το κινητο στο ιντερνετ και κανω multitasking βάρβαρο.

Ναι θα ηθελα καλυτερη μπαταρια να εχει, γιατι με 3g απο το πρωι το βραδυ θελει φορτισμα , αλλά προσπαθω να το φορτιζω λιγο κατα την διαρκεια της μερας και ειμαι οκ τότε.

Το μονο που ζηλευω απο μερικα καινουργια κινητα ειναι η καλυτερη μπαταρια που εχουν με την γρηγορη φορτιση(πολυ βασικό να φορτιζει γρηγορα) και καλυτερη ποιοτητα κατασκευης

Αν τελικά χρειαστει να αγορασω κινητο στο επομενο διαστημα μάλλον προς nexus θα παω που μου αρεσει και η HTC

Περίπου στον χρόνο αλλαγή, αλλά όχι επειδή τα εφτυσε η προηγούμενη ή δεν κάνει την δουλειά της, αλλά αφού το τηλέφωνο πλέον είναι κάτι που το έχεις όλη την ώρα μαζί σου κι όλο και με κατι ασχολησε, νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα "βαρεμαρας /ανανέωσης ". Γιατί από θέμα hardware οι συσκευές πλέον αντέχουν αρκετό καιρό (τουλάχιστον αυτές που είχα)

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε έχω δει πρωτάθλημα να παίρνεις...

...σε έχω δει στην γ' εθνική...

Note 3 ... do the math ;)
Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Συσκευές 3ετίας όπως G2, note 3 στέκονται άνετα σήμερα για απλά για ένα μέσο χρήστη αλλά ακόμη και για χρήστες με σχετικά αυξημένες απαιτήσεις. Προφανώς για χρήστες που έχουν μεγάλες απαιτήσεις ταχύτητας ή κάμερας δεν είναι αρκετές αλλά αυτοί οι χρήστες είναι που αλλάζουν συσκευή σχεδόν με την παρουσίαση της επόμενης. Θεωρώ ότι ένας μέσος χρήστης που αγοράζει δυνατή συσκευή σήμερα ίσως δεν χρειαστεί να την αλλάξει ούτε σε 5 χρόνια. Το hardware έχει γίνει πολύ δυνατό και το software θέλει πολύ κουπί ώστε συσκευές με 4 και 6 GB ram να τις γονατίσει.

Συσκευές 3ετίας όπως G2, note 3 στέκονται άνετα σήμερα για απλά για ένα μέσο χρήστη αλλά ακόμη και για χρήστες με σχετικά αυξημένες απαιτήσεις. Προφανώς για χρήστες που έχουν μεγάλες απαιτήσεις ταχύτητας ή κάμερας δεν είναι αρκετές αλλά αυτοί οι χρήστες είναι που αλλάζουν συσκευή σχεδόν με την παρουσίαση της επόμενης. Θεωρώ ότι ένας μέσος χρήστης που αγοράζει δυνατή συσκευή σήμερα ίσως δεν χρειαστεί να την αλλάξει ούτε σε 5 χρόνια. Το hardware έχει γίνει πολύ δυνατό και το software θέλει πολύ κουπί ώστε συσκευές με 4 και 6 GB ram να τις γονατίσει.

Ένα Note 3 είναι μια ισχυρή συσκευή για ένα χρήστη που δεν ζητά υπερβολικά πράγματα από τη συσκευή. Με 3 gb ram και SD800 καλύπτει τις περισσότερες απαιτήσεις ακόμα και με stock unroot που το έχω. Προσωπικά θα πάω σε Note 7 καθαρά για να έχω εκ νέου υποστήριξη από τη Samsung αλλά και για νέο hardware.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Είχες ποτέ το g2 ή τα λες για να τα λες...?:confused:

Το g2 ήταν η καλύτερη συσκευή που έβγαλε η LG τα τελευταία χρόνια. Το έχω ως 2ο και πραγματικά άνετα στέκεται και ως κύρια συσκευή.

Ειδικά όταν αναφέρεις ως σούπερ ουάου feature την γύφτικη δερμάτινη πίσω όψη τι να πω. Προτιμώ 1000 φορές την unibody του g2 σε κάθε περίπτωση.

Αν αλλάζει 7 κινητά το χρόνο, προφανώς και το είχε. Άλλο προσπαθεί να πει: ότι είναι μηδενισμός να ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν πραγματικές διαφορές μεταξύ G2 και G4.

Όντως η απόσταση στην φωτογραφική, ας πούμε, είναι πολύ μεγαλύτερη από "το ένα τραβάει 1080p, το άλλο 4Κ". Υπάρχουν σημαντικές διαφορές, άσχετα αν δεν είναι ουσιώδεις για τους περισσότερους από εμάς..

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

To να κυνηγάμε ανούσια σπεκς στα χαρτιά είναι βούτυρο στο ψωμί των εταιρειών. Να κοιτάμε και την ουσία όμως. Το να τραβώ 4Κ (ο θεός να το κάνει) με το κινητό ή γιατί το ένα έχει κυρτή και το άλλο επίπεδη οθόνη και για αυτό να σκάω 600αρες κάθε χρόνο συγνώμη αλλά δεν το θεωρώ λόγο αναβάθμισης.
Ι need a six month vacation, twice a year.

To να κυνηγάμε ανούσια σπεκς στα χαρτιά είναι βούτυρο στο ψωμί των εταιρειών. Να κοιτάμε και την ουσία όμως. Το να τραβώ 4Κ (ο θεός να το κάνει) με το κινητό ή γιατί το ένα έχει κυρτή και το άλλο επίπεδη οθόνη και για αυτό να σκάω 600αρες κάθε χρόνο συγνώμη αλλά δεν το θεωρώ λόγο αναβάθμισης.

Πες τα χρυσσόστομε!

Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6

Εγώ κάθε εξάμηνο αναγκαστικά αλλάζω κινητό γιατί κυκλοφορώ πολύ στο Κολωνάκι και πρέπει να έχω την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Με πέθανες :lol::lol::lol::lol: