Jump to content

GΚOOL

Members
  • Δημοσιεύσεις

    515
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by GΚOOL

  1. Λοιπόν τα σύνορα σε λιγο ανοίγουν και ειναι στατιστικά απίθανο να μην έρθουν πολλές δεκάδες ως εκατοντάδες τουρίστες με κορονοϊό καθώς στην Ευρώπη τα κρούσματα είναι ακόμα πολλά εκατομμύρια. Τρία τινα: α. Η καραντίνα ήταν σωστή και άρα με όλα ανοικτά θα γεμίσουμε κορονοϊό και χιλιάδες νεκρούς και για να σωθούμε τα ξανακλείνουμε όλα β. Θα έχουμε πολλά κρούσματα αλλά λίγους νεκρούς και δεν θα ξανακλείσουμε άρα η καραντίνα ήταν υπερβολική γ) θα έχουμε λίγα κρούσματα ενώ είναι όλα ανοικτά οπότε πάλι η καραντίνα δεν χρειαζόταν. Εννοείται ότι δεν θα κουνήσω το δάκτυλο σε κανένα που καλείται να πάρει τόσο δύσκολες αποφάσεις, αρκεί να μην μου πει ψέματα. Τέλος, όχι, το ΕΣΥ δεν έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με το Φεβρουάριο. Νέα κρεβάτια ΜΕΘ χωρίς το προβλεπόμενο προσωπικό δεν έχουν σώσει κανένα (βλ. Νέα Υόρκη, ποσοστό θανάτων διασωληνωμένων 92% πριν αρχίσουν νέες προσλήψεις). Θέλω να πω, πως όλες οι δυσκολίες που υπήρχαν το Φλεβάρη, υπάρχουν και τώρα με επιπλέον θετικό τον καιρό που δεν ευνοεί το συνωστισμό σε κλειστούς χώρους και επιπλέον αρνητικό το ότι μας τελειώνουν τα λεφτά. Αυτά.
  2. Έκαναν δεκτό το αίτημα. Συγκεκριμένα, ακύρωσαν την προηγούμενη συναλλαγή, αφαίρεσαν 10 GB, βάλαν τα λεφτά πίσω και μου είπαν αν θέλω να την επανενεργοποιήσω, όπως και έκανα. +1 από μενα για τη wind.
  3. Ειμαι από αυτους που ενεργοποιησαν το xmas offer στην 1η του έκδοση (10Gb για 14 ημέρες αντί για 20Gb για 30 ημέρες που έγινε μετά από λίγες μέρες, με το ίδιο όνομα προσφοράς). Ζήτησα να μου το προσαρμόσουν στην τωρινή προσφορά αναγνωρίζοντας ότι είναι στη διακριτική τους ευχέρεια. Ωστόσο, θα είναι αρκετά διαφωτιστικό το τι θα πράξουν για το πόσο σέβονται τον πελάτη- καταναλωτή. Δεν θα καταναλώσω καν τόσα Gb αφού θα ταξιδέψω σε μέρος που το 4G της wind είναι προβληματικό αλλά θεωρώ ότι είναι σωστό να μου τα προσφέρουν. Θα δούμε...
  4. GΚOOL

    Redmi Note 5

    Τελικά με το MIUI 11 ,έχουμε face unlock για regio Ελλάδα ή ΕU; Γιατί έτσι είχα διαβάσει αλλά δεν βλέπω τίποτα.
  5. GΚOOL

    Redmi Note 5

    Άλλαξα το region σε Ελβετία για να έχω τα θέματα και ενημέρωση στην τελευταία έκδοση και παρατήρησα πολύ καλύτερο ήχο από την 3.5mm έξοδο που χάνεται αν το γυρίσω σε Ελλάδα (τόσο καλύτερο που είμαι σίγουρος ότι δεν είναι ιδέα μου). Έχει ακούσει κανείς κάτι για κάποιο πρόβλημα αν αφήσω το region σε Ελβετια; Δεν θέλω να το κάνω Ινδία, με προβληματίζει που το face recognition δεν καλύπτει τους κανόνες της ΕΕ. Την επιλογή της Ελβετίας από αυτή την άποψη τη θεωρώ ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά το κομμάτι του λειτουργικού που παραμένει ενεργοποιημένο.
  6. Ξέρεις κανείς πώς μηδενίζεται ο μετρητής στο σύστημα; Μου αλλάξαν την μπαταρία, δεν έχω δει καμία διαφορά και ο μετρητής δείχνει όσους κύκλους είχα από πριν. Δεν ξέρουν λέει κάτι για διαδικασία μηδενισμού μετρητή (από αλυσίδα service κινητών αυτό).
  7. Μένω επαρχία και δεν με παίρνει να μείνω χωρίς κινητό για ημέρες...
  8. Εχω το Accubattery, app που κανει εκτιμησεις για τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Να σημειώσω ότι κάνω πολυ βαριά χρήση αλλά το φόρτιζα προσεκτικά, δηλ μία φορά την ημέρα μεταξύ 20% και 90%. Την μπαταρία την έδειχνε πάντα στα 2700-2900, σταθερά για 18 μήνες. Μετά το τελευταίο update, η μπαταρία έπεσε απότομα, χρειάζεται φορτιση 2 φορές την ημέρα minimum και η εκτίμηση της χωρητικότητας ήταν στα 2000-2100. Την άλλαξα στα irepair με 70 ευρώ και η καινούρια ήταν χειρότερη. Μου την άλλαξαν πάλι με μπαταρία από άλλη παρτίδα μέσω εγγύησης (όλες γνήσιες είπανε), πάλι τα ίδια. Safw mode, Factory reset, σβήσιμο cashe, πάλι τα ίδια. Δεν μπορεί να είναι όλες οι μπαταρίες χαλασμένες. Κάτι έγινε με τα τελευταία update;
  9. Τον τελευταίο δεκαπενθήμερο καταναλώνω 1 ως 3 GB την ημέρα από f2go. Αν και δεν έχω προσέξει αν είμαι πάντα 4G, δεν ενεργοποιήθηκε κόφτης σε κατανάλωση ΜΒ. Και σε άλλες πόλεις που πήγα είχα πάντα ιντερνετ όσο και να κατανάλωνα.
  10. Άλλαξα το ακουστικό μόνος μου λόγω του ότι δεν άκουγα και εγώ καθόλου καλά, με αποτέλεσμα να χάσω (φαντάζομαι) και την εγγύηση χωρίς καμία βελτίωση. Πάρε μια βελονίτσα και καθάρισε προσεκτικά τις τρυπούλες του ακουστικού, εμένα αυτό και μόνο έλυσε το πρόβλημα γιατί απλά βούλωναν (ιδρώτας; σκόνη; καθαριστικό οθόνης;όλα μαζί;). Το βούλωμα είναι επιφανειακό αλλά δε φαίνεται από έξω παρά μόνο αν το προσέξεις καλά, θέλει η βελόνα να μπει ελαχιστότατα μέσα σε κάθε τρυπουλα και να τραβήξεις-σκαλίσεις το υλικό που τη βουλώνει προς τα έξω. Σε μένα δηλαδή δεν έφταιγε το ακουστικό αλλά η έξοδος του ήχου.
  11. To double-tap για να ανοίγει η οθόνη πιάνει 1 στις 3 ενώ το double tap για να σβήνει πιάνει πάντα. Δεν διορθώθηκε με calibration του αισθητήρα κίνησης ούτε με hard rest και το κινητό έχει γίνει δύσχρηστο. Αναρωτιέμαι αν έχει τύχει σε κάποιον άλλο και αν διορθώνεται κάπως. Προς το παρόν έβαλα την εφαρμογή gravity screen αλλά δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος.
  12. Μόνο σε εμένα αρέσει το κεντρικό μπροστινό button? Στο LG G4 που χρησιμοποιώ και δεν έχει, μου λείπει αρκετά ώστε να ζηλεύω το samsung A5 που πήρα για τη σύζυγο. ΥΓ. Μια χαρά είναι το iphone, αλλά τα λυπάμαι τόσα λεφτά.
  13. Κάποια στιγμή, δεν μπορεί, θα κερδίσω κάτι σε κλήρωση, ας είναι αυτό παρακαλώ...
  14. Για κάποιο λόγο μόνο τα iphone που είχα τα άντεξα και με αντέξανε πάνω από δύο χρόνια. Βέβαια, είμαι και λίγο μυστήριος αφού όταν ένα κινητό δεν αποδίδει όπως τον πρώτο μήνα που το είχα το θεωρώ υποψήφιο για αντικατάσταση. Και ναι, τα iphone απέδιδαν μέχρι να παραδώσουν το πνεύμα όπως τη μέρα που τα αγόρασα.
  15. Όταν ήμουν φοιτητής και μετά εργένης μεταξύ άλλων σκάλιζα και το κινητό. Ως εργαζόμενος οικογενειάρχης τέτοια χόμπι είναι πολυτέλεια και ούτε που θέλω να ξέρω πως γίνεται το root. To κινητό πλέον είναι για να εξυπηρετεί τις ανάγκες και επιθυμίες μου όχι για να μου τρώει το χρόνο. Άρα θα αγοράσω αυτό που θα είναι άμεσα έτοιμο για ικανοποιητική χρήση και τέλος.
  16. Ζελατίνα από τα μαγικά χέρια της συζύγου που τις βάζει με τη μία χωρίς φουσκάλες και θήκη μετά από ψάξιμο και αρκετές δοκιμές. Ο κύριος λόγος είναι ότι δουλεύω σε σηπτικό περιβάλλον και το κινητό κάθε μέρα καθαρίζεται στις ελεύθερες επιφάνειες με πανάκι με οινόπνευμα. Οπότε ας μπαίνει το οινόπνευμα στη μεμβράνη προστασίας και τη θήκη αντί του κινητού. Από προστασία από πτώσεις ορισμένες θήκες έχουν αποδειχθεί αναντικατάστατες, άλλες είναι σαν να μην υπάρχουν. Επίσης υπάρχουν ζελατίνες που ξεχνάς ότι τις έχεις βάλει και δε γρατζουνίζονται ποτέ και άλλες που σε μία εβδομάδα είναι αφανέρωτες. Ακόμα παλεύω να εντοπίσω συγκεκριμένη καλή μάρκα αλλά μεταξύ screen protectors της ίδιας μάρκας για το ένα κινητό είναι τέλειες και για ένα άλλο είναι απαράδεκτες. Γενικά είμαι από τους τύπους που το μάτι τους πάει πάντα πάνω στη γρατζουνιά και είναι κάτι που θέλω να αποφεύγω για τις οθόνες. Τώρα ένα σημείο φθοράς από πτώση στη μεταλλική γωνία του κινητού το λες και παράσημο.
  17. Μια ερώτηση. Αυτό που δε συνδεέται αυτόματα με τις bluetooth συσκευες που έχει γίνει pair και πρέπει να πατάω κάθε φορά από το μενού του bluetooth να γίνει σύνδεση είτε είναι ακουστικό είτε ηχείο διορθώνεται χωρίς τρίτες εφαρμογές; Δοκιμασα να σβήσω και το cashe του bluetooth αλλά τίποτα. Δεν πιστεύω να είναι κανά μυστήριο feature ασφaλειας...
  18. Slightly off topic, η ώρα της ειλικρίνειας μετά από παρατεταμένη χρήση και των τριών λειτουργικών. 1. Ποια θα προτιμούσα μεταξύ τριών ναυαρχίδων στα ίδια λεφτά; Το iphone/ios 2. Ποια θα προτιμούσα στις τρέχουσες τιμές αν είχαν όλες τις ίδιες εφαρμογές στο store; windows phone 3. Τι διάλεξα τώρα τελευταία στην πραγματική ζωή; Android Ontopic: Μια χαρά είναι η αναβάθμιση στα windows 10, είναι πλέον πλήρες λειτουργικό, αλλού υστερεί και αλλού υπερτερεί σε σχέση με τα άλλα δύο, το δοκίμασα και δηλώνω ικανοποιημένος. Η MS πρέπει να τα βρει με την google για να μπουν τα google services και τότε θα απογειωθεί γιατί θα ακολουθήσουν πολλοί. Η γνώμη μου είναι ότι google και MS έχουν λιγότερα να χωρίσουν από google και Apple, but you know what they say about opinions...
  19. Δε νοείται ως ξεπερασμένο τεχνολογικά ένα project αν μαζεύει 200 σχόλια στο myphone.gr. Για αυτό γράφω αυτό το post, για να τα ξεπεράσει...
  20. Τα windows 10είναι μια χαρά λειτουργικό. Γρήγορα, απλά και πλέον πλήρες χαρακτηριστικών. Τα έβαλα στο lumia 830 της γυναίκας μου και είναι ΟΚ. Έφυγα πριν λίγες ημέρες γα Android για λόγους υποστήριξης συγκεκριμένων λειτουργιών, όπως ότι o email client της MS δεν εψαχνε στα παλιά email του yahoo λογαριασμού μου και η τράπεζα που συνεργάζομαι δεν είχε εφαρμογή για wp. Δε νομίζω ότι για το 90% των χρηστών είναι γενικά σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη εφαρμογών. Εξάλλου, η MS δίνει αξιοπρεπείς εφαρμογές για τος περισσότερες mobile δραστηριότητες, όπως διαχείριση επαφών, messaging, office,ημερολόγιο, to-do list, κάμερα, μουσική, DLNA support, scanning, πλοήγηση, ειδήσεις κλπ. Οι ειδοποιήσεις στα windows 10 και η μπάρα γρήγορης πρόσβασης στις ρυθμίσεις είναι πλέον ώριμα features. Οι εφαρμογές facebook, twitter, viber θα μπορούσαν να είναι πιο αξιόπιστες και πληρέστερες, τo whatsapp είναι ΟΚ. Θα ήθελα native mail εφαρμογές για google και yahoo. Με βλέπω να επιστρέφω όταν διορθωθούν τα παραπάνω.
  21. Παρήγγειλα και παρέλαβα το κινητό από κατάστημα του κέντρου της Αθήνας αφού ρώτησα και μου είπαν ότι έχουν μόνο 601 και 602 εκδόσεις στα 320 ευρώ και όντως παρέλαβα ένα 602 red leather. Όλα καλά μετά από δύο εξαντλητικές (για τη συσκευή) μέρες χρήσης. Βρήκα κινητό για δύο plus χρόνια. Για όποιον θέλει λεπτομέρειες pm για να μη θεωρηθεί ότι κάνω και διαφήμιση.
  22. Ευχαριστούμε για τις κληρώσεις, καλή επιτυχία σε όλους
×
×
  • Create New...