Jump to content

myphone POLL: Έχετε κάνει root την Android συσκευή σας;


AgelosMo
 Κοινοποίηση

Έχετε κάνει root την Android συσκευή σας;  

654 members have voted

  1. 1. Έχετε κάνει root την Android συσκευή σας;

    • Ναι, την έκανα root από την πρώτη στιγμή επίτηδες
      350
    • Ναι την έκανα root για να δω πως είναι / από περιέργεια
      98
    • Όχι δεν την έχω κάνει root ποτέ αλλά το σκέφτομαι
      86
    • Όχι δεν την έχω κάνει root ποτέ και δεν πρόκειται
      113
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ
      7


Recommended Posts

Εδώ και αρκετό καιρό, και σε πολλές παρουσιάσεις συσκευών, βλέπουμε βελτιώσεις σε πολλούς τομείς όπως η ταχύτητα και οι επιλογές, αλλά και βήματα πίσω (σύμφωνα με τους χρήστες) όπως η αφαίρεση του συρταριού εφαρμογών. Επίσης, μεγάλη κουβέντα γίνεται για το πόσο ενεργοβόρο είναι το λογισμικό της εκάστοτε εταιρείας.

 

Ωστόσο, οι πιο «ψαγμένοι» χρήστες καταλαβαίνουν πως η μόνη διέξοδος είναι ο τρόπος του Root, κάτι το οποίο έχει κάνει διάσημη την κοινότητα των XDA Developers που ασχολούνται με την τροποποίηση και βελτίωση του κάθε λειτουργικού, και κυρίως του Android. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι πολλές λειτουργίες που παρουσιάζονται στις εκάστοτε «Custom Roms» ενσωματώνονται στις επίσημες εκδόσεις. Εκτός από τις βελτιώσεις που προσφέρει στην μπαταρία, στο χώρο αποθήκευσης (λόγω αφαίρεσης εργοστασιακών εφαρμογών) αλλά και εγκαθιστώντας εφαρμογές που υπο άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαμε, μπορούμε να διαμορφώσουμε την εικόνα τις συσκευής και της παρουσίασης των μενού όπως θέλουμε και να διαλέξουμε μέσα από εκατοντάδες εφαρμογές τροποποίησης της λειτουργίας της.

 

Το Root (και κατ’ επέκταση η τροποποίηση ρυθμίσεων και εφαρμογών) έχει πολλά θετικά, ωστόσο κρύβονται πολλές παγίδες. Πρώτη και σημαντικότερη, η απώλεια εγγύησης του κατασκευαστή. Αρκετές εταιρείες μπορούν να εξακριβώσουν το αν έχει γίνει Root η συσκευή μέσω ειδικού λογισμικού (πχ Knox). Επίσης, πλέον υπάρχουν εφαρμογές που σταματάνε να λειτουργούνε (πχ OTE TV και NOVA on the Go) αφού εντοπίσουνε την εφαρμογές SuperUser ή κάποια παρόμοια στην συσκευή σας.

 

Το ερώτημα αυτή την εβδομάδα είναι: Έχετε κάνει root την Android συσκευή σας; Σας προσφέρει κάτι παραπάνω σημαντικό ή το θεωρείτε περιττό μπροστά στην καθημερινή χρήση της συσκευής;

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 125
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Για μένα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να πάρω κινητό είναι να υπάρχει δυνατότητα να το κάνω Root. Για αυτό και συνήθως καταλήγω σε κάποιο Nexus.

 

Επιλέγω το root κυρίως για adaway, titanium back up Και stickmount. Τρεις απαραίτητες για μένα εφαρμογές. Και έπειτα για παραμετροποίηση του κινητού

Link to comment
Share on other sites

ο μονος λογος που δεν κανεις root ειναι για να παιζει μονο το novago

εκτος αν εχει αλλαξει κατι (pm me ;))

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ρούτ!Δεν μπορω να φανταστω κινητό χωρίς ρουτ και τις ανάλογες εφαρμογές
Link to comment
Share on other sites

χωρις ρουτ δε γινεται δουλεια :D

 

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

 

Πολύ σαφής ήσουν :blink: :p

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

Μόνο αν χρειάζεται για τη χρήση που της κάνω.

Ρουτάρισα τις 2 προηγούμενες συσκευές μου, όταν έγιναν υπερβολικά αργές (μετά από αναβάθμιση στην επόμενη major έκδοση android), κυρίως για να παγώσω άχρηστες για μένα εφαρμογές.

Δεν έχω βρεί μέχρι σήμερα σημαντικό λόγο να ρουτάρω το G3 μου.

Link to comment
Share on other sites

Root day one και για μενα. Με αυτον τον τρόπο έχει κρατήσει σχεδόν 3 χρόνια το note 2 μου χωρίς να έχω κανένα θέμα στην καθημερινότητα μου απο άποψη ταχυτητας, πολλων ανοικτων εφαρμογών ταυτοχρονα και smoothness.
Link to comment
Share on other sites

εννοείται. ο βασικότερος λογος είναι η εγκατάσταση του adaway.

 

Είναι σα να λες δηλαδή οτι το λειτουργικό είναι ανοικτό σε adware και το rootαρεις για να σωθείς;

You're a Time Lord, let's call me the Dream Lord.
Link to comment
Share on other sites

Root από την πρώτη ημέρα αγοράς, κυρίως για αφαίρεση άχρηστων προεγκατεστημένων εφαρμογών και μετά όλα τα γνωστά...Adaway και λοιπα.
Link to comment
Share on other sites

Έχω το Note 3 από αρχές 2014 και από την στιγμή που το πήρα είμαι με custom rom. Ρίσκαρα την εγγύηση και ευτυχώς δεν το μετάνιωσα.

Στην αρχή του βαλα μια καλύτερη από την στοκ. Μετά του έβαλα του Note 4. Μετά μια συνδυασμό Νote 4 + S6 Edge. Μετά του Note 5. Και αυτήν την στιγμή είμαι με συνδυασμό Note 5 + S7 Edge.

 

Ο Snapdragon 800 με τα 3GB RAM και τις custom roms πραγματικά έχουν κάνει το Note 3 αθάνατο. Ο μόνος λόγος που θα το άλλαζα θα ήταν η κάμερα, αλλά δεν την χρησιμοποιώ και πολύ

:cool:
Link to comment
Share on other sites

Σε Lg G4 με android 6, έκανα downgrade σε lollipop για να μπορεσω να κάνω root, χωρίς ξεκλείδωμα του bootloader και απώλεια εγγύησης. Με απλο root της stock rom φεύγουν διαφημίσεις και οι περιττές εφαρμογές της google που ήταν βλακωδώς εγκατεστημένες σαν εφαρμογές συστήματος. Ήδη απο τις πρωτες μέρες είχε καλύτερη διάρκεια μπαταρίας.
Το κανάλι μου στο Youtube για unboxings & reviews και το blog μου για deals.
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά στο μόνο που κολλάω στο θέμα του Root είναι στο θέμα της ασφάλειας κατά το σερφάρισμα στο ίντερνετ και στο αν χρειάζεται γι'αυτό τον λόγο αντιβιοτικό το Android...? :/

Κατά τα άλλα εννοείται υπέρ του Root!

Edited by konstantinos77
Link to comment
Share on other sites

ο μονος λογος που δεν κανεις root ειναι για να παιζει μονο το novago

εκτος αν εχει αλλαξει κατι (pm me ;))

Χαχαχα μεχρι πριν το τελευταιο update του nova go επαιζε σε ροοτ συσκευες με το rootcloak τωρα οχι

Παντως μεγαλη χαζομαρα αυτο, το netflix πως παιζει κανονικα σε ροοτ?

 

πσντως συνηθως day one ροοταρω τα τηλεφωνα μου , μονη εξαιρεση τωρα με το s7 που αργησα ενα τριμηνο για να το τσεκαρω πρωτα το κινητο μη βγαλει κααποια βλαβη τον πρωτο καιρο.παντως και χωρις ροοτ παλευεται η συσκευη αλλα αλλη αισθηση με ροοτ και custom rom

Edited by kutulu26
Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει σχεδόν σε όλες τις συσκευές που είχα μέχρι χθες root. Ποτέ δεν φοβήθηκα γιατί ποτέ καμία συσκευη μου δεν έπαθε κατι! Άλλωστε γι'αυτό το λόγο επιλέγουμε android πιστεύω οσοι γνωριζουμε λίγα παραπάνω από τους απλούς χρήστες. Μόνο σε αυτή που έχω τώρα (LG G4) δεν τολμάω ελέω bootloop. Όχι ότι το έχω πάθει αλλά για το φόβο των...Ιουδέων!
pitcap!
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω αλλά διστάζω. Αντιλαμβάνομαι την χρησιμότητα και ελπίζω κάποια στιγμή να βρω το θάρρος να ρουτάρω το z ultra μου. Μου φαίνονται λίγο περίπλοκες οι οδηγίες και όλο το αναβάλλω.
Δικαιοσύνη θα βρεις στην επόμενη ζωή. Σ' αυτήν εδώ έχουμε τους νόμους.
Link to comment
Share on other sites

Οι δύο πραγματικοί λόγοι που θα (ξανά)έκανα root στο κινητό μου είναι για να περνούσα το wpa_supplicant.conf με τα αποθηκευμένα passwords και να διάβαζα NTFS δίσκους/στικάκια.

 

Είχα rooted το Galaxy S3, ότι ρυθμίσεις και αν έκανα, διαφορετικές ROMs, πρασινάδες, kernels και λοιπά "καλούδια", διάρκεια μπαταρίας και ταχύτητα απόκρισης δεν άλλαξαν σε σχέση με τη μαμά ROM.

Πόσες φορές πήρα titanium backup, δεν το χρησιμοποίησα παρά 1-2 φορές και αυτό σιγά, η google επαναφέρει τις εφαρμογές μόνη της (πλέον και τις ρυθμίσεις με τα wi-fi passwords).

Το δε θέμα με το NTFS λύθηκε όταν μπήκε το NAS σπίτι (όλα δικτυακά πλέον).

 

Συμπέρασμα: ΔΕΝ ξανακάνω root (το Asus Zenfone 2 το έχω απείραχτο), μια χαρά κάνω τη δουλειά μου έτσι και στην πραγματικότητα είμαι πολύ πιο ευτυχισμένος με το κινητό μου και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μου.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Link to comment
Share on other sites

Δε θα έκανα root. Τώρα απέκτησα android κινητό για πρώτη φορά. Ίσως σκεφτώ να κάνω root στο Nexus 7 tablet του πατέρα μου που θέλει να το πετάξει στο τοίχο γιατί σέρνεται μετά από ένα update. Αν καταφέρω να το κάνω λειτουργικό έχει καλώς. Αλλά αυτό είναι side project σε μία συσκευή που πλέον δεν χρησιμοποιείται εξαιτίας του ίδιου του android. Στην προσωπική, κύρια συσκευή μου δεν θα έμπαινα ποτέ σε τέτοιες διαδικασίες.

 

Αν το κινητό χρειάζεται root για να το φέρω στα μέτρα μου, προφανώς αυτό το κινητό δεν είναι για μένα.

http://img.photobucket.com/albums/v508/rey620/Banner.png
Link to comment
Share on other sites

Εχω κανει ρουτ μονο τη παλια μου συσκευη, τον γερολυκο το galaxy nexus.

Εισαι το απολυτο αφεντικο. Εχεις την απολυτη ελευθερια. Δεν εισαι εξαρτημενος απο τη google.

Αυτο εχω σκοπο να κανω και στη νεα μου συσκευη. Bye bye αναβαθμισεις.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...