Jump to content

Windows 10 Mobile: ήρθαν για να μείνουν ή... θα προσπεράσουν;


ParafronGR
 Κοινοποίηση

Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το μέλλον των Windows 10 Mobile;  

420 members have voted

  1. 1. Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το μέλλον των Windows 10 Mobile;

    • Εξαιρετικό και πολλά υποσχόμενο μέλλον
      140
    • Έχω αμφιβολίες για την επιτυχία τους
      144
    • Δεν βλέπω μέλλον στο λειτουργικό της Microsoft
      121
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ
      15


Recommended Posts

Και ναι! Τα Windows 10 Mobile είναι εδώ. Μέσα σε ένα ψυχρό κλίμα και με λιγότερους ευχαριστημένους πελάτες, η Microsoft έκανε επίσημη τη διάθεση του νέου λειτουργικoού για τις κινητές συσκευές της.

 

Παρόλο που η Microsoft στην αρχή της έναρξης διάθεσης των Windows 10 μέσω των καναλιών του προγράμματος «Windows Insider» κατέστησε σαφές ότι όλες οι συσκευές που «τρέχουν» τα 8.1 θα είναι συμβατές με το «φρέσκο» λειτουργικό, αυτό δεν αποδείχθηκε σωστό. Οι φήμες άρχισαν να φουντώνουν και πολλές ιστοσελίδες, βασισμένες είτε σε «εσωτερικές πηγές από την ίδια την εταιρεία», είτε βασισμένες στην κρίση του εκάστοτε αρθρογράφου, έγραφαν ότι τα 10 θα δοθούν «ολόκληρα» στις Microsoft συσκευές και στις συσκευές που φέρουν χαρακτηριστικά ναυαρχίδας (930, 1520), ότι στις υπόλοιπες θα δοθούν χωρίς μερικά features - κάνοντας αναφορά στην αναγνώριση μέσω ίριδας (Windows Hello), USB OTG κ.α - ενώ το Lumia 530, η μόνη συσκευή με 4GB ενσωματωμένης μνήμης, θα λάμβανε τα 10 μέσω PC. Αυτά, όμως, αποτελούν παρελθόν. Η Microsoft έδωσε τα 10 επίσημα και μαζί με αυτά ήρθε η πολυπόθητη λίστα συμβατών συσκευών να διαψεύσει τους guru του ίντερνετ.

 

Οι μόνες συσκευές που θα πάρουν τα Windows 10 είναι οι εξής: Τα Lumia 430/435/532/535/540/635 (η έκδοση με τα 1GB RAM)/640/640XL/735/830/930/1520 καθώς και κάποιες άγνωστες στη χώρα μας συσκευές τρίτων κατασκευαστών.

 

Όπως πολύ σωστά είδατε, πρώην ναυαρχίδες όπως τα 920/925 καθώς και κάποιες άλλες συσκευές δεν είναι στη λίστα συμβατών συσκευών. Οι συμβατές συσκευές αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό των 8.1 συσκευών ενώ κάποιες άλλες συσκευές που δεν θα πάρουν τα Windows 10 είναι αυτές της HTC (8X/8S) και της Samsung (Ativ S) ενώ θολό είναι το τοπίο για το Lumia ICON, το αμερικάνικο 930. Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων συσκευών χάρηκαν, καθώς σύμφωνα πάλι με τους διάφορους guru, θα υπήρχαν 2 «κύματα» αναβάθμισης των 8.1 συσκευών, ένα με τις νεότερες συσκευές και κυρίως της Microsoft, και στο δεύτερο τα υπόλοιπα Nokia.

 

Η αλήθεια, όμως, είναι σκληρή και η Microsoft δεν διστάζει να την πει μέσω διαφόρων λογαριασμών στο Twitter. Όπως είναι γνωστό μέχρι και αυτή την ώρα ισχύουν τα εξής: όσες συσκευές δεν έλαβαν ήδη ειδοποίηση ενημέρωσης για τα Windows 10 δεν θα τη λάβουν επίσημα, οι συσκευές με 512MB RAM δεν θα αναβαθμιστούν και οι μη συμβατές συσκευές μπορούν να λάβουν τα Windows 10 μέσω Insider Program.

 

Όσοι έχετε συμβατή συσκευή, θα πρέπει να κατεβάσετε από εδώ τον Σύμβουλο αναβάθμισης ο οποίος θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε τη νέα ενημέρωση. Μέσω αυτού του προγράμματος υπάρχουν 3 περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να συναντήσει:

 

 

  • Η εμφάνιση του μηνύματος «τα Windows 10 δεν είναι συμβατά για αυτή τη συσκευή», καθιστώντας ξεκάθαρο ότι η συσκευή σας δεν θα πάρει τα 10,
  • Η εμφάνιση του μηνύματος «η συσκευή είναι συμβατή, αλλά είμαστε σε επικοινωνία με τον πάροχο κινητής και τον κατασκευαστή...» που σημαίνει ότι η συσκευή σας είναι branded σε κάποιον πάροχο κινητής ο οποίος πρέπει να δώσει την έγκρισή του για να λάβετε την αναβάθμιση
  • Η ενημέρωση ότι η συσκευή σας είναι έτοιμη για τα Windows 10 και ότι είναι άμεσα διαθέσιμη.

 

Έτσι, θα λάβετε τα Windows 10 Mobile (έκδοση .164) χωρίς firmware update που σημαίνει ότι θα πάρετε τα ίδια Windows που έχουν ήδη οι Insiders και δεν θα είναι βελτιστοποιημένα κατάλληλα για κάθε συσκευή ξεχωριστά, πράγμα που σημαίνει ότι ενδεχομένως να μην έχετε όλα τα features (π.χ. ρυθμίσεις Glance Screen) ή να δείτε χαμηλότερη ποιότητα στη λήψη φωτογραφιών.

 

Τώρα, για όσους δεν έχουν συμβατή συσκευή, οι επιλογές είναι δύο, είτε μένουν στα 8.1 χωρίς καμία περαιτέρω αναβάθμιση του λειτουργικού και λαμβάνοντας ενημερώσεις για τις εφαρμογές για όσο διάστημα ενημερώνονται χωρίς να επωφελούνται από τις νέες, universal εφαρμογές, είτε μεταπηδούν στα Windows 10 μέσω του Insider Program και παίρνουν την τελευταία διάθεσιμη ενημέρωση (.164) χωρίς firmware update κάτι που σημαίνει, όπως και παραπάνω, ότι δεν θα είναι βελτιστοποιημένα για τη συσκευή τους και ενδεχομένως, συσκευές όπως το 1020 να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο έπακρο features όπως είναι η κάμερα. Επίσης, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, οι συσκευές αυτές δεν θα πάρουν τις Redstone εκδόσεις ή οποιαδήποτε άλλη αναβάθμιση ακόμα και μέσα από το Insider Program, τη στιγμή που οι επίσημα αναβαθμίσμενες συσκευές, θα συνεχίσουν να παίρνουν όλες τις ενημερώσεις είτε με είτε χωρίς Insider Program.

 

Η Microsoft, δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος της. Θυσίασε όλους τους χρήστες Windows Phone 7.5 και ξεκίνησε από το μηδέν δίνοντας ένα λειτουργικό με ελάχιστες διαφορές από τον προκάτοχο του, ανάγκασε τους δημιουργούς εφαρμογών να ξεκινήσουν από την αρχή για ένα λειτουργικό που δεν είχε ούτε «έτοιμη πελατεία», ούτε τη δυναμική να αναδειχθεί και κάνει τη διαφορά ανάμεσα στα άλλα 2 κι έτσι, μετά από πολλές αναβαθμίσεις, τα 8.1 κατέληξαν να βρίσκονται στο 3% με πτωτικές τάσεις και να είναι ο ουραγός των OS στα smartphones. Παρόλο που η Microsoft θα μπορούσε να είχε φτιάξει εξ αρχής το λειτουργικό της με τέτοιο τρόπο ώστε η μη αναβάθμιση να μην έχει μεγάλο αντίκτυπο, συνέχισε την παράδοση των 7.5 και έδωσε ένα λειτουργικό τελείως κλειστό είτε από την πλευρά του Store είτε από την πλευρά των εφαρμογών συστήματος κι έτσι, όσοι δεν πάρουν την πολυπόθητη αναβάθμιση (και δεν επιθυμούν να πάρουν τα 10 μέσω Insider) μένουν με μια «νεκρή» συσκευή η οποία δεν θα πάρει άλλα OS Updates και οι εφαρμογές θα παίρνουν για περιορισμένο χρόνο αναβαθμίσεις ενώ δεν θα μπορούν να γευτούν τις νέες universal των 10.

 

Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το μέλλον των Windows 10 Mobile;

Edited by VeCo

 

myName: Γιαννης

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 244
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

μπορει καποιος αντικειμενικος, και ως επι το πληστον χρηστης ολων των πλατφορμων να μας δωσει μια εικονα για τα 10?

 

προσωπικα θελω να ξαναδοκιμασω αν και η εμπειρια μου απο τα 8 ηταν πολυ κακη, αλλα θελω και μια αποψη καποιου, οσο το δυνατον περισσοτερο, αντικειμενικου χρηστη...γιατι οι πλειοψηφια wp users εχουν εντελως οπαδικες αποψεις...

Link to comment
Share on other sites

μπορει καποιος αντικειμενικος, και ως επι το πληστον χρηστης ολων των πλατφορμων να μας δωσει μια εικονα για τα 10?

 

προσωπικα θελω να ξαναδοκιμασω αν και η εμπειρια μου απο τα 8 ηταν πολυ κακη, αλλα θελω και μια αποψη καποιου, οσο το δυνατον περισσοτερο, αντικειμενικου χρηστη...γιατι οι πλειοψηφια wp users εχουν εντελως οπαδικες αποψεις...

 

Αν μπορώ να πω την γνώμη μου σαν iPhoneακιας, Androidακιας και λίγο από Windows Phone :p

 

Τα 10άρια είναι εξαιρετικά με μια πρώτη ματιά, αφού δείχνουν να λύνουν τα προβλήματα των παλαιότερων εκδόσεων και να ενισχύουν τα προτερήματά τους (lagfree πλοήγηση, αέρινο UI, τρομερό πληκτρολόγιο). To θέμα των εφαρμογών έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, όχι όμως πλήρως. Πρακτικά πάντα θα υπάρχουν εφαρμογές που δεν θα βρίσκεις ή δεν θα σε καλύπτουν. Θέλω να πιστεύω οτι με αυτή την αναβάθμιση θα αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των developers και θα έχουμε αντίστοιχες εφαρμογές.

 

Με λίγα λόγια καμία σχέση με τα Windows 8. Αν έχεις Windows 10 στο PC θα σου αρέσει το νέο λειτουργικό και αξίζει να το ψάξεις/παίξεις μαζί του.

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

Τελείως απαράδεκτη η Microsoft. Είναι δυνατόν να δίνουν επίσημη αναβάθμιση χωρίς firmware update; Υποτίθεται την αναβάθμιση την κάνεις για να λύσεις προβλήματα και να βελτιώσεις την απόδοση. Εδώ διαβάζω "Έτσι, θα λάβετε τα Windows 10 Mobile (έκδοση .164) χωρίς firmware update που σημαίνει ότι θα πάρετε τα ίδια Windows που έχουν ήδη οι Insiders και δεν θα είναι βελτιστοποιημένα κατάλληλα για κάθε συσκευή ξεχωριστά , πράγμα που σημαίνει ότι ενδεχομένως να μην έχετε όλα τα features (πχ ρυθμίσεις Glance Screen) ή να δείτε χαμηλότερη ποιότητα στη λήψη φωτογραφιών. " Είναι δυνατόν; Επίσης παλαιότερες καλές συσκευές όπως 925 ή 1020 να μείνουν απ'έξω ενώ σύμφωνα με τη Microsoft έχουν 3ετή υποστήριξη; Γελοία η κατάσταση.

 

Επίσημη δική μου ανακοίνωση: Μένω με 925 μέχρι να πεθάνει και έφυγα.

Link to comment
Share on other sites

όλα λειτουργούν όπως πρέπει.

τα firmwares θα δοθούν εν καιρό σε όλους με έξτρα αναβάθμιση όπως έχει ήδη ανακοινώσει η m$.

Αξίζει σαν λειτουργικό για τους λόγους που έχουν αναφερθεί λίγο παραπάνω και με την έλευση των univeral εφαρμογών ίσως κλείσει αισθητά η ψαλίδα και σε αυτόν τον τομέα.

Xiaomi 12 Pro

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι οι υπάρχοντες χρήστες Windows δεν θα έχουν κανένα παράπονο (εφόσον πάρουν την αναβάθμιση)

το θέμα είναι, υπάρχει κίνητρο για να αφήσει κανείς το Android ή το iOS για να πάει σε Windows Mobile;

Πριν από κάποια χρόνια, πρότεινα σε όποιον ήθελε smartphone στα 150-200 ευρώ να σκεφτεί σοβαρά κάποιο lumia, γιατί ήταν απροβλημάτιστα, τη στιγμή που τα αντίστοιχα Android θα έβγαζαν πρόβλημα. αυτό όμως δεν ισχύει σήμερα και βρήκες καλές ευκαιρίες σε Android, όχι αναγκαστικά από Κινά, αλλά και από το skroutzoμάγαζο της γειτονιάς σου (πχ huawei p8 lite)

so, υπάρχει κίνητρο για την μετάβαση;

Link to comment
Share on other sites

στην τιμή που παίζουν τα φτηνά Lumia,δεν υπάρχει κινητό με άλλο λειτουργικό που να λειτουργεί καλύτερα.

Πάντα σε τιμές από σκουτζομάγαζα.

Xiaomi 12 Pro

Link to comment
Share on other sites

Για τον φίλο που ζήτησε κριτική πιο πάνω:

Ήμουν με WP7.5 και Lumia 710. Μας "κέρασε" ένα μεγάλο άκυρο το 2012, ξενέρωσα αλλά υπέθεσα πως τα κινητά δε θα μπορούσαν "αντέξουν" την αναβάθμιση. Φεβρουάριο του 2013 το πούλησα και πήγα στα WP8.0 με το Lumia 820. Κατενθουσιασμένος, πήρα όλα αυτά τα χρόνια 6 αναβαθμίσεις και, επειδή βαρέθηκα να περιμένω την κυκλοφορία των 10, από Νοέμβριο πέρασα την Insider Preview. Συγκεκριμένα, από Δεκέμβριο είχα την RTM (10586.0). Τα πράγματα ήταν μισά-μισά: από τη μια, είχα μια ουσιαστικότατη αναβάθμιση, με πάρα πολλά νέα χαρακτηριστικά, το πολλά υποσχόμενο UWP, νέες εφαρμογές και ένα άτυπο "convergence" με το Android σε θέμα design και δυνατοτήτων. Από την άλλη, είχα ένα κινητό που πια έχασε τη σπιρτάδα του, κολλούσε (!), έκλεινε εφαρμογές (!) και γενικότερα παρουσίαζε συμπεριφορά αντίστοιχου φτηνού Android 3ετίας. Μαζί μ' αυτό, άρχισαν να κάνουν και τα "ακροβατικά" τους στη MS, με κατάργηση του exclusivity (του τελευταίου κάστρου που είχε μείνει στα Windows Mobile, αφότου το performance είχε "πέσει"), εφαρμογές σε αντίπαλα λειτουργικά που είχαν παραπάνω χαρακτηριστικά απ' ό,τι στα Windows κλπ. Εδώ και μια βδομάδα, γύρισα στο Android.

 

Νομίζω η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση: από τη μία, όσοι περίμεναν τα 10άρια και έφαγαν άκυρο, έχουν απόλυτο δίκιο να φωνάζουν. Όταν βγαίνεις και με πομπώδεις τρόπους ανακοινώνεις αυτολεξεί ότι "το κινητό σας, θα πάρει την αναβάθμιση σε Windows 10 Mobile" και μερικούς μήνες μετά, αποδεικνύεσαι ψεύτης, δε μπορεί να σε εμπιστευτεί ο κόσμος. Από την άλλη, έχει και η Microsoft δίκιο. Τόσο καιρό, ενώ ουσιαστικά τα 10 Mobile ήταν "feature locked" από το Δεκέμβριο -δηλαδή, μπορούσε το rollout να είχε γίνει 3 μήνες νωρίτερα- έβγαλε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 8 ενδιάμεσες ενημερώσεις έως και την .164 που κυκλοφόρησε προχθές, προσπαθώντας ανεπιτυχώς, να διορθώσει τα προβλήματα που υπήρχαν μόνο σε παλιές συσκευές. Και μετά ήρθε η πραγματικότητα, όπως έγραψαν πολλοί, και ρεαλιστικά έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει απ' την αρχή: όσοι δεν έχουν τουλάχιστον S400 και 1GB RAM, δε παίρνουν την αναβάθμιση. Εν αντιθέσει με τα WP7.5, είδα με τα μάτια μου ότι όντως, τα 10άρια "σκάλωναν" το κινητό. Κατά τη γνώμη μου, εντελώς ψυχρά κοιτώντας, έπραξε σωστά και διατήρησε το προφίλ του "τα Windows τρέχουν το ίδιο σβέλτα σε όλα τα κινητά" και δε το έκανε "μπάτε σκύλοι αλέστε". Ωστόσο, δε μπορώ να μη παραδεχτώ ότι όσοι αισθάνονται προδομένοι, δικαίως φωνάζουν.

Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια το κομμάτι των mobile θα περισταλλεί κι άλλο. Θα κυκλοφορεί, ωστόσο, ένα μόνο κινητό το χρόνο (όπως η Apple), το Surface ή όπως το πει, στοχεύοντας σε επαγγελματίες. Το consumer part στα κινητά θα πεθάνει, αργά ή γρήγορα.

Μου άρεσαν τα Windows στα κινητά και αν έφτιαχναν τα πράγματα στο μέλλον, εγώ θα γυρνούσα. Αλλά αυτή η περίοδος είναι η χειρότερη για κάποιον κάτοχο Windows συσκευής.

Link to comment
Share on other sites

Για τον φίλο που ζήτησε κριτική πιο πάνω:

Ήμουν με WP7.5 και Lumia 710. Μας "κέρασε" ένα μεγάλο άκυρο το 2012, ξενέρωσα αλλά υπέθεσα πως τα κινητά δε θα μπορούσαν "αντέξουν" την αναβάθμιση. Φεβρουάριο του 2013 το πούλησα και πήγα στα WP8.0 με το Lumia 820. Κατενθουσιασμένος, πήρα όλα αυτά τα χρόνια 6 αναβαθμίσεις και, επειδή βαρέθηκα να περιμένω την κυκλοφορία των 10, από Νοέμβριο πέρασα την Insider Preview. Συγκεκριμένα, από Δεκέμβριο είχα την RTM (10586.0). Τα πράγματα ήταν μισά-μισά: από τη μια, είχα μια ουσιαστικότατη αναβάθμιση, με πάρα πολλά νέα χαρακτηριστικά, το πολλά υποσχόμενο UWP, νέες εφαρμογές και ένα άτυπο "convergence" με το Android σε θέμα design και δυνατοτήτων. Από την άλλη, είχα ένα κινητό που πια έχασε τη σπιρτάδα του, κολλούσε (!), έκλεινε εφαρμογές (!) και γενικότερα παρουσίαζε συμπεριφορά αντίστοιχου φτηνού Android 3ετίας. Μαζί μ' αυτό, άρχισαν να κάνουν και τα "ακροβατικά" τους στη MS, με κατάργηση του exclusivity (του τελευταίου κάστρου που είχε μείνει στα Windows Mobile, αφότου το performance είχε "πέσει"), εφαρμογές σε αντίπαλα λειτουργικά που είχαν παραπάνω χαρακτηριστικά απ' ό,τι στα Windows κλπ. Εδώ και μια βδομάδα, γύρισα στο Android.

 

Νομίζω η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση: από τη μία, όσοι περίμεναν τα 10άρια και έφαγαν άκυρο, έχουν απόλυτο δίκιο να φωνάζουν. Όταν βγαίνεις και με πομπώδεις τρόπους ανακοινώνεις αυτολεξεί ότι "το κινητό σας, θα πάρει την αναβάθμιση σε Windows 10 Mobile" και μερικούς μήνες μετά, αποδεικνύεσαι ψεύτης, δε μπορεί να σε εμπιστευτεί ο κόσμος. Από την άλλη, έχει και η Microsoft δίκιο. Τόσο καιρό, ενώ ουσιαστικά τα 10 Mobile ήταν "feature locked" από το Δεκέμβριο -δηλαδή, μπορούσε το rollout να είχε γίνει 3 μήνες νωρίτερα- έβγαλε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 8 ενδιάμεσες ενημερώσεις έως και την .164 που κυκλοφόρησε προχθές, προσπαθώντας ανεπιτυχώς, να διορθώσει τα προβλήματα που υπήρχαν μόνο σε παλιές συσκευές. Και μετά ήρθε η πραγματικότητα, όπως έγραψαν πολλοί, και ρεαλιστικά έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει απ' την αρχή: όσοι δεν έχουν τουλάχιστον S400 και 1GB RAM, δε παίρνουν την αναβάθμιση. Εν αντιθέσει με τα WP7.5, είδα με τα μάτια μου ότι όντως, τα 10άρια "σκάλωναν" το κινητό. Κατά τη γνώμη μου, εντελώς ψυχρά κοιτώντας, έπραξε σωστά και διατήρησε το προφίλ του "τα Windows τρέχουν το ίδιο σβέλτα σε όλα τα κινητά" και δε το έκανε "μπάτε σκύλοι αλέστε". Ωστόσο, δε μπορώ να μη παραδεχτώ ότι όσοι αισθάνονται προδομένοι, δικαίως φωνάζουν.

Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια το κομμάτι των mobile θα περισταλλεί κι άλλο. Θα κυκλοφορεί, ωστόσο, ένα μόνο κινητό το χρόνο (όπως η Apple), το Surface ή όπως το πει, στοχεύοντας σε επαγγελματίες. Το consumer part στα κινητά θα πεθάνει, αργά ή γρήγορα.

Μου άρεσαν τα Windows στα κινητά και αν έφτιαχναν τα πράγματα στο μέλλον, εγώ θα γυρνούσα. Αλλά αυτή η περίοδος είναι η χειρότερη για κάποιον κάτοχο Windows συσκευής.

 

ο φιλος μας εχει δικιο....ετσι ειναι και εκφραζει ολους μας....

Link to comment
Share on other sites

Η εικόνα που βγάζουν αυτές οι "ανακοινώσεις" της Μ$ είναι τουλάχιστον η γελοιότητα.

Δεν μπορείς να διαβεβαιώνεις τους κατόχους (αλλά και εν δυνάμει αγοραστές) ότι όλοι θα μπορούν να πάνε σε WP10 και μετά να ρίχνεις άκυρο.... αυτά δεν τα κάνουν ούτε Κινέζοι σε συσκευές της πλάκας.

Από την άλλη, κατάλαβα ότι απλά η Μ$ "παίζει" με τα WP, όταν βλέπω ότι όλες οι "αποκλειστικές" εφαρμογές των WP περνάνε σιγά σιγά (για να είναι και λειτουργικά σωστές) σε άλλα os, το μόνο που συμπεραίνω είναι ότι οι χρήστες WP είναι απλά "beta testers" για τις εφαρμογές που θέλει να δώσει στις άλλες πλατφόρμες.

Σίγουρα δεν θα ξαναπάρω WP, σίγουρα δεν θα ασχοληθώ ξανά με το κομμάτι των WP ούτε από περιέργεια, αυτό όμως που μένει είναι ότι μια εταιρεία δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να κοροϊδεύει τους πελάτες της. Το ότι το κάνει για δεύτερη φορά δείχνει το πόσο τους υπολογίζει.

Αργά η γρήγορα (πολύ γρήγορα μάλλον) θα την τιμωρήσουν, άλλωστε δεν είναι ούτε Google ούτε apple στις κινητές πλατφόρμες.

Μια λέξη μόνο της ταιριάζει, ΝΤΡΟΠΗ.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά έμεινα στο λειτουργικό της Microsoft καθαρά λόγω Nokia αλλά και της εκπληκτικής κάμερας και των φοβερών χρωμάτων στην οθόνη. Χρήστης Lumia 930 όμως περίμενα να έρθει κάτι καλύτερο από την τελευταία έκδοση των insider .164 όπως προανέφερε ο φίλος παραπάνω. Η Microsoft άργησε πάρα πολύ να δώσει το λειτουργικό και η τελική έκδοση απ' ότι φαίνεται απογοήτευσε μεγάλο μέρος των χρηστών της συγκεκριμένης πλατφόρμας. Προσωπικά πάλι περίμενα να λυθεί το πρόβλημα μη αναγνώρισης του κινητού μου από τον υπολογιστή μέσω του update και κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το στοιχειώδες δηλαδή. Πιστεύω πως έτσι όπως εξακολουθεί και κινείται η Microsoft στον πάλαι ποτέ πολύ ανταγωνιστικό χώρο δεν έχει μέλλον για πολύ. Σκέφτομαι ότι αν μείνω ακόμα χρήστης του συγκεκριμένου λειτουργικό θα απογοητευτώ πολύ στο μέλλον καθώς δεν εμπιστεύομαι πια τη συγκεκριμένη εταιρία. Εκτός από το λογισμικό της φταίει και η πολιτική στις συσκευές μέσα σε όλα... Είναι δυνατόν να λανσάρουν 600€ κινητό γεμάτο με πλαστικούρα και στην τελική με preview έκδοση λογισμικού;; απλά απαράδεχτοι
w 395 --> Nokia 6303i classic --> Nokia 3720 classic --> Nokia c2-01 --> Nokia c5-00 --> Nokia Lumia 735 τώρα: Nokia Lumia 930
Link to comment
Share on other sites

Το θετικό με τις συσκευές που τα πήραν είναι ότι έχουν το hardware να εκτελέσουν στρωτά τις UWP εφαρμογές. Ακόμα και αυτές με το snapdragon 200, επειδή δεν έχουν τεράστιες αναλύσεις οθόνης τρέχουν το ίδιο ομαλά με τα δυνατά τηλέφωνα. Συγκριτικά ως ταχύτητα ο ίδιος ακριβώς κώδικας UWP εκτελείτε στις συσκευές με windows 10 που δοκίμασα ως εξής

 

σε lumia 930 εκτελείται 125% πιο γρήγορα από lumia 535

σε desktop i5 - 4440S cpu εκτελείται 1300% πιο γρήγορα από lumia 535

 

Δεν έχω παλιότερη συσκευή για να δοκιμάσω πως τρέχει σε insider preview των δεκαριών.

Link to comment
Share on other sites

Παρ' όλα τα παραπάνω αρνητικά σχόλια, τι θα λέγατε αν τα αναβάθμισε όλα και μετά κολλούσαν;

Εγώ πιστεύω πέρα απ;όλα αυτά, τα 10 ήρθαν για να μείνουν! Κι όλα τα υπόλοιπα σε 6 μήνες, λιγο πολυ θα ξεχαστούν, όταν δουν τα 10άρια να στρώνουν σιγά σιγά και να αναβαθμίζονται συνεχώς, στις συμβατές παλιές συσκευές και στις καινούργιες! Κάποια στιγμή κι αυτοί που πήγαν τωρα σε Android, αν όχι όλοι, θα ξαναγυρισουν στα 10άρια όταν στρώσουν καλύτερα! Αυτή είναι η άποψή μου!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς αν και είμαι μεγάλος υποστηρικτής των WP δεν μπορώ να υποστηρίξω για την τρίτη φορά το σύστημα.

Οκ με τα windows 7 είδα ένα νέο λειτουργικό διαφορετικό από τα άλλα που με τράβηξε. Είχε τα προβλήματα του αλλά με τράβηξε τόσο πολύ αυτό το λειτουργικό καθώς και το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον που αγόρασα windows 8 κινητό χωρίς καν σκέψη.

 

Και πραγματικά το 920 που έχω στα χέρια μου λειτουργεί ακριβώς σαν την μέρα που το αγόρασα. Είναι απίστευτη συσκευή και δε θα το άλλαζα για την καλύτερη ναυαρχίδα apple ή android.

 

Ωστόσο περίμενα με ανυπομονησία τα windows 10 γιατί ουσιαστικά με 10άρια φτάνουμε επιτέλους σε αυτό που φαντάστηκα όταν πήρα το wp7. Ωστόσο αν και προφανώς το κινητό μου έχει περάσει τα χρόνια υποστήριξης, η πραγματικά απροβλημάτιστη εμπειρία που μου προσφέρει και η διαβεβαίωση της MS ότι όλοι μας θα τα πάρουμε τα 10άρια με έκανε να τα περιμένω με ανυπομονησία.

 

Αλλά τώρα πάμε για το τρίτο reboot από την MS. Δεν πρόκειται να ακολουθήσω. Καταλαβαίνω γιατί η MS αποφάσισε να το κάνει και είμαι φουλ υποστηρικτής της άποψης always work with the latest (σαν προγραμματιστής δεν υπάρχει χειρότερο να υποστηρίζεις παλιά συστήματα) αλλά ίσως δεν έπρεπε τότε να δώσει false hopes. Ας ήταν ξεκάθαρη από την αρχή ότι 10αρια θα δώσουμε αφού περάσουμε από beta testing τους ίδιους μας του χρήστες. Με αυτή τη κίνηση χάνει πάλι όλους τους πελάτες και ξαναζητάει ψήφο εμπιστοσύνης με ένα λειτουργικό που ακόμα αντιμετωπίζει θέμα εφαρμογών.

 

Δόξα το θεό windows 10 στο desktop έχουμε επομένως δεν είναι ότι θα χάσω αυτά που έχει να προσφέρει η MS αλλά εφόσον με αφήνει με ένα άψογο κινητό μεν αλλά με ένα OS που δε θα πάρει άλλες αναβαθμίσεις και όλοι οι devs θα σταματήσουν πιθανότατα να αναπτύσσουν για windows 8 δε βλέπω άλλη επιλογή παρά διαφορετικό OS στο επόμενο κινητό.

Σκέφτομαι μήπως πάω μέσω insider preview σε 10αρια αλλά πραγματικά θα με χτυπήσει άσχημα να φύγω από την απροβλημάτιστη εμπειρία των 8 και να γίνω beta tester. Συν του ότι διαβάζω πως και σε insider preview μάλλον σταματάνε να προσφέρουν builds για τα μη υποστηριζόμενα κινητά.

 

Άλλος supporter leaving the station ή μόνο εγώ?

Και ξανατονίζω φεύγω γιατί βλέπω πως κάποια προβλήματα δε θα λυθούν ποτέ στα 8, νέα features και bug fixes τέρμα πλέον. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα των apps θα γίνει πολύ έντονο. Τα windows mobile ποτέ δεν είχαν την τεράστια αποδοχή και όποιοι devs ασχοληθήκανε σίγουρα δεν πρόκειται να υποστηρίξουν και 8 και 10. Πόσο μάλλον όταν η ίδια η MS δεν πρόκειται να τα υποστηρίξει.

http://img.photobucket.com/albums/v508/rey620/Banner.png
Link to comment
Share on other sites

Παρ' όλα τα παραπάνω αρνητικά σχόλια, τι θα λέγατε αν τα αναβάθμισε όλα και μετά κολλούσαν;

Εγώ πιστεύω πέρα απ;όλα αυτά, τα 10 ήρθαν για να μείνουν! Κι όλα τα υπόλοιπα σε 6 μήνες, λιγο πολυ θα ξεχαστούν, όταν δουν τα 10άρια να στρώνουν σιγά σιγά και να αναβαθμίζονται συνεχώς, στις συμβατές παλιές συσκευές και στις καινούργιες! Κάποια στιγμή κι αυτοί που πήγαν τωρα σε Android, αν όχι όλοι, θα ξαναγυρισουν στα 10άρια όταν στρώσουν καλύτερα! Αυτή είναι η άποψή μου!

 

Το θεμα ήταν να μη διατυμπανίζει ότι όλα τα τηλεφωνα με wp8.1 (ακόμα και αυτα με 512 ραμ) θα αναβαθμιστούν, αυτο ειναι κοροϊδία.

Η ms έχει ένα πολύ μικρο ποσοστό εχει ενα άθλιο store με πολλές εφαρμογές να μην υπάρχουν καθόλου (σχεδον καμια ελληνική) και αυτές που υπάρχουν να είναι κουτσουρεμένες (βλεπε viber), οπότε δε την παιρνει να χανει χρήστες που την εμπιστευτικαν.

Κάναμε υπομονή τόσο καιρό για τις εφαρμογές, περιμέναμε τις universal μπας και δούμε άσπρη μέρα και τωρα μαντεψτε δε θα παρουμε wp10 άρα ουτε universal apps.

Η ms θέλει πάρα πάρα πολύ δουλειά και πιστεύω με τις επιλογές της το ποσοστό της θα παισει και άλλο.

Προσωπικά εχω lumia 920 με insider .164 και δεν είναι τόσο σβέλτο όσο με τα 8.1 αλλά παλεύεται η κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι μήπως πάω μέσω insider preview σε 10αρια αλλά πραγματικά θα με χτυπήσει άσχημα να φύγω από την απροβλημάτιστη εμπειρία των 8 και να γίνω beta tester. Συν του ότι διαβάζω πως και σε insider preview μάλλον σταματάνε να προσφέρουν builds για τα μη υποστηριζόμενα κινητά.

 

Δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις να βάλεις το insider preview. Στο 930 χωρίς να έχει έρθει firmware μου δουλεύουν όλα άψογα όπως στα 8αρια παρόλο ότι σαν συσκευή έχει ένα σωρά έξτρα που μπορεί να μην συνεργάζονταν με το stock win10m. Αν σου δουλεύει η preview έχεις όλες τις uwp εφαρμογές και θα αναβαθμίζονται κανονικά. Οι uwp εφαρμογές σήμερα υποστηρίζουν ακόμα και την έκδοση 10240 των Win10. Μέχρι να πάψει να υποστηρίζεται η 10586 που θα σου περάσει η insider τα σημερινά τηλέφωνα θα είναι μουσειακό είδος.

Link to comment
Share on other sites

Καλά βρε παιδιά δεν έγινε και η συντέλεια του κόσμου αν μια συσκευή πχ το 720 δεν θα πάρει τα windows 10. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατόχων τους μια χαρά είναι και με τα 8.1 Για τους πιο φανατικούς τώρα υπάρχει τρόπος μέσω insider να τα πάρουν έστω και λειψά και μετά με το recovery tool να ξαναγυρίσουν στα 8.1! Τελικά η MS έχει λύσεις για όλα. Και αυτά που πήραμε τώρα ουσιαστικά είναι ακόμα σε δοκιμαστική έκδοση αφού δεν προλάβαινε να βγάλει τα firmware updates. Τα κανονικά για τους κοινούς χρήστες θα ρθούν αρκετά αργότερα. Σαν λειτουργικό τώρα εμένα προσωπικά μου φαίνεται καλό και κάπου μετά το καλοκαίρι με την Redstone πιστεύω ότι μπορεί να χτυπήσει στα ίσια τον ανταγωνισμό. Τώρα αν πάει καλά η όχι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Καλό θα ήταν για εμάς τους καταναλωτές να υπάρχει άλλο ένα λειτουργικό απέναντι στο android.
Σκέφτομαι. Άραγε υπάρχω;
Link to comment
Share on other sites

Άλλος supporter leaving the station ή μόνο εγώ?

 

Εγώ, έφυγα ήδη! Διάβασε το σχόλιό μου στην προηγούμενη σελίδα, μην το ξαναγράφω ;)

Edited by Pixel1225
Link to comment
Share on other sites

Είναι πολυ αργα για τη Microsoft στα κινητα. Εχασε τον αερα του καινούριου. Ολοι δικαιολογουσανε πολλά γιατι ξερανε οτι ειναι νεο λειτουργικό, δεν μπορεί αμεσα να ειναι στο επίπεδο αλλων που εχουν χρονια. Τωρα εχει χρόνια και αυτο ομως, και σε πολλά πράγματα ειναι χειροτερα.. Πρακτικά τα Update στα win, αποδείχθηκαν χειροτερα απο android ακομα..

Ποιος σου εγγυάται οτι αν παρεις καινούρια ναυαρχίδα με win10, δε θα βγουν μετα 2 χρονια win11 και δεν θα σε υποστηρίζουν? Κανενας, βαση της συνεχόμενης πρόσφατης ιστορίας μαλλον αυτο θα συμβεί. Και οι developer εφαρμογών φεύγουν ή ασχολούνται ελαχιστα. Οταν το ποσοστό χρηστων μειώνεται, τι μερδος έχεις να δημιουργείς για αυτη την πλατφόρμα? Οταν μαλιστα δεν παίρνουν ολες οι συσκευές την ιδια εκδοση λειτουργικου..

Η Microsoft ειναι, τα ζωα μας αργα. Αντι να κινηται γρηγορότερα απ τους αλλους να καλύψει το χαμενο εδαφος, παει ποιο αργα απο ολους. Τι μια ανακοινωνει τροπους για να τρέξουν ανδροιντ εφαρμογές ωστε να καλυφθει γρηγορα το κενο εφαρμογών, την αλλη τα παιρνει πισω ολα.. Ετσι δε γίνεται δουλειά.. Ακομα και επικοινωνιακα ειναι λαθος αυτο. Τρεφει προσδοκίες και δημιουργει haters. Αν δεν εισαι 100% σιγουρος για κατι μη το ανακοινωνεις. Παιδικά λαθη απο εναν κολοσσό.

Τι λογο εχει καποιος σήμερα να προτιμήσει win κινητό απο android?

Αν τα βαλεις ολα κατω, τα συν και τα πλην, με 1000 στο Android πας..

Edited by sosimple2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ, έφυγα ήδη! Διάβασε το σχόλιό μου στην προηγούμενη σελίδα, μην το ξαναγράφω ;)

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φύγει κάποιος από τα WP, αλλά όχι αυτοί που παραθέτεις. Ναι, η MS είχε πει αυθαίρετα (και λανθασμένα) ότι όλοι θα αναβαθμιστούν. Εσύ όμως μιλάς για την προσωπική σου εμπειρία με ένα κινητό το οποίο βγήκε τον Σεπτέμβρη του '12 και το οποίο ο ίδιος παραδέχεσαι ότι δεν σήκωνε τα 10άρια. Αν θες να είμαστε και τυπολάτρες, για το 820 έχει περάσει και το 36μηνο υποστήριξης που κοκορεύεται η ίδια η MS. Το λάθος λοιπόν ήταν της ΜS η οποία έσπειρε προσδοκίες για συσκευές οι οποίες δεν ήταν εξαρχής να πάρουν τα 10άρια. Αν έλεγε δηλαδή εδώ και καιρό ότι το 820 δεν θα αναβαθμιστεί, θα είχες την ίδια απογοήτευση; Θαρρώ πως όχι, κάτι που φαίνεται και από την Android επιλογή σου όπου αν δεις πάνω από 2χρόνια υποστήριξη πήγαινε παίξε κάνα Τζόκερ.

Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!
Link to comment
Share on other sites

Δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις να βάλεις το insider preview. Στο 930 χωρίς να έχει έρθει firmware μου δουλεύουν όλα άψογα όπως στα 8αρια παρόλο ότι σαν συσκευή έχει ένα σωρά έξτρα που μπορεί να μην συνεργάζονταν με το stock win10m. Αν σου δουλεύει η preview έχεις όλες τις uwp εφαρμογές και θα αναβαθμίζονται κανονικά. Οι uwp εφαρμογές σήμερα υποστηρίζουν ακόμα και την έκδοση 10240 των Win10. Μέχρι να πάψει να υποστηρίζεται η 10586 που θα σου περάσει η insider τα σημερινά τηλέφωνα θα είναι μουσειακό είδος.

 

Τι να σου πω. Για μένα το κινητό είναι και εργαλείο πέραν της προσωπικής χρήσης και δε θέλω να ρισκάρω κολλήματα, κατά λάθος διαγραφές δεδομένων μου, να μπω σε διαδικασίες hard reset κ.λπ... Θα περιμένω να δω reviews από άλλους 920 owners αν έχουν παράπονα και θα το σκεφτώ.

 

Καλά βρε παιδιά δεν έγινε και η συντέλεια του κόσμου αν μια συσκευή πχ το 720 δεν θα πάρει τα windows 10. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατόχων τους μια χαρά είναι και με τα 8.1 Για τους πιο φανατικούς τώρα υπάρχει τρόπος μέσω insider να τα πάρουν έστω και λειψά και μετά με το recovery tool να ξαναγυρίσουν στα 8.1! Τελικά η MS έχει λύσεις για όλα. Και αυτά που πήραμε τώρα ουσιαστικά είναι ακόμα σε δοκιμαστική έκδοση αφού δεν προλάβαινε να βγάλει τα firmware updates. Τα κανονικά για τους κοινούς χρήστες θα ρθούν αρκετά αργότερα.

 

Θα συμφωνούσα μαζί σου αλλά όχι όταν η MS σιγόνταρε όλους τους χρήστες να μην ανησυχούν, ότι update θα το πάρουν όλοι. Οκ δεν είμαι φαντασιόπληκτος, αν έχεις συσκευή 512mb ram σίγουρα δεν είναι δυνατόν να νομίζεις ότι όλα θα είναι απροβλημάτιστα. Αλλά συσκευές σαν την δική μου ή και ακόμα πιο δυνατές για να μην αναβαθμίζονται είναι επειδή η MS δε θέλει να δώσει resources για να το κάνει εφικτό. Αποδεκτό full που η εταιρεία θέλει να προσφέρει υψηλή εμπειρία χρήσης, αποδεκτό και για όλους τους υπόλοιπους που αποφασίζουν να μην την υποστηρίξουν στο τρίτο reboot της.

Για τους φανατικούς που λες, δε το δέχομαι γιατί είναι το ίδιο επιχείρημα που λένε και οι android άνθρωποι. Για να έχεις android της προκοπής πρέπει να rootάρεις. Παρόλο που έχω τις γνώσεις για να θεωρήθώ "power user" αν είναι να χρειάζεσαι να είσαι power user για να πας στα 10, τότε καλύτερα να είμαι power user στο android. Το προτέρημα των windows είναι ότι δεν χρειάζεσαι να είσαι power user. Μια πλατφόρμα δεν μπορεί να στηριχθεί από τους power users, οι απλοί χρήστες είναι το core base.

 

Εγώ, έφυγα ήδη! Διάβασε το σχόλιό μου στην προηγούμενη σελίδα, μην το ξαναγράφω ;)

Κοίτα και εγώ το surface phone σκέφτομαι, επομένως όσο είμαι happy με το 920 μου θα κάνω υπομονή. Όταν πνεύσει τα λοίσθια και δεν υπάρχει κάτι που να κάνει την MS πιο ελκυστική σε μένα τότε θα αναχωρήσω. Προς το παρόν η μόνη επνέδυση που θα ήμουν more than happy να κάνω είναι να πάρω surface tablet.

 

Τι λογο εχει καποιος σήμερα να προτιμήσει win κινητό απο android?

Αν τα βαλεις ολα κατω, τα συν και τα πλην, με 1000 στο Android πας..

Πάρα πολλούς λόγους για μένα. Δε θέλω android εκτός και αν μου το χαρίσουνε. Συμφωνώ με πολλά από αυτά που λες στο ποστ σου αλλά όχι με αυτό. Ωστόσο δε θέλω να το αναλύσω γιατί είναι άσχετο με το θέμα και είναι λόγος για flames.

http://img.photobucket.com/albums/v508/rey620/Banner.png
Link to comment
Share on other sites

Τι λογο εχει καποιος σήμερα να προτιμήσει win κινητό απο android?

Αν τα βαλεις ολα κατω, τα συν και τα πλην, με 1000 στο Android πας..

 

Αρκετούς.

Ειδικά όταν τα χρήματα σου είναι μέχρι 150+/- ευρώ και αγορά μόνο από ελλαδα.

Ενδεικτικά ένας λόγος είναι η lagfree εμπειρία χρήσης με μόλις 1gb ram.

Xiaomi 12 Pro

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς η Microsoft όλα αυτά τα χρόνια έκανε πολλά λάθη και στο πακέτο προστέθηκε και αυτό της αναβάθμισης των παλαιότερων συσκευών σε windows mobile 10.

 

Μπορεί να υπάρχει ο τρόπος μέσω windows insider, αλλά ο περισσότερος κόσμος δε θα καθίσει να ασχοληθεί. Το πρόβλημα όπως αναφέρει και ο Rey_619 πιο πάνω, είναι οι εφαρμογές. Το πιο λογικό οι περισσότεροι developers θα σταματήσουν να τις υποστηρίζουν για να επικεντρωθούν στο 10 και έτσι το πρόβλημα για τους χρήστες 8.1 θα μεγαλώσει.

 

Στο ερώτημα όμως αν το Windows mobile 10 ήρθε για να μείνει, η απάντηση για μένα είναι εννοείται, καθώς στην ουσία είναι το ίδιο λειτουργικό με το Windows 10. Η Microsoft θα συνεχίσει την ανάπτυξη έτσι κι αλλιώς ώστε να έχει ένα εννιαίο οικοσύστημα, οι πωλήσεις των desktop, laptop και tablet που αυτή τη στιγμή που μιλάμε πρέπει να έχουν φτάσει τα 250 εκατομμύρια θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη universal εφαρμογών και μαζί θα ωφεληθούν και οι κάτοχοι windows 10 κινητών.

 

Προσωπικά περιμένω την Build στις 30 Μαρτίου, εκεί πιστεύω θα μάθουμε τι σκοπεύει να κάνει η Microsoft και τι νεο θα φέρει.

Nickolas
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...