VeCo Δημ. March 14, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2009 Κρίνοντας από τους συγγενείς, γνωστούς και φίλους που έχουν Nokia, SE, Samsung κλπ κινητά και έχουμε συζητήσει το θέμα "τί κινητό έχεις και γιατί" είμαι απόλυτα βέβαιος ότι τα 2/3 αυτών δεν ξέρουν απολύτως τίποτα! Η άποψή μου αυτή ενισχύεται όταν κοιτάνε το δικό μου Motorola και ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι δεν είναι άσχημο και τους αρέσει. Απλώς πήραν το κινητό που τους πάσαραν στο μαγαζί ή αγόρασαν αυτό που έχουν "και οι άλλοι". Δε νομίζω πως είπα το αντίθετο. Αλλά όταν το δείγμα σου είναι οι 100 συγγενείς/φίλοι, δεν είναι το ίδιο αντιπροσωπευτικό με το δείγμα των 2 δις κατόχων κινητών παγκοσμίως. Η μικρότερη εξάπλωση της συγκεκριμένης μάρκας δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με χαμηλότερη ποιότητα των προϊόντων της αλλά με άλλους λόγους, ένας εκ των οποίων είναι και αυτός που ανέφερε ο stefidis. Η Motorola δεν έχει μικρότερη εξάπλωση. Έχει συνεχή φθίνουσα πορεία. Και καλό θα ήταν οι θιασώτες της να βρουν για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό, από το να προσπαθούν να μας πείσουν για την ανωτερότητα της. Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefidis Δημ. March 14, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2009 Δε νομίζω πως είπα το αντίθετο. Αλλά όταν το δείγμα σου είναι οι 100 συγγενείς/φίλοι, δεν είναι το ίδιο αντιπροσωπευτικό με το δείγμα των 2 δις κατόχων κινητών παγκοσμίως. Επίσης 2 δις άνθρωποι οδηγούν VW τη στιγμή που πολύ λιγότεροι οδηγούν SAAB. Αυτό εσένα σου λέει ότι η VW είναι καλύτερη από τη SAAB κι ότι όλοι όσοι αγοράζουν SAAB είναι όσο βλάκες είμαστε κι εμείς που αγοράζουμε Motorola; Νομίζω ότι έχω διευκρινίσει το ότι ήμουν για 10+ χρόνια από τους καλύτερους πελάτες της Nokia οπότε οι λόγοι που "άλλαξα" είναι πολύ βαθύτεροι και πιο τεκμηριωμένοι απ' όσο νομίζεις! Το topic αυτό υποθέτω ότι έγινε για να πει ο καθένας τη γνώμη του και σε όλο το topic είσαι ο μοναδικός που ενοχλείται και αντιδράει από κάποια γνώμη. Δε θα μαλώσουμε κιόλας για το ποιά είναι η καλύτερη! Η καλύτερη είναι αυτή που γουστάρει ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όχι αυτή που επιλέγουν 2 δις άνθρωποι οι οποίοι στηρίζουν την επιλογή τους στην ψυχολογία της μάζας. Παράθεση https://www.fragile.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. March 14, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2009 Ότι να 'ναι όμως... Επίσης 2 δις άνθρωποι οδηγούν VW τη στιγμή που πολύ λιγότεροι οδηγούν SAAB. Αυτό εσένα σου λέει ότι η VW είναι καλύτερη από τη SAAB κι ότι όλοι όσοι αγοράζουν SAAB είναι όσο βλάκες είμαστε κι εμείς που αγοράζουμε Motorola; Κατ' αρχή, το ο-θεός-να-το-κάνει παράδειγμα σου μπάζει από παντού. Κατά δεύτερον, δεν είπα ποτέ μου ότι όσοι αγοράζουν Motorola είναι βλάκες. Πάμε παρακάτω. Νομίζω ότι έχω διευκρινίσει το ότι ήμουν για 10+ χρόνια από τους καλύτερους πελάτες της Nokia οπότε οι λόγοι που "άλλαξα" είναι πολύ βαθύτεροι και πιο τεκμηριωμένοι απ' όσο νομίζεις! Βαθύτεροι και τεκμηριωμένοι λόγοι για ένα κινητό τηλέφωνο... Εντάξει, γούστο σου και καπέλο σου να αγοράζεις Motorola, ή Nokia, ή Saab, αλλά εμένα αυτό δε μου λέει απολύτως τίποτα... Το ότι είχες Nokia και πλέον δεν την πας σημαίνει ότι δεν σε ικανοποιεί. Αλλά μην προσπαθείς να βρεις δίκαιο στο να λες ότι έχουν λάθος όλοι όσοι δεν αγοράζουν Motorola. Το topic αυτό υποθέτω ότι έγινε για να πει ο καθένας τη γνώμη του και σε όλο το topic είσαι ο μοναδικός που ενοχλείται και αντιδράει από κάποια γνώμη. Δε θα μαλώσουμε κιόλας για το ποιά είναι η καλύτερη! Η καλύτερη είναι αυτή που γουστάρει ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όχι αυτή που επιλέγουν 2 δις άνθρωποι οι οποίοι στηρίζουν την επιλογή τους στην ψυχολογία της μάζας. Από τη στιγμή που επιμένεις να παρουσιάζεις ως τεκμηριωμένα στοιχεία τα οποία θα πείσουν για την ανωτερότητα της Motorola τους «βαθύτερους λόγους» σου, συγγνώμη, αλλά λέμε ότι θέλουμε. Όσο για τη ψυχολογία της μάζας, ότι να 'ναι. Όταν ήταν η Motorola δεύτερη σε πωλήσεις δεν υπήρχε ψυχολογία της μάζας; Υ.Γ. Το δεύτερο μου κινητό είναι Motorola. Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Eastwood Δημ. March 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2009 [...]Και καλό θα ήταν οι θιασώτες της να βρουν για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό, από το να προσπαθούν να μας πείσουν για την ανωτερότητα της. Λάθος. Καλό θα ήταν αυτοί που διοικούν και διαχειρίζονται το συγκεκριμένο τμήμα της εταιρείας να βρουν γιατί πουλάνε μικρότερο αριθμό συσκευών από ότι παλιότερα. Οι "θιασώτες" θα εξακολουθούν να τις προτιμούν όσο θεωρούν ότι είναι καλύτερες/ωραιότερες/πιο συμφέρουσες από αυτές των ανταγωνιστών. Παράθεση Πωλείται Motorola VE66 ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. March 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2009 Λάθος. Καλό θα ήταν αυτοί που διοικούν και διαχειρίζονται το συγκεκριμένο τμήμα της εταιρείας να βρουν γιατί πουλάνε μικρότερο αριθμό συσκευών από ότι παλιότερα. Οι "θιασώτες" θα εξακολουθούν να τις προτιμούν όσο θεωρούν ότι είναι καλύτερες/ωραιότερες/πιο συμφέρουσες από αυτές των ανταγωνιστών. Όχι. Οι θιασώτες ακριβώς επειδή τις προτιμούν για οποιοδήποτε λόγο κι αν είναι αυτός, καλό θα ήταν να αφαιρέσουν τις παρωπίδες και να δουν πως η εταιρεία βουλιάζει αύτανδρη. Οπότε από το να προσπαθούν να πείσουν ότι είναι καλύτερη θα έπρεπει να αναγνωρίζουν τα λάθη που έχει κάνει και τα σημεία στα οποία προφανώς μειονεκτεί έναντι του ανταγωνισμού. Εκτός κι αν επιστρέψουμε στο ίδιο σημείο - πως είναι καλύτερη σε όλα αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο όλο πέφτουν οι πωλήσεις της... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Eastwood Δημ. March 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2009 Μάλιστα. Από τα γραφόμενά μας κατάλαβα ότι το μόνο που βουλιάζει αύτανδρο είναι η πιθανότητα συνεννόησής μας. Οπότε ας αγοράσει ο καθένας μας ό,τι θέλει. Τέλος. Παράθεση Πωλείται Motorola VE66 ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. March 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2009 Μάλιστα. Από τα γραφόμενά μας κατάλαβα ότι το μόνο που βουλιάζει αύτανδρο είναι η πιθανότητα συνεννόησής μας. Οπότε ας αγοράσει ο καθένας μας ό,τι θέλει. Τέλος. Δε νομίζω ότι γράφω κάτι το τόσο δυσνόητο. Εν πάση περιπτώσει. Υ.Γ. Δεν σε υποχρεώνει κανένας να συζητάς. :) Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefidis Δημ. March 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2009 Ότι να 'ναι όμως... Τι ακριβώς δεν κατάλαβες; Πες μου για να σου το κάνω "νιανιά". Κατ' αρχή, το ο-θεός-να-το-κάνει παράδειγμα σου μπάζει από παντού. Αν εξαιρέσεις ότι στη μια περίπτωση μιλάμε για 200-300 ευρώ ενώ στην άλλη 20.000-30.000 ευρώ, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Από που μπάζει λοιπόν; Κατά δεύτερον, δεν είπα ποτέ μου ότι όσοι αγοράζουν Motorola είναι βλάκες. Δε σου το χρέωσε κανείς. Εγώ το είπα. Χάριν του λόγου. Βαθύτεροι και τεκμηριωμένοι λόγοι για ένα κινητό τηλέφωνο... Εντάξει, γούστο σου και καπέλο σου να αγοράζεις Motorola, ή Nokia, ή Saab, αλλά εμένα αυτό δε μου λέει απολύτως τίποτα... Το ότι είχες Nokia και πλέον δεν την πας σημαίνει ότι δεν σε ικανοποιεί. Αλλά μην προσπαθείς να βρεις δίκαιο στο να λες ότι έχουν λάθος όλοι όσοι δεν αγοράζουν Motorola. Εννοείται ότι είναι γούστο μου και καπέλο μου όπως και όλων. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημά σου. Δεν επιχείρησα ποτέ και σε κανένα post μου να προσυλητίσω κανέναν. Από τη στιγμή που επιμένεις να παρουσιάζεις ως τεκμηριωμένα στοιχεία τα οποία θα πείσουν για την ανωτερότητα της Motorola τους «βαθύτερους λόγους» σου, συγγνώμη, αλλά λέμε ότι θέλουμε. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά μέτρα και σταθμά! Έτσι κι εσύ, έτσι κι εγώ. ;) Και δε θεωρώ και τόσο φρόνιμο να χρησιμοποιούμε λέξεις όπως η "ανωτερώτητα"! Για κινητά τηλέφωνα μιλάμε, όχι για υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας! Όσο για τη ψυχολογία της μάζας, ότι να 'ναι. Όταν ήταν η Motorola δεύτερη σε πωλήσεις δεν υπήρχε ψυχολογία της μάζας; Ρητορική είναι η ερώτηση; Πάντα υπάρχει η ψυχολογία της μάζας. Ότι κάνουν οι πολλοί, θεωρείται "καλό". EDIT: Το δεύτερο μου κινητό είναι Motorola. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο πρέπει να το γνωρίζω αυτό; Μου δίνεις την εντύπωση ότι αισθάνεσαι υπόλογος για κάτι χωρίς φυσικά να υπάρχει λόγος! Παράθεση https://www.fragile.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAZR2 Δημ. March 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2009 Πλέον μεγάλο ρόλο παίζει το marketing. Οι περισσότεροι χρήστες κινητών δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν χρησιμοποιήσει ούτε τις μισές από τις λειτουργίες που έχει το "σούπερ ντούπερ" κινητό τους αλλά απλά τους αρκεί να ξέρουν οτι υπάρχουν και οτι το κινητό τους μπορεί να ψήσει μέχρι καφέ άσχετα αν δεν έχουν ιδέα πως γίνεται αυτό!:wacko: Τα πιο άνώτερα κινητά της εταιρίας έχουν όλα τα απαραίτητα που ένας μέσος χρήστης θα χρειαστεί αλλά δυστυχώς άλλες εταιρίες έχουν πιο μοντέρνα λογισμικά με πολλές δυνατότητες, τα κινητά τους έχουν πιο πολλές λειτουργίες κλπ και αυτό για κάποιον υποψήφιο αγοραστή παίζει το ρόλο του καθότι είναι και θέμα ψυχολογίας. Πολλές φορές έχω δει σε καταστήματα πελάτες να ρωτούν τον πωλητή τι να αγοράσουν ή ποια εταιρία θεωρείται καλή και ο καθένας ανάλογα με τις προτιμήσεις του προτείνει στο πελάτη τι αρέσει στην ουσία στον ίδιο! Δυστυχώς η Motorola δεν έχει από όσο έχω διαπιστώσει συμπάθειες ανάμεσα στους πωλητές οπότε σπάνια την προτείνουν. Σε κάθε πάντως περίπτωση η ουσία είναι οτι η εταιρία πρέπει επιτέλους να βγάλει νέα μοντέλα που να ακολουθούν τις τάσεις της εποχής, όμορφα μοντέλα αλλά με σύγχρονες και αυξημένες δυνατότητες, με σύγχρονο λογισμικό και σε καλές τιμές. Τι στιγμή που καλώς κακώς ο πελάτης θέλει το κινητό του π.χ. να έχει πεντάρα κάμερα έστω και αν βγάζει δέκα φωτογραφίες το χρόνο δεν μπορεί η εταιρία να επιμένει σε δυάρες κάμερες! Η εταιρία φαίνεται οτι δεν έχει αντιληφθεί την νοοτροπία των πελατών και αυτό της κοστίζει πολύ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. March 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2009 Να το πάμε λίγο παρακάτω... Συγκρίνετε απλά τις ιστοσελίδες της Motorola και της Nokia...Γελάει ο κόσμος... Συγκρίνετε το Nokia Tools (δε θυμάμαι πώς λέγεται ακριβώς) με το Motorola Phone Tools. Δε γίνεται καν σύγκριση... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefidis Δημ. March 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2009 Να το πάμε λίγο παρακάτω... Συγκρίνετε απλά τις ιστοσελίδες της Motorola και της Nokia...Γελάει ο κόσμος... Συγκρίνετε το Nokia Tools (δε θυμάμαι πώς λέγεται ακριβώς) με το Motorola Phone Tools. Δε γίνεται καν σύγκριση... Φαντάζομαι αναφέρεσαι στην αισθητική πλευρά γιατί και οι 2 ιστοσελίδες, την κάνουν τη δουλειά τους αν κι εγώ προτιμώ της Motorola γιατί στης Nokia μπορείς να παραπλανηθείς πολύ εύκολα και να καταλήξεις να χαζεύεις πράγματα που δε σε ενδιαφέρουν καθόλου. Όσο για τις αντίστοιχες βοηθητικές εφαρμογές τους, ότι κάνει το PC Suite, κάνει και το Motorola Phone Tools με τη διαφορά ότι το πρώτο είναι πιο "μακιγιαρισμένο". Οπότε και πάλι καταλήγουμε στα ίδια πράγματα. Τέλος επειδή κάποιος αναφέρθηκε στις κάμερες λέγοντας ότι η Moto επιμένει στις 2mp ενώ η εποχή προστάζει τουλάχιστον 5mp (προσωπικά βολεύομαι με μια Pentax Optio A20 η οποία έχει αισθητήρα 10mp), υπενθυμίζω ότι ακόμα υπάρχουν στα ράφια των καταστημάτων μοντέλα της φινλανδικής αλλά και της σουηδοιαπωνικής με 2mp και επίσης η Moto μπορεί στα περισσότερα να έχει 2mp αλλά έχει κατασκευάσει και 3.2mp (Z10) αλλά και 5mp (ZN5) και μάλιστα με οπτικά μέρη Kodak. Δε διαφωνώ στο ότι αυτή τη στιγμή η Moto στην Ευρώπη τρώει σκόνη ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ από τις 2 σκανδιναβικές για κάποιους συγκεκριμένους λόγους (προσωπικά πιστεύω κυρίως λόγω κακού marketing και ΜΗ διαφήμισης), αλλά να μην υπερβάλλουμε κιόλας. Παράθεση https://www.fragile.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. March 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2009 Όχι μόνο από τις 2 σκανδιναβικές... Επίσης,η Motorola έχει κατασκευάσει ένα (1) τηλέφωνο με 3άρα κάμερα το οποίο ήταν και ακριβό και έτρεχε δύσχρηστο και όχι καθημερινό λειτουργικό.Οι άλλοι έχουν βγάλει 25 τηλέφωνα με 3άρες κάμερες με διαφορετικά λειτουργικά,με χίλιες δυο επιλογές και και... Πάμε στις 5άρες κάμερες τώρα.Η Motorola έχει βγάλει ένα (1) τηλέφωνο με τέτοια κάμερα,χωρίς 3G,με video recording 176x144 (αν είναι δυνατόν) και με αμφιλεγόμενο σχεδιασμό...Οι άλλοι ξέρεις πόσα....; Και μιλάμε για τη "ναυαρχίδα" της Moto... Ε,πώς να αγοράσει ο καταναλωτής Motorola φίλε μου...Πας στα καταστήματα και προωθούν ακόμα το V3 και το V3i σε ροζ και άσπρο του πάγου...Αν είναι δυνατόν... Επίτρεψε μου ακόμα να διατηρώ αμφιβολίες για την ταχύτητα του MOTOMAGX,έχει η αδερφή μου το MotoJewel,και μόλις το πήρε (είχε ένα SE K600 πριν) μου λέει, "γιατί είναι τόσο αργό?"... Και αυτά στα λέει ένας fan της Motorola που αγόρασε το V3xx την πρώτη μέρα που βγήκε στην Ελλάδα 341 ευρώ... Επίσης,είμαι moderator σε αρκετά Motorola forums και έχω ξενυχτήσει για να φτιάχνω διάφορα πράγματα για τα Motorola αλλά την αλήθεια τη λέω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAZR2 Δημ. March 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2009 Φίλε στεφίδη, μπορεί όπως λες το τελικό αποτέλεσμα να είναι το ίδιο και με τις δυο σουίτες αλλά σημασία έχει και πώς φτάνει κανείς μέχρι εκεί, δηλαδή πόσο απλά, γρήγορα, αποτελεσματικά κλπ. Με την ίδια λογική και με ένα pc με windows 95 μια χαρά την κάνει κάποιος τη δουλειά του αν δεν έχει πολλές απαιτήσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν θέλει κάτι καλύτερο. Ο κόσμος και η τεχνολογία εξελίσονται. Όσο για τις κάμερες που ανέφερα ως παράδειγμα, η motorola έχει μόνο ένα μοντέλο (το δικό σου και πριν το Ζ8) με τριάρα κάμερα και μόνο το ΖΝ5 με πεντάρα κάμερα αντίθετα με τις άλλες εταιρίες που έχουν πολλά και ποικίλα μοντέλα με όλων των ειδών τις κάμερες και δυνατότητες. Δεν δείνει δηλάδή στον πελάτη τη δυνατότητα επιλογής, ή θα πάρει το ένα και μοναδικό μοντέλο που έχει ή τίποτα, τραγικό λάθος! Εξάλλου όπως είπα όλα είναι και θέμα μάρκετινγκ, ακόμα και μια απαρχαιωμένη σχεδιαστικά ιστοσελίδα δημιουργεί κακή εντύπωση και άρα ψυχολογία στον επισκέπτη και του δείνει την εντύπωση οτι η εταιρία έχει μείνει πίσω και στην περίπτωση της Motorola δυστυχώς αυτό αντικατοπτρίζει και την ζοφερή πραγματικότητα σχετικά με την κατάσταση στην οποία η εταιρία έχει περιέλθει. Απλά η εταιρία δείχνει να έχει χάσει την επαφή της με την πραγματικότητα. Καλώς κακώς δεν αρκεί απλά να έχει μια ιστοσελίδα, μια σουίτα εργαλείων και πέντε-έξι μοντέλα ακόμα και αν είναι καλά. Πρέπει κιόλας να δείχνει οτι είναι μέσα στα πράγματα, ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις. Οι εταιρίες ήδη κυκλοφορούν μοντέλα με οκτάρες κάμερες και ετοιμάζουν δωδεκάρες και η Motorola μόλις πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής κινητό της με πεντάρα και βέβαια ούτε λόγος για οκτάρες κλπ, αυτό και μόνο τα λέει όλα για την πορεία της εταιρίας. Μην κρίνεις μόνο από τον εαυτό σου, προσπάθησε να δεις σφερικότερα τα πράγματα. Εσύ μπορεί να βολέυεσαι με κινητό με μικρή κάμερα και να πάρεις κανονική ψηφιακή, πολλοί άλλοι όμως θέλουν να έχουν στο κινητό τους καλή κάμερα γιατί έτσι είναι η μόδα ή γιατί έτσι τους έμαθαν οι ίδιες οι εταιρίες ή γιατί δεν γνωρίζουν οτι και η καλύτερη κάμερα κινητού είναι χειρότερη από μια κανονική ψηφιακή. Καλώς κακώς έτσι έχουν τα πράγματα και όποιος δεν ακολουθήσει το ρεύμα θα βρεθεί έξω από το παιχνίδι και αυτό έχει πάθει ήδη η Motorola. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. March 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2009 Αν εξαιρέσεις ότι στη μια περίπτωση μιλάμε για 200-300 ευρώ ενώ στην άλλη 20.000-30.000 ευρώ, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Από που μπάζει λοιπόν; Εάν δεν μπορείς να καταλάβεις μόνος σου τη διαφορά, δεν υπάρχει λόγος να συζητούμε καν. Εννοείται ότι είναι γούστο μου και καπέλο μου όπως και όλων. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημά σου. Δεν επιχείρησα ποτέ και σε κανένα post μου να προσυλητίσω κανέναν. Ότι να 'ναι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα έχω όταν προσπαθείς να με πείσεις ότι έχεις δίκαιο με επιχειρήματα δικής σου κατασκευής. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά μέτρα και σταθμά! Έτσι κι εσύ, έτσι κι εγώ. ;) Και δε θεωρώ και τόσο φρόνιμο να χρησιμοποιούμε λέξεις όπως η "ανωτερώτητα"! Για κινητά τηλέφωνα μιλάμε, όχι για υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας! Δεκτά και τα δύο. Ρητορική είναι η ερώτηση; Πάντα υπάρχει η ψυχολογία της μάζας. Ότι κάνουν οι πολλοί, θεωρείται "καλό". Ίσως ναι. Αυτό όμως ελαχιστοποιείται όταν η αγορά είναι τέτοιου μεγέθους. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο πρέπει να το γνωρίζω αυτό; Μου δίνεις την εντύπωση ότι αισθάνεσαι υπόλογος για κάτι χωρίς φυσικά να υπάρχει λόγος! Το ανέφερα γιατί δεν θέλω να νομίζει ο οποιοσδήποτε πως είμαι πολέμιος της Motorola. Αντιθέτως την συμπαθώ πολύ περισσότερο από τη Nokia ή την LG. Απλά αναγνωρίζω τις εμμονές της που την οδήγησαν εκεί που είναι. Πλέον μεγάλο ρόλο παίζει το marketing. Οι περισσότεροι χρήστες κινητών δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν χρησιμοποιήσει ούτε τις μισές από τις λειτουργίες που έχει το "σούπερ ντούπερ" κινητό τους αλλά απλά τους αρκεί να ξέρουν οτι υπάρχουν και οτι το κινητό τους μπορεί να ψήσει μέχρι καφέ άσχετα αν δεν έχουν ιδέα πως γίνεται αυτό! Φυσικά και είναι αλήθεια αυτό. Αλλά το φαινόμενο αυτό δεν σημαίνει πως έχει άμεση σχέση με τις πωλήσεις. Το να έχει το κινητό σου WiFi λ.χ., το έχει είτε είναι Sony Ericsson, είτε Motorola, είτε Nokia. Το κινητό που το έχει θα πουλήσει για να λέει ο κάτοχος του ότι η συσκευή του το έχει ως χαρακτηριστικό. Το αν ξέρεις να το χρησιμοποιεί είναι άλλο θέμα. Πολλές φορές έχω δει σε καταστήματα πελάτες να ρωτούν τον πωλητή τι να αγοράσουν ή ποια εταιρία θεωρείται καλή και ο καθένας ανάλογα με τις προτιμήσεις του προτείνει στο πελάτη τι αρέσει στην ουσία στον ίδιο! Δυστυχώς η Motorola δεν έχει από όσο έχω διαπιστώσει συμπάθειες ανάμεσα στους πωλητές οπότε σπάνια την προτείνουν. Και αυτό επίσης είναι αλήθεια. Αλλά και πάλι, το μέγεθος της αγοράς ελαχιστοποιεί τον παράγοντα αυτό. Λ.χ. στις ΗΠΑ η Motorola ήταν πάντα από τις αγαπημένες. Σε κάθε πάντως περίπτωση η ουσία είναι οτι η εταιρία πρέπει επιτέλους να βγάλει νέα μοντέλα που να ακολουθούν τις τάσεις της εποχής, όμορφα μοντέλα αλλά με σύγχρονες και αυξημένες δυνατότητες, με σύγχρονο λογισμικό και σε καλές τιμές. Τι στιγμή που καλώς κακώς ο πελάτης θέλει το κινητό του π.χ. να έχει πεντάρα κάμερα έστω και αν βγάζει δέκα φωτογραφίες το χρόνο δεν μπορεί η εταιρία να επιμένει σε δυάρες κάμερες! Η εταιρία φαίνεται οτι δεν έχει αντιληφθεί την νοοτροπία των πελατών και αυτό της κοστίζει πολύ. Α γειά σου. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Τέλος επειδή κάποιος αναφέρθηκε στις κάμερες λέγοντας ότι η Moto επιμένει στις 2mp ενώ η εποχή προστάζει τουλάχιστον 5mp (προσωπικά βολεύομαι με μια Pentax Optio A20 η οποία έχει αισθητήρα 10mp), υπενθυμίζω ότι ακόμα υπάρχουν στα ράφια των καταστημάτων μοντέλα της φινλανδικής αλλά και της σουηδοιαπωνικής με 2mp και επίσης η Moto μπορεί στα περισσότερα να έχει 2mp αλλά έχει κατασκευάσει και 3.2mp (Z10) αλλά και 5mp (ZN5) και μάλιστα με οπτικά μέρη Kodak. Δε διαφωνώ στο ότι αυτή τη στιγμή η Moto στην Ευρώπη τρώει σκόνη ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ από τις 2 σκανδιναβικές για κάποιους συγκεκριμένους λόγους (προσωπικά πιστεύω κυρίως λόγω κακού marketing και ΜΗ διαφήμισης), αλλά να μην υπερβάλλουμε κιόλας. Για αυτά προσυπογράφω την απάντηση του bomber. Όχι μόνο από τις 2 σκανδιναβικές... Επίσης,η Motorola έχει κατασκευάσει ένα (1) τηλέφωνο με 3άρα κάμερα το οποίο ήταν και ακριβό και έτρεχε δύσχρηστο και όχι καθημερινό λειτουργικό.Οι άλλοι έχουν βγάλει 25 τηλέφωνα με 3άρες κάμερες με διαφορετικά λειτουργικά,με χίλιες δυο επιλογές και και... Πάμε στις 5άρες κάμερες τώρα.Η Motorola έχει βγάλει ένα (1) τηλέφωνο με τέτοια κάμερα,χωρίς 3G,με video recording 176x144 (αν είναι δυνατόν) και με αμφιλεγόμενο σχεδιασμό...Οι άλλοι ξέρεις πόσα....; Και μιλάμε για τη "ναυαρχίδα" της Moto... Ε,πώς να αγοράσει ο καταναλωτής Motorola φίλε μου...Πας στα καταστήματα και προωθούν ακόμα το V3 και το V3i σε ροζ και άσπρο του πάγου...Αν είναι δυνατόν... Επίτρεψε μου ακόμα να διατηρώ αμφιβολίες για την ταχύτητα του MOTOMAGX,έχει η αδερφή μου το MotoJewel,και μόλις το πήρε (είχε ένα SE K600 πριν) μου λέει, "γιατί είναι τόσο αργό?"... Και αυτά στα λέει ένας fan της Motorola που αγόρασε το V3xx την πρώτη μέρα που βγήκε στην Ελλάδα 341 ευρώ... Επίσης,είμαι moderator σε αρκετά Motorola forums και έχω ξενυχτήσει για να φτιάχνω διάφορα πράγματα για τα Motorola αλλά την αλήθεια τη λέω... Δεν έχω κάτι να προσθέσω σε αυτά. Φίλε στεφίδη, μπορεί όπως λες το τελικό αποτέλεσμα να είναι το ίδιο και με τις δυο σουίτες αλλά σημασία έχει και πώς φτάνει κανείς μέχρι εκεί, δηλαδή πόσο απλά, γρήγορα, αποτελεσματικά κλπ. Με την ίδια λογική και με ένα pc με windows 95 μια χαρά την κάνει κάποιος τη δουλειά του αν δεν έχει πολλές απαιτήσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν θέλει κάτι καλύτερο. Ο κόσμος και η τεχνολογία εξελίσονται. Όσο για τις κάμερες που ανέφερα ως παράδειγμα, η motorola έχει μόνο ένα μοντέλο (το δικό σου και πριν το Ζ8) με τριάρα κάμερα και μόνο το ΖΝ5 με πεντάρα κάμερα αντίθετα με τις άλλες εταιρίες που έχουν πολλά και ποικίλα μοντέλα με όλων των ειδών τις κάμερες και δυνατότητες. Δεν δείνει δηλάδή στον πελάτη τη δυνατότητα επιλογής, ή θα πάρει το ένα και μοναδικό μοντέλο που έχει ή τίποτα, τραγικό λάθος! Εξάλλου όπως είπα όλα είναι και θέμα μάρκετινγκ, ακόμα και μια απαρχαιωμένη σχεδιαστικά ιστοσελίδα δημιουργεί κακή εντύπωση και άρα ψυχολογία στον επισκέπτη και του δείνει την εντύπωση οτι η εταιρία έχει μείνει πίσω και στην περίπτωση της Motorola δυστυχώς αυτό αντικατοπτρίζει και την ζοφερή πραγματικότητα σχετικά με την κατάσταση στην οποία η εταιρία έχει περιέλθει. Απλά η εταιρία δείχνει να έχει χάσει την επαφή της με την πραγματικότητα. Καλώς κακώς δεν αρκεί απλά να έχει μια ιστοσελίδα, μια σουίτα εργαλείων και πέντε-έξι μοντέλα ακόμα και αν είναι καλά. Πρέπει κιόλας να δείχνει οτι είναι μέσα στα πράγματα, ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις. Οι εταιρίες ήδη κυκλοφορούν μοντέλα με οκτάρες κάμερες και ετοιμάζουν δωδεκάρες και η Motorola μόλις πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής κινητό της με πεντάρα και βέβαια ούτε λόγος για οκτάρες κλπ, αυτό και μόνο τα λέει όλα για την πορεία της εταιρίας. Μην κρίνεις μόνο από τον εαυτό σου, προσπάθησε να δεις σφερικότερα τα πράγματα. Εσύ μπορεί να βολέυεσαι με κινητό με μικρή κάμερα και να πάρεις κανονική ψηφιακή, πολλοί άλλοι όμως θέλουν να έχουν στο κινητό τους καλή κάμερα γιατί έτσι είναι η μόδα ή γιατί έτσι τους έμαθαν οι ίδιες οι εταιρίες ή γιατί δεν γνωρίζουν οτι και η καλύτερη κάμερα κινητού είναι χειρότερη από μια κανονική ψηφιακή. Καλώς κακώς έτσι έχουν τα πράγματα και όποιος δεν ακολουθήσει το ρεύμα θα βρεθεί έξω από το παιχνίδι και αυτό έχει πάθει ήδη η Motorola. Όπως επίσης ούτε και σε αυτά... Υ.Γ. Μήπως το θέμα να γινόταν Motorola's Future. Τόση συζήτηση έχουμε ρίξει, είναι κρίμα να μένει αυτός το τίτλος... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefidis Δημ. March 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2009 Εάν δεν μπορείς να καταλάβεις μόνος σου τη διαφορά, δεν υπάρχει λόγος να συζητούμε καν. Όχι δε μπορώ! Θα μου εξηγήσεις; Αν πάλι θεωρείς πως δεν είμαι του επιπέδου σου και καταδέχεσαι να συζητήσεις αποκλειστικά με ανθρώπους του επιπέδου σου (τι άλλο να καταλάβει κανείς από τα παραπάνω...), τότε τι να κάνουμε... Δεν πειράζει! :X Ότι να 'ναι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα έχω όταν προσπαθείς να με πείσεις ότι έχεις δίκαιο με επιχειρήματα δικής σου κατασκευής. Πρόβλημα έχεις χωρίς λόγο! Δεν έχω όρεξη αλλά ούτε και συμφέρον να πείσω κανέναν για το τι κινητό να πάρει! Έλεος, έχω πιο σοβαρά προβλήματα! Το ανέφερα γιατί δεν θέλω να νομίζει ο οποιοσδήποτε πως είμαι πολέμιος της Motorola. Αντιθέτως την συμπαθώ πολύ περισσότερο από τη Nokia ή την LG. Απλά αναγνωρίζω τις εμμονές της που την οδήγησαν εκεί που είναι. Νομίζω ότι θέλεις να δημιουργήσεις θέμα από το πουθενά! Δεν αρνήθηκα κανένα από τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί. Είπα απλά (πόσες φορές ακόμα θα το πω άραγε...) ότι για κάποιους λόγους (κάποιους τους ανέφερα κάποιους δε μπορώ) ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ! Μπορεί σε 5 χρόνια να σταματήσει να με καλύπτει και να προτιμώ οποιαδήποτε άλλη για λόγους που θα ισχύουν τότε. Γιατί δε με καταλαβαίνεις; Αλήθεια, θέλεις να μοιραστείς μαζί μας το τι θεωρείς εμμονές; Υ.Γ. Μήπως το θέμα να γινόταν Motorola's Future. Τόση συζήτηση έχουμε ρίξει, είναι κρίμα να μένει αυτός το τίτλος... Δεν έχεις κι άδικο... bomber21 + RAZR2 Δεν έχετε άδικο. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω και με σας αλλά και με το φίλο VeCo, είναι το γιατί με αρπάξατε όλοι απ' τα μούτρα μόλις τόλμησα να ξεστομίσω ότι προτιμώ τη Motorola από όλες τις υπόλοιπες! Πρέπει δηλαδή μετά από αυτή μου τη δήλωση να βγώ και να πώ "είμαι χαζός" ή "είμαι άσχετος από κινητά" για να δικαιολογηθεί αυτή μου η επιλογή; Όχι ρε παιδιά, ούτε χαζός είμαι, ούτε άσχετος από κινητά! Τα έχω 400 και το πρώτο μου κινητό το πήρα όταν πήγαινα Β' Γυμνασίου σε μια εποχή που εγώ κι άλλοι 2-3 είχαν κινητό σε όλο το σχολείο (1996-1997). Κάτι ξέρω κι εγώ. Παράθεση https://www.fragile.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. March 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2009 Όχι δε μπορώ! Θα μου εξηγήσεις; Αν πάλι θεωρείς πως δεν είμαι του επιπέδου σου και καταδέχεσαι να συζητήσεις αποκλειστικά με ανθρώπους του επιπέδου σου (τι άλλο να καταλάβει κανείς από τα παραπάνω...), τότε τι να κάνουμε... Δεν πειράζει! :X Ok. Λοιπόν, το παράδειγμα σου δεν ευσταθεί για τους εξής λόγους: 1) Η αγορά κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως αποτελείται από: Nokia, Samsung, LG, Motorola, Sony Ericsson, άλλες. Σύνολο με το ζόρι 20 διαφορετικές εταιρείες. Η αγορά αυτοκινήτων αποτελείται από πάνω από 100 διαφορετικές εταιρείες. 2) Το φθηνότερο κινητό τηλέφωνο κοστίζει περίπου 50 ευρώ ευρώ και το ακριβότερο 800-900 (εξαιρώ τα Vertu και τα λοιπά χειροποίητα). Το φθηνότερο αμάξι κοστίζει 5000 ευρώ και το ακριβότερο 200.000 (και πάλι εξαιρώ χειροποίητα, exotics και supercars). Άρα η απόκκλιση των τιμών είναι πολύ διαφορετική. 3) Δεν υπάρχει στην αγορά αυτοκινήτων καμία εταιρεία με ποσοστό αγοράς παρόμοιο με της Nokia. Άσε που Volkswagen και Saab δεν βρίσκονται στην ίδια κατηγορία πελατών, αλλά ξεφεύγουμε αν το αναλύσω αυτό. Εν ολίγοις, δεν είναι η Motorola Saab, ούτε η Nokia Volkswagen (άσχετο, αλλά το αντίστοιχο της Nokia θα μπορούσε να είναι η Toyota). Πρόβλημα έχεις χωρίς λόγο! Δεν έχω όρεξη αλλά ούτε και συμφέρον να πείσω κανέναν για το τι κινητό να πάρει! Έλεος, έχω πιο σοβαρά προβλήματα! Πολύ καλά. :) Νομίζω ότι θέλεις να δημιουργήσεις θέμα από το πουθενά! Δεν αρνήθηκα κανένα από τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί. Είπα απλά (πόσες φορές ακόμα θα το πω άραγε...) ότι για κάποιους λόγους (κάποιους τους ανέφερα κάποιους δε μπορώ) ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ! Μπορεί σε 5 χρόνια να σταματήσει να με καλύπτει και να προτιμώ οποιαδήποτε άλλη για λόγους που θα ισχύουν τότε. Γιατί δε με καταλαβαίνεις; Καλά, εσύ δεν έλεγες ότι η Motorola είναι καλύτερη και ότι οι υπόλοιποι αγοράζουν άλλα κινητά λόγω της ψυχολογίας της μάζας; :confused: Αλήθεια, θέλεις να μοιραστείς μαζί μας το τι θεωρείς εμμονές; Το έχω κάνει πολλάκις και έχει μόνο δύο γράμματα. V3. Δεν έχεις κι άδικο... Το ξέρω. :p bomber21 + RAZR2 Δεν έχετε άδικο. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω και με σας αλλά και με το φίλο VeCo, είναι το γιατί με αρπάξατε όλοι απ' τα μούτρα μόλις τόλμησα να ξεστομίσω ότι προτιμώ τη Motorola από όλες τις υπόλοιπες! Πρέπει δηλαδή μετά από αυτή μου τη δήλωση να βγώ και να πώ "είμαι χαζός" ή "είμαι άσχετος από κινητά" για να δικαιολογηθεί αυτή μου η επιλογή; Όχι ρε παιδιά, ούτε χαζός είμαι, ούτε άσχετος από κινητά! Τα έχω 400 και το πρώτο μου κινητό το πήρα όταν πήγαινα Β' Γυμνασίου σε μια εποχή που εγώ κι άλλοι 2-3 είχαν κινητό σε όλο το σχολείο (1996-1997). Κάτι ξέρω κι εγώ. Μα δεν είσαι ο μόνος που ξέρει από κινητά. ;) Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. March 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2009 Φίλε Στεφίδη,δε σε άρπαξα από τα μούτρα. Συζήτηση κάνουμε,ευγενικά και όμορφα. Να είσαι καλά και μακάρι τα προβλήματα μας να είναι μόνο τέτοια. :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAZR2 Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 bomber21 + RAZR2 Δεν έχετε άδικο. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω και με σας αλλά και με το φίλο VeCo, είναι το γιατί με αρπάξατε όλοι απ' τα μούτρα μόλις τόλμησα να ξεστομίσω ότι προτιμώ τη Motorola από όλες τις υπόλοιπες! Πρέπει δηλαδή μετά από αυτή μου τη δήλωση να βγώ και να πώ "είμαι χαζός" ή "είμαι άσχετος από κινητά" για να δικαιολογηθεί αυτή μου η επιλογή; Όχι ρε παιδιά, ούτε χαζός είμαι, ούτε άσχετος από κινητά! Τα έχω 400 και το πρώτο μου κινητό το πήρα όταν πήγαινα Β' Γυμνασίου σε μια εποχή που εγώ κι άλλοι 2-3 είχαν κινητό σε όλο το σχολείο (1996-1997). Κάτι ξέρω κι εγώ. Δεν σε πήρα "από τα μούτρα", συγνώμη αν το βλέπεις έτσι. Δεν σε κατηγόρησα για τίποτα, απλά εξέφρασα την άποψή μου απαντώντας σε προηγούμενα γραφόμενά σου.:) Εξάλλου όπως μπορείς να διαπιστώσεις από το avatar μου αλλά και το όνομά μου είμαι κάτοχος Motorola και φανατικός της οπαδός αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν αναγνωρίζω τα πολλά και ποικίλα δυστυχώς προβλήματα της εταιρίας. Όπως σου είπα ήδη μη κρίνεις μόνο από το τι θα έκανες ή κάνεις εσύ. Εσύ που γνωρίζεις και δυο πράγματα παραπάνω μπορεί να πήρες κανονική κάμερα για να βγάζεις πραγματικά καλές φωτογραφίες αλλά καλώς κακώς οι περισσότεροι προτιμούν να έχουν μια καλή κάμερα ενσωματωμένη στο κινητό τους και η Motorola απλά δεν τους προσφέρει αυτή τη δυνατότητα (εξαιρείται το ένα και μοναδικό κινητό της με πεντάρα κάμερα, χωρίς 3G και με άκρως αμφιλεγόμενη αισθητική). Αυτό και μόνο αποδεικνύει περίτρανα κατά τη γνώμη μου το πόσο τυφλή έχει καταντήσει η εταιρία απέναντι στις ανάγκες (με ή χωρίς εισαγωγικά αν και το αποτέλεσμα δεν αλλάζει) των καταναλωτών αλλά και απέναντι στον ανταγωνισμό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefidis Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 Ok. Λοιπόν, το παράδειγμα σου δεν ευσταθεί για τους εξής λόγους: 1) Η αγορά κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως αποτελείται από: Nokia, Samsung, LG, Motorola, Sony Ericsson, άλλες. Σύνολο με το ζόρι 20 διαφορετικές εταιρείες. Η αγορά αυτοκινήτων αποτελείται από πάνω από 100 διαφορετικές εταιρείες. 2) Το φθηνότερο κινητό τηλέφωνο κοστίζει περίπου 50 ευρώ ευρώ και το ακριβότερο 800-900 (εξαιρώ τα Vertu και τα λοιπά χειροποίητα). Το φθηνότερο αμάξι κοστίζει 5000 ευρώ και το ακριβότερο 200.000 (και πάλι εξαιρώ χειροποίητα, exotics και supercars). Άρα η απόκκλιση των τιμών είναι πολύ διαφορετική. 3) Δεν υπάρχει στην αγορά αυτοκινήτων καμία εταιρεία με ποσοστό αγοράς παρόμοιο με της Nokia. Άσε που Volkswagen και Saab δεν βρίσκονται στην ίδια κατηγορία πελατών, αλλά ξεφεύγουμε αν το αναλύσω αυτό. Εν ολίγοις, δεν είναι η Motorola Saab, ούτε η Nokia Volkswagen (άσχετο, αλλά το αντίστοιχο της Nokia θα μπορούσε να είναι η Toyota). Τελικά πέφτεις στα λάθη για τα οποία άδικα κατηγορείς εμένα! Καταρχήν γι' αυτό το λέν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Αν δεν υπήρχαν οι διαφορές που λες, δε θα το έλεγαν έτσι. Και για να εξηγήσω ποιά είναι τα λάθη στα οποία πέφτεις, γιατί toyota κι όχι κάτι άλλο; Είδες λοιπόν που όλοι βάζουμε πάνω απ' όλα τα δικά μας γούστα και τα δικά μας μέτρα και σταθμά; Επειδή σου αρέσει εσένα, πρέπει να το αποδεχτούμε κι εμείς; Η toytota είναι μια εταιρία η οποία κατασκευάζει αυτοκίνητα τα οποία το μόνο καλό που έχουν είναι το ότι είναι σκυλιά και υποτίθεται ότι δε "σπάνε". Δε νομίζω να ισχύει το ίδιο για τη nokia η οποία κατά καιρούς έχει βγάλει κάμποσα τηλέφωνα-πατάτες (όπως τα 6270 και 6280) για τα οποία αν δεν υπήρχε το DOA θα είχε γεμίσει με αγωγές η νομική υπηρεσία της. Ας το σταματήσουμε καλύτερα αυτό με τα αυτοκίνητα. Δε γίνονται αντιστοιχίσεις! Το παράδειγμα που έδωσα ήταν μια χαρά και αν γνωρίζεις από αυτοκίνητα, οι λόγοι είναι προφανείς. Καλά, εσύ δεν έλεγες ότι η Motorola είναι καλύτερη Όχι. και ότι οι υπόλοιποι αγοράζουν άλλα κινητά λόγω της ψυχολογίας της μάζας; :confused: Ναι. Το έχω κάνει πολλάκις και έχει μόνο δύο γράμματα. V3. Και η Nokia από την εποχή του 6230i, στην κατηγορία των S40 κατασκευάζει συνέχεια το ίδιο κινητό μόνο που του αλλάζει όνομα, megapixels και προσόψεις! Ποιά η διαφορά; :rolleyes: Μα δεν είσαι ο μόνος που ξέρει από κινητά. ;) Εξακολουθείς να μου βάζεις λόγια στο στόμα... ;) Παράθεση https://www.fragile.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 Τελικά πέφτεις στα λάθη για τα οποία άδικα κατηγορείς εμένα! Καταρχήν γι' αυτό το λέν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Αν δεν υπήρχαν οι διαφορές που λες, δε θα το έλεγαν έτσι. Και για να εξηγήσω ποιά είναι τα λάθη στα οποία πέφτεις, γιατί toyota κι όχι κάτι άλλο; Είδες λοιπόν που όλοι βάζουμε πάνω απ' όλα τα δικά μας γούστα και τα δικά μας μέτρα και σταθμά; Επειδή σου αρέσει εσένα, πρέπει να το αποδεχτούμε κι εμείς; Η toytota είναι μια εταιρία η οποία κατασκευάζει αυτοκίνητα τα οποία το μόνο καλό που έχουν είναι το ότι είναι σκυλιά και υποτίθεται ότι δε "σπάνε". Δε νομίζω να ισχύει το ίδιο για τη nokia η οποία κατά καιρούς έχει βγάλει κάμποσα τηλέφωνα-πατάτες (όπως τα 6270 και 6280) για τα οποία αν δεν υπήρχε το DOA θα είχε γεμίσει με αγωγές η νομική υπηρεσία της. Ας το σταματήσουμε καλύτερα αυτό με τα αυτοκίνητα. Δε γίνονται αντιστοιχίσεις! Το παράδειγμα που έδωσα ήταν μια χαρά και αν γνωρίζεις από αυτοκίνητα, οι λόγοι είναι προφανείς. Oh my goodness! Σοβαρά, έχεις χάσει τη μπάλα. Βρε άνθρωπε, ο μόνος λόγος που συσχέτισα τη Nokia με την Toyota είναι γιατί είναι οι εταιρείες με τις περισσότερες πωλήσεις στον τομέα τους. Ούτε παράδειγμα έδωσα ούτε τίποτα. Και έρχεσαι και μου πετάς μια παράγραφο για προσωπικά γούστα και προτιμήσεις και δεν ξέρω και γω τι και χάνεις το ζουμί της όλης υπόθεσης. Δεν είναι η Nokia Volkswagen, δεν είναι η Motorola Saab. Το παράδειγμα σου δεν έχει έρεισμα. By the way, το λες και μόνος σου... Όχι. Οκ. Και η Nokia από την εποχή του 6230i, στην κατηγορία των S40 κατασκευάζει συνέχεια το ίδιο κινητό μόνο που του αλλάζει όνομα, megapixels και προσόψεις! Ποιά η διαφορά; :rolleyes: Οι τριπλάσιες πωλήσεις. Εξακολουθείς να μου βάζεις λόγια στο στόμα... ;) Τρέχα γύρευε. Συνεχίζεις να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefidis Δημ. March 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2009 Oh my goodness! Σοβαρά, έχεις χάσει τη μπάλα. Βρε άνθρωπε, ο μόνος λόγος που συσχέτισα τη Nokia με την Toyota είναι γιατί είναι οι εταιρείες με τις περισσότερες πωλήσεις στον τομέα τους. Ούτε παράδειγμα έδωσα ούτε τίποτα. Και έρχεσαι και μου πετάς μια παράγραφο για προσωπικά γούστα και προτιμήσεις και δεν ξέρω και γω τι και χάνεις το ζουμί της όλης υπόθεσης. Δεν είναι η Nokia Volkswagen, δεν είναι η Motorola Saab. Το παράδειγμα σου δεν έχει έρεισμα. By the way, το λες και μόνος σου... Δεν έχω χάσει καμία μπάλα και το ξέρεις πολύ καλά, άσχετα από αυτά που γράφεις επειδή δεν έχεις απαντήσεις. Anyway, αφού δε μπορείς να καταλάβεις τα πιο απλά πράγματα, το βάζουμε κάτω απ' το χαλί αυτό. Οι τριπλάσιες πωλήσεις. Γιατί απαντάς ότι θέλεις; Και γιατί όλα τα μεταφράζεις σε πωλήσεις; Σώνει και καλά ό,τι πουλάει περισσότερο απ' τα άλλα είναι και καλύτερο; Άρα κι εσύ επηρεάζεσαι από τη μάζα; ΕΔΩ λοιπόν κολλάει το παράδειγμα με τη Saab! Πουλάει με το σταγονόμετρο αλλά τα αυτοκίνητά της είναι ανώτερα ακόμα και από τα Mercedes σε πολλούς τομείς!! Όταν σε ρωτούσα να μου πεις τις διαφορές, δεν εννοούσα τα οφέλη που έχουν οι εταιρίες (πωλήσεις κ.λπ.), εννοούσα τις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ διαφορές μεταξύ της κατάστασης με τα S40 της Nokia (τα έχει γράψει εκεί που ξέρεις και ασχολείται μόνο με τα Nxx και με τα Exx!!) και τις διάφορες εκδόσεις RAZR/RAZR2. Δηλαδή αν η Motorola έκανε ότι κι η Nokia (εκτός από κάμερες κ.λπ. άλλαζε design, δεν τα έλεγε όλα RAZR, έβαζε 2-3 διαφημίσεις στην τηλεόραση και όλος ο κόσμος έτρεχε να αγοράσει τα μοντέλα της), θα έλεγες ότι η Motorola είναι καλύτερη από τη Nokia επειδή πουλάει πιο πολύ; Θα μας τρελάνεις... Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός (και πριν μια χαρά κατανοητός ήμουν αλλά τέλος πάντων)... :wacko: Τρέχα γύρευε. Συνεχίζεις να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Εγώ μια χαρά καταλαβαίνω και δεν "κάνω/παριστάνω" απολύτως τίποτα! Εσύ είσαι αυτός που αποφεύγει να παραδεχθεί ότι μου βάζει λόγια στο στόμα. Συγκεκριμένα: Έγραψα: Πρέπει δηλαδή μετά από αυτή μου τη δήλωση να βγώ και να πώ "είμαι χαζός" ή "είμαι άσχετος από κινητά" για να δικαιολογηθεί αυτή μου η επιλογή; Όχι ρε παιδιά, ούτε χαζός είμαι, ούτε άσχετος από κινητά! Τα έχω 400 και το πρώτο μου κινητό το πήρα όταν πήγαινα Β' Γυμνασίου σε μια εποχή που εγώ κι άλλοι 2-3 είχαν κινητό σε όλο το σχολείο (1996-1997). Κάτι ξέρω κι εγώ. Και σαν απάντηση έγραψες: Μα δεν είσαι ο μόνος που ξέρει από κινητά. Και σε ρωτάω να μου απαντήσεις, ΠΟΥ στο παραπάνω post μου ισχυρίζομαι ότι είμαι ο μόνος που ξέρει από κινητά; Από αυτό και μόνο φαίνεται ότι αποφεύγεις να παραδεχτείς το λάθος σου (ότι μου βάζεις λόγια στο στόμα) και πετάς ένα: Τρέχα γύρευε. Συνεχίζεις να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. για να "ξεγλιστρίσεις"! Έλεος! Με αυτό τον τρόπο υποβιβάζεις τη νοημοσύνη μου και όσων άλλων διαβάζουν το topic... :O Παράθεση https://www.fragile.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. March 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2009 Δεν έχω χάσει καμία μπάλα και το ξέρεις πολύ καλά, άσχετα από αυτά που γράφεις επειδή δεν έχεις απαντήσεις. Anyway, αφού δε μπορείς να καταλάβεις τα πιο απλά πράγματα, το βάζουμε κάτω απ' το χαλί αυτό. Μια χαρά απαντήσεις έχω, επειδή δεν έχεις κάτι να αντικρούσεις δεν σημαίνει ότι είναι λανθασμένες. Οπότε ψάξε το καλύτερα. Γιατί απαντάς ότι θέλεις; Και γιατί όλα τα μεταφράζεις σε πωλήσεις; Σώνει και καλά ό,τι πουλάει περισσότερο απ' τα άλλα είναι και καλύτερο; Άρα κι εσύ επηρεάζεσαι από τη μάζα; ΕΔΩ λοιπόν κολλάει το παράδειγμα με τη Saab! Πουλάει με το σταγονόμετρο αλλά τα αυτοκίνητά της είναι ανώτερα ακόμα και από τα Mercedes σε πολλούς τομείς!! Άρα λοιπόν λες ότι η Motorola είναι καλύτερη. Όχι γιατί επιμένεις να φάσκεις και να αντιφάσκεις περί αυτού. Επί του θέματος τώρα, δεν εξετάζω αν είναι καλύτερα τα Nokia και τα Motorola (νομίζω αυτό μπορείς να το καταλάβεις). Απλά αναφέρω ότι η μία εταιρεία πουλάει τριπλάσια από την άλλη. Οπότε κάτι θα κάνει σωστά. Άρα, εφόσον η μία πουλάει τριπλάσια από την άλλη, είναι βλακώδες να επιμένεις ότι η άλλη έχει καλύτερα προϊόντα (εξ άλλου όλοι έχουν παραδεχθεί τις αδυναμίες της Motorola εκτός από σένα - μήπως είσαι μέτοχος; ), όσο βλακώδες είναι να εμμένεις στο παράδειγμα σου για τη Saab (λες και η Mercedes έχει τα καλύτερα αυτοκίνητα). Κατάλαβε το, δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ αυτοκινήτων και κινητών. Το ένα αν δεν είναι καλό σε σκοτώνει, το κρατάς για 5-10 χρόνια, το αγοράζεις με δάνειο. Το άλλο αν δεν είναι καλό το πετάς. Μην παριστάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τις διαφορές και πάψε να εμμένεις σε κάτι το οποίο είναι εξ ορισμού λανθασμένο ως σκεπτικό. Όταν σε ρωτούσα να μου πεις τις διαφορές, δεν εννοούσα τα οφέλη που έχουν οι εταιρίες (πωλήσεις κ.λπ.), εννοούσα τις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ διαφορές μεταξύ της κατάστασης με τα S40 της Nokia (τα έχει γράψει εκεί που ξέρεις και ασχολείται μόνο με τα Nxx και με τα Exx!!) και τις διάφορες εκδόσεις RAZR/RAZR2. Δηλαδή αν η Motorola έκανε ότι κι η Nokia (εκτός από κάμερες κ.λπ. άλλαζε design, δεν τα έλεγε όλα RAZR, έβαζε 2-3 διαφημίσεις στην τηλεόραση και όλος ο κόσμος έτρεχε να αγοράσει τα μοντέλα της), θα έλεγες ότι η Motorola είναι καλύτερη από τη Nokia επειδή πουλάει πιο πολύ; Θα μας τρελάνεις... Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός (και πριν μια χαρά κατανοητός ήμουν αλλά τέλος πάντων)... :wacko: Η Nokia είναι καλύτερη εταιρεία. Μπορεί να μην βγάζει καλά τηλέφωνα, μπορεί οι συσκευές της να είναι οι χειρότερες που έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας, αλλά κάνει πράγματα σωστά. Η αγαπητή σου Motorola έχει κολλήσει στο τελευταίο της πετυχημένο σχέδιο, το έχει τεντώσει εώς εκεί που δεν παίρνει, το έχει παρουσιάσει με 1002 μετατροπές και τα χαρακτηριστικά του δε λέει να τα βελτιώσει. Ως αποτέλεσμα αυτής της εμμονής, οι πωλήσεις της και τα έσοδα της έπεσαν, άρα δεν μπορεί να αναπτύξει προϊόντα, δεν μπορεί να τα διαφημίσει και δεν μπορεί να πουλήσει. Παράλληλα, οι συσκευές της μπορεί να αντέχουν 250 χρόνια κάτω από το νερό, αλλά υστερούν σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού στον τομέα των χαρακτηριστικών (ρίξε μιά ματιά και στις απαντήσεις των άλλων, δεν τα λέω μόνο εγώ). Και σε ρωτάω να μου απαντήσεις, ΠΟΥ στο παραπάνω post μου ισχυρίζομαι ότι είμαι ο μόνος που ξέρει από κινητά; Από αυτό και μόνο φαίνεται ότι αποφεύγεις να παραδεχτείς το λάθος σου (ότι μου βάζεις λόγια στο στόμα) και πετάς ένα: για να "ξεγλιστρίσεις"! Έλεος! Με αυτό τον τρόπο υποβιβάζεις τη νοημοσύνη μου και όσων άλλων διαβάζουν το topic... :O Μπορώ κάλλιστα να συνεχίσω την κολοκυθιά και να πω ότι δεν έγραψα πως είπες πως είσαι ο μόνος που ξέρει από κινητά. Νομίζω καταλαβαίνεις πολύ καλά τι είπα και δεν χρειάζεται να συζητήσω κι άλλο αυτό το θέμα. Υ.Γ. Να «ξεγλυστρίσω»; Σιγά ρε φίλε την δήλωση του αιώνα. Αν είναι τόσο σημαντικό για σένα ok έχεις δίκαιο. :rolleyes: Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Rey_619 Δημ. March 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2009 Ρε παιδιά γιατί χαλάτε τις καρδιές σας?Συμφωνείστε στο ότι διαφωνείτε. Forum είναι ανταλλάσουμε απόψεις Μην τσακωνόμαστε κιόλας Ο καθένας έχει τους λόγους του να είναι απογοητευμένος ή χαρούμενος απο την moto. Παράθεση http://img.photobucket.com/albums/v508/rey620/Banner.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. March 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2009 Ρε παιδιά γιατί χαλάτε τις καρδιές σας?Συμφωνείστε στο ότι διαφωνείτε. Forum είναι ανταλλάσουμε απόψεις Μην τσακωνόμαστε κιόλας Ο καθένας έχει τους λόγους του να είναι απογοητευμένος ή χαρούμενος απο την moto. Κανένας δεν τσακώνεται. Ανταλλάσουμε απόψεις εντόνως. :p Υ.Γ. Δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος χαρούμενος από τη Motorola τώρα... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikekap Δημ. March 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2009 απαντάω στον τίτλο........... ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!! Παράθεση Nokia 7650,7200,6234,n73,n78, Sony Ericsson Satio, Nokia N8, Lenovo A820, A806, Doogee F3 PRO, Ulefone Paris, Xiaomi Redmi 4x, Xiaomi Redmi Note 5 dual camera, Xiaomi Pocophone F1 :happy: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts