Jump to content

MP3 players (τιμές, συγκρίσεις, εντυπώσεις και mini-FAQ)

teorizo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κι εγώ έχω προσκυνήσει ρε παιδιά, το nano τα σπάει.. αλλά έχουμε αφραγκίες και 300 ευρώ για 4 giga είναι πολλά όσο impossibly slim και να είναι..

Πιστεύετε ότι μπορεί να πέσουν οι τιμές του mini για να φύγει το stock, να πάρω mini εγώ ο κακομοίρης που δεν είμαι ακόμη ipodder...? :P

Κλάψαμε με στίχους που γραφτήκαν για τις πτώσεις των όμορφων, ανέγγιχτων, απόμακρων ονείρων...

Current User of: Samsung Omnia II

Previous User of: Siemens C11, Siemens S6, Nokia 3210, Ericsson T28s, Ericsson T29s, Sony Ericsson T68i, Sony Ericsson T610, Sony Ericsson P800, Qtek 8310

• Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πιστεύετε ότι μπορεί να πέσουν οι τιμές του mini για να φύγει το stock, να πάρω mini εγώ ο κακομοίρης που δεν είμαι ακόμη ipodder...? :P

Συνήθως τα κάνουν αυτά, ψάξε. Αλλιώς ebay κλπ...

Μην το σκεφτείς καθόλου: εγώ που έχω ένα 20άρι, μου τρέχουν τα σάλια :O κάθε φορά που βλέπω το mini της αδερφής μου.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

WTF :cry: :blink: είδα τις τιμές απο rainbow :wacko: τι λένε ρε οι γύφτοι :X 236,81 το μικρό και 295,12 το μεγάλο???? Να τους κάτσει στο λαιμό τους κερατάδες

Οι γνωστές γυφτιές της Rainbow :mad: όταν τους τελειώσει το στοκ του μίνι θα ρίξουν και λίγο την τιμή του nano...

Αν είναι να δώσω 290 ευρώ για 4GB δίνω άλλα 40 και παίρνω το iPod Color 20GB.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

Mη βιάζεστε....

Ωραίο το nano και με flash μνημούλα, ό,τι πρέπει για αθλητισμό.

Αλλά και η creative δεν θα μεινει απλώς παρατηρηρτής

κάθε άλλο μάλιστα

μάλλον μιλάμε για μεγάλη μάχη

αλλά ούτε και η sony βέβαια

περιμένετε λίγο πριν προβείτε στις αγορές σας ;)

κι εδώ φαίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις της apple για το ποια μοντέλα θέλει να κρατήσει

κάντε κλικ στο "full comparison chart"

ελπίζω να βοήθησα :p

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Ωραίος ο νάνος, δεν λέω... Πανέμορφος, λιλιπούτειος, έγχρωμος αλλά.....

Συγκρίνοντας το με τον προκάτοχο του ο μόνος λόγος για να το πάρει κανείς κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι απλά γιατί έχει τον αέρα του νέου.

Το mini έχει τα εξής προτερήματα:

1) Είναι από ανοδειωμένο αλουμίνιο ματ. Συνεπάγεται ότι δεν γρατσουνιέται καθόλου εύκολα, δεν αφήνει δαχτυλιές και καθαρίζει πανεύκολα με λίγο νεράκι. Για φανταστείτε λίγο το 8800 και θα καταλάβετε ότι με το nano θα πρέπει να κυκλοφορείτε με ένα πανάκι στο χέρι. Και σε θήκη οπωσδήποτε για να μην γρατσουνιέται οπότε πάει και η ομορφιά του...

2) Μεγαλύτερη μνήμη, έστω και κατά 2 gb. No comments εδώ. Άλλοι την χρειάζονται και άλλοι όχι. Έγω πάντως λέω ότι όσο περισσότερη τόσο το καλύτερο.

3) Μεγαλύτερη αυτονομία. 14 ώρες το nano, 18 και βάλε και μερικές παραπάνω, σύμφωνα με αρκετά τεστ, το mini.

4) Υποστήριξη για μεταφορά με Firewire. Μπορεί το Usb 2.0 να είναι γρήγορο αλλά όχι τόσο γρήγορο.

5) Μεγαλύτερη υποστήριξη προς το παρόν από aftermarket αξεσουάρ.

6) Και αυτά....

Για μένα αυτοί είναι πολύ σοβαροί λόγοι για να κρατήσω το mini μου μέχρι να βγεί κάτι αντάξιο. Και αυτό θα ήταν ένα αλουμινένιο σώμα όπως του mini, έγχρωμη οθόνη και τουλάχιστον 10 gb flash ή σκληρό. Το μέγεθος είτε είναι ίδιο με το mini ή μικρότερο είναι αδιάφορο. Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ μικρό ήδη.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5226DragonTiger.jpg

Και για να έχουμε να λέμε άρχισαν την κλάψα οι τις iriver εδώ θα διαβάσετε και εδώ :p και για να πάρουμε μια ιδέα

"Κorean companies are threatened by Apple’s low price policy as Apple said it will retail the 2-gigabyte iPod Nano for only $199 and the 4-gigabyte model for $249, prices much lower than rival products with similar storage capacities.

Given that leading Korean MP3 player makers currently sell their 512-megabyte flash models for little more than $200 or 200,000 won, it is virtually impossible to compete with Apple if the U.S. giant continues to pursue the low price policy."

αυτό απο τους Korean Times υπόψιν οτι ΔΕΝ υπάρχει άλλο flash player στα 4 gb και όπως λέει και το άρθρο για κοιτάχτε πόσο πάει ένα 512mb ή 1 gb flash player :) .

Τέσπα αυτό μόνο καλό μπορεί να φέρει γιατί η iriver όπως και οι υπόλοιποι φαντάζομαι θα τρέξει να βγάλει κάτι άλλο για να χτυπήσει την apple :rolleyes: σύντομα είμαι σίγουρος θα δούμε τα "αντίγραφα" του ipod nano.

@ili όλα καλά και σωστά αυτά που λές αλλά άλλο flash και άλλο hard disk. :)

@Muck Smith ηταν κοινό μυστικό οτι η apple θα έβγαζε τον αντικαταστάτη του ιmini και οτι θα το απόσυρε απο την αγορά.

Btw μην περιμένετε καμιά δραστική πτώση τιμών του Mini εδώ πέρα(μακάρι να βγώ ψεύτης).

Δηλαδή υπάρχει διαθέσιμο στο applestore.gr;Πάω να παραγγείλω αλλά δεν μπορώ να γραφτώ...Tι διαδικασία θέλει πρέπει να πάρω τηλέφωνο να δώσω

ΑΦΜ και θα μου δώσουν κωδικό;

Mη βιάζεστε....

Ωραίο το nano και με flash μνημούλα, ό,τι πρέπει για αθλητισμό.

Αλλά και η creative δεν θα μεινει απλώς παρατηρηρτής

κάθε άλλο μάλιστα

μάλλον μιλάμε για μεγάλη μάχη

αλλά ούτε και η sony βέβαια

περιμένετε λίγο πριν προβείτε στις αγορές σας ;)

κι εδώ φαίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις της apple για το ποια μοντέλα θέλει να κρατήσει

κάντε κλικ στο "full comparison chart"

ελπίζω να βοήθησα :p

Πω πω, τα Creative είναι άψογα! Και πάλι 80% της αγοράς θα έχει η apple βέβαια :cool: αλλά φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός ξυπνάει κάπως. Το sony είναι αηδία :wacko: Μα τι έχει πάθει αυτή η εταιρία; Ναρκωτικά παίρνουν όλοι; (ή μήπως πρέπει να αρχίσουν; )

-Candygram.

Δηλαδή υπάρχει διαθέσιμο στο applestore.gr;Πάω να παραγγείλω αλλά δεν μπορώ να γραφτώ...Tι διαδικασία θέλει πρέπει να πάρω τηλέφωνο να δώσω

ΑΦΜ και θα μου δώσουν κωδικό;

Χαχαχα :p συγνώμη βρε valeria αλλά με έκανες και γέλασα,μάλλον δεν ξέρεις με τι τρελάρες θές να μπλέξεις :D .Πρώτα πρέπει να πάς απο ένα αpο τα δύο applestore που υπάρχουν να συμπληρώσεις την αλλά Es Es φόρμα που έχουν και μετά σου ενεργοποιούνε λογαριασμό για αγορές απο internet. :wacko:

Χαχαχα :p συγνώμη βρε valeria αλλά με έκανες και γέλασα,μάλλον δεν ξέρεις με τι τρελάρες θές να μπλέξεις :D .Πρώτα πρέπει να πάς απο ένα αpο τα δύο applestore που υπάρχουν να συμπληρώσεις την αλλά Es Es φόρμα που έχουν και μετά σου ενεργοποιούνε λογαριασμό για αγορές απο internet. :wacko:
What? :wacko: :wacko: :wacko: Δεν θα'μαστε με τα καλά μας...Συγγνώμη και γιατί όλο αυτό; :confused: Μήπως τους κακοπέφτει να αγοράσω από εκεί το ipod και πάνε να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη; :mad:

...

5) Μεγαλύτερη υποστήριξη προς το παρόν από aftermarket αξεσουάρ.

...

Μα το nano έχει την υποδοχή που έχουν όλα τα ipod. Μάλιστα στο site το αναφέρει με περισσή υπερηφάνεια σαν πλεονέκτημα...Δεν ξέρω αν εννοείς κάτι άλλο, αλλά όλα τα περιφερειακά για ipod (κανονικό/mini) θα παίζουν..

What? :wacko: :wacko: :wacko: Δεν θα'μαστε με τα καλά μας...Συγγνώμη και γιατί όλο αυτό; :confused: Μήπως τους κακοπέφτει να αγοράσω από εκεί το ipod και πάνε να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη; :mad:

Ούτε εγώ ξέρω το γιατί,πολιτική της εταιρίας βλέπεις....σκέψου και όσους μένουν επαρχία που πρέπει να κατέβουν αθήνα (αν θέλουν να το αγοράσουν απο applestore) για να συμπληρώσουν την αίτηση ώστε να μπορέσουν να κάνουν κάτι απλό όπως μια αγορά απο το internet.

Πάντως το applestore.gr δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα απλό μεταπωλητή στην τελική,δεν είναι κανονικό applestore απλά γκαβατζώσανε το όνομα,τέσπα το ipod nano δεν υπάρχει Ελλάδα ακόμα,απλά βάλανε τις τιμές (αυτό σημαίνει οτι θα το έχουν σύντομα μάλλον,για πρώτη φορά στην ιστορία).

Το mini έχει τα εξής προτερήματα:

1) Είναι από ανοδειωμένο αλουμίνιο ματ. Συνεπάγεται ότι δεν γρατσουνιέται καθόλου εύκολα, δεν αφήνει δαχτυλιές και καθαρίζει πανεύκολα με λίγο νεράκι. Για φανταστείτε λίγο το 8800 και θα καταλάβετε ότι με το nano θα πρέπει να κυκλοφορείτε με ένα πανάκι στο χέρι. Και σε θήκη οπωσδήποτε για να μην γρατσουνιέται οπότε πάει και η ομορφιά του...

....Για μένα αυτοί είναι πολύ σοβαροί λόγοι για να κρατήσω το mini μου μέχρι να βγεί κάτι αντάξιο. Και αυτό θα ήταν ένα αλουμινένιο σώμα όπως του mini, έγχρωμη οθόνη και τουλάχιστον 10 gb flash ή σκληρό. Το μέγεθος είτε είναι ίδιο με το mini ή μικρότερο είναι αδιάφορο. Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ μικρό ήδη.

Να σου πω την αλήθεια κι εγώ προτιμώ το αλουμινένιο σώμα του mini.Αλλά το σκέφτομαι λογικά...Βλέπω ότι η Apple λανσάρει πλέον το πλαστικό (προφανώς πιο φθηνό υλικό) το mini ήταν το μοναδικό μοντέλο που διέφερε από τα άλλα σε αυτό το θέμα και αποσύρθηκε.Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι θα ξαναβγάλει μοντέλο με αλουμινένια κατασκευή,ώστε να περιμένω για να αποκτήσω και έγχρωμο ipod...Aν και κρίμα κατά την άποψή μου γιατί το mini είναι πάρα,μα πάρα πολύ ανθεκτικό σε γρατζουνιές και φαίνεται πολύ κομψό,φοβάμαι μήπως πέσω απ'τα σύννεφα όταν πιάσω στα χέρια μου το nano και μου φανεί κάπως ψεύτικο... :( Το σίγουρο είναι ότι θα κρατήσω και το mini πάντως!

Πάντως το mini θα μείνει στην ιστορία! Ήταν το πρώτο iPod με το touch wheel και ανθεκτικότατο όσο ποτέ..

Πάντως σαν clumsy που είμαι, μου πέφτει συνέχεια, και όμως οι γρατζουνίες είναι μίνιμαλ!

It's what you do to me..

Στην Rainbow που ρώτησα τώρα μου είπαν σε 1 μήνα θα το έχουν...Άμα είναι σε 1 μήνα δεν θα το έχει και το Πλαίσιο;Αν ναι σιγά μην κάνω ολόκληρη ιστορία για να το πάρω από Rainbow,θα περιμένω....Αν κανονιστεί καμία ομαδική παραγγελία,είμαι μέσα!

Να και μια κριτική για το iPod Nano που λέει ότι είναι όσο καλό φαίνεται και κάτι παραπάνω. Διαβάστε εδώ

Πολύ καλό ακούγεται. Αλλά 4GB είναι λίγα...

-Candygram.

Πολύ καλό ακούγεται. Αλλά 4GB είναι λίγα...
Το ipod mini αντικαθιστα και μάλιστα χωρίς να έχει δίσκο... στην κατηγορία που κινείται μια χαρά είναι τα 4GB.

Το ipod mini αντικαθιστα και μάλιστα χωρίς να έχει δίσκο... στην κατηγορία που κινείται μια χαρά είναι τα 4GB.

Kαμία αντίρρηση, θα έλεγα πως είναι εώς και πολλά σε σχέση με οτιδήποτε άλλο υπάρχει σε flash. Απλά εμένα δε μου φτάνουν, τώρα που καλόμαθα.

-Candygram.

stress test του ipod nano: http://arstechnica.com/reviews/hardware/nano.ars/3

EDIT

υπάρχει ένα samsung με radio, 20 GB και ηχογράφηση radio, 290 ευρώ Ηλεκτρονική kai kotsobolo.. to YH925.. :)

λέει τπτ.. πληροφορίες;.. ΤΗΝΧ :)

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | Kenwood KP-3022 (N-39 mkII) | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PD-S602 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

υπάρχει ένα samsung με radio, 20 GB και ηχογράφηση radio, 410 ευρώ Ηλεκτρονική..

Αυτά τα stress tests απορώ με τι καρδιά τα κάνουν... :w00t: Δεν το δίνανε σε μένα καλύτερα :lol:

Καλησπέρα, θα ήθελα να διαλέξω κάποιο mp3 player απο 200Ε-300Ε, επομένως προσανατολίζομαι σε κάτι απο iPod mini, iRiver 5Gb, Sony των 20Gb, τα Creative Zen και ισως τα Rio karma (βγαίνουν ακόμα?)

Για τις προδιαγραφές που θέλω έχω αποφασίσει (και πιστεύω ότι ίσως τις ίδιες ανάγκες έχει και άλλος κόσμος) αλλά δεν ξέρω ποιό από όλα τις καλύπτει. Θα μπορούσατε να βοηθήσετε λοιπόν για ποιo player:

1. Δεν φορτίζει από craddle ή usb. Θα ήθελα να το φορτίζω χωρίς να κουβαλάω υπολογιστή.

2. Να μεταφέρει τραγούδια με τη χρήση απλού usb καλωδίου και χωρίς ξανά τηνχρήση craddle. (Αν γίνεται και χωρίς ειδικό software απλά με copy paste αν και αυτή η απαίτηση δεν είναι κύρια)

3. To βύσμα audio να είναι σε ένα λογικό σημείο: είδα το Olympus to mr100 και έχει το βύσμα στα πλάγια - δεν μπορώ να σκεφτώ να το βάζεις σε τσέπη και να μην φοβάσαι ότι θα σπάσει.

4. Να μπορείς να δημιουργήσεις playlist δυναμικά on the road και όχι μόνο από το πρόγραμμα διαχείρισης.

5. Να μπορείς να διαγράψεις τραγούδια επίσης χωρίς το πρόγραμμα (δυναμικά) Το τελευταίο το θέλω για να περνάω μέσα ολόκληρα αλμπουμ και να σβήνω σιγά σιγά ότι δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Αν μπορεί και να μετακινεί τραγούδια ακόμα καλύτερα.

Αυτά λοιπόν σαν απαιτήσεις, πείτε μου ποιο κάνει και είτε iriver είτε apple ή sony το αγοράζω :D

Και επειδή εχουμε και ένα κόλλημα με ogg καλό θα ήταν να παίζει και τιποτα τέτοιο, το rio karma που μπορεί διάβαζα τα χειρότερα για την αντοχή του στο com.com, έχεις κανείς κάποια εμπειρία?

Ευχαριστώ!

1. Δεν φορτίζει από craddle ή usb. Θα ήθελα να το φορτίζω χωρίς να κουβαλάω υπολογιστή.

2. Να μεταφέρει τραγούδια με τη χρήση απλού usb καλωδίου και χωρίς ξανά τηνχρήση craddle. (Αν γίνεται και χωρίς ειδικό software απλά με copy paste αν και αυτή η απαίτηση δεν είναι κύρια)

3. To βύσμα audio να είναι σε ένα λογικό σημείο: είδα το Olympus to mr100 και έχει το βύσμα στα πλάγια - δεν μπορώ να σκεφτώ να το βάζεις σε τσέπη και να μην φοβάσαι ότι θα σπάσει.

4. Να μπορείς να δημιουργήσεις playlist δυναμικά on the road και όχι μόνο από το πρόγραμμα διαχείρισης.

5. Να μπορείς να διαγράψεις τραγούδια επίσης χωρίς το πρόγραμμα (δυναμικά) Το τελευταίο το θέλω για να περνάω μέσα ολόκληρα αλμπουμ και να σβήνω σιγά σιγά ότι δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Αν μπορεί και να μετακινεί τραγούδια ακόμα καλύτερα.

Αυτά λοιπόν σαν απαιτήσεις, πείτε μου ποιο κάνει και είτε iriver είτε apple ή sony το αγοράζω :D

Και επειδή εχουμε και ένα κόλλημα με ogg καλό θα ήταν να παίζει και τιποτα τέτοιο, το rio karma που μπορεί διάβαζα τα χειρότερα για την αντοχή του στο com.com, έχεις κανείς κάποια εμπειρία?

Ευχαριστώ!

Το μόνο που καλύπτει τα παραπάνω (πλην ogg support & driverless support) είναι το Zen το οποίο και είχα. Πολλά από αυτά μου έλειψαν τώρα με το ipod colour.

L' enfer c' est les autres

υπάρχει ένα samsung με radio, 20 GB και ηχογράφηση radio, 410 ευρώ Ηλεκτρονική..

Όχι ρε παιδιά, αν είναι δυνατόν....Πραγματικά, αυτοί δεν είναι άνθρωποι...................

Anyway, νομίζω πάντως ότι αυτό το τεστάκι λήγει το debate flash VS microdrive!

Αν και κάτι μου λέει ότι το mini θα αντιστεκόταν στο αυτ/το που περασε από πάνω του. Αλλα δεν θα είχε επιζήσει τα προηγούμενα...

Καλησπέρα, θα ήθελα να διαλέξω κάποιο mp3 player απο 200Ε-300Ε, επομένως προσανατολίζομαι σε κάτι απο iPod mini, iRiver 5Gb, Sony των 20Gb, τα Creative Zen και ισως τα Rio karma (βγαίνουν ακόμα?)

Για τις προδιαγραφές που θέλω έχω αποφασίσει (και πιστεύω ότι ίσως τις ίδιες ανάγκες έχει και άλλος κόσμος) αλλά δεν ξέρω ποιό από όλα τις καλύπτει. Θα μπορούσατε να βοηθήσετε λοιπόν για ποιo player:

Ευχαριστώ!

To iPod mini (και το κανονικό iPod) σε καλύπτει στα πρώτα 4. Διαγραφή on-the-go δεν κάνει, ούτε μετακίνηση. Επίσης δεν παίζει ogg. Για τους υπόλοιπoυς players δεν ξέρω τίποτα..

-Candygram.

To iPod mini (και το κανονικό iPod) σε καλύπτει στα πρώτα 4. Διαγραφή on-the-go δεν κάνει, ούτε μετακίνηση. Επίσης δεν παίζει ogg. Για τους υπόλοιπoυς players δεν ξέρω τίποτα..

Marvin Ούτε playlist on the road μπορείς να κάνεις με το ipod. :)