Jump to content

punky

Members
  • Δημοσιεύσεις

    284
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

Everything posted by punky

  1. Ναι, αλλά "όλοι" έχουν Gmail account όμως, έτσι δεν είναι; Και το iChat υποστηρίζει το Gtalk. Και φυσικά υπερέχει του msn messenger σε δυνατότητες, όπως το απίστευτα χρήσιμο screen sharing.
  2. Δεν νομίζω ότι αξίζει να ψωνίσει κανείς τώρα, το macbook. Καλύτερα να περιμένει λίγο για τα φημολογούμενα καινούρια. Και να μην του αρέσει το καινούριο, σίγουρα θα βρει το παλιό σε ακόμη καλύτερη τιμή. Είτε από στοκ, είτε ελαφρά μεταχειρισμένο. Κι εγώ είχα ψηθεί για macbook, χωρίς πραγματικά να το χρειάζομαι, μιας και έχω ήδη laptop και iMac. Αλλά αυτό που πάντα με αποθάρυνε, ήταν όταν το κοιτούσα από κοντά. Προσωπικά βρίσκω κάκιστη την οθόνη τους. Ξεπλυμένη χρωματικά, και με μικρή γωνία θέασης. Υπομονή για κάτι καλύτερο. Αν δεν υπάρξει το καλύτερο από την Apple ή αν συνεχίσει να μην είναι value for money, υπάρχει πάντα η λύση ενός "φτηνού" laptop του ανταγωνισμού, με καλύτερα specs (μνήμη, δίσκο κλπ). Μόλις πας σπίτι, ξηλώνεις τα Windows, του περνάς Ubuntu και κάνεις τη δουλειά σου με ένα μηχάνημα που φυσάει. Αυτή είναι η δικιά μου λύση so far. Όταν θέλω να κάνω δουλειά, ανοίγω το iMac. Το laptop το έχω μόνο για browsing (Firefox) και για email (Gmail), που έτσι κι αλλιώς αποτελούν το 90% του computing, αν εξαιρέσω τα συνήθη Excel και Word που αφορούν τη δουλειά μου. (Αν κι αρχίζω να έλκομαι από το OS agnostic computing, τώρα που ψιλομπάζω στην καθημερινότητα μου και τα Google Docs και Google Calendar). Φυσικά, αυτό προτείνεται μόνο για αυτούς που ήδη έχουν ένα desktop Mac και θέλουν ένα δεύτερο φορητό μηχάνημα. Αλλιώς μοιραία, θα τα σκάσεις λίγο παραπάνω για ένα apple φορητό. Αν τα λεφτά δεν έχουν σημασία, είναι σίγουρα η καλύτερη λύση.
  3. Εγώ επειδή πέρασα μία φάση που δεν ήθελα να θυμάμαι τίποτα, αναζήτησα ακόμη πιο εύκολη λύση: Screenshot Plus Widget Και τώρα μπορώ να πίνω όσο θέλω, και να ξεχνάω τα πάντα. Άφοβα. http://i189.photobucket.com/albums/z93/alitakos/screen-capture-1.png
  4. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που του αξίζει να πάθει :p
  5. Ε, όχι και rules. Μόνο και μόνο που καταστρέφει το functionality των notes στο Mail.app, μου ήταν αρκετό για να τον ξηλώσω μέχρι να βγει επίσημα.
  6. Έχεις βάλει WEP, WPΑ ή το έχεις ανοιχτό; Με το WEP είχα προβλήματα σύνδεσης κι εγώ.
  7. 'Ασχετο: Παιδιά, μήπως γνωρίζετε κάποιο καλό ελληνικό λεξικό για mac? Κοίταξα στο site της Magenta.gr και έχει μόνο ένα ελληνοαγγλικό.
  8. Kρατάω μία επιφύλαξη για την τιμή. Δεν μπορεί το Touch να συνεχίζει να έχει 299 δολλάρια στα 8GB, και το iPhone να έχει 199 δολλάρια στην ίδια χωρητικότητα. Ή θα πέσει η τιμή στο Touch, ή τα υποχρεωτικά συμβόλαια θα απαευθύνονται σε εφοπλιστές, τουλάχιστον στο Ελλάντα. Και +1. Ξενέρωσα λίγο κι εγώ. Πέριμενα περισσότερα μαραφέτια πλην του iPhone.
  9. Ευχαριστώ πολύ, κορίτσια και αγόρια :) Πρέπει να πω ότι το όλο εγχείρημα ήταν μεν χρονοβόρο, αλλά δεν ήταν και τόοοοοσο δύσκολο όσο φανταζόμουν αρχικά. Χρειάζεται όμως οπωσδήποτε τα σωστά εργαλεία (μαγνητικό κατσαβίδι, κατσαβίδι-αστέρι νο6, σιλικόνη), πολύ προσοχή και imho, δύο άτομα. Ως spillover benefit αυτής της εγχείρισης, πρέπει να προσθέσω και το γεγονός ότι φύσηξα όλη τη σκόνη που είχε εισχωρήσει μέσα στο iMac. Και ήταν απίστευτή η ποσότητά της ! Βέβαια, τίποτε δεν θα ήταν εφικτό (ακολουθεί γκρίζα διαφήμιση) χωρίς τη βοήθεια του κολλητού μου από το http://www.ebike.gr , του μοναδικού ηλεκτρονικού περιοδικού μοτοσυκλέτας που φτιάχνεται φυσικά εξ ολοκλήρου σε Mac.
  10. http://i189.photobucket.com/albums/z93/alitakos/imac1tb.jpg
  11. Γιατί έχω ήδη τρεις από δαύτους, να μου μαγαρίζουν την αισθητική του γραφείου μου με τα καλώδιά τους. Γιατί έχω μόνο 20GB ελεύθερα στον εσωτερικό. Γιατί η λύση των εξωτερικών δεν είναι το ίδιο γρήγορη. Και μετά είναι και λίγο το "σε δουλειά να βρισκόμαστε". :p
  12. Ευχαριστώ παιδιά. Αν τελικά το υλοποιήσω την Πέμπτη, θα ποστάρω νέα για να πουλήσω μούρη για το κατόρθωμά μου. Αν όχι, θα εξαφανιστώ για λίγες μέρες, μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.
  13. Νομίζω ότι κάποιοι Seagate είχαν ένα firmware θέμα, που προκαλούσε κάποια ασυμβατότητα με τα mac. Απλά ελπίζω να εμφανιστεί κάνας τολμηρός που έχει προσωπική πείρα από το εγχείρημα, για να μην κινούμαι με εικασίες. Ρε ****το, ο δίσκος θα έπρεπε να είναι εύκολα αναβαθμίσιμος. Αυτό είναι το μοναδικό παράπονο που έχω από το iMac.
  14. Το λευκό έχω. Με παραξενεύει αυτό που λες, γιατί σύμφωνα με κάποιους που το δοκίμασαν εδώ http://forums.xlr8yourmac.com/drivedb/search.drivedb.lasso σηκώνει το 1ΤΒ το δικό μου Mac. Και δε μπορώ να σκεφτώ γιατί όχι άλλωστε.
  15. Άσχετη ερώτηση: Επειδή ο εσωτερικός δίσκος του iMac μου έχει μείνει με 20GB ελεύθερα, σκέφτομαι σοβαρά να τον αλλάξω με κάποιον του 1ΤΒ. Σκέφτομαι αυτόν: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301630 Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια ασυμβατότητα; Έχετε κάποια συμβουλή ή κάτι να προσέξω;
  16. Προσυπογράφω την απάντηση του stereo. Είμαι χρήστης mac εδώ και 7 μήνες και έχω λατρέψει την πλατφόρμα. Δεν νομίζω ότι για κάποιον χρήστη που ασχολείται με το σπορ και μπαινοβγαίνει σε τεχνολογικά φόρουμ, απαιτείται κανένα διάβασμα. Πιστεύω πως είναι ζήτημα 2 εβδομάδων ΑΠΛΗΣ ενασχόλησης για να κάνεις όλα όσα έκανες και με το pc σου. Θα συμφωνήσω επίσης ότι αν σε παίρνει, είναι προτιμότερο να πας για το 24άρι. Όχι μόνο θα απολαμβάνεις μεγαλύτερη screen real estate, αλλά έχει γίνει μεγάλος ντόρος σχετικά με την διαφορά ποιότητας των panels μεταξύ του 20αριού και του 24αριού μοντέλου. Εκεί νομίζω ότι ήταν το μεγάλο λάθος της Apple, καθώς προσωπικά ως χρήστης της προηγούμενης γενιάς iMac, βρίσκω ότι το δικό μου 20άρι υπερέχει του καινούριου σε οθόνη. Εν κατακλείδι, μην έχεις ενδοιασμούς. Θα το λατρέψεις. Κι αν όχι, εδώ είμαστ ε για να το αγοράσουμε σε σκοτωμένη τιμή :p
  17. To δοκίμασα ήδη, από την πρώτη στιγμή που το πρότεινες. Αλλά έχει πρόβλημα με τα ελληνικά, και στους υπότιτλους αλλά και στα filenames που τα βγάζει ως τελείες όταν είναι στα ελληνικά. Άσε που δεν μπορούσα να βρω τρόπο να παίξει full screen.
  18. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Εγώ χρησιμοποιώ MPlayer OSX, πάντως, για να έχω δυνατότητα υποτίτλων. Καθώς και τον Chroma Player. Δεν ξέρω για ποιον λόγο, δεν έχω subs στο Quicktime, ενώ όλες οι ρυθμίσεις είναι σωστά τσεκαρισμένες. Μονόδρομος δεν είναι. Αλλά μου τη δίνει να μην έχω ΜΙΑ και μόνη εφαρμογή για αναπαραγωγή video, αλλά να δοκιμάζω που θα παίξει σωστά κάτι. Σ' αυτό νοσταλγώ τα XP και τον GOM Player. Και το submerge μωρέ, το βρίσκω ταλαιπωρία και ημίμετρο. Είναι ένα extra step που δεν θα έπρεπε να χρειάζεται. Επίσης μου τη δίνει που δεν έχω υπότιτλους στο Front Row, κι ότι χάθηκε το παλιό feature του resume. Αnyway, αρκετά γκρίνιαξα.
  19. Έχεις υπότιτλους στο Front Row δηλαδή; Εγώ εδώ και καιρό, δεν έχω καν στο Quicktime, παρά το ότι έχω το Perian. Οι υπόλοιποι δηλαδή, έχετε υπότιτλους στο Quicktime, με κάποιο τρόπο που μου διαφεύγει; :O
  20. mariel βλέπω ότι είσαι κορίτσι και σε καλή ηλικία, αλλιώς δε θα σκιζόμουν να σε εξυπηρετήσω αν ήσουν μαντράχαλος. Λοιπόν, κατέβασε τον MPlayerOSX. Τον θεωρώ καλύτερο από το προβληματικό vlc.
  21. Όχι. 3.5'' SATA είναι, στα 7.200. Ότι πιο στάνταρ και φτηνό δηλαδή.
  22. Μωρέ άμα παίρνεις ένα μηχάνημα και για το all-in-one design, δε θες να το μαγαρίσεις με ένα σωρό καλώδιο τριγύρω. 3 εξωτερικοί δίσκοι=6 καλώδια (σύνδεσης+τροφοδοσίας). Βρίσκω τα σημερινά iMac, να είναι εξαιρετικά για αυτά που προσφέρουν, πλην του δίσκου πλέον. Γιατί αν υπολογίσεις ότι 320 ονομαστικά GB=290 πραγματικά GB. Από αυτά θα πρέπει να αφαιρέσεις τουλάχιστον 10% ελεύθερα για να ανασαίνει το μηχάνημα. Άρα καταλήγεις να έχεις 260 GB δίσκο, που για τα σημερινά δεδομένα είναι αστείο. Ιδανικά, θα ήθελα κάτι με 1ΤΒ εσωτερικό δίσκο, σε λογικό κόστος αγοράς, όχι σε τιμή Apple. Ώστε να βάλεις άλλο 1ΤΒ εξωτερικό για το Time Machine, κι άλλο 1ΤΒ για πράγματα που ακόμη κι αν τα χάσεις, να μη σκάσεις από τη στεναχώρια σου. Anyway, δεν θα το κουράσω άλλο. Σίγουρα υπάρχει κοινό που τα βρίσκει ικανοποιητικά τα specs. Όπως και να έχει, είναι εκπληκτικά μηχανήματα. Και δεν θα διαφωνήσω περισσότερο για να μη την σπάσω στον stereo. Άλλωστε χάρις σε αυτόν ανακάλυψα ξανά τη χαρά το computing.
  23. E, νομίζω ότι είναι πολύ περιοριστικό αυτό, για τα σημερινά δεδομένα, τουλάχιστον για μένα και για τους φίλους μου. Αυτή τη στιγμή, έχω 250GΒ εσωτερικό δίσκο (με 25GB ελεύθερα) και 1,75 TB σε 3 εξωτερικούς δίσκους. Παρά τη φαινομενικά μεγάλη χωρητικότητα, με αυτό το setup, backup παίρνω μόνο τη μουσική και τις φωτογραφίες μου, μιας και: Movies: 310GB Music: 120 GB TV Series:140 GB Δηλαδή, τι περιμένει η Apple από τον μέσο τριαντάρη χρήστη; Να σβήσει τις τσόντες που με τόση επιμέλεια μάζεψε;
  24. Ασήμαντες αναβαθμίσεις, στην ουσία. Να δω πότε θα ξεκολλήσουν από την εμμονή να βάζουν τόσο μικρούς δίσκους ως standard. Ήδη έχω μπει σε σκέψεις να προχωρήσω σε εγχείριση στο δικό μου.
  25. Ευχαριστώ για την απάντηση. Πράγματι, το πέρασα και όλα είναι μια χαρά. Με τις μικροπροσθήκες του Safari από point release σε point release, σε λίγο θα είναι αχρείαστα τα 3rd party plugins.
×
×
  • Create New...