Jump to content

Money wallets (viva, skrill, revolut κλπ)

nico4gr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

δηλώνεις τα πάντα κανονικά...

αν είναι UCITS , είναι 100% αφορολόγητα....απλά πρέπει να βρεις λογιστή που να ξέρει σε τι κωδικούς να περάσει τα αντίστοιχα ποσά.

• 5 months later...

καλησπερα , θα ηθελα να ρωτησω το εξής ,θέλω να κανω αναληψη απο ξενο ΑΤΜ με revolut .

Θα ηταν καλυτερο να εχω μετατρεψει τα ευρω στην ισοτιμια της χωρας που θα κανω αναληψη απο το ΑΤΜ ή δεν εχει σημασια.?

Το λεω αυτο γιατι εχω το premium προγραμμα το οποιο δεν εχει προμηθεια μετατροπης συναλλαγματος.

ευχαριστω

1 hour ago, DEERHUNTER said:

καλησπερα , θα ηθελα να ρωτησω το εξής ,θέλω να κανω αναληψη απο ξενο ΑΤΜ με revolut .

Θα ηταν καλυτερο να εχω μετατρεψει τα ευρω στην ισοτιμια της χωρας που θα κανω αναληψη απο το ΑΤΜ ή δεν εχει σημασια.?

Το λεω αυτο γιατι εχω το premium προγραμμα το οποιο δεν εχει προμηθεια μετατροπης συναλλαγματος.

ευχαριστω

Αν έχεις το premium πρόγραμμα που δεν χρεώνει προμήθεια συναλλάγματος το σκ, δεν χρειάζεται να τα έχεις μετατρέψει στο τοπικό νόμισμα. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην αφήσεις το ΑΤΜ να κάνει τη μετατροπή από ευρώ στο τοπικό νόμισμα.

Θα επιλέξεις τοπικό νόμισμα , 

Η επιλογή Ευρώ σημαίνει ότι η τράπεζα θα αλλάξει το τοπικο νόμισμα σε ευρώ, προσθέτοντας την νόμιμη προμήθεια της. 

Το ίδιο θα κάνεις και στο ξενοδοχείο αν προθημοποιειθούν να σε χρεώσουν σε ευρώ. Θα πείς, όχι ευχαριστώ. 

8 ώρες πριν, DEERHUNTER said:

περα απο αυτα που γραφουν τα παιδια εχει υποψιν σου οτι καποια ΑΤΜ χρεωνουν ξενες καρτες μια επιπλεον προμηθεια οταν κανεις αναληψη μετρητων (0.5-2 ευρω μπορει και παραπανω)

προσεξε καλα τι γραφει στην οθονη του το ΑΤΜ

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

• 1 month later...

καλημέρα σας , όταν προσθέτω χρήματα στην revolut  υπάρχει κάποιο πρόγραμμα επιβράβευσης alpha bonus,yellow πειραιώς, eurobank epistrofi ή eurobank yes, εθνική go for more, credia 1% cashback με πιστωτικες καρτες ,  που να κερδιζω?

ευχαριστω

1 hour ago, DEERHUNTER said:

καλημέρα σας , όταν προσθέτω χρήματα στην revolut  υπάρχει κάποιο πρόγραμμα επιβράβευσης alpha bonus,yellow πειραιώς, eurobank epistrofi ή eurobank yes, εθνική go for more, credia 1% cashback με πιστωτικες καρτες ,  που να κερδιζω?

ευχαριστω

Όχι, σε καμία δεν μετράει γιατί είναι συναλλαγή μεταφοράς χρημάτων 

On 29/1/2026 at 3:34 ΜΜ, DEERHUNTER said:

αρα το ΑΤΜ θα μου δωσει επιλογη ευρώ ή τοπικο νομισμα και θα επιλεξω ευρω?

Πάντα επιλέγεις στο τοπικό νόμισμα.Ελλάδα οι τράπεζες βγάζουν κάτι τρελές ισοτιμίες για αγορά στο νόμισμα της κάρτας,τουλάχιστον σε βρετανική κάρτα.Πήγα στην Εurobank την Παρασκευή να βγάλω απο monzo και μου έδινε ισοτιμία σχεδόν ένα προς ένα όταν  η £ έχει 1,15€ .Και αφού επέλεγες να τα βγάλεις σε ευρώ είχε ερώτηση παγίδα με ασαφή διατύπωση  αν θέλω να συνεχίσω έτσι γιατί η ισοτιμία είναι πολύ καλη .....

Κάπου εκεί βγαίνει πιο χρήσιμη η wise που δεν σε ρωτάει σε ποιο νόμισμα θες να γίνει ανάληψη.Κατευθείαν € αλλά έχει ,σε σχέση με την monzo,λίγο μεγαλύτερες χρεώσεις.