Jump to content

Samsung Galaxy Tab S2

kanenas00
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το tablet τα σπαει. Οτι πιο γρηγορο εχω πιασει και εχω δουλεψει αρκετα. Η οθονη απλα δεν παιζεται και σε σχεση με το πρωτο S σε ταχυτητα ειναι παραπανω απο εμφανεις.

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Έχω το note 3 και το s2 είναι ακόμα πιο γρήγορο, παναλαφρο, δεν λαγκαρει πουθενά όπως το s που διαβάζω και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά του. Το έχω αγοράσει από Cosmote.

Με κλειστα ματια παρε το tab S. Το tab S2 ειναι υποβαθμιση. Γνωμη μου βεβαια.

Το έσωσες λιγάκι λέγοντας ότι πρόκειται για γνώμη σου...

Το έσωσες λιγάκι λέγοντας ότι πρόκειται για γνώμη σου...

Το οτι ειναι υποβαθμιση σε απευθειας συγκριση με το tab S δεν ειναι γνωμη μου, ειναι αντικειμενικη πραγματικοτητα. Γνωμη μου ειναι να προτιμησει το ενα εναντι του αλλου.

Το οτι ειναι υποβαθμιση σε απευθειας συγκριση με το tab S δεν ειναι γνωμη μου, ειναι αντικειμενικη πραγματικοτητα. Γνωμη μου ειναι να προτιμησει το ενα εναντι του αλλου.

To tab s2 είναι ποιοτικότερο, λεπτότερο, ελαφρυτερο, με πολύ ταχύτερο επεξεργαστή , πολύ ταχύτερη εσωτερική μνήμη , 32gb στη βασική εκδοση, ίδια αν όχι καλύτερη αυτονομία παρόλο ότι έχει μικρότερης χωριτηκοτητας μπαταρια, γρηγορότερη φόρτιση, ποιοτικότερη κάμερα, καλύτερο fingerprint sensor, καλύτερο touch, οθόνη επίσης super amoled με λόγο 4:3 ( επιτέλους!!!).

Αν θεωρείς καλυτερο το tab s επειδή έχει led flash και ir τότε μάλλον η συζήτηση μας τελειώνει κάπου εδώ.

To tab s2 είναι ποιοτικότερο, λεπτότερο, ελαφρυτερο, με πολύ ταχύτερο επεξεργαστή , πολύ ταχύτερη εσωτερική μνήμη , 32gb στη βασική εκδοση, ίδια αν όχι καλύτερη αυτονομία παρόλο ότι έχει μικρότερης χωριτηκοτητας μπαταρια, γρηγορότερη φόρτιση, ποιοτικότερη κάμερα, καλύτερο fingerprint sensor, καλύτερο touch, οθόνη επίσης super amoled με λόγο 4:3 ( επιτέλους!!!).

Αν θεωρείς καλυτερο το tab s επειδή έχει led flash και ir τότε μάλλον η συζήτηση μας τελειώνει κάπου εδώ.

Ειπαμε να μην αφηνουμε καποιες "λεπτομερειες" να μας χαλασουν μια ωραια ιστορια, αλλα εσυ το τερματισες. Μια προς μια οι αναβαθμισεις οπως λες του tab S2:

1.Ποιοτικοτερο? Κανεις χιουμορ, ετσι δεν ειναι?

2.Λεπτοτερο. κατα 1 ολοκληρο χιλιοστο απο το "τουβλο" tab S.

3.Καλυτερο touch? Συνεχιζεις το χιουμορ οποτε οκ.

4.Ποιοτικοτερη καμερα? Oxι μονο ειναι καλυτερη, αλλα εχει και τοσο φωτεινο φακο που δεν χρειαζεται καν φλας!!! Ετσι θα απολαμβανουμε ολοι φωτεινοτατες νυχτερινες φωτο!!!

Εκτος οτι ειναι ιδιας αναλυσης και megapixel με του tab S, δεν την βαζω καν στο πεδιο συγκρισης καθως δεν ειμαι απ αυτους που περιφερονται με μια "κορνιζα" και βγαζουν φωτογραφιες.

5. Ιδια αυτονομια με του tab S? Ακομα και τα επισημα specs της σαμσουνγκ σε διαψευδουν.

6. 32gb στη βασικη εκδοση. Η μονη πραγματικη αναβαθμιση.

7. Ταχυτερη εσωτερικη μνημη. Δεν εχω ιδεα για τι μιλας.

8. Γρηγοροτερη φορτιση. Δες ποσο ευχαριστημενοι ειναι οι κατοχοι του νοτε4 με τη γρηγορη φορτιση.

9.Καλυτερο fingerprint sensor. Ενταξει με επεισες, πουλαω οσο οσο το tab S μου και τρεχω σαν τρελος να παρω το καινουργιο για να απολαυσω αυτο τον σενσορα

10. 4:3 Οθονη. Ε ναι, αλλαξε επιτελους το φορματ ταινιων και σειρων. Ολες πλεον θα γυριζονται στο επαναστατικο φορματ 4:3. Δυστυχως η πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι οποτε θα πρεπει να συνηθισεις τις μεγαλες μαυρες λωριδες πανω και κατω απο την ταινια. Και γι αυτο φροντισε ομως η σαμσουνγκ αφου προσφερει οντως το καλυτερο μαυρο λογω της τεχνολογιας λειτουργιας της super amoled.

11. Πολυ γρηγοροτερος επεξεργαστης. Επισης πραγματικη αναβαθμιση αλλα δυστυχως μονο στα χαρτια καθως τα σονυ ακομα και με χειροτερο επεξεργαστη τρεχουν πιο ομαλα.

Το ταμπλετ ειναι σχεδον αποκλειστικα για media consumption. Οταν λοιπον σου κοβουν 0.4 ή 0.8 ιντσες οθονης, σου μειωνουν την αναλυση και αρα και το sharpness στην κορυφαια οθονη, σου μεγαλωνουν τα μπεζελ, σου αλλαζουν το λογο πλευρων κανοντας το πιο δυσκολο στο κρατημα, σου αφαιρουν τις υπερυθρες που εμενα μου ηταν πολυ χρησιμες στο σπιτι, σου αφαιρει και τα αμφιπλευρα ηχεια κανοντας το ταμπλετ ουσιαστικα μονοφωνικο(!), δινοντας σου λιγα και αμφιβολης χρησιμοτητας χαρακτηριστικα, τοτε συμπαθα με αλλα ναι, προκειται για υποβαθμιση. Αν ηθελα ταχυτητα και αμεση αποκριση στο touch και αδιαφορουσα για τα αλλα, θα πηγαινα στο (ακριβοτερο) sony, που οντως ειναι πολυ μπροστα σε αυτους τους τομεις.

Δικαιωμα σου ειναι να σου αρεσει/προτιμας/βολευεσαι το tab S2 περισσοτερο απο το tab S, οπως και δικο μου δικαιωμα να εχω αντιθετη προτιμηση. Δεν γινεται ομως να διαστρεβλωνουμε την πραγματικοτητα.

Ενα μεγαλο συγγνωμη απο ολους για το σεντονι (ειχα γραψει κι άλλα αλλά τα περιορισα οσο μπορουσα). Με ενοχλουν ομως πολυ οι ανακριβειες.

Edited by fioravanti90

1.Ποιοτικοτερο? Κανεις χιουμορ, ετσι δεν ειναι?

2.Λεπτοτερο. κατα 1 ολοκληρο χιλιοστο απο το "τουβλο" tab S.

3.Καλυτερο touch? Συνεχιζεις το χιουμορ οποτε οκ.

4.Ποιοτικοτερη καμερα? Oxι μονο ειναι καλυτερη, αλλα εχει και τοσο φωτεινο φακο που δεν χρειαζεται καν φλας!!! Ετσι θα απολαμβανουμε ολοι φωτεινοτατες νυχτερινες φωτο!!!

Εκτος οτι ειναι ιδιας αναλυσης και megapixel με του tab S, δεν την βαζω καν στο πεδιο συγκρισης καθως δεν ειμαι απ αυτους που περιφερονται με μια "κορνιζα" και βγαζουν φωτογραφιες.

5. Ιδια αυτονομια με του tab S? Ακομα και τα επισημα specs της σαμσουνγκ σε διαψευδουν.

6. 32gb στη βασικη εκδοση. Η μονη πραγματικη αναβαθμιση.

7. Ταχυτερη εσωτερικη μνημη. Δεν εχω ιδεα για τι μιλας.

8. Γρηγοροτερη φορτιση. Δες ποσο ευχαριστημενοι ειναι οι κατοχοι του νοτε4 με τη γρηγορη φορτιση.

9.Καλυτερο fingerprint sensor. Ενταξει με επεισες, πουλαω οσο οσο το tab S μου και τρεχω σαν τρελος να παρω το καινουργιο για να απολαυσω αυτο τον σενσορα

10. 4:3 Οθονη. Ε ναι, αλλαξε επιτελους το φορματ ταινιων και σειρων. Ολες πλεον θα γυριζονται στο επαναστατικο φορματ 4:3. Δυστυχως η πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι οποτε θα πρεπει να συνηθισεις τις μεγαλες μαυρες λωριδες πανω και κατω απο την ταινια. Και γι αυτο φροντισε ομως η σαμσουνγκ αφου προσφερει οντως το καλυτερο μαυρο λογω της τεχνολογιας λειτουργιας της super amoled.

11. Πολυ γρηγοροτερος επεξεργαστης. Επισης πραγματικη αναβαθμιση αλλα δυστυχως μονο στα χαρτια καθως τα σονυ ακομα και με χειροτερο επεξεργαστη τρεχουν πιο ομαλα.

Δικαιωμα σου ειναι να σου αρεσει/προτιμας/βολευεσαι το tab S2 περισσοτερο απο το tab S, οπως και δικο μου δικαιωμα να εχω αντιθετη προτιμηση. Δεν γινεται ομως να διαστρεβλωνουμε την πραγματικοτητα.

Ενα μεγαλο συγγνωμη απο ολους για το σεντονι (ειχα γραψει κι άλλα αλλά τα περιορισα οσο μπορουσα). Με ενοχλουν ομως πολυ οι ανακριβειες.

Αρχικά να σου πω ότι μιλάω ως πρώην κάτοχος όλων σχεδόν των Ipad μέχρι σήμερα, του TAB PRO 8.4, του ΤΑΒ S 8.4, του Sony Z3 4G και νυν του TAB S2. Πρέπει να ξεμπερδέψεις στο μυαλό σου αυτά που νομίζεις ότι ξέρεις και αυτά που πραγματικά ξέρεις.

1) Θες να κλάψω ή να γελάσω με αυτό που ισχυρίζεσαι; Είναι λες και συγκρίνεις ποιοτικά το Note 3 με το Note 4 & 5.

2) Λεπτότερο και ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟ....και τα δύο ΜΑΖΙ. Δεν ισχυρίστηκε κανεις ότι το TAB S ήταν τούβλο, αλλά the lighter & thinner the better!!!

3) Πολύ πιο ακριβές touch και χωρίς τα προβλήματα που είχαν τα TAB PRO και TAB S.

4) Φανερό ότι δεν είσαι σχετικός από φακούς....το aperture 1.9 σου λέει τίποτα ή μιλάω κινέζικά; Επίσης QHD σε VIDEO; Είναι ανυπόφορα αυτονόητο ότι κανείς δεν θα φωτογραφίζει ολη μέρα με το ταμπλετ του, αλλά αποτελεί και η κάμερα ένα συγκρίσιμο χαρακτηριστικό.

5) Διάβασε κανένα review αν δεν εμπιστεύεσαι αυτά που λέμε εδώ μέσα. 8 ώρες SOT με 2-3 μερες χρήσης δεν είχα ποτέ στο TAB S. Είναι λογικό γιατί ο επεξεργαστής του TAB S2 είναι λιγότερο ενεργοβόρος.

6) ......

7) Το κατάλαβα οτι δεν είχες ιδέα....η eMMC NAND που χρησιμοποιεί το TAB S2 έχει σχεδόν διπλάσια ταχύτητα σε Read, Write, sequential read και sequential write. Χονδρικά να στο πω ότι αν μιλούσαμε για PC φαντάσου έναν SSD με διπλάσια ταχύτητα.

8) Πάλι τα μπέρδεψες....Δεν μιλάμε για fast charging φίλε μου. Γρηγορότερη φόρτιση. Απλά αυτό.

9) Για την ακρίβεια έχει fingerprint sensor που δουλεύει (και πάλι οχι στα επίπεδα του ipad)...αυτός που διαθέτει το Tab s είναι απλά ανέκδοτο.

10) Φίλε μου δεν χρησιμοποιούν όλοι το tablet μας για να βλέπουν -μόνο- ταινίες. Ούτε θα απολαύσω οποιαδήποτε ταινία στις 8 ιντσες....ένα υποκατάστατο είναι το τάμπλετ γι'αυτη την χρήση και συνήθως όταν είμαστε μακριά από το σπίτι μας ή κάποια σύγχρονη τηλεόραση, ώστε να περάσει η ώρα μας.

Για οποιαδήποτε άλλη χρήση (σερφάρισμα, διάβασμα κτλ klt) το 4:3 είναι κλάσεις ανώτερο....δεν είναι τυχαίο που το χρησιμοποιεί η Apple στα ipad τόσα χρόνια, ούτε τυχαίο ότι το υιοθέτησε επιτέλους και η Samsung.

11) Μπερδεύεσαι για ακόμη μια φορά. Αλλό smoothness ή lag στο UI και άλλο ταχύτητα. Το SONY Z3 έχει ίσως ελάχιστα πιο smooth UI αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα φορτώσει γρηγορότερα ένα application ή μια βαριά σελίδα στο browser ή οτιδήποτε cpu intensive . Εκεί υπερισχύει το TAB S2.

H CPU του ΤΑΒ S2 σε σχέση με το TAB S είναι κατά 38% γρηγορότερη σε single core και 57% γρηγορότερη σε multi-core επιδόσεις.

Για να μιλάς για ανακρίβειες ίσως θα πρέπει να είσαι πιο "διαβασμένος" την επόμενη φορά.

Δεν ξέρω αν αξίζει να πουλήσει κανείς το TAB s και να πάει σε TAB S2...αυτό έχει να κάνει με την τσέπη του καθενός, τις ανάγκες του ή το πόσο gadgetάκιας είναι. Ότι το TAB S2 όμως είναι καλύτερο από τον προκάτοχο του είναι κάτι παραπάνω από προφανές και αδιαμφισβήτητο

Και φυσικά είναι ΕΓΚΛΗΜΑ κάποιος που θα αγοράσει σήμερα tablet να προτιμήσει το χειρότερο TAB S που κοστίζει 60 ευρώ ακριβότερα στην έκδοση των 16GB!!!

Edited by panosf

Τελικα ειχες δικιο απο την αρχη. Η συζητηση μαζι σου δεν εχει κανενα νοημα.

Εσυ ικανοποιεισαι με τα νουμερα, εγω ειμαι παλιομοδιτης και "αδιαβαστος" και τη βρισκω με την ακοη, την οραση και βεβαια την ευκολια μου.

Οποιος εχει ματια και αυτια βλεπει και ακουει.

Κατσε εσυ με το ανωτερο, πιο οικονομικο και υπερδιαστημικα γρηγορο tab S2 σου, και ασε εμας τους αμαθεις να βγαζουμε βραδινες φωτο που βλεπονται, να βλεπουμε το "μικρο σπιτι στο λειβαδι" σε πληρη οθονη και στερεοφωνικα, σε μεγαλυτερη οθονη με μικροτερα μπεζελ και να διαβαζουμε πιο ξεκουραστα λογω της πιο sharp οθονης. Και να φορτιζουμε τη μεγαλυτερη μπαταρια μας πιο αργα Αλλωστε τι ξερουμε εμεις οι αμαθεις. Α, ειμαστε και τεμπεληδες και βαριομαστε να εχουμε 5 τηκεκοντρολ για ολες τις συσκευες του σπιτιου.

Το μονο καλο που μου προσεφερε το tab S2 ειναι οτι κρατησε ψηλα τις τιμες μεταπωλησης του tab S, κι ετσι εδωσα το ενα απο τα 2 tab S μου σε τιμη υψηλοτερη απο οτι το αγορασα. Αλλα σιγουρα κι αυτος που το πουλησα ηταν "αδιαβαστος" αφου προτιμησε να δωσει τοσα χρηματα σε ενα ταμπλετ 35% πιο αργο σε multicore επιδοσεις.

Edited by fioravanti90

Τελικα ειχες δικιο απο την αρχη. Η συζητηση μαζι σου δεν εχει κανενα νοημα.

Εσυ ικανοποιεισαι με τα νουμερα, εγω ειμαι παλιομοδιτης και "αδιαβαστος" και τη βρισκω με την ακοη, την οραση και βεβαια την ευκολια μου.

Οποιος εχει ματια και αυτια βλεπει και ακουει.

Κατσε εσυ με το ανωτερο, πιο οικονομικο και υπερδιαστημικα γρηγορο tab S2 σου, και ασε εμας τους αμαθεις να βγαζουμε βραδινες φωτο που βλεπονται, να βλεπουμε το "μικρο σπιτι στο λειβαδι" σε πληρη οθονη και στερεοφωνικα, σε μεγαλυτερη οθονη με μικροτερα μπεζελ και να διαβαζουμε πιο ξεκουραστα λογω της πιο sharp οθονης. Και να φορτιζουμε τη μεγαλυτερη μπαταρια μας πιο αργα Αλλωστε τι ξερουμε εμεις οι αμαθεις. Α, ειμαστε και τεμπεληδες και βαριομαστε να εχουμε 5 τηκεκοντρολ για ολες τις συσκευες του σπιτιου.

Το μονο καλο που μου προσεφερε το tab S2 ειναι οτι κρατησε ψηλα τις τιμες μεταπωλησης του tab S, κι ετσι εδωσα το ενα απο τα 2 tab S μου σε τιμη υψηλοτερη απο οτι το αγορασα. Αλλα σιγουρα κι αυτος που το πουλησα ηταν "αδιαβαστος" αφου προτιμησε να δωσει τοσα χρηματα σε ενα ταμπλετ 35% πιο αργο σε multicore επιδοσεις.

Απλά γελάω με τα "επιχειρήματα" της απάντησης σου. Ένα νούμερο-αντικειμενικό στοιχείο ανέφερες σε αυτά που γραφεις και αυτό ήταν λάθος. Πάντως είναι πραγματικά θλιβερό ότι πουλήσες (και μάλιστα εις διπλουν) το απόλυτο τεχνολογικά ταμπλετ , που χρησιμοποιουσες ως τηλεκοντρόλ για όλες τις συσκευες του σπιτιού σου και ως φακό οταν είχες διακοπες ρευματος. Που θα ξαναβρεις κατι αντιστοιχο τώρα;

Στο ειχα πει εξαρχής ότι δεν είχε νόημα η συζήτηση . Εγώ μιλάω με στοιχεία και αριθμούς και εσυ με δικες σου θεωρίες.

Edited by panosf

Απλά γελάω με τα "επιχειρήματα" της απάντησης σου. Ένα νούμερο-αντικειμενικό στοιχείο ανέφερες σε αυτά που γραφεις και αυτό ήταν λάθος. Πάντως είναι πραγματικά θλιβερό ότι πουλήσες (και μάλιστα εις διπλουν)

Παντα οταν δινει καποιος 1 απο τα 2 αντικειμενα που εχει, του μενει το αλλο. Τωρα πως εσυ καταλαβες οτι πουλησα το tab S δυο φορες......

Το 10.5 που εχω κρατησει και χρησιμοποιω κατα 80% αντι του λαπτοπ, θα το κρατησω μεχρι να πεσει σε λογικη τιμη το surface pro (αρα μαλλον για παντα).

κι ετσι εδωσα το ενα απο τα 2 tab S μου σε τιμη υψηλοτερη απο οτι το αγορασα. Αλλα σιγουρα κι αυτος που το πουλησα ηταν "αδιαβαστος" αφου προτιμησε να δωσει τοσα χρηματα σε ενα ταμπλετ 35% πιο αργο σε multicore επιδοσεις.

Επισης παντα οταν το Α ειναι 55% πιο γρηγορο απο το Β αυτο συνεπαγεται οτι το Β ειναι 35% πιο αργο απο το Α. Aρα δεν εκανα λαθος.

Δυστυχως απεδειξες μονος σου οτι στα γυμνασιακα μαθηματικα δεν το 'χεις, αντιθετα με τα ταμπλετ οπου οντως εισαι κορυφη και διαλεγεις παντα το καλυτερο.

Αφου σταματησεις με το γελιο σου απαντησε μου σε παρακαλω αν θες και για τα υπολοιπα νουμερα που σου εδωσα.

Το 8.4 ειναι μεγαλυτερο του 8?

Το 10.5 ειναι μεγαλυτερο του 9.7?

Το 360ppi ειναι μεγαλυτερο του 320ppi?

Το 100% των ταινιων/σειρων που γυριζονται σε 16:9 ειναι μεγαλυτερο του 0% των ταινιων/σειρων που γυριζονται σε 4:3?

Τα στερεοφωνικα ηχεια ειναι προτιμοτερα απο τα μονοφωνικα?

1 φωτεινη νυχτερινη (ή πρωινη σε σκιερο εσωτερικο χωρο) ειναι μεγαλυτερη απο 0 (μηδεν) φωτεινη νυχτερινη φωτο? (Εκει με καταντησες, να επιχειρηματολογω υπερ της καμερας του ταμπλετ, με το οποιο δεν εχω βγαλει ποτε φωτο. Αλλα ειναι αναβαθμιση να υπαρχει εκει κι ας μη βγαλω ποτε).

Αυτα ειναι νουμερα που τα βλεπω καθε μερα μπροστα στα ματια μου και κανουν ΜΠΑΜ. Το 1 mm μικροτερο παχος και 30 γραμμ. ελαφρυτερο βαρος και το "55% στην αυξηση ταχυτητα multicore εφαρμογων" ποσο συχνα θα το καταλαβεις?

Αν εχεις οντως καλη προαιρεση απαντησε σε αυτα ακριβως που σε ρωτω και αφησε τα ανουσια σχολια. Οχι για να σε πεισω ή να με πεισεις, αλλα για να βγαλει καποιος αλλος δολιος που εχει διαβασει ολα αυτα τα κατεβατα, ενα ολοκληρωμενο συμπερασμα.

Edited by fioravanti90

Το xperia z4 σιγουρα εχει το κστι παραπανω απο s2 αλλα πιστευω οτι ειναι πολυ ακριβο. Αυτο που δεν ηξερα και σας ρωτησα ειναι αν οντως το z4 αξιζει την τιμη του και αν το s2 ειναι value for money.

Για μενα το φορμα 4:3 ειναι πολυ βολικοτερο για διαβασμα, browsing κτλ ιδιαιτερα οταν δουλευεται ειτε σε portrait ειτε σε landscape. Τα προηγουμενα και ειδικα το 10.5 οταν το δουλευεις σε portrait ειναι σαν ενα μακρουλο πραμα που ουτε βολευει ιδιαιτερα και μου φαινεται γελειο. Ετσι και αλλιως δεν βλεπω ταινιες/σειρες στο tablet. Ευτυχως που εβγαλε η samsung το s2 ετσι διοτι επαιζε μονο του το ipad, ξερω υπαρχουν κυριως κινεζικα σε 4:3 αλλα δεν εχουν δυνατο cpu/gpu και υποστηριξη.

Αν εχεις οντως καλη προαιρεση απαντησε σε αυτα ακριβως που σε ρωτω και αφησε τα ανουσια σχολια. Οχι για να σε πεισω ή να με πεισεις, αλλα για να βγαλει καποιος αλλος δολιος που εχει διαβασει ολα αυτα τα κατεβατα, ενα ολοκληρωμενο συμπερασμα.

Θεωρώ περιττό να μπω σε διαδικασία περαιτέρω διαλόγου και αντιπαράθεσης...όποιος θέλει να ενημερωθεί μπορεί να ρίξει μια ματιά σε αυτά που γράφεις εσύ παραπάνω, σε αυτά που αναλυτικά απάντησα εγώ και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Edited by panosf

Για μενα το φορμα 4:3 ειναι πολυ βολικοτερο για διαβασμα, browsing κτλ ιδιαιτερα οταν δουλευεται ειτε σε portrait ειτε σε landscape. Τα προηγουμενα και ειδικα το 10.5 οταν το δουλευεις σε portrait ειναι σαν ενα μακρουλο πραμα που ουτε βολευει ιδιαιτερα και μου φαινεται γελειο. Ετσι και αλλιως δεν βλεπω ταινιες/σειρες στο tablet. Ευτυχως που εβγαλε η samsung το s2 ετσι διοτι επαιζε μονο του το ipad, ξερω υπαρχουν κυριως κινεζικα σε 4:3 αλλα δεν εχουν δυνατο cpu/gpu και υποστηριξη.

Πραγματι η αναλογια 4:3 ειναι πολυ βολικοτερη στα tablet για διαβασμα, browsing κτλ. Μονο σε ταινιες βολευει το 16:9 , αλλα στις υπολοιπες καθημερινες λειτουργιες ενος tablet η αναλογια 4:3 ειναι πολυ βολικοτερη. Δεν ειναι τυχαιο οτι τοσο το ipad, αλλα και τα surface δεν ειναι 16:9, αλλα πιο τετραγωνες αναλογιες .

Το έχω αποκτήσει εδώ και δυο βδομάδες και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αγορά από αλυσίδα μετά την πτώση τιμής (<500 €) και με άτοκες δόσεις.

Πρώτες εντυπώσεις: εξαιρετική οθόνη (η καλύτερη που είχα ποτέ) και ταχύτητα (οι εφαρμογές εγκαθίστανται σε dt, συγκριτικά με την προηγούμενη ταμπλέτα μου, LG Vpad που ήταν και αυτή πολύ καλή). Ειδικά η οθόνη πάντως, είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Σαν να είναι ζωγραφιά με το πινέλο, ό,τι απεικονίζει.

Μοναδικό πρόβλημα ως τώρα ο ανιχνευτής του δακτυλικού: Έχω πολλές αποτυχίες, συχνά αναγκάζομαι να μπω με κωδικό. Το διέγραψα και το ξαναπέρασα 2-3 φορές, τα ίδια. Τώρα έχω προσθέσει και 2ο δακτυλικό (δικό μου πάλι), μάλλον τα ίδια. Θα δούμε.

Επίσης: Το ανόητο προ-εγκατεστημένο πρόγραμμα ειδήσεων, αυτό που καταλαμβάνει μια οθόνη αριστερά, ουσιαστικά δεν παραμετροποιείται. Πχ. του έβαλα soccer μόνο στο sports και εξακολουθεί να με βομβαρδίζει με τα γνωστά αμερικάνικα αθλήματα. Νομίζω δεν διαγράφεται καν, τουλάχιστον το πέταξα από την αρχική οθόνη.

Edited by nikosal

Samsung Galaxy A52s

Samsung Tab S2 9.7 LTE

Samsung Watch4 Classic

PCs & laptop ubuntu 22.10

Το έχω αποκτήσει εδώ και δυο βδομάδες και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αγορά από αλυσίδα μετά την πτώση τιμής (<500 €) και με άτοκες δόσεις.

Πρώτες εντυπώσεις: εξαιρετική οθόνη (η καλύτερη που είχα ποτέ) και ταχύτητα (οι εφαρμογές εγκαθίστανται σε dt, συγκριτικά με την προηγούμενη ταμπλέτα μου, LG Vpad που ήταν και αυτή πολύ καλή). Ειδικά η οθόνη πάντως, είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Σαν να είναι ζωγραφιά με το πινέλο, ό,τι απεικονίζει.

Μοναδικό πρόβλημα ως τώρα ο ανιχνευτής του δακτυλικού: Έχω πολλές αποτυχίες, συχνά αναγκάζομαι να μπω με κωδικό. Το διέγραψα και το ξαναπέρασα 2-3 φορές, τα ίδια. Τώρα έχω προσθέσει και 2ο δακτυλικό (δικό μου πάλι), μάλλον τα ίδια. Θα δούμε.

Επίσης: Το ανόητο προ-εγκατεστημένο πρόγραμμα ειδήσεων, αυτό που καταλαμβάνει μια οθόνη αριστερά, ουσιαστικά δεν παραμετροποιείται. Πχ. του έβαλα soccer μόνο στο sports και εξακολουθεί να με βομβαρδίζει με τα γνωστά αμερικάνικα αθλήματα. Νομίζω δεν διαγράφεται καν, τουλάχιστον το πέταξα από την αρχική οθόνη.

Από μπαταρία πως τα πάει;

Πολύ νωρίς να πω. Θέλει μερικές φορτίσεις ακόμα η μπαταρία. Μάλλον, πάντως, πολύ καλά.

Samsung Galaxy A52s

Samsung Tab S2 9.7 LTE

Samsung Watch4 Classic

Εγώ με το αποτύπωμα κανένα προβλημα. Όταν το κάνεις setup πρέπει να τοποθετήσεις το δάχτυλο σε διαφορετικά σημεία! Δουλευει άψογα..

Το έκανες όπως ακριβώς δείχνουν οι οδηγίες (δηλ. δάκτυλο κάθετα στο κουμπί με την ταμπλέτα όρθια, portrait); Επειδή κρατώ την ταμπλέτα πάντα οριζόντια με βολεύει να το κάνω με τον αντίχειρα πλαγιαστά, όπως πάει φυσιολογικά το χέρι. Δεν ξέρω αν έχει σημασία αυτό.

Samsung Galaxy A52s

Samsung Tab S2 9.7 LTE

Samsung Watch4 Classic

Το έκανες όπως ακριβώς δείχνουν οι οδηγίες (δηλ. δάκτυλο κάθετα στο κουμπί με την ταμπλέτα όρθια, portrait); Επειδή κρατώ την ταμπλέτα πάντα οριζόντια με βολεύει να το κάνω με τον αντίχειρα πλαγιαστά, όπως πάει φυσιολογικά το χέρι. Δεν ξέρω αν έχει σημασία αυτό.

Εγώ στο s5 αφιέρωσα χρόνο,ηρεμία και προσοχή και κατάφερα ,όρθιο,όπως το δουλεύω να ξεκλειδωνω με τον αντίχειρα με κίνηση πλαγιά του δακτύλου αυτού.

Και να φανταστείς ότι πρέπει να το σύρω. Στο s2 απλά το ακουμπάς;αν ναι τότε νομίζω ότι ειναι πιο εύκολο.

Iphone SE 32gb space grey,HUAWEI P SMART Z,iPad Pro 12,9 2017 64 GB,CAT S60 with FLIR,IPAD MINI 5 2019 64gb gray.

καλησπερα οποιος μπορη ας βοηθηση μπηκα στις ρυθμισεις και καπου δεν θυμαμαι ακριβος μαλλον στο απορητο εχει μια επιλογη διαδραστικο καπως ετσι το ελεγε μπηκα το εκανα ον πατημα στην οθονη πατησα στη μεση και αποτελεσμα εχει παη στην αρχικη οθονη και περα απο το να αναιβοκατεβαινη μια μπλε γραμη δεν κανη τιποτα αλλο προσπαθω να σας το περιγραψω οσο πιο καλα μπορω και θυμαμαι δεν μπορω να το ξεμπλοκαρω καθε βοηθεια δεκτη ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ακυρο καταφερα και εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και ολα καλα ειδωμεν

Edited by truckman
κοντος μεν αλλα οχι χαζος!!!!!!!!!:lol:

Ναι, θέλει να αφήνεις το δάχτυλο πάνω ώσπου να ξεκλειδώσει. Δεν το έκανα εγώ καλά, λύθηκε. Edited by nikosal

Samsung Galaxy A52s

Samsung Tab S2 9.7 LTE

Samsung Watch4 Classic