Jump to content

nikosal

Members
  • Δημοσιεύσεις

    512
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by nikosal

  1. Θέλω να βρίσκω το κινητό μου, χρησιμοποιώντας το ρολόι (το αντίθετο το κάνω ήδη). Οι οδηγίες της Samung μου λένε να εγκαταστήσω την ίδια εφαρμογή που έχω στο κινητό, δηλ. την Εύρεση Συσκευής της Google. Χμμμ όμως, απ' ότι καταλαβαίνω δεν είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση στο ρολόι -ή μήπως κάνω λάθος; Υπάρχει διαθέσιμη κάποια find my watch, άλλης εταιρίας. Πρόταση; [edit: το βρήκα. Υπάρχει ήδη εγκατεστημένο, πας με swipe προς τα κάτω]
  2. Καλησπέρα, διάβασα ως τη σελίδα 12 και θα συνεχίσω. Ίσως βρω την απάντηση πιο κάτω, αλλά επειδή το χρειάζομαι: Ενώ το έχω να κάνει αυτόματη αναγνώριση σε τρέξιμο/περπάτημα (και μόνο σε αυτά), αναγνωρίζει μόνο το περπάτημα. Με τη γνωστή διαδικασία που στο δεκάλεπτο σε ρωτάει αν θέλεις να ξεκινήσει καταγραφή. Δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ ως τώρα το τρέξιμο, το οποίο φυσικά κάνω σε εξωτερικό χώρο (δεν μιλώ για διάδρομο). Τι φταίει; (classic 4, 46).
  3. θα προτιμούσα σε αυτή τη φάση να μην κάνω επαναφορά. Νομίζω όμως ότι δυστυχώς δεν μπορώ να απεγκαταστήσω και να εγκαταστήσω εκ νέου την εφαρμογή του πληκτρολογίου, έτσι δεν είναι;
  4. έχετε παρατηρήσει κάποια δυσλειτουργία στην εφαρμογή του πληκτρολογίου samsung; μου γράφει στο gmail αγγλικά ενώ είναι γυρισμένο στα ελληνικά. Θέλει διπλή αλλαγή για να γυρίσει στα (πραγματικά) ελληνικά.
  5. Εδώ και ένα μήνα, η εφαρμογή του πληκτρολογίου της Samsung κλείνει κάθε λίγα δευτερόλεπτα, συνεπώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Έχει τύχει σε κανέναν άλλο; Την έχω αντικαταστήσει με άλλη, φυσικά, αλλά δεν μπορώ να τη συνηθίσω - προτιμώ την Samsung. Στο J7 λειτουργεί επίσης ανώμαλα, αλλά δεν κλείνει. Αυτό που κάνει εκεί είναι ότι ενώ υποτίθεται ότι είναι στα ελληνικά, γράφει αγγλικά και χρειάζεται διπλή εναλλαγή γλώσσας για να επιστρέψει στα ελληνικά. Καμιά πρόταση;
  6. Για το 8άρι sm t713 (wifi) του γιου μου: Πρόταση για μια καλή θήκη; Μπορώ να κοιτώ και θήκες που αναφέρουν ως μοντέλο το 710-715-719;
  7. Χτες βράδυ μου έπεσαν μερικές σταγόνες νερού στο σημείο που είναι το μεγάφωνο αυτιού (πάνω από τη φίρμα «Samsung» στην πρόσοψη) και έκτοτε ακούω το συνομιλητή από το βάθος του πηγαδιού (αμυδρά, δηλαδή). Ήλπιζα ότι θα στέγνωνε, αλλά μάταια. Μάλλον το έβλαψα οριστικά και πρέπει να καταφύγω σε ακουστικά για να μιλήσω. Ξέρετε πόσο πάνω κάτω μπορεί να μου ζητήσουν για την επισκευή;
  8. Ξέρετε πώς στην ευχή μπορώ να αποφεύγω τη σύνδεση με τα σημεία wifi fon της cosmote; παρά ότι δεν έχω την εφαρμογή τα προτιμάει έναντι ακόμα και συνδέσεων που έχω αποθηκεύσει και συνδέομαι τακτικά. Σπάει νεύρα κάθε λίγο και λιγάκι: απόπειρα σύνδεσης, η σύνδεση απέτυχε, πληρώστε να συνδεθείτε. Πολύ επιθετική τακτική. Και φυσικά δεν θέλω να έχω το wifi κλειστό.
  9. Ξέρετε πώς στην ευχή μπορώ να αποφεύγω τη σύνδεση με τα σημεία wifi fon της cosmote; παρά ότι δεν έχω την εφαρμογή τα προτιμάει έναντι ακόμα και συνδέσεων που έχω αποθηκεύσει και συνδέομαι τακτικά. Σπάει νεύρα κάθε λίγο και λιγάκι: απόπειρα σύνδεσης, η σύνδεση απέτυχε, πληρώστε να συνδεθείτε. Πολύ επιθετική τακτική. Και φυσικά δεν θέλω να έχω το wifi κλειστό.
  10. Λειτουργία εφαρμογής Cosmote fon (για όσους δεν έχουν σύνδεση με τη συγκεκριμένη εταιρία, είναι εφαρμογή αυτόματης σύνδεσης με wifi σημεία άλλων συνδρομητών που μετέχουν στο δίκτυο): Η εφαρμογή αυτή απλώς σπάει τα νεύρα. Επιχειρεί να συνδεθεί σε κάθε σημείο που εντοπίζει συμβατό ρούτερ ΑΚΟΜΑ και ΑΝ έχεις την επιλογή να ΜΗ γίνεται αυτόματη σύνδεση. Και, όπως διαπίστωσα αφαιρώντας την, ΑΚΟΜΑ και ΑΝ ΔΕΝ έχεις καν την εφαρμογή. Κάποιος τρόπος να μην προσπαθεί να συνδεθεί το κινητό;
  11. To ρολόι στην οθόνη κλειδώματος, τι κατανάλωση μπαταρίας πιστεύετε ότι έχει;
  12. Αποχαιρετώ την ενότητα αυτή, λόγω θραύσης του κινητού χτες. Μια χαρά ήταν τους 18 μήνες που το κράτησα.
  13. Συγνώμη, αλλά δεν ισχύει αυτό που λες (αν το λες εμένα). Προσπάθησα να κάνω μια επαρκή περιγραφή. Εξήγησα ότι δεν φεύγουν ποτέ, όταν αποφασίσουν να κολλήσουν. Αλλιώς φεύγουν σε ένα δευτερόλεπτο. Και είναι πολύ μικρά αρχεία.
  14. Τον τελευταίο μήνα έχω συχνά αλλά όχι πάντοτε, πρόβλημα με την αποστολή email με συνημμένες φωτογραφίες, με τη gmail app: Δεν φεύγουν, κολλάνε στο φάκελο «προς αποστολή», γράφοντας «μεταφόρτωση» (ή uploading αν το έχετε σε αγγλική γλώσσα). Εννοείται, μιλώ για μικρές συνημμένες φωτογραφίες, που τραβώ συνήθως, αλλά όχι απαραίτητα, με την κάμερά του (2-4 ΜΒ). Συμβαίνει δε είτε είμαι σε κάποιο wifi είτε στο δικό μου 4G. Έχω δοκιμάσει διάφορα που διάβασα: (α) διαγραφή μνήμης κας της εφαρμογής -- δεν δουλεύει (β) επανεκκίνηση της συσκευής. Τη δοκίμασα μια φορά, μόλις άνοιξα ξανά πράγματι τα μέιλ έφυγαν, αλλά στατιστικώς δεν είναι επαρκές το δείγμα. Ούτε φυσικά μπορώ να το κάνω όποτε δεν φεύγουν τα μέιλ. Σας έχει τύχει; Καμία ιδέα; === Και με αυτή την αφορμή: Ξέρει κανείς στη φωνητική πληκτρολόγηση του πληκτρολογίου Samsung στην ελληνική γλώσσα, πώς βάζουμε σημεία στίξης;
  15. Έχω πάει δυο φορές για Σέρβις εντός εγγύησης. Ποτέ δεν ζήτησαν τιμολόγιο και θα ήταν και παράλογο να ζητήσουν, τη στιγμή που η συσκευή αναγνωρίζεται ηλεκτρονικά. Την εμπειρία μου λέω, δεν παίρνω κανέναν στο λαιμό μου.
  16. Πολλά χρήματα... Δοκίμασε και τη Σμάρτεκ και κατόπιν αποφάσισε αν αξίζει επιδιόρθωση ή αγορά νέου, ειδικά αν δεν είχες το 4G.
  17. έχουν υπάρξει και προγενέστερες απαντήσεις, η δική μου εμπειρία είναι: κανένα πρόβλημα
  18. Ασφαλώς να κάνεις αναβάθμιση. Επαναφορά, κατόπιν κάνουν οι περισσότεροι. Εγώ είχα κάνει.
  19. Το εκνευριστικό με την αναβάθμιση, είναι ότι το (νέο) πληκτρολόγιο samsung εμφανίζει, όταν πατήσεις παρατεταμένα ένα πεζό φωνήεν, σύμβολο ως πρώτη επιλογή, αντί για το ίδιο φωνήεν με τόνο. Πολύ άβολο αυτό.
  20. Όχι, συμβαίνει και με μένα, απλώς κάνει του κεφαλιού του. Άλλοτε το ακούω και καταλαβαίνω ότι έχω μέιλ, άλλοτε το ανοίγω μετά από ώρες και μου έρχεται η ειδοποίηση σε μισό λεπτό, για μέιλ που έχει αφιχθεί εδώ και ώρες.
  21. Και εμένα η ΟΤΑ 7.1.1
  22. Και σε μένα (2016 9,7, LTE) ήρθε, αν και νομίζω ήταν μεγαλύτερη, 375ΜΒ ή πρόσεξα λάθος;
  23. @geornirv Τον Ιούλιο ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών και δημιουργών. Δεν μπήκε φόρος, με την έννοια ότι δεν πηγαίνει στα ταμεία του κράτους, αλλά αμοιβή, ανάλογη με αυτή που παίρνουν οι δημιουργοί από τη μουσική που παίζεται από το στερεοφωνικό ενός καφενείου κλπ. Ως πέρσι την αμοιβή τη διαχειριζόταν η αμαρτωλή ΑΕΠΙ, αλλά τώρα έχει γίνει μια σχετική εκκαθάριση. Ας μην μπούμε στο πολιτικό μέρος της συζήτησης, στο τι ήταν / δεν ήταν η ΑΕΠΙ, ούτε στο «πρέπει δεν πρέπει να αμείβονται οι δημιουργοί» (προφανώς πρέπει). Ίσως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε αυτά και δεν είναι εδώ το βήμα για να συζητηθούν. Επιβλήθηκε λοιπόν πρόσθετο ποσό 2%, από ό,τι έχω καταλάβει μόνο στις ταμπλέτες, καθώς τα κινητά δεν αναφέρονται ρητώς: συγκεκριμένα η διάταξη λέει «Η αμοιβή για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δικτυωμένες φορητές συσκευές (tablets) με μέγεθος εσωτερικής μνήμης τυχαίας προσπέλασης (RAM) άνω των 4 GB ορίζεται σε 2% της αξίας τους. Η αμοιβή κατανέμεται στους πνευματικούς δημιουργούς, στους ερμηνευτές ή εκτελεστές καλλιτέχνες(...)». Το ποσό αυτό επιβάλλεται στην τιμή προ ΦΠΑ. Δηλ. μια ταμπλέτα των 300 ευρώ, μπορεί εύλογα να αυξηθεί στα 306, πάνω ή κάτω. Τώρα, πραγματικά τα όσα ακούω και εγώ για το θέμα, είναι εξωπραγματικά και λέγονται από επιχειρηματίες, είτε από άγνοια, είτε από δόλο. Σου τονίζω, για να μην υπάρξει παρεξήγηση, ότι δεν αναφέρομαι σε χρήστες όπως εσύ, που άκουσες κάτι και το μεταφέρεις. Προσωπική μου εμπειρία, μόλις χτες, 14 Σεπτεμβρίου, μεσημέρι, σε επιχείρηση κοντά στο Σύνταγμα (δεν θα την ονοματίσω, είμαι και τακτικός πελάτης!), όπου ζήτησα ένα J5 2016 για φίλο μου. Η τιμή που μου προσφέρεται είναι 30 ευρώ υψηλότερη από ό,τι ένα μήνα πριν και στην απορία μου «πότε ακρίβυνε τόσο» πήρα την απάντηση από τον νεαρό πωλητή «δεν μάθατε ότι μπήκε νέος φόρος 24%;»; Δηλ. βρήκαμε το φτυάρι, δεν θάβουμε κανά δυο; Και βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε στο παιδί καταλογίζω δόλο, προς θεού, έτσι του είπαν να λέει... ----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- To μόνο που με ενοχλεί, όχι καινούργιο, καιρό τώρα, είναι που όταν μείνω με το μικρό φως του κομοδίνου το βράδυ, χαμηλώνει πάρα πολύ η φωτεινότητα. Αναγκάζομαι να το γυρίζω για λίγα δευτερόλεπτα πάνω στο φως για να αυξηθεί ξανά.
  24. Ξέρει κανείς τι θα μου ζητήσει η smartek για αντικατάσταση οθόνης; (εξωτερικό τζάμι, επειδή ράγισε. Το digitizer δεν έχει πάθει κάτι).
  25. Δεν είχα προσέξει ότι μιλούσες για τη stock mail app. Αυτή δεν την έχω ενεργοποιήσει καν. Όταν είπα «το κάνει και εμένα» εννοούσα με τη gmail εφαρμογή.
×
×
  • Create New...