Jump to content

Επιστροφή Κινητού στην Κίνα (Αντικατάσταση, Επισκευή, Refund)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παρελαβα ενα κινητο πριν δυο εβδομαδες απο το Geegbuying το οποιο δουλεψε κανονικα τις πρωτες πεντε μερες.Στην εκτη σταματησε να μου δινει σημα κινητης τηλεφωνιας.Του εκανα hard reset το πηγα σε τεχνικο και μου ειπε οτι ειναι θεμα επεξεργαστη.Εδω και μια βδομαδα τους ενοχλω με mail χωρις να περνω καποια απαντηση.Γνωριζει κανεις καποιον τροπο για να τους κανω να μου απαντησουν;

Να σημειωσω οτι τους ειχα κανει disbute στην paypal γιατι ειχαν περασει 40 μερες απο την αποστολη.Απλα μετα το disbute το κινητο ξεκολλησε και εφτασε σε λιγες μερες στα χερια μου με αποτελεσμα να κλεισει η αναφορα στην paypal.

Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά παρά να περιμένεις να απαντήσουν. Συνήθως απαντάνε σχετικά άμεσα και αυτό που προτείνουν είναι είτε να το στείλεις Κίνα να στο επισκευάσουν είτε να το πας εδώ σε τεχνικό και να σου καλύψουν κάποιο ποσό στέλνοντας την απόδειξη. Επίσης μην στέλνεις κάθε μέρα μηνύματα.

Αν δεις ότι σε αγνοούν τελείως, κάτι το οποίο θα μου φανεί περίεργο για το εν λόγω μαγαζί γιατί το θεωρώ αξιόπιστο, ο μόνος τρόπος ίσως να τους κινήσεις την προσοχή είναι να κάνεις κάποιο αρνητικό review σε διεθνή sites με review για καταστήματα.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

• 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

μια ερωτηση, οταν παραδιδεται προς επιστροφη κατι στα ΕΛΤΑ πρεπει να ειναι ανοιχτο το δεμα και να κλεινεται μπροστα στο ταμειο για ελεγχο απο αυτους ή μπορουμε και κλειστο να το παραδωσουμε?

μια ερωτηση, οταν παραδιδεται προς επιστροφη κατι στα ΕΛΤΑ πρεπει να ειναι ανοιχτο το δεμα και να κλεινεται μπροστα στο ταμειο για ελεγχο απο αυτους ή μπορουμε και κλειστο να το παραδωσουμε?

Δεν εχουν καμια δουλεια να ελεγχουν τα Ελτα το δεμα,φυσικα καλο ειναι να εχεις φωτογραφιες απο ολη την διαδικασια,τι βαζεις μεσα,το φακκελο με την διευθυνση,τα γραμματοσημα και το τρακινγκ ωστε αν σου ζητηθουν να τα εχεις για το paypal.

Eγω οσες φορες επεστρεψα κινητο το ετοιμασα εκει.

ok σε ευχαριστω για την απαντηση, εφυγε σημερα κανοντας και φωτογραφιζοντας τα παντα. μονο αναφορα παραδοσης δεν πηρα γιατι δεν χρειαζοταν και δεν υπαρχει αυτη η υπηρεσια, ετσι τουλαχιστον μου ειπαν απο τα ελτα ο υπαλληλος. ελπιζω να μην επεσα σε καποιον ο οποιος δεν γνωριζε

ok σε ευχαριστω για την απαντηση, εφυγε σημερα κανοντας και φωτογραφιζοντας τα παντα. μονο αναφορα παραδοσης δεν πηρα γιατι δεν χρειαζοταν και δεν υπαρχει αυτη η υπηρεσια, ετσι τουλαχιστον μου ειπαν απο τα ελτα ο υπαλληλος. ελπιζω να μην επεσα σε καποιον ο οποιος δεν γνωριζε

Και εγω καποτε που πληρωσα για αναφορα παραδοσης.... , δεν την πηρα ποτε! Τσαμπα το 1 ευρω!

Με εκτιμηση Ευαγγελος.

ειχα πληρωσει καποτε το 1 ευρω εξτρα,ουτε με ειδοποιησαν,οποτε.....

• 3 weeks later...

Καλησπέρα σας. Αγόρασα κινητό από Κίνα σε μια βδομάδα παρουσίασε πρόβλημα ποια είναι τα βήματα και η σειρά επαφών που πρέπει να γίνουν. Πότε εμπλεκουμε το PayPal. Με το τελωνείο τι θα κάνουμε επειδή κατά την παραλαβή πλήρωσα 27€.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Καλησπέρα σας. Αγόρασα κινητό από Κίνα σε μια βδομάδα παρουσίασε πρόβλημα ποια είναι τα βήματα και η σειρά επαφών που πρέπει να γίνουν. Πότε εμπλεκουμε το PayPal. Με το τελωνείο τι θα κάνουμε επειδή κατά την παραλαβή πλήρωσα 27€.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

ολα ξεκινανε απο ποιο καταστημα το πηρες, γιατι μερικα εχουν διαφορετικη πολιτικη. Πχ το gearbest σου λεει κρατα το, και εμεις θα σε δωσουμε ενα ταδε ποσο πισω. Μπορει να σου πει , στειλτο πισω και αναλογος την βλαβη να σου πουνε διαφορα.

Τι βλαβη εβγαλε και για τι κινητο μιλαμε; Μηπως γλυτωσεις το πανε ελα με την Κινα.

Καλα, το gearbest σου λεει απο τα 140 που το πηρες, παρε 20 ποντους πισω

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Το κινητό είναι Meizu M3 Note έχει Bootloop μόλις βγάλει το λογότυπο Meizu επανεκκινεί και δεν αναγνωρίζεται από τα Windows.

Μην πεις στον κοπο καν να το στειλεις πισω

Μπορεις ανετα να το φτιαξεις εσυ. Κατσε διαβασε τον τροπο για να περασεις ρομ, και δεν εχεις αναγκη κανενα κινεζο

Η διαδικασια ειναι η ιδια, η ρομ φυσικα αλλαζει

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=410401

http://www.flymeos.com/firmwarelist?modelId=38&type=1

Edited by Barlost

Αγαπητέ Barlost,

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας, Προσπάθησα να παρέμβω και να διορθώσω το πρόβλημα αλλά δυστυχώς:

1. Δεν λειτουργεί το τηλέφωνο και δεν μπαίνει σε recover mod, διαδικασία Αναβάθμισης μόνο σε fasfmode μπαίνει

2. Δεν αναγνωρίζεται από τα Windows ως USB δοκίμασα όλους τους Drivers Mt.

Σαν συνέπεια να μη μπορώ να κάνω κάτι.

3. Επικοινώνησα με Service (ειδικών σε MEIZU) προκύπτει ένα συνολικό κόστος κοντά στα 45€, δηλαδή τη μισή αξία του τηλεφώνου και την άλλη μισή την πήρε το κράτος και ΕΛΤΑ.

Μετά από αυτά δεν ξέρω.

Περισσότερο προσανατολίζομαι στο full refund.

Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει τον ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αγαπητέ Barlost,

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας, Προσπάθησα να παρέμβω και να διορθώσω το πρόβλημα αλλά δυστυχώς:

1. Δεν λειτουργεί το τηλέφωνο και δεν μπαίνει σε recover mod, διαδικασία Αναβάθμισης μόνο σε fasfmode μπαίνει

2. Δεν αναγνωρίζεται από τα Windows ως USB δοκίμασα όλους τους Drivers Mt.

Σαν συνέπεια να μη μπορώ να κάνω κάτι.

3. Επικοινώνησα με Service (ειδικών σε MEIZU) προκύπτει ένα συνολικό κόστος κοντά στα 45€, δηλαδή τη μισή αξία του τηλεφώνου και την άλλη μισή την πήρε το κράτος και ΕΛΤΑ.

Μετά από αυτά δεν ξέρω.

Περισσότερο προσανατολίζομαι στο full refund.

Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει τον ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αυτος ο οδηγος βοηθαει καθολου;

https://www.youtube.com/watch?v=BYlM18OwWsw

• 2 weeks later...

Καλησπέρα,

Αγόρασα από έναν Κινέζο πωλητή του ebay μια καινούργια μπαταρία για ένα τάμπλετ η οποία δεν λειτουργεί. Έκανα αίτημα επιστροφής και μου ήρθε email από το ebay που γράφει τα παρακάτω:

The seller accepted your return
Wait to receive a return shipping label

Hi,
battery-sales-1 accepted a return for New Genuine AA-PBZN2TP battery for samsung XE500T1C 905s3g XE303 ATIV BOOK 9LITE. You should receive a return shipping label by Oct 05, 2017. Just print the label and send the item back to the seller.

Don't receive a label by then? You can ask us to step in and help.

See return details: [url]https://www.ebay.com/rtn/Return/ReturnsDetail?returnId=5065853820[/url]

Μετά από λίγη ώρα μου ήρθε 2ο email από το ebay και γράφει τα παρακάτω:

The seller can't send a return shipping label
Contact the seller

Hi,
battery-sales-1 let us know that they can't buy a return shipping label for you to use for New Genuine AA-PBZN2TP battery for samsung XE500T1C 905s3g XE303 ATIV BOOK 9LITE.

The seller is still responsible for return shipping costs, so contact them to arrange return shipping.

See return details: [url]https://www.ebay.com/rtn/Return/ReturnsDetail?returnId=5065853820[/url]

Και μετά από λίγη ώρα μου ήρθε email από τον πωλητή μέσα από το ebay και μου γράφει:

Dear Sir,

I am not sure why my battery can not be used on your machine, as you know, i am a seller, 
if i sent a defective goods to seller, ebay will protect all buyer's requirement, 
you can open case, you can open return, that means, the money will be still return back to buyer, 
then, do you think it makes any sense for me?? nobody will do like that, 
of course we 100% test the battery function before we sent out, we have TI EV2300 PROFESSIONAL machine here, 
this machine can test battery charge, discharge, cycle count, design capacity, remain capacity, 
full charge capacity, manufactured date, fuel level and every details, 
we always tested it and 100% sure it's in good condition before we sent to all seller, 
but if buyer can not be used, that concerns to many points, firstly, please double check every details, 
if the part number is exactly 100% same, secondly, please make sure your ac power adapter is good or not, thirdly, 
please double check your machine if it's ok,

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μπαταρία που αγόρασα είναι νεκρή και δεν φορτίζει (Επιβεβαιωμένο από ηλεκτρονικό που πήγα και την μέτρησε). Αυτό το έγραψα και στη φόρμα επιστροφής που έκανα (στο πεδίο αιτιολογίας) και μαζί έβαλα και βίντεο της μπαταρίας που είναι τοποθετημένη και δείχνει ότι δεν φορτίζει.

Εγώ σαν να κατάλαβα από το 2ο email του ebay ότι δεν μπορεί ο πωλητής να μου στείλει ετικέτα επιστροφής ή κάνω λάθος? Μήπως πρέπει να πάω εγώ στα ΕΛΤΑ να ρωτήσω πόσο κοστίζει για την διεύθυνση του στην κίνα συστημένο και μετά να του στείλω μήνυμα με το κόστος?

Επειδή δεν τα πάω καλά με τα αγγλικά και καθώς πέρα από το άγχος και την ταλαιπωρία δεν μου έτυχε ποτέ να κάνω κάποια επιστροφή, θα παρακαλούσα κάποιον που γνωρίζει να μου πει τι ακριβώς θα πρέπει να κάνω τώρα και τα όποια βήματα θα πρέπει να κάνω στη συνέχεια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Android: Xiaomi PocoPhone F1 (6/128) Xiaomi Redmi Note 8 Pro (6/128) ✔ Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC

iOSiPhone X (3/256) ✔ Microsoft LUMIA 950 XL & 950 XL Dual Sim (Black & White) Microsoft BAND

✔ Other: Display Dock HD-500 Continuum/Qi DT-904/Screen Sharing HD-10/Wireless Display Adapter V3

Καλησπερα, αναγκαζομαι να στειλω ενα συστημενο δεμα πισω στην κινα για RMA, και θελω να ρωτησω τα εξης:

1) ποσο περιπου θα κοστισει για να παει?

2) οταν θα μου στειλουν τον αντικαταστατη, υπαρχει περιπτωση να περασει τελωνειο? Μιλαμε για συσκευη mod 30€

Ευχαριστω!!!

Ακολούθησα το ερώτημά σου εδώ από το νήμα περί αποστολών από Κίνα :p

Αν έχεις κάνει την αγορά μέσω paypal, έχε υπ' όψη ότι κατά πάσα πιθανότητα σε καλύπτει το paypal (buyer's protection program) για τα έξοδα της επιστροφής. Ρίξε μια ματιά στις σχετικές επιλογές τους για το πώς μπορείς να διεκδικήσεις τα μεταφορικά.

Επίσης, υπάρχει τεράστια διαφορά στα μεταφορικα για δέμα ή επιστολή (ή υπήρχε - σε παλιότερο post μου για το ίδιο θέμα αρκετοί μου επισήμαναν ότι κάνω λάθος, οπότε ενδέχεται να έχουν αλλάξει τα πράγματα -προς το καλύτερο- από την τελευταία φορά που είχα στείλει πίσω στην Κίνα δέμα).

Σε κάθε περίπτωση, παραθέτω εδώ την -αρκετά παλιότερη- εμπειρία μου και αν δεν ισχύει πλέον, τόσο το καλύτερο.

Είχα επιχειρήσει να στείλω για επιστροφή tablet, μαζί με το κουτί και τα παρελκόμενά του, και το κόστος για αποστολή δέματος ήταν αρκετά αλμυρό. Έχοντας διαβάσει ανάλογα posts εδώ, μου ήρθε η ιδέα να το βάλω μέσα σε ένα... τεράστιο φάκελλο (που μετά φαινόταν βεβαίως εντελώς πρησμένος!) και μου το πήραν ως επιστολή(!) στο περίπου 40% του ποσού που μου ζητούσαν λίγο πριν για δέμα (περίπου στα €15 από περίπου €35 - δε θυμάμαι πια ακριβή ποσά).

Αν τελικά τα μεταφορικά για επιστολή και δέμα έχουν εξισωθεί -προς τα κάτω- ακόμα καλύτερα!

Χαχαχα ευχαριστω που ακολουθησες :p

Με επιστολη οταν λες εννοεις τον φακελο με τις φυσαλιδες? Αν ναι ετσι θα το στειλω λογικα, γιατι ετσι μου ηρθε κιολας, και το κουτι αυτου που θελω να στειλω ειναι περιπου σε μεγεθος κινητου, οποτε ειναι μικρο. Αυτο με την paypal πως θα το διευθετησω δεν καταλαβα, πως θα πω στην paypal να μου πληρωσει τα μεταφορικα? Εννοω απο που κι ως που?

Edited by ObiGoSu

Χαχαχα ευχαριστω που ακολουθησες :p

Με επιστολη οταν λες εννοεις τον φακελο με τις φυσαλιδες? Αν ναι ετσι θα το στειλω λογικα, γιατι ετσι μου ηρθε κιολας, και το κουτι αυτου που θελω να στειλω ειναι περιπου σε μεγεθος κινητου, οποτε ειναι μικρο. Αυτο με την paypal πως θα το διευθετησω δεν καταλαβα, πως θα πω στην paypal να μου πληρωσει τα μεταφορικα? Εννοω απο που κι ως που?

https://www.paypal.com/au/webapps/mpp/returns

φωτογραφιες η βιντεο απο την αποστολη,κρατας την αποδειξη με το τρακινγκ θα στα ζητησει καποια στιγμη ολα αυτα το πεηπαλ,φωτο απο τον φακκελο με τα γραμματοσημα και την διευθυνση του κτα/τος.

φωτογραφιες η βιντεο απο την αποστολη

Ωπ, αυτό δεν το ήξερα, φανταζόμουν ότι η απόδειξη από τα ΕΛΤΑ με το ποσό πάνω και τo tracking number (άντε και η φωτογραφία του φακέλλου για πρόσθετη ασφάλεια) θα έφταναν.

Good to know!

Με επιστολη οταν λες εννοεις τον φακελο με τις φυσαλιδες?

Μιας και πρόκειται και για μικρό αντικείμενο, μια χαρά είναι αυτός με τις φυσαλλίδες!

Ωπ, αυτό δεν το ήξερα, φανταζόμουν ότι η απόδειξη από τα ΕΛΤΑ με το ποσό πάνω και τo tracking number (άντε και η φωτογραφία του φακέλλου για πρόσθετη ασφάλεια) θα έφταναν.

Good to know!

Μιας και πρόκειται και για μικρό αντικείμενο, μια χαρά είναι αυτός με τις φυσαλλίδες!

σε περιπτωση που το καταστημα ισχυριστει οτι δεν το ελαβε(εχει συμβει) θα τα χρειαστεις ολα,κυριως φωτογραφιες,αν το λαβει κανονικα μονο τον αριθμο αποστολης θα ζητησει το πεηπαλ

Ευχαριστω πολυ, θα το ψαξω! Ουσιαστικα τα στελνεις και σου πιστωνουν τον λογαριασμο της paypal σου? Επισης δεν καταλαβαινω τι εννοεις με φωτογραφιες απο την αποστολη? Εννοεις απο το δεμα απο εξω με τα γραμματοσημα και τη διευθυνση που λες παρακατω?

Ευχαριστω πολυ, θα το ψαξω! Ουσιαστικα τα στελνεις και σου πιστωνουν τον λογαριασμο της paypal σου? Επισης δεν καταλαβαινω τι εννοεις με φωτογραφιες απο την αποστολη? Εννοεις απο το δεμα απο εξω με τα γραμματοσημα και τη διευθυνση που λες παρακατω?

ναι,την διευθυνση του καταστηματος,να φαινεται που το στελνεις δλδ και συνηθως φαινεται και ο αριθμος αποστολης αλλα να εχεις και την αποδειξη του ταχυδρομειου

ναι,την διευθυνση του καταστηματος,να φαινεται που το στελνεις δλδ και συνηθως φαινεται και ο αριθμος αποστολης αλλα να εχεις και την αποδειξη του ταχυδρομειου

Εγινε ευχαριστω παρα πολυ!!!

Τελικά το έστειλα σήμερα, αλλά όταν ρώτησα στο ταχυδρομείο την υπεύθυνη αν μπορώ να βγάλω φωτογραφία το δέμα με τα γραμματόσημα και τo tracking number πάνω, μου είπε ότι δεν γίνεται, και ότι από τη στιγμή που έβαλε τις πληροφορίες πάνω δεν επιτρέπεται να ξανα βγει. Ήθελε να ρωτήσει το διευθυντή της για διευκρίνηση αλλά δεν το βρήκε, οπότε δεν με άφησε. Πρώτη φορά το άκουγα αυτό, και δεν κατάλαβα και γιατί δεν μου επέτρεψε. Οπότε αρκέστηκα σε φωτογραφία του πακέτου με την διεύθυνσή μου και αυτή του παραλήπτη, και στην απόδειξη που δείχνει το ποσό που πλήρωσα, καθώς και το tracking number. τα έστειλα στο site που επιστρέφει το πακέτο, και στην paypal για επιστροφή των χρημάτων. Πιστεύεις ότι είμαι καλυμμένος? (Τώρα θα μου πεις, και να μην είμαι, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, αλλά ρωτάω για να καθησυχαστώ περισσότερο).

Υ.Γ: Το κατάστημα μου ζήτησε την απόδειξη του πακέτου όταν είχα παραλάβει, αλλά για κακή μου τύχη την είχα πετάξει, γιατί έγραφε απλά την ποσότητα των πραγμάτων που είχα πάρει και όχι τις τιμές των πραγμάτων, οπότε μέσα στο πακέτο περιέλαβα το invoice της παραγγελίας από το site τους, πιστεύεις αυτό με καλύπτει?

Ευχαριστώ, και σόρρυ για το μακαρόνι :p

Τελικά το έστειλα σήμερα, αλλά όταν ρώτησα στο ταχυδρομείο την υπεύθυνη αν μπορώ να βγάλω φωτογραφία το δέμα με τα γραμματόσημα και τo tracking number πάνω, μου είπε ότι δεν γίνεται, και ότι από τη στιγμή που έβαλε τις πληροφορίες πάνω δεν επιτρέπεται να ξανα βγει. Ήθελε να ρωτήσει το διευθυντή της για διευκρίνηση αλλά δεν το βρήκε, οπότε δεν με άφησε. Πρώτη φορά το άκουγα αυτό, και δεν κατάλαβα και γιατί δεν μου επέτρεψε. Οπότε αρκέστηκα σε φωτογραφία του πακέτου με την διεύθυνσή μου και αυτή του παραλήπτη, και στην απόδειξη που δείχνει το ποσό που πλήρωσα, καθώς και το tracking number. τα έστειλα στο site που επιστρέφει το πακέτο, και στην paypal για επιστροφή των χρημάτων. Πιστεύεις ότι είμαι καλυμμένος? (Τώρα θα μου πεις, και να μην είμαι, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, αλλά ρωτάω για να καθησυχαστώ περισσότερο).

Υ.Γ: Το κατάστημα μου ζήτησε την απόδειξη του πακέτου όταν είχα παραλάβει, αλλά για κακή μου τύχη την είχα πετάξει, γιατί έγραφε απλά την ποσότητα των πραγμάτων που είχα πάρει και όχι τις τιμές των πραγμάτων, οπότε μέσα στο πακέτο περιέλαβα το invoice της παραγγελίας από το site τους, πιστεύεις αυτό με καλύπτει?

Ευχαριστώ, και σόρρυ για το μακαρόνι :p

Παράξενο, έπρεπε να επιμείνεις. Όταν έστειλα εγώ κινητό πίσω για επιδιόρθωση με άφησαν κανονικά να βγάλω φωτογραφία και βίντεο το έτοιμο πακέτο με τα γραμματόσημα κολλημένα κανονικά.