Jump to content

Επιστροφή Κινητού στην Κίνα (Αντικατάσταση, Επισκευή, Refund)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια θελω να στειλω ενα redmi note 2 στο vickmall και εχω 2 αποριες ,

2. κατι εγραφε για τα εξοδα μεσω paypal , αλαλ δε το καταλαβα , μπορειτε να μου πειτε πως γινεται να παρω τα εξοδα απο το paypal ?

ευχαριστω

Λογικά για το Refunded Returns θα λέει.

Δεν ξέρω όμως αν σε πιάνει εσένα που το στέλνεις για επισκευή. Ίσως αν ήταν DOA...

Πόσο καιρό έχεις το κινητό;

"Log in to your PayPal account and visit the Resolution Center to provide

proof of delivery before 3/6/2016." Τι απόδειξη παράδοσης εννοεί το paypal;

Να φανταστώ ότι έχεις ανοίξει dispute για full refund και θα στείλεις το δέμα πίσω.

Βγάζεις μια φωτογραφία το πακέτο όπου φαίνονται καθαρά τα στοιχεία αποστολέα/παραλήπτη και το tracking nr. Και τους δίνεις και ένα link απο 17Track να παρακολουθούν και την πορεία του δέματος.

Καλό θα ήταν να σκανάρεις και την απόδειξη από τα ΕΛΤΑ όπου και κεί φαίνεται το tracking nr.

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σωστα καταλαβες. Μου ζητησε tracking number το paypal, αλλά μου ζηταει χωριστα και να αποδειξω οτι παραδοθηκε.

Χμμ...:shifty: Έχουν πρόσθετη υπηρεσία τα ΕΛΤΑ όπου παίρνεις αναφορά οτι παραδόθηκε. Αλλά το θεωρούσα περιττό μέχρι σήμερα.

Έχεις κάνει αυτά που σου είπα προηγουμένως. Μόνο σκέτο ένα tracking nr τους έχεις δώσει;

Το έχουν παραλάβει ή ακόμα δεν έχει φτάσει;

Στο παρελθόν δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα, αλλά αν έχει αλλάξει πολιτική το paypal πάνω στο θέμα την βάψαμε ομαδικώς.

Και πώς θα τον υποχρεώσεις το άλλον να παραλάβει; Το δέμα θα έχει φτάσει, ο άλλος θα αρνείται να παραλάβει και οι μέρες θα περνάνε... B*llsh*t!:!:

Δεν προλαβα ακομα να το στειλω. Εχω ετοιμασει το πακετο και θα το παω στα ελτα δευτερα με τριτη. Θα τους ζητησω και αναφορα παράδοσης αν και δεν ξερω πως ακριβως λειτουργει. Γενικα πολλα τα κενα με την paypal. Δε μπορουμε για τιποτα να ειμαστε σιγουροι.

εγω πριν ενα μηνα ειχα γραψει στο φορουμ που εστειλα πισω ενα umi rome στη vickmall.τωρα μαλλον τα χαλασμενα τα ανακυκλωνει σε rome x .η vickmall ειναι αξιοπιστη τελικα θα μου στειλη σε αλλο χρωμα καινουριο κινητο μετα απο επικοινωνια με τη vivian.

προσοχη παιδια με τη paypal αν δεν στειλεις σε αυτους μεσα σε 14 μερες την αποδειξη και το δεμα φωτο χανεις την επιστροφη του κοστους αν και διαμαρτυρηθηκα

Δεν προλαβα ακομα να το στειλω. Εχω ετοιμασει το πακετο και θα το παω στα ελτα δευτερα με τριτη. Θα τους ζητησω και αναφορα παράδοσης αν και δεν ξερω πως ακριβως λειτουργει. Γενικα πολλα τα κενα με την paypal. Δε μπορουμε για τιποτα να ειμαστε σιγουροι.

Ε κάνε αυτά που σου είπα και δεν θα χεις πρόβλημα.

Νόμιζα οτι δεν δέχονται το status απο το 17track και με τρόμαξες.:p

Για την αναφορά παράδοσης, σου δίνουν και καλά ένα αποδεικτικό όταν παραλάβει και υπογράψει ο κινέζος.

Κατά την γνώμη μην το κάνεις, όπως είπα το θεωρώ περιττό έξοδο.

@azaris

Ε καλά αυτά είναι αυτονόητα. Πάντα διαβάζουμε τους όρους.

Edited by grinder

ναι εχεις δικιο ηταν η πρωτη μου φορα...αλλα πες οτι δεν μπορουσες ενω το εστειλες επιστροφη σε 8 μερες γιατι αυτο..

Κάτσε γιατί με μπέρδεψες τώρα.

Απ όσο ξέρω δεν σου ορίζει πότε θα το στείλεις πίσω.

Απλά σου λέει οτι από την στιγμή που το στείλεις, πρέπει μεσα σε 14 μέρες να κάνεις την αίτηση μαζί με τα δικαιολογητικά για να σου επιστρέψουν το ποσό.

Λογικό μου φαίνεται.

Eστειλα πίσω Κίνα ένα κινητό, με ένδειξη στο δέμα "" αλληλογραφία""

Έβγαλε αυτό το μηνυμα στο τρακ.

#####2016-02-28 10:10:23.0 Shenzhen Transit Station import customs scan

2016-02-28 14:30:48.0 Shenzhen Transit Station import customs cleared (domestic transit )#####

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;;

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΕΜΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΟΠΩς ΒΛΕΠΩ, ΣΩΣΤΑ;;

In the down down of the writing we became robes...

Κάτσε γιατί με μπέρδεψες τώρα.

Απ όσο ξέρω δεν σου ορίζει πότε θα το στείλεις πίσω.

Απλά σου λέει οτι από την στιγμή που το στείλεις, πρέπει μεσα σε 14 μέρες να κάνεις την αίτηση μαζί με τα δικαιολογητικά για να σου επιστρέψουν το ποσό.

Λογικό μου φαίνεται.

εγω εκανα αιτηση 20 μερες αργοτερα,γιατι δεν ηξερα γιατι ειχαν διακοπες οι κινεζοι και δεν ειχα καποιον να ρωτησω

Από σήμερα περιμένω πότε θα το παραλάβει ο κινέζος, σήμερα είχε Unsuccessful delivery attempt το tracking number.

Τελωνείο τελικά δεν πέρασε κι ας μην είχα το χαρτάκι.

Από σήμερα περιμένω πότε θα το παραλάβει ο κινέζος, σήμερα είχε Unsuccessful delivery attempt το tracking number.

Τελωνείο τελικά δεν πέρασε κι ας μην είχα το χαρτάκι.

Τα μεταφορικά μην ξεχάσεις να ζητήσεις.

Και κάτι άλλο, θυμάται κανείς το κόστος για πάνω απο 500gr; Νομίζω είναι 15€.

Το link για τον υπολογισμό κόστους στο site των ελτα φαίνεται να μην δουλεύει.:shifty:

Edit: Κάτι παίζει με τα ελληνικά. Άμα το γυρίσεις στα αγγλικά, δουλεύει.

Edited by grinder

Τα μεταφορικά μην ξεχάσεις να ζητήσεις.

Και κάτι άλλο, θυμάται κανείς το κόστος για πάνω απο 500gr; Νομίζω είναι 15€.

Το link για τον υπολογισμό κόστους στο site των ελτα φαίνεται να μην δουλεύει.:shifty:

Edit: Κάτι παίζει με τα ελληνικά. Άμα το γυρίσεις στα αγγλικά, δουλεύει.

Τα χω ζητήσει και από τις 24 του μήνα μου είπαν σε 5 εργάσιμες θα τα έχω στο paypal ( εως αύριο δηλαδή. ) για να δούμε...

Εγώ πάντως όσο είδα στον υπλογισμό κόστους στο site τόσο πλήρωσα κι από κοντά.

Να ρωτήσω όποιον ξέρει, μιας και δεν σταμάτησε τελωνείο για να έχει κάποια δικαιολογία ο πωλητής να μην παραλάβει, αν δεν το παραλάβει τώρα τι γίνεται;

Τα χω ζητήσει και από τις 24 του μήνα μου είπαν σε 5 εργάσιμες θα τα έχω στο paypal ( εως αύριο δηλαδή. ) για να δούμε...

Εγώ πάντως όσο είδα στον υπλογισμό κόστους στο site τόσο πλήρωσα κι από κοντά.

Να ρωτήσω όποιον ξέρει, μιας και δεν σταμάτησε τελωνείο για να έχει κάποια δικαιολογία ο πωλητής να μην παραλάβει, αν δεν το παραλάβει τώρα τι γίνεται;

Ναι κάτι έπαιζε πριν, τώρα δείχνει κανονικά το κόστος.

Πάλι καλά που πήρε παράταση το paypal returns.

Και τελωνείο να σταματούσε δεν είναι λόγος αυτός να μην παραλάβει. Όπως συμβαίνει και αντίστροφα για εμάς.

Μην αγχώνεσαι, συνήθως η πρώτη φορά είναι Unsuccessful delivery. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αποφεύγει να παραλάβει.

Εγώ δεν περιμένω καν να παραλάβει, μόλις το στέλνω ζητάω επίμονα το refund μέσω resolution.:lol: Και μόλις φτάσει τραβάω και ένα claim άμα μου κάνει τον δύσκολο.

Βέβαια δεν ξέρω και με τι κατάστημα έχεις μπλέξει...:)

Και τελωνείο να σταματούσε δεν είναι λόγος αυτός να μην παραλάβει. Όπως συμβαίνει και αντίστροφα για εμάς.

Μην αγχώνεσαι, συνήθως η πρώτη φορά είναι Unsuccessful delivery. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αποφεύγει να παραλάβει.

Εγώ δεν περιμένω καν να παραλάβει, μόλις το στέλνω ζητάω επίμονα το refund μέσω resolution.:lol: Και μόλις φτάσει τραβάω και ένα claim άμα μου κάνει τον δύσκολο.

Βέβαια δεν ξέρω και με τι κατάστημα έχεις μπλέξει...:)

Το κακό είναι ότι είμαι ήδη σε claim και είμαι στην φάση (return/being reviewed by paypal ) ότι περιμένει το paypal να δει ότι παρέλαβε για να μου δώσει το refund.

Έχω στείλει 5 φορές στο resolution από την παρασκευή και σήμερα μου απάντησαν σε ένα ξεχασμένο που είχε μείνει αναπάντητο πριν κανα μήνα για άλλο δέμα αντί για το τωρινό :wacko:

Τώρα έγραψε arrival at Arrival at delivery point ενώ πιο πρίν είχε Unsuccessful delivery, άρα το πήραν στο ταχυδρομείο επειδή δεν το παρέλαβε;

Για να δούμε τι θα δούμε γιατί το paypal τελευταία δεν μας τα λέει καλά.

=

Τώρα έγραψε arrival at Arrival at delivery point ενώ πιο πρίν είχε Unsuccessful delivery, άρα το πήραν στο ταχυδρομείο επειδή δεν το παρέλαβε;

Για να δούμε τι θα δούμε γιατί το paypal τελευταία δεν μας τα λέει καλά.

στείλε μνμ να πάνε να το παραλάβουν οι κινέζοι,είναι στο τελικό "στάδιο" παραλαβής(delivery point)

στείλε μνμ να πάνε να το παραλάβουν οι κινέζοι,είναι στο τελικό "στάδιο" παραλαβής(delivery point)

Το χω κάνει αλλά είναι τα ζώα μου αργά γενικώς σαν κατάστημα. Το θέμα μου είναι αν τελικά δεν παραλάβει ο κινέζος τι γίνεται;

Τόσο καιρό δεν έχει ξαναχρειαστεί να μπλέξω με επιστροφή.

Αγορασα πριν απο εναμισυ χρονο περιπου μια επικοινωνια μοτοσυκλετας, η οποια προσφατα παρουσιασε προβλημα. Μετα απο επικοινωνια με τον κινεζο πωλητη μου προτεινε να του την στειλω οπου θα την επισκευασει χωρις επιβαρυνση μου. Εγω θα επιβαρυνθω με τα εξοδα αποστολης και παραλαβης.

1) ποιο τροπο αποστολης με χαμηλο κοστος και αξιοπιστο προτεινετε;

2) πως θα πληρωθει το κοστος αποστολης οταν μου επιστρεψει την συσκευη ;

3) διαβαζω για εξοδα αποστολης που κσλυπτονται απο το paypal. Ισχυει και για μενα αυτο και πως γινεται ; η αγορα ειχε γινει απο το ebay με πληρωμη απο το paypal.

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Το χω κάνει αλλά είναι τα ζώα μου αργά γενικώς σαν κατάστημα. Το θέμα μου είναι αν τελικά δεν παραλάβει ο κινέζος τι γίνεται;

Τόσο καιρό δεν έχει ξαναχρειαστεί να μπλέξω με επιστροφή.

σε ποιό (κινεζό)κατάστημα το έστειλες;;αναφορά κατά την παράδοση έχει το δέμα;;

αν έχεις ανοίξει Case σε Paypal δεν τα χάνεις τα χρήματα

σε εμένα 25 περίπου ημέρες έκανε,και επιστροφή χρημάτων άμμεσα απο paypal.

Σήμερα πήρα τελικά το refund επειδή παρέλαβε το δέμα ο πωλητής αλλά το paypal μου έβαλε limitation στο account μου επειδή έχω καταχρηστεί τα disputes ( ήταν το μοναδικό εδώ και 1μιση μήνα :/ )

• 2 weeks later...

Να ρωτήσω και γώ κάτι.

Έχει κανείς εμπειρία με επιστροφή σε Geekbuying;

Το paypal μου δίνει ελαφρώς διαφορετική διεύθυνση απο ότι μου έστειλαν αυτοί μέσω μαιλ.

Επίσης διαφορετικό Τ.Κ. και χωρίς όνομα παραλήπτη και τηλέφωνο.

Θα το στείλω απλά ως "to geekbuying" εκεί που μου ζήτησε το paypal κι ας κόψουν το λαιμό τους μετά...:rolleyes:

Δεν πιστεύω να γίνει ******** και δεν κλείσει το claim. Να δούμε.

Edited by impreza_sti
Οφείλουμε να εκφραζόμαστε κόσμια

Παιδιά καλησπέρα εγω εχω το oukitel k4000 και εχει σπασει οθόνη. Ξερει κανένας καποιο ελληνικό μαγαζί που να κανει επισκευές; Μου φαίνεται πολυ κοπος να το στείλω πισω.

Παιδιά καλησπέρα. Σήμερα το paypal μου απάντησε πως θα γίνει τελικά total refund για την συσκευή από το minideal, αλλά εφόσον το αποστείλω πίσω στον πωλητή. Εχω όμως τις εξής ερωτήσεις:

1. Το paypal ενώ μου έστειλε την διεύθυνση στα αγγλικά το όνομα του παραλήπτη είναι στα κινέζικα:

周 正先

RM 4M SangDa Garden HuaFaBei Road, shenzhen, Guangdong Province 518026 China

πως να το γράψω εγώ τώρα στα κινεζικά στο χαρτάκι που θα μου δώσουν στα ΕΛΤΑ?

2. Το Paypal μου ζήτησε να στείλω πίσω την συσκευή όπως ακριβώς την παρέλαβα με την συσκευασία της. Πως να κάνω εγώ τώρα την συσκευασία για να μην μου το χρεώσουν στα ΕΛΤΑ ως δέμα, άλλα ως επιστολή? γιατί στην περίπτωση του δέματος το κόστος είναι 27 ευρώ ενώ ως επιστολή κοστίζει 9,20 ευρω.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια.

Παιδιά καλησπέρα. Σήμερα το paypal μου απάντησε πως θα γίνει τελικά total refund για την συσκευή από το minideal, αλλά εφόσον το αποστείλω πίσω στον πωλητή. Εχω όμως τις εξής ερωτήσεις:

1. Το paypal ενώ μου έστειλε την διεύθυνση στα αγγλικά το όνομα του παραλήπτη είναι στα κινέζικα:

周 正先

RM 4M SangDa Garden HuaFaBei Road, shenzhen, Guangdong Province 518026 China

πως να το γράψω εγώ τώρα στα κινεζικά στο χαρτάκι που θα μου δώσουν στα ΕΛΤΑ?

2. Το Paypal μου ζήτησε να στείλω πίσω την συσκευή όπως ακριβώς την παρέλαβα με την συσκευασία της. Πως να κάνω εγώ τώρα την συσκευασία για να μην μου το χρεώσουν στα ΕΛΤΑ ως δέμα, άλλα ως επιστολή? γιατί στην περίπτωση του δέματος το κόστος είναι 27 ευρώ ενώ ως επιστολή κοστίζει 9,20 ευρω.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια.

1) Εγώ 2 φορές που έχω στείλει πίσω Κίνα κινητά ποτέ τα ΕΛΤΑ δε μου έδωσαν χαρτάκι να συμπληρώσω. Άρα μπορείς να κάνεις εκτύπωση αυτά τα στοιχεία και να τα κολλήσεις πάνω στο δέμα εκτυπωμένα.

2) Με το ίδιο κουτάκι θα το στείλεις πίσω απλά τύλιξε το γύρω γύρω με "φούσκα" και βάλε απ'έξω τα στοιχεία. Τα ΕΛΤΑ σαν επιστολή θα στο κοστολογήσουν μην ανησυχείς.

Σαν τα Xiaomi τίποτα!!! :lol:

Εχουν δωθει οδηγιες πολλες φορες σε αυτο το νημα για το πως στλενουμε πισω στην κινα ενα κινητο ,ψαξε το και ακολουθα τις οδηγιες.