lariser Δημοσιεύτηκε October 26, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 26, 2014 (edited) Η εξέλιξη στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και οι δυνατότητες των smartphones ακολουθούν παράλληλες πορείες, προσφέροντας χρήσιμα χαρακτηριστικά και λειτουργίες οι οποίες, ενώ βελτιώνουν σημαντικά την εμπειρία των υπηρεσιών, δεν είναι πάντα γνωστές στους χρήστες. Με τους παρόχους να έχουν δείξει ήδη τις προθέσεις, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια σε φάσμα και υποδομές δικτύου, φέτος περιμένουμε να δούμε τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων να αυξάνονται ακόμα περισσότερο και σε ορισμένα σημεία να ξεπερνούν τα 150 Mbps ανά συνδρομητή. Αλλαγές, θα δούμε σε όλες τις υπηρεσίες με την υλοποίηση των υποδομών IMS (IP Multimedia Subsystem) να ολοκληρώνονται μέσα στο 2015, από τους δύο μεγαλύτερους παρόχους, φέρνοντας σημαντικά νέα χαρακτηριστικά. Στόχος είναι ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιεί προηγμένες υπηρεσίες δεδομένων, φωνής ή συνδυαστικές, ευέλικτα και αδιάλειπτα, πάνω από το δίκτυο κινητής. Εδώ και μερικούς μήνες, η Cosmοte λανσάρει το Voice HD, μια λειτουργία που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της φωνής στις κλήσεις, με την προϋπόθεση ότι και οι δύο πλευρές διαθέτουν συμβατή συσκευή και η κλήση διεκπεραιώνεται από το δίκτυο της, μέσω 3G ή 4G. Με την εισαγωγή του VoLTE (Voice-Over-LTE), μιας σημαντικής λειτουργίας του IMS, η ποιότητα της φωνής, πάνω από δίκτυο 4G, αναμένεται να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και το Voice HD θα υποστηρίζεται πλέον κι από το δίκτυο της Vodafone. Τα θετικά δεν σταματούν εδώ, αφού ο χρόνος έναρξης μιας κλήσης δεν θα ξεπερνά τα 1-2 δευτ. από τα 5-10 δευτ. με τον συμβατικό μηχανισμό και το ποσοστό απόρριψης της κλήσης, ειδικά στα όρια της κυψέλης θα μειωθεί δραματικά. Σημαντική ωφέλεια εμφανίζεται και στην κατανάλωση ενέργειας στο κινητό, κατά τη διάρκεια της κλήσης, με το όφελος να κυμαίνεται σε 10%-20% μεγαλύτερης αυτονομίας. Επιπλέον, το μεγάλο στοίχημα για τους παρόχους είναι να ανταγωνιστούν δημοφιλείς υπηρεσίες επικοινωνίας, όπως το Skype, το WhatsApp ή το FaceTime τα οποία παρέχουν μια πιο πλούσια εμπειρία σε σχέση με τις κλασσικές υπηρεσίες δικτύου όπως η φωνητική ή η video κλήση και τα SMS/MMS. Οι υπηρεσίες OTT (Over The Top), όπως ονομάζονται από τους παρόχους, χρησιμοποιούν την υποδομή του δικτύου κινητής σε επίπεδο μεταφοράς δεδομένων αλλά ο έλεγχος γίνεται από υποδομές άλλων service providers, αφαιρώντας σημαντικά έσοδα από τη χρήση του δικτύου. Το ασυναγώνιστο χαρακτηριστικό των υπηρεσιών ΟΟΤ είναι το μηδενικό ή πολύ μικρό κόστος χρήσης, το οποίο αντισταθμίζεται πολλές φορές από την μεγάλη διακύμανση στην ποιότητα τους και την υψηλή κατανάλωση ενέργειας στη συσκευή. Δεδομένου ότι όλες οι λειτουργίες εκτελούνται σε επίπεδο εφαρμογής και παραβλέπουν τους μηχανισμούς του δικτύου στο οποίο συνδέονται (προτεραιοποίηση πακέτων, δέσμευση πόρων κτλ) δεν διασφαλίζεται η αδιάλειπτη χρήση, ενώ η επεξεργασία πάνω στη συσκευή γίνεται από την ίδια την CPU και όχι τον baseband processor ή το modem, πλήττοντας την αυτονομία. To IMS θα δημιουργήσει την «ομπρέλλα» που θα ελέγχει, από κοινού, όλες τις λειτουργίες των δικτύων κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικής πρόσβασης και θα επεκτείνει τις δυνατότητες στην παροχή περιεχομένου και το cloud computing. Στην λογική των υπηρεσιών ΟΟΤ, οι πάροχοι μπορούν πλέον να παρέχουν εφαρμογές IM (instant messaging), VoIP (Voice over IP, VC (videoconferencing), cloud storage ή music/video streaming με βελτιστοποιημένη λειτουργία στο δίκτυο τους και με βασικά πλεονεκτήματα την καλύτερη ποιότητα, την ομαλή λειτουργία σε όλο το εύρος του δικτύου και ενιαίο τρόπο πρόσβασης και χρήσης. Πάροχοι όπως η T-Mobile (ΗΠΑ) και η Sprint (ΗΠΑ), με ενεργοποιημένο το VoLTE στο δίκτυο τους πειραματίζονται με την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών όπως το WiFi Calling που επιτρέπει σε κάποιον χρήστη να διεκπεραιώνει τις κλήσεις του πάνω από WiFi, με τον ίδιο τρόπο. Είναι προφανές ότι οι δυνατότητες που παρέχουν οι νέες υποδομές δημιουργούν ένα νέο χώρο υπηρεσιών, με μεγαλύτερες δυνατότητες για τους συνδρομητές. Σε όλα τα παραπάνω καθοριστικοί παράγοντες είναι για ακόμα μια φορά το κόστος των συμβατών συσκευών και των νέων υπηρεσιών. Ενώ το πλήθος των συσκευών που μπορούν να εκμεταλλευτούν τις υψηλότερες ταχύτητες δεδομένων του δικτύου 4G είναι αρκετά μεγάλο και διευρύνεται συνεχώς, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την συμβατότητα με το VoLTE. Προς το παρόν συμβατά είναι τα iPhone 5s και 6/6 Plus και μια χούφτα high end μοντέλων Android και σίγουρα θα απαιτηθεί μεγαλύτερη προσπάθεια από τα marketing τμήματα των εταιριών για να προωθήσουν τη διάδοση συμβατών συσκευών σε προσιτό κόστος. Με την εμφάνιση νέων υπηρεσιών περιεχομένου και αποθήκευσης στο cloud και τη δυνατότητα ταχύτερων συνδέσεων είναι δεδομένο ότι τα προγράμματα συμβολαίου θα πρέπει να παρέχουν πιο ρεαλιστικά πακέτα δεδομένων. Το συνδρομητικό μοντέλο χρέωσης (εφάπαξ μηνιαίο κόστος) αναμένεται να αντικαταστήσει την ογκοχρέωση σε περισσότερες υπηρεσίες δικτύου για να αντιμετωπίσει τον παραγκωνισμό από τις υπηρεσίες ΟΤΤ. Σε κάθε περίπτωση, είναι ενδιαφέρον, ότι η αλλαγές αυτές γίνονται σε μια παρατεταμένα άσχημη οικονομική συγκυρία και μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης. Edited October 26, 2014 by impreza_sti Παράθεση PS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sikuonas Δημ. October 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2014 Και γιατί μου σβήσατε το πόστ ρε παιδιά, επειδή είπα τις εταιρίες κινητής κλέφτες; Εσείς μπορεί να κερδίζετε ή να έχετε δωρεάν παροχές υπηρεσιών, δικαίωμα σας, δεν έκρινα άνθρωπο, είπα απλά ότι δεν με συγκινεί τίποτα από όσα κάνουν, εάν δεν κόψουν το κλέψιμο. Ψέματα λέω ή θίγω άτομο προσωπικά; Εάν είναι δυνατόν δηλαδή. Μου δώσατε το δικαίωμα να σκέφτομαι αυτά που γράφω. Φιλικά και δημοκρατικά προς όλους τους καταναλωτές. Έρχομαι το καλοκαίρι για ένα μήνα και δεν προλαβαίνω να γεμίζω την κάρτα μου με τα τρίλεπτα που πληρώνουμε σε κάθε συνομιλία ανεξάρτητα εάν είναι 30 δευτερόλεπτα. Στην αρχή δεν το είχα καταλάβει γιατί εδώ στην Ολλανδία δεν συμβαίνουν αυτές οι γελοιότητες. Ότι λοιπόν και να φτιάξουν, οι τιμές και τα συμβόλαια θα έπρεπε να ήταν η πρώτη προτεραιότητα, απλά αυτό λέω τόσο πολύ ενοχλεί; Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=193941&dateline=1426239248 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ttjohn Δημ. October 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2014 Και γιατί μου σβήσατε το πόστ ρε παιδιά, επειδή είπα τις εταιρίες κινητής κλέφτες; Εσείς μπορεί να κερδίζετε ή να έχετε δωρεάν παροχές υπηρεσιών, δικαίωμα σας, δεν έκρινα άνθρωπο, είπα απλά ότι δεν με συγκινεί τίποτα από όσα κάνουν, εάν δεν κόψουν το κλέψιμο. Ψέματα λέω ή θίγω άτομο προσωπικά; Εάν είναι δυνατόν δηλαδή. Μου δώσατε το δικαίωμα να σκέφτομαι αυτά που γράφω. Φιλικά και δημοκρατικά προς όλους τους καταναλωτές. Έρχομαι το καλοκαίρι για ένα μήνα και δεν προλαβαίνω να γεμίζω την κάρτα μου με τα τρίλεπτα που πληρώνουμε σε κάθε συνομιλία ανεξάρτητα εάν είναι 30 δευτερόλεπτα. Στην αρχή δεν το είχα καταλάβει γιατί εδώ στην Ολλανδία δεν συμβαίνουν αυτές οι γελοιότητες. Ότι λοιπόν και να φτιάξουν, οι τιμές και τα συμβόλαια θα έπρεπε να ήταν η πρώτη προτεραιότητα, απλά αυτό λέω τόσο πολύ ενοχλεί; Φιλε αυτην την στιγμη εχουμε απο τις πιο φτηνες κινητες τηλεφωνιες οπως σταθερο τηλ και ιντερνετ στον κοσμο.Στην αμερικη που ζει ο ξαδερφοσμου το κινητο τηλ ειναι πανακριβο για ενα προγραμα ας πουμε cosmote 25 plhrvnei 60 ευρο τον μηνα.Για σταθερο το ιδιο οπως και το ιντερνετ .Αν δεν μου το ελεγε δεν θα το πιστευα νομιζα οτι εκει αυτα ειναι τζαμπα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nebtios Δημ. October 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2014 Μην ξεχνας οτι εκει συνηθως παντα δεν εχουν μισθους αναλογους με τους δικους μας. Εχουν τους διπλασιους. Οταν εχουμε εμεις ενα σπιτι με νοικι 300 ευρω , εκει το μεσο νοικι θα ειναι στα 600. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lariser Δημ. October 26, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2014 Και γιατί μου σβήσατε το πόστ ρε παιδιά, επειδή είπα τις εταιρίες κινητής κλέφτες; Εσείς μπορεί να κερδίζετε ή να έχετε δωρεάν παροχές υπηρεσιών, δικαίωμα σας, δεν έκρινα άνθρωπο, είπα απλά ότι δεν με συγκινεί τίποτα από όσα κάνουν, εάν δεν κόψουν το κλέψιμο. Ψέματα λέω ή θίγω άτομο προσωπικά; Εάν είναι δυνατόν δηλαδή. Μου δώσατε το δικαίωμα να σκέφτομαι αυτά που γράφω. Φιλικά και δημοκρατικά προς όλους τους καταναλωτές. Έρχομαι το καλοκαίρι για ένα μήνα και δεν προλαβαίνω να γεμίζω την κάρτα μου με τα τρίλεπτα που πληρώνουμε σε κάθε συνομιλία ανεξάρτητα εάν είναι 30 δευτερόλεπτα. Στην αρχή δεν το είχα καταλάβει γιατί εδώ στην Ολλανδία δεν συμβαίνουν αυτές οι γελοιότητες. Ότι λοιπόν και να φτιάξουν, οι τιμές και τα συμβόλαια θα έπρεπε να ήταν η πρώτη προτεραιότητα, απλά αυτό λέω τόσο πολύ ενοχλεί; Οι απόψεις δεν ενοχλούν όσο διαφορετικές και να είναι από την συντακτική ομάδα και ποτέ δεν ασκείται λογοκρισία σ' αυτές. Για ύβρεις ή πλάγιες κατηγορίες (τύπου "παίρνετε δωράκια από τους παρόχους") δεν υπάρχει χώρος στο myphone.gr. Επιπλέον, τα σχόλια σου είναι εκτός θέματος. Όσον αφορά την Ολλανδία, δεν την θεωρώ υπόδειγμα σε χρεώσεις και υπηρεσίες, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον αν μας ανέφερες συγκεκριμένα πλεονεκτήματα από το να φωνάζεις για κλέφτες. Παράθεση PS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_pav Δημ. October 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2014 [...] Σε όλα τα παραπάνω καθοριστικοί παράγοντες είναι για ακόμα μια φορά το κόστος των συμβατών συσκευών και των νέων υπηρεσιών. Ενώ το πλήθος των συσκευών που μπορούν να εκμεταλλευτούν τις υψηλότερες ταχύτητες δεδομένων του δικτύου 4G είναι αρκετά μεγάλο και διευρύνεται συνεχώς, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την συμβατότητα με το VoLTE. Προς το παρόν συμβατά είναι τα iPhone 5s και 6/6 Plus και μια χούφτα high end μοντέλων Android και σίγουρα θα απαιτηθεί μεγαλύτερη προσπάθεια από τα marketing τμήματα των εταιριών για να προωθήσουν τη διάδοση συμβατών συσκευών σε προσιτό κόστος. Με την εμφάνιση νέων υπηρεσιών περιεχομένου και αποθήκευσης στο cloud και τη δυνατότητα ταχύτερων συνδέσεων είναι δεδομένο ότι τα προγράμματα συμβολαίου θα πρέπει να παρέχουν πιο ρεαλιστικά πακέτα δεδομένων. Το συνδρομητικό μοντέλο χρέωσης (εφάπαξ μηνιαίο κόστος) αναμένεται να αντικαταστήσει την ογκοχρέωση σε περισσότερες υπηρεσίες δικτύου για να αντιμετωπίσει τον παραγκωνισμό από τις υπηρεσίες ΟΤΤ. Σε κάθε περίπτωση, είναι ενδιαφέρον, ότι η αλλαγές αυτές γίνονται σε μια παρατεταμένα άσχημη οικονομική συγκυρία και μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης. Μία προσθήκη που παραβλέφθηκε από τον συντάκη. Από την έκδοση Windows Phone 8.1 Update, υποστηρίζεται κανονικά VoLTE σε όλα τα Windows Phones, από low-end έως high-end. https://dev.windowsphone.com/en-US/OEM/docs/Customization/Voice_over_LTE_call_indication Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sikuonas Δημ. October 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2014 (edited) Οι απόψεις δεν ενοχλούν όσο διαφορετικές και να είναι από την συντακτική ομάδα και ποτέ δεν ασκείται λογοκρισία σ' αυτές. Για ύβρεις ή πλάγιες κατηγορίες (τύπου "παίρνετε δωράκια από τους παρόχους") δεν υπάρχει χώρος στο myphone.gr. Επιπλέον, τα σχόλια σου είναι εκτός θέματος. Όσον αφορά την Ολλανδία, δεν την θεωρώ υπόδειγμα σε χρεώσεις και υπηρεσίες, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον αν μας ανέφερες συγκεκριμένα πλεονεκτήματα από το να φωνάζεις για κλέφτες. Στο πρώτο πόστ δεν ανέφερα για δωράκια, αυτό έγινε αφού σβήστηκε το πρώτο πόστ αν και δεν ήμουν στο κάθε αυτού πόστ κυριολεκτικά αλλά, αυτό που λέω όμως είναι η απάντησή μου ως προς τις αναβαθμίσεις που θα κάνουν. Δηλαδή οι τιμές τους είναι για τα πανηγύρια και ανέφερα προηγουμένως τί εννοώ. Όσο αναφορά να δώσω και ενδεικτικό για εδώ, δεν υπάρχει χρέωση για αυτά τα περίεργα τρίλεπτα, καθαρά συμβόλαια. Το δικό μου αυτήν την στιγμή είναι βέβαια με συμβόλαιο 2 χρόνων από την Hollands nieuwe με 175 λεπτά ομιλίας και sms χωρίς ίντερνετ το έχω με €5 τον μήνα και όταν μιλήσω με Ελλάδα η στέλνω sms, μου τα παίρνει από τις μονάδες που έχω συνδρομή. Είναι 2 χρόνων συνδρομή sim only, χωρίς συσκευή. Δεν μπορώ να ξέρω εάν η Ολλανδία είναι πρότυπο, ξέρω όμως ότι εν μέσω αυτής της κρίσης, πετσοκόβουν τον κόσμο φίλε, αυτό ξέρω σίγουρα. Στάχτη λοιπόν για μένα στα μάτια του κόσμου οι εξέλιξη των εταιριών. Καί λέω καθαρά, καλύτερα λοιπόν ως πρώτο βήμα να γινόντουσαν λίγο πιο φιλικές προς τον καταναλωτή και τα υπόλοιπα καλοδεχούμενα, απλά. Μην με κεντρίζεις λοιπόν για λογοκρισία που αναφέρεσαι, δεν πιάσατε το νόημά μου και νομίζω ότι πολύ ευγενικά είπα ότι μπορεί να έχετε κάποια οφέλη, δεν το θεωρώ κακό ως σάιτ, αλλά να μπαίνω εγώ στην μέση αυτού, δεν ενδιαφέρομαι, δεν είναι δικό μου πρόβλημα, δική μου δουλειά. Έχει ξαναγίνει με κάποιον στις αρχές όπου έθιξα συμφέρον και έπεσε να με φάει. Θέλω να μπορώ να εκφέρω απλά, χωρίς δόλο και σκοπιμότητα την πραγματική μου γνώμη. Δεν ήρθα εδώ για πόλεμο. Σε κάποιους αρέσουν και σε κάποιους δεν αρέσει, όπως και εγώ το ίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται χαμός. Παρακάτω παραθέτω τον σύνδεσμο της εταιρίας όπου και έχω συνδρομή για να δεις και μόνος αλλά και να συγκρίνεις. Αυτό με τα τρίλεπτα της Ελλάδας είναι όντως κλεψιά, επιμένω πάντως δεν νοείται, για μένα έτσι; Άλλοι μπορεί να τους αρέσει, δικαίωμα τους, εκεί βέβαια δεν μπορώ να λάβω θέση, γιατί θα ήταν προσωπική επίθεση, γιατί δεν θα έλεγα και τα καλύτερα λόγια, εννοείται. Είχε πάει κάποιος στο δικαστήριο, και του βάζει ποινή ο δικαστής που δεν του άρεσε του κατηγορουμένου. Γυρίζει λοιπόν αυτός και του λέει: Να μην πω τι είσαι. Του λέει ο δικαστής: εάν το πεις θα σε τιμώρησω ακόμα πιο πολύ. Του λέει και κατηγορούμενους: να ήξερες το σκέφτομαι μόνο. Να σκέφτεται κάνει, του λέει ο δικαστής. Σκέφτομαι ότι είσαι λαμόγιο του λέει. http://www.hollandsnieuwe.nl Edited October 26, 2014 by sikuonas Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=193941&dateline=1426239248 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ohristou Δημ. October 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2014 Μα φυσικα και οι εταιρειες ειναι κλεφτες. Και οιτρεις. Απλως κατα περιοδους αλλη ειναι περισσοτερο και αλλη λιγοτερο. Οι καταγγελιες που εχουν γεμισει το φορουμ δεν αποτελουν παρα την αποκαλυψη του τροπου κλεψιας. Χρεωσεις ιντερνετ, ομιλιας απο το πουθενα, συμβολαιο εν αγνοια συνδρομητων, αρνηση φορητοτητας, αποκρυψη χρεωσεων κατα την συναψη συμβολαιου και η λιστα ειναι ατελειωτη. Πραγματικα ως φορουμ ομως δειχνετε μια υπερευαισθησια οσον αφορα τις αποψεος μελων για τις εταιρειες κινητης. Το αν περνετε δωρακια δεν το ξερω αλλα και να μην περνετε δεν αναιρει το γεγονος τις αναταιολογιτης διαγραφης ποστ η την κατα σωρηδον επιθεση σε μελη που καταγηρουν τις εταιρειες για συγκεκριμένα πραγματα ακομα και σε επιπεδο χαρακτηρισμων. Δεν υβριζει κανεις φυσικα πρόσωπα. Το κλεφτες λοιπον δεν το θεωρω αξιο για διαγραφη ενος ολοκληρου ποστ. Και λιγος ειναι ο χαρακτηρισμος. Στο κατω κατω μπορειτε να σβησετε την επιμαχη λεξη και οχι ολοκληρο το ποστ. Επισης υπαρχουν και τα αστερακια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimkit Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Και γιατί μου σβήσατε το πόστ ρε παιδιά, επειδή είπα τις εταιρίες κινητής κλέφτες; Εσείς μπορεί να κερδίζετε ή να έχετε δωρεάν παροχές υπηρεσιών, δικαίωμα σας, δεν έκρινα άνθρωπο, είπα απλά ότι δεν με συγκινεί τίποτα από όσα κάνουν, εάν δεν κόψουν το κλέψιμο. Ψέματα λέω ή θίγω άτομο προσωπικά; Εάν είναι δυνατόν δηλαδή. Μου δώσατε το δικαίωμα να σκέφτομαι αυτά που γράφω. Φιλικά και δημοκρατικά προς όλους τους καταναλωτές. Έρχομαι το καλοκαίρι για ένα μήνα και δεν προλαβαίνω να γεμίζω την κάρτα μου με τα τρίλεπτα που πληρώνουμε σε κάθε συνομιλία ανεξάρτητα εάν είναι 30 δευτερόλεπτα. Στην αρχή δεν το είχα καταλάβει γιατί εδώ στην Ολλανδία δεν συμβαίνουν αυτές οι γελοιότητες. Ότι λοιπόν και να φτιάξουν, οι τιμές και τα συμβόλαια θα έπρεπε να ήταν η πρώτη προτεραιότητα, απλά αυτό λέω τόσο πολύ ενοχλεί; Η αλήθεια είναι ότι στο θέμα λογοκρισίας είναι λίγο αυστηρή εδώ στο my phone. Εμένα είχε διαγραφεί θέμα επειδή είχα γράψει για "το ζωάκι που σφαζουμε το Πάσχα " καταναλωτές. Και μετά επειδή διαμαρτυρήθηκα έφαγα και μια εβδομάδα ban με την αιτιολογία ότι απαγορεύεται να γράφω την λέξη πρ....τα. (Το πασχαλιάτικο ζωάκι). Τεσπα από την στιγμή που δεν θίγεις κάποιον προσωπικά θεωρώ δικαίωμα σου είναι να λες ότι θες.Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν την κυβέρνηση και κάποιοι που θεωρούν ότι κάνει λάθη και την κατηγορούν. Φανταστείτε να τους λογοκρινανε και αυτούς επειδή η άποψη τους είναι μη αποδεκτή από τούς υπόλοιπους.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aiolos Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Βασικά αυτό που θέλουμε είναι να σταματήσουμε οσο το δυνατόν πιο σύντομα να βασιζόμαστε στις υπηρεσίες των παρόχων και να χρησιμοποιούμε απλά το δίκτυο τους για data. Δεν πρόκειται να γίνει μέσα στο 2015 αυτό, αλλά ελπίζω σύντομα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elephant Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Στην Ελλάδα, όπως σε πολλούς άλλους χώρους (πχ διακίνηση γάλακτος) έχουμε καθεστώς καρτέλ. Το ζούμε και στην κινητή τηλεφωνία σε θέματα πολιτικής, τιμολόγησης, συμπεριφοράς χρόνια τώρα. Ένα βαθμό συνυπευθυνότητας δίνω στους Έλληνες καταναλωτές που δεν το ψάχνουν ιδιαίτερα και πχ πληρώνουν υπέρογκα πάγια για παροχές-ψίχουλα. Αντίστοιχα για το forum ίσως θα έπρεπε να στρεφόμαστε και σε άλλα sites αν αισθανόμαστε ότι δεν εκφράζομαστε με την ελευθερία που θα θέλαμε. Εγώ το πρόβλημα στην Ελλάδα το αποδίδω στη γενικότερη πρόβατοποίηση που μας χαρακτηρίζει ως λαό και στην παντελή έλλειψη συλλογικοτητας και ομαδικής καταναλωτικής συνείδησης. Κλείνοντας, για να μη θεωρηθώ εκτός θέματος, ας συνειδητοποιήσουν οι εταιρείες κινητής σε τι κατάσταση είναι η Ελλάδα και μετά ας γίνει η κουβέντα για volte και οτιδήποτε άλλο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dedalos Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα όχι μόνο δεν προσφέρουν εξέλιξη στον τομέα τους αλλά έχουμε και οπισθοδρόμηση από τις λίγες. Οι περισσότεροι έχουν τα τηλέφωνα τους σε λειτουργία 2G γιατί η τεχνολογία τους περνά τόσο γρήγορα από το ένα στάδιο στο άλλο ώστε δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί. Σε λίγο θα έχουμε 5G (στα χαρτιά) αλλα το 70% στην Ελλάδα βλέπει το 3G με το "μακαρόνι" η υπολειτουργεί. Να μην μιλήσω, για τους μισθούς και την ανεργία της χώρας δεν είναι μόνο κλέφτες και απατεώνες, αλλά πραγματική "μαφία" καθότι όλοι πράττουν τα ίδια κατόπιν συνεννόησης. Αλλά τι περιμένεις να κάνουν σε μια χώρα όπου κυβερνούν όμοιοί τους. Όσο για το volte και το voiceHD το θεωρώ ένα κακόγουστο αστείο όταν δεν υπάρχει συσκευή κάτω από 100€ που να το υποστηρίζει και δεν φαίνεται να εμφανιστεί γρήγορα . Παράθεση http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com). Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
serfistas1 Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Αυξάνουν όμως τα τιμολόγια τους και όλοι μαζί... Παράθεση http://phonegr.blogspot.com -Mobile news http://peloponnisoslive.blogspot.gr- F1 Kart for ever Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Αυξάνουν όμως τα τιμολόγια τους και όλοι μαζί... Απο τη στιγμη λοιπον που ο ανταγωνισμος,οπως τον ξερουμε,δεν δουλευει,γιατι δε σταματανε τις ρυθμισεις και να αφησουν τον ΟΤΕ να ριξει τις τιμες,και ας κλεισουν ολοι οι αλλοι;Ας του βαλουν μια ρητρα εκει,οτι δεν μπορει να παει παραπανω απο τοσο,και ας τον αφησει να κανει ο,τι θελει.Να τον υποχρεωσουν οτι τις τιμες που θα βαλει για να χτυπησει τους αλλους,δεν θα μπορει να τις αυξησει την επομενη που θα τους εχει κλεισει. Δεν ξερω κατα ποσο φαινεται τρελό αυτο που γραφω,αλλα δε βλεπω και κατι αλλο.:) Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ingegnere Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Μη ξεχνάμε ότι λόγο του ανάγλυφου της Ελλάδας, οι τρείς εταιρείες έχουν διπλάσιο αριθμό ,σταθμών βάσης ,από τη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό σημαίνει μεγάλο κόστος συντήρησης και ότι δεν θα έχουμε ποτέ τις χαμηλότερες τιμές. Σκεφτείτε π.Χ. ότι στη Γερμανία, λόγω σταθερού δικτύου ηλεκτροδότησης , δεν έχουν μπαταρίες στους σταθμούς κατηγορίας donor, hub, terminal. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν περίπου 300 Η/Ζ 24ωρα(21000 € τη μέρα μόνο για καύσιμα).Πριν ρίξουμε τα αναθέματα ας πληροφορηθούμε για το πραγματικό κόστος συντήρησης των σ.Β. Υ.Γ. Τα τελευταία χρόνια έχουμε και το καθημερινό πρόβλημα των κλοπών (σε χαλκό, μπαταρίες ,πετρέλαιο κλπ.) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elephant Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Αυτό το γεωγραφικό ανάγλυφο πια για όλα φταίει. Και για το μνημόνιο και για την κρίση και για το κακό συναπάντημα.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
impreza_sti Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Έχει ξεφύγει αρκετά η συζήτηση από το αντικείμενο του άρθρου το οποίο αναφέρεται σε τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Θα παρακαλέσω να μην δοθεί συνέχεια σε off topic αναφορές. :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] The only time I'm easy's when I'm Killed by death. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dedicatedgr Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 μόλις γύρισα από αμερική. τα 20mbps cable έχουν 45 δολάρια αλλα είναι cable όχι adsl και στο κινητό gsm με unlimited αμερική ελλάδα και 500 mb intenet 29 δολάρια... από http://www.plus.me Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Οι νέες τεχνολογίες παραδοσιακά δοκιμάζονται πρώτα στις χώρες της Άπω Ανατολή και της βόρειας Ευρώπης. Το VoLTE και οι ΟΤΤ υπηρεσίες είναι πραγματικότητα εδώ και καιρό για τις εν λόγω περιοχές. Είναι θετικό ότι η Ελλάδα δεν τις βλέπει με το κυάλι τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και ότι έστω και με το προβληματικό πλαίσιο που επικρατεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσει να τις χρησιμοποιήσει ο μέσος Έλληνας. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillefs76 Δημ. October 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2014 Ναι, σημαντικές εξελίξεις μπορεί να συμβούν, όχι όμως στην Ελλάδα. Εδώ, ο μέσος χρήστης έχει ένα ΓουάτςΑπ για να μιλάει μόνο με τους ΓουατςΑπ-ίτες, και μία ακόμη "κανονική" σύνδεση που πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του, αλλά δεν του έχει περάσει ποτέ από το μυαλό του να ψάξει να δει μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνει αυτούς τους δύο λογαριασμούς του έναν, αλλά και φθηνότερο. Μεταξύ μας, οι σημαντικές εξελίξεις, θα περάσουν "ξυστά" από την Ελλάδα, και υπεύθυνος είναι ο μέσος Έλληνας. Δεν θέλω να πω παραπάνω επειδή θα βγω εκτός θέματος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
al3x1k0 Δημ. October 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2014 Μία προσθήκη που παραβλέφθηκε από τον συντάκη. Από την έκδοση Windows Phone 8.1 Update, υποστηρίζεται κανονικά VoLTE σε όλα τα Windows Phones, από low-end έως high-end. https://dev.windowsphone.com/en-US/OEM/docs/Customization/Voice_over_LTE_call_indication ΠΑΡΑ πολύ καλό νέο μπράβο στην Microsoft. Απο τη στιγμη λοιπον που ο ανταγωνισμος,οπως τον ξερουμε,δεν δουλευει,γιατι δε σταματανε τις ρυθμισεις και να αφησουν τον ΟΤΕ να ριξει τις τιμες,και ας κλεισουν ολοι οι αλλοι;Ας του βαλουν μια ρητρα εκει,οτι δεν μπορει να παει παραπανω απο τοσο,και ας τον αφησει να κανει ο,τι θελει.Να τον υποχρεωσουν οτι τις τιμες που θα βαλει για να χτυπησει τους αλλους,δεν θα μπορει να τις αυξησει την επομενη που θα τους εχει κλεισει. Δεν ξερω κατα ποσο φαινεται τρελό αυτο που γραφω,αλλα δε βλεπω και κατι αλλο.:) Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Είναι μια άποψη που έχω εκφράσει πολλάκις εκτός φόρουμ. Παράθεση (σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. October 29, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2014 μόλις γύρισα από αμερική. τα 20mbps cable έχουν 45 δολάρια αλλα είναι cable όχι adsl και στο κινητό gsm με unlimited αμερική ελλάδα και 500 mb intenet 29 δολάρια... από http://www.plus.me Στη ΝΥ,μια γνωστη μου,πληρωνει 40$,για 50/25.Τιμη προσφορας,οπως μου ειπε. Τη συνδεση την εκανε πριν απο κανα δυο μηνες. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aptaliko Δημ. October 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2014 Φιλε αυτην την στιγμη εχουμε απο τις πιο φτηνες κινητες τηλεφωνιες οπως σταθερο τηλ και ιντερνετ στον κοσμο.Στην αμερικη που ζει ο ξαδερφοσμου το κινητο τηλ ειναι πανακριβο για ενα προγραμα ας πουμε cosmote 25 plhrvnei 60 ευρο τον μηνα.Για σταθερο το ιδιο οπως και το ιντερνετ .Αν δεν μου το ελεγε δεν θα το πιστευα νομιζα οτι εκει αυτα ειναι τζαμπα. Μήπως του δίνουν και το iphone δώρο σε διετές συμβόλαιο; Παράθεση Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts