Jump to content

Microsoft Windows 10

dimitris44
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν κατάλαβες...ειμαι wifi απλά μπερδεύει το σύστημα και το δείχνει να φαίνεται σαν data

Sent from my iPhone using Tapatalk

Οποτε κατι δεν παει καλα.... δεν γινεται να εισαι με wifi και να σου το δειχνει σαν data.....

η επιλογη που λες το μονο που κανει ειναι οταν συνδεεσαι απο data να μην κανει αναβαθμισεις απο το WU & store.... δεν "μπερδευει" το συστημα, εκτος και αν εχεις προβλημα.

την εχω και εγω τσεκαρισμενη την επιλογη και δουλευει κανονικα, με data δεν κανει τιποτα και με wifi κανει κανονικα αναβαθμισεις.

• Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Οποτε κατι δεν παει καλα.... δεν γινεται να εισαι με wifi και να σου το δειχνει σαν data.....

η επιλογη που λες το μονο που κανει ειναι οταν συνδεεσαι απο data να μην κανει αναβαθμισεις απο το WU & store.... δεν "μπερδευει" το συστημα, εκτος και αν εχεις προβλημα.

την εχω και εγω τσεκαρισμενη την επιλογη και δουλευει κανονικα, με data δεν κανει τιποτα και με wifi κανει κανονικα αναβαθμισεις.

Φαντάζομαι ότι η λογική είναι όταν είσαι σε metered connection δεν ψαχνει/αναβαθμίζει για να μην καταναλώνεις MB .Με wifi συνδέεσαι αλλά δεν μπορεί να ξέρει αν κάνεις tethering με το κινητό σου ή αν έχεις όριο ΜΒ με DSL.

εχω win8.1

αξιζει να παω στα 10?

εχει διαφορα;

Έχει και αξίζει από πολλές απόψεις, πάρε backup καλού κακού όμως. Προχώρησα εγώ σε ενός φίλου τον υπολογιστή σήμερα σε τέτοια αναβάθμιση και αυτή τη στιγμή προσπαθώ να επαναφέρω πάνω από 100GB..

Απο τοτε που εβαλα τα 10αρια οταν ανοιγω τον chrome ή mozila κανει περιπου ενα λεπτο να φωρτωσει την σελιδα και πολλες φορες με βγαζει μήνυμα οτι δεν αποκρινετε και μετα ξεκολαει και φωρτωνει. Το ιδιο κανει και οταν ανοιγω νεα καρτελα ή παταω καποιο λινκ και ανοίγει σε νεα καρτελα. Γενικα πολυ κολημα τραβανε οι περιηγητές. Τι μπορω να κανω να στρωσει λιγο το πσ?

Sent from my m2 note using Tapatalk

Απο τοτε που εβαλα τα 10αρια οταν ανοιγω τον chrome ή mozila κανει περιπου ενα λεπτο να φωρτωσει την σελιδα και πολλες φορες με βγαζει μήνυμα οτι δεν αποκρινετε και μετα ξεκολαει και φωρτωνει. Το ιδιο κανει και οταν ανοιγω νεα καρτελα ή παταω καποιο λινκ και ανοίγει σε νεα καρτελα. Γενικα πολυ κολημα τραβανε οι περιηγητές. Τι μπορω να κανω να στρωσει λιγο το πσ?

Sent from my m2 note using Tapatalk

Πόση Ραμ έχει το μηχάνημα;

Πάντως εμένα με 4 Gb Ram είδα μεγάλη διαφορά στο άνοιγμα όταν έβαλα ssd δίσκο.

Πάντως γενικά ο Firefox φορτώνει πιο γρήγορα από τον Chrome.

Unleashed by my M1 NOTE

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Εγώ ξέρετε τι θέμα αντιμετωπίζω εδώ και 2-3 μέρες; Όταν μπουτάρω την συσκευή και κάνω log in, στο taskbar κάτω δεξιά δεν έχει το εικονίδιο της μπαταρίας και πρέπει να ανοίξω τον file explorer για να εμφανιστεί στην λίστα των tasks του task manager και να τον κάνω restart. Μετά εμφανίζεται κανονικά. Το κάνει κάθε φορά που ανοίγω το πσ τις τελευταίες 2-3 μέρες.

Το κάνει και σε κανέναν άλλο;

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

Εγώ ξέρετε τι θέμα αντιμετωπίζω εδώ και 2-3 μέρες; Όταν μπουτάρω την συσκευή και κάνω log in, στο taskbar κάτω δεξιά δεν έχει το εικονίδιο της μπαταρίας και πρέπει να ανοίξω τον file explorer για να εμφανιστεί στην λίστα των tasks του task manager και να τον κάνω restart. Μετά εμφανίζεται κανονικά. Το κάνει κάθε φορά που ανοίγω το πσ τις τελευταίες 2-3 μέρες.

Το κάνει και σε κανέναν άλλο;

εμένα τώρα τελευταία εξαφανίζεται το εικονίδιο της έντασης του ήχου! δουλεύει μεν αλλά δεν φαίνεται το εικονίδιο!

Στάλθηκε από το ZP952 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κατα διαστηματα εχω παρατηρησει σε διαφορα συστηματα με win 10 "απωλειες" στην taskbar ηχο, γλωσσα κλπ

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

πώς να κλείσετε τα updates στα 10αρια:

1) στο search box πατήστε services ή υπηρεσίες στα ελληνικά

http://prnt.sc/awq2hp

2)Αφού το ανοίξετε πηγαίνετε στο service windows update

http://prnt.sc/awq2z1

3)Κάντε διπλό κλικ για να ανοίξετε το παράθυρο και διαλέξτε την επιλογή Disabled ή απενεργοποιημένο στα ελληνικά

http://prnt.sc/awq3xe

4)Τέλος όταν θα πηγαίνετε να πατήσετε check for updates ή έλεγχος για ενημερώσεις στα ελληνικά δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα :D

http://prnt.sc/awq43y

ούτε να παιδεύεστε με metered connections ούτε παγώματα ούτε αναβολές..

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Όσα περσότερα τμήματα του explorer.exe μετατρέπονται από Win32/Direct UI σε Universal/XAML, τόσο περισσότερες περίεργες συμπεριφορές θα βλέπετε.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

πώς να κλείσετε τα updates στα 10αρια:

1) στο search box πατήστε services ή υπηρεσίες στα ελληνικά

http://prnt.sc/awq2hp

2)Αφού το ανοίξετε πηγαίνετε στο service windows update

http://prnt.sc/awq2z1

3)Κάντε διπλό κλικ για να ανοίξετε το παράθυρο και διαλέξτε την επιλογή Disabled ή απενεργοποιημένο στα ελληνικά

http://prnt.sc/awq3xe

4)Τέλος όταν θα πηγαίνετε να πατήσετε check for updates ή έλεγχος για ενημερώσεις στα ελληνικά δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα :D

http://prnt.sc/awq43y

ούτε να παιδεύεστε με metered connections ούτε παγώματα ούτε αναβολές..

Και για ποιον λόγο να κλείσουμε τις αναβαθμίσεις;

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

γιατί τα κάνει όλα αυτόματα λες και εμάς δεν μας πέφτει λόγος για το τι θα βάζουμε στο pc μας και δεν θα βαραίνει το pc ούτε θα έχει περίεργες συμπεριφορές. Γιαυτό όλα τα προβλήματα που αναφέρετε εγώ δεν τα έχω..

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Ε, καλά, μόνο για αστείο θα πάρω το μνμ σου...

αλίμονο αν ακόμα έχουμε αντιλήψεις του 2000.

οι αναβαθμίσεις στο 90% είναι απαραίτητες, τις περισσότερες φορές είναι θέματα ασφαλείας, δεν έχει καμιά λογική να τις κλείσεις.

με αυτήν την λογική, κλείσε και τις αναβαθμίσεις από το AV.... αν έχεις, γιατί μπορεί να μην έχεις αφού "βαραίνει" ο υπολογιστής.

:X:X:X

φίλε αν είσαι όλη μεσα σε πορνοσάιτ πάνε αγόρασε av να σε ''προστατεύει'', προσωπικά έχω avast free και είμαι μια χαρά.. αυτές οι ''ενημερώσεις'' με μαθηματική ακρίβεια σε 6 μήνες το pc σου θα τρέχει κατα 35-45% πιο αργά.. άσε εμένα να είμαι ''εκτεθειμένος'' αλλά να έχω τη ταχύτητα που πρέπει και ας είσαι εσυ ο ''ενημερωμένος και ασφαλής'' αλλά ''δεν πειράζει που κάνει 8 λεπτά να ανοίξει ο chrome εγώ είμαι μια χαρά''..

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Ε, καλά, μόνο για αστείο θα πάρω το μνμ σου...

αλίμονο αν ακόμα έχουμε αντιλήψεις του 2000.

οι αναβαθμίσεις στο 90% είναι απαραίτητες, τις περισσότερες φορές είναι θέματα ασφαλείας, δεν έχει καμιά λογική να τις κλείσεις.

με αυτήν την λογική, κλείσε και τις αναβαθμίσεις από το AV.... αν έχεις, γιατί μπορεί να μην έχεις αφού "βαραίνει" ο υπολογιστής.

:X:X:X

Ούτε εγώ έχω και δεν χρειάζεται κιόλας από τα windows 7, που υπήρχε το UAC.

Αν ο χρήστης δεν πατάει να εγκατασταθούν εις γνώση του κακόβουλα προγράμματα, τότε το σύστημα έχει την απαραίτητη προφύλαξη και δεν χρειάζεται έξτρα προγράμματα.

Unleashed by my M1 NOTE

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Ούτε εγώ έχω και δεν χρειάζεται κιόλας από τα windows 7, που υπήρχε το UAC.

Αν ο χρήστης δεν πατάει να εγκατασταθούν εις γνώση του κακόβουλα προγράμματα, τότε το σύστημα έχει την απαραίτητη προφύλαξη και δεν χρειάζεται έξτρα προγράμματα.

Unleashed by my M1 NOTE

Τι ειναι το uac?

Τι ειναι το uac?

Οταν πας να βαλεις ενα exe πρεπει να παρεις αδεια απο τον Adminstrator.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

φίλε αν είσαι όλη μεσα σε πορνοσάιτ πάνε αγόρασε av να σε ''προστατεύει'', προσωπικά έχω avast free και είμαι μια χαρά.. αυτές οι ''ενημερώσεις'' με μαθηματική ακρίβεια σε 6 μήνες το pc σου θα τρέχει κατα 35-45% πιο αργά.. άσε εμένα να είμαι ''εκτεθειμένος'' αλλά να έχω τη ταχύτητα που πρέπει και ας είσαι εσυ ο ''ενημερωμένος και ασφαλής'' αλλά ''δεν πειράζει που κάνει 8 λεπτά να ανοίξει ο chrome εγώ είμαι μια χαρά''..

Νικο μην εισαι απολυτος... η "κουραση" στο pc δεν εχει να κανει με τα updates. Ισχυει οτι καποιες φορες μερικα απο αυτα δημιουργουν προβληματα αλλα δεν μπορει να λες να μην τα κανεις.

Πχ οταν καποιος γραφει κωδικα σε .Net και θελει την 4.5 αν εσυ εχεις την 3.5 δεν θα παιξει ποτε και αυτο ισχυει για πολλα. Για να μην μιλησω για τα κενα ασφαλειας που εχουν τα windows ολα τα security updates που βλεπεις λοιπον ειναι για να κλεινουν αυτες τις τρυπες.

Εχει διαφορα λοιπον το να εισαι επιλεκτικος στα updates και να αποφασιζεις εσυ ποια θα κανεις με το να εισαι καθετος και να λες δεν κανω κανενα.

Σαν administrator σε πολυ μεγαλο δικτυο σπανια εχω παρατηρησει update να μου δημιουργει προβλημα ειτε σε client ειτε σε επιπεδο server, προτιμω ενα μηχανακι ενημερωμενο απο ενα μηχανημα που να ψαχνω γιατι δεν παιζει το ενα και γιατι δεν παιζει αλλο ή να χρειαζεται να κανω χερατα τα updates.

Edited by manolog3

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Κοίτα φίλε καλά τα λες, αλλά έχεις άδικο, δεν κάνουμε αναβαθμίσεις από άποψη....

Όλοι οι άλλοι έχουν άδικο....

Χωρίς πλάκα τώρα, έγραψες αυτά που ήθελα, αλλά δεν είχα χρόνο και όρεξη, γιατί ξέρω ότι όσοι δεν κάνουν αναβαθμίσεις από άποψη, δεν θα καταλάβουν.

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νικο μην εισαι απολυτος... η "κουραση" στο pc δεν εχει να κανει με τα updates. Ισχυει οτι καποιες φορες μερικα απο αυτα δημιουργουν προβληματα αλλα δεν μπορει να λες να μην τα κανεις.

Πχ οταν καποιος γραφει κωδικα σε .Net και θελει την 4.5 αν εσυ εχεις την 3.5 δεν θα παιξει ποτε και αυτο ισχυει για πολλα. Για να μην μιλησω για τα κενα ασφαλειας που εχουν τα windows ολα τα security updates που βλεπεις λοιπον ειναι για να κλεινουν αυτες τις τρυπες.

Εχει διαφορα λοιπον το να εισαι επιλεκτικος στα updates και να αποφασιζεις εσυ ποια θα κανεις με το να εισαι καθετος και να λες δεν κανω κανενα.

Σαν administrator σε πολυ μεγαλο δικτυο σπανια εχω παρατηρησει update να μου δημιουργει προβλημα ειτε σε client ειτε σε επιπεδο server, προτιμω ενα μηχανακι ενημερωμενο απο ενα μηχανημα που να ψαχνω γιατι δεν παιζει το ενα και γιατι δεν παιζει αλλο ή να χρειαζεται να κανω χερατα τα updates.

σε επίπεδο server επιβάλλεται να έχεις updates γιατί αν γίνει καμιά στραβή και χάσετε τα αρχεία σας θα απευθύνουν πρώτα τον λόγο σε σένα που δεν ενημέρωνες τα μηχανήματα. Εγώ σαν ''απλός'' χρήστης που μπαινω fb κατεβαζω ταινιες παιζω παιχνιδια κλπ δεν μου χρειάζεται τόσο.. όσο για την ''κούραση'' που λες ουκ ολίγες φορές σε παλιά και καινούργια μηχανήματα απο win xp μέχρι και σε 8.1 να σέρνονται ασύστολα λόγω των 986584 updates που έχουν πάρει, εγώ καλύτερα να κάνω format κάθε 1,5-2 χρόνια και να περnάω μια κόπια των win που να έχουν όλα τα Updates μαζί παρά να τα κάνω από το win update.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

σε επίπεδο server επιβάλλεται να έχεις updates γιατί αν γίνει καμιά στραβή και χάσετε τα αρχεία σας θα απευθύνουν πρώτα τον λόγο σε σένα που δεν ενημέρωνες τα μηχανήματα. Εγώ σαν ''απλός'' χρήστης που μπαινω fb κατεβαζω ταινιες παιζω παιχνιδια κλπ δεν μου χρειάζεται τόσο.. όσο για την ''κούραση'' που λες ουκ ολίγες φορές σε παλιά και καινούργια μηχανήματα απο win xp μέχρι και σε 8.1 να σέρνονται ασύστολα λόγω των 986584 updates που έχουν πάρει, εγώ καλύτερα να κάνω format κάθε 1,5-2 χρόνια και να περnάω μια κόπια των win που να έχουν όλα τα Updates μαζί παρά να τα κάνω από το win update.

Πάντως, με Windows 10 Home σε Toshiba u940 με mSSD, κάνω όλα τα Updates (δεν έχω και άλλη επιλογή) και το μηχάνημα είναι τραίνο. Επίσης σε Pentium Core 2 Duo E8400 με 2 GB RAM, πάλι κάνω όλα τα Updates (και μαζεμένα κιόλας επειδή δεν το ανοίγω συχνά) πάλι δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα. Στο Tablet με Windows 10, πάλι χωρίς να έχω κλείσει τα Updates, τρέχει σφαίρα (ίσως να παρατηρώ ένα δύο κολλήματα, αλλά λόγω επεξεργαστή). Θα συμφωνήσω ότι όποτε έφτιαχνα παλαιότερους υπολογιστές με Windows 7, XP ή και κάτω, έκλεινα τα Updates αμέσως. Πλέον, έχει αλλάξει πολύ η πολιτική είτε εγκατάστασης, είτε των Updates και δεν εμποδίζει τον υπολογιστή πολύ.

Μόνο εάν κάνει κανέναν driver εγκατάσταση, που δεν είναι συμβατός. Αυτό ναι, θα ήθελα να το ελέγχω.

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

μια βοηθεια παρακαλω,

αγορασα απο Γερμανια ενα μεταχειρισμενο υπολογιστη με windows 10 home αν και πρεπει να εχει γινει αναβαθμιση μια που αρχικα ειχε μεσα τα 8.

Δεν μπορω ν' αλλαξω την γλωσσα των μενου, εχω κανει την διαδικασια που αναφερεται παντου και το μονο που αλλαξε ειναι η γλωσσα πληκτρολογιου.

Εχει κανεις καμοια ιδεα?

Ευχαριστω!

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΑ GREEKLISH!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΤΟ SITE ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!