valsam Δημ. November 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2016 Έγραψα στην αρχή του post μου "Όταν αμφισβητήσει ο τελωνειακός τη δηλωμένη αξία", που σημαίνει ότι θεωρεί ότι δεν είναι σωστή είτε η δηλωμένη αξία είτε η περιγραφή (πχ media player αντί για κινητό). Σ' αυτή την περίπτωση, θα ψάξει για την πραγματική αξία του συγκεκριμένου αντικειμένου. Αυτό που λες ότι δεν καταλαβαίνεις είναι ότι, σ' αυτή την περίπτωση, που τα δηλωμένα αποδεικνύονται ψεύτικα, θα ήθελες να καλεί τον κάθε παραλήπτη για να του φέρει την απόδειξη πληρωμής (όχι κατά ανάγκη τη φωτοσοπιασμένη) για να υπολογίσει τα έξοδα εκτελωνισμού, αντί να βρει την πραγματική αξία που πουλάει ο ίδιος πωλητής στο site του, λίγες μέρες μετά την αγορά που έγινε. Εν πάση περιπτώσει, καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στον Τελωνειακό Κώδικα (ευρωπαική νομοθεσία), πριν γράψουμε το προσωπικό μας "θέλω". Σορρυ ρε φιλε αλλα εσυ όλα αυτά που γραφεις για το ότι θα κατσει ο τελώνης να μπει σε σαητ να ψαξει την τιμη κ.τ.λ δηλ. ολη την διαδικασια αυτή γνωρίζεις ότι γινεται de facto ετσι η απλα υποθεση κανεις? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ragesoul Δημ. November 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2016 (edited) καλησπέρα σε όλους παιδιά..χθες πήρα το note 3 pro γιατί έχω μείνει χωρίς κινητο από gearbest..έχω πάρει πολλά πράγματα από εξωτερικό και κίνα αλλα ποτε κινητό και ποτε απο gearbest..σήμερα μου έσκασε μήνυμα ότι δεν το στείλανε ακόμα γιατί θέλουν να με ρωτήσουν πως να το στείλουν γιατί κοστίζει πολύ νά ρθει ελλάδα..εγώ τα πήρα στην κρανά γιατί είχα πληρώσει να ρθει με κούριερ 3-7 μέρες αλλα μετά κατάλαβα ότι λέγανε για τελωνείο..i άλλη επιλογή είναι να ρθει σε 25 μέρες που κατά πασα πιθανότητα δεν θα είμαι αθηνα να το παραλάβω..οποτε τι κάνω? Edited November 28, 2016 by impreza_sti Απαγορεύονται οι συζητήσεις και οι αναφορές σχετικά με τρόπους αποφυγής πληρωμής τελωνείου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Roid_rage Δημ. November 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2016 μπορώ να κάνω οτιδήποτε να γλυτωσω την ταλαιπωρία? Για κουριερ οχι, δε μπορεις. Παράθεση Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται! Μια πλήρης φόρτιση. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosmasdel Δημ. November 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2016 καλησπέρα σε όλους παιδιά..χθες πήρα το note 3 pro γιατί έχω μείνει χωρίς κινητο από gearbest..έχω πάρει πολλά πράγματα από εξωτερικό και κίνα αλλα ποτε κινητό και ποτε απο gearbest..σήμερα μου έσκασε μήνυμα ότι δεν το στείλανε ακόμα γιατί θέλουν να με ρωτήσουν πως να το στείλουν γιατί κοστίζει πολύ νά ρθει ελλάδα..εγώ τα πήρα στην κρανά γιατί είχα πληρώσει να ρθει με κούριερ 3-7 μέρες αλλα μετά κατάλαβα ότι λέγανε για τελωνείο..i άλλη επιλογή είναι να ρθει σε 25 μέρες που κατά πασα πιθανότητα δεν θα είμαι αθηνα να το παραλάβω..οποτε τι κάνω? Αυτά που λες για τις λίρες και το email δεν γίνονται, θα φαίνεται από πού έρχεται. Ψάξε καμιά Ευρωπαϊκή αποθήκη αν βίαζεσαι ή αλλιώς skroutz ή eshop. Αναγκαστικά θα δώσεις κάτι παραπάνω για να το έχεις ταχύτερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ragesoul Δημ. November 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2016 (edited) το έχω ήδη αγοράσει παίδες το θέμα έχει κολλήσει τώρα στον τρόπο που θα μου το αποστείλουν..οποτε μονόδρομος είναι να το στείλουν με την αργή διαδικασία που λογικα θα ειναι μεσω ΕΛΤΑ? edit:Οταν λες ''κατι'' παραπανω τι εννοεις?αν ειναι ευλογο το ποσο οκ αλλα εδω διαβαζω παραπανω απο την αξια του κινητου ---Από Ομάδα Διαχείρισης--- Απαγορεύονται οι συζητήσεις και οι αναφορές σχετικά με τρόπους αποφυγής πληρωμής τελωνείου Edited November 28, 2016 by impreza_sti Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosmasdel Δημ. November 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2016 το έχω ήδη αγοράσει παίδες το θέμα έχει κολλήσει τώρα στον τρόπο που θα μου το αποστείλουν..οποτε μονόδρομος είναι να το στείλουν με την αργή διαδικασία που λογικα θα ειναι μεσω ΕΛΤΑ? edit:Οταν λες ''κατι'' παραπανω τι εννοεις?αν ειναι ευλογο το ποσο οκ αλλα εδω διαβαζω παραπανω απο την αξια του κινητου Εννοώ ότι αν το πάρεις από skroutzομάγαζο ή eshop θα είναι ακριβότερο από ένα κινεζομάγαζο. Περίπου 50€. Η αργή διαδικασία είναι μέσω ΕΛΤΑ. Με κούριερ θα πληρώσεις 99% τέλη εκτελωνισμού + την αμοιβή του κούριερ αν δεν πας να το εκτελωνίσεις εσύ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shape Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 Παιδιά νομίζω οτι το τελωνείο είναι καθαρά θέμα τύχης. Εγώ παράγγειλα 2 ίδια κινητά από Κίνα, από το ίδιο κατάστημα, την ίδια ημέρα με απλό ταχυδρομείο, αλλά έβαλα διαφορετική διεύθυνση παράδοσης στο καθένα για να μην έχω πρόβλημα με το τελωνείο. Το ένα έβαλα να πάει στο σπίτι μου και το άλλο στην δουλειά μου. Από το tracking είδα οτι έφυγαν την ίδια ημέρα από Κίνα και έφτασαν την ίδια ημέρα στην Ελλάδα. Την Πέμπτη 24/11 παρέλαβα το πρώτο κανονικά. Το άλλο μπήκε στο τελωνείο ως αγαθό υψηλής αξίας: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ Η αλήθεια πάντως είναι οτι κάτι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με το τελωνείο. Ίσως να έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι λόγω των εορτών. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iparout Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 Ξεκαθαρίζοντας καταρχήν ότι η πληρωμή τελωνείου είναι κάτι που προβλέπει ο νόμος (ασχέτως αν μέχρι τώρα δεν εφαρμοζόταν), είναι ανόητο να διαμαρτυρόμαστε όταν τελικά μας πιάσουν και αναγκαστούμε να πληρώσουμε. Μπορεί λοιπόν κάποιος που γνωρίζει να μας πει με σιγουριά ποια είναι τα ποσά που βάση νόμου θα πρέπει να πληρώσει κανείς στο τελωνείο για αγαθά που ερχονται από χώρες εκτός ΕΕ ? Να ξέρουμε τι να λέμε όταν/αν μας καλέσουν να πληρώσουμε τελωνείο για πράγματα που πήραμε απ' έξω και όχι να μας χρεώνει ο κάθε τελωνειακός ότι του κατέβει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 Εκείνο που φαίνεται πάντως,είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση στο Τελωνείο,διότι το δικό μου δέμα που ήλθε στο αεροδρόμιο στα συστημένα στις 27,τώρα μόλις πέρασε στη διαλογή,ενώ πιο παλιά πήγαινε σε μία ώρα.Και έχω πολλά παραδείγματα,καθώς έχω πάρει δεκάδες δέματα τους τελευταίους 8 μήνες. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seragial Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 (edited) Καλημέρα!πήρα από το vickmall για ένα φίλο το redmi pro 210 ευρώ μέσω sg post και δυστυχώς για πρώτη φορά μετά από τόσες παραγγελίες μου το πέρασαν τελωνείο και του ζητάνε 43 ευρώ δασμούς.Ο φίλος δεν επιθυμεί να πληρώσει και μου ζητάει να επικοινωνήσω με vickmall μήπως έκαναν κάποιο λάθος και αν γίνεται να το στειλουμε πίσω και να μας αποζημιώσουν...ξέρει κανείς αν παίζει αυτό το ενδεχόμενο γτ μου συμβαίνει πρώτη φορά και δεν ξέρω πως να κοιμηθώ..σας ευχαριστώ ----- προσθήκη μηνύματος 116 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- *πως να κινηθω Edited November 29, 2016 by impreza_sti Απαγορεύονται οι συζητήσεις και οι αναφορές σχετικά με τρόπους αποφυγής πληρωμής τελωνείου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 http://www.doctorandroid.gr/2015/12/customs-greece.html, αλλά κυρίως εδώ. Ποια είναι η δασμοφορολογική επιβάρυνση των προερχόμενων από Τρίτη χώρα ειδών; >Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα: για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι, τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 700 €, υπόκεινται σε κατ’ αποκοπή δασμό 2,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους. για είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 700 €, καταβάλλονται οι ισχύοντες δασμοί και φόροι. >Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 22 € απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α και τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 150 € απαλλάσσονται από το δασμό. Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι: ως εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα θεωρούνται τα εμπορεύματα εκείνα, τα οποία περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους (μικρή), προορίζονται, χωρίς καμιά αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valsam Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 Παιδια πιστευω ότι το παραμυθι τελειωσε! Ναι να πληρωσω και φπα και το τελος αλλα να μην μου χρεωνουν οσο θελουν αυτοι την αξια του προιοντος ουτε λεω να με χρεωσουν φπα για 25 ευρω ενώ στην πραγματικοτητα το αντικειμενο που αγορασα εχει π.χ 150 ευρω αλλα ο Κινέζος εγραψε στο κουτι 25! Να με χρεωσουν την πραγματικη τιμη που το πηρα θελω! Στο τελος καλο στον τοπο μας θα κανουμε! Το μονο θεμα είναι μην την δει ο Ελληνας μαγαζάτορας και παλι "Ελληναρας μαγαζάτορας" και από εκει που ειχε π.χ το cubot note S εδώ 95 ευρω και στην Κινα 75-80 να το παε ιστα 115 μιας και δεν θα πολυσυμφερει η αγορα από Κινα λογο τελωνειου! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harmon17 Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 Παρέλαβα σήμερα συστημένο από geekbuying.com δεματάκι χωρίς κάποια επιβάρυνση. Για να δούμε και την συνέχεια καθώς περιμένω άλλα 2 εκ των οποίων ένα με μια IP κάμερα, αλλά αυτό ακόμα δεν έχει γίνει shipping... http://i298.photobucket.com/albums/mm261/X-HarrisX/DIAFORA/20161129_101021_zpsfk6wcp54.jpg Παράθεση Stay alive, keep riding Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro Χάρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iparout Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 http://www.doctorandroid.gr/2015/12/customs-greece.html, αλλά κυρίως εδώ. Ποια είναι η δασμοφορολογική επιβάρυνση των προερχόμενων από Τρίτη χώρα ειδών; >Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα: για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι, τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 700 €, υπόκεινται σε κατ’ αποκοπή δασμό 2,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους. για είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 700 €, καταβάλλονται οι ισχύοντες δασμοί και φόροι. >Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 22 € απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α και τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 150 € απαλλάσσονται από το δασμό. Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι: ως εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα θεωρούνται τα εμπορεύματα εκείνα, τα οποία περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους (μικρή), προορίζονται, χωρίς καμιά αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών. Κατατοπιστικότατος. https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/ICISnet/faq?catid=10255981&subcatid=10256061&faqid=10263281 Προφανώς όλοι εμείς υπαγόμαστε σε συναλλαγές εμπορικού χαρακτήρα. Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για τα τέλη των ΕΛΤΑ νομίζω το θέμα γίνεται πλήρως κατανοητό και ξέρουμε τι θα πληρώσουμε αν μας πιάσουν. Βρήκα αυτό για τα ΕΛΤΑ αλλά μάλλον έχει αλλάξει μιας και τα τέλη και δασμοί που αναφέρονται είναι διαφορετικοί από της gsis. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 Ξεκαθαρίζοντας καταρχήν ότι η πληρωμή τελωνείου είναι κάτι που προβλέπει ο νόμος (ασχέτως αν μέχρι τώρα δεν εφαρμοζόταν), είναι ανόητο να διαμαρτυρόμαστε όταν τελικά μας πιάσουν και αναγκαστούμε να πληρώσουμε. Μπορεί λοιπόν κάποιος που γνωρίζει να μας πει με σιγουριά ποια είναι τα ποσά που βάση νόμου θα πρέπει να πληρώσει κανείς στο τελωνείο για αγαθά που ερχονται από χώρες εκτός ΕΕ ? Να ξέρουμε τι να λέμε όταν/αν μας καλέσουν να πληρώσουμε τελωνείο για πράγματα που πήραμε απ' έξω και όχι να μας χρεώνει ο κάθε τελωνειακός ότι του κατέβει. Οι απορίες σου απαντήθηκαν στο σχετικό νήμα του άλλου forum που τις ανεβασες. ----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Καλημέρα!πήρα από το vickmall για ένα φίλο το redmi pro 210 ευρώ μέσω sg post και δυστυχώς για πρώτη φορά μετά από τόσες παραγγελίες μου το πέρασαν τελωνείο και του ζητάνε 43 ευρώ δασμούς.Ο φίλος δεν επιθυμεί να πληρώσει και μου ζητάει να επικοινωνήσω με vickmall μήπως έκαναν κάποιο λάθος και αν γίνεται να το στειλουμε πίσω και να μας αποζημιώσουν...ξέρει κανείς αν παίζει αυτό το ενδεχόμενο γτ μου συμβαίνει πρώτη φορά και δεν ξέρω πως να κοιμηθώ..σας ευχαριστώ ----- προσθήκη μηνύματος 116 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- *πως να κινηθω Πριν από 15 μέρες περίπου ξεκίνησαν τα ΕΛΤΑ να σταματούν πολλά δέματα και να χρεώνουν ΦΠΑ και κάποιο από τα τέλη και αν διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες θα καταλάβεις. Το μαγαζί δεν έχει σχέση (και ευθύνη) με το θέμα. Εάν δεν το παραλάβεις, θα επιστρέψει πίσω αλλά θα χάσεις τα χρήματα. Μπορείς να συνεννοηθείς με το μαγαζί, μήπως δεχτεί την επιστροφή. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thepre913 Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 Καλημέρα!πήρα από το vickmall για ένα φίλο το redmi pro 210 ευρώ μέσω sg post και δυστυχώς για πρώτη φορά μετά από τόσες παραγγελίες μου το πέρασαν τελωνείο και του ζητάνε 43 ευρώ δασμούς.Ο φίλος δεν επιθυμεί να πληρώσει και μου ζητάει να επικοινωνήσω με vickmall μήπως έκαναν κάποιο λάθος και αν γίνεται να το στειλουμε πίσω και να μας αποζημιώσουν...ξέρει κανείς αν παίζει αυτό το ενδεχόμενο γτ μου συμβαίνει πρώτη φορά και δεν ξέρω πως να κοιμηθώ..σας ευχαριστώ ----- προσθήκη μηνύματος 116 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- *πως να κινηθω Νομίζα έχασες τον ύπνο σου.... Λογικά το μαγαζί θα σε χρέωσει το έξοδα επιστροφής.. Αυτό με φίλους και τέτοια είναι,,,, άσε καλύτερα μόνο για τον εαυτό σου. Xiaomi redmi note 2 XTRV Παράθεση Mi Note 3 RedMi Note 4x-RedMi Note 2-Jiayu G4S- Samsung Galaxy S3 mini Sony Ericsson W995-Sony Ericsson W810i-Sony Ericsson K750i- SIEMENS C65-SIEMENS A55-Nokia 3310-Nokia 3210-Motorola International 8700 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 http://www.doctorandroid.gr/2015/12/customs-greece.html, αλλά κυρίως εδώ. Ποια είναι η δασμοφορολογική επιβάρυνση των προερχόμενων από Τρίτη χώρα ειδών; >Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα: για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι, τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 700 €, υπόκεινται σε κατ’ αποκοπή δασμό 2,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους. για είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 700 €, καταβάλλονται οι ισχύοντες δασμοί και φόροι. >Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 22 € απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α και τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 150 € απαλλάσσονται από το δασμό. Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι: ως εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα θεωρούνται τα εμπορεύματα εκείνα, τα οποία περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους (μικρή), προορίζονται, χωρίς καμιά αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών. Αυτά που παραθέτεις, και πολλά ακόμη περιλαμβάνονται στο τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού της υπογραφής μου, αλλά, δυστυχώς, λίγοι ενημερώνονται πριν από τις αγορές που κάνουμε. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Evaggelos1 Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 Αυτά που παραθέτεις, και πολλά ακόμη περιλαμβάνονται στο τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού της υπογραφής μου, αλλά, δυστυχώς, λίγοι ενημερώνονται πριν από τις αγορές που κάνουμε. Ετσι ειναι.... και μετα αλλοι μυξοκλαινε εδω επειδη πληρωσαν τα αυτονοητα και αλλοι καμαρωνουνε οτι φερανε 50 δεματα σε ενα μηνα και <κοροιδεψανε το τελωνειο>, βαζοντας μαλιστα μερικοι και φωτο απο το δεμα για να τους βαρεσουμε παλαμακια! Παράθεση Με εκτιμηση Ευαγγελος. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 Ετσι ειναι.... και μετα αλλοι μυξοκλαινε εδω επειδη πληρωσαν τα αυτονοητα και αλλοι καμαρωνουνε οτι φερανε 50 δεματα σε ενα μηνα και <κοροιδεψανε το τελωνειο>, βαζοντας μαλιστα μερικοι και φωτο απο το δεμα για να τους βαρεσουμε παλαμακια! Μιας και δεν διαθέτει like το forum, +1 Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valsam Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 Δεν θελω να κανω διαφημηση κανεναν αλλα αν είναι να παρω π.χ αυτό και να περασει τελωνειο http://www.vickmall.com/xiaomi-redmi-4a-ram-2gb-rom-16gb-miui-8-android-6-0-4g-lte-5-0inch-hd-smartphone-rose-gold.html γιατι να μην το παρω από Ελλαδα http://youhou.gr/Xiaomi-Redmi-4A-GOLD και να μου βγει και πιο φθηνα και να εχω και εγγυηση και να μην περιμενω και 15-20 μερες να μου'ρθει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
araditsas Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 (edited) Σου είπε κανένας να μην το πάρεις; Το ακριβώς λέμε εδώ μέσα δλδ; Ρε καλά κάνουν έτσι και χειρότερα θέλει γιατί ο Έλληνας δεν καταλαβαίνει διαφορετικά. Να θυμίσω ότι πάρα πολλοί μη πω οι περισσότεροι ψωνιζουνε από εξωτερικό ακόμα και για 1€ και 2€ έτσι και καλά δεν ψωνίζω από Ελλάδα γιατί είναι κλέφτες.. Αναφέρομαι ιδικά που παρακολουθώ τα είδη ατμηστου. Ε ας είχα έναν από αυτούς πελάτες μου και θα τους έβγαζα έξω με κλωτσιές από το μαγαζί μου. Πουθενάδες. Δεν μιλάω εκ του ασφαλούς περιμένω 3 δέματα αξίας 800€ πάραυτα αν πέσω σε τελωνείο το είχα υπολογίσει στην πιθανότητα να την φάω. Edited November 29, 2016 by araditsas Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geomos Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 Δεν θελω να κανω διαφημηση κανεναν αλλα αν είναι να παρω π.χ αυτό και να περασει τελωνειο http://www.vickmall.com/xiaomi-redmi-4a-ram-2gb-rom-16gb-miui-8-android-6-0-4g-lte-5-0inch-hd-smartphone-rose-gold.html γιατι να μην το παρω από Ελλαδα http://youhou.gr/Xiaomi-Redmi-4A-GOLD και να μου βγει και πιο φθηνα και να εχω και εγγυηση και να μην περιμενω και 15-20 μερες να μου'ρθει? Σε τέτοια κατηγορία τιμών πιθανόν να συμφέρει να το πάρεις από Ελλάδα. Θα δώσεις 32 ευρώ παραπάνω αλλά δεν θα έχεις το φόβο του τελωνειου. Βεβαίως μη περιμένεις σε 2 βδομάδες να το έχεις αφού δεν είναι σε στοκ και σε περίπτωση βλάβης είτε από το ένα κατάστημα το πάρεις είτε από το άλλο στο ίδιο σημείο θα καταλήξουν ( Κίνα). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valsam Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 (edited) Σε τέτοια κατηγορία τιμών πιθανόν να συμφέρει να το πάρεις από Ελλάδα. Θα δώσεις 32 ευρώ παραπάνω αλλά δεν θα έχεις το φόβο του τελωνειου. Βεβαίως μη περιμένεις σε 2 βδομάδες να το έχεις αφού δεν είναι σε στοκ και σε περίπτωση βλάβης είτε από το ένα κατάστημα το πάρεις είτε από το άλλο στο ίδιο σημείο θα καταλήξουν ( Κίνα). ΕΙΠΑ δεν θελω να κανω διαφημηση και σορρυ αν φανει ότι κανω αλλα 2 φιλοι πηραν τηλ. από το συγκεκριμενο κατάστημα και σε 1 ημερα ηταν το τηλ. σπιτι τους (το ειχε το συγκεκριμενο μοντελο που παρηγγειλαν σε στοκ) και του ενός ο ηχος στο ακουστικο ηταν πολύ χαμηλος ,το εστειλε πισω μετα από 5 μερες με εξοδα του πωλητη και του αντικατέστησαν το ακουστικο(ετσι του ειπαν) και σε 2 μερες ηταν πισω! Αντε καντο αυτό με Κινα! Να και άλλο παράδειγμα διαφορας τιμης Ελλαδας με Κινας http://youhou.gr/Ulefone-Metal-SILVER και http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_411511.html?wid=11, μιλαμε για 20 ευρω η διαφορα ,το θεμα είναι αν θα κρατησουν αυτές οι διαφορες απαξ και αρχισουν και περνανε όλα μα όλα τα πακετα από τελωνειο !!!! Edited November 29, 2016 by valsam Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest27 Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 Και σε doogee υπάρχουν μικρές διαφορές στην τιμή και δεν αξίζει να το παραγγείλεις από έξω, αλλά για μερικούς...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_234310.html?wid=11 - https://www.skroutz.gr/s/7697920/Doogee-Galicia-X5-Pro-16GB.html http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_300392.html?wid=4 - https://www.skroutz.gr/s/8239538/Doogee-Y200-32GB.html#specs http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_367844.html?wid=11 - https://www.skroutz.gr/s/9572084/Doogee-X5-Max-Pro-16GB.html#sku-info [Ενδεικτικά και δίχως να θέλω να διαφημίσω ή να προμοταρω κάποιο προϊόν] Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EllinikoNisi Δημ. November 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2016 Να αρχίζουμε σιγά σιγά και τις αγορές από Καναδά τώρα που υλοποιείται η ceta. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts