makap Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Εδώ κάνεις λάθος. Έλεγξε τη νομιμότητα η ΕΕΤΤ και έκρινε ότι δεν πρέπει να επιβάλεται. Δεν ζητάς κυρώσεις αν είναι νόμιμο. Το ότι οι υπουργοί δεν επιβάλλουν κυρώσεις για άλλους λόγους, δε δικαιολογούν την παρανομία. Απλά και η ΕΕΤΤ ανοίγει παράθυρο νομιμοποίησης του αν αιτιολογηθεί διαφορετικά. Μέχρι να γίνει αυτό όμως το 3άρι είναι παράνομο για τα ατελώς αγαθά. Όπως επίσης παρανομούν όταν δε δέχονται αποδείξεις πληρωμής και κοστολογούν αυθαίρετα. Τα 12 ευρώ στα αγαθά πέραν της ατέλειας βέβαια είναι νόμιμα. Μάλλον κάνεις λάθος στις σκέψεις σου ή δεν έγινε κατανοητό το δελτίο τύπου της ΕΕΤΤ. 1. Η ΕΕΤΤ ΔΕΝ έκρινε παράνομο το τέλος και ΔΕΝ ζήτησε την ακύρωσή του, αλλά "διερεύνησε τη νόμιμότητά του" και εισηγήθηκε στον τότε υπουργό "την επιβολή κύρωσης στα ΕΛΤΑ και σύστασης όπως εντός 2 μηνών προβούν στον επαναπροσδιορισμό των τελών που επιβάλλουν, κατά τρόπον ώστε να καθίσταται σαφής η νομική βάση επιβολής τους και να μην προκαλείται σύγχυση στον τελικό χρήστη" και . 2. Οι υπουργοί δεν ενεργούν αυτόβουλα σε τέτοια θέματα αλλά συμβουλεύονται πάντα τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου τους. 3. Κατά την ταπεινή μου άποψη, χωρίς να είμαι νομικός, η εισήγηση της ΕΕΤΤ δεν έγινε δεκτή από τους υπουργούς που πέρασαν, ίσως γιατί η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας ήταν αρνητική, για λόγους που δεν θα τους μάθουμε ποτέ. 4. Από τότε (21/7/2011) η ΕΕΤΤ δεν συμπεριλαμβάνει το τέλος παρουσίασης στις αναφορές της για τα τέλη των ΕΛΤΑ, ενώ τα ΕΛΤΑ συνεχίζουν και το εισπράττουν. Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ από αυτή την ανάλυση είναι ότι το τέλος χρεώνεται νόμιμα, ανεξάρτητα από το αν το θεωρούμε υπερβολικό για αντικείμενα μικρής αξίας. ----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Αφού εσύ απαντάς,εσένα. Πλάκα κάνεις; όπου χρέωση, πρώτος τη βγάζεις λάδι. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, αλλά είναι σα να απαντάει bot πια Δεν έχω διοριστεί εκπρόσωπος των ΕΛΤΑ, αλλά διατηρώ το δικαίωμα να καταθέτω την άποψή μου και να την υποστηρίζω με επιχειρήματα και όχι με αερολογίες. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Μάλλον κάνεις λάθος στις σκέψεις σου ή δεν έγινε κατανοητό το δελτίο τύπου της ΕΕΤΤ. 1. Η ΕΕΤΤ ΔΕΝ έκρινε παράνομο το τέλος και ΔΕΝ ζήτησε την ακύρωσή του, αλλά "διερεύνησε τη νόμιμότητά του" και εισηγήθηκε στον τότε υπουργό "την επιβολή κύρωσης στα ΕΛΤΑ και σύστασης όπως εντός 2 μηνών προβούν στον επαναπροσδιορισμό των τελών που επιβάλλουν, κατά τρόπον ώστε να καθίσταται σαφής η νομική βάση επιβολής τους και να μην προκαλείται σύγχυση στον τελικό χρήστη" και . 2. Οι υπουργοί δεν ενεργούν αυτόβουλα σε τέτοια θέματα αλλά συμβουλεύονται πάντα τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου τους. 3. Κατά την ταπεινή μου άποψη, χωρίς να είμαι νομικός, η εισήγηση της ΕΕΤΤ δεν έγινε δεκτή από τους υπουργούς που πέρασαν, ίσως γιατί η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας ήταν αρνητική, για λόγους που δεν θα τους μάθουμε ποτέ. 4. Από τότε (21/7/2011) η ΕΕΤΤ δεν συμπεριλαμβάνει το τέλος παρουσίασης στις αναφορές της για τα τέλη των ΕΛΤΑ, ενώ τα ΕΛΤΑ συνεχίζουν και το εισπράττουν. Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ από αυτή την ανάλυση είναι ότι το τέλος χρεώνεται νόμιμα, ανεξάρτητα από το αν το θεωρούμε υπερβολικό για αντικείμενα μικρής αξίας. Φίλε μου αν και στο 95% αυτών που γράφεις συμφωνώ, όποτε κάνεις λάθος πραγματικά ακόμα να είναι εμφανέστατο όπως στη συγκεκριμένη δεν κάνεις πίσω κι ας έρθει τούμπα το σύμπαν. Διερεύνησε τη νομιμότητα και έκρινε ότι ΔΕΝ θα έπρεπε να επιβάλεται και ζητάει κυρώσεις κλπ κλπ. Μια χαρά είναι οι σκέψεις μου. Αν από αυτό εσύ το κρίνεις νόμιμο οκ. Δεν χρειάζεται πάντως να είσαι νομικός για να καταλάβεις τι λέει. Λες ότι δεν ζήτησε την ακύρωσή του.... Ζήτησε την ακύρωσή του, γι αυτό μιλάει για επαναπροαδιορισμό των τελών μέχρι να το αιτιολογήσει νομικά. Εξού και οι κυρώσεις. Κυρώσεις σε κάτι νόμιμο δεν υπάρχουν, ούτε ανάγκη επαναπροσδιορισμού. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billfot Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Κι εγω εχω την αισθηση οτι απαντα εκπροσωπος του νομου.Δε με ενοχλει ουτε και γραφω με καμμια υπονοια αρνητικου σχολιου , καλο ειναι ν ακουμε ολες τις αποψεις , οπως καλο ειναι κι εμεις να κρινουμε τα κακως κειμενα εως και ευτραπελα των κλασσικων δημοσιων υπαλληλων που δε σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους και αλλαζουν φανελες απ την πολυ δουλεια :Τελωνειακων και ταχυδρομικων υπαλληλων (η συμπαθης ομαδα των κλασσικων ταχυδρομων εξαιρειται). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Φίλε μου αν και στο 95% αυτών που γράφεις συμφωνώ, όποτε κάνεις λάθος πραγματικά ακόμα να είναι εμφανέστατο όπως στη συγκεκριμένη δεν κάνεις πίσω κι ας έρθει τούμπα το σύμπαν. Διερεύνησε τη νομιμότητα και έκρινε ότι ΔΕΝ θα έπρεπε να επιβάλεται και ζητάει κυρώσεις κλπ κλπ. Μια χαρά είναι οι σκέψεις μου. Αν από αυτό εσύ το κρίνεις νόμιμο οκ. Δεν χρειάζεται πάντως να είσαι νομικός για να καταλάβεις τι λέει. Λες ότι δεν ζήτησε την ακύρωσή του.... Ζήτησε την ακύρωσή του, γι αυτό μιλάει για επαναπροαδιορισμό των τελών μέχρι να το αιτιολογήσει νομικά. Εξού και οι κυρώσεις. Κυρώσεις σε κάτι νόμιμο δεν υπάρχουν, ούτε ανάγκη επαναπροσδιορισμού. Σεβαστή η απόψή σου, όπως ερμηνεύεις το δελτίο τύπου, και πιστεύω ότι, μου επιτρέπεις να διατηρώ τη δική μου. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Κι εγω εχω την αισθηση οτι απαντα εκπροσωπος του νομου.Δε με ενοχλει ουτε και γραφω με καμμια υπονοια αρνητικου σχολιου , καλο ειναι ν ακουμε ολες τις αποψεις , οπως καλο ειναι κι εμεις να κρινουμε τα κακως κειμενα εως και ευτραπελα των κλασσικων δημοσιων υπαλληλων που δε σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους και αλλαζουν φανελες απ την πολυ δουλεια :Τελωνειακων και ταχυδρομικων υπαλληλων (η συμπαθης ομαδα των κλασσικων ταχυδρομων εξαιρειται). Κι εγώ εκπρόσωπος του νόμου είμαι έτσι όπως το θέτεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να κάνει λάθος, αλλά και αυτά που διαβάζω συνέχεια του στυλ αγιογδύτες τα ελτα κλπ επειδή κάποιοι γουστάρουν το τσάμπα αγνοώντας τι σημαίνει κράτος και πως βγαίνουν τα έσοδα του, με κάνει να βγαίνω απ τα ρούχα μου. Το τελωνείο είναι από τους σημαντικότερους πόρους οποιουδήποτε κράτους παγκοσμίως και όχι ελληνική εφεύρεση. Οι κανόνες σε μεγάλο βαθμό είναι παρόμοιοι παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ευρώπη στο 99% κοινοί. Η διαφορά από άλλες χώρες είναι στην τσαμπατζίδικη ελληνική νοοτροπία, που κακώς μας έμαθαν τα ΕΛΤΑ τόσα χρόνια. Αυτή γεννάει το λαθρεμπόριο. Μας πείραξε που ξαφνικά τα ΕΛΤΑ και τα τελωνεία κάνουν τη δουλειά τους... Η διαφορά μας με τον makap δεν είναι στους κανόνες οι οποίοι είναι σωστοί. Η διαφορά είναι στην καταπάτηση τους από όλες τις πλευρές. Και ΕΛΤΑ και παραλήπτες. Εγώ τα χώνω και στους δύο όταν συμβαίνει. Αλλά ναι είμαι υπέρ της νομιμότητας και όλοι θα έπρεπε να είμαστε εκρόσωποι της. Να προσθέσω ότι οι κυρώσεις δεν επιβάλονται στα ΕΛΤΑ λόγω πολιτικής και όχι νομιμότητας. Τα ΕΛΤΑ είναι στο χείλος της χρεωκοπίας. Με μια αγωγή (που ποιος θα την κάνει για 3 ευρώ...) θα δικαιωθεί κάποιος σίγουρα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billfot Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Κι εγώ εκπρόσωπος του νόμου είμαι έτσι όπως το θέτεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να κάνει λάθος, αλλά και αυτά που διαβάζω συνέχεια του στυλ αγιογδύτες τα ελτα κλπ επειδή κάποιοι γουστάρουν το τσάμπα αγνοώντας τι σημαίνει κράτος και πως βγαίνουν τα έσοδα του, με κάνει να βγαίνω απ τα ρούχα μου. Το τελωνείο είναι από τους σημαντικότερους πόρους οποιουδήποτε κράτους παγκοσμίως και όχι ελληνική εφεύρεση. Οι κανόνες σε μεγάλο βαθμό είναι παρόμοιοι παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ευρώπη στο 99% κοινοί. Η διαφορά από άλλες χώρες είναι στην τσαμπατζίδικη ελληνική νοοτροπία, που κακώς μας έμαθαν τα ΕΛΤΑ τόσα χρόνια. Αυτή γεννάει το λαθρεμπόριο. Μας πείραξε που ξαφνικά τα ΕΛΤΑ και τα τελωνεία κάνουν τη δουλειά τους... Η διαφορά μας με τον makap δεν είναι στους κανόνες οι οποίοι είναι σωστοί. Η διαφορά είναι στην καταπάτηση τους από όλες τις πλευρές. Και ΕΛΤΑ και παραλήπτες. Εγώ τα χώνω και στους δύο όταν συμβαίνει. Αλλά ναι είμαι υπέρ της νομιμότητας και όλοι θα έπρεπε να είμαστε εκρόσωποι της. Να προσθέσω ότι οι κυρώσεις δεν επιβάλονται στα ΕΛΤΑ λόγω πολιτικής και όχι νομιμότητας. Τα ΕΛΤΑ είναι στο χείλος της χρεωκοπίας. Με μια αγωγή (που ποιος θα την κάνει για 3 ευρώ...) θα δικαιωθεί κάποιος σίγουρα. Ποια καταπατηση ακριβως κανει ο παραληπτης?Που παραγγελνει ενα τζαμακι η μια θηκη κινητου και βγαινει απ το τελωνειο σε ενα μηνα πληρωνοντας το 3ευρω που μπορει και να ξεπερνα την αξια του προιοντος? Που κινητο προσφορας των 60 ευρω λογιζεται ως κινητο των 100 ευρω με φπα και τελη επι αυτης της αυθαιρετης αξιας? Που τοσα χρονια ο γιγαντας του τελωνειου κοιμοταν και τωρα που μπηκε το αυγο στον πωπο των εθνοσωτηρων φορολογουν οτι κινειται? Ειναι λαθρεμπορος ο ιδιωτης που προσπαθει ν αγορασει φθηνα απ την παγκοσμια αγορα? Ειμαι υπερ του δημοσιου τομεα .Απλα να δουλευει σαν ιδωτης.Τερμα τα αστεια.Το 1000ρικο για να το βγαλεις εξω θα φτυσεις αιμα. Θελω δημοσια ταχυδρομεια που να με σεβονται και να με εξυπηρετουν ΓΡΗΓΟΡΑ. Αλλα επειδη τιποτα απ αυτα δε συμβαινει γι αυτο βλεπεις αντιδρασεις φρικαρισμενων αγοραστων. Αγια και χρυση η νομιμοτητα αλλα μερικες φορες διαβαζω μονο γι αυτην παραλειποντας ολα τα αλλα που ειναι τα πιο σημαντικα. Αυτο με πειραζει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Χρησιμοποίησες λίγες περιπτώσεις. Ξεχνάς τα "gifts" , περιγραφές που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο του δέματος, αναγραφόμενο κόστος π.χ. 5 ευρώ ενώ μέσα έχει κινητό των 100,200,300 και βάλε ευρώ κι αν θες συνεχίζουμε. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hrisafism Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Καλησπέρα σε όλους Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση για το τι είδους παραστατικό παίρνεις από τα ΕΛΤΑ ή το τελωνείο , μετά την παραλαβή του εκτελωνισμένου δέματος. Είναι παραστατικό (τιμολόγιο... ,αποδειξη...., ή κάτι αλλο...) που μπορείς να το βάλεις στα πάγια έξοδα της επιχείρησης σου και να συμψηφιστει ο ΦΠΑ ή δεν γίνεται κάτι τέτοιο??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billfot Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 (edited) Αυτα γινοταν με την ανεχεια του τελωνειου.Δεν ξερω αν εχε να κανει με την Ελληνοκινεζικη συμφωνια που εγινε πριν καμμια 7ετεια και αφορουσε και το τελωνειο εκτος απ το κοστος των μεταφορικων. Προφανως και δεν εχει σχεση η αναγραφομενη τιμη το gift.Tα δεματα εχουν bar code και μπορεις να το σκαναρεις ανα πασα στιγμη και να το φορολογησεις οπως καλη ωρα τωρα .Ειναι θεμα πολιτικης βουλησης, οχι νομιμοτητας.Θελω λεφτα και τα θελω τωρα.Απο καυσιμα τσιγαρα πακετα απο κινα κι απ τον αερα που αναπνεεις αν ειναι δυνατον.Αυτο ειναι το ζουμι , τ αλλα τ αφηνω για τους ακαδημαικους. Οσον αφορα το θεμα εσοδων του κρατους που ανεφερες μια κουβεντα μονο γιατι θα μας κραξουν :Αυτα πρεπει να προερχονται απ την αναπτυξη της αγορας κι οχι απο φορομπηχτικες πολιτικες , απλα εδω ζουμε το αναστροφο. Υ.Γ. Ο αγοραστης ΔΕΝ ειναι φοροφυγας , ο αγοραστης Επιλεγει να ψωνισει απο εκει που τον συμφερει , οποτε αστον απεξω. Περνας τελωνειο τα παντα?Ε θα ψωνισει απο Ευρωπη. Αυτα. Edited March 6, 2017 by billfot Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Καλησπέρα σε όλους Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση για το τι είδους παραστατικό παίρνεις από τα ΕΛΤΑ ή το τελωνείο , μετά την παραλαβή του εκτελωνισμένου δέματος. Είναι παραστατικό (τιμολόγιο... ,αποδειξη...., ή κάτι αλλο...) που μπορείς να το βάλεις στα πάγια έξοδα της επιχείρησης σου και να συμψηφιστει ο ΦΠΑ ή δεν γίνεται κάτι τέτοιο??? Από το γραφείο της περιοχής σου παίρνεις απόδειξη για το ποσό που πληρώνεις. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Roid_rage Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Από το γραφείο της περιοχής σου παίρνεις απόδειξη για το ποσό που πληρώνεις. Με λίγα λόγια τίποτα. Αφού πληρώνεται ΦΠΑ δεν πρέπει να υπόκειται στις ίδιες ιδιότητες με κάθε άλλο ΦΠΑ στην Ελλάδα; Παράθεση Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται! Μια πλήρης φόρτιση. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostast1 Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Τωρα οτι και να γραφετε εσεις εμενα αλλο ενα πακετακι περασε σημερα την πορτα του τελωνειου...οποτε δεν θα την βγαλω καθαρη με 3 ευρω......:) Παράθεση Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio) Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε...... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billfot Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Με λίγα λόγια τίποτα. Αφού πληρώνεται ΦΠΑ δεν πρέπει να υπόκειται στις ίδιες ιδιότητες με κάθε άλλο ΦΠΑ στην Ελλάδα; Δεν ξερω αν θα σε βοηθησω , ρωτησα το λογιστη μου:Το βαζεις στην επιχειρηση σου σαν εξοδο.Με την αποδειξη αγορας και την αποδειξη πληρωμης του ΦΠΑ απ τα ΕΛΤΑ. Σε εναν υποκειμενο ελεγχο τωρα, αν ειναι πχ ενα κινητο που χρησιμοποιεις και εχεις και τα παραστατικα ολα , δε θα σου κοψει κανεις εφοριακος προστιμο γι αυτο.Αυτο θα εκανα εγω. Αλλα επειδη ζουμε στη χωρα του παραλογισμου και της αντεπιχειρηματικοτητας , μπορει στο τελος και να ζημιωθεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 (edited) Καλησπέρα σε όλους Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση για το τι είδους παραστατικό παίρνεις από τα ΕΛΤΑ ή το τελωνείο , μετά την παραλαβή του εκτελωνισμένου δέματος. Είναι παραστατικό (τιμολόγιο... ,αποδειξη...., ή κάτι αλλο...) που μπορείς να το βάλεις στα πάγια έξοδα της επιχείρησης σου και να συμψηφιστει ο ΦΠΑ ή δεν γίνεται κάτι τέτοιο??? Αν το δικαιολογεί η επιχείρησή σου μπαίνει κανονικά. Αν είναι πχ drone και το βάλεις στα έξοδα ενός περιπτέρου ε δε μπαίνει :p Ποιο αναλυτική απάντηση στο από κάτω ποστ :cool: Edited March 6, 2017 by StratosGR Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nicorcam Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Αν συζητάμε για μια αγορά που έχει κανει κάποιος ως ιδιώτης, δε νομιζω οτι τίθεται θέμα παραστατικών για το ΦΠΑ κλπ. Αν όμως ως επαγγελματίας αγοράσει κάτι απο τριτη χώρα, θα πρεπει να ακολουθήσει συγκεκριμένες θεσμοθετημενες διαδικασίες όπως έχουν οριστεί με τις εκάστοτε διμερείς συμφωνίες, οποτε θα εχει δώσει εξαρχής στον πωλητή αφμ κλπ και βέβαια μιλάμε για ΒΕΒΑΙΟ εκτελωνισμο. Σε αυτή την περίπτωση θα έχει και το πολυπόθητο χαρτάκι για το ΦΠΑ να το δώσει στο λογιστή του...αν η αγορά όμως έχει γίνει με σκοπό να αποφύγουμε το τελωνείο αν μας "κάτσει", δεν μπορούμε στην περιπτωση που μας τσακωσουν να ζητάμε άλλα αντ' άλλων κατόπιν εορτής... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dr_Wankell Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Τι "ωραια" που θα'ταν ενα ιδιωτικο τελωνειο. Να μην μπορεις να φερεις ουτε καρφιτσα χωρις καπελο! Οσοι θελετε γρηγοροτερη εξυπηρετηση να παραγγελνετε με DHL και τα συναφη που ειναι ιδιωτικες και εκτελωνιζουν γρηγοροτερα. Με το αναλογο κοστος. Ο νομος της ελευθερης αγορας λεει οτι οποιος εχει πληρωνει και τελειωνει. Οποιος δεν εχει, καθεται και παρακολουθει με αγωνια την πορεια του δεματος και παρακαλαει να μην μπει για ελεγχο και αν μπει να κοστολογηθει λιγο και να βγει γρηγορα κλπ.κπλ. Παράθεση Δεν έχω κάτι να πω, γιατί όλοι κάτι λένε. Έχω όμως να κάνω, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billfot Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Δεν μπαινω στο τρυπακι του κοινωνικου αυτοματισμου. Θελω δημοσιο απλα να δουλευει οπως στην Ευρωπη. Να μια σημαντικη παραμετρος αναπτυξης! Και δεν θελω ιδιωτικο τελωνειο, εχει δικιο ο παραπανω φιλος. Απλα μα δουλευει γρηγορα και σωστα!!! Οσον αφορα το οτι αλλαξαν τα πραγματα, καμμια κλαψα κανενα παραπονο. Αποφασισαν να περνανε και οι καρφιτσες? Αν δε σε συμφερει ψωνιζεις απο αλλου! Λες και τοσα χρονια που ψωνιζαμε απο κινα, ηταν ΔΙΚΗ μας ευθυνη τ οτι δεν πληρωναμε. Θυμηθειτε μονο τι εγινε οταν αυξηθηκε ο ΦΠΑ η ο φορος στα καυσιμα. Τα εσοδα πεσανε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest margarita12 Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Δεν μπαινω στο τρυπακι του κοινωνικου αυτοματισμου. Θελω δημοσιο απλα να δουλευει οπως στην Ευρωπη. Να μια σημαντικη παραμετρος αναπτυξης! Και δεν θελω ιδιωτικο τελωνειο, εχει δικιο ο παραπανω φιλος. Απλα μα δουλευει γρηγορα και σωστα!!! Οσον αφορα το οτι αλλαξαν τα πραγματα, καμμια κλαψα κανενα παραπονο. Αποφασισαν να περνανε και οι καρφιτσες? Αν δε σε συμφερει ψωνιζεις απο αλλου! Λες και τοσα χρονια που ψωνιζαμε απο κινα, ηταν ΔΙΚΗ μας ευθυνη τ οτι δεν πληρωναμε. Θυμηθειτε μονο τι εγινε οταν αυξηθηκε ο ΦΠΑ η ο φορος στα καυσιμα. Τα εσοδα πεσανε. Αν θες Δημόσιο να δουλευει οπως στην Ευρωπη,θα πρέπει και όλοι μας να συμπεριφερόμαστε οπως οι Ευρωπαίοι! Πιστεύεις οτι αυτό είναι εφικτό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gataros Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Δεν μπαινω στο τρυπακι του κοινωνικου αυτοματισμου. Θελω δημοσιο απλα να δουλευει οπως στην Ευρωπη. Να μια σημαντικη παραμετρος αναπτυξης! Και δεν θελω ιδιωτικο τελωνειο, εχει δικιο ο παραπανω φιλος. Απλα μα δουλευει γρηγορα και σωστα!!! Οσον αφορα το οτι αλλαξαν τα πραγματα, καμμια κλαψα κανενα παραπονο. Αποφασισαν να περνανε και οι καρφιτσες? Αν δε σε συμφερει ψωνιζεις απο αλλου! Λες και τοσα χρονια που ψωνιζαμε απο κινα, ηταν ΔΙΚΗ μας ευθυνη τ οτι δεν πληρωναμε. Θυμηθειτε μονο τι εγινε οταν αυξηθηκε ο ΦΠΑ η ο φορος στα καυσιμα. Τα εσοδα πεσανε. Με βεβαιοτητα μπορώ να σου πω οτι και στη Γερμανία οι δημόσιες υπηρεσίες τους ειναι για κλάματα, για να κανεις τα αυτονόητα πρέπει να χάσεις 2 μέρες + άδειας... Sent from my iPad using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dr_Wankell Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 Μακάρι να είχαμε δημόσιο που να δουλεύει σωστά αλλά εκτός των ανίκανων υπαλλήλων που πάντα υπάρχουν, ακόμα και στον ιδιωτικό, μην ξεχνάμε ότι το δημόσιο έπρεπε; να μειωθεί γιατί ήταν τεράστιο. Ήταν; Πριν 3-4 χρόνια το ταχυδρομείο της γειτονιάς είχε 3 υπαλλήλους και ξεμπέρδευες στο τέταρτο. Βέβαια φωνάζαμε ότι καθόντουσαν. Φυσικά και καθόντουσαν αφού μας ξεπέταγαν αμέσως. Τώρα με 1 υπάλληλο, θες στο νερό 1.30 ώρα και όλοι βρίζουν. Με μια ουρά 15+ άτομα, ακόμα και στις 7παρά το πρωί απέξω. Το ίδιο και στο ΙΚΑ. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο δημόσιος τομέας. Μείωση προσωπικού και αύξηση φόρων ποτέ δεν έφεραν ανάπτυξη σε καμία χώρα στην ιστορία του πλανήτη μας. Ανάπτυξη φέρνει η εκπαίδευση υπαλλήλων, ο έλεγχος τους αν κάνουν σωστά τη δουλειά, η μείωση γραφειοκρατίας, η δίκαιη φορολογία, κλπ. Παράθεση Δεν έχω κάτι να πω, γιατί όλοι κάτι λένε. Έχω όμως να κάνω, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rhtoras Δημ. March 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2017 (edited) Το πρόβλημα είναι με εμένα που παίρνω εδώ και μέρες στο τελωνείο και δεν μου σηκώνουν το τηλέφωνο. Κάποιες φορές κι όλας βούϊζε σα να το είχαν κατεβασμένο. Πρώτα πήρα σε άλλα τηλέφωνα,σε αποθήκες των τελωνείων και όλα με οδηγούσαν σε έναν αριθμό που λήγει σε 161. Τι μου συστήνετε να κάνω? Μου είπαν οτι αν πάω από εκεί,μπορεί να μου το δώσουν αλλά δεν ξέρω καν που πέφτει το τελωνείο. Sos...Τι λέτε? Edited March 7, 2017 by impreza_sti Παράθεση oneirofono.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikolaos8 Δημ. March 7, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2017 (edited) Μακάρι να είχαμε δημόσιο που να δουλεύει σωστά αλλά εκτός των ανίκανων υπαλλήλων που πάντα υπάρχουν, ακόμα και στον ιδιωτικό, μην ξεχνάμε ότι το δημόσιο έπρεπε; να μειωθεί γιατί ήταν τεράστιο. Ήταν; Πριν 3-4 χρόνια το ταχυδρομείο της γειτονιάς είχε 3 υπαλλήλους και ξεμπέρδευες στο τέταρτο. Βέβαια φωνάζαμε ότι καθόντουσαν. Φυσικά και καθόντουσαν αφού μας ξεπέταγαν αμέσως. Τώρα με 1 υπάλληλο, θες στο νερό 1.30 ώρα και όλοι βρίζουν. Με μια ουρά 15+ άτομα, ακόμα και στις 7παρά το πρωί απέξω. Το ίδιο και στο ΙΚΑ. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο δημόσιος τομέας. Μείωση προσωπικού και αύξηση φόρων ποτέ δεν έφεραν ανάπτυξη σε καμία χώρα στην ιστορία του πλανήτη μας. Ανάπτυξη φέρνει η εκπαίδευση υπαλλήλων, ο έλεγχος τους αν κάνουν σωστά τη δουλειά, η μείωση γραφειοκρατίας, η δίκαιη φορολογία, κλπ. Εδώ είμαστε Ελλαδιστάν φίλε μου. Ωραία όλα αυτά αλλά δυστυχώς ουτοπικά. Στο θέμα μας τώρα, αυτό π βλέπω και βάση και των τελευταιων ποστ είναι ότι μέτά την τελευταία τροποποίηση ,αν θέλετε ,το Δεκέμβριο, αυξήθηκαν οι τελωνειακοί έλεγχοι. Από ότι φαίνεται υπάρχει πίεση και από το Υπουργείο και με βάση την όλη φορολογική πολιτική τελευταίως, διόλου εντυπωσιακό. Το πρόβλημα είναι ότι οι υπάλληλοι είναι λίγοι και τα πακέτα ατέλειωτα κάθε μέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κομφούζιο. Σκέψου τώρα εσύ ν κάνεις τη δουλειά σ εκεί και ξαφνικά μια μέρα σ αυξάνουν το φόρτο εργασίας από το πουθενά. Πως θα ένιωθες? Νομίζω φαίνεται και από το τρόπο που μίλησε απότομα ο υπάλληλος στον συμφορουμίτη πιο πάνω πέρι "gift" και "low value". Υπάρχει γενικά εκνευρισμός που είναι λίγοι, υπάλληλοι,εκνευρισμός που θα πρέπει να επαναρυθμίσουν το τρόπο που λειτουργούν,εκνευρισμός π τα πακέτα είναι άπειρα και που αργά ή γρήγορα θα αρχισουν τα όποια παράπονα. Εκνευρισμός ευρύτερα που κλιμακώνεται. Αυτό που θέλω να πω είμαι ότι τελικοί απότοκοι όλου αυτού είμαστε εμείς είτε με αργοπορίες στα δέματα είτε ανακριβείς τιμολογήσεις είτε και με φραστικές επιθέσεις, εφόσον μας αντιμετωπίζουν σα "κλέφτες"και "φοροφυγάδες" κατά μια έννοια...Ή η αιτια όλου αυτού του χάους αν θελετε αλλιως. Μάλλον τα ψέμματα τέλειωσαν σε ότι αφορά αγορά Κίνας και αν δν είναι ψιλοπράγματα (πάλι με ρίσκο) ,δν συμφέρει καθόλου. Τώρα έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους έτσι τόσα χρόνια και δν την έκαναν? Καλομάθαμε τόσο καιρό και μας τον κόψαν τον " Κινέζο " μας? Δυστυχώς θα συμβιβαστούμε όλοι. Προσωπικά την αγορά της Κίνας εδώ την έμαθα, πιστεύω εδώ θα βρούμε και εναλλακτικούς τρόπους παραλαβής. Οι Κινέζοι δν είναι χαζοί(παρότι πολλάκις παριστάνουν το αντίθετο) και θα ξυπνήσουν, εφόσον αντιλαμβάνονται την αγοραστική μας δύναμη, ειδικά σαν χώρα. Με ένα πρόσθετο μικρό κόστος, "παίζουμε" με τριγωνική αποστολή( συνήθως eu expedited shipping ή eu express) προς το παρον. Τα περισσότερα μαγαζιά την έχουν ή αν όχι,σταδιακά την βάζουν ως επιλογη. Ρωτάμε πάντα σε online chat πριν προβούμε σε οποιαδηποτε αγορά μας επίσης. Γενικότερα πάντως, καλά μας κουράγια παληκάρια... Edited March 7, 2017 by nikolaos8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billfot Δημ. March 7, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2017 (edited) @nikolaos 8 ετσι ακριβως.Αλλα για σκεψου για παραδειγμα γιατι ΟΛΑ τα δεματα απο Αμερικη , ανεκαθεν ειχαν τελωνειο.Αγοραζεις απ το e bay και το προπληρωνεις.Αγοραζες απο κινα και κανεις δεν ασχολιοταν.Γιατι? Μηπως ηταν μερος της Ελληνοκινεζικης συμφωνιας κατω απ το τραπεζι, πακετο με το freeshipping?Και ξαφνικα βρηκαν την κοτα με το χρυσο αυγο οι καρεκλοκενταυροι? Στο κατω κατω θελεις να εισπραξεις- που δε θα εισπραξεις τελικα , βλεπε ΕΦΚΑ , φορος πετρελαιοειδων ΦΠΑ- μην παιρνεις καθαριστριες , παρε εφοριακους τελωνιακους δασκαλους γιατρους κλπ που ειναι και χρησιμοι ρε αδερφε! Κι οσον αφορα για να τελειωνουμε με την παρωδια του τελωνειου το τελευταιο 4 μηνο η απαντηση ειναι μια:ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΩ. Edited March 7, 2017 by billfot Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. March 7, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2017 Μακάρι να είχαμε δημόσιο που να δουλεύει σωστά αλλά εκτός των ανίκανων υπαλλήλων που πάντα υπάρχουν, ακόμα και στον ιδιωτικό, μην ξεχνάμε ότι το δημόσιο έπρεπε; να μειωθεί γιατί ήταν τεράστιο. Ήταν; Πριν 3-4 χρόνια το ταχυδρομείο της γειτονιάς είχε 3 υπαλλήλους και ξεμπέρδευες στο τέταρτο. Βέβαια φωνάζαμε ότι καθόντουσαν. Φυσικά και καθόντουσαν αφού μας ξεπέταγαν αμέσως. Τώρα με 1 υπάλληλο, θες στο νερό 1.30 ώρα και όλοι βρίζουν. Με μια ουρά 15+ άτομα, ακόμα και στις 7παρά το πρωί απέξω. Το ίδιο και στο ΙΚΑ. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο δημόσιος τομέας. Μείωση προσωπικού και αύξηση φόρων ποτέ δεν έφεραν ανάπτυξη σε καμία χώρα στην ιστορία του πλανήτη μας. Ανάπτυξη φέρνει η εκπαίδευση υπαλλήλων, ο έλεγχος τους αν κάνουν σωστά τη δουλειά, η μείωση γραφειοκρατίας, η δίκαιη φορολογία, κλπ. Μα και οι ΔΥ δεν είναι όλοι στην ίδια βάρκα.Αλλοι δουλεύουν σαν σκυλιά και άλλοι τα ξύνουν χαλαρά.Και αυτοί που δουλεύουν πολύ είναι όσοι είναι στα γκισέ.Που είναι λίγοι,γιατί οι άλλοι,οι πονηροί,φροντίζουν να φεύγουν μακρυά από τέτοιες δύσκολες θέσεις, με τα μέσα που διαθέτουν.Και να πηγαίνουν σε κεντρικές υπηρεσίες όπου δεν έχουν τίποτα να κάνουν και ξύνονται στην κυριολεξία. ----- προσθήκη μηνύματος 110 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- @nikolaos 8 ετσι ακριβως.Αλλα για σκεψου για παραδειγμα γιατι ΟΛΑ τα δεματα απο Αμερικη , ανεκαθεν ειχαν τελωνειο.Αγοραζεις απ το e bay και το προπληρωνεις.Αγοραζες απο κινα και κανεις δεν ασχολιοταν.Γιατι? Μηπως ηταν μερος της Ελληνοκινεζικης συμφωνιας κατω απ το τραπεζι, πακετο με το freeshipping?Και ξαφνικα βρηκαν την κοτα με το χρυσο αυγο οι καρεκλοκενταυροι? Στο κατω κατω θελεις να εισπραξεις- που δε θα εισπραξεις τελικα , βλεπε ΕΦΚΑ , φορος πετρελαιοειδων ΦΠΑ- μην παιρνεις καθαριστριες , παρε εφοριακους τελωνιακους δασκαλους γιατρους κλπ που ειναι και χρησιμοι ρε αδερφε! Κι οσον αφορα για να τελειωνουμε με την παρωδια του τελωνειο το τελευταιο 4 μηνο η απαντηση ειναι μια:ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΩ. Μα οι "πελάτες" των πολιτικών που τους διορίζουν, θέλουν δουλειές που να πληρώνεσαι αλλά να κάθεσαι κι όλας. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
impreza_sti Δημ. March 7, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2017 Αρκετά με τις off topic αναλύσεις, please. :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] The only time I'm easy's when I'm Killed by death. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts